Funkce na sledování článků je dostupná pouze pro přihlášené uživatele.

Chance liga

Slavia hostí v Edenu České Budějovice

Po dvou výhrách v řadě a 'hokejové' přestávce bude proti sešívaným stát poslední tým tabulky z Českých Budějovic. Zápas nenabízí žádná televize.

Byla to velká sláva pro všechny, kterým srdce bije v červenobílém rytmu. Řeč je pochopitelně o vybojované výhře na hřišti lídra, tedy Plzně. I přes hloupou chybu Juhara, který dal rozhodčímu záminku k přísnému vyloučení, se především díky výborně pracující defenzívě mohli slávisté po týdnu zase radovat. Po ofenzivním představení ukázalo nové trenérské duo, že je schopno tým naučit i bránit. A je otázkou, kterou z těchto disciplín budou muset hráči v červenobílém zítra převážně uplatnit. Jasně, stalo se již stereotypem, že když do Edenu přijíždí tým z jižního území naší republiky, tak půjde o těžké dobývání se snahou se probít přes hostující zaparkovaný autobus. Současná zápletka díla jménem Gambrinus liga 12/13 však postavila hrdinu České Budějovice před úkol bojovat v každém utkání o tři body. Protože sbírat to po bodíku by taky nemuselo stačit. Tím spíše pokud dnes Příbram dokáže urvat nějaké body v Hradci.

Chtělo by se tak říci, že nás čeká uvolněné a ofenzivní utkání plné šancí a gólových hodů. Oba týmy si určitě v kontextu jara mohou dát oba předchozí zápasy do rámečku - ačkoliv Budějkám bodík s Plzní nakonec souzen nebyl, tak si vše vynahradili svěžím a aktivním výkonem v důležitém zápase s Hradcem. Již takřka odepsané Budějovice tak zcela jistě chytly novou mízu a z hlav hráčů alespoň na chvilku zmizela předchozí šílená série, kdy za celé jaro uhráli jen 5 bodů. Tým, se kterým již nikdo co se týče setrvání v lize nepočítal, tak najednou nemá co ztratit.

Ve světle zápasů Slavie po výměně trenéra se však nebojím říci, že šanci na body budou mít zítra Budějky nejmenší. Ze Slavie ční odhodlání a chuť po dobrých výsledcích a výkonech, což bude jistě znásobeno ještě domácím prostředím a podporou fanoušků. Pozitivní notu dokrystalizoval i včerejší podpis nové hráčské smlouvy od Karola Kisela. Michalu Petroušovi bude chybět sice Juhar i Nitrianský, kteří oba pykají za karetní tresty, ale vzhledem k nadějným výkonům jejich náhradníků, tedy Dostála a Mičoly, by se o oslabení snad ani jednat nemuselo. Je však třeba zvednout varovný prst před možným uspokojením, které po dvou dobrých zápasech mohlo přijít a v souboji s týmem, co hraje o bytí a nebytí, by se mohlo jednat o osudový moment. Na druhou stranu před dvěma týdny musel Michal Petrouš v týmu naději rozdmýchávat a teď aby ji spolu například právě s Kiselem krotil, to je jistě příjemná změna.

O branky v Budějovicích se mimochodem starají převážně dva bývalí slávisté, konkrétně Jakub Hora a Ivo Táborský. Jinak však dali Jihočeši nejmenší počet branek a naopak jich po Brnu nejvíce dostali. V Edenu jim to obecně ale moc nestřílí, za posledních 6 sezón se prosadili gólově jen v jednom zápase a zvítězit se jim podařilo naposledy před 8 lety.

Jistě zajímavému zápasu, kdy se oba týmy budou snažit o vítězství, bohužel moc nepřidá středeční termín. I tak si snad před nadprůměrnou návštěvou připíší slávisté třetí vítězství v řadě, což se mimochodem stalo naposledy na podzim minulé sezóny.

Aktualizováno: Kotel se v tomto zápase bude nacházet (i kvůli připravenému choreu) v horní části Tribuny Sever. Více na webu Ultras.

Komentáře (76)

Funkce na sledování článků je dostupná pouze pro přihlášené uživatele.

Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení a registrovaní uživatelé. Přihlašte se zde

  1. Re: Slavia hostí v Edenu České Budějovice

    slaviator     před 11 lety 21.05.2013 17:31 |  
    0 0

    off topic - baví někoho opravdu českej fotbal, když předsedou bude Pelta (už před minulýma volbama říkal, že se Jablonce vzdá a dva roky poté tvrdí, že "se na to koukne, co se s tím dá dělat), místopředsedou Berbr a když se v divizi řeže tak, jak se řeže?

