Funkce na sledování článků je dostupná pouze pro přihlášené uživatele.

Chance liga

Statistické okénko - 17. kolo

Po odehrání ligového kola vám přinášíme prostor a náměty k diskuzi v rubrice shrnující dění v nejvyšší soutěži a přinášející statistické zajímavosti.

Začneme samozřejmě Slavií, která vyhrála na Strahově nad Bohemians Praha 1:0. Po nepovedeném závěru podzimu to je druhá výhra v řadě a čtvrtý zápas bez porážky v řadě. Byla to však teprve třetí výhra venku z devíti zápasů po podzimních vítězstvích nad Českými Budějovicemi a Kladnem, všechny tři výhry zvenku tak přišly proti týmům bojujícím o záchranu. Dalším společným znakem těchto vítězství je to, že Slavia při nich udržela nulu vzadu, o kterou se postarali čtyři různí brankáři - Hanuš v Budějovicích, Romanovs na Kladně s pomocí Vaniaka posledních deset minut a nyní Senecký na Strahově. Z obránců byl u všech tří nul jen Matej Krajčík. V domácích zápasech Slavia přidala jen další dvě nuly, proti Slovácku (3:0) a Plzni (0:0). Alarmujícím faktem zůstává produktivita, jen pětkrát ze 17 zápasů jsme dokázali vstřelit více než jednu branku. Náš soupeř je na tom s vyhlídkami na udržení špatně s 13 porážkami ze 17 zápasů a probíhající sérií třech zápasů bez bodu. V tomto zápase navíc atakoval sezónní rekord v počtu karet udělených jednomu týmu v zápase. Ten drží Bohemians 1905 ze zápasu s Příbramí (7 ŽK, 2 ČK).

Stále neporažená je Sparta, která uhrála bod s Příbramí. V zápase to dlouho vypadalo, že bude schopná přerušit jednu dlouhotrvající sérii, ale nakonec běží dál. Možná byste tomu nevěřili, ale naposledy Sparta vyhrála 4 ligové zápasy v řadě na přelomu podzimu a jara sezóny 2004/05. Od té doby se jí několikrát povedlo uhrát tři vítězství, ale to čtvrté nikdy nepřišlo. Pro srovnání Slavii se to od té doby povedlo hned čtyřikrát a série byly daleko delší než jen 4 zápasy (5, 8, 8, 7). Je nutno však také přiznat, že Sparta drží spolu s minulou sezónou sérii 20 zápasů bez porážky, během kterých nasbírala 11 vítězství a 9 remíz z 11 domácích a devíti venkovních zápasů. Pro Příbram byl bod z Letné teprve pátým zvenku v této sezóně.

Podzimní lídr tabulky Teplice si připsaly bod z Budějovic a díky odloženému domácímu zápasu proti Plzni a podzimní porážce v Olomouci už druhý zápas v řadě nevyhrály. Naopak Budějovice mají 7 bodů z posledních tří zápasů, což může být před příštím zápasem Slavie bráno jako varovný prst.

Nejlépe vstoupil do jara Jablonec, betonářům z Ďolíčku dokázal vstřelit tři branky a po třech zápasech bez vítězství v závěru podzimu opět bodoval naplno. Naopak Bohemians 1905 ještě rozhodně nemůžou být v klidu s pouhým tříbodovým náskokem na 15. místo.

Kladno překvapivě vyhrálo v Boleslavi a po šesti zápasech bez bodu vystoupilo razantně proti odhadům většiny expertů, kteří právě Kladno pasovali na jednoho ze sestupujících. Pro Boleslav to byla druhá porážka v řadě.

Olomouc porazila Slovácko 1:0 a je to právě Slovácko, které se bez větší pozornosti médií namočilo do záchranářských bojů až po uši. Po tomto kole má stejný počet bodů jako Kladno a z posledních pěti zápasů jen jediný bod. Naopak Olomouc navázala na skvělou jízdu ze závěru podzimu a z posledních sedmi zápasů má šest vítězství.

Brno porazilo Liberec také 1:0 v duelu týmů, které ještě nedávno měly ambice hrát poháry a teď se potácejí ve druhé polovině tabulky. Pro Brno to bylo první vítězství po šesti zápasech, Liberec má z posledních čtyř zápasů jen tři body. Oba kluby se však seřadily na 20 bodech po 17 zápasech, což neslibuje nic dobrého pro zbytek ligy.

V pondělní dohrávce Plzeň remizovala s Baníkem 0:0, přestože na obou stranách bylo slušné množství šancí. Plzeň tak neprohrála už devět utkání v řadě, Baník těží hlavně z domácích zápasů, poslední tři utkání venku nevyhrál.

Celkově vzato toto kolo skončilo bilancí 3-3-2, která není nikterak vyjímečná. Ovšem pouhých devět vstřelených branek tvoří rekord tohoto ročníku Gambrinus ligy, doteď bylo rekordem deset branek z 10. kola.

Komentáře (86)

Funkce na sledování článků je dostupná pouze pro přihlášené uživatele.

Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení a registrovaní uživatelé. Přihlašte se zde

  1. Re: Statistické okénko - 17. kolo

    Kmotr (přítel SN)     před 15 lety 01.03.2010 19:46 |  
    0 0

    Parádní shrnutí quelhare, díky. Na zápas s Budějkami se vážně těším, i když tuším, že to od nich bude těžkej beton. Kučera se "rozčaroval", Otepka s Volešákem v záloze pozloběj (nevíme jestli Volešák proti nám může hrát?). No a kdyby se nám "náhodou" podařilo vyhrát... no zkrátka se těšim, ať to dopadne jakkoliv. Konečně zase v Edenu. Tak zatím pánové..

    • Re: Statistické okénko - 17. kolo

      Kocour_mike     před 15 lety 02.03.2010 20:53 |  
      0 0

      Aby to nezapadlo, Quelhare, jste prostě neuvěřitelnej. Nevím, kde berete tolik času na to vyrábět statistiku a poslední dobou už nejen o Slavii ... Klobouk dolů ...

      • Re: Statistické okénko - 17. kolo

        quelhar (admin)     před 15 lety 02.03.2010 21:48 |  
        0 0

        Diky vam obema :o)
        PS - A to jeste nevite, co prijde v tomto a pristim tydnu ;o)

        • Re: Statistické okénko - 17. kolo

          Kmotr (přítel SN)     před 15 lety 03.03.2010 10:28 |  
          0 0

          Už se těším ;-)

  2. Re: Statistické okénko - 17. kolo

    Fallen (přítel SN)     před 15 lety 01.03.2010 20:00 |  
    0 0

    Zajímavá by bylo spočítat kolik neexistujících offsidů odmávali pomezní rozhodčí posraní z toho, že by mohl padnout gól. Není to jen případ našeho utkání. Ono se pěkně v televizi a v novinách stěžuje, že nepadá dost gólů, ale copak to jde, když je parta slepech na čarách proti?

    • Re: Statistické okénko - 17. kolo

      bongor     před 15 lety 01.03.2010 20:07 |  
      0 0

      Tomu se nediv,že jsou posraní.Oni se přece tak jmenují:Zápas řídí
      hlavní rozhodčí a dva posraní rozhodčí.Takže mávají správně.

      • Re: Statistické okénko - 17. kolo

        martin08     před 15 lety 01.03.2010 22:14 |  
        0 0

        to jo, misto takovejch kokotaren jako 2 brankovy rozhodci, maj dat vic pravomoci pomeznim, ale kdyz vidim jaky to jsou paka obcas..a to nemyslim jen CR, ale i v poharech nebo Anglii..tak nevim nevim. To je problem jim dat karty? V hokeji taky nepiska jen jeden.. a taky bych z nich neudelal nikoho nedotknutelnyho - odmava neexistujci ofsajd? Sup po zapase pred kameru a "Proc jste odmaval neexistujici ofsajd"? Nepiskne rozhodci penaltu? Tak at to oduvodni i narodu..

