Funkce na sledování článků je dostupná pouze pro přihlášené uživatele.

Chance liga

Statistické okénko - 2. - 4. kolo

Po dvoutýdenní přestávce je tu opět statistické okénko, ve kterém se budeme věnovat dění v uplynulých třech kolech Gambrinus ligy.

Slavia v těchto třech kolech proti nepříliš snadným soupeřům uhrála tři body. Není to vyloženě katastrofa, ale vzhledem k ambicím klubu je třeba na rovinu říci, že to je prostě málo. A to i vzhledem k tomu, že Slavia hrála dvakrát venku a jen jednou doma. Navíc se Slavia od katastrofy zachránila po dvou porážkách až v pátečním zápase na Dukle, ve kterém vybojovala a ubránila hubenou, avšak velmi cennou výhru 1:0. Porážka na hřišti Liberce, jakkoli byla úplně zbytečná, jistě nebolela Slavii tolik jako následná domácí prohra s Olomoucí. Museli bychom totiž zapátrat hodně hluboko v paměti, kdy naposledy Slavia doma předvedla tak špatný výkon. Porážka to byla naprosto zasloužená a stejně tak zaslouženě po ní přišly změny v sestavě. Ty - byť s určitým štěstím - pomohly, a tak zřejmě nelze očekávat, že by se do základní sestavy vyřazení hráči Čonka, Gecov, Koreš a Fenin brzy vrátili. Především u prvních dvou jmenovaných jsou výkony z prvních tří kol ligy obrovským zklamáním.

Ligová tabulka se po čtyřech kolech poměrně zajímavě rozdělila. Není překvapením, že na čele jsou Plzeň se Spartou, oba favorité na zisk titulu jsou bez ztráty bodu. Za nimi je tříbodová propast a následují v malých odstupech Liberec (9), Teplice (8), Boleslav a Jablonec (oba 7). Až na Teplice to jsou všechno favorité na pohárová umístění, kteří potvrzují ambice. Následuje další tříbodová propast a zbylých 10 týmů včetně Slavie nasbíralo během čtyř kol čtyři nebo ještě méně bodů. Vedle Slavie do této skupiny zřejmě nechtějí patřit Dukla a Olomouc, u ostatních se podobný start očekával.

I z tohoto pohledu je vidět, jak důležitý bude souboj pátého kola s Teplicemi. Slavia by měla ukázat na hřišti, že chce patřit výše a Teplice, které ještě neprohrály, dotáhnout na rozdíl jediného bodu. Pokud se totiž bude Slavia delší dobu plácat v druhé polovině tabulky, týmy s pohárovými ambicemi jí brzy utečou na příliš velký rozdíl. Letošní ligový start Slavie se hodně podobá tomu loňskému, tehdy však měl tým zřejmě ještě o něco lehčí los (Jihlava doma, Ostrava venku, Olomouc doma, Boleslav venku) a uhrál jen tři remízy, tedy o bod méně než letos. Slavii může těšit, že je jedním z týmů, který dokázal vstřelit branku v každém ze čtyř odehraných zápasů. Málo bodů má vinou chyb v obraně a stále poměrně malé efektivity v zakončení. Přitom na stav obranných řad upozorňoval trenér Petrouš celou přípravu a i nyní po měsíci od startu ligy ma Slavia v kádru jen tři klasické stopery, z nichž jeden se teprve doléčuje a jeden si připsal na Dukle první ligový start. To je prostě neomluvitelný fakt, který se neslučuje s ambicemi týmu a vedení klubu by se před případnou změnou trenéra, která údajně před zápasem na Julisce visela ve vzduchu, mělo zamyslet samo nad sebou, zda vytvořilo realizačnímu týmu dostatečně kvalitní podmínky pro práci.

Na závěr opět krátce k ostatním ligovým týmům. Neohroženě na čele je Plzeň, která si kromě toho, že neztratila ani bod, dokázala navíc vytvořit solidní polštář v podobě vysoce kladného skóre, které na konci ligy může rozhodovat. Náskok na Spartu je v tomto ukazateli po čtyřech kolech 5 branek. Sparta přitom mohla ztrácet nejen skóre, ale i body. Jak v Brně tak doma proti Bohemians honila tři body vyloženě na poslední chvíli, zatím se jí však štěstí drží a do Plzně tak pojede bojovat v roli bodově rovnocenného soupeře favorizovaným domácím.

Liberec má vedle tří vítězství na kontě vysokou porážku 0:4 z Mladé Boleslavi a má tak navlas stejné skóre jako Slavia: 5:6. Bodů má však devět zatímco Slavia jen čtyři a to je to, oč tu běží. Pokud někteří fanoušci Slavie před zápasem v Liberci doufali, že domácí budou kvůli Evropské lize šetřit některé hráče, tak byli zklamáni. Tuto výhodu dostala až Mladá Boleslav, Liberec nechal sedět na lavičce Kušníra, Frýdka a Rabušice a domácí toho dokázali využít.

Jak si povede dál Mladá Boleslav, to bude jistě zajímavé sledovat. Po nepřesvědčivém startu (jeden bod po dvou kolech) přišly dvě výhry s celkovým skóre 6:0. Nyní čeká na tým z Boleslavi stejný los, který má Slavia: Olomouc doma, Dukla venku a Teplice doma. Před vzájemným zápasem v Edenu v osmém kole tak budou mít fanoušci možnost porovnat výkonnost obou týmů v zápasech proti stejným soupeřům.

Podobný případ jako Boleslav je i Jablonec. Také měl po dvou kolech jen bod, ale dvě výhry (Slovácko doma, Baník venku) jej katapultovaly do skupiny týmů v závěsu za dvojicí lídrů. Po domácím zápase proti Znojmu na Jablonec čeká těžší série utkání: Olomouc venku, Liberec doma, Teplice venku a doufejme, že za těžký zápas pro Jablonec se bude počítat i ten další, kdy bude Peltův tým hostit Slavii.

Největším překvapením jsou minimálně pro mě Teplice. I když neměly příliš těžký los (Slovácko doma, Znojmo venku, Dukla doma, Olomouc venku), dokázaly uhrát osm bodů za dvě domácí výhry a dvě venkovní remízy. To by mělo znamenat varování pro Slavii před pondělním zápasem v Edenu. Osm bodů ve čtyřech po sobě jdoucích zápasech nedokázaly uhrát Teplice za celou minulou sezónu.

Z ostatních deseti týmů se zastavme už jen u Dukly, která má za sebou už tři domácí zápasy a přesto má na kontě pouhé čtyři body. V tabulce pravdy, kterou novináři některých deníků tak rádi zmiňovali v souvislosti se Slavií po třetím kole, je tak Dukla s bilancí -5 úplně poslední. Slavia, jako ostatní čtyřbodové týmy kromě Dukly, má nyní bilanci -2.

Komentáře (215)

Funkce na sledování článků je dostupná pouze pro přihlášené uživatele.

Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení a registrovaní uživatelé. Přihlašte se zde

  1. Re: Statistické okénko - 2. - 4. kolo

    RaDDa521     před 11 lety 13.08.2013 11:23 |  
    0 0

    Kromě toho, že máme málo stoperů a naše obrana dělá chyby, bych ještě zmínil, že Slavia patří ke 3 klubům, kde se po 4 kolech GL, ještě gólově neprosadil útočník. Zbylé dva týmy jsou Bohemians a Znojmo. Gólově spoleháme zase jen na Kisela a ten bude v dalších zápasech určitě bedlivě střežen. Pokud se někdo z útočníků nerozstřílí, tak náš útok na špičku ligy bude hodně obtížný.

    • Re: Statistické okénko - 2. - 4. kolo

      klimi     před 11 lety 13.08.2013 11:25 |  
      0 0

      Ono ani nejde o to, že bude bedlivě střežen, protože pokud bude obrana soupeře věnovat více pozornosti Karolovi, tak zase poleví při bránění někoho jiného.

      Mnohem horší je to, že Karol hraje pravděpodobně poslední sezónu...

      • Re: Statistické okénko - 2. - 4. kolo

        birkin     před 11 lety 13.08.2013 11:37 |  
        0 0

        to je prece uplne jedno, pokud se chce Slavie vrait na pozice, kam patri, musi zasadne posilit a vubec nezalezi na tom, jestli Kisel jeste hrat bude nebo ne...

      • Re: Statistické okénko - 2. - 4. kolo

        marcocruz (přítel SN)     před 11 lety 13.08.2013 11:41 |  
        0 0

        Ja myslim, že když mu tahle forma vydrží do konce sezóny, tak může hrát klidně i za rok.

  2. Re: Statistické okénko - 2. - 4. kolo

    janko (přítel SN)     před 11 lety 13.08.2013 13:06 |  
    0 0

    OT: Jen pro Info. Rakovan o víkendu chytal za Admiru.

    • Re: Statistické okénko - 2. - 4. kolo

      quelhar (admin)     před 11 lety 13.08.2013 13:12 |  
      0 0

      Vime, psali jsme o tom na Twitteru :o)

      • Re: Statistické okénko - 2. - 4. kolo

        dArtagnan     před 11 lety 13.08.2013 13:31 |  
        0 0

        Na hřišti Záp bez ů ;-)

        • Re: Statistické okénko - 2. - 4. kolo

          Jiri1     před 11 lety 13.08.2013 14:14 |  
          0 0

          Vyborny postreh- Gratuluji.
          Snad jen k diskuzi o kvalite tymu. Kisel uz docela casto mluvi o sve posledni sezone, je to otazka zda-li se ho jeste podari zlomit, casto je na nem videt zmar a beznadej se situaci ve ktere se klub nachazi.
          Pokud jsem pred zahajenim sezony tvrdil , ze nedokazu odhadnout kvalitu ani silu tohoto tymu, rad pridam , ze bez komplexniho reseni v otazce stadionu a financi,. kde nam rychle ujizdi vlak a sponzori utikaji treba ke konkurenci to bude velmi tezke a to vubec nepremyslim o tom , co zamysli sprava stadionu, to uz jesilne kafe i pro mne.

          • Re: Statistické okénko - 2. - 4. kolo

            spino     před 11 lety 13.08.2013 14:27 |  
            0 0

            Co zamýšlí majitelé stadionů je jasné. Pro ně by bylo lepší, kdyby Slavie neexistovala.

            Spíš by mě zajímalo, co zamýšlí majitelé Slavie. Rozhoduje vůbec ještě Řebíček, nebo už všechny pravomoce nechal na svém našeptávači?

            • Re: Statistické okénko - 2. - 4. kolo

              Eluin (přítel SN)     před 11 lety 13.08.2013 14:51 |  
              0 0

              Proč by bylo pro majitele stadionu lepší, kdyby SKS neexistovala?

              • Re: Statistické okénko - 2. - 4. kolo

                spino     před 11 lety 13.08.2013 14:55 |  
                0 0

                Protože jim tam akorát překáží v pořádání výdělečnějších akcí.

                • Re: Statistické okénko - 2. - 4. kolo

                  birkin     před 11 lety 13.08.2013 15:07 |  
                  0 0

                  jasny v tyhle republice je hromada najemcu, ktery si stadion pronajmou alespon 15x v roce...tahle kravina atakuje celni pozice zebricku kravin, ktery uz jsi vyplodil

                  • Re: Statistické okénko - 2. - 4. kolo

                    subHuman     před 11 lety 13.08.2013 15:15 |  
                    0 0

                    Bohužel se pletete, osobně jsem to slyšel od provozního ředitele. Situace není v současnosti postavena tak, že jiné akce (koncerty, superpohár) překážejí Slavii, ale že Slavia překáží těmto akcím.

                    • Re: Statistické okénko - 2. - 4. kolo

                      marcocruz (přítel SN)     před 11 lety 13.08.2013 15:35 |  
                      0 0

                      A co jim brání to hřiště zrušit a dát tam dřevěný desky a na nějakej fotbal se vykašlat.

                      • Re: Statistické okénko - 2. - 4. kolo

                        Navyseals     před 11 lety 13.08.2013 15:38 |  
                        0 0

                        pozemky jsou slávie a má tam výsadní postavení a dlouhodobou smlouvu

                    • Re: Statistické okénko - 2. - 4. kolo

                      Navyseals     před 11 lety 13.08.2013 15:37 |  
                      0 0

                      však to je logický, když ti přijde na blbej koncert mnohem víc lidí než na ligu, tak je jasný, že Slávie překáží

                      • Re: Statistické okénko - 2. - 4. kolo

                        birkin     před 11 lety 13.08.2013 15:41 |  
                        0 0

                        pronajimatele prece nezajima, kolik lidi prijde na akci najemce, ne? najemce zaplati najem a pak uz je jeho riziko, kolik mu prijde lidi...

                        • Re: Statistické okénko - 2. - 4. kolo

                          Tugarin     před 11 lety 13.08.2013 15:52 |  
                          0 0

                          Mrzí mě, že akce stadion na který jsem se všichni těšili se nakonec obrací proti Slavii. Slavia je trpený nájemník, který rozhodně nemá výsadní postavení, viz. kvalita trávníku. Pro majitele multifunkční arény nemá stálý nájemník zásadní význam, pokud neplatí skutečně velké nájemné, naopak může být přítěží z hlediska blokace některých termínů. Četl jsem, že tento zařízení bez problému vyžije a je ziskový v případě konání min. 6-8 akcí ročně, čehož v podmínkách prahy bez problémů dosáhne.
                          Při tom je zřejmé, že náklady na pronájem stadiónu jsou velkou částí našeho ročního rozpočtu. Nedokáži si představit, jakým způsobem byla sjednána smlouva o pronájmu, kdy proběhlo opakovaně tiskem, že Slavia měla za "cos"i zaplatit 150 miliónů, údajně za právo uzavřít nájemní smlouvu na delší časové období.

                          • Re: Statistické okénko - 2. - 4. kolo

                            klimi     před 11 lety 13.08.2013 16:08 |  
                            0 0

                            Pamatujete na legendární větu:

                            "Vlastnická struktura Slavie kopíruje vlastnickou strukturu stadionu."

                            (nebo tak nějak podobně to bylo,...)


                            :))))...

                            • Re: Statistické okénko - 2. - 4. kolo

                              marcocruz (přítel SN)     před 11 lety 13.08.2013 19:45 |  
                              0 0

                              No to ale bylo když to ještě vedl ENIC ne? Pak jim to Rosen vzal a tim to vzniklo.

                    • Re: Statistické okénko - 2. - 4. kolo

                      spino     před 11 lety 13.08.2013 17:41 |  
                      0 0

                      Nejvíce mě mrzí, že než aby si o tom reagující uživatelé něco zjistili, tak se raději uchýlí k urážkám a zesměšňování.

                    • Re: Statistické okénko - 2. - 4. kolo

                      Edwardtheiron     před 11 lety 13.08.2013 22:12 |  
                      0 0

                      Já nebudu polemizovat s tím, co /údajně/ někdo řekl, ale kolik si, subhumane, myslíš, že je akcí, které jsou schopny naplnit stadion? V žádném případě nemůže fotbalový stadion fungovat bez toho, že by na něm hrál pravidelně ligu fotbalový klub. Žádný jiný sport se v České republice nemůže na fotbalovém stadionu rentovat a koncertů, respektive kapel a interpretů, které jsou schopny na stadionu hrát, zase tolik není . Že by do ČR pravidelně jezdila Madonna, Iron Maiden, Metallica, Lady Gaga a pár dalších, jejichž návštěvnost je taková, že by se vyplatilo pronajmout si Eden, je nemyslitelné. A jaká jiná akce by se tam mohla konat, to mi je opravdu záhadou. Motoshow, Autoshow, Skateshow atd. , ale to se brzy omrzí. Takže krátce a jasně: Majitel chce zvednout cenu za nájem. Ovšem existuje zde jistá skupina lidí, která tvrdí, že Slavia má nájem zaplacený asi tak na padesát let. Pravda, titíž lidé tvrdili, že se jednalo o splátku za stadion a že to všechno směřuje k tomu, že Eden bude konečně patřit Slavii. Zrovna jejich vyjádření by mne zajímalo.