    • Re: Slavia hostí v Edenu České Budějovice

      slaviator     před 11 lety 21.05.2013 17:32 |  
      0 0

      „Ve fotbale působím už čtyřicet let, ale tohle jsem opravdu nikdy nezažil. Co si tady rozhodčí dovolili, to byla nehoráznost. Dokonce domácí publikum začalo fandit nám, protože takové zvěrstvo opravdu ještě neviděli,“ líčil rozhněvaný Mertl a pokračoval.
      „Znechucení domácí hráči nechtěli do druhé půle pomalu nastoupit. Po zápase za námi přišli a omlouvali se nám, že tohle nemělo s fotbalem vůbec nic společného,“ dodal Mertl na klubové stránce Roudné."

    • Re: Slavia hostí v Edenu České Budějovice

      Matlafous     před 11 lety 21.05.2013 17:36 |  
      0 0

      Baví, ale jsem z toho nešťastný...

      • Re: Slavia hostí v Edenu České Budějovice

        slaviator     před 11 lety 21.05.2013 17:52 |  
        0 0

        Já jsem z toho zhnusenej. Ale co naděláš, když protikandidátka v pátek odevzdá deset nominací, v sobotu jeden z klubů změní prezidenta a nominaci stáhne a dalších 9 klubů dostane v průměru 2.5 ČK na zápas....

        Quelhare, jaká je pravděpodobnost, že 9 z 9 klubů dostane v 2.5 ČK/zápas? Že jestli by si Pelta neměl jít vsadit Sportku, když říká že toto je náhoda...

    • Re: Slavia hostí v Edenu České Budějovice

      dArtagnan     před 11 lety 21.05.2013 18:03 |  
      0 0

      Snažím se věnovat Slavii a to ostatní přehlížet, samozřejmě neúspěšně:-( Zaujalo mě, že si Pelta myslí, že Haindlová jde proti fotbalu, tj Pelta = fotbal. Neskutečné. Na druhou stranu - co my vlastně o té Haindlové víme? Je vážně možné, aby se růže čistá, lilie neposkvrněná dostala do vysoké funkce prasečáku?
      PS - tolsimire: čtvrtý odstavec, předposlední věta - Budějky hrají o bytí a nebytí, bít nás snad nikdo nebude. Promiň mi to rýpání, ale bilo to do očí :o)

      • Re: Slavia hostí v Edenu České Budějovice

        slaviator     před 11 lety 21.05.2013 18:07 |  
        0 0

        No rozhodně to není Berbr ani Pelta v sukni. Rozhodně by byli lepší ve VV Haindlová, Rajchl, Zlámal, Poborský než Pelta, Berbr, Damková, ...

        A boj bude i u LFA - Dušan Svoboda ze Sparty vs Šeterle (který má? nemá? namířeno od léta do Slavie)

        • Re: Slavia hostí v Edenu České Budějovice

          bongor     před 11 lety 21.05.2013 18:37 |  
          0 0

          Nechtěl bys slaviatore toho Poborskýho vyškrtnout?Člověk,který měl přání,aby Slavia měla nepříjemnosti,ten ,domnívám se ,na naše stránky nepatří.

      • Re: Slavia hostí v Edenu České Budějovice

        slaviator     před 11 lety 21.05.2013 18:10 |  
        0 0

        Jinak Haindlovou do fotbalu přitáhl Ivan Hašek (na jeho popud byla zvolena do ORK), stejně tak relativně blízko měl k Jindrovi Rajchlovi (místopředseda FAČR a Dukly, obhájce v trestním řízení proti Fr.Chvalovskému, pod kterým začal dělat už v Blšanech coby "mlíko"...).

  2. Re: Slavia hostí v Edenu České Budějovice

    spino     před 11 lety 21.05.2013 18:00 |  
    0 0

    Na oficiálkách píšou, že zápas bude možná prodaný. Doufám, že to není pravda, protože chci vidět naši ofenzivní smršť.

    • Re: Slavia hostí v Edenu České Budějovice

      slaviator     před 11 lety 21.05.2013 18:04 |  
      0 0

      spíš aby neřízli rozhodčí Budějky... a) Příbram se potřebuje zachránit, takže Budějky a Hradec to teď budou mít dóóst těžký b) Poborský si dovolil kritizovat rozhodčí...

      • Re: Slavia hostí v Edenu České Budějovice

        Virgil1956     před 11 lety 21.05.2013 19:28 |  
        0 0

        Poborský se ničeho obávat nemusí, ten je má omotaný kolem prstu. Viz pokuty pro Štajnera a spol za poškozování dobrého jména fotbalu, zatímco panu Poborskému se za daleko horší výrok málem ještě omluvili ;)

        • Re: Slavia hostí v Edenu České Budějovice

          slaviator     před 11 lety 21.05.2013 19:48 |  
          0 0

          komise rozhodčích × disciplinárka... komisi rozhodčích rozhodně omotanou kolem prstu nemá (otázkou je, zda má DK, ale coby člen VV FAČR možná jo)...

