Funkce na sledování článků je dostupná pouze pro přihlášené uživatele.

O Slavii

Trenéři pro Slavii (opět po roce)

Po roce má Slavia před sebou opět klíčovou volbu. Který trenér dostane příležitost v příští sezóně dovést Slavii zpět na výsluní, ideálně pak do Evropy? Na přání vám opět přinášíme poměrně obsáhlý seznam trenérů, kteří by mohli v létě usednout na lavičku Slavie.

Tentýž článek jsme zveřejnili také koncem února roku 2012 (viz zde), nyní přinášíme aktualizovaný seznam trenérů a k nim také aktuální informace. Trenéři jsou opět rozděleni do několika kategorií.

Současní trenéři ve Slavii

Michal Petrouš - po odchodu Petra Rady byl osloven, aby dotrénoval sezónu s tím, že v létě se najde trvalý trenér. Mužstvo však pod ním skoro až neuvěřitelně pookřálo, rozdrtilo doma čtvrtý Jablonec 5:1 a senzačně zvítězilo v Plzni 1:0, ač hrálo přes 70 minut v deseti lidech. Z dočasného záskoku je tak najednou jeden z velkých kandidátů na to, aby vedl Slavii i v příští sezóně. Další tři ligové zápasy mohou jeho pozici ještě dále posílit nebo naopak oslabit, proslýchá se však, že prezident klubu Aleš Řebíček o něm minimálně silně uvažuje.

Martin Poustka - málo pravděpodobná varianta, když nebyl požádán, aby zaskočil po odchodu Rady. Klub avizoval, že pro něj najde uplatnění ve sportovním úseku, zda však nyní má nějakou pozici, to nevíme.

Současní ligoví trenéři

Pavel Vrba - nejúspěšnější trenér současnosti vede Plzeň. Představa, že ji vymění za Slavii, mi přijde spíše úsměvná. Pokud by z Plzně odešel, pak zřejmě k národnímu týmu.

Vítězslav Lavička - Slavii slušně odmítl a šel trénovat do Sparty, se kterou bojuje o titul. Jeho angažmá u nás je tak vyloučeno, a to nejen teď, ale zřejmě také kdykoli v budoucnu.

Jaroslav Šilhavý - vede nadmíru úspěšně Liberec, kde má smlouvu na dobu neurčitou. Za Slavii hrál v letech 1990-94. Z Liberce asi nebude mít příliš důvodů odcházet a klub by byl asi hloupý, kdyby jej uvolnil ke konkurenci, když jej po nepovedeném podzimu podržel.

Luboš Kozel - nejvíce skloňované jméno a jedno z nejžhavějších zboží na trenérském trhu. Bývalý hráč Slavie úspěšně vedl mladé hráče Slavie silných ročníků 88 a 89 v B týmu. Po nepříliš úspěšném prvním angažmá coby hlavní trenér v Jablonci se přes post asistenta trenéra v Liberci dostal v zimě 2010 do Dukly. Smlouvu na Julisce má do konce roku 2013. Spekuluje se o tom, že v případě odchodu Pavla Vrby by byl pro Plzeň první variantou.

František Komňacký - má za sebou solidní sezónu s nováčkem z Jihlavy. Titulem s Baníkem a úspěchy s Jabloncem si získal respekt veřejnosti. Jeden z nemnoha trenérů, který není spjat ani se Slavií ani se Spartou.

Nedávno vyhození ligoví trenéři

Roman Pivarník - vyhozený z Olomouce po sérii porážek. Bylo to jeho první ligové angažmá, o sezonu dříve dovedl Jihlavu k postupu do Gambrinus ligy.

Václav Kotal - vyhozený z Jablonce po sérii porážek. Je uznávaným odborníkem, ovšem poměrně silně spjatým se Spartou, kde také dříve trenérsky působil. Minulou sezónu trénoval relativně úspěšně Hradec Králové.

Miroslav Koubek - trénoval Mladou Boleslav, kde jej už na podzim vystřídal sportovní ředitel Minář, jehož výsledky jsou dost podobné. V mládí chytal za Spartu, jeho trenérskými úspěchy jsou postupová příčka z druhé ligy s Čáslaví a třetí místo s Baníkem.

Trenéři spjatí se Slavií

Karel Jarolím - všem slávistům jistě dobře známého kouče není třeba představovat, stál za ziskem titulu po 12 letech a tým ho obhájil i následující rok. Poté však byl u úpadku klubu, jak herního, tak finančního, ze Slavie odešel do Slovanu Bratislava, se kterým získal vloni titul. Úspěšně působil i v saudskoarabském klubu Al Ahlí. Nyní je volný, spekuluje se však, že by mohl opět působit na Arabském poloostrově.

Miroslav Beránek - v jeho trenérské kariéře se jistě nejlépe vyjímá zlato z ME U21 z roku 2002, tedy období, kdy Beránek působil podruhé jako hlavní kouč Slavie, která pod jeho vedením předváděla pohledný fotbal. Předloni zakotvil u reprezentace Kazachstánu a k tomu si přidal i trénování FC Astana. Jeho uvolnění pro Slavii by tak mohlo být velmi problematické.

Reprezentační trenéři

Michal Bílek - stále ještě trénuje reprezentaci, což se však po zápase s Itálií může změnit. Příchod málo oblíbeného trenéra spjatého se Spartou se však jeví jako nepravděpodobný.

Jakub Dovalil - ve Slavii dlouhá léta trénoval mládež, naposledy před pěti lety dorost, za posledních deset let prošel jako kouč všemi možnými mládežnickými reprezentacemi. V současnosti vede U21, kterou připravuje na domácí Euro.

Josef Csaplár - vede reprezentační výběry U18 a U19, se kterou bude za pár dní bojovat o postup na ME. Slavii už vedl téměř rok a půl (2004-05), ovšem nakonec byl předčasně odvolán a nahradil jej Karel Jarolím. Úspěchy slavil s Ladislavem Škorpilem v Liberci a jako první trenér dovedl českou U17 na MS.

Ostatní

Zdeněk Zeman - nejslavnější český aktivní trenér, vysoce respektovaný v zahraničí. V devadesátých letech vedl oba římské velkokluby, Lazio i AS, v Itálii strávil drtivou většinu své trenérské kariéry a stal se nesmlouvavým kritikem poměrů (nejen) v italském fotbale. Naposledy trénoval AS Řím, odkud musel v zimě odejít. V současnosti se píše, že by se mohl vrátit do druholigové Pescary. Je otázkou, zdali by měl zájem působit v českém fotbale a zdali by jej nějaký český klub vůbec mohl zaplatit.

Dušan Uhrin ml. - jeho jméno se v souvislosti s trénováním Slavie objevuje delší dobu. Tuto sezónu vyhrál mistrovský titul s gruzínským Tbilisi a bude tak bojovat o Ligu mistrů. V české lize slavil úspěchy s Mladou Boleslaví, prosadil se i v zahraničí na lavičce rumunských klubů Temešvár a Kluž. V mládí působil jak ve Slavii tak ve Spartě.

Stanislav Levý - měl údajně blízko do Slavie předloni na podzim, místo něj však přišel František Straka. V současnosti vede polský Slask Wroclav, kde nedávno prodloužil smlouvu a jeho angažmá jinde je pro příští sezónu téměř vyloučeno.

Mohli bychom jmenovat další trenéry jako např. Pavla Hoftycha nebo Pavla Hapala, ovšem to by byl náš už tak dlouhý seznam ještě delší. Bude novým trenérem Slavie někdo z tohoto seznamu, nebo nás vedení překvapí přivedením někoho úplně jiného? A koho si přejete na lavičce Slavie příští sezónu vy?

Komentáře (226)

Funkce na sledování článků je dostupná pouze pro přihlášené uživatele.

Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení a registrovaní uživatelé. Přihlašte se zde

  1. Re: Trenéři pro Slavii (opět po roce)

    winter (přítel SN)     před 11 lety 15.05.2013 22:56 |  
    0 0

    pokud budeme předvádět stejně ofenzivní a kvalitní fotbal i ve zbývajících třech zápasech tak je pro mě Petrouš jasnou volbou. Nemá za sebou sice žádné výrazné trenérské úspěchy, víme o jeho vztahu k Bohemce ale pravdou je že se snažil hrát ofenzivní fotbal i s kádrem který tu hrál zadarmo, kvalitativně byl ten kádr navíc o dost níž než ten současný.. úspěšně vedl juniorku a teď ukazuje že dokáže produkovat super fotbal i áčkem. Zná poměry v klubu, díky angažmá u juniorky zná výborně naše mladíky takže u něj je šance na jejich postupný zapojování docela slušná. Je to mladý a perspektivní trenér a druhou šanci by po tom co dokázal s timhle týmem co hrál nudný strašidelný fotbal během týdne udělat, by si já zasloužil

    jinak okamžitě po vyhazovu Rady pro mě byl největší (vysněný) favorit Zeman a na druhym místě Jarolím, Kozla jsem měl na třetím místě ale jak řikám, když dohrajeme sezonu ve stejným duchu dal bych šanci Petroušovi

  2. Re: Trenéři pro Slavii (opět po roce)

    opicemag     před 11 lety 15.05.2013 22:59 |  
    0 0

    Mně ta volba přijde poměrně snadná. Když se Petroušovi povede zbytek sezóny, tak bych ho nechal. Jedině kdyby k nám chtěl jít Kozel, to by pak byla těžká volba. Ostatní trenéři mi nepřijdou (z pozice zdravého rozumu) reální. Buď je nikdo nepustí (Šilhavý, Lavička, Vrba), mají lepší možnosti (Zeman, Jarolím atd.) nebo sem za žádných okolností nesmí (Csaplár, Bílek atd.).
    Takže pokud se nám řídit zkušeností s volbou předchozích trenérů, vychází mi Bílek. To by tak odpovídalo, aby uzavřel triumviát Straka, Rada, Bílek.

    • Re: Trenéři pro Slavii (opět po roce)

      Kornovo     před 11 lety 16.05.2013 00:17 |  
      0 0

      na druhou stranu,bilek ziskal jako posledni trener u nas se spartou double.co ziskali straka s radou?

      • Re: Trenéři pro Slavii (opět po roce)

        Virgil1956     před 11 lety 16.05.2013 10:52 |  
        0 0

        S tehdejší Spartou by získal double i masér :)))

      • Re: Trenéři pro Slavii (opět po roce)

        janko (přítel SN)     před 11 lety 16.05.2013 11:02 |  
        0 0

        To není omluva pro to že je totální blb.
        Nikdy nezapomenu na ten jeho arogantní ksicht když po našem průseru se Žižkovem 3-0 a jejich plichtě v Ďolíčku 1-1 vyprávěl do kamer, že už o titulu nepochybuje. A za 14-dní ho vystřídalo další pablblo. Zlatý a krásný časy.....

  3. Re: Trenéři pro Slavii (opět po roce)

    Tom     před 11 lety 15.05.2013 23:16 |  
    0 0

    Ano : 1. Kozel 2. Uhrin ml. 3 . Csaplár

    Ne : 1. Petrouš 2. Nedávno vyhození ligový trenéři 3. Bílek

    • Re: Trenéři pro Slavii (opět po roce)

      Matysek     před 11 lety 15.05.2013 23:37 |  
      0 0

      Mě překvpauje jak někdo může vážně myslet, že by chtěl do Slávie Csaplára. To je stejný jako chtít zpátky Kratochvíla či Chlebouna do útoku.

      • Re: Trenéři pro Slavii (opět po roce)

        Kornovo     před 11 lety 16.05.2013 00:14 |  
        0 0

        pekny prehled,je tam tech jmen opravdu dost a s tim popiskem je to vyborne.ukazuje to jednu dulezitou vec,ze do slavie se chodi trenovat za odmenu.beranek,csaplar,jarolim,cipro i dalsi jako treneri hodne dokazali.naproti tomu lubos kozel,nedokazal jako trener temer nic.byl vyhozen pri prvnim angazma po nekolika zapasech,pak byl asistent a ted vede nedavno jeste druholigovy prumerny klub,nema zkusenosti s vedenim tymu pod tlakem na umisteni.az vice uspeje,at sem prijde,ale ted je jeste brzy

        • Re: Trenéři pro Slavii (opět po roce)

          Virgil1956     před 11 lety 16.05.2013 10:53 |  
          0 0

          Průměrný klub, který skončí už druhý rok s přehledem před Slávií :)

    • Re: Trenéři pro Slavii (opět po roce)

      subHuman     před 11 lety 16.05.2013 11:51 |  
      0 0

      Ano Csaplar? Ne Petrous? A dokonce radeji Bilek nez Petrous?
      Doufam, ze se jedna o pokus o vtip, ktery jsem nepochopil...

      • Re: Trenéři pro Slavii (opět po roce)

        bongor     před 11 lety 17.05.2013 20:20 |  
        0 0

        Ne tohle je spíš fťyp.

  4. Re: Trenéři pro Slavii (opět po roce)

    Petr9608     před 11 lety 16.05.2013 05:06 |  
    0 0

    A já se těšil, že pod "Ostatní" bude ještě speciální kategorie, ve které budou jména jako Jožka Ch., Plíšek (BACHA je z Teplic!), Rada, Žák, Kopač a pak ještě ten trenér, co trénuje Příbram :-)

    No ale nějak mne ten trenér přestává trápit, jelikož nabývám dojmu, že trenéra nyní máme. Ale, ne to trochu mylný dojem?

    Škoda, že do konce sezony už nemáme žádného soupeře, co by nás ještě trochu prověřil (Bolka, Liberec, Olomouc...). 6 bodů z domácích zápasů je minimum (tady pozor, Petrouš by mohl na ztrátu bodů z těchto zápasů "dojet") A ta Jihlava.... Těžko tam vyhrát, lehko tam bodovat... Pokud tam bude bodík, tak to asi nikomu vadit nebude, argument, že tam max. bod brali úplně všici (vyjma Jablek) vč. TOP 3 asi obstojí...

    Na druhou stranu - nesmysl tam jezdit pro bod...

    Jinak budu na druhou stranu trochu optimista a věřím, že by mohla být v zápase proti ČB či HK šance na nějakou hroznou kanonádu, při níž bysme mohli vstřelit i více než 5 gólů...

    • Re: Trenéři pro Slavii (opět po roce)

      JS (přítel SN)     před 11 lety 16.05.2013 08:09 |  
      0 0

      Ještě tam chybí Marko...

    • Re: Trenéři pro Slavii (opět po roce)

      quelhar (admin)     před 11 lety 16.05.2013 09:19 |  
      0 0

      Puvodne to tam bylo (i kdyz na Pliska jsem uplne zapomnel a stydim se), ale nakonec jsem si rekl, ze to pro tentokrat udrzim ve vaznejsi note a Chovance se Strakou jsem vypustil :o)

      Ja mam k zapasum s CB a HK respekt, kanonada by me prekvapila, ale vitezstvi jsou povinnosti a uvidime, jak se tym popasuje se situaci, kdy bude hrat proti betonujicimu souperi hrajicim o holy zivot... Po dvou vyhrach by si meli hraci verit natolik, aby predvedli neco vic nez nudnych 1:0 se tremi sancemi za zapas...

    • Re: Trenéři pro Slavii (opět po roce)

      Tugarin     před 11 lety 17.05.2013 13:35 |  
      0 0

      Já jsem naopak rád, že nás čekají papírově slabší soupeři. proti silnějším jsem se občas vybičovali i pod radou a hlavně se to bralo jako, že i bod by byl úspěch. te´d alespoń uvidíme, jestli dokážeme porážet ty, které bychom s logiky věci měli pravidelně.

  5. Re: Trenéři pro Slavii (opět po roce)

    janko (přítel SN)     před 11 lety 16.05.2013 08:37 |  
    0 0

    Mimo téma.
    Ve včerejší sestavě kola dle deníku Sport byli tři hráči Slavie. Stejně tak jako po zápase s Jabloncem.

    • Re: Trenéři pro Slavii (opět po roce)

      Betynka58     před 11 lety 16.05.2013 12:36 |  
      0 0

      Je fakt, že tahle rubrika mě už pár měsíců nezajímala, neboť mi bylo jasné, že se tam žádného slávisty nedopátrám. Ale pamatuji i kola, kdy půlka sestavy byla červenobílá. Jó, to byly časy, snad jejich návrat není zase tak daleko!