                      • Re: Statistické okénko - 2. - 4. kolo

                        spino     před 11 lety 13.08.2013 23:11 |  
                        0 0

                        Zapomněl jsi při tom porovnávání na jednu podstatnou věc. Že náš stadion vlastní lidé, kteří jsou pro výdělek a vyprání peněz ten stadion schopni klidně poslat k čertu. Nemůžeš porovnávat arény v západní Evropě, které vlastní velcí podnikatelé, kterým jde vedle výdělku také o prosperitu arén a ukryté majitele Edenu, kteří ho postavili z peněz daňových poplatníků a chtějí ho jen vyrentovat a všechno ostatní je jim šumák.

                      • Re: Statistické okénko - 2. - 4. kolo

                        mats     před 11 lety 13.08.2013 23:14 |  
                        0 0

                        jako člověk tak trošku "z branže" si dovolím odhadovat, že koncertů takovýho kalibru může být za rok tak max. čtyři nebo pět...

          • Re: Statistické okénko - 2. - 4. kolo

            mats     před 11 lety 13.08.2013 19:13 |  
            0 0

            ...že by byla zase živá myšlenka nacpat tam na ten trávník nejen koncerty, ale, ať to trochu vypadá, něco jako třeba motokros? To by mohlo být pro hřiště taky hodně přínosný... Tomu už se nedá snad ani smát...

  3. Re: Statistické okénko - 2. - 4. kolo

    klimi     před 11 lety 13.08.2013 17:17 |  
    0 0

    Podle FB Anderlechtu míří do Sparty Lukáš Mareček.

    • Re: Statistické okénko - 2. - 4. kolo

      Alanor (admin)     před 11 lety 13.08.2013 20:18 |  
      0 0

      Hmm, musím říct, že zírám, jaké přestupy teď rozjela Sparta. To rozhodně není v tomto termínu obvyklé.

      • Re: Statistické okénko - 2. - 4. kolo

        Kactus     před 11 lety 13.08.2013 20:27 |  
        0 0

        se rudosi boji o titul a tak posiluji kde se da

        skoda ze my se budeme placat takhle blbe jeste hodne dlouho

        • Re: Statistické okénko - 2. - 4. kolo

          bongor     před 11 lety 13.08.2013 20:44 |  
          0 0

          To jim nic nepomůže,Plzeń je znatelně lepší a to nevyrovná přísun dalších a dalších "posil".Naopak to přinese nervozitu do kabiny,následné vytváření partiček,ve kterých se jejich členové budou vzájemně ubezpečovat,že jak to,vždyť jsou přece lepší a ten "blbec" je stejně nestaví.Je vidět ,že bolševik úspěšně zpanikařil po vyřazení od Švédů.Tak ať nakupujou.Plzeň-rumun 3-0.

          • Re: Statistické okénko - 2. - 4. kolo

            bongor     před 11 lety 13.08.2013 20:52 |  
            0 0

            Mára Suchý ve Spartaku neodehrál od začátku soutěže ani minutu.
            Že by se pro nás rýsovala nadějná posila do obrany?A nebo,nápad pro masochisty:O Máru se bude ucházet ,že neuhodnete kdo?

            • Re: Statistické okénko - 2. - 4. kolo

              urs (přítel SN)     před 11 lety 13.08.2013 20:54 |  
              0 0

              mára má snad ale koule na to říct, NE :)

              jestli ne, du si dát sodofku..

            • Re: Statistické okénko - 2. - 4. kolo

              Alanor (admin)     před 11 lety 13.08.2013 21:05 |  
              0 0

              Řekl bych, že to je úplně bezpředmětná spekulace. Suchý má o dost lepší pozici než poslední roky zraněný Necid, a i ten našel lepší hostování než ve Slavii.

              • Re: Statistické okénko - 2. - 4. kolo

                bongor     před 11 lety 13.08.2013 21:11 |  
                0 0

                To není spekulace,ale spíš fór.My bysme na něj neměli ani náhodou
                a k bídě by Mára nešel,ani kdyby to byl poslední klub v Evropě.

            • Re: Statistické okénko - 2. - 4. kolo

              Steve2924 (přítel SN)     před 11 lety 13.08.2013 21:48 |  
              0 0

              No po jeho pózovačce se šálou "Smrt Spartě" snad nikdo nemůže uvažovat o tom, že by tam šel. A to ani sám Marek, by dopadl u fans hůř než svého času Matušovič nebo u nás herr Straka.

  4. Re: Statistické okénko - 2. - 4. kolo

    quelhar (admin)     před 11 lety 13.08.2013 21:38 |  
    0 0

    Kdyz uz o tom jde rec na oficialkach, tak proc ne tady... Pripadny navrat Milana Cerneho: ano nebo ne?

    Pokud to je opravdu ve hre, tak za sebe rikam ne a to z principialnich duvodu. Nelibi se mi delat prestupovou politiku stylem: hele, tenhle hrac je zrovna volny, je slavista, tak ho zkusime oslovit - bez ohledu na to, zda tym na danem postu potrebuje posilit. V situaci, kdy nas pali hned nekolik postu (stoper, pravy i levy bek, hrotovy utocnik), bychom privedli krajniho zaloznika, ktery nikdy nedaval moc golu, to mi prijde uplne absurdni. Takovou filozofii proste povazuju z principu za spatnou. Dokud nezacneme posilovat tak, ze si rekneme nejprve jaky typ hrace potrebujeme a pak se poohledneme, kdo splnuje nase pozadavky, tak se obavam, ze se nikam nepohneme :o/

    • Re: Statistické okénko - 2. - 4. kolo

      Steve2924 (přítel SN)     před 11 lety 13.08.2013 21:46 |  
      0 0

      Naprosto souhlasím, na jeho postu máme Mičolu, Štěpána, Juhara, pak ještě teda Koreše... Ale stopera máme jednoho... Pak ještě Milan může hrát i na postu Kisela, který také nemáme zdvojený (Fenina nepočítám) Pokud vedení přivede stopera tak potom klidně i Milana.

    • Re: Statistické okénko - 2. - 4. kolo

      th     před 11 lety 13.08.2013 21:54 |  
      0 0

      Za sebe říkám Milana Černého ano, takový poctivý a pracovitý hráč se hodí, protože upřímně naše křídla nejsou žádná hitparáda - možná Mičola (kterému je jedno, jestli hraje zprava nebo zleva) snese příležitostně přísnější měřítka, na rozdíl od kopáče Juhara a plazením-plížením-vpřed Koreše (V. Štěpána zatím není marný, uvidíme), takže dle mého názoru na kraj taky potřebujeme ještě jednoho solidního hráče celkem akutně. S Černým by se Mičola mohl přesunout nalevo jako konkurence Juharovi a napravo Černý a Štěpán.

    • Re: Statistické okénko - 2. - 4. kolo

      pogin     před 11 lety 13.08.2013 22:10 |  
      0 0

      Naprostý souhlas. Rozhodně radši investovat do postů kde nás tlačí bota mnohem víc.

      • Re: Statistické okénko - 2. - 4. kolo

        Borris     před 11 lety 13.08.2013 22:13 |  
        0 0

        bohužel se obávám, že aby se to nepletlo, tak se nebude posilovat vůbec :-(((

        • Re: Statistické okénko - 2. - 4. kolo

          Thane (přítel SN)     před 11 lety 13.08.2013 22:17 |  
          0 0

          To je ale úplně jiná otázka ;)

        • Re: Statistické okénko - 2. - 4. kolo

          bongor     před 11 lety 13.08.2013 22:23 |  
          0 0

          Řekne se,ani sami fanoušci se nemohou dohodnout,kde potřebujeme posílit,tak aby byl mezi nimi klid,nekupujem nikoho.

    • Re: Statistické okénko - 2. - 4. kolo

      Thane (přítel SN)     před 11 lety 13.08.2013 22:12 |  
      0 0

      Ačkoli souhlasím, že nás tlačí bota jinde, tak bych ho bral. Vždycky to byl dříč (i na úkor taktiky). Navíc kraje máme tak dva a půl. Juhar když se mu daří, tak je super, ale když ne tak vystřídání po 20-ti minutách. Navíc bych ho klidně viděl na, výše zmíněný, post Karola. Možná ještě více však na post útočníka. Nemáme totiž ani jednoho útočníka vyloženě na brejky, což by se mohla hodit buď na závěry zápasů (kdyby nehrál v základu) v případě vedení, nebo na některé zápasy venku.

      • Re: Statistické okénko - 2. - 4. kolo

        mart01     před 11 lety 13.08.2013 22:14 |  
        0 0

        Rozhodně bereme! Ten kluk to v sobě má a když mu bude sloužit zdraví, tak pro nás může být klíčovým hráčem.

    • Re: Statistické okénko - 2. - 4. kolo

      denydzlSKS     před 11 lety 13.08.2013 22:13 |  
      0 0

      Mně se ty slavné návraty a recyklace taky vůbec nelíbí. Nelíbil se mi návrat Fenina, protože jsem byl přesvědčen, že je slabej přes hlavu a že se do toho nikdy nedostane.
      Nelíbil se mi moc ani návrat Gecova, protože jsme jeho post měli zajištěn velmi kvalitně Petrákem.
      U případného návratu Milana bych byl spíš PRO.. Protože "naši" Koreš, Štěpán a Mičola mu nesahají ani po kolena.

    • Re: Statistické okénko - 2. - 4. kolo

      tantalos     před 11 lety 13.08.2013 22:16 |  
      0 0

      Nevím, jestli jsi Quelhare nepropadl fatalismu - že když je někdo krajní záložník, už nikdy nemůže být nic jiného než krajní záložník. Že je to predestinace, z níž není úniku.
      Urovna Míňu Černého bych viděl jako výbornou alternativu za Kisela, a ta, jak se zdá, bude už brzy nezbytná.

      • Re: Statistické okénko - 2. - 4. kolo

        quelhar (admin)     před 11 lety 13.08.2013 22:24 |  
        0 0

        No ja si pamatuju, ze Milan Cerny hral podhrot a dokonce ve vyjimecnych pripadech i hrot a nikdy to nedopadlo zrovna valne :o/

        Ale o to snad ani nejde, i kdyz bude nahrada za Kisela brzy potreba, hraci na post stopera, leveho beka a hrotoveho utocnika jsou zapotrebi hned a zda se, ze to nikoho ve Slavii netrapi, to je to, co mi vadi v prvni rade.

        • Re: Statistické okénko - 2. - 4. kolo

          denydzlSKS     před 11 lety 13.08.2013 22:31 |  
          0 0

          Než přivádět posily typu Štěpán, tak snad radši žádný..

        • Re: Statistické okénko - 2. - 4. kolo

          Kornovo     před 11 lety 13.08.2013 22:33 |  
          0 0

          je smutne,ze se za nemale penize privedl tragicky gecov a dockal jde do sparty za par supu

          • Re: Statistické okénko - 2. - 4. kolo

            Borris     před 11 lety 13.08.2013 22:37 |  
            0 0

            no pár šupů to zřejmě nebylo. Píše se o tom, že i přesto že musel Rosenborg slevit, tak se stále jedná o, na české poměry slušnou sumu.

            • Re: Statistické okénko - 2. - 4. kolo

              marcocruz (přítel SN)     před 11 lety 13.08.2013 23:34 |  
              0 0

              prý 15 milionů.

              • Re: Statistické okénko - 2. - 4. kolo

                Borris     před 11 lety 13.08.2013 23:58 |  
                0 0

                a to rozhodně drobný nejsou....

    • Re: Statistické okénko - 2. - 4. kolo

      Navar (přítel SN)     před 11 lety 13.08.2013 22:35 |  
      0 0

      Musim vyjadrit zcela jasny a zretelny nesouhlas s nazorem Quelhara. Taktiku, kterou zminuje, je mozne uplatnit u Barcy, Bayernu ci v nasich podminkach Sparty ci mozna uz i Plzni. Ale my musime primarne shanet za levno kvalitu a pak jusi dobry trener z ni vytvorit tym. Jinak to nejde. Tva taktika vede k tomu, ze kdyz mame na prave strane Pitaka, tak pohrdneme Poborskym, z nehoz se stane ve Sparte nejlepsi hrac nasi ligy, ktery ji vykopal CHL. Stejne tak kdyz mame Kolouska, nevezmem si Horvyho, kdyz mame Petraka, nechame jit do Bolky Jarolima. To je ale spatne! Kdyz nemame na prestupy hvezd, musime privadet dva typy hracu - 1. kvalitni mladiky z juniorky ci nizsich soutezi. 2. super starsi osobnosti, ktere jim predaji zkusenoeti. My musime ziskat kvalitu! A pak ji musi dobry trener poskladat. Podivejte na Plzen, ta ze zaloznika Rajtorala udelala obrance, stejne jako z kridla Limberskeho.
      A ted k otazce M. Cerneho. Je takovou osobnosti? U nej hodne zalezi na zdravi, pojud mu slouzi, tak je tou kvalitou, kterou potrebujeme. A je na trenerovi, aby sestavu poskladal z nejlepsich hracu

      • Re: Statistické okénko - 2. - 4. kolo

        quelhar (admin)     před 11 lety 13.08.2013 23:13 |  
        0 0

        Ja samozrejme jine nazory respektuji. Ale toto vede k tomu, ze i tak mame v tymu 10 zalozniku a tak hraci jako Simecek, Hurka nebo Bazal si proste nikdy nekopnou a mrhaji talentem v juniorske lize, ale jdeme do ligy s jednim zdravym stoperem, jednim zranenym a jednim bez ligoveho startu, dale s jednim nahradnikem na misto obou krajnich beku, takze kdyby nahodou chybeli Nitriansky a Conka, tak proste mame smulu a Dostala musime naklonovat. A dale se tremi hrotovymi utocniky, kteri vsichni dohromady nedali za uplynulych sedm mesicu ve Slavii ani pet golu.

        Ja si myslim, ze musime privadet hrace na posty, ktere potrebujeme posilit a ne hrace, kteri se zrovna namanou a jsou volni, ackoli je vubec nepotrebujeme a mame na jejich posty dostatek vlastnich hracu.

        Jen na zaver pripomenu, ze kvalitni zalozniky mame i v juniorce a v dorostech, zatimco s ostatnimi posty to tam zdaleka neni tak slavne.

        • Re: Statistické okénko - 2. - 4. kolo

          Heretic (přítel SN)     před 11 lety 14.08.2013 05:20 |  
          0 0

          No ale teď si snad odporuješ, ne? Když nakoupíme ty stopery, tak si ani naší defenzivní junioři neškrtnou.

          • Re: Statistické okénko - 2. - 4. kolo

            quelhar (admin)     před 11 lety 14.08.2013 09:57 |  
            0 0

            Jaci juniori? Stopery v juniorce hraji Zakostelsky, ktery uz davno junior neni a alternuje tam defenzivni zaloznik Cepelak. Krajni beci v juniorce take nejsou pouzitelni pro acko. A kdyz uz jsme u toho, hrotoveho utocnika hraje Vondracek, ktery nejlepsi vykony v juniorce podaval jako ofenzivni zaloznik.

            • Re: Statistické okénko - 2. - 4. kolo

              Heretic (přítel SN)     před 11 lety 15.08.2013 06:41 |  
              0 0

              Kolaříka. Já vím, už je stálým členem ačka, ale po nákupu stopera rozhodně hrát nebude. Nikdy.