        • Re: Statistické okénko - 17. kolo

          Ravik     před 15 lety 01.03.2010 23:26 |  
          0 0

          obhajovat rozhodčí je to poslední co chci dělat... ale jestli některé milimetrové (ne)ofsajdy odhalí až kamera po několikerem rozfázování tv záznamu tak těžko lidem za to nadávat. Když jde utocnik do sprintu a obrance naopak proti nemu tak ten rozdil mezi nimi je behem par setinek tak velký, že když se jedná o dlouhou nahrávku vidět to prostě nejde nejde. Do toho zlozvyky obránců neustále zvedat ruku, přestavat hrát, reakce lavicky, diváků atd dostavaj rozhodci pod tlak okolnosti, které vyhodnotit v jedne vterine je casto nad jejich síly.

          Asi je za dveřmi doba, kdy budou mít hráči i míč na sobe nejake senzory a vse bude vyhodnocovat počítač, jako kdyz se hraje na počítači :-)

          Tot obecná uvaha, která samozrejme nema omlouvat tu Macelovu sebranku. Nicmene dekuju ze uz nemusime sledovat Járy, Hlavace, Kruly, Jirků, Beneše, Liby, Maurery a koneckonců i Pučky. To byly vrazdy v prímem prenosu, ted je to jen naklonena rovina :-)

          • Re: Statistické okénko - 17. kolo

            martin08     před 15 lety 02.03.2010 08:29 |  
            0 0

            neboj, ja jsem hodne soudnej fanousek i clovek, a chapu ze kdyz jde obrance ven a utocnik dovnitr ze behem desetiny vznikne propasny rozdil, a nekdy to ani neodhali TV.. to chapu. Ale nekdy jsou ty ofsajdove situace uplne jasne, a to nemusis bejt na lajne jako pomezni! Napr. Vlcek s bohemians je ofsajd kterej nebyl, ale toleruju ho, na posouzeni tezka sitace, a tady mavaj pomezi spise citem.. na druhou stranu, je to dva-tri? roky zpatky kdy UEFA nebo kdo vsechno vyhlasili ze hranicni situace se maj spise poustet, a od ty doby jsem nevidel snad jedinou situaci kdy by se tak stalo.. jako ze ofsajd to spis byl ale neodmavali to. Ale golu jako dal Bayern Fiorentine uz padlo za tu dobu sousta a hodne se jich pomezni prehlidli, a to uz se pomezni soustredni na 2 hrace, za obranou a mel by je mit v "rovine"..

        • Re: Statistické okénko - 17. kolo

          edenian     před 15 lety 02.03.2010 01:01 |  
          0 0

          Dva brankový soudce bych zavedl všude. Útočný fauly se pískaj pořád
          a kvůli neodpískanejm penaltám se vedou diskuse furt dokola. A já chci vidět góly. Samozřejmě regulérní. Ovšem pořád rozhoduje kvalita soudců, a ta může být příšerná. Ten soudce u italský brány /SKS-Janov / nám moc nepomohl, že.
          Ale ode mě brankovým rozhodčím rozhodné ANO.

          • Re: Statistické okénko - 17. kolo

            martin08     před 15 lety 02.03.2010 08:23 |  
            0 0

            brankovy rozhodci jsou na nic, zbytecny mrhani financema pro dalsi lidi - a na kazdej zapas aby jezdilo 6rozhodcich? Blbost! Sporne goly - TV zaznam. A pravomoce asistentum.

            • Re: Statistické okénko - 17. kolo

              PetCC     před 15 lety 02.03.2010 17:47 |  
              0 0

              Ano, brankoví rozhodčí mají minimální přínos. Ale proč jako v hokeji nemít dva hlavní? Z nichž jeden by kontroloval vápno, druhý by pak měl prostor před ním a na druhé straně hřiště by měli pozice vyměněné?

    • Re: Statistické okénko - 17. kolo

      slaviator     před 15 lety 02.03.2010 01:02 |  
      0 0

      chce to videorozhodčího a tyhle hraniční situace pouštět -> buď padne gól a hlavní to v konzultaci s videorozhodčím posoudí, že tam ten půlmetrovej ofsajd (ne)byl a gól (ne)bude platit nebo se pojede dál, proti dnešku by sice byl (lehce) znevýhodněn bránící tým, ale jak říkáš, padá málo gólů, mělo by se dělat všechno proto, aby jich padalo víc - možná klidně i zrušit 25 od branky ofsajdy klidně... a ofsajdy hlídat mezi 50. a 75. metrem ve směru do útoku, ale ten poslední kus před bránou ne : na hřiště prostě další čára, rozdělit hřiště na čtvrtky... nebo to nemusí být 25 m, ale jen 20 třebas... A tyhle náběhy za obranu by pak ofsajdy nebyly, kdyby tam nabíhal z před čáry (tak jak je to dneska u půlící)

      • Re: Statistické okénko - 17. kolo

        slimak     před 15 lety 02.03.2010 08:20 |  
        0 0

        tak to jsou fakt perly..video ti pri ofsajdech nemuze pomoct..nejde proste nechat dokoncit akci s tim, ze to pak zkouknem na videu.byl by z toho peknej guláš..
        a s tou druhou věcí :).no bezva, tak uz tedka maj rozhodci problemy s jednou lajnou a ty navrhujes pridat jeste jednu..

        • Re: Statistické okénko - 17. kolo

          slaviator     před 15 lety 02.03.2010 11:30 |  
          0 0

          Proč by to nešlo? Akce by běžela dál, byl by to třeba metrovej ofsajd sice, rozhodčí by si tím jak obránci vyběhnou proti nabíhajícím útočníkům nebyl jistej, tak by to pustil, útočník by vystřelil mimo, brankář by to chytil, ... a jelo by se dál, k ničemu by se nevracelo. Kdyby padnul gól, tak by rozhodčí řek videorozhodčímu, vrať to asi o patnáct vteřin zpět, byl tam hráč číslo 18 v ofsajdu nebo ne? Videorozhodčí by to prohlíd během minuty ze dvou tří úhlů pohledu a řek by "hele, je to takový na hraně", nebo klidně hlavní rozhodčí by si to mohl prohlídnout i na monitoru kterej by byl mezi střídačkama a rozhod by buď on, nebo prostě by to bylo na odpovědnost toho videorozhodčího, co hlavnímu doporučí... Stejně jako dneska pomezní "doporučí" hlavnímu, že to byl ofsajd.

          Právě že ta druhá lajna by to mohla usnadnit, teď pomezní rozhodčí musí hlídat 45-60 metrů, pak by měl o dvacet nebo pětadvacet méně... a ofsajdy by tam nehlídal, zda ten gól z dorážky je z ofsajdu nebo ne, nebyl by to prostě ofsajd. Ofsajdy by "těsně" takhle před tou bránou byly zrušeny. Takže by platilo spoustu gólů co dnes neplatí, na jedné i druhé straně. A nebylo by to tak radikální jako zrušit ofsajd systém vůbec celkově.

      • Re: Statistické okénko - 17. kolo

        urs (přítel SN)     před 15 lety 02.03.2010 08:23 |  
        0 0

        Sodoma komora!!! :-D

  3. Re: Statistické okénko - 17. kolo

    Huzgi (přítel SN)     před 15 lety 01.03.2010 20:01 |  
    0 0

    Z mého pohledu je statisticky zajímavé, že jsem všehovšudy třikrát navštívil zápas Slavie na cizím hřišti. V létě jsem zavítal do Českých Budějovic, na podzim na Kladno a teď na Strahov, všechny zápasy Slavie vyhrála.... :-)

    • Re: Statistické okénko - 17. kolo

      PetCC     před 15 lety 01.03.2010 20:21 |  
      0 0

      Kdybys nebyl lenoch, tak máme o 10 bodů víc! :-)

  4. Re: Statistické okénko - 17. kolo

    Viking     před 15 lety 02.03.2010 10:58 |  
    0 0

    Ad 1 - tak se potvrdilo, že cesta do pohárů povede přes 9 bodů v úvodních třech zápasech. To nejlehčí, i když to tak původně nevypadalo máme za sebou. Od známých co sledovali zápas Budějky - Teplice mám info, že ani jeden soupeř lehký k poražení nebude. Budějovice hrají klasický beton s nebezpečnými standartkami Otepky a Volešáka plus mají ve formě brejkového Stráského (to je ten, co nás onehdá v prvním jarním zápase na Strahově málem popravil). A Teplice jsou prý moc dobré, kompaktní výkon, výborná obrana, k nám taky přijedou pro bod. Vzhledem k výpadku Adama nás nečeká vůbec lehký dvojzápas.