  6. Re: Trenéři pro Slavii (opět po roce)

    janko (přítel SN)     před 11 lety 16.05.2013 09:13 |  
    0 0

    Pohled na to kdo by nás měl trénovat, pokud je postaven na reálných základech a ne na přáních, tak je relativně čitelný. Celý výběr se tu zužuje na jen na dvě jména. Kozel a Petrouš. Vrba a Šilhavý mají platné smlouvy a navíc budou hrát evropské poháry (při současné formě LB jsem o tom přesvědčen).
    Jarolím na lavičce by byla kvalita, ale po těch všech trenérských veletočích by nebyl jeho příchod nic, co by situaci ve Slavii uklidnilo a posunulo dál.
    Všichni ostatní zde uvedení a jsou dle mého maximálně na stejné úrovni jako Kozel a Petrouš, spíše však pod nimi, a jejich příchod by znamenal v lepším případě jen stagnaci. Navíc po Strakovi jsou fanoušci hodně citlivý i na tzv.“kádrový profil“, což opět zužuje výběr.
    Když jsem zvážil pro a proti vyšel mi z toho Petrouš. Kozel má nepopiratelný úspěch v Dukle, ale je otázka zda by ho měl i u nás, když u nás se očekává úspěch hned, kdežto v Dukle si skládal tým několik let. Následoval by po jeho příchodu kolotoč s přestupy, snažil by si vzít z Dukly někoho, nebo by se naopak vrhl na implementaci hráčů Juniorky do týmu? To jsou neznámé, na které ale naopak u Petrouše odpověď už víme.
    Přiznám se, že jsem jednoznačně pro Petrouše a není to euforie po dvou vítezstvích. Ale má to jednu podmínku a to je, že s ním musí přijít Ivoš. Ano, někdo mu může stále vyčítat, že je klokan, což si myslím, že je slaboduché, když po tom extempore se Strakou odmítl nabídku klokana na trénování a raději zůstal v juniorce. Knoflíček na lavičce jako slavistická legenda, by toto vyrovnával. Navíc mi přijde, že u těchto dvou to i lidsky klape. Nepřipadají mi jako trenér a asistent, ale jako dva parťáci co si nejdou po krku. Prokázal silný smysl pro psychologii, když tým bez výplat protáhl jarem jak nůž máslem. Stejně tak teď. Vyloženě zázrak na počkání. U Juniorky vyzrál a ukázal, že je schopen útočný kombinační fotbal hráče naučit. Pokud neskončí u nás na lavičce, skončí jinde a nám zůstanou časem jen oči pro pláč. Protože tak jako jsme se zbavili perspektivních hráčů, tak teď nám hrozí, že se zbavíme perspektivního trenéra.

    • Re: Trenéři pro Slavii (opět po roce)

      naplavnik     před 11 lety 16.05.2013 09:31 |  
      0 0

      pod tohle bych se podepsal.

    • Re: Trenéři pro Slavii (opět po roce)

      Khadgar     před 11 lety 16.05.2013 09:50 |  
      0 0

      Docela dobře napsaný názor.
      Jen byl připomněl, že Petrouše do Slavie přitáhl Jarolím. Přijde mi, že se na to zapomnělo.

      • Re: Trenéři pro Slavii (opět po roce)

        Kornovo     před 11 lety 16.05.2013 09:56 |  
        0 0

        jak to ted vlastne je?knoflicek je petrousuv asistent nebo jsou na stejne rovine?

        • Re: Trenéři pro Slavii (opět po roce)

          quelhar (admin)     před 11 lety 16.05.2013 09:59 |  
          0 0

          Knoflicek je Petrousuv asistent, bylo to tak i u juniorky a je to tak i u acka.

      • Re: Trenéři pro Slavii (opět po roce)

        janko (přítel SN)     před 11 lety 16.05.2013 10:10 |  
        0 0

        No chtěl jsem to dát jako takovou perličku na závěr:-)

    • Re: Trenéři pro Slavii (opět po roce)

      Barra     před 11 lety 16.05.2013 10:50 |  
      0 0

      Ne na 100, ale na 1.000 % souhlas, Janko!

    • Re: Trenéři pro Slavii (opět po roce)

      Betynka58     před 11 lety 16.05.2013 12:45 |  
      0 0

      Taky souhlasím, jen jsem se chtěl zastavit u označení Petrouše jako bohemáka. Já vím, že kdysi o sobě sám prohlásil něco v tom smyslu, že má klokaní srdce, ale já ho mám stejně od vždycky zafixovaného tak nějak jako slávistu. Nemáte náhodou někdo přehled, kolik zápasů odehrál za Slavii a kolik za Bohemku?

      • Re: Trenéři pro Slavii (opět po roce)

        quelhar (admin)     před 11 lety 16.05.2013 13:11 |  
        0 0

        Na zapasy nevim, ale ve Slavii byl dve sezony a v Bohemce dohromady ve dvou castech 8 sezon, takze ten rozdil bude opravdu velky.

      • Re: Trenéři pro Slavii (opět po roce)

        Markus     před 11 lety 16.05.2013 15:24 |  
        0 0

        Před pár dny to Michal Petrouš řekl jasně, v srdci má Slavii i Bohemku, vyznělo to jako rovným dílem a více bych to nerozebíral. Jsem rád, že dostal další šanci a ohromně rád za to, jak s ní první zápasy naložil. Také si přeji, aby spolu s Ivošem pokračovali v trénování Áčka, z důvodů přesahujících poslední události. Jsem dlouhodobě přesvědčený o potřebě kontinuity ve výchově hráčů a k tomu patří i dostatečné adaptační období pro hráče příchozí z jiných klubů. Pod úrovní A-týmu byl viditelný fungující systém hry, pro který se nám dařilo vychovávat hráče a ti mu tak dobře rozuměli. Petr Rada se sice také snažil o nastavení svého herního systému, ale hráči tak z nějakých důvodů nehráli a na hřišti se odvíjel chaos, navíc jsem měl pocit, že Rada ani není součástí týmu, jen stojí opodál a štěká rozkazy na hráče, co je ani slyšet nechtějí. Postup z juniorky do Áčka tak považuji za přirozený a v naší situaci ideální. Svými slovy o tom, že není třeba kádr zásadně měnit, si musel Petrouš šplhnout jak u vedení klubu tak hráčů. Vedení dostalo naději, že nebude třeba levně pouštět stávající hráče a draze nakupovat a hlavně hráči signál, že trenér za nimi stojí, perfektní krok k jejich "léčbě" od stresu. Doufám, že klub bude opět silný, budu sám pevným krokem volit svou cestu a nenecháme sebou zmítat jako třeba pod vlivem některých hráčských agentů. I k tomu by měla přispět kontinuita na místo revolučních změn a hromadných příchodů "oveček" ...

  7. Re: Trenéři pro Slavii (opět po roce)

    Citrus (přítel SN)     před 11 lety 16.05.2013 09:22 |  
    0 0

    Momentálně se přikláním k variantě Petrouš, ale ještě si rád počkám s definitivou na nadcházející zápasy. Anižbych chtěl snižovat 2 předchozí dosažené výhry, přecijen 1. zápas pod novým koučem bývá specifický a namotivovat se proti vedoucí Plzni taky není nic těžkého. Budu zvědavý, jak mužstvo přistoupí k zápasům s outsidery. Tohle je největší problém Slavie. S kluby ze špičky dokážeme uhrát solidní výsledky, ale ztrácíme v zápasech, kde jsou povinností 3 body. Stačí se podívat, kde bychom byli nebýt propadáků s Budějovicemi, Hradcem, Baníkem, Příbramí.... Pokud bude vidět na hřišti stejná touha, jako dosud, tak říkám, že není potřeba někoho vodit. A tím spíš, že ti nejzajímavější trenéři jsou z různých důvodů stejně poměrně nereální. No a vodit jsem trenéry jako Rada, nad kterými bude už od začátku mnoho pochybností, to nemá smysl.

  8. Re: Trenéři pro Slavii (opět po roce)

    martyni (přítel SN)     před 11 lety 16.05.2013 09:44 |  
    0 0

    1. Kozel, 2. Petrous, pak dlouho nic..:) ..tedy pokud vyloucime Vrbu nebo Zemana jako nerealne..:). Ve druhem sledu Komnacky, Silhavy, Uhrin, Dovalil.. na chvostu.. radej nezminovat kdo..:).

    • Re: Trenéři pro Slavii (opět po roce)

      Kenny     před 11 lety 16.05.2013 17:47 |  
      0 0

      Absolutní souhlas.Možná že za tři neděle bych dal Petrouše a Kozla na stejnou úroveň.

  9. Re: Trenéři pro Slavii (opět po roce)

    petrjir     před 11 lety 16.05.2013 10:15 |  
    0 0

    Jsem zvědav, jaké budou dva domácí zápasy a kolik celkově bodů z těchto pěti zápasů pod Petroušem vytěžíme. Za Rady jsme z těchto pěti zápasů měli 2 body, a to za remízu v Jablonci 0:0 a doma s Jihlavou 3:3. Prohráli jsme doma s Plzní, v Budějovících i Hradci. Už teď je na tom Petrouš lépe. Ale je pravda, že teď se ukáže, jak je tým natrénovaný a jakou se bude prezentovat hrou. Nám v podstatě o nic nejde, za to Hradec i Budějky sem přijedou s nadějí na záchranu, takže tyto zápasy jsou mnohdy o mnoho těžší. Koneckonců to Budějovice ukázali v Plzni. U Petrouše mě potěšilo konstatování, že tým není nutné doplňovat, že máme hodně odchovanců, ale zase se na druhou stranu trochu bojím, že to je zrovna typ trenéra, který nedokáže najít skutečnou posilu z jiného týmu, pokud by bylo třeba nějaký post posílit a který si to hlavně nedokáže ani prosadit u vedení. Možná mu ale křivdím.

    • Re: Trenéři pro Slavii (opět po roce)

      Jiri1     před 11 lety 16.05.2013 10:28 |  
      0 0

      Take mne napada na co hledat trenera ,kdyz to Petrousovi cvelkem jde, problem je v tom, jakou v tom hraje az takovou roli on sam.Nekolikrat jsem v minulosti upozornil na skutecnost, ktera bije primo do oci, ze v kabine rozhoduje osa Slovaku, Kisel, Contoflaski a ti zsamozrejme nemaji zajem treba o Kozla , ktery by se nedal tak lehce osedlat jako Petrous.
      Paradoxne je to Kozel, ktery touzi v teto chvili po odchodu z Dukly , hlavni roli v tom sehrava zoufala financni situace klubu, hraci hraji jiz 4 mesice zadarmo a vsechny terminy pro vyplatu byly jem sliby , chyby.Jenze to by v kabine naseho tymu nastal paradoxne vešlky pruvan, nekteri Kozlovi spolupracovnici se nechali slyset , ze by zrejme nezustal kamen na kameni a to soucasna ekvipa v nasem tymu, ktera si vicemene dela co chce a delala i za trenera Rady nemuze potrebovat.
      Scenar vedeni je jasny , ziskej s tymem jeste 2 vitezstvi a misto je tvoje , v opacnem pripade se pokusime privest rutinovaneho, zkusenejsiho trenera , ktereho ale zatim ani nehledame.
      Nejvetsi nebezpeci v pripade Petrouse vidim hlavne v tom , ze i pres nesporne kvalitni vysledky v Juniorce se zastavil vykonostni rust nekterych hracu a jsou uprednostnovani hraci, kteri se nevymykaji prumeru a sedi a to i v osobnim zivote.

      • Re: Trenéři pro Slavii (opět po roce)

        miros     před 11 lety 16.05.2013 11:15 |  
        0 0

        panebože co to tady plácáš?

        • Re: Trenéři pro Slavii (opět po roce)

          Jiri1     před 11 lety 16.05.2013 11:19 |  
          0 0

          Uvidime , kdo co, kde placa.

          • Re: Trenéři pro Slavii (opět po roce)

            fredydj (přítel SN)     před 11 lety 16.05.2013 11:22 |  
            0 0

            ale sranda s vámi je :))

            • Re: Trenéři pro Slavii (opět po roce)

              Jiri1     před 11 lety 16.05.2013 11:34 |  
              0 0

              kdyz myslite.......

      • Re: Trenéři pro Slavii (opět po roce)

        miros     před 11 lety 16.05.2013 11:37 |  
        0 0

        můžeš napsat, kteří hráči jsou upřednostňováni kteří se nevymykají průměru? Co myslíš tím osobním životem? Tvoje spekulace o slovenské osa je zavádějící..Je logické že jsou osou nejstarší hráči a není v tom to, že jsou zrovna slováci. Trenéra si oni dva nevybírají a nikdo se s nimi o tom nebaví. Petrouš se zdá klidný, ale nevěř tomu, že si neumí v kabině zařvat...

      • Re: Trenéři pro Slavii (opět po roce)

        subHuman     před 11 lety 16.05.2013 11:49 |  
        0 0

        Pane Jiri, nebylo to jeste nedavno tak, ze je Kozel v Dukle nad miru spokojen a ze nema duvod z tohoto dobre zabezpeceneho klubu odchazet?
        A o treneru Petrousovi jsem tu take cetl neco jineho nez chvalu...

      • Re: Trenéři pro Slavii (opět po roce)

        1rytir     před 11 lety 16.05.2013 12:39 |  
        0 0

        Hodně kategorická tvrzení. Nemám šanci posoudit nakolik jsou pravdivá. Teoreticky to možné je, byť si nemyslím, že s příchodem Kozla by došlo k totálnímu průvanu v kádru. V tiomto smyslu se jaksi zapomíná na Vrbův výrok po našem zápase v Plzni, kdy řekl na adresu Slavie asi toto: Pokud kádr zůstane pohromadě, pak v příštím ročníku bude hrát v lize velmi významnou roli.
        Když připouštím teoretickou možnost jakési "hráčské kliky", tak jen proto, že touha, aby Rada skončil co nejrychleji v kabině určitě byla. Důvod těžko hledat, když člověk s těmi lidmi není v kontaktu a do zákulisí nevidí.
        Jinak k Petoušovi. Rozhodně to není ten Petriouš, jaký byl u A-týmu dříve. Změnil se, jeho verbální názory na hru jsou sympatické, výsledky zatím má a jak tu už kdosi poznamenal i já jsem zvedavý, jak namotivuje hráče pro zápasy s papírově slabšími. Pokud bude úspěšný, proč hledat jiného, zvláště když se alespoň navenek zdá, že si "sedl" i celý realizační tým. V hlavě mi tak v souvisloti s Petroušem zvoní jediný varovný zvoneček: Neumím pospoudit, jak dokáže tým v letní přestávce připravit po kondiční stránce. Nezapomínám totiž na jeho slova, že chce hrát fyzicky náročný fotbal a že trenér Rada hráče po této stránce připravit dokázal výborně.
        Každopádně to jsou všechno už o mnohem víc příjemné starosti, než jaké byly ještě před Příbramí :-)

        • Re: Trenéři pro Slavii (opět po roce)

          quelhar (admin)     před 11 lety 16.05.2013 13:09 |  
          0 0

          Trener Petrous razi nazor, ze v priprave nejsou zapotrebi kondicni soustredeni typu tyden na horach. Naopak, s juniorkou udelal v zime celou pripravu herni.

          • Re: Trenéři pro Slavii (opět po roce)

            dArtagnan     před 11 lety 16.05.2013 15:31 |  
            0 0

            Přípravu jen s míčem udělal i minule u Áčka a fyzička týmu byla pak přinejmenším diskutabilní.

            • Re: Trenéři pro Slavii (opět po roce)

              1rytir     před 11 lety 16.05.2013 17:16 |  
              0 0

              Přesně to jsem měl na mysli.

          • Re: Trenéři pro Slavii (opět po roce)

            slaviator     před 11 lety 16.05.2013 21:10 |  
            0 0

            což si myszlím, že je správně...

      • Re: Trenéři pro Slavii (opět po roce)

        Pepino44     před 11 lety 16.05.2013 12:58 |  
        0 0

        Tak dosavadním příspěvkům Jiřího 1 jsem se většinou smál,ale tento je spíš k pláči. Je naprosto normální,že hráči jedné národnosti drží v mužstvech spolu (viz NHL) nebo podobně. Nikde jsem ale neslyšel o nějakých klikách,které by chtěly ovlivňovat chod mužstva. Jsou to nesmyslné konspirační teorie na úrovni spina (vocela).Rovněž tak je nesmysl,že by Kozel chtěl z Dukly odejít,není to tak dlouho,co to sám prohlásil "v Dukle jsem spokojen a o odchodu neuvažuji". Pokud jej však nebudou platit (což si nemyslím) jeho odchod není vyloučen,ale těžko půjde na jaře do Slávie (místo trenéra bude obsazeno). A že by jej Slávia chtěla vykoupit,to pochybuji. To,že vedení po něm bude chtít výsledky je snad jasné,přeci jej nepotvrdí,kdybychom v posledních třech utkáních prohráli.

    • Re: Trenéři pro Slavii (opět po roce)

      Barra     před 11 lety 16.05.2013 13:03 |  
      0 0

      Petra Radu jsem měl a mám za slušného člověka. I když u Slavie neuspěl (a asi nebyl ten pravý muž na svém místě), v tomto rozhovoru to potvrdil a mě nezklamal. Přeji mu, ať se mu jako trenér v jeho další kariéře daří.

      • Re: Trenéři pro Slavii (opět po roce)

        subHuman     před 11 lety 16.05.2013 13:37 |  
        0 0

        No, to mě naopak trochu nadzvedl mandle těmi útoky na fanoušky a dalším alibismem.

