Chance liga

Slavia zajíždí do Příbrami

Zítřejší den bude pro mnohé významný v podobě uctění památky zesnulých a návštěvy hřbitovů. Pro ty, jež trochu morbidně podporují nejstarší český fotbalový tým, bude zítřejší zápas důležitý i z hlediska toho, že jejich fotbalisté odjíždějí k dalšímu ligovému zápasu zhruba 50km jižně od hlavního města. Tedy do Příbrami. Zápas 12. se 14. pak vcelku pochopitelně ujde pozornosti televizních kamer.

61 dní. Za tu dobu se dá stihnout mnoho věcí. Dvakrát se vystřídá koloběh Měsíce, Bůh by stihl takřka 9x stvořit svět a lidé stihnou 2x dostat a posléze utratit výplatu. Slávističtí fotbalisté však jednu věc za tuto dlouhou dobu stihnout nedokázali, totiž vyhrát ligové utkání. Potřebovali na to až den dvaašedesátý, na který připadlo vršovické derby. Zápas rozhodla první slávistická střela na bránu, která i díky tomu, že přišla jak se říká do šatny, totálně odrovnala snažení klokanů o bodový zisk a druhý poločas byl už jen spíše takovou formalitou. Tedy, jak se to vezme, šancí na to, aby si fanoušci oděni červenobílou šálou, mohli podruhé v sezóně zakřičet víckrát než jednou ten nejkrásnější fotbalový pokřik po celém širém světě - tedy gól - bylo dost. Leč koncovka je věc zakletá a pořádně ji v červenobílém dokázal odklít naposledy snad Tomáš Necid. Ať tak, či onak, slovy Ivánka, že důležitý jsou body a na všechno ostatní se ..., se Slavia mohla radovat ze tříbodového zisku a konečného odpoutání od příček znamenajících doufání, že se sparťanské béčko pořádně v ČFL vzchopí, abychom nepřišli o to derby ani ve druhé lize. Že by však přišlo po konečně vítězném zápase nějaké uvolnění, to bohužel v dalším zápase, tedy v pohárovém zápase s Varnsdorfem, vidět nebylo. K vidění byla křeč nad křeč a dost možná jen brzký gól Mičoly slávisty uchránil od další letošní ostudy.

Zítřejší soupeř, tedy 1. FK Příbram, má určité prvky shodné se Slavií. Také stihl vyměnit trenéra, kdy od dětství slávistického fanouška vystřídal Petr Čuhel a také si neodpustil vysokou domácí porážku od Teplic, konkrétně 0:4. Příbram má i stejnou bilanci, stejně bodů a je nad Slavií o dvě příčky jen kvůli dvoubrankovému rozdílu ve skóre. I v případě týmu z města proslulého především díky hornickému průmyslu zafungovalo ono otřepané, ale stále se potvrzující klišé "nové koště dobře mete" a první zápas pod taktovkou nového trenéra zvládli příbramští vítězně. Ale že to z počátku nevypadalo! Po 55. minutě vedla Olomouc, hrající onehdá právě U Litavky 2:0 a několik stovek přítomných fanoušků si možná říkalo - tak k čemu byl ten tyjátr se změnou trenéra. Ale pak zaveleli zkušení, jmenovitě Zápotočný s Abrahamem, a za necelou čtvrthodinku svítilo na tabuli skóre 3:2 pro domácí. Kdo však čekal, že podobný famózní obrat domácí nastartuje a třeba si na ně i v příštím kole vsadil, tak si musel odpustit nějaké to pivko v oblíbeném lokále. Příbram zajížděla do Znojma, posledního týmu tabulky, ale tvrdě narazila. Nalomil ji gól hned v úvodu a doslova zlomil neproměněný pokutový kop, jenž přišel hned v zápětí. Znojmo prakticky hned z další akce přidalo druhý gól a obracet stav 0:2, to se jednoduše nedaří každý týden. Po přestávce přišel třetí direkt a bylo po zápase. V týdnu se navíc nepodařilo Příbrami otočit pohárový dvojzápas s Duklou, kdy podruhé prohrála, tentokráte 1:2.