    Ad 2 - doplním taky něco ze statistiky - proti Budějkám budeme hrát 9. mistrovský zápas doma, z nichž jsme v neděli navečer, to jest v námi nahlášený úřední termín, odehráli pouhopouhé dva zápasy (Brno v 17.00, Střížkov 19.00). Jeden zápas se hrál v sobotu (MB) a celé dvě třetiny utkání hrajeme v pondělí v absolutně nevhodný termín.

    • Re: Statistické okénko - 17. kolo

      lassiter     před 15 lety 02.03.2010 11:06 |  
      0 0

      No pondělí je evergreen. Vždycky sem byl naštvanej na ČT, ale už jsem vůči ní tak nějak otupěl a to díky našemu vedení, který si zcela dobrovolně jako jedinej klub v Evropě přeložilo zápas tušim s Plzní na pondělí kvůli zápasu v UEFě a zcela dobrovolně na 17:30. To pak člověk už na Otu ani nadávat nemůže.

      • Re: Statistické okénko - 17. kolo

        Viking     před 15 lety 02.03.2010 11:45 |  
        0 0

        Tak jeden zápas s Plzní - dá se pochopit. I když samozřejmě, klub co chce hrát evropské poháry nemůže řešit, jestli hraje ve čtvrtek a potom v neděli, to by neměl být absolutně žádný problém.

        Horší je, že musíme poslouchat diktát ČT. Mně je to jedno, já si v pondělí čas vždycky najdu, ale stovky, možná tisíce lidí klub naláká na pohodový termín v neděli navečer a ČT jim potom ty permice znehodnotí. Od svazu beztak dostáváme almužnu, v porovnání s více navštěvovanými zápasy v neděli oproti pondělí bych řekl, že příspěvek na vstupném to hodně smaže.

        Lze proto jen doufat, že naše vedení se probere a příště tu smlouvu s ČT nepodepíše, nebo si dá do smlouvy, že v pondělí může hrát každé mužstvo maximálně dvakrát za sezonu. Ať vidíme, že všechna mužstva v lize hrajou kulový. Proč bych měl jako mimopražský (nebo pražský pracující do 18.00) příznivec Slavie poslouchat svého kapitána, když za tři tisíce korun uvidím v termínu dejme tomu z 15 zápasů pouhých 5 - 6?

        • Re: Statistické okénko - 17. kolo

          lassiter     před 15 lety 02.03.2010 12:20 |  
          0 0

          No já jsem ten zápas s Plzní právě vůbec nepochopil. Když ještě vezmu to pondělí (i když ani to nejde, když zbylých 47 evropských týmů nemělo potřebu na pondělí nic přesouvat), tak těch 17:30 určitě ne. Jak pak chtějí pánové z vedení při podpisu smlouvy argumentovat velkým počtem zápasů v pondělí ve (na Prahu) zcela nevyhovujícím čase, když si některé zápasy v tomto termínu hrajou zcela dobrovolně.

          • Re: Statistické okénko - 17. kolo

            quelhar (admin)     před 15 lety 02.03.2010 12:33 |  
            0 0

            Jistou logiku tehle volby (ne pondelka, ale casu, kdyz uz se rozhodlo to pondeli) bych videl v tom, ze lidi byli zvykli z predchozich tydnu a mesicu v pondeli chodit v 17:30 a tak nez pridavat dalsi termin se v ramci kontinuity rozhodli to nechat ve stejny cas .

            • Re: Statistické okénko - 17. kolo

              lassiter     před 15 lety 02.03.2010 14:02 |  
              0 0

              jako že když už ty lidi museli třikrát za sebou v pondělí utíkat z práce v půl pátý a provinile se plížit kolem šéfů a kolegů, tak pro ně bude logicky příjemnější to v rámci kontinuity udělat i počtvrté, pač už si na to zvykli a případný začátek o hodinu a půl později by je zcela vykolejil? :-)

              • Re: Statistické okénko - 17. kolo

                quelhar (admin)     před 15 lety 02.03.2010 14:46 |  
                0 0

                Jo, presne tak. Pripadne by si rekli - zase pondeli, prisli by v 17:30 a nasrane koukali, ze utekli z prace zbytecne, protoze je zacatek az v sedm :o)

            • Re: Statistické okénko - 17. kolo

              urs (přítel SN)     před 15 lety 02.03.2010 14:16 |  
              0 0

              :-)))))))))) úplně si mě rozložil :-)))

  5. Re: Statistické okénko - 17. kolo

    lassiter     před 15 lety 02.03.2010 10:59 |  
    0 0

    No pro naší 'stíhací jízdu' to kolo dopadlo slušně a jak tak koukám na los, tak i v příštích kolech by mohli ostatní ztrácet. Pokud doma dáme Budějky i Teplice, čemuž celkem věřim, tak pak jedem na Slovácko, který se, zdá se, trochu trápí a bez Ericha bysme tam i mohli vyhrát :-), no a pak už by to mohlo vypadat zajímavě...
    Škoda jen toho pondělního termínu, když tak koukam, co nás čeká doma za soupeře, tak vzhledem k tomu, že už cpou i zápas s Budějkama do TV, tak neděle moc nehrozí. Vůbec bych se jako nezaujatej divák radši v příštim kole podíval na zápas Ostravy s Jabloncem, než na ty dva co vybrali.
    I když možná to nedali proto, že se hraje ve Vítkovicích. Stejně jak to vypadá, tak na těhle výjimkách se stadiony nakonec nejvíc vydělá paradoxně asi Sparta. Určitě je lepší hrát s B1950 a Kladnem na Strahově než v ďolíčku nebo na Kladně.

    • Re: Statistické okénko - 17. kolo

      Viking     před 15 lety 02.03.2010 11:46 |  
      0 0

      Vítkovice by neměli (y) být problém, přenosy se tam dělají z atletiky a to nikomu nevadí. Ten stadion je naopak možná technicky lépe vybaven než Bazaly.

      • Re: Statistické okénko - 17. kolo

        lassiter     před 15 lety 02.03.2010 12:28 |  
        0 0

        No tak v tom případě to moc nechápu. Svaz řekne, že chtějí mít přímé přenosy ze stadionů, kde je dobrá atmosféra (což je aspon myslim důvod proč dávaj nás s Budějkama) a místo aby dali Ostravu s Jabloncem, tak tam vecpou Příbram s Boleslaví, kde bude asi tak dva tisíce lidí, pokud teda nebude pršet.

        • Re: Statistické okénko - 17. kolo

          lassiter     před 15 lety 02.03.2010 12:30 |  
          0 0

          Jo aha, tak už to čtu, ostravu nedávaj "z programových důvodů na straně České televize". čert ví co to znamená.

          • Re: Statistické okénko - 17. kolo

            quelhar (admin)     před 15 lety 02.03.2010 12:36 |  
            0 0

            Pravdepodobne se nekde kona nejaka monstrakce, kde musi mit vsechny prenosove vozy a pouzitelne komentatory a nejdal se dostanou do Pribrami. Kdyz to tak bylo loni s MS v Liberci, tak jsem to jeste docela chapal, ale ted si nejsem vedom, ze by se o vikendu neco delo a tak jsou asi proste jen lini jet do Ostravy.

          • Re: Statistické okénko - 17. kolo

            Fallen (přítel SN)     před 15 lety 02.03.2010 12:41 |  
            0 0

            Jsou líný jet takovou dálku. Celkem jasný, co to znamená

          • Re: Statistické okénko - 17. kolo

            DrFe1     před 15 lety 02.03.2010 13:56 |  
            0 0

            Jestli Vám to vadí, tak jako mě, tak napošte Otovi a ostatním fotbalovým redaktorům email, že už toho bylo dost. Já už jsem to udělal. Slávia už byla v pondělí 5x !!! zaztímco např. Sparta ani jednou .....
            Čím víc lidí se ozve, tím větší je šance, že se konečně chytí za nos.