        Opakuji (a sám to v rozhovoru přiznal), že trenér Petrouš v roce 2011 pracoval s mnohem horším kádrem (Radovi bylo přivedeno 10 nových hráčů!!!) a křičelo se na něj Petrouš ven po 2-3 porážkách. U Rady se to ozvalo poprvé ve 20. kole, kdy nejen že měl s posíleným kádrem otřesné výsledky, ale především herní projev byl naprosto zoufalý a žalostný.

        A co se týče zmiňovaného zápasu s Duklou, to heslo se křičelo až ve 2. poločase a jeho původcem rozhodně nebyl Strašák.

        Souhlasím, ať se panu Radovi daří, ale u nás už by to zkoušet znovu nemusel.

        • Re: Trenéři pro Slavii (opět po roce)

          Barra     před 11 lety 16.05.2013 13:52 |  
          0 0

          SubHumane, já souhlasím. Rada nebyl ten pravý pro klub jako Slavie, kde nejde jen o výsledky, ale také o kvalitu hry. Rada má zase pravdu v tom, že každý klub se chce překonat, když hraje proti Slavii nebo Spartě. O to rozdílná je pozice trenéra v klubu jako Slavie oproti jiným klubům. Že zápas proti Příbrami byl otřesný (a tím definitivně podřezal větev Radovi), uznává Rada sám. Něco se zlomilo, co už nešlo napravit, a odchod Rady byl jediným řešením.

          Ještě jen k mému výrazu, že Rada je slušný člověk. Nemám na mysli jeho peprné vyjádření, ale osobu Radu jako takového. Mám raději lidi, kteří od plic řeknou co si myslí a nepřetvářejí se, než ty, kteří jsou ve svých výrazech kultivovaní, ale de facto nečestní. Myslím si, že Rada si na nic nehraje, tak jak je ho lidé vidí i navenek. A že se mi líbí, že uměl po zápase jak trenérům, tak hráčům pogratulovat, je jasné. Ne každý by to uměl, pan Straka se po svým vyhazovu na Letné choval jinak. Ale to je snad ještě jiný kalibr.

          • Re: Trenéři pro Slavii (opět po roce)

            Barra     před 11 lety 16.05.2013 14:05 |  
            0 0

            ... po zápase s Jabloncem pogratulovat...

        • Re: Trenéři pro Slavii (opět po roce)

          Paja1212     před 11 lety 16.05.2013 19:49 |  
          0 0

          Pořád nevím, co Rada myslel tím tlakem na sebe a na mužstvo. To že jak sám říká po šesti prohranejch zápasech na něj nikdo neřval a měl dál klid na práci? Řvát se začalo až na jaře, kdy měl v kádru šest nových kvalitních hráčů a hra byla snad ještě horší než na podzim. A i tak si myslím, že ten tlak na něj (když je ve Slavii, tak s ním musí trochu počítat) nebyl nijak extrémní. Za extrémní považuju, když Hřebíkovi nebo Strakovi počmárali barák, když na Hřebíka celá letná pískala po celej zápas nebo když se řvalo na Straku a všude byly proti němu vlajky, nápisy apod. To je podle mě tlak, kterej má nějakej vliv i na mužstvo. Ale že půlka lidí z kotle dvakrát za zápas zakřičí "Rada ven", to ať se na mě nikdo nezlobí, ale to není nic, co by mělo někoho rozhodit. Je to jen signál, že něco není v pořádku a že je třeba to zlepšit. A tak místo zlepšení po zápase s Duklou přišla naprostá tragédie v Příbrami....

          • Re: Trenéři pro Slavii (opět po roce)

            edenian     před 11 lety 16.05.2013 20:51 |  
            0 0

            Presne to si o tlaku na Radu myslim taky. A proto mi to vychazi tak, ze neni moc chytrej a chapavej, myslim ze vubec nechape ze vsem leze na nervy styl kterym hrajou jeho tymy, proste je uz je mimo misu.

        • Re: Trenéři pro Slavii (opět po roce)

          bongor     před 11 lety 17.05.2013 00:11 |  
          0 0

          Kluci ,nechte Straška Strašákem a řekněte mi,kdo jiný by dělal jeho náročnou práci.Zadarmo,jen ku prospěchu Slavie věnuje svůj čas práci pro nás a náš klub.Že někdy v euforii třeba ujede?A kdo by neujel.Vidíš za sebou masu spřízněných duší,máš v sobě koncentrovanou tu jejich velkou sílu.To je těžké zůstat vždy skromným a třeba se nesnažit někomu radit.To nejsou jen jeho rady ,ale rady všech těch jeho kamarádů,kteří mjí stejné smýšlení a stejnou snahu pomoci červenobílé věci.

    • Re: Trenéři pro Slavii (opět po roce)

      quelhar (admin)     před 11 lety 16.05.2013 13:04 |  
      0 0

      To rozhodne ano. Prestoze je rozhovor obsahly, meritu veci se dokazal obratne vyhnout - ze se na hru Slavie nedalo divat a v hodne zapasech si Slavia vypracovala jen jednu nebo dve sance za zapas. Zda se, ze tohle si proste Rada neuvedomuje ani po svem odchodu a nemysli si, ze by to vubec byl nejaky problem. Rika, ze sla po te serii bez porazky forma nahoru a pritom to bylo uplne naopak. Herne nejlepsi byly zapasy s Olomouci (jen poslednich 20 minut), Boleslavi a Libercem, od Brna to slo naopak hodne rychle do haje. A bylo to cim dal horsi, nic pekneho jsme nepredvadeli v Brne, s Duklou, se Slovackem a v Pribrami to uz byl uplny vrchol.

      Dale si myslim, ze kvalitni trener dokaze, aby jeho styl hry muzstvo - aspon v naznacich a v castech zapasu - hralo uz po pul roce. Myslenka o tom, ze trener potrebuje dva roky, se mi nelibi a nesouhlasim s ni. To, ze tym pod Radou hral po 25 zapasech tak spatne, ze si nevytvori v Pribrami za cely zapas jedinou sanci, a ze to neni vyjimka, ale naopak pravidlo, nemuze byt z meho pohledu omluveno tim, ze trener je u muzstva prilis kratkou dobu a nemel cas jej nic naucit. U Slavie pod Radou proste nebyl jediny duvod si myslet, ze by se to za dalsi ctyri mesice zmenilo tak, ze bychom najednou hrali o pohary, kdyz to po deseti mesicich u tymu vypadalo tak, jako s Duklou, v Brne, v Pribrami.

      A nakonec kdyz tvrdi, ze se nektere zapasy prohrali vinou "nezkusenosti mladsich hracu", tak mi pripada, ze jen dava do placu floskuli bez skutecneho vyznamu, prazdna slova. Muj nazor je, ze skutecnost na hristi v drtive vetsine vypadala jinak.

      • Re: Trenéři pro Slavii (opět po roce)

        Tonda     před 11 lety 16.05.2013 13:34 |  
        0 0

        nejsi sám kdo má tento názor. Rada jakožto starý chlap přece nebude hledat chybu u sebe, natož aby ji přiznal. možná s hráčema vycházel, kondici s nimi natrénoval dobře, ale tím to podle mě končí. Proto bych to shrnul asi takto - Rada - nejdražší kondiční trenér ve Slavii. A tím nemyslím jen jeho plat, ale taky klesající návštěvnost, další ztracený rok zhlediska evr. pohárů. Čekal jsem od toho týmu nejhůře 4 flek.

      • Re: Trenéři pro Slavii (opět po roce)

        subHuman     před 11 lety 16.05.2013 13:40 |  
        0 0

        Pod toto bych se podepsal.

        A na dokola omílanou berličku o chybách nezkušených mladých hráčů jsem již začínal být alergický - z oněch "nezkušených mladých hráčů" nastupoval na jaře pravidelně pouze Zmrhal, ostatní nedostali ani čichnout. Z kraje podzimu (kdy se paradoxně aspoň výsledkově dařilo) pak Tusjak. Toť vše, protože Petráka, který nastupuje pravidelně 3. sezonu, již nepočítám.

      • Re: Trenéři pro Slavii (opět po roce)

        martyni (přítel SN)     před 11 lety 16.05.2013 14:36 |  
        0 0

        Pekna analyza, quelhare..

      • Re: Trenéři pro Slavii (opět po roce)

        Alanor (admin)     před 11 lety 16.05.2013 15:17 |  
        0 0

        Pěkně jsi to shrnul. Já bych takovou trpělivost neměl, protože to je zase snůška keců jak z jiné planety. On si vůbec neuvědomuje, že se tu hrál příšerný fotbal jako snad nikdy,a to s velice kvalitním kádrem. Absolutně nic kromě žvanění do novin nenasvědčovalo tomu, že by Slavia měla pod Radou zaútočit na poháry. Ještěže je pryč.

        • Re: Trenéři pro Slavii (opět po roce)

          jarodo57     před 11 lety 16.05.2013 18:00 |  
          0 0

          Barra ač si ho vážím nemá pravdu. Rada je alibistista bez sebemenší sebereflexe a trenér nyní již tak pro divizní tým.Škoda pro Slávii.Promarněný rok , zbytečně vyhozené peníze.Alespoň bude mít teď čas se sejít v KOzlovně se svým kamarádem Vízkem a všechno probrat ,aby pan Vízek mohl zase ve Sportu vypustit ty své moudra.

          • Re: Trenéři pro Slavii (opět po roce)

            Betynka58     před 11 lety 17.05.2013 00:02 |  
            0 0

            Ale on Barra nehodnotil Radu pozitivně jako trenéra, ale jako člověka. A to, že je to v jádru slušný chlap, i když trochu mimo realitu, si myslím také.

      • Re: Trenéři pro Slavii (opět po roce)

        Heretic (přítel SN)     před 11 lety 17.05.2013 08:09 |  
        0 0

        Přesně. Nejhorší by bylo ho trpět dva roky, a pak si říct, že to byl čas ztracený.

    • Re: Trenéři pro Slavii (opět po roce)

      dArtagnan     před 11 lety 16.05.2013 15:25 |  
      0 0

      Že je Rada blbec jsme věděli dávno, některé ty řeči jsou vážně na odebrání licence... Ale žaludek se mi zvedl až z toho, že mu volá Strašák a říká mu, jak má hrát. To nechápu. Kdo si sakra ten hošík myslí, že je?

      • Re: Trenéři pro Slavii (opět po roce)

        subHuman     před 11 lety 16.05.2013 16:00 |  
        0 0

        Vite jak to presne bylo, nebo vychazite jen z rozhovoru s Radou?

        • Re: Trenéři pro Slavii (opět po roce)

          vlk30 (přítel SN)     před 11 lety 16.05.2013 16:57 |  
          0 0

          A jak to teda přesně bylo ty to víš?Každopádně se strašak začíná srát kam nemusí.Tím vůbec nesnižuji jeho práci kolem tribuny sever ,ale prostě ulice nemůže rozhodovat o všem řečeno nadneseně.To už tady jednou bylo a Slavie nezískala desítky let titul.

          • Re: Trenéři pro Slavii (opět po roce)

            slavoj71 (přítel SN)     před 11 lety 16.05.2013 17:42 |  
            0 0

            Ježíšmarjá... "ulice nemůže rozhodovat" - že vy moc čtete noviny? A jak jste došel přesně k tomu, že se Strašák někam začíná "srát"(kromě toho, že když ho občas osloví nějací pisálci, tak jim nějaký názor řekne)??
            Ufff...

          • Re: Trenéři pro Slavii (opět po roce)

            jarodo57     před 11 lety 16.05.2013 17:53 |  
            0 0

            Poldi Kladno- Štěpán rok 1989- 15 letí děti nám nebudou mluvit do toho jak to máme dělat.Nepřijde vám to podobné. Jak je možné ,že my jako já 55 letý chlap voják z povolání a bude mi do toho někdo kecat?

            • Re: Trenéři pro Slavii (opět po roce)

              vlk30 (přítel SN)     před 11 lety 16.05.2013 19:05 |  
              0 0

              Tak za prvé nikde nepíši o 15 letých dětech,za druhé jsem spíše psal o jiném roce kde to vzal lid do svých rukou.Za třetí jsem napsal aby se to bralo nadneseně pro ty co nechápou to znamená přehnaně.Za čtvrté já bych si jako dejme tomu manažer za něco odpovědný do toho taky nenechal kecat nepočítaje v to svoje spolupracovníky,s tím vědomím že ponesu všechny důsledky at kladné nebo záporné.Strášáka si vážím a znám se s ním,ale jestli je pravda tak jak je to podáno,tak kam bychom došli kdyby každej fanoušek volal trenérovi jak se má hrát at Petr nebo Pavel.

            • Re: Trenéři pro Slavii (opět po roce)

              Pepino44     před 11 lety 16.05.2013 19:48 |  
              0 0

              Tak pane kolego - památnou větu pronesl Štěpán v roce 1989 ve Vysočanském ČKD závod Lokomotivka a ne v Poldi Kladno. Sice to s tématem nesouvisí,jenom tak na upřesnění.

              • Re: Trenéři pro Slavii (opět po roce)

                vlk30 (přítel SN)     před 11 lety 16.05.2013 20:33 |  
                0 0

                Pravda stál tam na balkoně a lidi ho vypískali,mám to dokonce nahraný jak tam blekotá :-)

              • Re: Trenéři pro Slavii (opět po roce)

                jarodo57     před 11 lety 16.05.2013 20:37 |  
                0 0

                Máte pane kolego pravdu,ale já nad tím zdaleka až tak nepřemýšlel kde ,ale spíš mi šlo poukázat , na to, že jsme na takové výroky háklivý.Ještě jednou se omlouvám .

        • Re: Trenéři pro Slavii (opět po roce)

          dArtagnan     před 11 lety 16.05.2013 17:38 |  
          0 0

          Reaguju samozřejmě na rozhovor, napíchnutý na Radův telefon nejsem, ani jsem jim u toho nesvítil. Jestli ale mají místní agenti WC40 zase nějaké šokující odhalení, sem s tím, ať se zasmějeme :o)

          • Re: Trenéři pro Slavii (opět po roce)

            subHuman     před 11 lety 16.05.2013 18:46 |  
            0 0

            Ja jen, jestli by nebylo lepsi zeptat se Lukase primo, jestli to bylo tak jak to prezentuje Rada - asi nemusim psat, kde ho pri zapase najdete - predtim, nez budete vykrikovat neco o chlapci, co se do neceho sere. Preberte si to jak chcete, vic to rozvadet nebudu, protoze si telefonovali oni dva.

            • Re: Trenéři pro Slavii (opět po roce)

              slavoj71 (přítel SN)     před 11 lety 17.05.2013 09:54 |  
              0 0

              Asi tak nějak...

  10. Re: Trenéři pro Slavii (opět po roce)

    Eluin (přítel SN)     před 11 lety 16.05.2013 13:24 |  
    0 0

    Petrouš.

  11. Re: Trenéři pro Slavii (opět po roce)

    Paja1212     před 11 lety 16.05.2013 19:27 |  
    0 0

    Petrouš bezesporu tým pozvednul a pokud poslední tři zápasy dopadnou výsledkově a herně dobře, není důvod, aby Petrouš nedostal šanci do další sezóny. S Knoflíčkem a Vaňousem se mi jako trio líbí. A souhlasím s ním, že pokud by kádr zůstal pohromadě, nebyl by důvod pro nějaké další větší nákupy. Samozřejmě za předpokladu, že Petrouš dokáže z hráčů dostat to, co za ty poslední dva zápasy, protože kádr rozhodně nemáme nejhorší. Aby to jen nebyl efekt nového trenéra a hráči pak začali stagnovat.
    A pokud ne Petrouš, byl bych pro Jarolíma. Hodně lidí ho asi nemá rádo a je jasný, že měl velký podíl na úpadku Slavie, když pustil spoustu hráčů úplně zbytečně a přivedl naopak hráče, kteří tu kvalitu neměli, nicméně to bylo spíš na konci jeho angažmá a asi ho někdo zapomněl upozornit na finanční situaci klubu. Po jeho příchodu v roce 2005 přivedl spoustu dobrých hráčů za malý peníz (např. Švento), nebo dal šanci mladým (Suchý, pak Necid) a před sezonou 2007/2008 prakticky z ničeho poskládal super mančaft c(Vaniak, Brabec, Tavares, Belaid...). Kdyby měl nad ním někdo kontrolu co se týče financí, tak by jeho metoda "biče a biče" byla určitě znovu úspěšná. Po některých výkonech si o to naši hráči doslova říkali...

  12. Re: Trenéři pro Slavii (opět po roce)

    Pepino44     před 11 lety 16.05.2013 20:23 |  
    0 0

    Tak já bych dal Petrouše a Knoflíčka. Mnozí zde vyčítají Petroušovi jeho sympatie k Bohemce. Mně je sympatické,že se k tomu přiznal a řekl rovinu.Naopak nemám rád všechny ty,kteří když jsou ve Slávii,tak jsou slávisti od malinka,po přestupu jinam jsou zase ohromní fandové nového klubu. To je prostě takové,jako by slávista ,který půjde třeba trénovat jiný klub,měl zatratit Slávii.To je přeci blbost ne? Petrouš je přeci profesionál a pokud bude svou práci dělat dobře a Slávia bude vyhrávat,tak ať je Bohemka v jeho srdci i nadále. Nebo má začít nyní říkat,že před tím byl pomýlený a vlastně od kolébky byl slávista?