Je otázkou, jaké stopy to na zítřejším sokovi zanechalo, ale na první pozápasový trénink se jistě lehce nešlo. S o to větší motivací však možná domácí zítra do utkání půjdou. Co se týče známějších jmen, na které se mohou ti, co vyjíždějí buď s Tribunou Sever, s Fanklubem či na vlastní pěst, těšit, tak na prvním místě musím zmínit již výše uvedené Abrahama se Zápotočným, ale příbramský dres obléká i bavič Švancara či problémový útočník Řezníček.

Takové zápasy, jaké jsou zítra, musí přinášet, pokud tedy skutečně nechceme fandit domu sparťanskému béčku, bodový zisk. A nejlépe hned tříbodový. Marodka je takřka vyprázdněná, až na dlouhodobé marody jako Čontofalský či Bortel, tudíž se není na co vymlouvat. Slavia v Příbrami zvítězila naposledy před šesti a půl roky 2:0, branky tenkrát stříleli Lukáš Jarolím s Tomášem Hrdličkou. Najdou se jejich následníci?

Komentáře (49)

Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení a registrovaní uživatelé. Přihlašte se zde

    • Re: Slavia zajíždí do Příbrami

      Jiri1     před 11 lety 01.11.2013 14:11 |  
      0 0

      K te dovolene pane Bebra i sleciny Damkove , je to opravdu pikantni sebrat se a zmizet z poharove Evropy nekam, kde mam jen silne omezeny vizualni kontakt. A pak najednou nam zase Dasa dava rozumy i kdyz i ona vi , ze placa nesmysly.
      Kazdopadne takhle rychle zmizeni o kterem nevedi nekteri bafici se svazu je spojovano s Bebrem a jeho roli v korupcni afere , kdy prohlasil, ze policie proveruje dalsi kauzy.
      Vyhruzky na sebe nedali dlouho cekat a ono uprimne mafie z byvale Jugoslavie , nebo ze zemi byvaleho Sajuzu nejsou tak milosrdne.A snad jen dovetek , setreni se zrejme tyka i soutezi mladeze.......
      V Pribrami se hraje opravdu spatne , podchyceni rozhodci, i hraci , kteri jsou schopni vseho , takova je Pribram i v soucasne dobe.

    • Re: Slavia zajíždí do Příbrami

      Barra     před 11 lety 01.11.2013 15:39 |  
      0 0

      Dokonce si myslím, že je tomu ještě o rok déle, co jsme naposledy díky penaltě Pavla Kuky v 90 min vyhráli 0-1 (5/2005). Od té doby 5 remíz v Příbrami a 2 prohry (v 2007-08 byla Příbram v druhé lize). A ještě horší je, že před jmenovanou výhrou jsme i v 2002-03 stejně jak v 2003-04 také prohráli – dál se mi to ani nechtělo vyhledávat. Takže bilance je velmi hubená: z posledních 10 zápasů v Příbrami jsme získali celkem jen 8 bodů na 30, za jednu výhru, 5 remíz, 4 prohry.

      Příbram se dá být dlouhodobě náš kat. Věřím ale, že Koubek nedopustí výsměch z minulé sezóny, kdy jsme ani jednou nevystřelili na branku a z toho vyplynulo loučení s Petrem Radou.

      • Re: Slavia zajíždí do Příbrami

        ortevor     před 11 lety 01.11.2013 17:04 |  
        0 0

        ja doufam, ze uz nikdy neuslysim to priposrane Radovske slovni spojeni, ze "jedeme domaci potrapit" :)

      • Re: Slavia zajíždí do Příbrami

        Barra     před 11 lety 01.11.2013 20:57 |  
        0 0

        Promiň, Tolsimire, moc se omlouvám. Nějak se mi ty výsledky v Příbrami popletly. Ještě jednou jsem si to prošel, a máš samozřejmě pravdu.