    • Re: Statistické okénko - 2. - 4. kolo

      Betynka58     před 11 lety 14.08.2013 01:28 |  
      0 0

      Já bych byl jednoznačně pro - v Míňově případě nejde ani tak o to, že hraje na postu, kde nás netlačí bota, ale především o to, že to je dle mého velice charakterní a slušný kluk, slávistický srdcař, a takových není nikdy dost. Navíc si myslím, že nemusí hrát jen kraj, ale klidně i podhrot.

    • Re: Statistické okénko - 2. - 4. kolo

      deadbeat     před 11 lety 14.08.2013 10:03 |  
      0 0

      Jednoznacne souhlasim. Bohuzel jsme ale fanousky tymu, kde se slova "system" nebo "vize" ani nevyslovujou nahlas. Jestli mame neceho vic nez dost, jsou to perspektivni zaloznici, kterejma neustale zasobujeme mladeznicky reprezentace. Tusim, ze otazku, proc z toho nedokazeme vytezit vubec nic, prestoze se jedna o potencialni zlatej dul jak po strance financni, tak sportovni, si u nas nikdo nepoklada. Namisto zvysenyho usili doplnovat tym z vlastnich zdroju budeme privadet dalsi a dalsi vyslouzilce v buhvijaky forme, na posty, kde posilit nepotrebujeme, za penize, ktery nemame. Vzdyt s tim mame tak dobry zkusenosti.

      Splaseny rychliky uz mame tri: Micolu, Juhara a Stepana. Milan je sice slavista a sympatak a vsechno, ale neni to typ hrace, kteryho bychom potrebovali. A napad, ze by moh hrat na jinym postu, je jen zbozny prani.

      Pokud jde o jinde zminovanyho Marka Jarolima - myslim, ze jednou nam to vsem stacilo.

    • Re: Statistické okénko - 2. - 4. kolo

      Thorklaer (přítel SN)     před 11 lety 14.08.2013 14:53 |  
      0 0

      já jsem asi spíše proti. Kraje zálohy nás netrápí, střed může hrát Šimeček, alternativy v záloze jsou. Trápí nás obrana.

      Navíc zatím tyto "oživovací" projekty v SKS moc nefungují viz Gecov, Fenin.

  5. Re: Statistické okénko - 2. - 4. kolo

    petrjir     před 11 lety 14.08.2013 06:59 |  
    0 0

    Stejne jako Quelhar zavedl diskuzi o Milanu Cernem, zeptam se na volneho Marka Jarolima, ktery by udajne rad kopal v nasi lize. Brali by jste ho nebo ne?

    • Re: Statistické okénko - 2. - 4. kolo

      bongor     před 11 lety 14.08.2013 07:21 |  
      0 0

      Mně MJ přišel dost línej,nevím,třeba to byl jenom dojem a taky jsem mohl být ovlivněn útoky na něj ve stylu "synoveček"a tak podobně.
      Ovšem pokud by byl tvůrcem hry ,tak tam určitá lenost nevadí,tam se uplatní přemýšliví hráči typu Horviho,ten by určitě nic jiného hrát nemohl.Když se ovšem MJ neuplatnil u komunistů,tak je otázkou,jestli má cenu ho opět brát k nám.S píš bych řekl ,že ne.
      Pro nás by byl z ligy nejvhodnější Karel Piták,zvláště jestli Karolko bude letos končit.

    • Re: Statistické okénko - 2. - 4. kolo

      quelhar (admin)     před 11 lety 14.08.2013 09:54 |  
      0 0

      Z uplne stejnych duvodu jako u Milana Cerneho rikam ne.

    • Re: Statistické okénko - 2. - 4. kolo

      Ferguss     před 11 lety 14.08.2013 10:11 |  
      0 0

      Milan ano. Jasně máme krajní záložníky, ale pro Juhara a Štěpána je naše liga strop a Koreš momentálně nemá ani na tu ligu. Jedině snad Mičola by měl šanci prosadit se venku, ale taky hraje nevyrovnaně a je náchylný ke zraněním. Milan hrál pravidelně tureckou ligu, což je o parník lepší soutěž než ta naše. A hlavně, je schopen přejít jeden na jednoho, což v našem kádru postrádám.
      Marek Jarolím ne. Není to špatný hráč, když byl u nás tak to dost nespravedlivě schytával. Nicméně je to ten typ hráče co hraje když se daří a mizí když se nedaří. A co si tak pamatuju, tak neodcházel úplně v dobrém.

      • Re: Statistické okénko - 2. - 4. kolo

        Barra     před 11 lety 15.08.2013 00:19 |  
        0 0

        Milan mi tedy zásadně nikdy nevadil, naopak. Ale…

        V první sezóně odehrál v Sivassporu 39 zápasů, minulou sezónu se po 5. zápase zranil a od 27.10.2012 až do konce sezóny 20.5.2013 už nehrál! Turecké ´ayak operasyonu´ mi v překládači dává anglické ´foot chirurgie´, což nezní úplně nejlépe. Snad se zase nejedná o to levé koleno, kdy měl Milan v minulosti přetržené křížové vazy. Milan Černý je v každém případě již 10 měsíců bez fotbalu, a kde Sivas si ho velmi vynachválil během první sezóny, jsou teď tedy, jak se zdá, ochotní se Milana zbavit, i když má ještě smlouvu na jednu sezónu.

    • Re: Statistické okénko - 2. - 4. kolo

      Thorklaer (přítel SN)     před 11 lety 14.08.2013 14:55 |  
      0 0

      toho jsem nemusel už během jeho prvního působení v SKS. Za mě v žádném případě, zbytečný a drahý hráč.

    • Re: Statistické okénko - 2. - 4. kolo

      slavoj71 (přítel SN)     před 11 lety 14.08.2013 13:11 |  
      0 0

      To je naprosto šílené. A snad ještě horší je naprostý nezájem médií, která přitom původně celou poptávku po potírání "chuligánů" svými dezinformacemi vyvolala...
      Otázka: lze se aktivně bránit zvůli PČR, nebo jsme zase tam, kde jsme byli před rokem 1989 a jediné, co můžeme, je držet hubu a krok?
      A je to opravdu všem ostatním, kteří toto při návštěvách stadionů v sektoru "hostů" (jak vtipné označení, že?) nezažívají, úplně putna? Nebo snad bezezbytku věří tiskovým prohlášením PČR?

    • Re: Statistické okénko - 2. - 4. kolo

      Steve2924 (přítel SN)     před 11 lety 14.08.2013 13:56 |  
      0 0

      Já to říkám furt, že na fotbale se bojím jen dvou věcí, policie a security. Protože těm se prostě bránit nelze.

  6. Re: Statistické okénko - 2. - 4. kolo

    klimi     před 11 lety 14.08.2013 11:13 |  
    0 0

    Já pořád nechápu absolutní ignoraci Šimečka. Resp. chápu, že za Rady asi moc šancí neměl, ale za Petrouše jsem počítal, že bude víc hrát, ale je pravda, že byl zraněn. Pokud nedostane na hřišti šanci do konce roku (2013), tak je to pro mě další promrhaný sešívaný talent a nejradši bych za to někoho nakopal do zadnice.

    • Re: Statistické okénko - 2. - 4. kolo

      mirros     před 11 lety 14.08.2013 11:24 |  
      0 0

      Šimeček musí přesvědčit výkony v juniorce..Proti slabému Třinci nebyl vůbec vidět..lepší byl Prošek...Nelze se ohánět tím, že má talent..Musí ho někdy ukázat...

      • Re: Statistické okénko - 2. - 4. kolo

        lassiter     před 11 lety 14.08.2013 11:32 |  
        0 0

        Já ho teda nikdy neviděl, ale loni byl vyhlášen nejlepším hráčem juniorský ligy, tak snad ho někdy ukázal...

      • Re: Statistické okénko - 2. - 4. kolo

        deadbeat     před 11 lety 14.08.2013 11:59 |  
        0 0

        Casto se s tebou shodnu, ale tohle jsou proste jen reci. Simecek prokazoval svy schopnosti po celou minulou sezonu. Uz tehdy mu juniorska liga davno nemela co dat. Nebylo by na tom nic zvlastniho, kdyby mu schazela motivace. Pokud ma dalsi sezonu prosedet na lavicce acka nebo odehrat za juniorku, pak bych byl radsi, kdyby nekam prestoupil. V soucasnosti jen marime jeho talent.

        • Re: Statistické okénko - 2. - 4. kolo

          denydzlSKS     před 11 lety 14.08.2013 12:39 |  
          0 0

          Kdepak, nerozumíš tomu. Mirros říká, že proti Třinci hrál Šimeček podprůměrně, takže by v áčku všechno zkazil..

          • Re: Statistické okénko - 2. - 4. kolo

            Jiri1     před 11 lety 14.08.2013 13:38 |  
            0 0

            Simecek ma smulu na zraneni , na neprizen treneru i nekterych samozvanych expertu. Urcite na acko ma , ale je otazkou , jestli by bylo jeho zarazeni v teto chvili takticke.
            Uz nekolikrat jsem upozornoval, ze Petrous si nekterych nasich mladych vubec nevsima , jine i kdyz hraji tuzku protezuje.
            Rekl bych, v teto chvili proste musime pracovat s tim co je k mani, je to stejne jako s trenerskym materialem, na jine trenery nez ty pracujici v klubu proste zatim neni.
            Snad skutecne dojde k posileni na tech nejpalcivejsich mistech , ale priznam se , ze v navysovani poctu zalozniku smysl nevidim.
            Spis bych asi sel tou stokrat omylanou cestou levnych cizincu ne ovsem dohazovanych prateli Kisela a Drzmiskem , ktere se Rebicek usilovne brani a ktere treba Seterle vzdy fandil.

            • Re: Statistické okénko - 2. - 4. kolo

              spino     před 11 lety 14.08.2013 14:29 |  
              0 0

              Musím se smát tomu, jak neustále vyprávíte, že ten se chce ve Slavii vydat touto cestou, ten onakou atd. Není snad povinnost sportovního ředitele, aby tuto cestu on nastavil a všichni jí dodržovali? A pokud s touto cestou majitel nesouhlasí, tak ať ho vyhodí, ale současná koncepční anarchie ukazuje, že Držmíšek je slaboch, který si akorát hledí svého koryta, případně leze majiteli do zadku.

          • Re: Statistické okénko - 2. - 4. kolo

            mirros     před 11 lety 15.08.2013 14:20 |  
            0 0

            jsou fotbalisté a bylo jich v minulosti hafo, kteří v juniorských soutěžích byli vynikající, ale mezi dospělými se nechytli. neříkám, že tak bude u Šimečka, ale když na něj kouká proti Třinci Petrouš s asistenty, Držmíšek a Šetrle, a on přesto nijak nevyniká, tak nemůže čekat, že bude hrát ligu...to samé Hurka....nejlepší z těch kluků byl Prošek...

  7. Re: Statistické okénko - 2. - 4. kolo

    klimi     před 11 lety 14.08.2013 15:03 |  
    0 0

    OT: Proč Bílek zase tlačí do sestavy Hušbauera, který je totálně z formy?
    Taktéž nechápu Bílkovo totální ignoraci Morávka, kterému se podařila příprava v Augsburgu a proti Dortmundu patřil mezi ty nejlepší...

    • Re: Statistické okénko - 2. - 4. kolo

      Maeden (přítel SN)     před 11 lety 14.08.2013 17:28 |  
      0 1

      http://7.asset.soup.io/asset/1541/4071_dfe8.jpeg
      :)
      Sorry za ironii, ale hledat v sestavě české repre nějakou logiku, souvislost s kvalitou hráčů, formou?
      Řekl bych, že Hušbauer bude stejný případ, jako když proti Polsku Rada postavil nekopu Slepičku, zahřívače lávky z tehdy asi 7. týmu gambáč ligy. Tipoval bych diktát agenta, asi se opět chystá velký přestup do nějaké prestižní balkánské soutěže...
      Teď je to naštěstí jen pouťák, tehdy to bylo na zastřelení.

  8. Re: Statistické okénko - 2. - 4. kolo

    quelhar (admin)     před 11 lety 14.08.2013 15:31 |  
    0 0

    Belgie U19 - ČR U19 1:2 po údajně velmi dobrém výkonu. Poté, co minulou sezónu povolával Csaplár do tohoto týmu ze Slavie výhradně jen Brože a Proska, nový trenér Koubek nominoval hned čtyři slávisty (Kadavý, Souček, Prosek, Sodoma) a všechny postavil do základní sestavy. Až na Sodomu, který střídal v 82. minutě, navíc všichni odehráli celý zápas.

    • Re: Statistické okénko - 2. - 4. kolo

      bongor     před 11 lety 14.08.2013 20:05 |  
      0 0

      Ondra Petrák gól proti Holanďanům po 20 vteřinách na hřišti.

      • Re: Statistické okénko - 2. - 4. kolo

        bongor     před 11 lety 14.08.2013 20:22 |  
        0 0

        "Plzeň nemám rád a za Slavii bych nehrál ani s jednou nohou," tak zní například jedna z odpovědí, kterou vyjádřil své názory na ligové konkurenty třicetiletý útočník se zkušenostmi z Premier League.

        Vrchní bezmozek se nám rozpovídal.

        • Re: Statistické okénko - 2. - 4. kolo

          klimi     před 11 lety 14.08.2013 20:29 |  
          0 0

          Kdo to řekl, Bednář?

          • Re: Statistické okénko - 2. - 4. kolo

            Alanor (admin)     před 11 lety 14.08.2013 20:38 |  
            0 0

            Jojo, idiot to bezpochyby je, ale furt je aspoň věrný svému týmu, na rozdíl od sráče Váchy, který je dle toho rozhovoru Bednářovou krevní skupinou.

            • Re: Statistické okénko - 2. - 4. kolo

              bongor     před 11 lety 14.08.2013 21:11 |  
              0 0

              Co se Váchy týká,naprosto souhlasím s hezkým nickem"sráč".
              Ale bedýnka mu zdatně sekunduje,bude to s ním mít těžký.

            • Re: Statistické okénko - 2. - 4. kolo

              marcocruz (přítel SN)     před 11 lety 15.08.2013 01:11 |  
              0 0

              Jsem ti to řikal že by do Slavie nikdy nešel, stejně je nesympatickej, takovej ten typickej sparťan

          • Re: Statistické okénko - 2. - 4. kolo

            bongor     před 11 lety 14.08.2013 21:10 |  
            0 0

            No vždyť říkám,že vrchní bezmozek

            • Re: Statistické okénko - 2. - 4. kolo

              klimi     před 11 lety 14.08.2013 21:12 |  
              0 0

              Jsme chvilku přemýšlel nad Váchou nebo Řepkou, ale ti jsou od třicítky trochu dál...

              Co chceš od člověka, který obchodoval s drogami, takový člověk přeci nemůže mít rozum...

        • Re: Statistické okénko - 2. - 4. kolo

          sasky     před 11 lety 14.08.2013 21:15 |  
          0 0

          Ať si ta feťácká hlava žvaní co chce. A Váchu si klidně může přibalit s sebou.

      • Re: Statistické okénko - 2. - 4. kolo

        marcocruz (přítel SN)     před 11 lety 15.08.2013 09:55 |  
        0 0

        Je zvláštní, že za 21 nastoupilo v základu hned 6 sparťanů, nechápu proč tam nehraje rovnou celá jejich juniorka, u spousty o základu teda přesvědčenej nejsem. Přikryl skoro ani nehraje.

    • Re: Statistické okénko - 2. - 4. kolo

      Barra     před 11 lety 14.08.2013 23:50 |  
      0 0

      Tak vidíš Quelhare, jak každá strana si hájí své kluky. Podle belgických médii hráli Češi kompaktně a byli dobrý soupeř, ale remíza by prý více odpovídala hře. Pro ČR se trefil 2 x Mašek (20 a 80 minuta, Belgie vyrovnala (podle medii zaslouženě) na 1-1 v 62 min).