    • Re: Trenéři pro Slavii (opět po roce)

      jarodo57     před 11 lety 16.05.2013 20:56 |  
      0 0

      Petrouš vzal hlavního trenéra až když už ve Slávii byl a dělal asistenta.Nyní ho vzal po 2 letém trénování juniorky.Musíme se jako fanoušci jednou provždycky oprostit ,že jenom kovaný slávista nás může trénovat.Nebyli jsme daleko a trénoval by nás Lavička a přiznejme si,kdyby rada byl dobrý tak tady mohl trénovat třeba 5 let.Mě naopak Petrouš imponuje svojí skromností a pravdomluvností a nedělá žádné gesta. Byl jsem v Bohemce ,dobře .teď jsem ve Slávii a odvádím ji slušnou práci.Straka samozřejmě byl něco úplně jiného.To je také všechno spojeno s inteligencí a tam se Petrouš se Strakou a Radou nedá srovnávat.

      • Re: Trenéři pro Slavii (opět po roce)

        bongor     před 11 lety 17.05.2013 00:00 |  
        0 0

        Abych řek pravdu,mně ani ten Stračena tak moc nevadil,tedy jako člověk.Prostě přiblblej sralťan,to nejde změnit mávnutím kouzelného proutku.Kdybych trénoval na toletné,nic by mě nepřinutilo nefandit naší Slavii.Bral bych tam velké prachy/než taškářovi dokážou machinace s elektrofirmami/,ale nikdy bych nemohl mít jiný klub nad Slavií.Tak to je.

  13. Re: Trenéři pro Slavii (opět po roce)

    Shodam     před 11 lety 16.05.2013 20:41 |  
    0 0

    ano: Uhrin, Komňacký, Kozel, Petrouš
    ne: tréňa, Bílek, Jarolím, atd.

    • Re: Trenéři pro Slavii (opět po roce)

      jarodo57     před 11 lety 16.05.2013 20:59 |  
      0 0

      Proč jste všichni pobláznění s Uhrínem?

      • Re: Trenéři pro Slavii (opět po roce)

        Kornovo     před 11 lety 16.05.2013 21:23 |  
        0 0

        proc jste vsichni poblazneni kozlem?uhrin ma alespon zkusenosti s bojem o titul

        • Re: Trenéři pro Slavii (opět po roce)

          subHuman     před 11 lety 16.05.2013 22:09 |  
          0 0

          V Gruzii?

          • Re: Trenéři pro Slavii (opět po roce)

            Kornovo     před 11 lety 16.05.2013 23:40 |  
            0 0

            ano a taky u nas a v rumunsku,to je hodne slusne renome

            • Re: Trenéři pro Slavii (opět po roce)

              Kornovo     před 11 lety 16.05.2013 23:41 |  
              0 0

              nevedel jsem,ze mas tak kratkou pamet subhumane

              • Re: Trenéři pro Slavii (opět po roce)

                subHuman     před 11 lety 17.05.2013 06:29 |  
                0 0

                U nas o titul rozhodne nehral a rumunska anabaze nemela dlouheho trvani. Stejne jako posledni boleslavska.

                • Re: Trenéři pro Slavii (opět po roce)

                  vavicek     před 11 lety 17.05.2013 07:17 |  
                  0 0

                  A čemu říkáš "hrát o titul"? Např. sezona 2006/2007 - 28. kolo Boleslav ztrácí 2 body na prvního. Ta samá sezona 10. kolo Boleslav první. Po podzimu ztrácel 1 bod na prvního.

                  • Re: Trenéři pro Slavii (opět po roce)

                    slaviator     před 11 lety 17.05.2013 09:08 |  
                    0 0

                    takže neúspěšné zkušenosti v boji o titul? :-P

                    • Re: Trenéři pro Slavii (opět po roce)

                      Kornovo     před 11 lety 17.05.2013 14:57 |  
                      0 0

                      v gruzii to nakonec na mistra dotahl

    • Re: Trenéři pro Slavii (opět po roce)

      bongor     před 11 lety 16.05.2013 23:54 |  
      0 0

      Ano:pro zajímavé úspěchy:Petrouš,Komňacký
      Pro evropskou úroveň.KJVCD,zapomenout na jeho úlety a mít vizi Slavie hodně nahoře.

    • Re: Trenéři pro Slavii (opět po roce)

      slavoj71 (přítel SN)     před 11 lety 17.05.2013 10:07 |  
      0 0

      Já to nadšení pro Uhrina celkem chápu. Teda ne, že bych si myslel, že je to kdovíjak kvalitní trenér a že bych si ho mermomocí ve Slavii přál, ale je to vcelku logické vyústění jeho marketingových aktivit - ty má zvládnuty opravdu skvěle.

  14. Re: Trenéři pro Slavii (opět po roce)

    edenian     před 11 lety 16.05.2013 21:06 |  
    0 0

    Kolem me probehlo info, ze Knoflika bere KJ do Kataru. Takze pokud je to pravda a zaroven by dostal nabidku Petrous, tak ceka Ivose tezky rozhodovani. Taky si myslim ze ma velkej podil na tom budicku kterej predvedli s ackem.

    • Re: Trenéři pro Slavii (opět po roce)

      miros     před 11 lety 17.05.2013 10:28 |  
      0 0

      Tak to je fakt velká blbost....tohle info co kolem tebe proběhlo je nesmysl...

      • Re: Trenéři pro Slavii (opět po roce)

        edenian     před 11 lety 17.05.2013 20:54 |  
        0 0

        Neumim to posoudit, uvidime...

  15. Re: Trenéři pro Slavii (opět po roce)

    Borris     před 11 lety 16.05.2013 21:49 |  
    0 0

    Tak jsem dočetl ten rozhovor s Radou na 5plus2.cz a nutno uznat že zajímavý rozhovor. Rada určitě nebude špatný chlap, líbí se mi že není zahořklej, že zavolal Petroušovi aby mu pogratuloval a že dál Slavii přeje aby šla nahoru. A já osobně mu v dalším angažmá přeju to nejlepší. Ale jinak mě ten rozhovor opět utvrdil v tom, že on není trenér pro Slávku a že mu spousta věcí stále ještě nedošla. Přijde mi že se snaží dostat do pozice, ve které sice přiznává že nese svůj díl viny, ale že není tím hlavní viníkem. Stále zmiňuje tu pěti zápasovou sérii bez porážky. Ale sakra copak neviděl, jak příšerně jsme v těch zápasech hráli? Že se na to absolutně nedalo koukat? Že chyběla nějaká herní tvář? Že to byla hra na náhodu a s útočným a kombinačním fotbalem to nemělo nic společného? Tak ať si ty zápasy teď zpětně pustí. A po jejich shlédnutí to bude muset uznat. Nebo copak to ani zpětně nevidí?!?!?! Ve všech zápasech kromě Liberce to fakt byla ohavnost. On asi ještě pořád nepochopil, že právě tohle byl důvod té velké nespokojenosti nás fanoušků. Ve Slavii se musí nejen vyhrávat, ale i převádět ten typický pohledný slávistický kombinační a útočný fotbal, jak říkal Ivo Knoflíček. Rada tohle zjevně nepochopil. A my nejen že jsme nevyhrávali, ale navíc jsme hráli antifotbal. Nějaká pětizápasová série bez prohry ( z nichž ještě ke všemu 3 byli remízové ), to by byl úspěch možná v Teplicích, ale nikoliv ve Slavii. Jak říkal Michal Petrouš, ve Slavii nic jiného než vítězstí nepřipadá v úvahu. A tohle je přesně ten důvod, proč Rada nemůže trénovat ambiciózní a velké kluby, ale tak maximálně týmy ze středu tabulky. On je takovej trenér udržbář který dokáže tým udržet v klidných vodách tabulky. Ale jak má trénovat tým od kterého se čekají jen vítězství, hra o špici a útočný fotbal, tak to dopadne přesně takhle jako u nás. A koneckonců právě tohle ho dá se říct vyprovodilo i z nároďáku.

    Nechápu z čeho čerpal ten dojem, že po té pětizápasové šňuře bez prohry nabíráme formu. Vždyť to byla hrůza. Jak by řekl pan Menšík, to nebyl fotbal ale Labutí jezero, akorát jen ty sukýnky že jim chyběli. A obzvláště mě zaujala věta "Řešil jsem to s prezidentem, a i po podzimu, kdy jsme na tom nebyli nejlíp, měli jsme jen 18 bodů, jsme se shodli, že pokud všechno zůstane, jak je a bude to fungovat, musí Slavia další rok hrát o Evropu." My jsme předvedli naprosto zrůdnou druhou půlku podzimu ve které jsme prohráli s týmama z chvostu tabulky, hráli jsme naprosto trapně a ona panovala vlastně spokojenost..... Co k tomu víc dodávat. My fanoušci jsme měli dost dlouho trpělivost řekl bych. Žádný fandové v čechách podle mě nejsou trpělivější než my. Co my jsme si všecko museli vytrpět.... Ale i naše trpělivost jednou končí. Mrzí mě že mu v rozhovoru nebyla položena otázka jakou hru od týmu vyžadoval. Ale když jsem viděl náš zcela diametrálně odlišný projev v těch dvou utkáních pod Petroušem, tak je to podle mě asi jasné jakou hru Rada vyžadoval. Ta změna ani zdaleka není jen tím, že nový kouč přinesl nový impuls a tyhle kecy. Ale jak říkám, ať si udělá každý svůj úsudek dle toho rozhovoru.

    • Re: Trenéři pro Slavii (opět po roce)

      bongor     před 11 lety 16.05.2013 23:51 |  
      0 0

      Já jsem si udělal velmi podobný úsudek jako Ty Boírrisi.Ani já necítím vůči Radovi nenávist a přeji mu všechno nejlepší do dalšího angažmá.Možná že se jeho obranný výcvik projevil v boji proti plísni
      a to je asi tak všechno,co mu mohu připsat k dobru.Takový fotbal mohou hrát Tepláky,nikoliv Slavia.Zcela odporuje naší obrovské tradici.Bylo by to výborné třeba proti Arsenalu,určitě by sedmička nepadla,ale my chceme fotbal ke koukání,nikoliv ke statistikám.
      Třeba prohraju,ale soupeři taky pořádně zatopím.Sralťanská filozofie výher 1-0 a to ještě s pomocí sudího je nám vzdálená víc než Mars.
      A tak Petře hodně zdaru,ale k nám se už nevracej.Dík.

    • Re: Trenéři pro Slavii (opět po roce)

      Petr9608     před 11 lety 17.05.2013 01:39 |  
      0 0

      Jako jsou to rozpaky. Je Luboš Kozel "tim" trenérem, co je schopen pozvednout Slavii nahoru? Jsem přesvědčen, že ano. A mohl by ním být i Michal Petrouš? To je právě otázka. Oproti Kozlovi má tu výhodu, že je již se Slávií sžit, zkrátka "ví kde a co". Nicméně, aby jsme po 8. kole GL 2013/14 nezjistili, že mu nějak došel dech. Ten nepovedený vstup do sezóny 2011/12 je dost ošklivé memento pro Petrouše. Co se o tolik změnilo oproti jaru 2011, kdy to šlapalo? Přeci nešlo jen o Karolka, jenž si ještě na tok zaletěl ke klokanum (ovšem ne těm z Dolíčku :-) ). A i kdyby se tolik nedařilo, tak prostě NELZE prohrát 0:3 na hřišti divizního klubu, navíc když pohár pro nás byla možná reálnější cesta do Evropy než liga - na rozdíl od 2007/08, kdy jsme možná tak trochu byli v situaci, kdy jsme "velkoryse" mohli pohár přenechat jiným...

      A vliv Knoflíčka asi faktnelze podceňovat. Bez něj by skutečně mohly přijít i horší výsledky. Ovšem, podle této teze by zase možná Kozel mohl být u nás ne zcela výrazný, pokud by neměl k ruce Suchýho Párka....

      No ale pokud bych se teď musel rozhodnout, tak asi by mi to přišlo jistější s Kozlem...

      Nicméně pokračování Petrouše mi určitě vadit nebude, to ne. Vadilo by mne angažování nějakýho jinýho trenéra, snad vyjma KJVCD...

      • Re: Trenéři pro Slavii (opět po roce)

        slaviator     před 11 lety 17.05.2013 09:14 |  
        0 0

        pro mě jednoznačné: Kozel nebo Petrouš (Ferguson k nám nebude chtít, to spíš ukecáme Beckhama na charitu=ať sem jde na sezonu a ještě nekončí aktivní hráčskou kariéru :-) )

      • Re: Trenéři pro Slavii (opět po roce)

        Barra     před 11 lety 17.05.2013 10:55 |  
        0 0

        Podle mě se toho změnilo v 2011-12 dost, abych neřekl strašně moc, Petře. Neodešel jenom Kisel, ale končil Martin Vaniak, prodali jsme Ondřeje Čelůstku a Milan Černého, odešli koncem smlouvu Vomáčka, Hora, Koubský.

        A koho jsme získali jako posilu pro 2011-12? Kamila Čontofalského, který kvůli problémům s transferkartou nastoupil až v 4. kole, stejně jak Milan Nitrianský, kterého jsme také přebrali až 3 týdny po zahájení kompetice.

        Měli jsme Roberta Cicmana, který se hned v prvním zápase proti Bohemce zranil a pak chyběl 5 kol, Adama Hlouška který přišel v 2. kole, ale se také po 2 zápasech se zranil a pak hrál až v 7. kole, Martina Latku který šel napřed na operaci a první zápas hrál až v 9. kole proti Olomouci (kdy byl také Petrouš odvolán), Tomáše Frejlacha který přišel z Baníku až v 6. kole a po 3 zápasech zraněný vypadnul, Jana Blažka kterého jsme přebrali od Liberce až od 7. kola.

        Souhrn, a nezlob se, že to ještě jednou opakuji: odešlo 7 hráčů, jediná posila byl Cicman který odehrál jen 28 min v prvním zápase, od čtvrtého zápasu přibili Kamil a Nitrianský, od devátého Latka, od sedmého Blažek, od šestého Frejlach, Hlouška měl Petrouš jen 4 týdny k dispozici, atd.

        Stačí?

        Michal Petrouš to neměl tak snadné, jak se možná na první pohled zdá. Vždyť mužstvo sestavoval až během kompetice po jednotlivých hráčích, kteří přibývali. Že rozumí svému řemeslu, mě ale přesvědčil v 2010-11 jako záskok za Jarolíma, a u Juniorky, která dala hned o 19 gólů více než první, Brno. Nepotřebuji k tomu úspěšné zápasy s Jabloncem a Plzni. Neříkám, že budeme mít ze zbylých třech zápasů 9 na 9, ale určitě se nebudeme muset stydět za provedenou hru. Osobně bych Petrouše neměnil za Kozla. Petrouš – Knoflíček může být zajímavé duo a zaslouží si šanci s podporou jak vedení, tak nás fanoušků.

        • Re: Trenéři pro Slavii (opět po roce)

          petrjir     před 11 lety 17.05.2013 11:15 |  
          0 0

          Souhlasím s tímto komentářem, ale výše vyjmenovaní hráči, kteří přišli se nestali vůbec posilami a ještě jsme byli rádi, že odešli, viz. Blažek, Frejlach, Cicman a v podstatě i Hloušek.
          A otázkou je, zda měl na nich Petrouš podíl nebo mu vedení oznámilo, že mu přivede tyto hráče. Pokud na nich podíl neměl, pak je opět otázkou proč nedokázal vytvořit tlak na vedení, že by raději jiného hráče.
          V podstatě chci říct, že sice trénovat, aby tým hrál ofenzivně, Petrouš umí, ale pokud jde o výběr posil, tak se na ně nemá buď vůbec odhad a nebo druhá varianta, že nemá u vedení jeho názor a zájem o nějakého hráče žádnou hodnotu a to by byla taky škoda, kdyby sem byli nekoncepčně přiváděni hráči, které Petrouš vůbec nepotřebuje.

          • Re: Trenéři pro Slavii (opět po roce)

            Barra     před 11 lety 17.05.2013 11:32 |  
            0 0

            Nic než souhlas co se týká otázky kdo vybírá posily. Jinak Čonto, Latka, Nitri atd. zase nebyly snad špatné, od Hlouška jsem také celkem dost očekával. Nevím, ale osobně mám tušení že výběr posil šel mimo Petrouše. V té době ještě vládnul Platil, dále se tady už objevila více krát otázka na kvalifikaci pana Držmíška jako sportovního ředitele, a jeho minulosti a tedy zkušenosti. Snad i tady nastál čas na zamyšlení jeho fungování. Posily typu Jirka Boehm by se neměly opakovat.

