Funkce na sledování článků je dostupná pouze pro přihlášené uživatele.

Chance liga

Jihlava - Slavia 3:1

Slavia se v posledním kole představí na půdě letošního krále remíz Jihlavy. Právě duelem s Vysočinou zahajovali sešívaní letošní ročník, utkání v Edenu skončilo 3:3. Dokáží červenobílí tentokrát Jihlavu porazit?

Jihlava - Slavia 3:1 (3:1)

Branky: 23. Vaculík, 30. Koloušek, 40. Marek - 33. Hubáček

Sestava: Rakovan - Dostál, Bortel, Hubáček, Čonka - Vošahlík (75. Koreš), Petrák, Zmrhal, Juhar - Kisel (46. Hurka) - Škutka (65. Červenka)

Trenér Petrouš provedl oproti poslednímu utkání několik změn v sestavě. Po karetním trestu se vrací Martin Juhar, naopak Milan Nitrianský začně pouze na lavičce. Do branky se poprvé za A-tým postaví zimní posila Rakovan, lehce zraněného Gecova pak nahradí ve středu pole Petrák. Drobné šrámy měl i Milan Škoda, místo něho dostává na hrotu šanci košický ostrostřelec Dávid Škutka. Zajímavá je i sestava na lavičce, na kterou se dostalo hned několik hráčů juniorku. Kromě střelce ze zápasu s Hradcem Hurky je připraven i Hrubeš, Čepelák a Červenka.

Jihlava do utkání vstoupila lépe, Čonka zapomněl na Masopusta, který svým lobem naštěstí přestřelil i Rakovanovu bránu. Po deseti minutách přišel roh pro domácí, který propadl do našeho vápna, kde ho sice nepřesvědčivě ale přesto odvrátil Hubáček. Slavia pak měla standardní situaci z poměrně nadějné pozice, ale centr byl odvrácen. Z protiútoku přišla hlavička tísněného domácího hráče, se kterou si díky její malé razanci brankář Rakovan snadno poradil. Sešívaní se připomněli dalekonosným pokusem Vošahlíka, s nímž neměl Blažek problém. Jihlava působila lépe, další brejk odvraceli na malém vápně jen tak tak naši obránci. Rychlým přechodem zahrozili i sešívaní, ale pěknou akci nakonec utnul dobře vyběhnuvší domácí gólman. První gólovou šanci si po zásluze připravili domácí, když se Hubáček nechal přeskočit na malém vápně. Rakovan byl ale na čáře připraven! Akci ale předcházel ofsajd, takže vzrušení bylo zbytečné. Učebnicový rychlý brejk předvedli i slávisté, ale Zmrhalův parádní volej fantasticky vychytal Blažek. Znovu platilo známé pravidlo nedáš, dostaneš. Po dobrém centru se trestuhodně nechal přeskočit Dostál a Vaculík zamířil hlavou přesně k tyči - 1:0 pro Jihlavu. Červenobílí mohli odpověd vzápětí, ale Blažek na poslední chvíli reflexivně vyrazil Škutkovu hlavičku! Znovu tak uděřila Vysočina. Zmrhal fatálně ztratil míč a domácí využili přečíslení 3 na 2 bravurně - z ideální pozice pálil Koloušek přesně k tyči! Poté ale už Slavia svou šanci využila, na roh si vyskočil "kanonýr" David Hubáček a nedal Blažkovi šanci! Hrál se opravdu otevřený fotbal, slávistická obrana zapomněla na hráče Jihlavy, který ještě nahrával před branku Šimonkovi, ten ale ve skluzu umístil míč jen vedle! Naši fotbalisté chtěli vyrovnat ještě do konce poločasu, pěkná spolupráce po ose Zmrhal - Juhar ale skončila jen dalším Blažkovým dobrým zákrokem. Naše obrana hrála opravdu bídně, jihlavští se kolmicí dostali do situace, kdy šli sami dva na Rakovana. Našeho brankáře překonal obloučkem sám Marek. Těsně před koncem poločasu mohl snížit Kisel, ale střílel v dobré pozici těsně vedle.

Do druhé půle naskočil Martin Hurka za Karola Kisela, který byl ve své šanci nepříjemně atakován. Snad nejde o nic vážného. Domácí začali, jak skončili, tedy aktivně, ale s přízemní střelou neměl Rakovan problém. Hurka začal zostra, za tvrdý šlapák na Kolouška dostal žlutou kartu. Další zmatky v obraně Slavie pak skončily Bortelovým zblokováním střely. Brzy mohlo být 3:2, ale Vošahlík svůj samostatný únik zakončil jen lobem nad! O individuální akci se pokusil Juhar, ale finální přihrávka byla zblokována na roh. Druhá půle nenabízela zdaleka tak zajímavý fotbal jako ta první, a tak se slávističtí fanoušci bavili zajímavou pyroshow. Na hřiště se dostal i mladík Červenka, jenž dobrým centrem našel ve vápně Hurku, ten střílel dobře, ale Blažek se opět zaskvěl. Další hráč z lavičky Koreš dobře rozehrál standardní situaci, míč po hlavičce našeho hráče skončil v síti, ale rozhodčí pískal zřejmě útočný faul. O exhibiční zakončení se pokusil patičkou Vaněček po centru Masopusta, mířil ale vedle naší svatyně. Více už se nestalo, sudí Kalenda ukončil zápas a Jihlava si tak připsala zasloužené vítězství.

Komentáře (257)

Funkce na sledování článků je dostupná pouze pro přihlášené uživatele.

Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení a registrovaní uživatelé. Přihlašte se zde

Komentáře v tomto článku mohou číst pouze přihlášení uživatelé