    • Re: Slavia hostí v Edenu České Budějovice

      PetCC     před 11 lety 21.05.2013 19:21 |  
      0 0

      Jestli mi rozhodčí zase zkurví zápas, tak ho půjdu kopnout do prdele.

    • Re: Slavia hostí v Edenu České Budějovice

      th     před 11 lety 21.05.2013 20:20 |  
      0 0

      Myslíš jednu větu o sedmi slovech jakéhosi náctiletého Jaryna na fb Slavie pod linkem k článku o zápase?

    • Re: Slavia hostí v Edenu České Budějovice

      Barra     před 11 lety 21.05.2013 20:55 |  
      0 0

      Kdo a kde to psal, Spino?

      • Re: Slavia hostí v Edenu České Budějovice

        fredydj (přítel SN)     před 11 lety 21.05.2013 20:58 |  
        0 0

        nikdo nic nepsal, zase si vymýšlí a lže :))

        • Re: Slavia hostí v Edenu České Budějovice

          Barra     před 11 lety 21.05.2013 21:01 |  
          0 0

          Právě že jsem měl pocit že jsem nic takového nečetl.

      • Re: Slavia hostí v Edenu České Budějovice

        spino     před 11 lety 21.05.2013 21:02 |  
        0 0

        Otázky pro Kusého.

        • Re: Slavia hostí v Edenu České Budějovice

          Barra     před 11 lety 21.05.2013 21:31 |  
          0 0

          Tak tím je všechno objasněné. Nějaký neznámý Lukáš Furiš (zajímavé odkud se ty nové nicky hrnou, podle mě poprvé že se tam objevuje - ruku na srdce Spino že ho neznáte?) z Písku tam rozvíjí nějakou spikleneckou teorii na základě dohad, které se u nich na Pískecku prý šetpají, a klade s prominutím velmi inteligentní dotaz Kusýmu. Být Kusý, tak bych ho nějam poslal. Jsem myslím si o sobě velmi trpělivý člověk, ale s podobnými dětinské dotazy bych někomu omlátit kebuli.

          A vy Spino takové kecy hned musíte převzít a dělat z toho vědu na SN?

          • Re: Slavia hostí v Edenu České Budějovice

            vlk30 (přítel SN)     před 11 lety 21.05.2013 22:38 |  
            0 0

            Spino alias Vosel je pubertální blb se sklonem býti za každou cenu zajímavý a ví o tom asi tolik co můj zadek o navigaci letadel.

            • Re: Slavia hostí v Edenu České Budějovice

              slaviator     před 11 lety 22.05.2013 00:36 |  
              0 0

              tvůj zadek by měli koupit v Rusku, na Vnukuvu bývá poslední měsíce dost leteckých nehod :-)

          • Re: Slavia hostí v Edenu České Budějovice

            spino     před 11 lety 21.05.2013 23:06 |  
            0 0

            Jak jsem koupil, tak prodávám. Nick není můj, protože by mě takováhle věc v souvislosti s Budějkama (byť je Poborský také korupčník) nenapadla. Doufám ve výhru.

            • Re: Slavia hostí v Edenu České Budějovice

              EdCable     před 11 lety 22.05.2013 00:13 |  
              0 0

              No veta "na oficialkach pisou, ze je to prodany" ve me predevsim evokovala, ze je to napsane v nejakem clanku na oficialnim webu a trochu jsem premyslel, jestli je to mineno vazne.. a ono nekde v diskuzi jeden vykrik do tmy :-)) Domluvime se, ja napisu pred dalsim zapasem do diskuze na slavii, ze je to prodane, a Vocel me zde zase ocituje, ze to "pisou na oficialkach" :-))

            • Re: Slavia hostí v Edenu České Budějovice

              Barra     před 11 lety 22.05.2013 08:12 |  
              0 0

              Právě od tebe Spino, jako od starého mazáka na tomto webu, bych očekával že takové zaručené informace (´Jedou na Slávii s kufříkem pěnez (sic). ... Nám o nic nejde a peníze potřebujem, že? ´) budeš lépe filtrovat, než je budeš pouštět dál do světa.

              A o to více, když se podíváš na druhý dotaz, kde pan Furiš se ptá, jestli Petrouš ´půjde zpět k "B"´. Já bych se jako Kusý ani neotravoval tím, že bych mu vysvětloval, že nějaké B-čko ani nemáme.

              Osobně bych, kdybych jako Kusý na dotazy fanoušků musel odpovídat, zavedl kategorie ´Popelnice´, a jen tímto slovem odpovídal na podobné otázky.