      Je ale samozřejmě možné, že když Češi předvedli ´velmi dobrý výkon´, to automaticky znamená že i belgická mládež byla velmi dobrá. A teď jsem se nějak do toho zamotal :-)

      Nicméně, Belgie a ČR hrají dvoj-zápas, repete se hraje opět v Belgie (Tubeke), teď ve čtvrtek v 19 h. Zvědav jak to dopadne...
      Jinak ale rád uznávám výhru českých slečen U19, které minulou neděli v Praze porazily Belgičanky 2-0.

      • Re: Statistické okénko - 2. - 4. kolo

        Citrus (přítel SN)     před 11 lety 15.08.2013 00:03 |  
        0 0

        Co se v Belgii stalo, že jsou tu najednou Hazard, Mertens, Fellaini, Vermaelen, Kompany, Mignolet, Courtois, Vertongen, Witsel, Defour, Dembele, Lukaku, Mirallas, Januzaj a asi i další, to už si takhle z hlavy nevzpomenu. To je nějaká výjimečná generace, jakou jsme my měli na EURO 2004, nebo se systémově tak dobře pracuje s mládeží? Pro mě je to jasný černý kůň pro mistrovství světa.

        • Re: Statistické okénko - 2. - 4. kolo

          Barra     před 11 lety 15.08.2013 02:18 |  
          0 0

          Jde vidět, že máš velký a dobrý přehled, Citrusi. A mohl bych k té řadě hráčů ještě přidat brankáře Casteels (Hoffenheim), Toby Alderweireld (Ajax), Kevin De Bruyne (Chelsea), Chadli (Tottenham), Benteke (Aston Villa), mladého Zakaria Bakkali (17 let, PSV), a Thorgan Hazard – 20letý mladší bratr, o kterým Eden tvrdí, že je daleko lepší než on (také Chelsea, hostování u Waregem). Mimochodem, otec a matka Hazard oba také hráli profesionálně fotbal a mají 4 syny: vedle Edena a Thorgena je ještě 16letý Kilian který také hraje za mládežnickou akademii v Lille, a dále 7letý Ethan který hraje v Belgii za Tubize. Jestli Thorgan má být lepší než Eden a v pořadí jsou ještě dva další bratři, máme se na co těšit.¨

          Podstatné je také, že hráči které jsi jmenoval, jsou relativně mladí, ale všichni už hrají u top-mužstev (Atletico Madrid, Liverpool, Ajax, Man City, 3 x Tottenham, Zenit Petrograd, 2 x Everton, 3 x Chelsea, Porto, Aston Villa, PSV – a stařík Daniel Van Buyten Bayern Muenchen). Ano, Belgie má momentálně mužstvo, které může překvapit, a to po dlouhých létech, kdy se trápili. Poslední úspěch byl na WK 2002 (osmé finále), stejně jako v 1990 a 1994, v 1986 končili dokonce čtvrtí. Pak ale nastala bída: nekvalifikovali se ani na WK v 2006 a 2010, ani ne na EK v 2004, 2008, 2012. Na FIFA listině se propadli až na 66 místo (2009), teď jsou na krásném 10 místě, hned za Brazílii (ČR je 26).

          Myslím si, že důvodů proč Belgie má úspěšnou generaci, je více.
          Hlavní důvod zůstává rozsudek Bosman (European Court of Justice – Jean-Marc Bosman byl belgický fotbalista) z prosince 1995. Najednou přišli kluby o svůj majetek, po uplynutí smlouvy se stával hráč volný a mohl bezplatně odejít. Belgie je malá země, není schopná nabízet hráčům podmínky jako v Německu, Anglii, Francii, nemluvně o Itálii a Španělsku. Kluby pochopili, že musí sázet na vlastní hráče a tedy se věnovat mládeži. V tom smyslu chci rád pochválit můj Beerschot, který připravil u mládeže hráče jako Toby Alderweireld, Jan Vertonghen, Thomas Vermaelen, Dembélé, Mats Rits a řadu dalších, po kterých následně již ve věku 16 let sáhly kluby jako Ajax, Willem II, AZ atd.
          Hráči, kterým bylo 16, a mohli tedy nastoupit v první lize, postupně dostávali šanci. Romelu Lukaku, Anderlecht, stal se už ve věku 16 let belgický topscorer! V Belgii zůstali Fellaini, De Bruyne, Kompany, Courtois, Witsel, Defour, Benteke a nenechali se zlákat na transfer do destinací jako Rusko, Turecko, Itálie atd., kde mladí hráči jsou často spíš do počtu a nedostanou šanci se dále rozvíjet. Peníze nejsou všechno, a to pochopili i belgické kluby těchto hráčů, které je následně, po té co v Belgii si udělali jméno, transferovali za daleko větší sumy do Chelsea, Hamburk (Kompany), Porto, Evertonu, atd. atd.

          Jiní mladí hráči kteří opustili Belgii šli ve věku 15-16 let do Nizozemska nebo Francie, a opět si vybrali kluby, kde zaručeně hráli (Mirallas – Lille, Chadli – Maastricht, Eden Hazard – Lille, Thorgan Hazard – Lens, atd. Takže opět si vybrali menší kluby, a ne zvučné jména kde by seděli na lavičce. Po pár letech následoval transfer do Evertonu, Tottenham, Chelsea, atd.
          Takže práce s mládeží je na úrovni a výsledky jsou patřičné. Vzhledem k tomu, že v Belgii jsou vedle holandštiny ještě němčina a francouzština oficiální jazyky, a Anglie je jen nějakých 80 km vzdálená, se tito mladíci lehce domluví, když jdou do zahraničí, což může být handicap pro mladé české hráče a spíš vést k tomu, že do zahraničí nepůjde (i když viz výjimku Dominik Mašek a Hamburk).

          Takže potenciál byl k dispozici, ale o národním mužstvu se tvrdilo, že hráči se chovají jako hvězdy, nemají dostatečnou snahu, netvoří mužstvo ve správném smyslu slova.

          To se změnilo, když v 2012 se stál Marc Wilmots národním trenérem. Wilmots je v Belgii synonyma pro snahu, byl stále velmi oblíbený. Když byl mladý a hrál za Standard, tak pomáhal doma rodině, kteří jsou zemědělci, na poli. Je to dříč, který nikdy nic nevypustí, hrál v útoku, je to skromná osoba, nemá zapotřebí moc slov, ale o to více to ukázal na hřišti, a má velké charisma. Hrál následně za Schalke 04 (celkem 6 sezón) a tam dostal od fandů přezdívku ´das Kampfschwein´. Neumím to přesně přeložit, ´bojovné prase´, nebo něco takového, ale je to myšleno právě s respektem k povaze Wilmotse, že nic nevypustí. Jinak celkem odehrál ve své (dospělé) kariéře kolem 500 zápasů a nastřílel nějakých 150 branek. A právě tyto prvky své povahy – skromnost, nic nevypouštět, makat, přenesl Wilmots na své hráče. Z 12 zápasů vyhráli 9, jen jeden přátelský zápas prohráli, 2 x remizovali (včera s Francii). A výsledek je, že u posledních 5 zápasech národního mužstva byl národní stadion Koning Boudewijn vždy kompletně vyprodaný – přes 50,000 diváků. Jinak má Belgie stejný počet obyvatel jako ČR. Umíte si představit že národní mužstvo by táhlo 50,000 diváků (kdyby se tedy našel dost velký stadion)? Před 2 roky tomu nebylo ale ani tak v Belgii. Fandové umí ocenit, když je snaha a jdou manýry hvězd bokem.

          Dlouhodobá vize práce s mládeži, hráči kteří se až postupně stali hvězdy a mezitím budovali svojí kariéru krok za krokem, trenér který umí přenést svoji vítěznou mentalitu na hráče – úspěch Belgie.

          • Re: Statistické okénko - 2. - 4. kolo

            Sokrates55 (přítel SN)     před 11 lety 15.08.2013 06:47 |  
            0 0

            Dobré ráno přeji Vám všem.
            Děkuji Barro za velmi pěkné počtení. Bohužel náš fotbal se vydává jinou cestou a nemyslím si, že zrovna tou nejlepší. Nejsme zemí s velkou možností se kapitálově rozvíjet, protože se stáváme pouze montážní dílnou a konečné produkty prodává někdo úplně jiný. Bohužel to má dopad i na náš fotbal. Proto jsou zde okolo fotbalu lidé, co jdou zrovna touto cestou, která nepřispívá tomu, aby se u nás situace okolo fotbalu dala k lepší, např. i té belgické cestě. Marc Wilmots narozdíl od našeho Bílka je opravdu synonymem poctivého a schopného hráče(byť i někdy tvrdého) i trenéra. U nás je šéf totbalu bafuňářem v pravém slova smyslu (kšeft je kšeft), různé skupinky mezi sebou soupeří, kdo koho zmydlí. A podobná situace je i ve Slávii. Nemám z toho dobrý pocit a bohužel nám Slávistům se asi nebude dobře dařit. Je to můj názor, byl bych rád , kdybych se mýlil, ale očekávání věcí příštích je nedobré. Pokud bych mohl, uplatnil bych asi u našeho klubu zásadu z právního řádu "reformatio in peius"- zákaz změny k horšímu, ale to už berte pouze z nadsázkou. Děkuji Ti Barro za pěkný článek. Ten je na rozdíl od mého alespoň pozitivní.
            Sokrates55

            • Re: Statistické okénko - 2. - 4. kolo

              SKS70     před 11 lety 15.08.2013 09:33 |  
              0 0

              Dobrý den,

              chci Vás požádat, zdali byste nemohl alespoň trochu specifikovat to zmíněné nedobré očekávání, resp. trvrzení, že se Slavii nebude dobře dařit?

              Děkuji

              • Re: Statistické okénko - 2. - 4. kolo

                Kactus     před 11 lety 15.08.2013 12:00 |  
                0 0

                ale tak tady bych se s dovolenim zapojil. potizi je nekolik, zde na zamysleni par odrazek, spis by to chtelo clanek. odrazky jsou bez urceni poradi dulezitosti:

                - komplikovana pravni situace se stadionem (viz Key Investment)
                - komplikovany najemni vztah na stadionu
                - komplikovana pravni situace kolem samotne Slavie (opet Key Investment)
                - komplikovany vlastnik (viz obrovske potize sehnat generalniho sponzora)
                - slabsi kvalita hracu (za KJVCD by mozna 2-3 z Acka sedeli na lavicce)
                - problematicke zapracovani junioru do A tymu (v podstate juniori nemaji sanci)
                - neexistujici vize, kam Slavii vytahnout a jak toho dosahnout (viz neexistence realneho cile pro sezonu, porad se stabilizujeme)
                - problematicka kvalita sportovniho useku (zahranici = Slovensko, zadni nadseni Africani, Brazilci, atd.)
                - problematicka komunikace klubu vs. fanousci
                a jeste by ste urcite neco naslo.

                Pozitivni jsou fanousci (tribuna Sever, OP, fanklub), ale jak dlouho jeste? na vychodni tribunu se pomalu ale jiste vkrada duch stare drevene tribuny, kde "vse je spatne", coz nebyvalo. celkove bohuzel citim ze Slavisticke obce jistou apatii. a nenabidnu jednoduche reseni, protoze zadne jednoduche reseni neni a ke kazdemu problemu je potreba pristupovat zvlast.

                • Re: Statistické okénko - 2. - 4. kolo

                  SKS70     před 11 lety 15.08.2013 12:14 |  
                  0 0

                  Díky moc, že je komplikovaná situace se stadionem, včetně nájemní smlouvy, jsem věděl, ale novinkou je pro mě existence problémů s vlastnictvím samotného klubu. Key Investment vznáší nějaké své požadavky na vlastnictví ve Slavii?

                  K divákům na tribuně sever - je jenom otázka času, jak dlouho je to bude bavit. Stačí ještě několik zápasů, jako např. s Olomoucí a je po atmosféře. Navíc se trochu bojím, aby nebylo po sezóně cca po 10 kole a na jaře by nebylo, o co hrát.

                  • Re: Statistické okénko - 2. - 4. kolo

                    Kactus     před 11 lety 15.08.2013 16:01 |  
                    0 0

                    potiz je v probihajicim konkurznim rizeni ruznych firem napojenych na key investment a co vlastne patri do konkurzni podstaty. ale snad to nase vedeni nejak uhraje. viz clanky na ceske pozici.

                    • Re: Statistické okénko - 2. - 4. kolo

                      SKS70     před 11 lety 15.08.2013 16:16 |  
                      0 0

                      díky moc, najdu si to.

          • Re: Statistické okénko - 2. - 4. kolo

            bongor     před 11 lety 15.08.2013 07:10 |  
            0 0

            Ahoj Barro,hezky jsi popsal vzestup belgického fotbalu.Málo kdo si pamatuje na ten Tebou vzpomínaný případ,který řešil Strassbourg,ale zřejmě to byl důležitý impuls a to nejen pro fotbal,ale i jiné obory.Hodně důležité je také to,že Belgie je ekonomicky někde o několik parníků před námi.To je základ pro možnost udržení mlaďochů bez transferů přes destinace jako země bývalého SSSR nebo Turecka,na kterém naše kopaná dlouhodobě prodělává.Když se hráč pořádně vykope v Belgii,nebo třeba u nás,tak je přínos z jeho prodeje do skutečně kvalitních soutěží několikrát vyšší.Ten mezinárodní soud pro lidská práva to je taky kapitola sama pro sebe.Tam se žalují případy porušování charty,když neuspěješ u všech možných instancí národních soudů.A třeba kdyby byl Bosman Čech,tak by asi neuspěl,protože my,tedy ministerstvo spravedlnosti, to tam máme pořešené prostřednictvím české zástupkyně velice dobře a Bosman by takzvaně utřel nudli.
            Jinak to prase bych přeložil bez nároku na úplnou přesnost jako bojové prase.Kdo někdy utíkal před rozzuřenou bachyní,ten ví,o čem mluvím.S tím Willmotsem bych se nechtěl potkat na hřišti.

            • Re: Statistické okénko - 2. - 4. kolo

              Jiri1     před 11 lety 15.08.2013 11:54 |  
              0 0

              Bohuzel nase situace je zcela odlisna , poridit si fotbalovy klub jako hracku je dnes v teto zemi narodnim, sportem.
              Po nekolika letech zjistite , ze navratnost hracky je nulova a zacne tzv. utahovani opasku, GR. Seterle , ktery se pocatkem cervence bil v prsa najenou zmizi ze sceny a fotbaliste hraji sve......

            • Re: Statistické okénko - 2. - 4. kolo

              Barra     před 11 lety 16.08.2013 00:42 |  
              0 0

              Dobrý večer, Bongore. Bojové prase – to zní lépe. I když, německý výraz zní v mých uších lépe. Němci mají s prasaty pozitivní vztah - například ´Schwein haben´ znamená mít štěstí.

              Dovolím si také jednu malou opravu, co se týká tvé poznámky o soudu a Štrasburku. Jsou dva ´Evropské ´ soudy, které ale nemají nic společného. V případě Bosman byl rozsudek vynesen Soudním dvorem Evropské Unie, který sídlí v Luxemburgu (27 soudců, jeden z každého členského státu). Ve Štrasburku sídlí Evropský soud pro lidská práva (47 soudců, jeden z každého státu Rady Evropy, soud projednává stížnosti pro porušení Úmluvy o ochraně lidských práv a základních svobod). Soudní dvůr v Luxemburgu se zabývá unijním právem, v případě Bosman rozhodoval, jestli omezení svobody fotbalistů, kteří jsou vázání na svůj klub (a teoreticky až do konce kariéry) odpovídá základnímu principu volného pohybu osob v Evropské Unii. Soud byl chycen na základě pré-judiciální otázky belgického soudu, který musel rozhodovat v cause Bosman versus KBVB (Belgický fotbalový bond) a UEFA. Belgický soudce chtěl předem znát názor nejvyšší soudní instance, která je pro nižší soudy zavazující.