        Naposledy jsme vyhráli v 2006-07 brankami Jarolíma a Hrdličky, jak správně píšeš, a ne v 2004-05 penaltou Kuky, jak jsem myslel já. Následující sezónu byl Příbram v druhé lize, a od sezóny 2008-09 jsme měli z dalších 5 zápasů 3 remízy a 2 prohry.

        You were right, my friend.

    • Re: Slavia zajíždí do Příbrami

      ortevor     před 11 lety 01.11.2013 17:01 |  
      0 0

      lzi jako kdyz tiskne, pred rokem delala jaka je ona jedina 100% transparentni a ted uplne obrati, navic lze..

      napr v nizozemsku se da najit na webu svazu hodnoceni rozhodcich, resp. potrestani a presne tresty...a je to i medializovany

    • Re: Slavia zajíždí do Příbrami

      belmis (přítel SN)     před 11 lety 01.11.2013 19:17 |  
      0 0

      Damková......Asi před půl rokem jsem mluvil v jednom baru s prvoligovým rozhodčím. Už jsme měli nějaké to promile...Když jsem se ho ptal, jestli musí připískávat Plzni, odpověděl, že může pískat rovinu, ale nesmí jí ublížit, aby mohl pískat ligu.

      tzn., že rozhodčí budou všechny sporné situace pískat tak, jak pískají....a Damková dál může vyprávět..

      • Re: Slavia zajíždí do Příbrami

        slaviator     před 11 lety 01.11.2013 19:41 |  
        0 0

        Počkej, teď ti tu někdo napíše, že ať uvedeš jméno toho rozhodčího a v jakém to bylo baru, jinak že lžeš... :-)

        • Re: Slavia zajíždí do Příbrami

          belmis (přítel SN)     před 11 lety 01.11.2013 19:50 |  
          0 0

          Tak ať si to myslí :-) Ale víc opravdu říct nemůžu. Stejně by se tím nic nevyřešilo a ten kluk by možná už nepískal...

  1. Re: Slavia zajíždí do Příbrami

    Eluin (přítel SN)     před 11 lety 01.11.2013 15:15 |  
    0 0

    Snad se dá me zdraví do pořádku a zítra na Příbrami chybět nebudu. Zápas to bude těžký a na nějakou fotbalovou krásu se asi těšit můžeme jen těžko. Budou to těžce vydolované body....

    • Re: Slavia zajíždí do Příbrami

      hamlo1 (přítel SN)     před 11 lety 01.11.2013 17:54 |  
      0 0

      pořádně se obleč, tam je vždycky kosa

  2. Re: Slavia zajíždí do Příbrami

    MVSKSVCFIM (přítel SN)     před 11 lety 01.11.2013 19:21 |  
    0 0

    Rakovan - Dostál, Škoda, Dobrotka, Neves - Petrák - Nitrianský, Lička, Kisel, Mičola - Juhič

    nevíte co je s Bortelem? v derby hrál dobře, rozhodně bych ho neodepisoval

  3. Re: Slavia zajíždí do Příbrami

    slaviator     před 11 lety 01.11.2013 19:39 |  
    0 0

    Při posledním vítězném utkání v Příbrami (2004/05) premiérově naskočil za Slavii v základu Marek Suchý (dokonce to byly jeho první minuty ve Slavii za A tým) a první start si připsal i Milan Černý, sestava tehdy byla Kozáčik - Krajčík, Studík, Latka, Zbončák - Piták, Suchý, Sedláček (71. Milan Černý), Hrdlička (77. Rychlík) - Vlček, Fořt (77. Kuka). Vítězný gól dal ve čtvrté minutě nastavení Pavel Kuka poté, co byla odpískaná penalta za nastřelenou ruku (po Vlčkově střele).

    Od té doby tam máme bilanci 0-4-2.

    Nebylo by tedy špatné, kdyby zítra vyběhl v základu Bazal a v 71. minutě střídal Šimeček (či naopak) a v nastavení vstřelil z penalty gól Škutka nebo Juhar :-)

    • Re: Slavia zajíždí do Příbrami

      Thorklaer (přítel SN)     před 11 lety 01.11.2013 19:58 |  
      0 0

      jj, přijde mi škoda, že jsou Šimeček a Bazal dlouhodobě ignorovaní.