  3. pro autora

    Kornovo     před 11 lety 21.05.2013 19:16 |  
    0 0

    dobry clanek.ale nepise se nahodou y ve slove byti nebiti?

    • Re: pro autora

      tolsimir     před 11 lety 21.05.2013 20:41 |  
      0 0

      jo, jasne ze pise, stydim se za tu chybu

      • Re: pro autora

        Pepino44     před 11 lety 21.05.2013 23:10 |  
        0 0

        Nestyď se,vždyť si si to již odpracoval

    • Re: pro autora

      bongor     před 11 lety 22.05.2013 11:13 |  
      0 0

      ne,je to podle vzoru big bít.A tam je měkkej dlouhej.

  4. Re: Slavia hostí v Edenu České Budějovice

    tolsimir     před 11 lety 22.05.2013 08:41 |  
    0 0

    Mimochodem, nema nekdo zkusenosti jak to je s prodejem listku behem zapasu? Kvuli studijnim povinnostem budu rad, kdyz stihnu druhy polocas, ale zase bych tam nerad jel a pak si nemel kde koupit listek

    • Re: Slavia hostí v Edenu České Budějovice

      lassiter     před 11 lety 22.05.2013 09:16 |  
      0 0

      Jednou jsem přijel těsně po poločase, kasy u vchodu 2 už byly zavřený, otevřená byla jen jedna naproti u trati, za plnou cenu.

    • Re: Slavia hostí v Edenu České Budějovice

      travel (přítel SN)     před 11 lety 22.05.2013 09:59 |  
      0 0

      Děs a hrůza.

  5. Re: Slavia hostí v Edenu České Budějovice

    Jiri1     před 11 lety 22.05.2013 10:24 |  
    0 0

    No , ona to takova legrace s tim ovlivnovanim vysledku neni, asi vsichni vite , co se delo o vikendu okolo kandidatky Heindlove a to se jen odvazila prohodit neco o kandidature, co se pa delo s tymy , ktere ji podpotily , dokaze vysvetlit zde zakukleny redaktor jisteho deniku pod znamou osobou, ktera se tady zjevila jako blesk z nebe letos v lete.
    Nepodcenoval bych zadnou hlasku, sam osobne verim, ze i v boji o titul je uz jasno a posledni dve kola budou jen nechutnou fraskou za ucasti panacu v cernem a to nemluvim radeji o boji o zachranu, kde se deji veci a to i za ucasti redaktoru Ceske televize.
    Asi by bylo dobre pouzivat k upevneni moralky fotbalovych bafiku jine zbrane , ale ono je to zvykem i jinde , treba v zemi , kteru nam zde jisty pan neustale dava za vzor a mohu ho ujistit , ze mluvim z vlastni zkusenosti.

    • Re: Slavia hostí v Edenu České Budějovice

      Alanor (admin)     před 11 lety 22.05.2013 10:49 |  
      0 0

      Tak nám řekněte, kdo ten titul vyhraje a kdo sestoupí (tam bych to snad na Hradec a Budějovice zvládl tipnout i já :) ), ať se u toho fotbalu zbytečně nestresujeme.

    • Re: Slavia hostí v Edenu České Budějovice

      Heretic (přítel SN)     před 11 lety 22.05.2013 10:56 |  
      0 0

      "dokaze vysvetlit zde zakukleny redaktor jisteho deniku pod znamou osobou".

      Jména podpoří vaši věrohodnost, v opačném případě je to tradiční zamlžená informace s pochybnou hodnotou.

      • Re: Slavia hostí v Edenu České Budějovice

        Betynka58     před 11 lety 22.05.2013 11:09 |  
        0 0

        On to má Jirka vůbec asi nějak popletený, nebo se předběhl v čase. Léto máme až za měsíc.

        • Re: Slavia hostí v Edenu České Budějovice

          Jiri1     před 11 lety 22.05.2013 11:17 |  
          0 0

          Reknete , kdo a reknete kdy , to je zcela tradicni,prestoze cilem meho prispevku bylo zcela jasne upozornit na taskarice jisteho pana, no a jestli tedy me info , ktere je pochybne , jak nam tady vsem tvrde oznamujete bude pochybne se dozvime mozna uz velmi brzo , , jestli Vas teda uz ten zakusek vcera nepresvedcil a mohu Vam oznamit , ze jednu z vedlejsich roli si zahraje zrejme i nas milovany kompars .