              Jinak to s Jean-Marc Bosmanem dopadlo špatně. Žaloval KBVB a UEFA v 1990 ve věku 26 let, teprve 5 let později padl rozsudek. Mezitím nemohl a nesměl hrát. I po tomto rozsudku se stál persona non grata, kluby ho něchtěli. Svoji kariéru tedy musel ukončit v 26 letech. Nebyl tak špatný, hrál záložníka, byl dříč, mohl bych ho porovnat s naším Marcelem Gecovem. Bylo veřejné tajemství, že hráči kteří díky němu najednou získali svojí svobodu a hlavně si teď mohli vybojovat u klubů pohádkové kontraktuální podmínky, mu finančně pomůžou (benefit zápas, že se eventuálně složí), ale skutek utek. Bosman se pustil do výroby T-shirtů pro fotbalisty, nebyl o ně ale zájem a zkrachoval, dostal problémy s alkoholem, v 2011 mu uložil soud jeden rok podmíněně, protože se opilý pustil do své přítelkyně. Podmínky nedodržel, nedávno nastoupil do vězení.

              Jinak se jeho advokát minulý měsíc rozhodnul, že se opět pustí do bitvy před Soudním dvorem a opět proti UEFA. Tento krát napadne rozhodnutí UEFA známé pod zkratkou FFP nebo Financial Fair Play, které bude platit od 2014-15 a na základě čeho, jednoduše řečeno, kluby nesmí víc vydat, než budou mít jako příjem. Jde o to aby se kluby nezadlužovali a tedy nezfalšovali konkurenci, v nejhorším případě aby to nevedlo ke krachu klubu (viz bohužel Beerschot tuto sezónu). Advokát Dupont má jako klienta fotbalového agenta, který tímto rozhodnutím UEFA se cítí postižen (přijde o možné kšefty), a hlavní argument je, že když majitel klubu – mecenáš se rozhodne strčit peníze do vlastního klubu, by přepisem FFP byl ohrožen princip volného pohybu kapitálu na trhu, na čím stojí celá Unie. Křetínský bude určitě rád a souhlasit s argumentaci advokáta Dupont.

          • Re: Statistické okénko - 2. - 4. kolo

            Citrus (přítel SN)     před 11 lety 15.08.2013 13:36 |  
            0 0

            Děkuji za obsáhlou odpověď. My můžeme jen smutně závidět. A nemyslím si, že je vše jen otázkou financí. Hlavní problém vidím v tom, že si tu jede každý především sám na sebe a nějaký celkový prospěch jde stranou. Všechny ty různé mocenské skupiny, v čele s Berbrem. Agenti motají hlavy mladým hráčům a tahají je předčasně ven. Chybí tu vize, za kterou by všichni šli. A vidíme to i u nás ve Slavii. Co mi taky vadí, je taková nechuť přijímat nové věci a inspirovat se tím, co funguje v zahraničí. A tak kvalita českého fotbalu stále klesá a nikomu to asi moc nevadí. Můžeme řvát Bílek ven, ale ten problém je hlubší. Já Bílka taky nemusím, máme tu i lepší kandidáty na trenéra reprezentace, ale když vidím, kdo všechno je dneska v reprezentaci, tak to není zase taková sranda, něco uhrát. A není to v tom, že by bylo nějak mnoho přehmatů v nominacích. Můžeme se bavit o pár jedincích, ale obecně prostě ty kvalitní hráče nemáme. Doby, kdy jsme byli druzí v žebříčku FIFA jsou dávno pryč. A jen tak brzy se jich znovu nedočkáme.

  9. Re: Statistické okénko - 2. - 4. kolo

    antygl     před 11 lety 15.08.2013 15:16 |  
    0 0

    Disciplinární komise Fotbalové asociace ČR potrestala obránce Dukly Jana Vorla zákazem činnosti na čtyři soutěžní utkání. Vorel pyká za červenou karta, kterou dostal ve 4. kole první ligy proti Slavii za ostrý faul na Dávida Škutku. Dukla o tom informovala na facebooku. (ČTK)

    • Re: Statistické okénko - 2. - 4. kolo

      Thane (přítel SN)     před 11 lety 15.08.2013 15:25 |  
      0 0

      Osobně jsem doufal, že dostane mezi šesti až osmi zápasy. Čtyři mi přijdou poněkud málo vzhledem k formě zákroku. Holt se trestá až když se něco stane...:(

    • Re: Statistické okénko - 2. - 4. kolo

      Thorklaer (přítel SN)     před 11 lety 15.08.2013 15:38 |  
      0 0

      Dle očekávání aneb jak tu už mnozí předesílali.

      Za mně zklamání, kdyby to byla zlámaná noha, tak je jistě trest vyšší, což je směšné, protože to jeho brutalitu vůbec neovlivňuje.

      No, budme rádi, že je Dávid ok, pořád před sebou vidím Naumova, to jsem skoro odešel ze zápasu, jak mi z toho bylo zle.

      • Re: Statistické okénko - 2. - 4. kolo

        bongor     před 11 lety 15.08.2013 15:54 |  
        0 0

        A teď doufám,že Dávid dostane příležitost ukázat,co opravdu umí.

      • Re: Statistické okénko - 2. - 4. kolo

        Ferguss     před 11 lety 15.08.2013 15:56 |  
        0 0

        Ono to zas tak nelogické není, za pokus o vraždu taky dostaneš nižší trest než za vraždu dokonanou.

        • Re: Statistické okénko - 2. - 4. kolo

          Thane (přítel SN)     před 11 lety 15.08.2013 16:07 |  
          0 0

          neni za pokus o vrazdu, pokud se nepletu, muzes dostat vetsi trest nez za vrazdu dokonanou..
          A tenhle zakrok bylo obrovska prasarna..

          • Re: Statistické okénko - 2. - 4. kolo

            marcocruz (přítel SN)     před 11 lety 15.08.2013 18:14 |  
            0 0

            Po přezkoumání videozáznamu a přihlédnutí ke všem okolnostem, jak přitěžujícím, tak i polehčujícím, se nakonec komise rozhodla zastavit závodní činnost na čtyři soutěžní utkání,"

            Můžete mi někdo vysvětlit, co v tomto případě může znamenat polehčující okolnost? To je naprosto směšný.

            • Re: Statistické okénko - 2. - 4. kolo

              quelhar (admin)     před 11 lety 15.08.2013 19:49 |  
              0 0

              Skutka prezil.

            • Re: Statistické okénko - 2. - 4. kolo

              bongor     před 11 lety 15.08.2013 20:09 |  
              0 0

              polehčující okolnost je,že napadenej byl Slávista.

            • Re: Statistické okénko - 2. - 4. kolo

              th     před 11 lety 15.08.2013 20:48 |  
              0 0

              Teoreticky se nabízí se ono tolik oblíbené, že upřímně činu litoval s důrazem na jeho relativně mírumilovnou minulost. Co se praxe týče, tak bych se přikláněl k názoru Bongora.

            • Re: Statistické okénko - 2. - 4. kolo

              Thane (přítel SN)     před 11 lety 15.08.2013 21:18 |  
              0 0

              c) Za provinění podle bodu 2. - nedošlo-li ke zranění hráče, které by mělo za následek jeho odstoupení ze hry, bude potrestán zastavením závodní činnosti na 2 týdny až 3 měsíce popř. i peněžitou pokutou
              tzn. že vlastne vubec nic neudelal protoze moc nižší trest dostat nemoh.
              Sráči za co by teda chtěli dávat větší tresty??

              • Re: Statistické okénko - 2. - 4. kolo

                marcocruz (přítel SN)     před 11 lety 15.08.2013 23:12 |  
                0 0

                No právě že až za zpřelámanou hnátu a konec kariéry, do tý doby všechno v pohodě.

                • Re: Statistické okénko - 2. - 4. kolo

                  Thane (přítel SN)     před 11 lety 16.08.2013 13:08 |  
                  0 0

                  to by spadal do jine kategorie trestu..rad rozlisuje jestli doslo ke zraneni hrace..takze ten maximalni trest je taky pro zakrok bez zraneni..a je si teda neumim predstavit o moc horsi zakrok kterej by skoncil bez zraneni..:(

            • Re: Statistické okénko - 2. - 4. kolo

              Barra     před 11 lety 16.08.2013 00:07 |  
              0 0

              Polehčující okolnost znamená jen, že v minulosti nebyl za podobné přestupky trestán a není tedy recidivista - choval se doposuď tedy relativně slušně. Měl jen minulou sezónu tu neoprávněnou kartu proti Plzni, jinak ve svých 35 letech neměl červené karty. Jinak bych ale já tedy naopak jako přitěžující okolnost bral, že Vorel se očividně divil, že dostal červenou kartu. Nechápal co spáchal, po tom kung fu skoku se ani ihned neomluvil Škutkovi.

              Podle mě by se v případě, kdy nějaký hráč si splete sliding se skokem do dálky, přičemž má obě nohy ve vzduchu á la Vorel nebo Kweuke, by měl být automaticky udělen trest ve výši 10 týdnů. Jen když dostanou zákaz na třetinu zápasů ligy si hráči takové hazardy odpustí. Vážně nechápu jak Škutka to mohl bez zranění přežít. Tady šlo o potencionální zmrzačení, přinejmenším bylo riziko dlouhodobého zranění. Takové věci k fotbalu nepatří.

              • Re: Statistické okénko - 2. - 4. kolo

                Thane (přítel SN)     před 11 lety 16.08.2013 13:12 |  
                0 0

                Naprosto souhlasim..Kolik chybelo abychom si v novinach precetli: dvojnasobna zlomenina holenni a lytkove kosti a konec kariery? Mnoho ne..ja opravdu nechapu jak je mozne ze se trest nenachazi na samem stropu mozneho trestu..:(

  10. Re: Statistické okénko - 2. - 4. kolo

    sasky     před 11 lety 15.08.2013 18:00 |  
    0 0

    Fenin bloklý záda. Ten chlap je prostě línej. Ven s ním...

    • Re: Statistické okénko - 2. - 4. kolo

      RaDDa521     před 11 lety 15.08.2013 21:03 |  
      0 0

      a Škoda má virózu, tak snad v pondělí od začátku Škutka

      • Re: Statistické okénko - 2. - 4. kolo

        Kornovo     před 11 lety 15.08.2013 21:54 |  
        0 0

        vitezna sestava se nemeni,snad necekate,ze by skodovka nebyl v zakladu?pobavila me odpoved petrouse na otazku,jestli kolarik nastoupi: petr odehral dobre utkani,nemame duvod to menit ale ani nemame za koho,takze tak.parada,to je supr ze mame tak siroky kadr

      • Re: Statistické okénko - 2. - 4. kolo

        bongor     před 11 lety 15.08.2013 22:09 |  
        0 0

        třeba se ještě někdo najde,aby toho Škutku nebylo nutno postavit.

      • Re: Statistické okénko - 2. - 4. kolo

        sasky     před 11 lety 16.08.2013 07:52 |  
        0 0

        Virózu? Byl na ruské ambasádě, jo? :)

    • Re: Statistické okénko - 2. - 4. kolo

      Borris     před 11 lety 15.08.2013 22:05 |  
      0 0

      O Féňovi já vůbec nevim co si mám myslet. Talent a čuch na góly bezpochyby stále má. To nejde ztratit. Ale prostě když dostal šanci, tak jí za pačesy nechytil. Teď byl dvakrát v základu a nic, takže se nedá říct že by šanci nedostal. Nechápu to, co s ním je.

      • Re: Statistické okénko - 2. - 4. kolo

        bongor     před 11 lety 15.08.2013 22:11 |  
        0 0

        Má to v hlavě nějaký přeházený,to není v nohách ,ale v tý hlavě.To je blbá diagnoza,těžko se to léčí.

        • Re: Statistické okénko - 2. - 4. kolo

          klimi     před 11 lety 15.08.2013 22:21 |  
          0 0

          Ano, když jsem slyšel, co vyváděl v minulých letech na teplických a ústeckých diskotékách, tak je to s ním těžké, je to opravdu problémový kus, sláva mu vlezla na mozek, opravdu zlatý Pospěch...

        • Re: Statistické okénko - 2. - 4. kolo

          Borris     před 11 lety 15.08.2013 22:29 |  
          0 0

          Taky si myslím, že jeho problém spočívá v hlavě. On by opravdu potřeboval nějakýho mentálního trenéra nebo psychologa. Protože je zatím na nejlepší cestě promrhat svojí další šanci. A moc dalších už by potom nemuselo přijít.

      • Re: Statistické okénko - 2. - 4. kolo

        sasky     před 11 lety 16.08.2013 07:54 |  
        0 0

        Připadá mi, že mu je všechno u ... Prachy jdou, tak co bych se snažil.

  11. Re: Statistické okénko - 2. - 4. kolo

    Borris     před 11 lety 15.08.2013 22:01 |  
    0 0

    "Trest" který dostal Vorel je naprostý výsměch všem slávistům a další flusanec do tváře. Víc k tomu asi nemám co říct.... Prostě se zase jen čeká až se někomu přerazí noha, aby přišel adekvátní trest. Žádná polehčující okolnost v tomto případě nemůže vůbec existovat, tohle prostě nejde nijak obhájit! A to ještě kdyby Vorel třeba za to ani nedostal červenou kartu, tak věřím tomu že by se tím ty idioti z disciplinárky snad ani nezabývali.... Vorel je nechutný a vymatlaný hovado, který nepatří na fotbalové trávníky. A disciplinárka? Ty ať se rovnou chytěj za hlavu a nebo nejlíp ať se na to všichni do jednoho vyhulej a dělaj si srandu z někoho jinýho a někde jinde.

    • Re: Statistické okénko - 2. - 4. kolo

      klimi     před 11 lety 15.08.2013 22:10 |  
      0 0

      Kde je Šetrle, kde je Držmíšek, kde je Vlček, kde je Petrouš? Proč se neohradí proti tomu výroku, je to vrchol hnusu.

      Co je se Šetrlem? Velkohubý kecy a zatím houby...

      • Re: Statistické okénko - 2. - 4. kolo

        Borris     před 11 lety 15.08.2013 22:27 |  
        0 0

        jo no, taky moc nechápu proč se někdo od nás už proti tomuhle nesmyslnému verdiktu neohradil. Vždyť je to normální výsměch. Tomu se snad ani nedá říkat trest, ve světle toho jak hrůzostrašný ten zákrok byl....

        • Re: Statistické okénko - 2. - 4. kolo

          bongor     před 11 lety 16.08.2013 08:41 |  
          0 0

          Teď zrovna čtu na ofiku zprávu od mirrose,že Škutka je mimo hru,má po faulu od Vorla výron v kotníku.Tak by se ten trest domu Vorlovic hovadu měl snížit ne?To se nadělá kvůli pitomýmu výronu.Kdoví jak dlouho bude Dávid stát.Takže resumé/taky opisuju mirrose/:Škoda
          40 stupňů horečka,Fenin zablokovaný záda,Škutka-už napsáno.
          Dobrý vyhlídky,děkujeme pane Vorel,děkujeme disciplinárko.

          • Re: Statistické okénko - 2. - 4. kolo

            JS (přítel SN)     před 11 lety 16.08.2013 09:45 |  
            0 0

            Oskar Fotr na plac! No co, Necid, Suchý a Švec taky hráli od sedmnácti! Dneska nasadíme do základu dvaadvacetiletého Kolaříka a hned velkohubě dáváme prostor mladým talentům. To zrovna, Kolařík už mohl kopat ligu čtyři roky!