            • Re: Trenéři pro Slavii (opět po roce)

              petrjir     před 11 lety 17.05.2013 11:38 |  
              0 0

              Čonta přivedl náš pan prezident, několikrát to zmiňoval. Latka a Nitrianský byli ve spolupráci Řebíček a kolektiv (Platil a Držmíšek). Někde jsem to taky četl. Takže pokud nemá Petrouš zásadní vliv na výběr posil, pak bych byl radši, kdyby nás trénoval Kozel, který si alespoň umí prosadit svoje a ví, jak má vypadat koncepční práce. Nic proti Petroušovi, ale pokud by mu vedení mělo přivádět hráče, které nepotřebuje a ne ty, které by mu zapadli do koncepce, pak je to zbytečné. A o Držmíškovi a jeho kvalitách netřeba mluvit. Všichni, co s ním spolupracovali (Platil, Kusý) se ho zastávají, ale od té doby, co je on sport. ředitelem to jde sportovně od desíti k pěti.

              • Re: Trenéři pro Slavii (opět po roce)

                Barra     před 11 lety 17.05.2013 11:51 |  
                0 0

                Mluvil jsem o 2011-12, kde situace byla diametrální jiná. Jinak nejsem si ani tak jistý, že Kozel by si uměl prosadit více než Petrouš. Mimochodem, Petrouš má do teď s jeho výsledky v jarní části 2010-11 (a za jaké podmínky) stále lepší bodové výsledky než Kozel za jeho působení s Duklou v první lize (2 x podzimní část, 2 x jarní). A koncepční práci Petrouše bych zásadně nepodceňoval.

                • Re: Trenéři pro Slavii (opět po roce)

                  Barra     před 11 lety 17.05.2013 11:55 |  
                  0 0

                  Promiň Quelhare, vidím teď že jsem nevědomě použil tvůj výraz ´situace diametrální jiná´. Promiň za to zneužití tvých autorských práv a tento plagiát :-)

          • Re: Trenéři pro Slavii (opět po roce)

            quelhar (admin)     před 11 lety 17.05.2013 11:38 |  
            0 0

            Vzpominas si, jaka tehdy byla situace? Pres leto prisli Rebicci, takze v dobe, kdy se ma pracovat na posilach, se na nich nepracovalo vubec. Pak se to honilo na posledni chvili v rozjete soutezi, kdy samozrejme kvalitni hraci uz davno maji angazma a nikam nechodi. Takze jsme vyplatili z Budejovic Nitrianskeho, privedli Contofalskeho a pak uz jsme jen sbirali to, co ostatni tymy mohly postradat - napr. Blazka, pripadne z krachem ohrozeneho Baniku Frejlacha. Hlousek je sam o sobe dost specificky pripad. Ti hraci se posilami vubec nestali, to je pravda, ale na druhou stranu nasi jedinou tehdejsi vyhru na Slovacku ma na svedomi prave Blazek.

            Co tim chci rici - neverim, ze si v tehdejsi situaci Petrous vubec mohl rikat, ze nejakeho hrace nechce. Kdyz se podivam do seznamu hracu, se kterymi tehdy hral pripravu, tak tam najdu ze "zkusenejsich":
            Kaufman, Jarolim, Hubacek, Kores, Pospech, Milutinovic, Vlcek, Trubila, Janda, Contofalsky, Cicman. To je presne 11 hracu.
            aspon relativne zkuseni byli jeste:
            Dostal, Petrak, Hurka a Hanus (to mame 15 lidi)
            a pak hraci prakticky uplne bez ligovych zkusenosti:
            Prosek (tehdy jeste s neobjevenou srdecni vadou), Vondracek, Simecek, Zakostelsky, Vyhnal, Voracek, Tusjak a Berkovec.
            V priprave si zahrali jeste testovany Charuza, ktery neprisel, a golman Mesicek, se kterym se do A tymu nepocitalo. Tedy skoro tretina kadru byli hraci, kteri dnes, tedy o dva roky pozdeji, jsou oporami juniorky, ale do ligy stejne nahlizeji jen velice sporadicky, pokud vubec.

            Jak si muze trener s takovym kadrem dovolit odmitnout hrace, kteri maji aspon nejake ligove zkusenosti a aspon nejakou kvalitu v lize uz ukazali - napr. Frejlacha a Blazka, i kdyby si stokrat myslel, ze to neni material pro Slavii do budoucna?

            Myslim, ze ted je Slavia v diametralne odlisne situaci a posileni kadru nebude probihat hura stylem na posledni chvili, ale (snad) promyslene a pred startem pripravy.

            • Re: Trenéři pro Slavii (opět po roce)

              petrjir     před 11 lety 17.05.2013 11:52 |  
              0 0

              To je všechno pravda, ale jde mně čistě o Petroušův podíl na posilách. Buď je doporučil špatně a přitom na trhu ve stejnou dobu byli za podobnou cenu lepší hráči, viz Hušbauer (odcházel ve stejnou dobu jako Frejlach ze stejného týmu) nebo duo Rabušic, Šural a další. Nebo druhá varianta, že na ně neměl vůbec žádný vliv a zde právě mně to přijde ještě horší, že ho vedení nerespektuje s jeho doporučeními, pokud nějaké má.

              • Re: Trenéři pro Slavii (opět po roce)

                quelhar (admin)     před 11 lety 17.05.2013 12:03 |  
                0 0

                A ja se snazim sdelit, ze v te dobe byla jina situace nez dnes, takze i kdyby tehdy Petrousova doporuceni vedeni nerespektovalo, tak jsme o dva roky dale a jeho pozice je o dost silnejsi. Spis si myslim, ze byl tehdy kazdy (tj. jak vedeni tak Petrous) rad za to, ze se privedli vubec nejaci hraci s ligovymi zkusenostmi, kteri uz nejakou kvalitu v lize predvedli a protoze se to delalo na posledni chvili, tak se bralo to, co bylo zrovna po ruce. Coz nebyl pripad Rabusice a Surala, kteri prestupovali na konci cervna.
                Husbauera samozrejme beru jako relevantni argument.

                • Re: Trenéři pro Slavii (opět po roce)

                  petrjir     před 11 lety 17.05.2013 12:17 |  
                  0 0

                  Tak Čontofalský přišel 4.7., zatímco Rabušic se Šuralem 27.6. Ale to už jsou detaily. Souhlasím s tou situací, jaká tu byla a doufám, že už to bude lepší. Nicméně stejně tak doufám, že Petrouš si vedení umí říct o posily. Nemusí to být kvantum hráčů, ale jen jeden, dva cíleně na konkrétní pozici a že má o hráčích a případných posilách přehled. Já mu ale samozřejmě fandím.

                  • Re: Trenéři pro Slavii (opět po roce)

                    Barra     před 11 lety 17.05.2013 13:48 |  
                    0 0

                    Jen abych byl kompletní. Čonto přišel k nám jako volný hráč, zadarmo, protože Larissa ho neplatila. Mohl ale nastoupit až 22.8.2011 ve 4. kole, protože jeho transferkarta nedorazila včas z Řecka (první 3 zápasy chytal Hrubeš). Stejně tak to bylo v případě Latky, který také zdarma přišel z Řecka, z Panioniosu. Latka mohl nastoupit až v 9. kole, po své operaci.

                    Mimo Čontofalského a Cicmana Slavia před začátkem kompetice 2011-12 nikoho nekoupila a mužstvo bylo tedy značně oslabené proti předchozí sezóně - důvody popsal výše Quelhar.

                    • Re: Trenéři pro Slavii (opět po roce)

                      Kornovo     před 11 lety 17.05.2013 15:05 |  
                      0 0

                      skoda,kdyz sestupovalo brno tak jsme to projebali.bylo tam dost hracu,kteri by pomohli

  16. Re: Trenéři pro Slavii (opět po roce)

    Matlafous     před 11 lety 17.05.2013 10:33 |  
    0 0

    Chlapi, on nás ten Rada vlastně hrozně pochválil.

    Vždyť je to ohromná čest být "náročným divákem". Já bych za sebe možná ještě dodal "náročným a velmi trpělivým" divákem, pane Rado. Ať si vás užijí v Jablontz.

    Jinak já v sobě řeším velké dilema, o kterém jsem se před měsícem ještě bál přemýšlet. Chtěl bych na lavičce raději Petrouše nebo Kozla? Oba dva !!!

    Safraporte, jsem zvědavej, kdo tento gordický uzel rozsekne. A jak.

    • Re: Trenéři pro Slavii (opět po roce)

      Jiri1     před 11 lety 17.05.2013 11:03 |  
      0 0

      Tak to Vas asi zklamu, ani s jednim nich zatim neprobihaji zadna jednani, Kozel by si asi nechal ricz vzhledem k situaci v Dukle, odesla ci odejde cast sponzoru, Petrous zatim oficialni nabidku nedostal, treba se ve finale usmeje nekdo jiny.
      Rebicek se totuo otazkou zatim ani nezabyva, ceka na dalsi vysledky a popravde , Ja se mu nedivim, pote , co strell Brno, narodni stadion je spise utopii lze ocekavat dalsi kroky az po skonceni ligoveho rocnikiu.

      • Re: Trenéři pro Slavii (opět po roce)

        quelhar (admin)     před 11 lety 17.05.2013 11:21 |  
        0 0

        To je zajimave, nase zdroje hovori uplne o necem jinem...

        • Re: Trenéři pro Slavii (opět po roce)

          Thorklaer (přítel SN)     před 11 lety 17.05.2013 11:32 |  
          0 0

          quelhare, mohl bys vědět, že Jiřího zdroje jsou úplně na jiné úrovni, nevím, o co se tu pokoušíš :-) :-)

        • Re: Trenéři pro Slavii (opět po roce)

          Jiri1     před 11 lety 17.05.2013 11:33 |  
          0 0

          Dejme tomu cas, uvidime

          • Re: Trenéři pro Slavii (opět po roce)

            quelhar (admin)     před 11 lety 17.05.2013 11:42 |  
            0 0

            Samozrejme ze casem uvidime, problem je, ze nyni tvrdis, ze se nejedna a ze je to otevrene, kdyz naopak vse nasvedcuje tomu, ze je de facto (a to uz pomerne dlouho) rozhodnuto. Cimz nerikam, ze se to nemuze zmenit, protoze Ales Rebicek mi prijde jako clovek, ktery se rychle nadchne, ale take mu muze nadseni rychle vyprchat, takze dokud neni podepsano, nelze miti jistotu.

        • Re: Trenéři pro Slavii (opět po roce)

          martyni (přítel SN)     před 11 lety 17.05.2013 11:45 |  
          0 0

          a o cem? :)

          • Re: Trenéři pro Slavii (opět po roce)

            martyni (přítel SN)     před 11 lety 17.05.2013 11:46 |  
            0 0

            jo, pozde..:)

          • Re: Trenéři pro Slavii (opět po roce)

            quelhar (admin)     před 11 lety 17.05.2013 11:48 |  
            0 0

            To je supertajne info ze zdroju blizkych klubu a nelze jej jen tak napsat do diskuze, musi se radne zamlzit ;o)

            Nicmene myslim, ze neni tezke si to domyslet, ne? :o)

            • Re: Trenéři pro Slavii (opět po roce)

              bongor     před 11 lety 17.05.2013 20:17 |  
              0 0

              Už o tom nemluvte,nevíte že velký bratr naslouchá?Chcete se dostat do Jáchymova,už se chystá znovuotevření dolů?
              Odvaha vám hoši věru nechybí,ale brzděte,tyhle přísně tajné věci bývají nebezpečné.

      • Re: Trenéři pro Slavii (opět po roce)

        miros     před 11 lety 17.05.2013 11:36 |  
        0 0

        Tvoje informace jsou velmi špatné a nevím odkud je máš, ale asi jsou to jenom tvoje úvahy...

      • Re: Trenéři pro Slavii (opět po roce)

        spino     před 11 lety 17.05.2013 11:37 |  
        0 0

        Jste si jistý, že Řebíček už nevlastní Zbrojovku?

        • Re: Trenéři pro Slavii (opět po roce)

          Jiri1     před 11 lety 17.05.2013 11:46 |  
          0 0

          Vse , co jsem v teto chvili povazoval za nutne napsat jsem sdelil, pokud ma nekdo lepsi informace i odkazy treba na sportovniho reditele Drzmiska , vedeni magistratu v Brne nebo konkretni hrace Dukly rad to zkonfrontuji.

          • Re: Trenéři pro Slavii (opět po roce)

            spino     před 11 lety 17.05.2013 13:27 |  
            0 0

            Vy jste ale k tomu Brnu nenapsal skoro nic, proto se ptám. Nejméně Jakub Konečný to vidí jinak.

            • Re: Trenéři pro Slavii (opět po roce)

              Jiri1     před 11 lety 17.05.2013 13:44 |  
              0 0

              Ja, ale pana Konecneho nehodlam komentovt, o Brne jsem napsal jedine, ze uz Rebicek notne omezil sve aktivity a v klubu uz financne nema zasadni slovo, s tim souvisi i to, ze na tzv narodni stadion v Brne nejsou zatim finance, koalice v Brne ma jine priority a snahu udrzet momentalni investicni priority.

              • Re: Trenéři pro Slavii (opět po roce)

                birkin     před 11 lety 17.05.2013 13:50 |  
                0 0

                :-D

              • Re: Trenéři pro Slavii (opět po roce)

                Steve2924 (přítel SN)     před 11 lety 17.05.2013 15:46 |  
                0 0

                Není lepší odreagování než číst diskusi mezi Voslem A Jřím :D Díky kluci.

                • Re: Trenéři pro Slavii (opět po roce)

                  birkin     před 11 lety 17.05.2013 15:49 |  
                  0 0

                  nekdy si rikam, kdo z nich je vetsi blazen....prekvapive mi to ale vychazi na Jiriho, u Vocela je aspon nekdy citit pokus o ndsazku, i kdyz takovou zvlastni:-D

                • Re: Trenéři pro Slavii (opět po roce)

                  bongor     před 11 lety 17.05.2013 20:18 |  
                  0 0

                  Ne,ve skutečnosti "není větší potěšení nežli kráva v chlívě.Večer krávu podojíme,ráno mlíko sníme!"Tak je to.

              • Re: Trenéři pro Slavii (opět po roce)

                Fallen (přítel SN)     před 11 lety 17.05.2013 16:24 |  
                0 0

                Pane Jiří, Vy vážně zníte jako cikánka, jež na poutích vykládá osud z dlaně a čajových lístků. Mohl byste prosím, pokud uvádíte takto závažná tvrzení, dokládat, kde jste informace vzal a hlavně je buď sdělit zcela, nebo vůbec? Děkuji.

                • Re: Trenéři pro Slavii (opět po roce)

                  vlk30 (přítel SN)     před 11 lety 17.05.2013 16:56 |  
                  0 0

                  Info je od utajeného zdroje který má nepochybně blízko ke klubu :-)

  17. Re: Trenéři pro Slavii (opět po roce)

    slamacek (přítel SN)     před 11 lety 17.05.2013 14:12 |  
    0 0

    a juhar dostal dva zapasy! horvath samozrejme nic, ten jeste by mohl dostat pochvalu pred nastoupenou jednotkou! preci simulovat se muze, co muze musi!

  18. Re: Trenéři pro Slavii (opět po roce)

    Tugarin     před 11 lety 17.05.2013 14:17 |  
    0 0

    Přečetl jsem si rozhovor s Petrem Radou, nebyly to špatné odpovědi, ale myslím, že tam zaznělo několik klišé ve vztahu k "obecnému" tlaku na trénéra Slavie.
    Především je nutné uvést, že na Radu nevznikal žádný zásadní mediální tlak po sérii prohraných záasů, a to ani na jaře. Naopak až na zápas s Příbramí, vypadaly články tak, že jsem začínal pochybovat o svém vlastním náhledu na hru Slavie. Obecně, ale lze říci, že Slavii byla věnována toliko průměrná pozornost a naopak bych řekl, že média byla k Radovi až nebývale schovívavá. Např. i při výsledkové mizérii v druhé polovině podimu nenastalo období spekulací o jeho odvolání, jak tomu bylo v případě mužstev hrajících v popředí.
    Současně si myslím, že je nutné i korigovat tvrzení, že proti Slavii se chce každý vytáhnout. Samozřejmě, že máme značku, ale sportovně jsme spadli do průměru až podprůměru a tímto způsobem jsem byli i bráni většinou soupeřů. Četl jsem pozorně reakce protihráčů i materiály protivníků na jejich webech atd,. žádný frenetismus typu "napráskali jsme pražákům" netryska, spíše se spekulovalo o tom, že s námi je bod málo atd.lNaproti tomu porazit Spartu, Plzeň, Liberec či Olomouc způsobovalo přímo orgie....
    Problémem je samozřejmě i to, že Slavia nedokázala nabídnout ani tvář či vnitřní sílu. Mužstvo bylo poskládané z legionářů ze Slovenska a dalších hráčů beze vztahu ke Slavii, scházela slávistická osobnost nebo pocit, že máme mladé perspektivní mužstvo. V tom vidím, ale velký potenciál právě v osobě Petrouše, ten už jednou dokázal hrát fotbal s podceńovaným mužstvem a pokud by začal naplńovat i představu nasazování hráčů z juniorky, tam myslím, že naše propagace může ohromně poskočit k lepším zítřkům.