            SK Slavia Praha - FC Baník Ostrava, pondělí, 21.9.2009 17:30
            SK Slavia Praha - AC Sparta Praha, pondělí, 5.10.2009 17:30
            SK Slavia Praha - SK Sigma Olomouc, pondělí, 26.10.2009 17:30
            SK Slavia Praha - FC Viktoria Plzeň, pondělí, 9.11.2009 17:30
            SK Slavia Praha - Dynamo České Budějovice, pondělí, 8.3.2010 17:30

            • Re: Statistické okénko - 17. kolo

              DrFe1     před 15 lety 02.03.2010 13:57 |  
              0 0

              Mluvím tedy pouze o domácích zápasech.

              • Re: Statistické okénko - 17. kolo

                lassiter     před 15 lety 02.03.2010 14:03 |  
                0 0

                no dobře, ale tu Plzeň teda pošli někam jinam... :-)

                • Re: Statistické okénko - 17. kolo

                  DrFe1     před 15 lety 02.03.2010 14:09 |  
                  0 0

                  Díky zaupozorenění. Ovšem už jsem to poslal Otovi a ten si ničeho nevšimnul. Jeho odpověď taky nemá hlavu ani patu, jenom obecný bláboly o tom, že " Termín vysílání přímých přenosů z Gambrinus ligy je výsledkem jednání ČMFS (zástupci klubů), STES (majitel práv) a ČT". Takže netuším jestli tím chce říct, že ho k tomu přimněli z ČMFS nebo ze STES ?

                  • Re: Statistické okénko - 17. kolo

                    slaviator     před 15 lety 02.03.2010 14:15 |  
                    0 0

                    Samozřejmě, že ho k tomu přiměl Doležal, kterej prostě mu přiložil nůž ke krku a že jinak to nepůjde, jestli nebudeme hrát většinu zápasů v pondělí na ČT2

                    • Re: Statistické okénko - 17. kolo

                      Viking     před 15 lety 02.03.2010 15:14 |  
                      0 0

                      Doležal chtěl na podzim všechno hrát v pondělí v deset dopoledne. Aby tu hrůzu nikdo neviděl. A potom že na nás vedení sere!:-)

                      • Re: Statistické okénko - 17. kolo

                        Jiri1     před 15 lety 02.03.2010 15:33 |  
                        0 0

                        Zdravim, zamysleli jste se nad vykony rozhodcich, jmenovali jste treba Maurera , Jirku , ale tito hosi stale ovlivnuji zapasy . Zazil jsem, Jablonec na vlastni kuzi a vim o cem mluvim.Nenapadna gesta ,. mnohdy originalni kryiti, dnes uz se nplati hotov, existuje slozitejsi propletenec , ty odpiskas a za pul roku se u nas uvidime treba pri otevreni centra mladeze , nebo hrajes meznarodni soutez , musis mit pres svaz doprovod pro zahranicni rozhodci co te piskaji ........, ktery ale platis ty , konzultanti atd. A Maurer, ten ma zajem na severu , ale v jinych vodach nez Jablonec , je ho v posledni dobe taky vsude plno a myslim , ze jestlize bude mit jeho tym jeste trochu sance, tak se da videt. Mluvit treba o Jablonci, ktery velmi nenapadne sbiral body cely podzim, rozhodujici utkani odehral s riozhodcimi v zadech , protopze p. Pelta to proste umi, tedy zna takove paky , kdyz nepomuzouklasicke veci , tak pomuze treba nabidka vynosne pace, nebo treba manzelka. Ale hodne veci se zmenilo skutecne k lepsmu, i kdyz na muj vkus rozhodci sekali jednu chybu za druhou a to nejen na Strahove ci v Jablonci. Proste jeste to bude velmi zajimave.

                        • Re: Statistické okénko - 17. kolo

                          lassiter     před 15 lety 02.03.2010 16:09 |  
                          0 0

                          No to oni byli vynalézaví vždycky. Když sem kdysi čet paměti Svobody a Houšky, to člověk nevěděl jestli se smát nebo brečet :-) To teď vypadá, že každej klub má jednoho bývalýho rozhodčího za zády... a všemu velí sekretář komise rozhodčích, svině všech sviní, Krula... No teď koukam, že členem komise rozhodčích je i Ota Černý :-)) co ten tam jako dělá? Asi s Krulou koordinuje, koho poslat do dohrána a kde bude v neděli Čapoun...

                          • Re: Statistické okénko - 17. kolo

                            Jiri1     před 15 lety 02.03.2010 16:27 |  
                            0 0

                            Clovece tohle je zajimavy , s Krulou jsem nekolikrat mluvil, nema vlastni nazor je to hlavne vykonavatel, Vim , ze Hasek a spol. chteli jeho odchod , ale zase prezil, Macela ho vyhlasil jako nepostradatelneho a tak dal nasazuje a ridi fotbalove zakulisi v roli sekretare komise rozhodcich. A samozrejme i kdyz se pomery na svazu zmenili , tady se nezmenilo nic, dale je to lobing jako prase bohuzel treba my jsme v nem byli napodzim hodne kratci. Mozna , ze dokazal neco vyjednat pro klid Macely s Bebrem, ktery se nechal docela zajimave odsunout do zenskeho fotbalu a s nim tam putovali i jeho cetni blizci. Je fakt , ze Dagmar se snazi jim to ale nahradti a uhrady i dalsi benefity delegatu a rozhodcich zenskeho fotbalůu zas nejsou tak spatne. A ruzne komise se take nedelaji zcela zadarmo. Proste souhlas na prvni pohled uz se nedeji Jaroviny , ale pokud se podivas druhy den treba na prenos naseho zapasu se Strizkovem , tak se hytas za hlavu.

                        • Re: Statistické okénko - 17. kolo

                          slaviator     před 15 lety 02.03.2010 16:52 |  
                          0 0

                          To jako Pelta podplatí rozhodčího tím, že mu dá k dispozici svojí manželku? :-)

                          • Re: Statistické okénko - 17. kolo

                            Jiri1     před 15 lety 02.03.2010 17:06 |  
                            0 0

                            To je docela originalni napad, ale existuji zabehnutejsi , Pelta ma docela solidni vliv na veci v jednom meste a je uplne jedno jestli je v opozici ci v koalci .no a jedna zena neco od radnice potrebovalůa , byla to samozrejme jen shodou okolnosti,,,,,,,,,asi uz vis. A Pelta vlastne ani nemusel nic moc udelat, vzdyt on chce vzdy jen ferovku.......

    • Re: Statistické okénko - 17. kolo

      PetCC     před 15 lety 02.03.2010 17:55 |  
      0 0

      Z Vítkovic byl (pokud si vzpomínám) přenos v posledním kole na podzim. A mě je celkem jedno, co je v televizi, samozřejmě že mimo Slavie, protože stejně skoro všechny ostatní zápasy sleduju přes internet.

  6. Re: Statistické okénko - 17. kolo

    tolsimir     před 15 lety 02.03.2010 17:33 |  
    0 0

    Pane boze slaviatore, napadlo te nekdy proc se vubec vynalezl ofsajd? To neni jen tak pro srandu kralikum, aby bylo o cem diskutovat, ale proto, aby si nemohl postavit tym utocnika k brance a jen na nej nakopavat balony. A ty navrhujes ofsajdy u vapna zrusit... To by byl pak panecku fotbal

    • Re: Statistické okénko - 17. kolo

      Kocour_mike     před 15 lety 02.03.2010 20:50 |  
      0 0

      A protože jsem také fotbalový odporník :-), tak navrhuji zrušit ofsajd na červené čáře ... :-) Ať má jako ta hra spád, ne ...

    • Re: Statistické okénko - 17. kolo

      slaviator     před 15 lety 02.03.2010 21:35 |  
      0 0

      A do té doby, než ofsajd nebyl "vynalezen", tak se hrálo možná s nakopávanejma míčema, těžko říct, takovej pamětník tu asi není, ale padalo více branek. A ono by to tak jednoduše jen takhle s nakopávanejma míčema nešlo, kor kdyby ofsajd platil mezi polovinou hřiště a tímhle "pásmem" před bránou. Kdyby si někdo stoup před bránu soupeře, nakop se na něj míč z vlastní půlky, pořád by to ofsajd byl... Spíše by šlo o ty kombinační akce, kdy těsně před bránou takhle rozhodčí odmává půlmetrovej ofsajd nebo o dorážky, než o nakopávané míče.