      • Re: Slavia zajíždí do Příbrami

        slaviator     před 11 lety 01.11.2013 20:10 |  
        0 0

        To je i Škutka, což nechápu vůbec... Vlastně chápu - nesledovali jsme jeho, ale Depetrise a když ten šel do druhé turecké, koupili jsme Škutku. Proč ale sakra mu nedáváme šanci, to nechápu...

        • Re: Slavia zajíždí do Příbrami

          judy     před 11 lety 01.11.2013 20:18 |  
          0 0

          Myslím že nezapadá stylově k tomu co chce Koubek hrát, Škutka je hodně kombinační a Koubek chce hrát více učelově , rychle, jednoduše. ale nebojim se že by Škutka svoji šanci u nás již nedostal... teď holt potřebujeme každej možnej bod a pokud možno nejjednoduší cestou, až bude více klidu můžeme se učit kombinaci a trošku naši hru připepřit něčím lepším.

      • Re: Slavia zajíždí do Příbrami

        Khadgar     před 11 lety 01.11.2013 20:52 |  
        0 0

        Bazal teď chodí na lavičku áčka, to si myslím, že je dobrý signál. Těžko čekat, že by ho teď Koubek postavil. Za stavu 1:0 by si to dovolil málokterý trenér.

  4. Re: Slavia zajíždí do Příbrami

    mike-k (přítel SN)     před 11 lety 01.11.2013 20:24 |  
    0 0

    Video "Vždycky spolu", taková blbost, ale moc pěkná!!!!

    • Re: Slavia zajíždí do Příbrami

      judy     před 11 lety 01.11.2013 20:25 |  
      0 0

      taky jsem jí pěkně okomentoval :X

      • Re: Slavia zajíždí do Příbrami

        PetCC     před 11 lety 02.11.2013 10:31 |  
        0 0

        To bude asi to, jak si nás natáčel na poháru. To jsem zvědav, jestli tam dali i ten můj ksicht :-)

  5. Re: Slavia zajíždí do Příbrami

    klimi     před 11 lety 01.11.2013 20:32 |  
    0 0

    OT: Plzeň opět penalta, tentokrát asi i oprávněná, i když Petržela padal jak...

  6. Re: Slavia zajíždí do Příbrami

    mike-k (přítel SN)     před 11 lety 01.11.2013 20:33 |  
    0 0

    3. zápas, 3. penalta. musím se jen smát. :D

    • Re: Slavia zajíždí do Příbrami

      mike-k (přítel SN)     před 11 lety 01.11.2013 20:37 |  
      0 0

      3. zápas, 4. penalta

      • Re: Slavia zajíždí do Příbrami

        Alanor (admin)     před 11 lety 01.11.2013 20:42 |  
        0 0

        Dneska ale byly obě jasné, takže mi to přijde jako zbytečná kritika, křičet se mělo před týdnem nebo před dvěma.

        • Re: Slavia zajíždí do Příbrami

          mike-k (přítel SN)     před 11 lety 01.11.2013 20:48 |  
          0 0

          já taky neříkám, že neměly být a nekritizuju. obě v pořádku. jen mi to příjde úsměvný a pomalu na rekord.

          • Re: Slavia zajíždí do Příbrami

            PetCC     před 11 lety 02.11.2013 10:32 |  
            0 0

            Když budou naši hráči taky takhle nabíhat do vápna pro kvalitní přihrávky, tak budeme penalty taky kopat.