          • Re: Slavia hostí v Edenu České Budějovice

            fredydj (přítel SN)     před 11 lety 22.05.2013 11:45 |  
            0 0

            a možná příjde i kouzelník :)

          • Re: Slavia hostí v Edenu České Budějovice

            quelhar (admin)     před 11 lety 22.05.2013 11:46 |  
            0 0

            A zcela tradicne se nic konkretniho opet nedozvime :o)
            Tak aspon povez, proc nemuzes odhalit totoznost onoho zakukleneho redaktora, pokud to ovsem taky neni tak tajne, ze se o tom muze mluvit pouze v naznacich :o)

          • Re: Slavia hostí v Edenu České Budějovice

            Fallen (přítel SN)     před 11 lety 22.05.2013 12:02 |  
            0 0

            Máme dlouho čáru života ale čeká nás všechny strašlivý osud. Brzo take na stránkách potkáme tajemnou osobu. blablablabla

      • Re: Slavia hostí v Edenu České Budějovice

        bongor     před 11 lety 22.05.2013 11:11 |  
        0 0

        Na co my vlastně čumíme na fotbal a rozčilujeme se.Stačí číst SN a náš Jirka nám všechno možná prozradí předem.Kdo chce,může to taky použít při sázení.Konečně ze mě bude ten boháč........

        • Re: Slavia hostí v Edenu České Budějovice

          Alanor (admin)     před 11 lety 22.05.2013 11:42 |  
          0 0

          Bohužel tradičně neprozradí, jen řekne, že už je to dávno rozhodnuté. A po 30. kole bude moci triumfálně zvolat: "Já to říkal!" :)

          • Re: Slavia hostí v Edenu České Budějovice

            Jiri1     před 11 lety 22.05.2013 11:58 |  
            0 0

            V jedne veci mate pravdu, rozhodnuto uz je davno a mohu Vas ujistit ,ze mne sere jedno jedine , ze jsme v tom sehrali svoji roli i my.

          • Re: Slavia hostí v Edenu České Budějovice

            Jiri1     před 11 lety 22.05.2013 12:20 |  
            0 0

            Podivejte Alanore ,Quehlare kolikrat jsem sel s kuzi na trh, naposledy treba o vlivu urcite skupiny hracu na kabinu a ejhle ono se to potvrdilo hned po odvolani Rady, nebudu Vam, ale tajit, ze jsem se alespon po te Pribrami napakoval, stalo to za to a zdroje opet nelhaly .
            Jinak verte , neverte , je mi to celkem fuk, co si kdo mysli, ale faktem je , ze Vy konkretne budete na konci ligy asi dost nasranej , protoze patrite hodne ke skalnim.

            • Re: Slavia hostí v Edenu České Budějovice

              Alanor (admin)     před 11 lety 22.05.2013 12:26 |  
              0 0

              Tady nejde o to věřte, nevěřte, spíše o způsob, jakým podáváte informace. Jestli jsem to správně pochopil, tak o titulu je dle toho infa rozhodnuto pro Spartu a v Příbrami jsme to pustili. Pokud jste to tak skutečně myslel, tak proč to takto srozumitelně nenapíšete, ať je o čem se bavit.

              • Re: Slavia hostí v Edenu České Budějovice

                martyni (přítel SN)     před 11 lety 22.05.2013 14:42 |  
                0 0

                Presne, nechapu Jiri, proc volite styl ctverneho agenta a zabalujete jednoduche informace do nesrozumitelnych blabolu, ze kterych jsou vsichni akorat podrazdeni.. Nikdo by se nedivil, kdyby leccos bylo domlouvano a leckdo se toho ucastnil, tak staci rict obsah v holych vetach a srozumitelne..

            • Re: Slavia hostí v Edenu České Budějovice

              bongor     před 11 lety 22.05.2013 12:59 |  
              0 0

              No vidíš Jirko,co by se Ti stalo,kdybys napsal "Bongore jdeme na to pivo,co už si dva roky slibujeme a já ti poradím ,jak se napakuješ".
              Já bych to tady potom vykecal a ty bys stoupnul v ceně.

    • Re: Slavia hostí v Edenu České Budějovice

      subHuman     před 11 lety 22.05.2013 12:32 |  
      0 0

      Já si myslím, že se ještě všichni budeme hodně divit!

      • Re: Slavia hostí v Edenu České Budějovice

        petrjir     před 11 lety 22.05.2013 12:58 |  
        0 0

        To je ironie na Jiřího nebo další tajné info?

        • Re: Slavia hostí v Edenu České Budějovice

          bongor     před 11 lety 22.05.2013 13:02 |  
          0 0

          Jak říkám hoši,já už se nedivím ničemu a jak v tom jede jeden klub,který všichni tak milujeme,tak není co řešit.Znáte staré české přísloví"kdo maže ,ten jede"?Vždycky když si nejsem něčím jistej,tak se sám sebe zeptám,co tomu říkají stará přísloví.A skoro se nemůžu splést.