      • Re: Statistické okénko - 17. kolo

        vavicek     před 15 lety 02.03.2010 22:28 |  
        0 0

        Ofsajd je ve fotbale odjakživa. Bez něho se nikdy nehrálo.

        • Re: Statistické okénko - 17. kolo

          Jakubisko     před 15 lety 03.03.2010 00:07 |  
          0 0

          V prvních sepsaných pravidlech se dokonce nesmělo přihrávat dopředu, jako v ragby =)

        • Re: Statistické okénko - 17. kolo

          slaviator     před 15 lety 03.03.2010 00:16 |  
          0 0

          No tak teď si nejsem jistej, měl jsem za to, že se úplně někdy v té polovině 19.století na ofsajdy nehrálo, ještě za první republiky snad se u nás (a asi nejen u nás?) nesmělo střídat apod, ale ... tak je vidět, jak je fotbal strašně konzervativní sport, v hokeji taky zrušili ofsajd na červený a hře to neuškodilo, naopak... Je prostě sto možnejch variant, přičemž nejhorší je nedělat nic.

        • Re: Statistické okénko - 17. kolo

          slaviator     před 15 lety 03.03.2010 00:20 |  
          0 0

          http://img.aktualne.centrum.cz/2/63/26313m-ms-pravidla.swf

          1848 - první pravidla fotbalu, tzv. Cambridská pravidla
          1862 - pravidla obsahují zárodek ofsajdu

          A co v letech 1848 - 1862, kdy byla sepsána pravidla fotbalu, ale nebyl v nich uveden ofsajd...? Takže se bez něj hrálo.

          • Re: Statistické okénko - 17. kolo

            slaviator     před 15 lety 03.03.2010 00:23 |  
            0 0

            ... a pak až do roku 1925 byl ofsajd, když mezi útočícím hráčem a brankou soupeře nebyli tři hráči soupeře, až od 1925 to platí jen o dvou protihráčích...

            • Re: Statistické okénko - 17. kolo

              Vhoo (přítel SN)     před 15 lety 03.03.2010 07:59 |  
              0 0

              střídat se skutečne nesmělo a pak došlo k takovým perlám jako že si golman zlomil nohu ale dohrál zápas atd. i karty byly vynazelezny až dýl, každej se jim ze začátku smál a jakej to mělo úspěch takže klid slaviatore :)) i když tomu "tvému" ofsidu nevěřím, jak ty píšeš akce by se dohrála a pak by se to zkontrolovalo, to by tam na tom hřišti byly dvě hodiny , po každým gole by se žádalo o prohlídnutí situace ze záznamu , já sem pro aby míč i hráči měli něco na ten způsob čipů a okamžitě by šel signál do headsetu rozhodčího a ten by to pískl , nic tak zásadního to není , hru to nekouskuje a vpodstatě si toho nikdo ani nevšimne až nato že nebudou zářezy.

              • Re: Statistické okénko - 17. kolo

                Gino     před 15 lety 03.03.2010 09:50 |  
                0 0

                No ten tvuj napad neni o nic extravagantnejsi :o))
                Ono by bohate stacilo, kdyby se dodrzovalo "doporuceni" UEFA, ktere rikalo, aby se takove ty pulmetrove ofsajdy, kdy jsou hraci temer na stejne lajne, proste jednoduse pousteli. Ono by to alespon donutilo branici hrace trosku makat a ne se jenom neustale pokouset o ofsajdovou past (coz s oblibou delaji i nasi obranci), kterou ja osobne nesnasim. Opravdu to brani prubehu a plynulosti hry. Je to vic taktizovani, nez hrani.

                • Re: Statistické okénko - 17. kolo

                  DrFe1     před 15 lety 03.03.2010 11:01 |  
                  0 0

                  Souhlas. Muselo by to být ovšem podpořeno sankcemi zato, když rozhodčí takovýhle (ne)ofsajd odmává. Zatím je to bohužel stále tak, že se rozhodčímu vyplatí "pro jistotu" ofsajd alibisticky mávnout než nemávnout. To když padne gól po půlmetrovém ofsajdu se rozhodčímu vyčítá mnohem víc než když neuzná gól, který o půl metru z ofsajdu nebyl. To je hlavní problém. Takže to chce především metodu cukru a biče na rozhodčí.

                  • Re: Statistické okénko - 17. kolo

                    slaviator     před 15 lety 03.03.2010 11:48 |  
                    0 0

                    No, to je zase nebezpečí pak v tom, když obránce vyběhne do protipohybu útočníka a snaží se ho vystavit do ofsajdu. Je to titěrnej zlomek sekundy, ale na může se mu to povést ho vystavit do třeba i dvoumetrového ofsajdu nebo ho do žádného ofsajdu nevystaví. Takže chápu, že to rozhodčí raději dneska alibisticky odmávne. Tím spíše, že by ho jinak za to sežrali, kdyby to neodmávnul a padnul z toho gól a z desátého záznamu v TV by se ukázalo, že to byl "dvoumetrovej" ofsajd) jak fanoušci toho "poškozeného" týmu, tak média. A přitom lidské oko to nemá skoro šanci toto rozpoznat, když někdo práskne do míče a o 30 m dál v tu chvíli někdo vybíhá proti nabíhajícímu si útočníkovi, tak rozpoznat, zda to ofsajd "už" je nebo "ještě" není

                • Re: Statistické okénko - 17. kolo

                  bongor     před 15 lety 03.03.2010 11:06 |  
                  0 0

                  S tím ofsajdem je to asi tak,že záleží na tom,komu se přihrává.Když je to sralťan,nebo nějaký peltův hoch a je pět metrů z posledním hráčem,tak to ofsajd není.Jinak je.
                  Co se týká změny pravidel,tak bych navrhoval zřídit čáry jako v hokeji
                  a bylo by to o něco jasnější a když už by byly čáry,tak bych taky navrhoval zavést vhazování.Schválně jestli někdo vymyslíte větší blbost?

                • Re: Statistické okénko - 17. kolo

                  martyni (přítel SN)     před 15 lety 03.03.2010 11:20 |  
                  0 0

                  Presne tak! Vidim jako nejrozumnejsi dodrzovat tohle doporuceni.

                • Re: Statistické okénko - 17. kolo

                  slaviator     před 15 lety 03.03.2010 11:34 |  
                  0 0

                  Tak pak by docházelo k perlám, jako pamatuju Juna za Spartu proti Žižkovu, kdy dal gól z více než dvoumetrového jasného ofsajdu a platilo to... :-)

                  Prostě nic není dokonalé, ani žádnej ten z návrhů, natož jak je to v současnosti. Ale chtělo by to udělat něco, aby padalo i více branek. Předpokládám, že se kvůli tomu branka o jeden yard do šíře a o půl yardu do výše asi nezvětší, takže to chce něco jiného :)

              • Re: Statistické okénko - 17. kolo

                slaviator     před 15 lety 03.03.2010 11:44 |  
                0 0

                No, tohle zkoušeli s těma čipama v míči už na nějakým juniorským turnaji a sranda bylo, že to pípalo i když to nebylo za brankovou čárou... (celým objemem míče, tak, jak dle pravidel platí gól či aut apod). A neumím si představit, jak by platily ofsajdy, když si vezmeš, že vlastně tam záleží nejen na postavení nohou, kde má hráč nohy, ale i těla včetně rukou, což osobně moc nechápu, s tou rukou, ale kolik rozhodčí si to takhle pak odůvodní, že měl ruku za obráncem už... A je to vlastně v pořádku, protože v pravidlech se nic o těle nehovoří, resp zda se jedná o nohy plus trup nebo klidně když se to vezme ad absurdum o poslední článek prstu na ruce. A teď teda kde by ten hráč musel mít ty čipy? V míči by to stačilo mít ho uprostřed, což zase nevím jak by to bylo se signálem, ale dejme tomu, že technicky řešitelné by to bylo. A i kdyby byl zašitej ten čip na více místech těsně pod povrchem. Ale co hráči? To by měli pár čipů zašitej v kopačkách, ve stuplnách, v trenkách, v dresu? No, ale co když maj krátké triko a strčili by před toho hráče celou ruku? Dnes to ofsajd by byl zcela správně podle pravidel, potom..? No a co když by ten hráč začal pípat kdekoliv na hřišti? A jak by se hlavně poznal tzv. mrtvej ofsajd? A jak by se ze "systému" rozpoznal mrtvej ofsajd, když hráč je sice v ofsajdu, ale do hry se nezapojuje, od toho, že hráč by se sice přímo nezapojil v ofsajdovém postavení do hry, ale stínil by rozhodčímu?