          • Re: Statistické okénko - 2. - 4. kolo

            klimi     před 11 lety 16.08.2013 10:34 |  
            0 0

            Pondělí ještě daleko, Škoda se stihne vyléčit...
            K Vorlovi: Co na to říct...Po dvou zápasech požádá o prominutí a bude mu vyhověno...

            • Re: Statistické okénko - 2. - 4. kolo

              Jiri1     před 11 lety 16.08.2013 11:05 |  
              0 0

              Vyhoveno mu urcite nebude, diskuze na DK byla velmi tvrda , ale prevazil nazor, ze proste nedoslo ke zraneni a tak je to v prumeru za podobne zakroky. Bohuzel nikdo ze Slavie nevivinul zadny tlak, aby trest byl vyssi.
              Jeste k tomu kotniku Skutky , on ty problemy mel uz drive, takze tezko rict jestli to opravdsu bylo jen z tohoto stretu.
              Navic i popis faulu od rozhodciho nebyl zrovna licen jako kriminalni cin s umyslem zranit, ale jen jako ostry faul.

              • Re: Statistické okénko - 2. - 4. kolo

                SKS70     před 11 lety 16.08.2013 11:12 |  
                0 0

                Dobrý den,

                nevíte něco o případných posilách, je nějaká šance, že někdo přijde? Eventuálně, můžete naznačit? díky

                • Re: Statistické okénko - 2. - 4. kolo

                  Thorklaer (přítel SN)     před 11 lety 16.08.2013 11:19 |  
                  0 0

                  já nechci prudit, ale přijde mi dost naivní si myslet, že ještě někdo přijde...

                • Re: Statistické okénko - 2. - 4. kolo

                  Jiri1     před 11 lety 16.08.2013 11:21 |  
                  0 0

                  I zakulisni zdroje pripousti moznost posileni, ceka se hlavne na vyjadreni 2 zde zminenych hracu, kteri se , ale snazi o angazma venku.

                  • Re: Statistické okénko - 2. - 4. kolo

                    JS (přítel SN)     před 11 lety 16.08.2013 11:57 |  
                    0 0

                    Jako M Černého a M Jarolíma? No jasně, záložníků nikdy není dost, sem s nimi!!

                    • Re: Statistické okénko - 2. - 4. kolo

                      spino     před 11 lety 16.08.2013 12:26 |  
                      0 0

                      Dneska je tak krásnej den. Dneska by to šlo.

                      Držmíšku táhni ze Slavie!

                    • Re: Statistické okénko - 2. - 4. kolo

                      mats     před 11 lety 16.08.2013 19:13 |  
                      0 0

                      Zkrátka... obránci jak vyšitý... :-)

              • Re: Statistické okénko - 2. - 4. kolo

                Thane (přítel SN)     před 11 lety 16.08.2013 13:16 |  
                0 0

                V prumeru za podobne zakroky..ja teda podobne zakroky ktrere by neskoncili zranenim snad nevidel..
                Jak jsem psl uz vyse je to cele rozmezi trestu pokud nedojde ke zraneni takze za co jinyho by ty tri mesice mely padnout?

    • Re: Statistické okénko - 2. - 4. kolo

      ortevor     před 11 lety 16.08.2013 13:23 |  
      0 0

      nadhera, tohle cloveka zahraje na dusi :)

    • Re: Statistické okénko - 2. - 4. kolo

      denydzlSKS     před 11 lety 16.08.2013 14:27 |  
      0 0

      Všechny tyhle rozborje Spa vs. Plzeň akorát ukazuje malost obou klubů a jejich příznivců.

      Plzeň si dá na dres dvě hvězdy za dva tituly a Sparta se z toho hned může posrat(existuje snad nějaká závazná norma, za co si kdo smí dát hvězdu na dres?!) takže si tam dá sparta nějakých 30 hvězd a mne si ruce, jak jim to nandala.. Plzeňáci pak zase neunesou, že někdo na plzeňsku fandí spartě..

      Jako dětičky na písečku.

      • Re: Statistické okénko - 2. - 4. kolo

        Borris     před 11 lety 16.08.2013 14:44 |  
        0 0

        No já jsem se náhodou dost zasmál jak mu to vytípnul:-D :-D za tu sebevědomou prognózu o výsledku, si nic jinýho nezasloužil:-):-D

        • Re: Statistické okénko - 2. - 4. kolo

          Thane (přítel SN)     před 11 lety 16.08.2013 14:56 |  
          0 0

          já se taky upřímně zasmál, ale dělat to neměl..

          • Re: Statistické okénko - 2. - 4. kolo

            Borris     před 11 lety 16.08.2013 15:05 |  
            0 0

            jako nemělo by se to no, ale sparťana litovat nebudu. Mě hlavně nejvíc pobavilo to, jak bylo uplně krásně poznat že mu to vytípnul. Jak ten rumun říkal "Přece každý nemůže fandit Plzni" a jak ten moderátor jen "Jo takhle. Tak jo no" a pak hned tú tú tú :-D :-D :-D

            • Re: Statistické okénko - 2. - 4. kolo

              Thane (přítel SN)     před 11 lety 16.08.2013 15:11 |  
              0 0

              souhlasim ale delat to nemel :D

              • Re: Statistické okénko - 2. - 4. kolo

                Borris     před 11 lety 16.08.2013 15:13 |  
                0 0

                co by ne :-D křivda na sparťanovi není křivda :-D

                • Re: Statistické okénko - 2. - 4. kolo

                  Thane (přítel SN)     před 11 lety 16.08.2013 15:22 |  
                  0 0

                  :D

            • Re: Statistické okénko - 2. - 4. kolo

              bongor     před 11 lety 16.08.2013 21:22 |  
              0 0

              Oni mu ten lístek nakonec dali,on se ale bojí,aby nebyl do plzeňského kotle.Proč,tam by jim moh vysvětlit svou teorii o rudé nadřazenosti.

      • Re: Statistické okénko - 2. - 4. kolo

        bongor     před 11 lety 16.08.2013 20:45 |  
        0 0

        rumun by si ty těch 30 hvězd měl přišít,ale u dvaceti z nich by měla být přišitá i píšťalka.To na památku hlavních strůjců těch titulů.
        Ale teď doopravdy:Nesouhlasím s Limberským a jeho tvrzením o dvaceti zfixlovaných titulech,bylo jich míň,nejvýš sedmnáct,možná ani ne patnáct.Nic se nemá přehánět pane Limberský

    • Re: Statistické okénko - 2. - 4. kolo

      Edwardtheiron     před 11 lety 16.08.2013 17:51 |  
      0 0

      Je to všechno jedna pakáž! Ale je legrační, jak se staví Plzeň do pozice jakéhosi velkoklubu a asi nejsem sám, kdo si myslí, že už to přehání. Klub, který historicky patří spíš do druhé ligy si přišívá hvězdy za tituly... Zítra budu ovšem pochopitelně fandit Plzni, protože jinak to nejde, nicméně to s těmi vstupenkami ukazuje právě to jejich buranství a nic na tom nemění to, že to ten rudoch nakonec dostal.

      • Re: Statistické okénko - 2. - 4. kolo

        th     před 11 lety 16.08.2013 22:13 |  
        0 0

        Já budu nejspokojenější i plichtou, právě proto, co píšeš v úvodu. Pokud nebude první Slavia, tak nejraději bych titul pro Slovan. Konec konců už se jim to jednou na úkor té ''úžasné'' plísně povedlo a mimochodem nebylo to poprvé, kdy to tak daleko dotáhli za posledních 20 let, přitom jsem si nevšiml, že by to tomu klubu nějak extra stouplo do hlavy ...

  12. Re: Statistické okénko - 2. - 4. kolo

    Barra     před 11 lety 16.08.2013 23:15 |  
    0 0

    V druhém zápase U19 Belgie – ČR který se hrál včera v Tubize vyhrála Belgie 5 – 2 (první zápas minulé úterý vyhrálo ČR 2- 1). Mladí Rudí Ďáblové se tedy pomstili. Je otázka, co čeští mladíci dělali v Belgii od úterý 13.8, kdy se hrál první zápas. Turistický program? Degustace frites (hranolků) a belgického piva? V každém případě byl český brankář Šiman slabý… Góly tohoto zápasu najdete na video-záznamu na

    http://www.nr10.be/cups/item/verheyen-neemt-stevige-revanche-met-u19-vijfklapper-tegen-tsjechie-video?category_id=48

    Belgie: Steelant – Locigno – Bossaerts – Denayer – Galvez Lopez – Marquet – Caenepeel – Vandeputte – Dierckx – Coopman – De Man
    ČR: Šiman - Kadlec, Ševčík, Souček, Kadavý (60. Kratochvíl) - Prosek, Kalvach - Sodoma (46. Matoušek), Bzirský (46. Mašek), Vichta (65. Čavoš) - Hrdlička (46. Holzer).
    Branky: 1-0 De Man (3’), 2-0 Bossaerts (36’), 3-0 Coopman (44’), 3-1 Holzer (70’), 4-1 Dierckx (70’), 4-2 Masek (77’, pen), 5-2 Coopman (90’)
    ŽK: Sodoma (43’), Kalvach (48’), Denayer (56’), Steelant (76’), Soucek (83’)

    Na konci videa mluví o zápase Gert Verheyen, nový trenér U19. Oba zápasy proti ČR byly jeho první ve funkci trenéra. V týdnu jsem tady psal o Marcu Wilmotsovi, a národním mužstvu. Gert Verheyen (1970) je generační kolega Wilmotse (1969), oba jsou ikony belgického fotbalu (jeho otec Jan Verheyen byl belgický internacionál). Gert Verheyen a Wilmots hráli spolu v útoku v národním mužstvu (50 interlands). Verheyen hrál od svých 16 let v prvním mužstvu Lierse SK, pak hrál 4 sezóny za Anderlecht a následně 16 let za Club Brugge. Celkem odehrál v belgické lize 515 zápasů (168 branek), hrál dále za Anderlecht a Club 104 zápasů v Evropské lize. Propaguje útočný fotbal, hlavní důvod proč Wilmots o to stál, aby se právě Verheyen stál trenér dorostu. Povahově se podobají, moc toho nenamluví (´Žádné kecy, ale poctivá práce´).

    • Re: Statistické okénko - 2. - 4. kolo

      bongor     před 11 lety 17.08.2013 07:07 |  
      0 0

      Ahoj Barro,asi to byla ta degustace piva.Někde jsem četl,že v Belgii
      bylo vždy a asi i nadále je velké množství malých pivovarů.V Gentu,pokud se nepletu,jich bylo asi tak 500.Zřejmě si ty varny dávají záležet,aby se ta piva od sebe rozeznala i chuťově,takže když ti naši hoši koštovali a koštovali,tak není divu,že dostali bůra.

      • Re: Statistické okénko - 2. - 4. kolo

        Barra     před 11 lety 17.08.2013 23:53 |  
        0 0

        Ahoj Bongore, Belgie je pivařská zem – máme momentálně nějakých 180 pivovarů a velkou diverzifikaci piv (přes 1000 druhů). Koncem let ´90 dvacátého století bylo v Belgii přes 25.000 hospod (při populaci 10 mil je to přibližně 1 hospoda na každých 40 Belgičanů. Teď ten počet klesl lehce pod 20.000 hospod). Každá malá vesnice má x – hospod, často jsou umístěné v rohových domech na křižovatkách. Myslím si, že ještě více než v ČR má hospoda v Belgii hlavně svou sociální funkci. Nejde se tam hlavně ´chlastat´, vypít těch 10 půllitráků je spíš něco typického českého,a teď doufám že nikoho neurazím, nemyslím to špatně.

        Téměř každá hospoda na vesnici nebo v malém městě funguje také jako místní fan-klub nějakého sportovce nebo klubu. Národní sporty v Belgii jsou vedle fotbalu kulečník (Raymond Ceulemans (35 x světový šampion a 46 x evropský), dále samozřejmě závody na kole (Eddy Merckx – kanibal a teď nová generace), cyclocros (důvod proč Štybar má jako mnoha jiných své zázemí v Belgii), tenis, judo, závody se sportovními holuby (velmi populární), a jiné sporty. A právě kluby fandů těchto různých sportů mají své sídlo v nějaké hospodě, kde se schází, debatují, jedou společně na zápasy nebo závody, sami sportují (běžně v neděli ráno vyrazí na kole na nějakých 100 km), atd.

        • Re: Statistické okénko - 2. - 4. kolo

          mats     před 11 lety 18.08.2013 11:50 |  
          0 0

          Na možná něco podobného, o čem píšeš, jsem před pár lety narazil ve Španělsku. "Cyklistický bar" plný fanoušků, který dokázali denně vysedávat u TV přenosu z Tour de France a rozebírat šance a počínání svých favoritů až do noci. ;-)

    • Re: Statistické okénko - 2. - 4. kolo

      edenian     před 11 lety 17.08.2013 10:50 |  
      0 0

      Clovece Barro, zacinam si myslet, ze by ses hodil na Drzmiskovu pozici...

    • Re: Statistické okénko - 2. - 4. kolo

      Borris     před 11 lety 17.08.2013 11:13 |  
      0 0

      Náš expert na belgický fotbal:-) Verheyena a Wilmotse si ještě také pamatuju. Šlo o výborné fotbalisty a mám dojem, že shodou okolností nás svými góly právě oni dva vyřadili z baráže MS 2002. Verheyen gólem v prvním zápase na stadionu Krále Bodouaina a Wilmots to dokonal gólem z penalty v odvetě na toaLetné.

      • Re: Statistické okénko - 2. - 4. kolo

        Barra     před 11 lety 17.08.2013 23:00 |  
        0 0

        Máš pravdu - v Bruselu dal gól Verheyen, v Praze Wilmots po faulu na Verheyena. Jinak byla frustrace u Čechů pochopitelně velká: Nedvěd a Baroš na konci zápasu oba červenou po druhé žluté kartě.

    • Re: Statistické okénko - 2. - 4. kolo

      quelhar (admin)     před 11 lety 17.08.2013 11:14 |  
      0 0

      http://nv.fotbal.cz/scripts/detail.php?id=137303&tmplid=1484

      Podle ceskeho trenera Koubka rozhodl spatny prvni polocas, kde predevsim v prvni puli chybeli v ofenzive kvalitni hraci z prvniho zapasu (zrejme tim mysli predevsim Maska, ktery je spolu se Simicem jediny hrac tohoto vyberu pusobici mimo CR. Dalsimi dvema hraci, kteri stridali, jsou spartan Matousek a Holzer z Baniku.). Slavista Sodoma narozdil od prvniho zapasu nenastoupil na hrotu ale na pravem kridle, kde take casteji hraje ve Slavii.

      Jak jsem pochopil z tweetu Jirky Sodomy, tak hraci navstivili ve dni volna pratelak Belgie - Francie (0:0).

      Mimochodem, pro naseho trenera Koubka to byly taky prvni dva zapasy ve funkci trenera U19, kde nahradil Csaplara. Je to vsak jina generace nez Verheyen.

      Jako velmi pozitivni beru to, ze vsichni ctyri nominovani slaviste nastoupili v obou zapasech v zakladni sestave, Prosek se Souckem odehrali oba zapasy cele, Kadavy 90 a 60 minut. Sodoma sice asi prispel svym vykonem k slabe prvni puli druheho zapasu a byl stridan, ale v prvnim zapase naopak prispel k vybornemu vykonu celeho tymu. Verim, ze pro vsechny slavisty to nebylo posledni vystoupeni v repre.