    • Re: Trenéři pro Slavii (opět po roce)

      Jiri1     před 11 lety 17.05.2013 14:23 |  
      0 0

      Rada v dobe , ky prebiral Slavii byl nemocen, nevyresilo se to ani pri pusobeni u nas, momentalne docela pravidelne dochazi na specializovane oddeleni, presto uz ma nabidky na dalsi angazma

      • Re: Trenéři pro Slavii (opět po roce)

        Matlafous     před 11 lety 17.05.2013 15:29 |  
        0 0

        Konkrétní nemoc, pane Jiří? To snad říct můžete... ;))

        • Re: Trenéři pro Slavii (opět po roce)

          birkin     před 11 lety 17.05.2013 15:54 |  
          0 0

          hemeroidy...Jiri radu sam prohlizel:-D

          • Re: Trenéři pro Slavii (opět po roce)

            fredydj (přítel SN)     před 11 lety 17.05.2013 16:47 |  
            0 0

            to by vysvětlovalo mnohé :D

      • Re: Trenéři pro Slavii (opět po roce)

        Eluin (přítel SN)     před 11 lety 18.05.2013 13:50 |  
        0 0

        Tak dobré by bylo, kdyby i trenér procházel vstupní lékařskou prohlídkou...

  19. Re: Trenéři pro Slavii (opět po roce)

    marcocruz (přítel SN)     před 11 lety 17.05.2013 14:38 |  
    0 0

    Byl dneska ten Hangout s Petroušem? Nevíte někdo?

    • Re: Trenéři pro Slavii (opět po roce)

      spino     před 11 lety 17.05.2013 16:09 |  
      0 0

      Nebyl. Důvody mohou být dva:

      1) Býček s Raimanem stávkujou.

      2) Ještě neproběhlo schválení mých (kriticko-analytických) otázek z nejvyšších míst, což pochopitelně nějakou dobu trvá.

      • Re: Trenéři pro Slavii (opět po roce)

        Barra     před 11 lety 17.05.2013 16:16 |  
        0 0

        Myslím, že ´Míša´ Petrouš, jak mu tak krásně říkáš, dostal strach z tvých zamilovaných smajlíků se srdíčkami, které mu na běžícím páse posíláš na oficiálkách. Anebo může samozřejmě být, že na tvé ´kriticko-analytické´ otázky jednoduše nemá odpověď.

        • Re: Trenéři pro Slavii (opět po roce)

          no-nick     před 11 lety 17.05.2013 16:43 |  
          0 0

          :-) Kéž by i sobě položil pár kriticko-analytickych otázek. Nebo ještě lépe psycho-analytickych:-)

        • Re: Trenéři pro Slavii (opět po roce)

          bongor     před 11 lety 17.05.2013 20:10 |  
          0 0

          Ani se mu nedivím.

    • Re: Trenéři pro Slavii (opět po roce)

      Kornovo     před 11 lety 17.05.2013 19:15 |  
      0 0

      ty hangouty vesmes zatim byly o nicem.hllavne o tom skoro nikdo nevedel,takze tam bylo tak 10 otazek a vetsinou o nicem

      • Re: Trenéři pro Slavii (opět po roce)

        davyking (host)     před 11 lety 17.05.2013 22:42 |  
        0 0

        tak tady si dovolím nesouhlasit. Informace o hangoutech jsou vždy dostatečně dopředu oznamovány. Samozřejmě je problém, že Google je ve své podstatě dost rozsáhlý ale samostatný ekosystém proto je nejlepší zřídit si Google plus účet a přidat si Slavii. Posílají vždy pozvánku. To že využívají hangouty je logické protože je to velmi jednoduché řešení, které ti umožní jen zapnout kameru a fungovat. Samo se ti to potom uloží na Youtube.
        Přečti si diskuzi s adminy na webu Slavie tam se dočteš, že bohužel účast fanoušků je velmi mizivá a tak mají omezené množství otázek. A jestli někdo čeká zákulisní informace tak je snad jasné, že je stejně nikdo neřekne na ostro :-)

        • Re: Trenéři pro Slavii (opět po roce)

          spino     před 11 lety 18.05.2013 08:38 |  
          0 0

          Hangouty mají namísto offline rozhovoru jediný důvod - promazání nepohodlných otázek.

        • Re: Trenéři pro Slavii (opět po roce)

          Kornovo     před 11 lety 18.05.2013 09:42 |  
          0 0

          mne prave prijde,ze ta publicita je dost slaba.ani na tech oficialkach to neni nijak poradne predstavene.vi o tom malo lidi a proto i tak malo otazek.a dalsi problem je,ze to vetsinou bylo ve vsedni den kolem 12,to je fakt blby cas.zajimalo by me jaka ucast na hangoutu je napriklad v nemecku nebo rakousku

        • Re: Trenéři pro Slavii (opět po roce)

          Eluin (přítel SN)     před 11 lety 18.05.2013 10:03 |  
          0 0

          Ale budiž, je to určitý dobrý prvek, nicméně mně se tam vždy nehodil onen čas (cca krátce po poledni).

  20. Re: Trenéři pro Slavii (opět po roce)

    klimi     před 11 lety 17.05.2013 23:25 |  
    0 0

    Dojmy z dnešní návštěvy finále poháru v CV:

    Fanoušků v obou kotlích celkem slušný počet, až jsem byl překvapen...
    Největší prasárna však byla, když Pelta předával pohár "sám sobě". Nesliboval náhodou, že pokud bude zvolen, tak v Jablonci končí?

    • Re: Trenéři pro Slavii (opět po roce)

      slaviator     před 11 lety 18.05.2013 00:09 |  
      0 0

      určitě myslel jiné volby... :-)

      • Re: Trenéři pro Slavii (opět po roce)

        Kornovo     před 11 lety 18.05.2013 09:35 |  
        0 0

        co rikate na tenera jablonce skuhraveho?to dvojstridani co predvedl o prestavce bylo perfektni,cely zapas otocil.je to dalsi dukaz,ze mladi by meli dostavat sanci.doufam,ze v jablonci bude trenovat i pristi rok.

        • Re: Trenéři pro Slavii (opět po roce)

          miros     před 11 lety 18.05.2013 11:19 |  
          0 0

          no spíš mi přišlo divný, že Kopic nehrál hned od začátku....

    • Re: Trenéři pro Slavii (opět po roce)

      Kornovo     před 11 lety 18.05.2013 09:37 |  
      0 0

      me prijde jako nejvetsi prasarna,ze na predsedu kandiduje jen jeden.zatim vse nasvedcuje tomu,ze pan p. bude pokracovat a cesky fotbal pujde dal do sracek.docela tragedie

      • Re: Trenéři pro Slavii (opět po roce)

        slaviator     před 11 lety 18.05.2013 14:15 |  
        0 0

        on Peltič/Berbr zakázal dávat nominaci někomu jinýmu... a menší zemětřesení bude asi i v DK a ORK...

        plus končí Rajchl, místo něj chce být místopředsedou sám Berbr a Damková by měla jít do VV...


        humus...

  21. Re: Trenéři pro Slavii (opět po roce)

    PETR7     před 11 lety 18.05.2013 12:33 |  
    0 0

    Zdravim. Chci se zeptat, nevite nekdo, proc uz Kusy nekolik tydnu neni nikde slyset? Na oficialkach neodpovida, k nicemu se nevyjadruje, v mediich zadnej rozhovor, jako by nebyl.. Myslim trva to od nastupu Petrouse. A nesouvisi s tim taky zrusenej hangout? Diky.

    • Re: Trenéři pro Slavii (opět po roce)

      Eluin (přítel SN)     před 11 lety 18.05.2013 13:10 |  
      0 0

      Ono se spekulovalo, že Kusý bude končit, ale je to ve stylu "jedna paní povídala", takže těžko říci. Může být pracovně vytížen (koneckonců má toho celkem dost).

      • Re: Trenéři pro Slavii (opět po roce)

        PETR7     před 11 lety 18.05.2013 13:55 |  
        0 0

        Diky. Jen doufam, ze se Slavia nezbavi cloveka, ktery ji ma evidentne co dat. Ostatne vysledky jeho prace, pokud jde o prezentaci Slavie navenek a komunuikaci s fanousky, rozsireni sponzorske zakladny, posileni kadru dle predstav trenera Rady v zimni prestavce atd., hodnoti vetsina z nas pozitivne. Mozna by nebylo od veci se jiz nyni, kdy se spekuluje o jeho odchodu, prihlasit k vysledkum jeho prace a vyslovit mu podporu. Pro zmenu by mohlo byt slyset na misto "Rada ven", treba Kusy same plusy, nebo tak neco :)

        • Re: Trenéři pro Slavii (opět po roce)

          quelhar (admin)     před 11 lety 18.05.2013 14:10 |  
          0 0

          Na druhou stranu je ve Slavii uz temer rok a generalni sponzor - coz si myslim, ze byl jeden z jeho hlavnich ukolu - stale neni.

          • Re: Trenéři pro Slavii (opět po roce)

            PETR7     před 11 lety 18.05.2013 14:28 |  
            0 0

            Dobre, ale myslim, ze predpokladem pro prichod sponzora je mimo jine i atraktivita znacky Slavia, jeji prezentace, sportovni vysledky klubu atd., cili je mozne to vnimat take tak, ze si Kusy dilcimi kroky dlouhodobe vytvari priznive podminky pro jednani se sponzory. Zda se, ze i s jeho zkusenostmi je v soucasne ekonomicke situaci obtizne najit subjekt, ktery financne podpori klub, ktery v posledni dobe nemel prilis priznivy medialni obraz (insolvence, spatne sportovni vysledky, vedení, absence sportovni koncepce, stridani treneru atd.).

            • Re: Trenéři pro Slavii (opět po roce)

              miros     před 11 lety 18.05.2013 14:43 |  
              0 0

              Tenhle názor na shánění sponzora máš zřejmě z knih. Sehnat někoho kdo dá někam peníze, je hlavně o kontaktu s kterým se "nějak domluvíš"....jinak to dnes u nás nefunguje..

              • Re: Trenéři pro Slavii (opět po roce)

                PETR7     před 11 lety 18.05.2013 18:31 |  
                0 0

                Ani ne, takove knihy nectu ;) A pak, souhlasim, ale i ten "kontakt" chce, aby bylo jeho jmeno spojovano s necim, co funguje..

    • Re: Trenéři pro Slavii (opět po roce)

      janko (přítel SN)     před 11 lety 18.05.2013 14:03 |  
      0 0

      A co když je to úplně jednoduché bez konspiračních teorií. Co když má třeba jen dovolenou? Když k nám nastupoval, tak byl poprask, že první co udělal bylo že odlétl do USA. On se bránil tím, že to na přelomu jara/léta dělá každoročně... Třeba jel opět jen na výlet:-)

    • Re: Trenéři pro Slavii (opět po roce)

      Alanor (admin)     před 11 lety 18.05.2013 14:08 |  
      0 0

      O dovolené nic nevím a pochybuji o tom, protože Petrouš v onlinu pro iDnes na dotaz odpovídal, že se s ním setkal, co je u áčka.

      Co mám já informace, tak to má Kusý nahnuté a musí se zřejmě pěkně ohánět, takže mu na odpovědi nezbývá čas, zvlášť když je jeho budoucnost nejistá. Ale samozřejmě to může být jen konspirační teorie, která nemusí být pravdivá. :)

      • Re: Trenéři pro Slavii (opět po roce)

        PETR7     před 11 lety 18.05.2013 14:14 |  
        0 0

        Takze se dejme tomu soustredi na zajisteni financovani pristi sezony, hledani hlavniho sponzoira apod.?

        • Re: Trenéři pro Slavii (opět po roce)

          Alanor (admin)     před 11 lety 18.05.2013 14:37 |  
          0 0

          Podle mých informací ano.

      • Re: Trenéři pro Slavii (opět po roce)

        slaviator     před 11 lety 18.05.2013 14:18 |  
        0 0

        nemá jít do hokejové Slavie a k nám Šeterle?

        • Re: Trenéři pro Slavii (opět po roce)

          Alanor (admin)     před 11 lety 18.05.2013 14:38 |  
          0 0

          O Šeterlem jsem samozřejmě slyšel a údajně je skutečně ve hře. O spojení Kusého s hokejovou Slavií nic nevím.

          • Re: Trenéři pro Slavii (opět po roce)

            miros     před 11 lety 18.05.2013 15:34 |  
            0 0

            Šetrle přichází v uvahu pouze v určitém spojení....

            • Re: Trenéři pro Slavii (opět po roce)

              petrjir     před 11 lety 18.05.2013 15:37 |  
              0 0

              A v jakém? Nebylo by od věci, když by to bylo na post sportovního ředitele.

              • Re: Trenéři pro Slavii (opět po roce)

                miros     před 11 lety 18.05.2013 17:18 |  
                0 0

                ve spojení třeba s novým majitelem...atd...

                • Re: Trenéři pro Slavii (opět po roce)

                  spino     před 11 lety 18.05.2013 22:56 |  
                  0 0

                  To se ale stejně nedozvíme, když Řebíček zakryl akcie. Pro mě je Řebíček loutka už od začátku, respektive majitel ano, ale klíčová rozhodnutí dělají jiní. Takže nyní to beru tak, že majitel mi není znám.

    • Re: Trenéři pro Slavii (opět po roce)

      th     před 11 lety 18.05.2013 15:20 |  
      0 0

      To, že neodpovídá 3 týdny na otázky fanoušků, ještě neznamená, že nedělá vůbec nic v souvislosti se Slavií. Málokdy Kusý odpovídal co týden, spíše až po 14 dnech / 3 nedělích, takže ono na tom samo osobě není nic divného, nového či znepokojivého, proto si myslím, že vyvozovat ATM z neodpovídání nějaké závěry směrem k těm spekulacím by bylo zcestné.

      • Re: Trenéři pro Slavii (opět po roce)

        davyking (host)     před 11 lety 18.05.2013 20:56 |  
        0 0

        taky bych řekl, že jakékoli teorie jsou zcestné. Tím, že vůbec začal komunikovat si na sebe bohužel ušil bič :-)

  22. Re: Trenéři pro Slavii (opět po roce)

    jarodo57     před 11 lety 18.05.2013 13:07 |  
    0 0

    Nevíte někdo kdy je turnaj v Čelákovicích?

    • Re: Trenéři pro Slavii (opět po roce)

      (host)     před 11 lety 18.05.2013 13:20 |  
      0 0

      Termin nevim, kazdopadne acko tam letos hrat nebude. jane

      • Re: Trenéři pro Slavii (opět po roce)

        jarodo57     před 11 lety 18.05.2013 14:36 |  
        0 0

        To je škoda .Loni jsem byl na dovolené a tak jsem se letos těšil.

        • Re: Trenéři pro Slavii (opět po roce)

          (host)     před 11 lety 18.05.2013 15:20 |  
          0 0

          No jo no, Slavie nebude ani na turnaji v Nove Vcelnici - bude krátká příprava, tak ji koncipovali jinak.

          • Re: Trenéři pro Slavii (opět po roce)

            bongor     před 11 lety 18.05.2013 17:07 |  
            0 0

            Těžko se vyjadřovat o Kusém,myslím,že máme poměrně málo informací.Jinak jako osoba i osobnost na mě působí kladně.Dokonce mám vždy cukání,dát mu před jméno titul pan,tedy pan Kusý.Určitě není pro Slavii šlápnutím vedle.U Šetrleho je zajímavé,že je údajně soupeřem Svobody ze sralty na post ředitele nové organizece profesionálního fotbalu.Každý takový soupeř vzbuzuje patrně ve všech slávistech,kromě A.Ř.sympatie.Ještě tak dát rumunovi funkci dohlížitele a hejbatele našeho fotbalu.To je typické udělání kozla zahradníkem.Prý ta organizace chce zcela vyautovat Peltův svaz.
            Prase aby se vyznalo v jejich názvech a dalších kokotinách.Co je však jisté,jde tady o boj o peníze z velkého fotbalu.Ti noví slibují o mnoho vyšší profity všem?/čti bolševikovi/.Už asi taškáře přestalo bavit dávat každoročně půl miliardy ze své kapsy na skvělý život
            mnoha neschopných expertů/nepočítám mezi ně Víťu Lavičku ani
            Hřebíka/.A tak chce všechny peněžní toky dostat do svých rukou.

            • Re: Trenéři pro Slavii (opět po roce)

              bongor     před 11 lety 18.05.2013 20:21 |  
              0 0

              Tak nám Laty sestoupil.Ale nemoh za to,sotva se zranil a nehrál,tak Fortuna prohrála co se dalo a spadla.Že by se nám vrátil a pomohl vybojovat nějaký ten pohár?