          • Re: Slavia hostí v Edenu České Budějovice

            vlk30 (přítel SN)     před 11 lety 22.05.2013 13:27 |  
            0 0

            Tak ja vám zdělím nejtajnější info s tajných, titul získá chátra nebo plísen,sestoupí votroci, budvar nebo palermo.Jen to ještě vše není rozhodnuto definitivně, čeká se na množství dodaných jablek a hrušek s množstvím kapříků.Pak se sejde zednářská rada a ta to rozsekne.Ale nikomu to neříkejte jinak vás stihne trest.

    • Re: Slavia hostí v Edenu České Budějovice

      Elanius     před 11 lety 22.05.2013 14:33 |  
      0 0

      Jiří vaše příspěvky už jsou docela tradiční :-) Dovolil bych si je shrnout jednou větou:

      "Neříkám tak ani tak, ale na moje slova dojde!"

      Pěkný den :)

    • Re: Slavia hostí v Edenu České Budějovice

      Eluin (přítel SN)     před 11 lety 22.05.2013 14:36 |  
      0 0

      Prosím, tak kdo vyhraje? Plzeň? Sparta?
      Mohl byste nám to sdělit? Určitě bych si šel poté nějaký slušný bakšiš vsadit.

      A propos, nenapadlo Vás tyto informace předat nějakému protikorupčnímu orgánu? Pokud je to skutečně už takto dopředu dojednáno (a věřím tomu, že v něčem tak velkém musí jet mnoho lidí), tak by je to bezesporu zajímalo.

      • Re: Slavia hostí v Edenu České Budějovice

        Jiri1     před 11 lety 22.05.2013 15:18 |  
        0 0

        Podivejte , Vy a myslim si, kdyz sleduji Vase prispevky nyni mene caste, ze celkem vite o fotbale v Cechach sve , ze asi necekate , ze budu konkretnejsi, protoze v tomhle musim souhlasit s predsedou svazu Peltou, ze info a nazory je vec jedna dukazy vec druha.
        Jem si nemyslim,ze by o necem musel vedet nejaky velky tym lidi, to teda fakt ne.

        • Re: Slavia hostí v Edenu České Budějovice

          Jiri1     před 11 lety 22.05.2013 15:23 |  
          0 0

          A jeste jednu malickost, nemusi jit vzdy nutne o korupcni jednani ci zakon porusujici veci.

        • Re: Slavia hostí v Edenu České Budějovice

          fredydj (přítel SN)     před 11 lety 22.05.2013 15:33 |  
          0 0

          :D

    • Re: Slavia hostí v Edenu České Budějovice

      Barra     před 11 lety 22.05.2013 15:20 |  
      0 0

      Zdravím vás pane Jiří. Předpokládám, že ten ´jistý pan´ jsem já, tak se poslušně hlásím. Je dobré vědět, že na mě myslíte. Nebojte se, ani v zahraničí nejsou katoličtější než papež, všude jsou lidé stejní. Příležitost dělá zloděje, být mocný může dávat pocit, že dotyčný stojí nad zákonem, kde jsou velké peníze ve hře může morálka lehce jít bokem. Nic jiného jsem nikdy netvrdil, a chraň Bůh, abych jiné země dával za vzor. Takže i pravda má své právo, a nedávejte mi věci do úst, které jsem neřekl.

      Co jsem ale včera psal, je že korupce / kriminalita se dá trestat, ale musí být dobrá vůle. Ale vzhledem k tomu, že ´mluvíte z vlastních zkušenostech´ o těch zemích, to zajisté budete vědět. Případ Bernard Tapie a Olympique de Marseille znáte. Snaha Tapie (ministra ve vládě Mitterand) aby Valenciennes se moc neunavila proti Olympique, vzhledem k tomu že pár dní na to čekalo finále v Champions League, mu vynesla dva roky vězení. Pochybuji, že by tomu tak bylo v ČR.

      V Německu dostal rozhodčí Robert Hoyzer ve 2006 2 roky a 5 měsíců efektivně za to, že manipuloval se zápasy a nechal se platit mafii. Šel nějaký český rozhodčí efektivně do vězení?

      Eddy Wauters – vám možná méně známý případ. Jako bývalý internacionál byl presidentem fotbalového klubu Antwerp FC, v civilním povolání byl předseda představenstva banky Kredietbank (KB, následně KBC, které přebralo českou ČSOB). V 1984 byl podezřelý, že jeho klub Antwerp měl černou pokladnu, a tak si ho vyšetřovací soudce na 2 měsíce nechal ve vězení, aby se vše objasnilo. A pomohlo to - ne jen aby Wauters ´zpíval´ , ale mělo to také dobrý vliv na ostatní fotbalové kluby a jejích vedení. Jeden vedle druhého dostal šanci spolupracovat a přiznat se, fiskus si vyměřil daně a pokutu, a chlívek byl vyčištěný.