                To mi právě by přišlo jednodušší v nějakém pásmu před bránou ofsajdy zrušit, a obránci ať se s tím poperou. A ofsajdy mít jen v určitém pásmu mezi půlicí čárou a tímto pásmem před bránou soupeře.

                Už dnes je sice ofsajdové pravidlo možná nejsložitější pravidlo z fotbalu, a toto by to ještě vlastně ztížilo, ale hru by to mohlo (!) usnadnit a mohlo (!) by padat více branek.

                • Re: Statistické okénko - 17. kolo

                  PetCC     před 15 lety 03.03.2010 11:52 |  
                  0 0

                  U ofsajdu jsou rozhodující jen části těla, kterými se smí hrát, takže ruce ne.

                  • Re: Statistické okénko - 17. kolo

                    slaviator     před 15 lety 03.03.2010 13:13 |  
                    0 0

                    Ono se smí hrát někdy i tou rukou, viz Maradona :) Nebo vzpomeň na náš zápas s nevím kým před cca třema lety, dýchánek do vápna, obránce soupeře do toho volejbalově plesknul a rozhodčí nic... žádná pencle... Každopádně v pravidlech ČMFS nic o "částech těla, kterými se smí hrát" se nehovoří. A proto si to mnozí rozhodčí vykládají (a ne zcela špatně) jako jakoukoliv část těla...

                    Pravidlo 11
                    OFSAJD
                    Ofsajdová pozice
                    Ofsajdová pozice hráče není sama o sobě porušením pravidla.
                    Hráč je v ofsajdové pozici, je-li blíže k soupeřově brankové čáře než míč a než předposlední hráč soupeře.
                    Hráč není v ofsajdové pozici, jestliže
                    je na vlastní polovině hrací plochy, nebo
                    je ve stejné vzdálenosti od soupeřovy brankové čáry jako předposlední hráč soupeře, nebo
                    je ve stejné vzdálenosti od soupeřovy brankové čáry jako poslední dva hráči soupeře.
                    Ofsajd
                    Hráč, který je v ofsajdové pozici, bude potrestán za ofsajd jen tehdy, jestliže v okamžiku, kdy míčem zahraje nebo se míče dotkne některý z jeho spoluhráčů, je podle názoru rozhodčího aktivně zapojen do hry tím, že
                    ovlivňuje hru, nebo
                    ovlivňuje soupeře, nebo
                    získává ze svého postavení výhodu.
                    Není ofsajd
                    Hráč nebude potrestán za ofsajd, dostane-li míč přímo
                    z kopu od branky, nebo
                    z vhazování, nebo
                    z kopu z rohu.

                    • Re: Statistické okénko - 17. kolo

                      slaviator     před 15 lety 03.03.2010 13:14 |  
                      0 0

                      (5) V praxi se ofsajdová pozice hráče ve vztahu k předposlednímu hráči bránícího družstva posuzuje PODLE POLOHY TĚLA hráče, nikoli pouze podle postavení jeho nohou. Proto se na středové čáře může stát, že rozhodčí bude hráče, který je v rychlém pohybu směrem na soupeřovu polovinu hrací plochy, považovat za hráče v ofsajdové pozici přesto, že hráč je ještě jednou nebo oběma nohama na středové čáře, nebo dokonce ještě na vlastní polovině hrací plochy.

                      • Re: Statistické okénko - 17. kolo

                        Sokrates55 (přítel SN)     před 15 lety 03.03.2010 13:31 |  
                        0 0

                        Dobré odpoledne,
                        čekám na zprávu o Adamovi a tak si čtu Vaše povídání.
                        Postavení mimo hru je prostě tehdy, když ho pískne rozhodčí. nechci, aby vznikl dojem, že rozhodčí bude za to, že to buď mávnul nebo nemávnul doslova "lynčován". Ta chyba se může stát, ale chybí mi jakýkoliv výstup komise rozhodčích a "soudruha sparťana" Macely, který byl Spartou od r. 2004 do roku 2007 zaměstnáván, pod dozorem statného "Vlasty". V utkání Bohemians Praha - Slavia bylo těch chyb pana Příhody hned několik a nešlo jen o ty ofsajdy. A Roll mu dá ve SPARTU známku 7.
                        Dnes má výročí úmrtí Karel Kryl. Nikde ani řádka, v žádných novinách. Co se to děje s naším národem? Koukám, že stávka odborářů je zajímavější....-:((. Sokrates55

                        • Re: Statistické okénko - 17. kolo

                          Huzgi (přítel SN)     před 15 lety 03.03.2010 14:22 |  
                          0 0

                          Během dvou televizních fotbalů nebyly uznány hned tři góly z domnělého ofsajdu. Co se asi děje na těch stadionech, kde není televizní technika? Novináři o tom vespolek taktně mlčí a jen hořekují nad tím, jak málo padá gólů. Televize avizovala, že půjde rozhodčím po krku. Skutek je ten, že jednou ofsajd zopakují, komentátor zakoktá, že to na ofsajd nevypadalo a dost.

                          Jiná věc je, že když rozhodčí gól neuzná, tak to hráči vědí a musí hrát dál tak, aby se vyhrálo.

                          Jinak Sokrate z velké části veřejné mínění tvoří opravdu novináři, je to opravdu velmoc ve státě a jim se prostě Kryl do krámu nehodí, většina novin míří k bulvarizaci a jejich hlavní modlou je prodejnost.

                          • Re: Statistické okénko - 17. kolo

                            DrFe1     před 15 lety 03.03.2010 14:35 |  
                            0 0

                            No tak neblázněte, tohle s tím Krylem už zavání stihomamem a to se spiknutím deníku Sport taky. Sport je bulvár a píše tak, aby vzbudil co největší emoce a lidi jako vy ho kupovali. Podle vašich příspěvků se jim to podle všeho daří velice dobře a vy nevynecháte jediný výtisk. Pochybuju ale že by dělali úmyslně něco ve prospěch Sparty

                            • Re: Statistické okénko - 17. kolo

                              quelhar (admin)     před 15 lety 03.03.2010 14:50 |  
                              0 0

                              Sport pise tak, jak se zrovna hodi. Na podzim se hodilo shazovat Slavii, protoze uz dvakrat vyhrala titul a byla nejvetsi favorit. Slavia tomu napomohla svymi vysledky a tak se tam do ni opirali porad. Ted je na vzestupu Sparta, privedla Brabce a jakmile posere Brabec dalsi dva zapasy, tak se budou do Sparty navazet zrovna tak, jako se navazeli na podzim do nas.

                            • Re: Statistické okénko - 17. kolo

                              Sokrates55 (přítel SN)     před 15 lety 03.03.2010 14:53 |  
                              0 0

                              Asi jste si to celé vyložil špatně, ale na to už jsem od Vás celkem zvyklý. Pokud chcete dokonce použít slovo stihomam, jako že jsme paranoidní, díky. Vyjádření podivu a lítosti, to jsem měl namysli. Myslíte si tedy, že si K.Kryl alespoň malou vzpomínku nezaslouží????
                              Z deníku SPART jsem uvedl pouze fakta, nic víc.
                              Nekupuji si SPART, je na internetu, a byl jsem zvědav na hodnocení toho našeho zápasu. Ostatní jsem nekomentoval a ani výkon Sparty a Brabce ne. Vidíte víc, než já sám. Sokrates55

                              • Re: Statistické okénko - 17. kolo

                                bongor     před 15 lety 03.03.2010 15:12 |  
                                0 0

                                O stihomam se určitě nejedná,já jsem například několikrát přímo vypočítával,kolikrát se ve spartu obsáhle krafe o skvělé sraltě v porovnání s ostatními kluby.Nechci to zase znovu vytahovat,mám taky jiné starosti,než se zaobírat bolševickými kluby a novinami.
                                Tak ten SPART doktore sleduj a sám uvidíš.Je to spolu s Bleskem a Aha nejbulvárnější tiskovina v Čechách.

