Funkce na sledování článků je dostupná pouze pro přihlášené uživatele.

Chance liga

Poslední zápas sehraje Slavia v Jihlavě

K poslednímu zápasu sezóny odcestující slávisté na Vysočinu, aby se tam střetli s tamní Jihlavou. Zápas, ve kterém už o nic nepůjde, pak logicky nenabízí žádná televize.

Byla to zajímavá sezóna, kterou si však naplno mohli slávisté užívat až ke konci. I proto asi škoda, že sezóna již končí a je před námi letní přestávka. Ještě předtím se však nabízí pro červenobílé výzva v podobě týmu, se kterým sehráli celkově první zápas letošního ročníku, a tak s ním tedy tradičně již i končí - tentokráte jde o Vysočinu Jihlava. Je to přitom již dlouhých 7 let, co došlo k podobnému střetnutí na půdě mužstva, které přeci jen v historii muselo povětšinou neúspěšně bojovat o přízeň s hokejovým sourozencem. Tenkrát však šlo o mnohem více, než půjde zítra. Slavia si výhrou 3:0 zajistila evropské poháry, zatímco Jihlava šla i kvůli hanebnému činu Sparty na dlouhou dobu o soutěž níž.

To současnému remízovému králi z regionu našeho prezidenta jistě nehrozí. Ačkoliv má Jihlava druhý nejmenší počet vítězství, tak o její záchraně již po několika úvodních kolech nikdo ani moc nespekuloval a před posledním kolem si drží luxusní 7 bodový náskok na strašáka v podobě opětovnému návratu do druhé nejvyšší soutěže. Je možná i trochu lehkým paradoxem, že první z oněch mnoha remíz (celkový počet 15) přišla v zápase, kde to dlouhou dobu na remízu určitě nevypadalo. Každopádně především bilance posledních 8 zápasů, která přinesla celkem 6 remíz, je vskutku bizarní a jihlavští naposledy ochutnali vítězství takřka před dvěma měsíci. V posledním zápase pak dokonce podlehli Českým Budějovicím díky gólu na 2:1 v posledních minutách a dá se z toho tak usoudit, že nějaká přehnaná pohoda teď v mančaftu asi nepanuje.

Což se zcela jistě nedá říci o Slavii. Druhá výhra 3:0 v řadě zajistila jednak, že Slavia nakonec přeci jen skončí s aktivní bilancí, tedy s větším počtem výher než proher, ale hlavně potvrdila sebevědomý ráz, kterým se tým od příchodu trenérského dua Petrouš - Knoflíček začal ubírat. K objektivnosti je však třeba dodat, že obě výhry přišly proti již jistým budoucím druholigovým týmům, na druhou stranu pro psychiku není zase tak důležité s kým výhra přijde, hlavně, že přichází. Těžko soudit, jak se bude Slavia zítra vlastně prezentovat, jelikož jediný venkovní zápas, který letos lodivod Petrouš vedl byl specifický jednak sílou soupeře, ale pak také hlavně oním brzkým Juharovým vyloučením. Právě Juhar, stejně jako další karetní hříšník ze zmiňovaného zápasu Nitrianský, se vrací do možného výběru realizačního týmu a dá se čekat, že minimálně prvně jmenovaný nastoupí, i z důvodu, že naopak muž, co ho zastoupil s Českými Budějovicemi, tedy hráč měsíce května Tomáš Mičola, má problémy s odraženou patou.

Jihlavští se budou chtít jistě rozloučit s první prvoligovou sezónou po mnoha letech v nejlepším stylu, tím spíše před domácími fanoušky. Dá se tedy znovu snad čekat otevřený a pěkný zápas, který se může otočit na všechny strany. Ukončí Slavia sezónu prodloužením krásné vítězné série? Dočká se naopak Jihlava konečně výhry? Či oba týmy završí sezónu tak, jak jí začaly? Nechme se překvapit a užijme si poslední soutěžní zápas na dlouhé týdny.

Komentáře (17)

Funkce na sledování článků je dostupná pouze pro přihlášené uživatele.

Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení a registrovaní uživatelé. Přihlašte se zde

  1. Re: Poslední zápas sehraje Slavia v Jihlavě

    Kornovo     před 11 lety 31.05.2013 19:05 |  
    0 0

    skoda ze tom nemuze hrat.byla by sranda kdyby za domaci chytal honza hanus

    • Re: Poslední zápas sehraje Slavia v Jihlavě

      Barra     před 11 lety 31.05.2013 19:16 |  
      0 0

      Kluby se tak navzájem dohodly? Poslední zápas v Budějovicích právě chytal místo Blažka.

  2. Re: Poslední zápas sehraje Slavia v Jihlavě

    slaviator     před 11 lety 31.05.2013 23:40 |  
    0 0

    Je to sedm let, co to Sparta doma na Letné pustila Plzni a ta se zachránila na úkor Jihlavy a postupně vypracovala v jeden z nejlepších českých týmů. A je to domácí letošní remíza s Jihlavou, která nakonec bude v konečném součtu zítra stát Spartu už pátý titul za posledních šest sezon...