        • Re: Slavia zajíždí do Příbrami

          slaviator     před 11 lety 01.11.2013 22:35 |  
          0 0

          Pak nemá mít Plzeň za tři a půl roku už 25 penalt, když druhá Sparta s Plzní mají po 12... :))

          • Re: Slavia zajíždí do Příbrami

            slaviator     před 11 lety 01.11.2013 23:05 |  
            0 0

            teda vlastně teď už má Plzeň 27 penalt

        • Re: Slavia zajíždí do Příbrami

          Thorklaer (přítel SN)     před 11 lety 02.11.2013 07:59 |  
          0 0

          přesně, zbytečná hysterie, ty penalty byly a Jablonec děsně prasil...

          • Re: Slavia zajíždí do Příbrami

            Edwardtheiron     před 11 lety 02.11.2013 08:34 |  
            0 0

            Ale to přece není hysterie, nikdo ty včerejší penalty nezpochybňuje. Spíš bude legrace, až teď budou argumentovat tím, že včera bylo všechno OK, ale nikdo se nebude vracet k tomu, co bylo předtím.

            • Re: Slavia zajíždí do Příbrami

              carfi-sks (přítel SN)     před 11 lety 02.11.2013 10:22 |  
              0 0

              Otázka je , jestli by při stejný situaci tu penaltu odpískali i Slavii, nebo jinejm týmům z GL ...

              • Re: Slavia zajíždí do Příbrami

                slaviator     před 11 lety 02.11.2013 10:48 |  
                0 0

                Nyní ne, ale je to pár let zpátky co nám bylo v pěti zápasech odpískáno penalt šest...

                • Re: Slavia zajíždí do Příbrami

                  quelhar (admin)     před 11 lety 02.11.2013 10:50 |  
                  0 0

                  A taky vsichni tusime, cim to bylo, ze ano :o)

                  • Re: Slavia zajíždí do Příbrami

                    jandam93     před 11 lety 02.11.2013 11:59 |  
                    0 0

                    Já si jen pamatuju, že ty naše slavný penalty na jaře 2008 byly odpískány správně, co si tak pamatuju. Ale prostě jich bylo 6 v pěti zápasech a to samozřejmě vyvolávalo nevole u soupeřů. Každopádně stejně jsme proměnili jen jednu :D

                    • Re: Slavia zajíždí do Příbrami

                      Khadgar     před 11 lety 02.11.2013 12:03 |  
                      0 0

                      Vzhledem k tomu tlaku, který jsme tenkrát v mnoha zápasech měli, to nebylo takovým překvapením. To snad nemá ani teď Plzeň.

                      • Re: Slavia zajíždí do Příbrami

                        slaviator     před 11 lety 02.11.2013 12:19 |  
                        0 0

                        Taky si myslím, že to nebylo o Pučkovi, ale o tom tlaku :))

                        • Re: Slavia zajíždí do Příbrami

                          quelhar (admin)     před 11 lety 02.11.2013 12:33 |  
                          0 0

                          Mam pocit, ze minimalne ta druha penalta v Plzni za ruku domacich byla docela zvlastni a jindy by se asi nepiskla.

                          • Re: Slavia zajíždí do Příbrami

                            Khadgar     před 11 lety 02.11.2013 12:36 |  
                            0 0

                            Písknout se dala bez problému, jen nechápu, jak mohl ten hráč dostat žlutou kartu. Tu ruku tam totiž nedal úmyslně, ale vyplynulo to z pohybu. Bylo to podle mě necitlivé.

                            • Re: Slavia zajíždí do Příbrami

                              slaviator     před 11 lety 02.11.2013 13:44 |  
                              0 0

                              quelhar myslí tu před pěti lety proti Plzni, kterou pak snad Vlček (?) nedal :))

                              • Re: Slavia zajíždí do Příbrami

                                Khadgar     před 11 lety 02.11.2013 13:46 |  
                                0 0

                                Tak to už je na mě moc velká minulost :)

                  • Re: Slavia zajíždí do Příbrami

                    slaviator     před 11 lety 02.11.2013 12:24 |  
                    0 0

                    No žádný zářezy jako penalta proti nám léta páně 2006 na Strahově v zápase proti Liberci (a další podobné "exempláře" jindy) ani jedna z těch šesti nebyla. Všechny se daly v pohodě písknout. Stejně jako včera obě ty Plzně...

