Funkce na sledování článků je dostupná pouze pro přihlášené uživatele.

Chance liga

Jihlava - Slavia 2:1

Sešívané čekal poslední zápas pod hrozbou půlmilionové pokuty. Odehráli ho v Jihlavě proti místní Vysočině. Slavia do třetice vyhrát nedokázala a po špatné druhé půli prohrála 1:2.

Jihlava - Slavia 2:1 (0:1)

Branky: 74. Vaculík z penalty, 86. Kopic - 14. Škutka

Sestava: Černý - Dostál, Bortel, Dobrotka, Hurka - Štepán (46. Mičola), Petrák, Zmrhal, Koreš (64. Juhar) - Kisel - Škutka (77. Škoda)

Trenér Petrouš lehce pozměnil sestavu oproti poslednímu kolu se Znojmem. Za výborný výkon v pohárovém střetnutí v Chomutově byli odměněni Hurka se Škutkou, kteří tak dnes poprvé v sezóně startují již od první minuty v ligovém zápase. Karol Kisel, jenž se vrací po trestu za červenou kartu, pak odsunul Gecova jen na lavičku náhradníků. V základu po zranění opět nastupuje stoper Dobrotka, který byl v poháru šetřen.

V úvodu se pěknou kličkou uvedl Škutka a byl sražen Kopicem, ale píšťalka sudího Jecha zůstala nepochopitelně nemá. Utkání začalo opatrně, první se do vápna dostala Jihlava, ale se zakončením váhala, a tak se ke střele nedostala. Šanci si tak vytvořila Slavia, Kisel centroval na Škutku, ten sklepl na Zmrhala, který pohotově pálil. Jeho ránu doprostřed branky ale Blažek vyrazil. Poté se nepovedl výkop Černému, po němž Hurka zbytečně fauloval. Kolouškovu střelu ze střední vzdálenosti ale zastavila naše zeď. Po Kiselově přihrávce se do šance dral Štěpán, domácí obránce však míč odkopl na roh. Po něm si Slavia připsala první tutovou šanci v zápase. Kisel přetáhl centr, Bortel vracel na malé vápno, kde pálil Petrák. Jeho šance ale byla ztečována mimo tři tyče. Rozhodčí si evidentní teče nevšimli a Blažek tak mohl rozehrávat od branky. Aktivní Slavia se branky dočkala vzápětí, kdy se po centru perfektně hlavou prosadil Dávid Škutka! Zničehonic mohla Jihlava vyrovnat, Harba udělal pěknou kličku a pohotově pálil, skvěle však zasáhl Radek Černý! Tempo zápasu výrazně stouplo, po rohu mohli skórovat sešívaní, ale na zadní tyči nedokázal Dobrotka procpat míč do branky! Další povedenou individuální akcí se blýskl Haris Harba! Tentokrát pálil těsně vedle. V těchto minutách se hrál pohledný fotbal. Postupem času ale začaly utkání brzdit v rozletu nepřesnosti na obou stranách. Krásným průnikem se ve stylu Znojma připomněl ke konci poločasu Ondřej Petrák, jeho střela ale už nebyla nebezpečná. Těsně před pauzou mohla Slavia zvýšit své vedení, ale přízemní centr nikdo ze slávistů nedokázal doklepnout za Blažkova záda! Celkově nabídla první průměrnou podívanou, Slavia byla lepší a po zásluze vede.

O půli došlo zřejmě k domluvenému střídání, slušně hrajícího Štěpána vystřídal uzdravený Mičola. Ze začátku druhé půle zaujal hlavně střet slávistických fanoušků s policií. Zatímco na tribunách to vřelo, tak na hřišti byl klid, zaujal snad jen Harbou lehce tečovaný centr, s kterým neměl Černý potíže. O trochu vzrušení se svým faulem postaral Milan Bortel a zcela po zásluze dostal žlutou kartu. Po hodině hry se o výrazné emoce postaral souboj útočníka Harby s naším brankářem, který stahoval centr, ale byl při tom atakován bosenským hráčem. Černý míč neudržel, ale naštěstí se kulatý nesmysl odkutálel mimo branku na roh. Z něho následoval závar, slávisté naštěstí odolali. Jihlavší byli aktivnější, byla to ale Slavia, kdo mohl dát gól. Mičola se Zmrhalem postupovali v nadějném brejku, Mičola však chybně nepřihrál a pálil nepřesně. Vysočina se nakonec branky dočkala. Bortel chyboval a Harba propálil Černého. Tým z Edenu zachránil jen zdvižený prapopek pomezního arbitra. Slavia byla za svou pasivitu potrestána. Sudí Jech odpískal střet Bortela s Harbou ve vápně a penaltu jistě proměnil Vaculík. Rázem se začalo hrát nahoru dolů, oba týmy chtěly urvat tři body. Z úhlu pálil těsně nad Harba, na druhé straně zívala před Kiselem po Juharově střele prázdná brána, ale náš kapitán fatálně minul! Po standardní situaci pak z malého vápna pálil Dobrotka, ale mířil nad! Slavia své šance neproměnila, Jihlava ano. Hurka neuhlídal Kopice a ten se trefil přesně - 2:1 pro domácí. Sešívaní se pokusili alespoň vyrovnat, po závaru však nedokázal ve vápně dostat míč do brány Mičola. Víc už se nestalo a Slavia po špatné druhé půli smolně podlehla 1:2.

Komentáře (256)

Funkce na sledování článků je dostupná pouze pro přihlášené uživatele.

Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení a registrovaní uživatelé. Přihlašte se zde

Komentáře v tomto článku mohou číst pouze přihlášení uživatelé