              • Re: Trenéři pro Slavii (opět po roce)

                Barra     před 11 lety 18.05.2013 22:27 |  
                0 0

                Ahoj Bongore, myslím, že Martin Latka na vlastní kůži pocítil rozdíl mezi Gambrinusligou a Bundesligou. Duesseldorf si pořídil Latku, když jim dlouhodobě vypadnul stoperské duo Langeneke – Soares. Ale ani Martinovi se nepodařilo je nahradit.

                Když Latka přišel do Duesseldorfu, byl klub po zimní části (17 zápasů) na 13. místě, měli 21 bodů. Fuerth který teď spolu s Duesseldorfem degradoval do druhé ligy měl tehdy jen 9 bodů, ale hlavně přímý konkurent jako Augsburg (17. místo) měl také 9 bodů, a Hoffenheim jen 12 (16. místo).

                Během těch 17 zápasů v jarní části ale Duesseldorf kompletně propadl. Získali jen 9 bodů na 51, celkem tedy 30 bodů, zatím co Hoffenheim získal 19 bodů (31 bodů celkem), a Augsburg dokonce 24 bodů (33 celkem). Latka nehrál jen první zápas po přestupu a poslední 3 kvůli svalovému zranění. V 13 zápasech které odehrál Latka, vyhrál Duesseldorf 2 x, 3 x remizoval, 8 x prohrál. Takže ani s Martinem to nebylo tak velká sláva.

                Škoda pro Duesseldorf, klub je mi sympatický, trvalo jim dlouhých 15 let, než se opět dostali do Bundesligy a po roce zase degradují. K záchraně jim scházely 2 body – škoda vlastňáka Latky proti Bremen, kvůli kterému přišli o výhru, a tedy právě ty 2 body. To by ale nebylo fér Latkovi vyčítat (i našemu Hubovi se to stalo, a dokonce ve stejný den na Letné jako Martinovi). Jinak ale Latka jasně Duesseldorfu pomohl: ve 13 zápasech, které hrál, dostali jen 14 branek proti, naopak ve 4 zápasech kdy Latka nehrál jich dostali hned 11.

                Ukazuje se ale jak vše je jen otázka náhody. Asi nikdo neočekával dnes prohru Dortmundu proti Hoffenheimu (2 penalty proti Dortmundu, poslední 9 min před koncem). Ta poslední penalta přinesla Hoffenheimu také 2 body extra, a tedy odsouzení Duesseldorf k degradaci. Nemyslím si ale, že Duesseldorf by se Latky chtěl zbavit. Určitě se budou snažit co nejrychleji se dostat opět do Bundesligy. A těžko bychom Duesseldorf přeplatili. I v 2. Bundeslize podle mě panují jiné platební poměry než v Gambrinuslize. Návrat Martina do Slavie vidím až na podzim jeho kariéry. Ale s tím také počítáš, tvoje věta ohledně návratu Latky byla spíš takový povzdech.

                • Re: Trenéři pro Slavii (opět po roce)

                  quelhar (admin)     před 11 lety 18.05.2013 22:52 |  
                  0 0

                  Je otazka, jakou ma Latka smlouvu. Neni neobvykle, ze maji hraci ve smlouvach, ze mohou odejit, kdyz klub sestoupi. Ale nepocitam, ze by Latka sel zpet do Slavie, spis si myslim, ze by po nem mohl sahnout nejaky klub, ktery se v Bundeslize udrzel, pripadne ktery pro pristi rok postoupi.
                  Druha bundesliga je sice taky nejspis financne zajimava soutez, na kterou chodi hodne divaku a ma dobrou atmosferu, ale myslim si, ze Latka bude chtit vetsi vyzvu.

                • Re: Trenéři pro Slavii (opět po roce)

                  PtakKuku     před 11 lety 18.05.2013 23:04 |  
                  0 0

                  Latka byl nejlépe hodnoceným hráčem Fortuny na podzim podle Kickeru a co jsem měl možnost číst na fanouškovských stránkách, tak i místní ho hodnotí jako jednoho z mála hráčů pozitivně. To že si dal vlastní gól je normální, spíš je škoda, že mu tam nespadla žádná z jeho poměrně častých šancí.

                  Každopádně si udělal rozhodně dobré jméno, Fortuna hrála tragicky a s obrazem hry stoper těžko něco udělá. Já osobně čekám, že po něm šáhne někdo z Bundesligy.

                  • Re: Trenéři pro Slavii (opět po roce)

                    bongor     před 11 lety 18.05.2013 23:18 |  
                    0 0

                    ahoj Barro a ostatní slávisti.Latymu přeju jen to nejlepší.Taky věřím,že se chytí někde jinde,nebo zůstane a budou posilovat,aby se brzy vrátili.S jeho návratem nepočítám vážně,to jen přání bylo otcem myšlenky,rád bych ho u nás viděl,ale ty rozdíly ve finančních možnostech mezi západem a námi jsou asi nadlouho nepřeklenutelné.Já sám ze svých zkušeností vím, jaké jsou neskutečné rozdíly v odměňování ve kterémkoliv oboru.Je smutné,že jsme se skutečnému západu za 24 let nepřiblížili ani o píď téměř v ničem.Na fotbale to vidíme zřetelně.

                    • Re: Trenéři pro Slavii (opět po roce)

                      Barra     před 11 lety 19.05.2013 10:23 |  
                      0 0

                      Ahoj Bongore, však jsem od tebe pochopil, že nepočítáš s tím, že by se Latka tak rychle vrátil, a když už, tak až na konci kariéry. A není divu. Německo žije fotbalem, který je přece na trochu jiné úrovni než Gambrinusliga ale také, rád uznávám, belgická Jupiler Pro League. Nejen, že s Bayern a Dortmundem se ukázalo, že se jedná o špičkové evropské kluby, ale ani německé národní mužstvo se vždy umělo semknout, když bylo zapotřebí. A co se týká diváků, o tom snad ani nemusíme mluvit. Proti Slavii slavili v Plzni miliontého diváka této Gambrinusligy-sezóny, jak jsem pochopil. Podíval jsem se na počet diváků, které tuto sezónu navštívili zápasy Fortuna Duesseldorf ( http://www.fupa.net/teams/fortuna-duesseldorf-23176/zuschauer.html) Když to rychle a zaokrouhleně spočítám, dává mi to celkem nějakých 778 tisíc diváků jen při domácích zápasů Duesseldorfu, tedy průměr přes 45.000 na zápas. Jen Duesseldorf tedy ¾ miliónu diváků, oproti 1 mil diváků pro všechny zápasy Gambrinusligy dohromady (do 27 kola se odehrálo celkem 27x8 = 216 zápasů, tedy průměr 4.629 diváků na zápas…).

                      A i s tím souvisí finanční poměry ve fotbale. Kdyby u nás byla návštěvnost jako v Bundeslize (samozřejmě zprůměrováno podle počet obyvatel), tak by příjmy ze zápasů byly vyšší, zájem sponzorů byl větší, mohli by se tady lepší hráči ukázat, kluby by byly schopné jim dát lepší podmínky a je (déle) udržet v Gambrinuslize. Holandsko má 16 mil obyvatel, ale místní kompetice měla tuto sezónu přes 6 (!) mil diváku (oproti 1 mil v ČR). Belgie má srovnatelný počet obyvatel jako ČR (10,5 mil), ale i tam bylo minulou sezónu přes 2,6 mil diváků (průměr 10.900 na zápas – oproti českému průměru 4.600….).

                      V televizi je v ČR sice moc zápasů a řada lidí raději bude fandit z pohodlí domácího křesla, ale nemůže to být jediné vysvětlení. I zápasy Bundesligy se dávají live, a přes to diváci chodí na stadiony.

                      Musím se jen trochu opravit: v minulém příspěvku jsem psal, že s Latkou Fortuna dostala jen 14 branek proti. Bylo jich více, celkem 24. Obrana Duesseldorfu pustila v prvních 7 zápasech kompetice jen 3 branky, naopak pak kompletně vyhořela. Jen v posledních 10 zápasech dostala 25 branek, z toho 14 s Latkou, 11 branek během posledních 3 zápasů bez Latky.

                      Nejde mi dobře do hlavy, jak mohl Duesseldorf celkem komfortní náskok 12 bodů, které ještě měl 10 kol před koncem ligy nad Hoffenheim, ztratit. V těch posledních 10 zápasech uhráli jen 2 body na 30, Hoffenheim naopak 15 bodů. Dokonce i poslední a zoufalý Fuerth uhrál z posledních 10 zápas 7 bodů... Fortuna zažila kompletní kolaps. Možná měli včas vyměnit trenéra (Petra Radu dobře znají, ve Fortuně hrál 4 sezóny...).

                    • Re: Trenéři pro Slavii (opět po roce)

                      janko (přítel SN)     před 11 lety 19.05.2013 16:15 |  
                      0 0

                      Bongore kecas. Mozna chovanim politiku a vedoucich cinitelu ve fotbale jsme v pralese, ale ted urazis tisice techniku, vyvojaru a delniku ve strojirenstvi a podobnych odvetvi. Spousta zahranicnich firem umi vytezit pod cizimi prapory zdejsi potencial. To ze to neumi vladni garnitura jedno jake barvy neni problem tech co tomu slavnemu zapadu slapou na paty.

                      • Re: Trenéři pro Slavii (opět po roce)

                        Barra     před 11 lety 19.05.2013 16:56 |  
                        0 0

                        Janko, nechci urážet, ale myslím si, že zahraniční (západní) firmy mají hlavně, až na výjimky, zájem o levnější pracovní sílu, která stále v ČR je v porovnání se západem. Česko je a bylo v minulosti sice známé pro své techniky a odbornost – na západě je přísloví, že Češi jsou nejvíce Germáni ze všech slovanských národů.

                        Nicméně většina západních firem tady převedla produkci, ne protože by Češi byli tak mimořádní, ale protože náklady na výrobu tady představují jen minoritní část toho, co by to firmy stálo na Západě. V tom musím dát za pravdu Bongorovi – což ale neznamená, že v určitých oblastech je určitě zájem také o specializované techniky, vývojáře atd. Bude to ale podle mě ve spíše omezeném počtu.

                        Mám vztahy s Holandsko-Českou obchodní komorou, a tak to alespoň vnímám já v kontaktech se zaměstnavateli ze zahraničí. V okamžiku, kdy výroba v Česku bude finančně pro ně moc náročná a tedy nevyhovující, sbalí tyto firmy bez váhání kufry a přemístí výrobu do Maďarska, Rumunska, Pobaltí, atd.

                        • Re: Trenéři pro Slavii (opět po roce)

                          Barra     před 11 lety 19.05.2013 16:59 |  
                          0 0

                          Jen abych vysvětlil to ´nejvíc Germáni ze slovanských národů´: neznamená to, že by Germáni byli superiórni a tedy nějaké měřítko. Jde o to, že Česká mentalita se nejvíc podobá té západní - je jiná, než v Bulharsku, Rumunsku, atd. Tedy více zodpovědná, atd.

                          • Re: Trenéři pro Slavii (opět po roce)

                            slaviator     před 11 lety 19.05.2013 17:29 |  
                            0 0

                            jsme 17. spolková republika (jak se říkává) :-)

                            • Re: Trenéři pro Slavii (opět po roce)

                              Petr9608     před 11 lety 19.05.2013 18:37 |  
                              0 0

                              To se říkalo (i) o Mallorce... :-)))

                              • Re: Trenéři pro Slavii (opět po roce)

                                slaviator     před 11 lety 19.05.2013 23:41 |  
                                0 0

                                o nás to platí víc... :)

                          • Re: Trenéři pro Slavii (opět po roce)

                            vavicek     před 11 lety 19.05.2013 18:24 |  
                            0 0

                            Odkdy je rumunština slovanský jazyk?

                            • Re: Trenéři pro Slavii (opět po roce)

                              Barra     před 11 lety 19.05.2013 18:34 |  
                              0 0

                              Máš pravdu. Rumunsko je románský (nebo jak se tomu říká) ostrov v slovánským moři - obklíčený ze všech stran slovanskými státy. Spíš jsem měl použít výraz východní Evropa.

                          • Re: Trenéři pro Slavii (opět po roce)

                            bongor     před 11 lety 19.05.2013 18:50 |  
                            0 0

                            nejlépe to říkají Němci:Češi jsou špatně přeložení Němci.
                            Jinak co se týká úrovně našich lidí,myslím,že jsme na srovnatelné úrovni s tím jak říkáš janko "slavným" západem.To se týká vědomostí,umění,řemeslné zručnosti a mnoha jiných disciplin.Ale tady se bavíme čistě jen o životní úrovni.Dám Ti jedno srovnání.Moji sousedé jsou z Mnichova,zcela obyčejní lidé a mají měsíční důchod 80 tisíc Kč.A to jsou sotva na průměru.Čeští důchodci se k nim nemohou ani postavit.To jsou právě ty věci,které ovlivňují i návštěvy fotbalových a jiných sportovních soutěží.Když člověk týden před výplatou nemá na rohlíky,těžko půjde na fotbal.

                        • Re: Trenéři pro Slavii (opět po roce)

                          vlk30 (přítel SN)     před 11 lety 19.05.2013 18:31 |  
                          0 0

                          Máš i nemáš pravdu nebudu rozvádět v čem.Každopádně pro Ceskoslovensko byl největší průser že ho západ teda hlavně amíci strčily Stalinovi do chřtánu.Pokud bychom braly první rebubliku a její průmysl který sice zdědila částečně po monarchii,ale Batu například ne, tak nám ho mohla skoro celá západní evropa závidět a v leččems nám nesahal ani po kotníky.Vy jste měli jediný štěstí že tam nebyl bolševismus.Nechci ani přemítat kde by bylo Ceskoslovnesko dnes kdyby nebyl vítězný ůnor.Ovšem troufám si tvrdit že by tento stát byl na špičce EU po všech stránkách.Ostaně jak tomu bylo před válkou a to se týkalo i fotbalu když už jsme u toho,to hráči chodili kopat k nám viz.Braine :-)

                          • Re: Trenéři pro Slavii (opět po roce)

                            Barra     před 11 lety 19.05.2013 18:52 |  
                            0 0

                            100% souhlas. V Monarchie vystrkovalo území Česka nad Rakouskem, Slovenskem, Maďarskem co se týká industrializace. Však Bismarck také prohlásil, že ´Kdo ovládá Česko, ovládá Evropu´. A ano, těch ztracených 40 let se nedá lehce nahradit, ještě to nějakou generaci bude trvat, mám obavu.

                            A co se týká Raymond Braine – hráč mého Beerschotu, který dle tehdejších předpisů nesměl být profesionálem a měl se tedy vzdát hospody, kterou provozoval, a hledat ´normální zaměstnání´. Hrozilo mu, že si už nezahraje v lize a proto raději emigroval do Československa, kde hrál za Spartu. Braine bych chytrý, kdo ví kolik jiných nadějných kariér kvůli tomuto předpisu bylo zničeno. Ale co si budeme říkat, není tomu tak dávno, že profesionálové-atleti se nesměli zúčastnit olympijských her.

                            • Re: Trenéři pro Slavii (opět po roce)

                              bongor     před 11 lety 19.05.2013 18:57 |  
                              0 0

                              Bude to trvat Barro hodně dlouho.

                            • Re: Trenéři pro Slavii (opět po roce)

                              Eluin (přítel SN)     před 11 lety 19.05.2013 21:16 |  
                              0 0

                              Osobně mám dojem, že nějaká ta generace stačit nebude. Tady je to také hodně o morálním povědomí (o té pověstné morální páteři národa), které bylo pošramoceno (nebo popraveno totalitními režimy) dost značně od roku 1938.

                              • Re: Trenéři pro Slavii (opět po roce)

                                vlk30 (přítel SN)     před 11 lety 19.05.2013 21:32 |  
                                0 0

                                Samozřejmě a 48 v tom pokračoval no 68 a následná normalizace to zlomila definitivně....

                            • Re: Trenéři pro Slavii (opět po roce)

                              bongor     před 11 lety 19.05.2013 22:07 |  
                              0 0

                              Ahoj Barro,v souvislosti s tou Braineho hospodou mě napadlo,že tuším v Gentu bylo začátkem minulého století snad 500 pivovarů.Je to pravda?

                          • Re: Trenéři pro Slavii (opět po roce)

                            bongor     před 11 lety 19.05.2013 18:55 |  
                            0 0

                            Přesně tak vlku,stačí se jít podívat do technického muzea a člověk žasne nad technickou vyspělostí našich předválečných aut,konkrétně Tatry.To až Rusáci ve vzorné spolupráci s našimi bolševiky z nás udělali takovou Afriku a teď jsme to ještě dorazili.Znám plno důchodců,kteří museli přestat užívat léky,protože na vysoké doplatky prostě nemají.