  13. Re: Statistické okénko - 2. - 4. kolo

    marcocruz (přítel SN)     před 11 lety 16.08.2013 23:16 |  
    0 0

    Stejně by mě zajímalo, jakou teď musí mít Hubáček motivaci do zápasů, když je jeho Zlín po 4 kolech předposlední se skóre 0:5

    • Re: Statistické okénko - 2. - 4. kolo

      Barra     před 11 lety 16.08.2013 23:32 |  
      0 0

      Podle mě dělají chybu tím, že ho nestaví na stopera (alespoň tak to bylo v prvních zápasech). Jinak by mi jeho návrat v prosinci vůbec nevadil :-)

      • Re: Statistické okénko - 2. - 4. kolo

        bongor     před 11 lety 17.08.2013 07:10 |  
        0 0

        Hub by určitě nevadil.Nevím,kam ho trenér staví,ale jestli na beka,tak na to už přece jen nemá rychlost.Ale to je asi jen taková sci-fi,Hub si žije s rodinkou ve Zlíně a Slavii sleduje jen ve sdělovacích prostředcích.

      • Re: Statistické okénko - 2. - 4. kolo

        edenian     před 11 lety 17.08.2013 10:53 |  
        0 0

        No vzdyt to rikam! Barra For SportDirector Of SKS!

        • Re: Statistické okénko - 2. - 4. kolo

          spino     před 11 lety 17.08.2013 19:16 |  
          0 0

          Lepší než Držmíšek by byl určitě.

          • Re: Statistické okénko - 2. - 4. kolo

            Barra     před 11 lety 17.08.2013 22:42 |  
            0 0

            Tak vzhledem k tvé všeobecně známé averzi oproti Držmíškovi to asi nejde brát jako kompliment. Kdokoliv jiný musí být lepší než Držmíšek... Díky, Spino :-)

        • Re: Statistické okénko - 2. - 4. kolo

          Barra     před 11 lety 17.08.2013 22:49 |  
          0 0

          Máš to u mě, Edeniane :-) Bohužel pro mě je tady na webu řada expertů, kteří by se na tuto funkci hodili daleko více. Ale přesto, jen tak si to na měsíc vyzkoušet - bral bych to i bezplatně… Komu by se to nelíbilo, byla by to výzva a zároveň možnost podívat se do interní kuchyně klubu…

          • Re: Statistické okénko - 2. - 4. kolo

            spino     před 11 lety 17.08.2013 22:57 |  
            0 0

            ...To by nebyl hezký pohled. Přišel bys do kanceláře sportovního manažera, uvítal by tě Držmíšek, pak bys šel na skautingové oddělení, uvítal by tě Držmíšek. Nakonec bys odjel obhlédnout areál na Chvalech, přivítal by tě v kanceláři Držmíšek. :D

            • Re: Statistické okénko - 2. - 4. kolo

              Barra     před 11 lety 17.08.2013 23:10 |  
              0 0

              No počkej, myslel jsem že bych Držmíška vystřídal. Jinak ho osobně neznám - kdo ví, může to být celkem sympaťák'! Ani nemůžu posoudit kolik prostředků má k dispozici a o jaké pravomoci disponuje s porovnání s jeho kolegy z jiných velkých klubů - takže než bych vynesl nějaký Urteil by si také počkal až bych se seznámil s výsledky jeho práce a chodem klubu.

              • Re: Statistické okénko - 2. - 4. kolo

                spino     před 11 lety 18.08.2013 08:50 |  
                0 0

                Je to jednoduché. Porovnej si práci Vládi Růžičky a Držmíška. A teď nepočítám trenérské kvality, ale manažerské.

                • Re: Statistické okénko - 2. - 4. kolo

                  Barra     před 11 lety 18.08.2013 22:09 |  
                  0 0

                  Ale no tak, vždyť srovnáváš nesrovnatelné. Hokeji nerozumím, vím je, že se bruslí a hraje s pukem, ale za to vím, že Vladimír Růžička je spolumajitel, generální manažer a hlavní trenér v jedné osobě. A to se dobře a snadně a efektivně rozhoduje.

                  Držmíšek je jen zaměstnanec, podřízený. Abychom si dobře rozuměli: nehájím Držmíška, neznám ho, na první pohled je určitě halda věci, které bych já dělal jinak, a teď zůstanu jen u posil z Latinské Ameriky, se kterými mám zase já dobré zkušenosti přes ten druhý klub, který mi leží na srdci (nebo lépe řečeno ležel, tuto sezónu zaniknul). Hráči z Jižní Ameriky se dají relativně levně sehnat, u Beerschotu se ihned úspěšně zapojili do mužstva, a které až na výjimky vždy klubu bohatě vrátili to, co se do nich investovalo a hlavně splnili to, co se očekávalo: byly to vážné posily. U hráčů z Afriky je téměř vždy zapotřebí delší inkubační lhůta, změna mentality a způsobu hry je u nich daleko větší, adaptace trvá déle (viz Bony a Kweuke).

                  Ale jak jsem předtím psal: neznám pravomoci Držmíška, jeho budgetové možnosti, atd. Vím jen, že než někoho odsuzovat je dobré také znát jeho verzi. Outsider si může moc myslet, realita je často jiná.

                  Jinak kolik úspěchů slavil Růžička s HC Slavia? Dva x mistrem během 13 sezón? Něco mi říká, že fotbalová Slavia na tom není hůř.

    • Re: Statistické okénko - 2. - 4. kolo

      bongor     před 11 lety 18.08.2013 07:21 |  
      0 0

      On to asi myslel tak,že se jim to připletlo do kvalifikace LM.To určitě bylo v nejnevhodnější možný okamžik,v tom s Vrbou souhlasím.
      Ovšem fotbal to byl mimo první dvacetiminutovky pod psa.Od rumuna mě zaujal Kadeřábek, z toho by mohl vyrůst kvalitní fotbalista a ani ten Portugalec není marnej.Zcela jsem musel souhlasit s názorem
      komentátora,že slávistům musí být smutno,když vidí své bývalé talenty u bolševika,ale i v plísni a místo nich jsou ve Slavii nazdařbůh poskupovaní a odložení hráči./Fenin/.A co Vaněk v jabkách a mnoho dalších,kteří teprve dozrají?Myslím,že jsme svoji dobrou práci s mládeží pořádně promrhali.

      • Re: Statistické okénko - 2. - 4. kolo

        Sokrates55 (přítel SN)     před 11 lety 18.08.2013 08:19 |  
        0 0

        Dobré ráno Vám všem a i Tobě Bongore,
        p. Vrba to myslel také v tom smyslu, že ten zápas např. po 12 kole by byl ještě víc nahecovaný a také by třeba víc už napovídal o tom, v jakém stavu by byly obě mužstva co se týče bodů a tabulky. Takhle je to opravdu brzy. Nepřipadalo mi, že by fňukal.
        Jinak to byl fotbal nic moc, ale asi díky tomu, že se hrála zajištěná obrana a nikdo nikomu nic nedovolil.
        Já jsem zvědav na nás, jak se vypořádáme s Teplicemi. Mají 8 bodů, hrají dobře a s chutí.......... a asi budeme mít s nimi dost práce. Chci tím říci, že nás čeká zápas, ve kterém budeme muset přidat ještě nejméně o jeden level výše než při hře s Duklou. Podívejte např. jak Příbram rozebrala Baník. Pokud hrajeme doma, tak nemůžeme hrát takovým způsobem, jak jsme hráli proti Baníku či Olomouci. To byl takový připosr....ý fotbal. Máme několik hráčů, kteří se snaží bojovat a hrát, ale mám skoro polovinu mančaftu, kde nevíte, kdo kde udělá chybu a nebo nějaký zkrat. Obranu máme v úplném rozkladu a tak tam hraje Škoda, a co je to proti kvalitě útoku, kde není nikdo. Bohužel tady musím souhlasit se Spinem. Pan Držmíšek svou roli vůbec nezvládá a naše posily jsou opravdu paběrkem, a tím nechci urazit ani Mácu Gecova a ani Radka Černého. Je doslova alarmující, že nejlepším naším hráčem a střelcem je skoro 38 letý hráč.
        Psal jsem v tomto článku výše, že mám obavy o naší Slávii a důvody, které mně k tomu vedou, spatřuji nejen v tom, co zde za mně už napsal kolega Kactus, ale také v tom, že současný stav okolo majitele Slávie není konformní s ohledem na tlaky o vyjasnění majetkoprávních vztahů o vypořádání některých dohod a "různých obchodů", ale že nás dostává naše vlastní neschopnost se uvnitř vedení Slávie domluvit na rozumném chodu Slávie a místo toho neustále hledat prostory pro jakési cesty s cílem dosažení vlastního prospěchu pro jednotlivé soupeřící skupinky a předvádění se před majitelem, kdo je lepší a kdo ne. Ujíždí nám vlak a je mi líto, že se Slávie i po tom, kdy byla dvakrát mistrem ligy nedokázala zkonsolidovat v dobře fungující subjekt, který bude mít svá vnitřní jasně stanovená pravidla a zásady, na kterých bude celý klub fungovat. Budou je všichni dodržovat a pokud ne, tak odchod. Jde to a funguje to i u nás (např. Liberec). Ano, chce to mít jen jednoho opravdu dobrého šéfa, který má spravedlivé rádce, kteří se neperou mezi sebou, ale táhnou za jeden provaz. U nás tomu tak není a jsme v krizi morální, finanční i herní. To je můj názor. Nikomu ho nevnucuji a respektuji, že se mnoha z Vás nebude líbit. Taky jsem byl nezměrný optimista a věřil jsem po získání prvního titulu pod trenérem KJ, že to půjde. Až po třech letech jsem zjistil, co se v našem klubu dělo a výsledkem byly třeba i odchody našich mladých "Young Gun´s". Vím, že tu hráli Tavarez a spol., ale tyhle mladý kluky jsme měli mít na hostování a pod opcí a ne je pouštět jako bezcenné zboží. Také chyběla jakákoliv kontrola s těmito kšefty a tady mně moc a moc zklamal hlavně Mgr. Doležal. Ten to měl tehdy utnout a nenechat KJ přerůst přes hlavu. A od té doby jdeme dolů a náš klub slouží jako hračka a pračka.
        Přeji Vám všem dobrý oběd, hezkou neděli a třeba i víru se zase se Slávií potěšit z pěkného a pohledného fotbalu s tím, že po letech dole budeme zas jednou nahoře.
        Sokrates55

        • Re: Statistické okénko - 2. - 4. kolo

          bongor     před 11 lety 18.08.2013 08:53 |  
          0 0

          Ahoj Sokrate,s tím co jsi napsal se dá souhlasit.Ujíždí nám vlak,ale jak jsi mohl vidět včera,ten vlak není tak rychlý,aby se nedal dohnat.
          S těmi našimi mladými puškami je to skutečně tak.Že jsme měli tým na dobré úrovni,to ještě neopravňovalo k rozdávání kluků,kteří dozráli právě v současnosti a kdyby se dala dohromady sestava z takto odhozených fotbalistů,tak by byla určitě na vyšší úrovni,než jakou jsme viděli třeba včera.Vím,že se plzeňáci šetřili na LM,kdo by se taky nešetřil a že rumuna nepovažovali za svoji prioritu.Ale přesto
          se mi jejich fotbal včera nelíbil,mimo prvních dvaceti minut.Soupeř byl nic moc a kdyby jen trošku přitlačili,dalo se to vyhrát.Tepláky uděláme,jen se bojím aby nám tam Mahmutovič párkrát neutekl,když ta naše obrana nestíhá.Bude už hrát Dobrotka?

          • Re: Statistické okénko - 2. - 4. kolo

            mirros     před 11 lety 18.08.2013 09:30 |  
            0 0

            Petrouš řekl, že Dobrotka musí ještě odkopat pár zápasů v juniorce, protože tam zatím odehrál 60 min proti Třinci v procházkovém tempu...

        • Re: Statistické okénko - 2. - 4. kolo

          mirros     před 11 lety 18.08.2013 09:28 |  
          0 0

          Dobré ráno Socrate, ale přečti si to celé! Chce odkládat zápasy v lize protože budou hrát poháry, vylosované je to špatně....se prostě zbláznil..kde to viděl. Jsou mužstva jako Bayern nebo Barca, která hrají ligu, LM domácí pohár už několik let, poháry hrají většinou až do finále nebo semifinále a žádné zápasy neodkládají. za repre taky hrají a létají hrát z Evropy do Brazílie či Argentiny..To Vrba se asi pos.ral..že by jsme ligu hráli a losovali tak aby to panu Vrbovi vyhovovalo? Začínám tý Plzeňský namachrovanosti plný zuby..snad ligu vyhraje Liberec..

          • Re: Statistické okénko - 2. - 4. kolo

            Sokrates55 (přítel SN)     před 11 lety 18.08.2013 10:12 |  
            0 0

            Dobré ráno přeji Mirrosi.
            Já jsem slyšel přímo jeho vyjádření, ne to, co se pak napsalo. To už on neřekl.
            Neřekl nic o překládání zápasů a neřekl nic o tom, že los ligy je špatný. On řekl, je škoda, že se toto utkání hrálo už v pátém kole. Vrba se neposral a nic z toho jak píšeš, nechce. Neřekl to tak a slyšel jsem to. Disputace, která se pak okolo toho vedla není odrazem jeho vyjádření. To mi věř a abys věděl, mně se ten fotbal včera taky až na těch prvních 15 minut vůbec nelíbil. Vrba našel recept na to jak to prostřídat a vidíš to sám i z toho, jak má poskládané hráče a jejich variabilnost. Myslím, že na to má Plzeň asi nejlépe posílený tým, aby mohli na svých postech alternovat hráči a bylo rozloženo jejich zatížení tak, aby mohli hrát zápasy jak v lize tak v pohárech. A o namachrovanosti trenéra Vrby už bych vůbec asi neuvažoval. Nevím jak jsi k tomu dospěl, ale takhle to opravdu není a trenér Vrba sám svůj tým za ten výkon nepochválil. Možná, že z některých hráčů Plzně je namachrovanost cítit, viz Limberský...., ale z pana Vrby ten dojem nemám.
            Jo a moc Tě prosím Mirrosi jen pro úplnost a to nemyslím nijak ve zlém a jen se svým pocitem.... Socrates ne. Sokrates ano.
            On tady občas píše kolega a ten má ve svém vínku jméno Socrates už obsaženo a tak by mohlo dojít k záměně. A opravdu to myslím v dobrém, nejsem nějaký ješita.....
            Jinak přeji pěkný den a zítra snad náš fotbal bude lepší. Já vím, že Dobrotka už to zkouší a držím mu palce, moc bychom ho už potřebovali a to vím oba naprosto jistě, viď.
            Sokrates55

            • Re: Statistické okénko - 2. - 4. kolo

              mirros     před 11 lety 18.08.2013 10:44 |  
              0 0

              omlouvám se za záměnu písmen...Já jsem si přečetl článek, kde tohle všechno je...nevím jak a kde si slyšel Vrbu, ale nechce se mi věřit, že si tohle novinář vymyslel

              • Re: Statistické okénko - 2. - 4. kolo

                mirros     před 11 lety 18.08.2013 10:56 |  
                0 0

                znova jsem článek četl a Vrbova prohlášení jsou tam uvedena jako přímá řeč.....Vrba jenom neunesl, že Spartu neporazili a jejich výkon byla slabota....Začínají se chovat nabubřele jako Sparta a pak si začne stěžovat...Vím od našich hráčů i lidí z vedení, že se i před zápasem s námi v Plzni chovali nadmíru namachrovaně....