                    Co mě však spíš vadí, že každý zápas třeba při rohu jsou nějaké držení soupeře ve vápně, šťouchance do žeber - stane se to pětkrát za zápas na každé straně a v sedmém zápas to jednou rozhodčí pískne a potom zase do konce sezony nikdy nic. (tím mluvím obecně) Nebo včera k tomu zápasu: takováhle nastřeená ruka je správně posouzená jako penalta, jenže v dalších x zápasech to nikdo nepískne....
                    Stejně jako pamatuju, jak Fořt s Latkou dostali na Strahově ČK za loket v obličeji - a od té doby nic.
                    A kolik hráčů bylo zpětně potrestaných za simulování? Napadá mě akorát Jarda Černý s Chramostou... Přitom u Jardy si nejsem zcela jistý, zda doopravdy simuloval a spíše si jen nechránil nohy nadskočením...

                    • Re: Slavia zajíždí do Příbrami

                      Khadgar     před 11 lety 02.11.2013 12:35 |  
                      0 0

                      Souhlas, dle pravidel to tenkrát u Černého simulování nebylo. Jen to média rozmázla a ten náš jeliman se prokecl. Od té doby tu bylo mnohem víc případů simulování, a jak byly některé okaté, a ticho po pěšině. Přitom třeba Petržela ze zápasu s námi byl na dodatečný flastr, protože to bylo ve vápně. Dle mého skromného názoru by se to mělo víc trestat dodatečně, jinak se to nevymýtí.

                      • Re: Slavia zajíždí do Příbrami

                        slaviator     před 11 lety 02.11.2013 13:45 |  
                        0 0

                        Limberský taky kolikrát mohl dostat pokutu a nemusíme chodit daleko, on i Petr Janda....

                        • Re: Slavia zajíždí do Příbrami

                          slaviator     před 11 lety 02.11.2013 13:50 |  
                          0 0

                          Tak kopali (a nedali) Kalivoda a Tavares, heh.. :)

                      • Re: Slavia zajíždí do Příbrami

                        Steve2924 (přítel SN)     před 11 lety 02.11.2013 14:58 |  
                        0 0

                        Petržela simuluje každej zápas, včera si taky zkoušel vymodlit ještě třetí penaltu, on to musí mít v tý hlavě nějaký hodně přehozený...

                        • Re: Slavia zajíždí do Příbrami

                          slaviator     před 11 lety 02.11.2013 15:06 |  
                          0 0

                          Kdo v lize to nezkusí... Petržela pokud ale bude hrát tak jako včera tak je pro svůj tým prospěšnej - narozdíl třeba od Fenina...

              • Re: Slavia zajíždí do Příbrami

                jarodo57     před 11 lety 02.11.2013 12:45 |  
                0 0

                Pravdu má Carfi. Včerejší penalty byly ,ale otázka je zda by je fouknul v opačném gardu. Troufám si říct,že ne.

  7. Re: Slavia zajíždí do Příbrami

    slamacek (přítel SN)     před 11 lety 02.11.2013 16:14 |  
    0 0

    ted jsem konecne videl zaznam ze vcerejska a jestli 1. pencle byla... to si dovolim ze zaberu tvrdit. mozna jo..z toho zaberu to videt poradne neni, ale ta druha? to si delaj z lidi uz opravdu srandu? ruka u tela a rozhodne tam nevidim snahu hrace hrat rukou balon. 14 jinym tymum by se nepiskla... zajimavy je rovnez fakt ze do 24 minuty jablonec 4 zluty... nevidel sem, mozna sprane udeleny, ale pusobi to dost zvlastne

    • Re: Slavia zajíždí do Příbrami

      Alanor (admin)     před 11 lety 02.11.2013 16:16 |  
      0 0

      Nesmysl, druhá penalta taky jasná. Míč letí do brány a Novák tam dá na poslední chvíli ruku. A při té první ze záběrů v tv Petrželu vzal přes nohy a mohl být rád, že nešel pod sprchy už tehdy.