                            • Re: Trenéři pro Slavii (opět po roce)

                              vlk30 (přítel SN)     před 11 lety 19.05.2013 20:45 |  
                              0 0

                              Určitě problém je také v morálce lidí, kde se přerušila kontinuita s morálkou první republiky a monarchii tam sice také asi byli problémy s korupcí atd.Jenže to co je ted, je jenom důsledek zvracené morálky ky bolševiků ve které jsme ve většině vychováni. Těch iks let demokracie tady prostě chybí ve všech ohledech a souhlasím že to je věc dalších generací aby to napravili.A fotbal je toho také obrazem.

                              • Re: Trenéři pro Slavii (opět po roce)

                                jarodo57     před 11 lety 19.05.2013 21:09 |  
                                0 0

                                Morálka je slovo co český národ po 48 roce nezná nebo nechce znát.Komunismus v nás zasel obrovsky shnilé plody a ty opravdu nejde jen tak pokropit nějakou chemikálií a bude pryč.Jen se mi starší modleme ,aby se toho zbavila alespoň generace nynějších 20 letých lidí.Ty co nemají již s touto dobou nic společného a ani se v této době ani nenarodili.

                                • Re: Trenéři pro Slavii (opět po roce)

                                  bongor     před 11 lety 19.05.2013 22:05 |  
                                  0 0

                                  Nejhorší je,že každé dobré myšlenky se zmocní někdo,kdo ji zneužije ve svůj prospěch.Dneska mladí kluci a holky,co mají život před sebou
                                  znají většinou ty různé-ismy jen z vyprávění.A ještě horší je,když slyšíš od mnoha lidí,že za bolševika bylo líp.V určitém smyslu mají pravdu,ale nehrají zcela náhodou hlavní role opět ti předlistopadoví bolševici a jejich rodinky?
                                  Ale řekli jsme si už mockrát,že sem na SN taková špína jako politika nepatří.Tak se na to zase vykašleme ne?Tady se řeší jenom nějaké maličkosti,jako zlomené nohy,meniskusy,rasistické nadávky a podobně.nemusíme sem tahat ještě to horší svinstvo.

                                  • Re: Trenéři pro Slavii (opět po roce)

                                    spino     před 11 lety 19.05.2013 23:15 |  
                                    0 0

                                    Politika - to je voda na můj mlýn. Jestli chcete, přesuneme tuhle diskuzi na superslavii. Tam nad těmihle věcmi debatujeme s Lálou denně.

                                    • Re: Trenéři pro Slavii (opět po roce)

                                      Barra     před 11 lety 20.05.2013 07:54 |  
                                      0 0

                                      Jsem pro tebe rád, Spino, že sis na superslavii našel spřízněnou duši, se kterou si dobře rozumíš a kde můžeš rozebírat životodůležité otázky. Moc vám tam sluší. Je dobrý vědět, že budoucnost ČR je ve tak dobrých rukách jako Honzíka a Jirky.

                                      • Re: Trenéři pro Slavii (opět po roce)

                                        spino     před 11 lety 20.05.2013 10:56 |  
                                        0 0

                                        Problém je ten, že on je levičák a já pravičák. :(

                                • Re: Trenéři pro Slavii (opět po roce)

                                  th     před 11 lety 19.05.2013 22:15 |  
                                  0 0

                                  Co se 20tiletých týče v jednom nemáš docela pravdu, i oni jsou poznamenaní a i několik dalších generací bude - zprostředkovaně - i ty nyní 20tileté na školách (všech stupňů) vzdělávají lidé kom. režimem pasivně poznamenaní a dokonce i ti, kteří ho aktivně udržovali při životě, tento vliv na myšlení a přístup k životu ještě bude trvat velmi dlouho. A není to jen o vzdělávacím systému, konec konců děti vychovávají v prvé řadě rodiče, rodiče dnes 5-10letých dětí ještě vyrůstali za hluboké totality a to vše, co zažili, tak v určité míře se odrazí ve výchově vlastních dětí - nevědomě, neúmyslně. I tito malí caparti ještě budou poměrně výrazně ponesou známky toho, co se tu dělo do 89, tak hluboká ta rána je. :-(

                                  • Re: Trenéři pro Slavii (opět po roce)

                                    spino     před 11 lety 19.05.2013 23:17 |  
                                    0 0

                                    Já poznamenán nejsem, ale možná jsem "nový člověk". Něco jako chtěli vybudovat komunisti, ale v buržoazním slova smyslu.

                                    • Re: Trenéři pro Slavii (opět po roce)

                                      Petr9608     před 11 lety 19.05.2013 23:31 |  
                                      0 0

                                      Boha Krista! Tady se někdo nesměle zeptal, jak to bude s Čelákovicema a kde to skončilo :-D

                                      • Re: Trenéři pro Slavii (opět po roce)

                                        spino     před 11 lety 19.05.2013 23:46 |  
                                        0 0

                                        A co ty, cítíš se jako nový člověk? A jsi ten "klasický" - marxistický (vzhledem k podpoře Zemana to nelze vyloučit), nebo "moderního typu"? Pokud bys neznal definici pojmu, tak si přečti Orwellův 1984. Tam se dočteš vše podstatné. :D

                                      • Re: Trenéři pro Slavii (opět po roce)

                                        Barra     před 11 lety 19.05.2013 23:46 |  
                                        0 0

                                        Alespoň je veselo. Nějak se ta diskuse musela udržet v pohybu, když jsme měli víkend volný, bez fotbalu. Naštěstí je tady Spino aby nás rozesmál a humoristickou tečkou vše ukončil. Od zítřka budeme už zajísté jen brainstormovat o dvoj-zápase s Budějovicemi a Hradcem.

                                        • Re: Trenéři pro Slavii (opět po roce)

                                          slaviator     před 11 lety 20.05.2013 00:27 |  
                                          0 0

                                          není o čem - budějky bůra a hradec jen trojku. tečka. :-))

                              • Re: Trenéři pro Slavii (opět po roce)

                                brotheus     před 11 lety 20.05.2013 10:44 |  
                                0 0

                                Me hrozne bavej tyhle pohadky o kdysi mravnych a bezuhonnych Cesich, kterym zohybaly patere totalitni rezimy. Clovek nemusi mit buhvijak rozsahly znalosti historie, aby byl obeznamen s fenomenem cesky povahy, kterej formuje dejiny naseho naroda uz stovky let. Pojmy jako moralka, poctivost, spoluprace nebo dokonce altruismus byly ceskymu cloveku cizi vzdycky. Kratky obdobi prvorepublikovyho blahobytu bylo sotva necim jinym nez vysledkem priznivy souhry nahod.

                                Dal to rozvadet nebudu, nepatri to sem. Jenom me vzdycky dokaze vyvest z miry tenhle cechackovskej sebeklam "byli bychom skveli, kdyby nam to nekdo porad nekazil".

                          • Re: Trenéři pro Slavii (opět po roce)

                            slaviator     před 11 lety 19.05.2013 23:45 |  
                            0 0

                            na území Čech bylo 30 % c&k průmyslu! ČSR patřila mezi pět zemí s nejvyšším HDP na hlavu a mezi deset s nejvyšším absolutním -HDP (dnes mají nejvyšší HDP na hlavu v EU v Lucembursku, kupř...) - nebýt února, tak jsme dneska na špici...

                            • Re: Trenéři pro Slavii (opět po roce)

                              klimi     před 11 lety 20.05.2013 08:44 |  
                              0 0

                              S tím naprosto souhlasím. Někdy si jen tak povzdechnu, proč jsme měli tolik smůly a komanč se dostal až k nám.
                              Rád bych "někdy nakoukl do jiné dimenze", kde únor 48 vlastně ani nebyl, abych viděl, jak je teď Č(S)R silný, jak by naše republika vlastně teď vypadala a kde by třeba byl i Český (potažmo Československý) fotbal.

                              • Re: Trenéři pro Slavii (opět po roce)

                                Fallen (přítel SN)     před 11 lety 20.05.2013 09:57 |  
                                0 0

                                Stalin měl ve 48. na hranicích připravené tanky, takže kdyby se únor 48 nestal, tak by sem stejně Sověti vtrhli.

                                • Re: Trenéři pro Slavii (opět po roce)

                                  spino     před 11 lety 20.05.2013 10:14 |  
                                  0 0

                                  Únor 1948 byl jenom vyústění. Všechno začalo v roce 1848.

                              • Re: Trenéři pro Slavii (opět po roce)

                                brotheus     před 11 lety 20.05.2013 11:15 |  
                                0 0

                                Napada me zminit, jako usmevnou dejinnou ironii, ze za 1. svetovy valky byl Masaryk udajne zadan (zastupci zapadnich zemi), aby ceskoslovensky legionari pomohli potlacit bolsevickou revoluci - ne snad v obave o osud svetovy demokracie, ale kvuli predpokladanymu ukonceni ruskyho zapojeni do boju 1. svetovy valky v pripade, ze se bolsevici chopej moci - a Masaryk odmitl s tim, ze nam (Cechoslovakum) neprislusi se vmesovat. Konfliktu s bolsevikama jsme se nakonec stejne nevyhli, ale prisel az v dobe, kdy uz si dostatecne upevnili moc. hehe

                              • Re: Trenéři pro Slavii (opět po roce)

                                bongor     před 11 lety 20.05.2013 18:33 |  
                                0 0

                                zase už jsme v politice.Ale přece jenom:Já jsem antikomanč,ale často se přistihnu,že musím s některými levicovýmu názory souhlasit.Jiná věc je,že kdyby se u nás opět dostali k lizu,tak zase tradičně zmrší ,co se dá.Prostě ta zásada,že jedni by se neměli koupat ve zlatých vanách,když druzí nemají často co do pusy je věčně přitažlivá,ale pravdivá.Až se najdou takoví,co budou na tuhle pravdivou pravdu brát zásadní zřetel,tak komunisti vymřou,dříve ne.Když budu mít třicítku na měsíc,tak nebudu závidět sousedovi ,že má měsíčně třicet mega.Potom nenastanou takové situace,že manželka vyčítá manželovi,že se jí kamarádka pochlubila,že mají na účtě deset miliard."Vidíš to ty ubožáku a my máme jen devět,jdi se vycpat,tejden s tebou nebudu souložit!Dělej s tím něco,ty nulo"

                            • Re: Trenéři pro Slavii (opět po roce)

                              vavicek     před 11 lety 20.05.2013 16:25 |  
                              0 0

                              To těžko. ČSR měla v roce 1938 poloviční HDP na obyv. než Německo nebo Dánsko. Třetinové co USA. To co píšeš jsou ve skutečnosti bolševické výmysly z let 45-48, kdy na základě toho horovali pro zestátnění průmyslu. Naopak prvorepublikový ekonomové považovali ČSR za poměrně chudou zemi. Statistiky míry např. automobilismu(absolutně jsme zaostávali) si můžeš přečíst v knize Bati - buduje stát pro 40 milionů obyvatel.

                              • Re: Trenéři pro Slavii (opět po roce)

                                Barra     před 11 lety 20.05.2013 19:42 |  
                                0 0

                                Nejsem ekonom, takže se nemůže se znalosti vyjadřovat. Nemyslím si ale, že je správné říkat, že ČSR měla jen polovinu HDP předválečného Německa. Pod Hitlerem se v létech ´30 v Německu masivně investovalo do infrastruktury, vyzbrojováni atd. Na základě toho slibu navíc Hitler vyhrál volby a uchopil se moci – lidé dostali práci. Tento příklad bych osobně nepoužíval, kanony které zvedly DPH Německa stály na druhé straně život miliónů nevinných lidí.

                                Co se týká Dánska, může být, že měli 2 x vyšší HDP než ČSR, i když – Dánsko mělo svůj rybolov, loděnice, ale jinak podle mě to byla agrární země, bez těžkého průmyslu. Takže i tady se mi to na první pohled moc nezdá, ale můžu se mýlit.

                                No a konec konců USA – tak to byl přece ´the New World´, jak ji pojmenoval Antonín Dvořák ve své symfonií, země neomezených možnosti. Tam beru, že HDP bylo na jiné úrovni, než v jiných zemích. Ale že tam ČSR zaostávalo, neberu jako prohru.

                                • Re: Trenéři pro Slavii (opět po roce)

                                  Barra     před 11 lety 20.05.2013 19:43 |  
                                  0 0

                                  Tak kanony zvedly samozřejmě HDP a ne DPH v Německu...

                                • Re: Trenéři pro Slavii (opět po roce)

                                  vavicek     před 11 lety 20.05.2013 20:34 |  
                                  0 0

                                  To nejsou nějaké dohady. To jsou fakta. Vaše odhady mě upřímně nezajímají. Dle Bairocha HDP na obyv. v roce 1938( v dolarech 1960) - Německo 1,126 , ČSR - 548, Dánsko - 1,045, Belgie -1,015, Rakousko - 640. Pokud máte jiné údaje sem s nimi.

                                  • Re: Trenéři pro Slavii (opět po roce)

                                    Barra     před 11 lety 20.05.2013 21:16 |  
                                    0 0

                                    Ale Vavicku, klid, o co vám jde? Psal jsem jen, že Německo z 1938 by podle mě mělo padnout mimo mísu, protože bez vyzbrojovacího závodu, který měl katastrofální následky pro většinu světa, by takový HDP nemělo, a tyto údaje jsou tedy zkreslené.

                                    Měl jsem jen otazník ohledně Dánska, protože mi není zcela jasné, z jakého průmyslu by takové HDP mělo plynout. A sílu USA jsem uznal. Takže kde je problém?

                                    Bylo by možná lepší, kdybyste příště vaše zdroje hned udal. Paula Bairocha jsem neznal, nejsem také ekonom, jak jsem psal. Nicméně když jsem si ho vyhledal na googlu, tak mi naskočila tabulka, kde jsou uvedené HDP pro jednotlivé státy pro rok 1938, jak píšete.

                                    http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_regions_by_past_GDP_(PPP) ,

                                    Údaje jsou v relaci GDP na PPP (purchasing power parity). Možná že tabulku špatně interpretuji, nicméně mi tam naskočí pro ČSR 8.050 USD (parita 1960), Dánsko jen 2.893 USD, Německo rekordních 77.178 USD. Podle této tabulky je ČSR na úrovni Belgie, Nizozemska, Španělska, před Švýcarskem (5.063), Rakousko (4.320).

                                    Ale pravděpodobně interpretuji tuto tabulku špatně, nebo používáte jinou tabulku (jmenoval jste jen jméno Bairoch, bez dalšího zdroje). Vyplývá z tabulky kterou jsem pod tímto jménem našel, jen že ČSR se za své HDP absolutně nemuselo stydět – 8 nejsilnější v Evropě.

                                    • Re: Trenéři pro Slavii (opět po roce)

                                      vlk30 (přítel SN)     před 11 lety 20.05.2013 23:24 |  
                                      0 0

                                      Celkem zajímavá věc co se tyká vykonosti bolševické a kapitalistické ekonomiky asi mluví za vše a tím končím na toto téma :-)

                                      apadlo mě porovnat "jaké škody způsobil komunismus". V roce 2010 byl celkový HDP Rakouska 376 miliard dolarů. Celkový HDP České republiky 192 miliard dolarů (oboje podle kurzu). Rozdíl je tedy 184 miliard dolarů za jeden rok (to ještě zanedbávám, že česká část Československa má o 2 miliony lidí více). Budu-li brát minimalistickou variantu a předpokládat, že postkomunistické politické reprezentace nevytvářeli žádné nové hodnoty a dnešní rozdíl mezi námi je zhruba stejný jako v roce 1989, z toho odkazovaného pdfka vidím, že poslední desetiletí vzrostla Československá ekonomika o pouhých 17 % a Rakouská o 18 %. Ten rozdíl 184 miliard dolarů mohu s klidným svědomím vynásobit 10 a vychází mi z toho, že přestože byly výchozí podmínky našich dvou zemí po válce prakticky stejné, v osmdesátých letech už komunistické hospodářství vyprodukovalo o 1 840 miliard dolarů, to je v dnešních cenách přes 29 bilionů korun, tj. cirka 3 miliony na obyvatele.
                                      Závěry:
                                      1) Za předrevoluční desetiletí vyprodukovala Česká republika (bez Slovenska) hodnoty, které byly o 29 bilionů korun (v dnešních cenách; tj. 29 ročních rozpočtů) nižší, než ve srovnatelné kapitalistické ekonomice.
                                      2) Ty údajně rozkradené hodnoty po revoluci (za 20 let) jsou tedy i podle nejhorších odhadů 15x nižší, než to, o co nás připravilo komunistické hospodaření jen za poslední desetiletí své existence.
                                      3) Velmi hrubě odhadnuto, celá komunistická éra představovala kumulativní ztrátu (do 60. let jsme jakžtakž drželi krok) někde v řádu 50 bilionů korun, tedy 5 milionů korun ("nevytvořených hodnot") na obyvatele

                            • Re: Trenéři pro Slavii (opět po roce)

                              bongor     před 11 lety 20.05.2013 18:23 |  
                              0 0

                              Je to naprosto tak,jak říkáš Lukáši.