                                • Re: Statistické okénko - 17. kolo

                                  slaviator     před 15 lety 03.03.2010 15:38 |  
                                  0 0

                                  ....což je pochopitelné, protože když nastoupila v Ringieru CZ coby vydaveteli Sportu do funkce manažera L.Šmuclerová, dostal šéfredaktor Sportu jednoduché zadání: zvýšit prodejnost. No a jak se v Čechách zvýší prodejnost, než bulvarizací...

                              • Re: Statistické okénko - 17. kolo

                                DrFe1     před 15 lety 03.03.2010 15:59 |  
                                0 0

                                Nevím z čeho jste vydedukoval, že si podle mě nezaslouží Karel Kryl vzpomínku ? ! To je neuvěřitelná demagogie. Když použiju vaše jedovatá slova, tak už si taky začínám zvykat na tohle nepochopení, ale přece jen mě to pořád ještě hodně překvapuje. Nevím jestli jakoby "nechápete" úmyslně nebo jenom ventilujete vztek.

                                To co jste spolu s Huzgim psali jsem si vyložil tak, jak si to dle mého názoru vyloží 95 procent lidí tj. deník Sport (vámi paranoidně označovaný Spart) se spiknul proti Slávii a protěžuje Spartu, podle Huzgiho navíc ještě novináři bojkotují Karla Kryla, protože se jim nehodí do krámu. To je podle mě paranoia jak vyšitá. Nic víc, nic míň jsem nepsal. Ani to že by si Karel Kryl nezasloužil vzpomínku, ani nic jiného.

                                Jak už jsem psal, tak Sport píše tak, aby vzbudil emoce a tu se opře do jednoho klubu tu do druhého. Podle mě to správně popsal quelhar. Když byla na vrcholu Sparta a začala padat dolů, tak se radostně opírali do ní, když jsme byli na vrcholu my a padáme tak se zase opírají do nás. Není za tím žádné tajemné spiknutí, ani to neřídí sionisticko-revanšistické zahraniční centrály, o tom jsem přesvědčen.

                                • Re: Statistické okénko - 17. kolo

                                  Huzgi (přítel SN)     před 15 lety 03.03.2010 16:19 |  
                                  0 0

                                  Já Sport Spart nikdy nenazval a nic v duchu, že Sport protěžuje Spartu nepíšu. Jen jsem si postesknul nad kvalitou pomezních, neuznaných gólech obecně (i tom Plzeňském) a novinářském tichu a tím nemyslím Sport ale sporťáky všech médií obecně. Jestli komentátoři při dvou zápasech u třech ofsajdů komentují, že o ofsajd nešlo, čekám nějaké pokračování a ne ticho. Takhle tu atraktivitu ligy nezvýšíme. Kdyby třeba ten Plzeňský gól správně uznali, byl by i následný výkon Ostravy jiný a bylo by třeba na co se koukat.....

                                  A ke Krylovi v tom nevidím žádný úmysl, dokonce si myslím, že na nějakých zadních stranách některý periodik se malá zpráva objeví (u větších článků bych byl až mile překvapený), jen prostě v dnešní době prodává noviny jiný typ článků než uznání někomu, kdo si to sesakramentsky zaslouží!

                                  • Re: Statistické okénko - 17. kolo

                                    DrFe1     před 15 lety 03.03.2010 17:11 |  
                                    0 0

                                    Aha, tak jsem tě asi omylem hodil do jednoho pytle se Sokratem a tuším že Bongorem, kteří tohle slovo "Spart" používají, omlouvám se. Díky za vysvětlení. Jinak souhlasím s tvým názorem na ofsajdy. Jak už jsem tady v diskuzi napsal, tohle se zlepší teprve tehdy až budou rozhodčí víc potrestáni za odmávaný ofsajd, který nebyl než naopak.

                                    • Re: Statistické okénko - 17. kolo

                                      Sokrates55 (přítel SN)     před 15 lety 03.03.2010 18:11 |  
                                      0 0

                                      Vážený doktore,
                                      přesně jste to popsal. Vy jste si mě "hodil" do jednoho pytle. Vy si klidně nazývejte demagogií co chcete, ale jedno už prosím dodržujte. Mohu si tu napsat co uznám za vhodné a budu si za tím stát. Nechte si své soudy o paranoie a o tom co koho třeba nějak trápí, nebo na to má svůj názor. Kdyby ste sledoval celou diskuzi, tak souhlasíte v podstatě s tím, co už jsem tu napsal jinak a jinde. To byste ale musel pořádně číst. Sokrates55
                                      P.S. Marte, měl jsi pravdu.

                                      • Re: Statistické okénko - 17. kolo

                                        DrFe1     před 15 lety 03.03.2010 21:33 |  
                                        0 0

                                        Já vám váš názor neberu, vyjádřil jsem nesouhlas, pravda možná až moc příkře. Je to z toho důvodu, že mám pocit, že takovéto hledání nepřítele Slávii dlouhá léta hodně sráželo, protože z toho pak plyne pocit: "ono nemá cenu se snažit, protože nás stejně v zákulisí zaříznou". Takže můj názor je, že bysme se měli snažit se těchto návyků zbavit byť třeba opravdu nebude všechno úplně čisté, tak co si nevybojujeme i přesto, tak to nebudeme mít.

                                        Jinak já bych zase požádal vás abyste přestal používat manipulativní techniky viz teď to vaše "P.S. Marte, měl jsi pravdu.". Já samozřejmě nevím, v čem má ten Mart pravdu, takže to ve mě vyvolává různé otázky. To je příklad manipulativního schematu typu "pozorovatel" v tomto případě ještě kombinovaného s "agresorrem", protože je za tím nějáká hrozba (V čem on to měl ten Mart pravdu, to bude asi něco pro mě nelichotivého ....) . Používat takovéto věci není nic hezkého, to už je přijatelnější otevřená slovní agrese než takovéto plivání zpoza rohu. Zkuste mluvit přímou řečí.

                                    • Re: Statistické okénko - 17. kolo

                                      bongor     před 15 lety 03.03.2010 18:27 |  
                                      0 0

                                      to netušíš ,to je pravda,já se k tomu veřejně hlásím,že tu slátaninu rudých názorů nazývám spart.Ale jak říká Sokrates,zatím máme alespoň na nějakou dobu každý nárok na svůj názor.Dřív tomu tak nebylo,to přece doktore taky víš,tak proč to nevyužít,když navíc ani nevíme,jak dlouho nám to bude dovoleno.Potom si nějakej příčinlivej funkcionář přečte naše všechny příspěvky deset let zpátky a už to pojede.Určitě Sokrates,Bongor a ještě naštěstí dost dalších budou mít pěknej průšvih,že napadali stranický tisk a zesměšňovali klub,který naše pracující třída miluje skoro jako ÚV KSČ,jak v roce 1952 správně uvedlo Rudé právo.Tak nám tu radost prosím Tě ještě na chvíli dopřej.

                                  • Re: Statistické okénko - 17. kolo

                                    slaviator     před 15 lety 03.03.2010 17:22 |  
                                    0 0

                                    Ono je to těžké, když rozhodčí v tom vlastně mají benevolenci. Viz pravidla ČMFS

                                    (5) V praxi se ofsajdová pozice hráče ve vztahu k předposlednímu hráči bránícího družstva posuzuje PODLE POLOHY TĚLA hráče, nikoli pouze podle postavení jeho nohou. Proto se na středové čáře může stát, že rozhodčí bude hráče, který je v rychlém pohybu směrem na soupeřovu polovinu hrací plochy, považovat za hráče v ofsajdové pozici přesto, že hráč je ještě jednou nebo oběma nohama na středové čáře, nebo dokonce ještě na vlastní polovině hrací plochy.

