Funkce na sledování článků je dostupná pouze pro přihlášené uživatele.

Chance liga

Blšany - Slavia 0:2

Po jasné převaze si Slavia zaslouženě z Příbrami od týmu Blšan veze tři body ...

Sestava:
R. černý - L. Došek, M. Müller, A. Petrouš, T. Hrdlička - D. Kalivoda (46. R. Dostálek), R. Bejbl, P. Gedeon, R. Skácel - T. Došek (78. P. Kuka), P. Fořt (61. E. Adauto da Silva)

Lavička:
M. Kozáčik, M. Zachariáš, K. Kratochvíl, L. Nachtman

Góly:
28. vlastní Vorel, 86. Kuka


Slávisty čekalo v Příbrami, kde nyní hrají svoje domácí zápasy Blšany, dosti nepříjemné počasí. Bylo velké teplo a dusno a při nabitém programu našeho týmu to odebírá ještě více sil. Možná i proto nastoupila pozměněná sestava, v útoku tentokrát dostala šanci druhá útočná dvojice, na pravé straně zálohy nastoupil David Kalivoda a uprostřed Radek Bejbl. Na soupisce chyběl Karel Piták, který si léčí zranění po zápase v Trebinje.

Slavia měla celé utkání pod kontrolou, v první půli se však dařilo méně, přesto několik tutovek jsme si vypracovali. V záloze spolehlivě pracoval samozřejmě Gedeon, ale i Radek Bejbl, který odehrál mnohem lepší zápas než ve středu v Trebinje. Nedařilo se však Pavlu Fořtovi, který někdy až příliš fauloval, nebyl tak nebezpečný. Zato Tomáš Došek toho opět hodně naběhal a taky se dostal do několika šancí, ale pokaždé zaváhal.

V první poločase si soupeř vypracoval jen jedinou stoprocentní šanci a to po chybě Martina Müllera, který nedokázal správně vrátit míč černému, a tak se najednou na našeho gólmana řítila dokonce dvojice hráčů. Lubomír Myšák běžící uprostřed dostal míč a měl před sebou prázdnou bránu, ale trefil pouze černého, který srazil míč k tyči a naštěstí pro nás se nakonec odrazil od brány pryč.

První náš gól dal blšanský Vorel, který si centr Lukáše Doška srazil hlavou do vlastní brány. Dobře tu zapracoval Rudolf Skácel, takže měl též na gólu svůj podíl. Do druhého poločasu jsme potřebovali zlepšit tah na bránu, proto nastoupil Richard Dostálek a bylo to znát. Sám hráč měl snad tři vyložené šance, ale ani jednu neproměnil. Velké šance si vypracoval snad každý hráč, např. Adam Petrouš z trestného kopu napálil tyč, či Dostálek ze standardní situace zakroutil svůj pokus těsně vedle brány.

Slavia předvedla pohledný fotbal s velmi malou produktivitou, kdybychom dali deset branek, nikdo by se nemohl divit. Blšany byly opravdu bezradní, kromě jedná šance. Kdyby Slavia vstřelila dříve pojiš?ovací gól v podání Pavla Kuky za spolupráce Adauta, mohli pak více šetřit síly.

Během zápasu také začala mela na hlavní tribuně, nejdřív byl jeden chuligán vyváděn policií, ale nějak se mu to nelíbilo, byly tam nějaké dohady. Za chvíli však přiběhli další, kteří se začali prát s policajty. Po chvilce se vše uklidnilo a slávisté reagovali fanděním. Na tomto utkání měli jednoznačně převahu slávističtí fanoušci, z návštěvy 2187 nás tam mohlo být tak 1500. Hrálo se jak doma.

Další utkání nás čeká již ve středu, kdy doma hostíme bosenský Leotar Trebinje. První zápas u nich jsme vyhráli 2:1, takže se dá očekávat postup do třetího předkola. Myslím, že bychom soupeře mohli převálcovat.

Komentáře (2)

Funkce na sledování článků je dostupná pouze pro přihlášené uživatele.

Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení a registrovaní uživatelé. Přihlašte se zde

  1. Re: Blšany - Slavia 0:2

    jiri     před 21 lety 02.08.2003 19:22 |  
    0 0

    ahoj Richi, ten incident vůbec nebyl tak, jak ho popisuješ Ty. Mladí kluci (dle Tebe chuligáni v počtu 4) chtěli rozvinout na tribuně splečně s ostatními velkou vlajku Slávie. Toto počínání se nelíbilo dvěma důchodcům, kterým na "obranu" přispěchalo komando pořadatelů, kteří dle mého názoru začali tyto kluky strkat (chtěli se s nimi viditelně prát) ze schodů. Na pomoc pořadatelům přispěchal ještě blbeček v bílem triku (jistě si ho tam viděl - mistr světa), který vytáhl teleskopický obušek a chtěl kluky mlátit - jedna dvě rány tam určitě padly. Do toho se připojili policisté, kteří chtěli situaci uklidnit tím, že se v podstatě připojili na stranu útočníků/pořadatelů. Ta velká mela poté vzikla tím, že na stranu kluků se postavili i starší chlapi, kteří jim proti pořadatelům v této situaci chtěli pomoct. Takže suma sumárum - tentokrát v tom naši fans byli nevinně - bylo by možná velmi zajímavé podat trestní oznámení na toho šaška s obuchem. To povzbuzování pak bylo i jistou formou bezmocnosti, bohužel. Proti těmto nenapadnutelným blbům se moc bránit nelze. Na obranu jednoho z nich však musím podotknout, že při odchodu se za chování svých kolegů v podstatě omluvil.

    • Re: Blšany - Slavia 0:2

      Richi (admin)     před 21 lety 02.08.2003 21:17 |  
      0 0

      Diky, ze jsi objasnil, jak se to vse udalo a omlouvam se chuliganum. Ja preci jen sedel na druhe strane hlavni tribuny a nevidel jsem to moc dobre, takze sem se domnival, ze to probihalo tak, jak jsem to popsal.