      Jsou to ale jiné případy, než když se jako v ČR přímo ve vedení FAČR sejdou lidé typu Pelta, Berbr a co, a navzájem si rozdělí moc a možnost zasáhnout do dění ve fotbale.

      Může být, ale pochybuji, že by rozhodčí v Belgii pískali podle not, které jim předem předají. Každý rozhodčí se může splést, ale tak flagrantní případy jako se dějí v Gambrinuslize u nás neznám. Psal jsem, že někdo s minulosti Pelty by ani nemusel kandidovat v Belgii – a s prominutím by ani nikoho nenapadlo ucházet se o takovou funkci. To je ale otázka sebereflexe a morálky – stejně jako v Belgii není výjimečné, že nějaký ministr sám, bez nátlaku odstoupí, když se objeví podezření, že nějaký podřízený hrubě selhal. O to více to veřejnost ocení v nastávajících volbách, že někdo se choval správně jako chlap.

      Ale jestli znáte jiné konkrétní případy, ve kterých byste mohl pochybovat o morálce fotbalových bafíků v Belgii, tak se budu moc těšit na vaše zprávy.

      • Re: Slavia hostí v Edenu České Budějovice

        Jiri1     před 11 lety 22.05.2013 15:31 |  
        0 0

        Protoze uz musim koncit rad se k Vasemu prispevku vratim, ale rikam zcela narovinu, ze tak idealni to ani ve jmenovanych zemich vcetne te Belgie neni. I v Nemecku se nektere kauzy sudich posuzuji dvojim metrem a co se tyce Belgie , myslim ze ani tady nemate pravdu, protoze si staci precist Belgicky tisk , nebo se podivat na na separatisticke choutky nekterych casti notne podporene prave vyjadrenimi onech neuplatnych politiku o tech druhych .
        V Belgii hrali i mnozi cesti fotbaliste,kteri by s vami temer jiste nsouhlasili, to jen naokraj

        • Re: Slavia hostí v Edenu České Budějovice

          Jiri1     před 11 lety 22.05.2013 15:34 |  
          0 0

          Jinak se rad priznavam, ze Vase prispevky celkem uspesne mijim, protoze jsou odtrzene od nasi Ceske reality, prosim neberte to osobne.

          • Re: Slavia hostí v Edenu České Budějovice

            Barra     před 11 lety 22.05.2013 15:45 |  
            0 0

            Ale neberu. Já si naopak vaše rád přečtu.

        • Re: Slavia hostí v Edenu České Budějovice

          Barra     před 11 lety 22.05.2013 15:44 |  
          0 0

          Bohužel jsem si z toho všeobecného upřesnění moc neodnesl, co se týká možného ovlivňování fotbalu v Belgii přes KBVB (belgický fotbalový svaz) a jejích fotbalových ´bafíků´. Bez uvedení konkrétních případů se těžko můžu vyjádřit.

  6. Re: Slavia hostí v Edenu České Budějovice

    spino     před 11 lety 22.05.2013 12:41 |  
    0 0

    Ať hledám jak hledám, žádný smysl v Jiřího příspěvcích nenacházím.

    A to s tou kabinou bych chtěl upřesnit. Žádná vaše teorie se po odvolání Rady nepotvrdila. Naopak se ukázalo, že Kisel přes přirozený odpor k Radovým zastaralým metodám, za Radou stál.

    • Re: Slavia hostí v Edenu České Budějovice

      bongor     před 11 lety 22.05.2013 12:55 |  
      0 0

      Jako s tím rumunem,tomu klidně věřím,tam věřím všemu.Ale Jirkovi za to body nepíšu.Jen naznačil.

      • Re: Slavia hostí v Edenu České Budějovice

        Jiri1     před 11 lety 22.05.2013 13:05 |  
        0 0

        Jo,jo ,oni vlastne Spino za nim stali vsichni a protoze za nim stali, tak to s nim dopadlo, jak dopadlo. To snad nemuzete myslet vazne ani Vy, nekolikrat jsem mel moznost konfrontovat skutecnost s lidmi, kteri jsou Radovi dobri kamosi, tak my tady nevykladejte takovy hlouposti.
        Priznam se Vam bez muceni, ze mne fascinuje zejmena ta hra okolo Kisela vsichni okolo nej chodi jako po spickach, mluvil jste o Radovi, ten dokazal servat v kabine snad vsechny s jedinou vyjimkou, presto ze by si to zrovna tento hrac za svou nedisciplinovanost zaslouzil

        • Re: Slavia hostí v Edenu České Budějovice

          spino     před 11 lety 22.05.2013 14:44 |  
          0 0

          Pro mě je Kisel jednoznačně nejlepší kapitán Slavie za posledních 6 let. Stejně tak má narozdíl od konzervativního Rady moderní myšlení, a proto je logické, že kdykoliv u nich došlo k názorové rozepři (zimní příprava, taktické prvky během hry), tak vždy jsem stál na straně Karola. Možná pro to je pro mě stejně jako ostatní sportovní managment v klubu (tedy všichni kromě Držmíška), nedotknutelný, protože jeho vizi prostě věřím.