                                    No a teď, když si přečteš poslední větu Proto se na středové čáře může stát, že rozhodčí bude hráče, který je v rychlém pohybu směrem na soupeřovu polovinu hrací plochy, považovat za hráče v ofsajdové pozici přesto, že hráč je ještě jednou nebo oběma nohama na středové čáře, nebo dokonce ještě na vlastní polovině hrací plochy., tak je jasný, že v ofsajdu stačí být i když máš obě nohy na vlastní půlce a nad půlkou soupeře máš část těla. Nevím, zda v praxi by to vypadalo tak, že bude předkloněnej? Proč by se překláněl z vlastní půlky přes půlicí čáru nad půlku soupeře, když by čekal přihrávku? Spíše se jedná i o pohyb rukou, které jsou součástí těla. A z toho se dá vycházet i na celé polovině soupeře. No a pak teda rozhodčímu stačí odůvodnit, že tam viděl část těla útočníka už za posledním obráncem soupeře a je to. A část těla je i ta ruka.

                                    Však víš, že i při TV přenosu kolikrát se pozná, že to (ne)byl ofsajd, až při xtém opakování. A poznej to v mžiku na hřišti. Když člověk i sedí na stadionu na úrovni, kolikrát má pocit, že to ofsajd (ne)byl, podle toho, komu se to (ne)písklo. A kolikrát za to minimálně v duchu rozhodčímu nadává. Pak přijde domů, pustí si záznam, rozfázuje si to, a on měl ten rozhodčí sakra pravdu. A nebo to bylo tak těsný, že jeden řekne jo, druhej řekne ne. Takže co by měli ti komentátoři říkat jiného? Řeknou holt, že ofsajd to nebyl a jede se dál.

          • Re: Statistické okénko - 17. kolo

            vavicek     před 15 lety 03.03.2010 14:18 |  
            0 0

            Podle wikipedie nejspíš Cambridgská pravidla ofsajd obsahovala.

            • Re: Statistické okénko - 17. kolo

              DrFe1     před 15 lety 03.03.2010 14:27 |  
              0 0

              A Oxfordská ?

            • Re: Statistické okénko - 17. kolo

              slaviator     před 15 lety 03.03.2010 14:43 |  
              0 0

              Kde to vidíš?

              Wikipedia: "Proto se v roce 1848 sešlo 14 zástupců škol na jednání, jehož výsledkem byla první ucelená sada pravidel, tzv. Cambridgeská pravidla. Tato pravidla upřednostňovala kopání, bylo však dovoleno také čisté zachycení míče rukama." Takže dokonce se fotbal mohl hrát podle pravidel u rukou :) Ejhle...

              • Re: Statistické okénko - 17. kolo

                vavicek     před 15 lety 03.03.2010 14:54 |  
                0 0

                Anglická verze. Zajímavé je, že podle anglické wikipedie se Cambridgeská pravidla nedochovala. Jak tedy česká wikipedia ví co v nich bylo?
                Proto jsem taky psal, že nejspíš obsahovala ofsajd. Nejstarší dochovaná pravidla z roku 1856 ofsajd obsahují.

                • Re: Statistické okénko - 17. kolo

                  slaviator     před 15 lety 03.03.2010 15:55 |  
                  0 0

                  Já zase včera našel, že první zmínky o ofsajdu pochází až z roku 1862 :-) Ale to je fuk. Třeba je vidět, že dřív se smělo čistě ten míč chytit do rukou, něco nepředstavitelného dneska. Tak proč by se nemohl třeba zrušit naopak částečně ofsajd? Byl by to asi menší zásah než zavédět video

                  • Re: Statistické okénko - 17. kolo

                    Huzgi (přítel SN)     před 15 lety 03.03.2010 16:23 |  
                    0 0

                    Ofsajd je obecně pro fotbal správné pravidlo a dělá fotbal pěkným. Sledovat anglické ligové týmy jak jejich útočníci pracují na ofsajdové linii je úžasný zážitek. Jen by se měli pomezní lépe vyškolit, lépe instruovat a mělo by se zkoušet zavádění moderních technik, které by zvyšovaly spravedlnost rozhodování a zároveň nezdržovaly.

                    • Re: Statistické okénko - 17. kolo

                      slaviator     před 15 lety 03.03.2010 17:13 |  
                      0 0

                      No, jenže tam jsou ti nejlepší útočníci. Ale podívej se u nás: kolikrát za zápas se snaží vystavit do ofsajdu soupeře jenom naši obránci a kolikrát se to povede, že to fakt ofsajd je, kolikrát to ofsajd není a přesto to rozhodčí mávne a kolikrát to ofsajd není a obránce už pak nestíhá zařadit zpátečku? A to si myslím, že zrovna obránci Slavie na české poměry se do ofsajdu moc nesnaží soupeře vystavit, viděl bych tu daleko větší adepty. Nevím, jestli to pomáhá plynulosti hry? Podle mě ne. Pomáhá to kvalitě hry? Asi taky ne.

                      I kdyby se ofsajd zrušil úplně, což nechci, tak nevěřím, že by to dopadlo tak, že by stálo před jednou bránou pět útočníků a pět obránců a před druhou bránou pět útočníků a pět obránců a brankáři překopávali celé hřiště.

                      Však i když se koukneš někde na malej fotbal, na sranda mače, kde nejsou pomezní a tudíž se na ofsajdy nehraje, tak i tam jsou kombinace po zemi. I tam je ten fotbal k pokoukání. A rozhodně nestojí polovina týmu před brankou soupeře.

                      Navíc mám pocit, že hlavně Platini nechce video ve fotbale zavést proto, že by to bylo vlastně pouze speciální pravidlo pro nejvyšší soutěže - a to ještě pro nějaké. Asi by v první "albánské" nebo "makedonské" či "litevské" lize na to vážně neměli peníze. A mít to jako eventualitu, že si to v Premier League když budou chtít můžou dát, když to budou chtít v Gambrinus, můžou si to dát, ale v Bundeslize to chtít nebudou, tak to nedaj, stejně jako to nedaj v litevské lize, protože na to mít nebudou... To by asi byl guláš. Nehledě na nižší soutěže. Naproti tomu nějaká úprava ofsajdu by se dala aplikovat od první ligu dospělého fotbalu po nejnižší soutěže, a je jedno zda v Anglii, Španělsku, Česku nebo v Albánii.

                      • Re: Statistické okénko - 17. kolo

                        Viking     před 15 lety 03.03.2010 21:49 |  
                        0 0

                        Kašlete na ofsad, zajímavější jsou jiné sporné situace.

                        "Pane učiteli, pane učiteli, když je ruka nastřelená tak se desítka nekope?"

                        "Když je ruka nastřelená, tak v žádném případě."

                        "Vidíš vole":-)

                        • Re: Statistické okénko - 17. kolo

                          slaviator     před 15 lety 03.03.2010 23:02 |  
                          0 0

                          :-))

                          Každopádně, pokud probíhá "školení" rozhodčích tak, jako probíhá "školení" na profitrenéry v Olomouci, tak se ale kolikrát není co divit. Ale na druhou stranu už se celá ta situace vyčistila. Není to dneska už tak, jako že si jeden nejmenovaný rozhodčí myslím že z Kladna byl, chatu má u Prahy v Solopyskách, pak dělal nějakého toho sportovního nebo jakého ředitele právě v SK Kladno, když skončil s kariérou, tak tenhle Tomáš si koupil před lety za milion postup do druhý ligy, z přeboru, během chvíle. No, je to pěknejch pár let, sranda je, že do poslední chvíle to tehdy vypadalo, že postoupí otec,kterej tak šel až za rok, no a šel tenhle Tomáš. Jojo, mohl si to dovolit, s autosklama za zády. A předpokládám, že nebyl jedinej, kdo by si to takhle koupil ten postup. Takovejch bylo... :-) A kdo tehdy byl u fotbalu? že by jistý Kru×a? No, o mnohém to vypovídá... Ale právě že vtipný pak je, když se dozvíš takové konkrétní jméno kdo si to za kolik koupil a pak se schválně koukneš, jak potom v čí prospěch přihlížel oči a jakej tým zařezával... No, jo...