                • Re: Statistické okénko - 2. - 4. kolo

                  Sokrates55 (přítel SN)     před 11 lety 18.08.2013 11:24 |  
                  0 0

                  Dobré dopoledne Mirrosi,
                  pokus se vyhledat si přímo rozhovor s p. Vrbou po zápase na on line čt4 sport. To vyjádření tam je takto natočené v přímém přenosu a o žádných změnách v losování a přehazování zápasů tam není jediné slovo. Možná,že máš dojem, že se Plzeň chová nabubřele. Z některých hráčů Plzně mohu mít ten dojem také, ale z p. Vrby ne. Ale jsem rád, že jsi soudný a uvádíš v této věci klub z Letné. Ta se tu takto chová už 65 let od vítězného února 48.
                  Tvůj názor však respektuji a budu sám hledat, zda to p. Vrba opravdu třeba na tiskovce neřekl tak, jak uvádíš. To bych pak musel svůj názor na p. Vrbu upravit. Já mám signály o chování některých plzeňáků vůči našim při jejich prohraném zápase na jaře s námi také. Hlavně pan Limberský a Kolář vedli. Ale např. p. Horváth byl nad věcí a p. Vrba do nás také nijak neryl. To , že museli dost rychle opustit šatny a nějak došla teplá voda ve sprchách, to je spíše k smíchu, že se k tomu plzeňáci vůbec snížili. Ale to mám jen z druhé ruky a tak to nepovažuji za legitimní.
                  Sokrates55

                  • Re: Statistické okénko - 2. - 4. kolo

                    mirros     před 11 lety 18.08.2013 11:57 |  
                    0 0

                    zřejmě to uvedl na tiskovce....Jinak chování plzeňáků v zápase s námi mám od našich lidí z kabiny...šlo i o chování před zápasem atd...

                    • Re: Statistické okénko - 2. - 4. kolo

                      PetCC     před 11 lety 18.08.2013 15:47 |  
                      0 0

                      Neuvedl, to jen novináři klasicky vytvořili z jedné věty román.

                      • Re: Statistické okénko - 2. - 4. kolo

                        mats     před 11 lety 18.08.2013 15:57 |  
                        0 0

                        ...to je v "novinářských" kruzích čím dál častější záležitost...

            • Re: Statistické okénko - 2. - 4. kolo

              bongor     před 11 lety 18.08.2013 13:57 |  
              0 0

              Plzeň má pár namachrovanců,ano ,je to pan Limberský,je to pan Kolář,je to pan Petržela.Tihle tři mají společné hnízdo,odkud vzešli a tam ta namachrovanost je přímo součástí výbavy těch borců.Ono ne nadarmo platí,čí chleba jíš,toho píseň zpívej.

            • Re: Statistické okénko - 2. - 4. kolo

              Steve2924 (přítel SN)     před 11 lety 18.08.2013 14:38 |  
              0 0

              Tenhle celej rozhovor si novinář určitě nevymyslel. A napsaný je to tam jasně. Pan Vrba má pocit, že když jsou tým, který má šanci na titul tak by se podle nich měl upravovat nejen los soutěže ale i rozložení reprezentačních zápasů. Je tedy evidentní, že pán nám sakra zpychnul.

              http://fotbal.idnes.cz/plzen-sparta-0-0-rozhovor-pavel-vrba-du7-/fotbal.aspx?c=A130817_235855_fotbal_vl

          • Re: Statistické okénko - 2. - 4. kolo

            marcocruz (přítel SN)     před 11 lety 18.08.2013 12:22 |  
            0 0

            Přesně takhle jsme to myslel i já, jsou mužstva která hrají celou sezonu stylem neděle středa neděle a žádné odkládání zápasů nemají a taky hrají se svými rivaly třeba už ve 2. 3. kole sezóny.

            • Re: Statistické okénko - 2. - 4. kolo

              Sokrates55 (přítel SN)     před 11 lety 18.08.2013 20:21 |  
              0 0

              Přesná citace p. Vrby:" Je škoda, že se utkaly oba týmy už teď v pátém kole. Zajímavější by bylo, kdyby se utkaly až třeba ve dvanáctém či třináctém kole". Nic víc, nic míň. Nic o odložení zápasu nezaznělo.
              Sokrates55

              • Re: Statistické okénko - 2. - 4. kolo

                th     před 11 lety 18.08.2013 23:11 |  
                0 0

                Promiň, ale to, co výše zmiňoval Steve2924, je nic?

                "Je škoda, že jsme se potkali v tak brzké fázi sezony," mínil kouč obhájce titulu. "Zápas tím byl ovlivněn. (...) Abych se vám přiznal, přemýšlím, proč hrajeme se Spartou právě teď, kdy celému českému fotbalu záleží na dobrém pohárovém výsledku, na postupu do Ligy mistrů. Podle mě je to špatně, je to nelogické. Je přece spousta možností, aby se zohlednilo, že se hraje klíčové utkání o Ligu mistrů, ... (...) To, jak utkání vypadalo, souvisí i s tím, že jsme kvůli reprezentačním povinnostem trénovali v týdnu s deseti lidmi... Je to škoda, na druhou stranu jsme ani o změnu termínu zápasu se Spartou nežádali. (...) Myslíte, že bychom uspěli? (...) Na Ukrajině takto vyhověli Šachtaru Doněck, ale já mám pocit, že my bychom neuspěli. Ovšem jistě to nevím, je to jen můj názor. Třeba to příště zkusíme a uvidíme. (...) Nikomu ale nevyčítám, že se to nestalo, a vůbec nepláču, jak si určitě teď někdo myslí. Pouze říkám, že byla ve hře spousta možností na lepší přípravu.

                Ještě jednou link: http://fotbal.idnes.cz/plzen-sparta-0-0-rozhovor-pavel-vrba-du7-/fotbal.aspx?c=A130817_235855_fotbal_vl

        • Re: Statistické okénko - 2. - 4. kolo

          Kactus     před 11 lety 18.08.2013 22:38 |  
          0 0

          dik Socrate za nazor, uz delsi dobu, asi tak tri roky, chci nejaky clanek napsat v tom duchu co by se treba mohlo delat. clovek je ale tvor lenivy a tak to z ruznych duvodu odkladam. hlavni je asi ten, na ktery me upozornili moji kamaradi z anglie, zeme fotbalu zaslibene - VZDY je tu dalsi sezona :)
          o jak pravdive, o jak pred kazdou sezonou verime ze TED, jiz TED se to zlepsi a my ten titul vyhrajem. nebo alespon porazime rudochy. atd.

  14. Re: Statistické okénko - 2. - 4. kolo

    Thane (přítel SN)     před 11 lety 18.08.2013 10:22 |  
    0 0

    Včerejší zápas..
    Já nevím školy nemám, ale dat v takovymhle zápase 4 osmičky? Horváth Horava husbauerVácha? Se v tom sportu definitivně zbláznili ne?

    • Re: Statistické okénko - 2. - 4. kolo

      lassiter     před 11 lety 18.08.2013 11:17 |  
      0 0

      No ono to vubec vypadá, jak kdyby se hrály včera dva zápasy, jeden ten co dávali v televizi a druhej ten, co viděli lidi přímo na míste. Podle hráčů to vypadalo na skvělou bitvu nahoru dolu a v televizi to byla velka nuda. Vrbu v tom článku taky moc nechápu, vlastně ani moc nevím co jako chce. Si jako ma Plzeň vybrat s kým a kdy chce hrát a vy ostatní si to nějak dolosujte? Kez by titul vyhrál Liberec...

      • Re: Statistické okénko - 2. - 4. kolo

        klimi     před 11 lety 18.08.2013 13:53 |  
        0 0

        Ale no tak, snad "Kéž by titul vyhrála Slavia"...ne? :))

        • Re: Statistické okénko - 2. - 4. kolo

          Borris     před 11 lety 18.08.2013 13:58 |  
          0 0

          jo no, přesně :-D jinak Liberec ani omylem. Proti nám i Olomouci byli horším týmem i přesto že vyhráli. Byl jsem rád že je pak Bolka roztřískala a že jim to konečně někdo spočítal i s úrokama!

    • Re: Statistické okénko - 2. - 4. kolo

      Alanor (admin)     před 11 lety 18.08.2013 11:26 |  
      0 0

      Akorát jsem to psal quelharovi. Totálně nezajímavý zápas.

    • Re: Statistické okénko - 2. - 4. kolo

      Borris     před 11 lety 18.08.2013 12:03 |  
      0 0

      Ten vcerejší zápas nazývaný hitem podzimu, byl snad krom první dvacetiminutovky úplně bez fotbalu. Vůbec se na to nedalo koukat. Jak říkal pan Menšík v Můj brácha má prima bráchu: "to nebyla liga ale labutí jezero, akorát jen ty sukýnky že jim chyběli". Fakt to bylo nekoukatelný. Obzvlášť Plzeň mě zklamala, od rumunů jsem to čekal. A Lavičkův výrok o reklamě na fotbal snad byla jen ujetá sranda.

      • Re: Statistické okénko - 2. - 4. kolo

        vlk30 (přítel SN)     před 11 lety 18.08.2013 12:36 |  
        0 0

        Po první půlce jsem to vypnul a na druhou půlku jsem vsadil remízu.Prostě taktická nuda.Je ale pravda že jsem takových zápasů i v zahraničí viděl spoustu, mnoho reklamy,očekávání kdovíjakého fotbalu a pak nic.

      • Re: Statistické okénko - 2. - 4. kolo

        th     před 11 lety 18.08.2013 13:23 |  
        0 0

        Přesně, Sparta do Plzně přijela hrát aktivní obranu, nic víc nepředvedla, ale jak už ukázala Slavia loni, na body to v Plzni to stačí.

      • Re: Statistické okénko - 2. - 4. kolo

        bongor     před 11 lety 18.08.2013 14:04 |  
        0 0

        lavička má vyvinutý smysl pro humor.

    • Re: Statistické okénko - 2. - 4. kolo

      klimi     před 11 lety 18.08.2013 14:02 |  
      0 0

      Souboj údajně dvou nejlepších týmů v lize? TRAGÉDIE! Na to se nedalo koukat. Jaký zápas "nahoru-dolů". Střely na branku 2-3, to je ostuda!

      Takový zápas odehrát ve vzájemném utkání velké pětky v Anglii,...

      Koukal jsem odpoledne na zápase Live-Stoke, a to byla neskutečná paráda, i když by Stoke slaboučký, tak se nesnažili hrát nějakou nakopávanou a hráli pěkně po zemi a občas Live pěkně rozebrali. To je prostě velká paráda si zapnout anglický fotbal po tak dlouhé době :)

    • Re: Statistické okénko - 2. - 4. kolo

      bongor     před 11 lety 18.08.2013 14:02 |  
      0 0

      Tak ten Vácha to asi má za dobré nahrávky plzeňákům.Já bych nejlepší známku z bolševiků dal Kadeřábkovi,ovšem nebyla by to osmička,maximálně šestka.Ostatní rudoši tak 4-5.Plzeňáci tak nezářili,bylo by tam pár šestek,ale víc by nedostal nikdo.
      Ve sportu se definitivně nezbláznili,tam jim straší už dávno,žádné novum.

      • Re: Statistické okénko - 2. - 4. kolo

        Borris     před 11 lety 18.08.2013 14:10 |  
        0 0

        když byl Vácha v záběru, tak povětšinu času jsem viděl jak si prohrabává vlasy. Já osobně bych včera nedal snad ani tu šestku nikomu a měl bych ohromný problém najít muže zápasu. Strašně mě to včera zklamalo.....

  15. Re: Statistické okénko - 2. - 4. kolo

    Borris     před 11 lety 18.08.2013 14:08 |  
    0 0

    ještě něco k tomu včerejšímu megazápasu. To co předváděl ten Sanka Cofee na levé obraně rumunů, tak to byla fakt ubohost. Ten se víc válel po zemi než stál na nohách. A vrcholem jeho trapnosti bylo když na zemi kopnul do Řezníka a když se pak zvedl a Řezník do něj lehce žďuchnul břichem, tak sebou praštil znovu a ještě navíc asi s dvou sekundovým zpožděním.... To byla fakt hrozná šaráda. Ten mezi ně zapadne raz dva. Ještě že se na něj za to nepískalo, jinak by se z toho zase udělal rasismus gigantických rozměrů. Fuj.

    • Re: Statistické okénko - 2. - 4. kolo

      Sokrates55 (přítel SN)     před 11 lety 18.08.2013 14:35 |  
      0 0

      Dobré odpoledne Borrisi přeji,
      v té věci, co popisuješ střet Řezníka a Costy, se mi velmi líbilo gesto Pavla Horvátha jako kapitána, který okamžitě velice vehementně gesty tlumil v zárodku plzeňské fanoušky, aby neprojevovali rastické bučení a povedlo se mu to. Tak se má chovat kapitán. A souhlasím s Vámi se všemi, že ten včerejší zápas nebyl žádnou "ódou na fotbal".
      Teď se však soustředíme asi sami na sebe a na své problémy, abychom v pondělí večer nebyli v zápase s Teplicemi za pitomce.
      Tuším, že Mirros psal, že je Škutka zraněn a Škoda snad prý také, tak ani netuším,kdo bude hrát útok. Fenin má problém sám se sebou a o jiném útočníkovi u nás snad ani nevím :-). Uvidíme, kolik se nás sejde i na stadionu. Bude nový trávník, tak snad ho posvětíme bojovným výkonem.
      Sokrates55

      • Re: Statistické okénko - 2. - 4. kolo

        mirros     před 11 lety 18.08.2013 14:58 |  
        0 0

        ŠKUTKA I ŠKODA již včera večer trénovali...

        • Re: Statistické okénko - 2. - 4. kolo

          Sokrates55 (přítel SN)     před 11 lety 18.08.2013 16:05 |  
          0 0

          Tak to díky za pozitivní zprávu Mirrosi. To je dobře. Alespoň jednoho bude za potřebí, pokud se nedočkáme toho, že bude hrát Škoda opět na stoperu.
          Sokrates55

          • Re: Statistické okénko - 2. - 4. kolo

            Sokrates55 (přítel SN)     před 11 lety 18.08.2013 16:40 |  
            0 0

            Co říkáte našemu mladému útočníku Fotrovi, moc se mi líbí.
            Sokrates55

            • Re: Statistické okénko - 2. - 4. kolo

              Edwardtheiron     před 11 lety 18.08.2013 20:37 |  
              0 0

              Mě taky, moc! Za šest až osm let to bude velmi kvalitní posila pro rudé... :-(

    • Re: Statistické okénko - 2. - 4. kolo

      bongor     před 11 lety 18.08.2013 19:08 |  
      0 0

      Taky jim dalo práci ,sehnat takového divadelníka.Ale jinak když král,tak nebyl nejhorší.

      • Re: Statistické okénko - 2. - 4. kolo

        bongor     před 11 lety 18.08.2013 19:12 |  
        0 0

        To byl pochopitelně komentář k Portugalcovi,ani náhodou k Fotrovi.Já ho ještě neviděl,ale co jsem o něm slyšel,tak to bude druhý Necka.
        Klidně bych ho na Teplice postavil.Ale pokud už Dávid může nastoupit,tak bych tam Fotra dal až tak na závěrečných 20 minut.

        • Re: Statistické okénko - 2. - 4. kolo

          JS (přítel SN)     před 11 lety 18.08.2013 21:46 |  
          0 0

          Necka se bezvadně chytil, protože mužstvo šlapalo a náš fotbal prostě nahrával uplatnění takového strikera - centry ze stran do vápna od Šventa a Krajčíka po rychlých kontrech. No však všichni víme. Nasadit Oskara Fotra do tohoto marasmu by bylo krajně nezodpovědné. Za celý zápas by se dostal k míči jen při sklepávání centrů někam pro Kisela. Přestože věkově by na dospělý fotbal klidně mohl mít - Suchý, Švec a Necid také hráli od sedmnácti.