    • Re: Poslední zápas sehraje Slavia v Jihlavě

      Markus     před 11 lety 01.06.2013 07:21 |  
      0 0

      Obávám se nějaké divočiny. Kdopak zahájil v Jihlavě zápas bez Blažka v bráně? Jaroslav Bílek. A kdopak že bude pískat Hradec - Plzeň??? ... Áno :)

      • Re: Poslední zápas sehraje Slavia v Jihlavě

        Virgil1956     před 11 lety 01.06.2013 09:27 |  
        0 0

        Bílek je hlavně jeden z nejslabších rozhodčích v lize, nemá autoritu, rozdává žluté karty za kraviny, píská alibisticky - když hráč upadne, je faulován, při každém souboji před brankou píská útočný faul. Před lety dal Švancarovi žlutou za simulování po úplně jasném faulu na penaltu, a to je něco co nesnáším, v tomhle případě si musí být sudí absolutně jistý a on to písknul někde od středového kruhu, od toho zápasu ho absolutně neuznávám, proti němu je Drábek king :)

  3. Re: Poslední zápas sehraje Slavia v Jihlavě

    zeleznik2     před 11 lety 01.06.2013 09:39 |  
    0 0

    Tak to už bohužel klasika, když se někomu daří, tak přijde zranění a konec formy viz Švento nebo Šourek. To samé u Dobrotky, je to veliká škoda Tomáš byl ve výborné formě, no snad se dá dohromady..., Gecova a Škoda mají šrámy, tak by mohli nastoupit Petrák se Škutkou.
    sestava:
    Čonty- Dostál, Bortel, Hubáček, Čonka - Gecov/Petrák, Juhar, Vošahlík, Zmrhal, Kisel - Škoda/Škutka

    Lavička: Rakovan, Nitrianský, Šimeček, Mikula, Petrák/Gecov, Škoda/Škutka

    • Re: Poslední zápas sehraje Slavia v Jihlavě

      opicemag     před 11 lety 01.06.2013 10:06 |  
      0 0

      Proč Nitrianský na lavičce? V základu místo Dostála, pokud tedy není nějak zraněný.

    • Re: Poslední zápas sehraje Slavia v Jihlavě

      Kornovo     před 11 lety 01.06.2013 10:41 |  
      0 0

      co tohle: kamil -dostal,bortel,hub,conka-nitri,petrak,zmrhal,kisel,juhar-skutka(vosahlo).nitrak by mohl byt dobry v zaloze,nemyslite?

      • Re: Poslední zápas sehraje Slavia v Jihlavě

        jarodo57     před 11 lety 01.06.2013 11:39 |  
        0 0

        Vsadil jsem,že vyhrajeme o 2 góly .Tak se kluci snažte.

      • Re: Poslední zápas sehraje Slavia v Jihlavě

        opicemag     před 11 lety 01.06.2013 13:21 |  
        0 0

        V záloze již občas hrál, ale přijde mi to jako zbytečné mrhání. Kdybychom měli dalšího pravého beka, který je dobrý dopředu i dozadu, tak proč ne. Ale Dostál sice útok občas podpoří, ale vůbec mu to nejde (směrem dopředu). Vošahlík sice nijak nezáří, ale své si odehraje a i se celkem vrací. On jako pravý záložník a Nitrianský jako bek, který podporuje útok, to mi přijde jako lepší varianta.

  4. Re: Poslední zápas sehraje Slavia v Jihlavě

    klimi     před 11 lety 01.06.2013 12:14 |  
    0 0

    Je na tom Jihlava s počasím taky tak jako my na západě, tj. 24 hodin prší?

  5. Re: Poslední zápas sehraje Slavia v Jihlavě

    spino     před 11 lety 01.06.2013 12:58 |  
    0 0

    Straka dál sní o návratu do Sparty a prosí její fanoušky o odpuštění: "Udělal jsem chybu. I v Bibli stojí: Odpouštěj a bude ti odpuštěno."

    :DDD

    • Re: Poslední zápas sehraje Slavia v Jihlavě

      th     před 11 lety 01.06.2013 13:02 |  
      0 0

      Je to součástí nějakého rozhovoru (link, prosím)? Pokud ano, docela bych si rád přečetl zbytek.

      • Re: Poslední zápas sehraje Slavia v Jihlavě

        Borris     před 11 lety 01.06.2013 14:03 |  
        0 0

        Celé vydání rozhovoru je myslím jen v tištěné podobě deníku sport. Ale jinak se v tom rozhovoru zase vyznává z lasky k rumunům, že ho mrzí jak odchodem k nám ublížil spoustě lidí, že Sparta z něj udělala to co je a jak moc by si přál aby mu rumunský lid odpustil a bla bla bla. No strašný doják, však oni si kluci navzájem zase propletou nohy do vánočky a bude jim dobře:-)

        • Re: Poslední zápas sehraje Slavia v Jihlavě

          vlk30 (přítel SN)     před 11 lety 01.06.2013 16:19 |  
          0 0

          Jak sem na něj moc nenadával,tak ted se ukázal jako naprostej bezpáteřník a debil, ještě k tomu připosranej, ubrečenej chudák,kterému mu bych plivnul do geziftu.

          • Re: Poslední zápas sehraje Slavia v Jihlavě

            Borris     před 11 lety 02.06.2013 01:55 |  
            0 0

            já to mám stejně jako ty. Když přicházel, taky jsem nepatřil k těm co by se stavěli proti němu. Ale to o plácá teď, tak to je fakt hovado. Už jen ta jeho věta asi týden po tom co skončil u nás jak řekl "Teď konečně zase můžu bez starostí říkat že jsem sparťan" to mě fakt dostalo. Ale co už. Už je pryč a my teď naštěstí mám daleko lepšího trenéra.