Funkce na sledování článků je dostupná pouze pro přihlášené uživatele.

Chance liga

Slavia - Teplice 0:7

Slavia utrpěla v Edenu nebetyčnou ostudu, když naprosto zaslouženě podlehla Teplicím hrozivým rozdílem 0:7. Místo o poháry tak bude Slavia zřejmě hrát opět jen o záchranu.

Slavia - Teplice 0:7 (0:2)
Branky:
 64., 79. a 87. Mahmutovič, 11. Táborský, 27. Jablonský, 73. Matula, 90. Ljevakovič 

Slavia: Černý - Nitrianský, Bortel, Kolařík, Dostál (65. Škutka) - Petrák, Zmrhal - Štěpán, Kisel, Juhar (46. Koreš) - Škoda (65. Fenin)

Trenér Michal Petrouš se rozhodl vyslat na hřiště stejnou sestavu, která uspěla na Julisce v zápase proti Dukle a přinesla Slavii první výhru v sezóně. Jen na lavičce tak opět zůstali například Gecov, Čonka, Fenin nebo Škutka. Hosté postavili všechny tři exotické posily, již známějšího Litsingiho doplnily letní posily - Nivaldo a Salami. Ty na ofenzivních pozicích doplnili exslávisté Vachoušek a Táborský. První velkou šanci zápasu si vytvořili hosté, střela Litsingiho naštěstí mířila těsně nad. Po Juharově centru mohl odpovědět Škoda, jeho hlavička ale mířila mimo tři tyče. Hosté však působili daleko nebezpečněji, Nivaldova střela byla nepřesná a za necelou minutu Táborský po rychlé akci naštěstí trefil jen jednoho ze slávistů. Jenže brzy přišel první roh hostů a slávisté opět ukázali, že bránit standardní situace je pro ně téměř neřešitelný problém, tentokrát hlavičkoval Táborský a Černý se natahoval marně - 0:1. Hosté navíc vedli naprosto zaslouženě, slávisté v úvodních deseti minutách nepředvedli téměř nic, hosté naopak třikrát zakončovali z nebezpečných pozic. O dvě minuty později přišla další standardní situace hostů, Nitrianský naprosto nepochopitelně neuhlídal Lüftnera a ten v tutové šanci naštěstí pro Slavii těsně minul. Slávisté dlouho nedokázali pořádně odpovědět, když už se dostali za půlku, tak přišly velmi nepřesné přihrávky z kopaček Karola Kisela, Grigar mohl být úplně v klidu. A to i při prudké střele Juhara, který z ostrého úhlu nesmyslně místo pokračování akce zakončoval. A tak slávisté opět inkasovali po další standardní situaci. Při přímém kopu neuhlídali z ofsajdu nabíhajícího Jablonského, který usměrnil míč za Černého - 0:2. Gól sice platit neměl, ale výsledek 0:2 naprosto odpovídal hernímu projevu na trávníku. Odpovědět mohl Dostál, jeho střelu vyrazil Grigar na roh, jinak však slávisté byli naprosto bezradní. A tak střílel dokonce Kolařík z nějakých 35 metrů, což samozřejmě nemohlo mít šanci na úspěch. Bez úspěchu skončilo i několik centrů sešívaných, a tak se do kabin šlo za pískotu fanoušků, protože Slavia zaslouženě prohrávala s Teplicemi 0:2.

Do druhé půle poslal Michal Petrouš na hřiště místo Juhara Koreše, nicméně jediným útočníkem zůstal trochu překvapivě stále jen Škoda. Přesto mohli slávisté už ve druhé minutě snížit, jenže po Korešově akci zablokovala obrana hostů střelu Zmrhala a Petrák pak ještě v lepší pozici míč poslal jen mimo. Na druhé straně Radek Černý chytil střelu Mahmutoviče po další fatální chybě při bránění autového vhazování. Kisel na druhé straně poslal míč z přímého kopu z dobré pozice jen nad. A po další málo uvěřitelné hrubce, kterou vyrobil při malé domů Bortel, lehce zvýšil na hrozivý tříbrankový rozdíl Mahmutovič. Až poté, kdy už byl zápas prakticky ztracený, přišli na hřiště Fenin se Škutkou. Čtvrtý gól Teplic, který přišel prakticky vzápětí, naštěstí nemohl platit pro ofsajd. Veškerou naději pak Slavii definitivně sebral kapitán Kisel, když si během deseti vteřin nechal dát dvě žluté karty za zakopnutí míče a za řeči. Dění na hřišti se tak definitivně zvrhlo v sešívanou tragikomedii. Logicky tak přišel čtvrtý gól hostů, pro změnu po standardní situaci hlavičkoval nekrytý Matula - 0:4. Pátý gól do sítě Černého pak přes pouze stínujícího Bortela vsítil opět Mahmutovič a na světě byl největší debakl Slavie od památného zápasu proti Arsenalu. Na rozdíl jediného gólu od tohoto zápasu se skóre dostalo po třetí trefě Mahmutoviče. A ani s tím se Teplice nespokojily a dopravily míč do sítě ještě jednou, čímž debakl z Emirates Stadium vyrovnaly. Neskonalou potupu dokonal Ljevakovič.

Komentáře (320)

Funkce na sledování článků je dostupná pouze pro přihlášené uživatele.

Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení a registrovaní uživatelé. Přihlašte se zde

Komentáře v tomto článku mohou číst pouze přihlášení uživatelé