          • Re: Slavia hostí v Edenu České Budějovice

            Jiri1     před 11 lety 22.05.2013 15:05 |  
            0 0

            Podivejte Spino,asi je nutne k Vasemu A taky rici B, Drzmisek je jen a jen urednik s velmi dobrymi kontakty na FACR, Kisel se vyznamenal v nekolika zapasech , ale celkove mam o hraci s jeho zkusenostmi jine mineni, proste at chcete nebo ne negativne ovlivnoval kabinu a urcite rozhodjici merou prispel k letosnimu prusvihu. Co se tyce vedeni mladeze , at se vyjadri jini, ale nejsem presvedcen o spravnosti kumulace spojeni aktivni hrac, manazer mladeze byt slo hlavne o prachy na jeho smlouvu.
            Rada udelal samozrejme chybu , ze bral tak horke misto, ktere Slavia predstavuje i vzhledem ke svemu zdravotnimu stavu, hamiznost neni nejlepsi vizitkou , zas na druhe strane by asi nemel hrac urcovat , kdo co bude trenovat, to at se jmenuje , jak chce.

    • Re: Slavia hostí v Edenu České Budějovice

      th     před 11 lety 22.05.2013 13:37 |  
      0 0

      aniž bych cokoliv měl konkrétního na mysli (protože do kabiny nevidím a tajné zdroje nemám), víš jak se to říká, spino - když chceš někomu vrazit kudlu do zad, tak se za něj nejdřív musíš postavit. ;-)

  7. Re: Slavia hostí v Edenu České Budějovice

    Markus     před 11 lety 22.05.2013 15:12 |  
    0 0

    Martin Fenin si na tréninku zlomil čelist - hmm, to bych čekal spíše za Rady :) Ale konec srandiček, samozřejmě přeji bezproblémové uzdravení.

    • Re: Slavia hostí v Edenu České Budějovice

      Elanius     před 11 lety 22.05.2013 15:16 |  
      0 0

      Samozřejmě mě mrzí, že došel k takovému zranění. Ale pravda je ta, že by v posledních zápasech stejně moc nenastupoval, jeho forma není dobrá. Věřím, že přes letní přípravu dobře potrénuje a chytí formu a my si potom na podzim budeme moct zakřičet Martin - Fenin ! :-)

    • Re: Slavia hostí v Edenu České Budějovice

      PetCC     před 11 lety 22.05.2013 15:29 |  
      0 0

      No sype se to na něj pěkně, hlavně aby se s toho nesesypal on. Přeju mu hodně zdraví.

    • Re: Slavia hostí v Edenu České Budějovice

      Fallen (přítel SN)     před 11 lety 22.05.2013 16:02 |  
      0 0

      Jasně, během tréninku :D

    • Re: Slavia hostí v Edenu České Budějovice

      Eluin (přítel SN)     před 11 lety 22.05.2013 16:07 |  
      0 0

      To je velmi mrzuté, ale čistě ze sportovního (a trochu pragmatického) hlediska nás toto - tedy tento post - zrovna moc "nepálí". Věřím přesto, že Fenin ještě ve fotbale - ani ve Slavii - neřekl své poslední slovo (co jiného než víra mi také zbývá, že? :)).

  8. Re: Slavia hostí v Edenu České Budějovice

    petrjir     před 11 lety 22.05.2013 16:11 |  
    0 0

    Trenér Michal Petrouš pošle na hřiště tuto jedenáctku: Čontofalský – Dostál, Bortel, Hubáček, Čonka – Vošahlík, Gecov, Zmrhal, Kisel, Mičola – Škoda.
    Náhradníci: Dobrotka, Skácel, Škutka, Petrák, Koreš, Šimeček, Rakovan.

    Nerozumím, proč na oficiálním webu uvedli, že za Nitrianského bude jako náhrada Mikula a to, že nehraje v základu je jasné, ale proč není ani na lavičce nechápu.

    • Re: Slavia hostí v Edenu České Budějovice

      fredydj (přítel SN)     před 11 lety 22.05.2013 16:25 |  
      0 0

      čekal sem že by se na mohl ke konci zápasu dostat na hřiště, tak snad aspoň Šimeček :))

    • Re: Slavia hostí v Edenu České Budějovice

      Barra     před 11 lety 22.05.2013 16:38 |  
      0 0

      Že by to byl Mikula, který se jako obránce srazil s Feninem a také si odnesl nějaký šrám?