Funkce na sledování článků je dostupná pouze pro přihlášené uživatele.

Chance liga

Statistické okénko - 23. kolo

Jarní část Gambrinus ligy je ve své polovině a tak je vhodný čas se podívat, jak se na jaře jednotlivým týmům daří. V případě Slavie spokojenost panovat jistě nemůže a nesmí.

1,29. To je číslo, o kterém bude dnešní statistické okénko v jeho části věnované Slavii. Je to totiž bodový průměr Slavie v polovině jarní části sezóny, tedy po sedmi zápasech. V těch slávisté dokázali získat pouhých 9 bodů. Je naprosto nemyslitelné, aby s takovým bodovým průměrem panovala v klubu, který by brzy rád hrál poháry, spokojenost. Odmyslíme-li si cestu skrz český pohár, je potřeba v lize sbírat body s průměrem těsně pod 2 na zápas, aby z toho nakonec bylo pohárové umístění. K tomu je však Slavia v současnosti na hony vzdálena, na podzim získala jen 18 bodů v 16 zápasech (průměr 1.125). Přes zimní přestávku se tým posílil a bylo tak naprosto přirozené očekávat, že bodový přísun bude v průměru na zápas výrazně vyšší. Osobně jsem v této fázi jara čekal o tři body více (bod navíc z Olomouce a dva body navíc ze zápasu s Duklou), tedy průměr 1,7 na zápas. A navíc jsem také očekával postupné další zlepšování tohoto čísla, už vzhledem k losu v závěru sezóny. Sedm zápasů už je dostatečný počet na to, aby bylo lze mít nějaké závěry ohledně výkonnosti. Ta je bohužel stále tristní a posun oproti podzimu je příliš malý. Pouhá dvě vítězství ze sedmi zápasů nelze svést na smůlu v koncovce nebo individuální chyby při bránění. To značí systémový problém, který Slavia bude muset vyřešit, aby mohla příští sezónu vůbec pomýšlet na boje v popředí tabulky. Já se domnívam, že touto dobou už Slavia takový problém mít neměla a že progres (pokud vůbec nějaký je), je příliš pomalý. Bohužel mi v tuto chvíli připadá, že by se v létě musel stát malý zázrak, aby Slavia příští sezónu hrála o poháry. Místo ladění sestavy a herního stylu totiž na jaře (alespoň z mého laického pohledu) probíhá v A týmu něco úplně jiného.

A jako vždy ještě krátce ke zbytku ligy. Na čele tabulky se nic nemění, dostihy Plzně a Sparty pokračují. Plzeň má stále dvě branky ve skóre k dobru a ve zbylých sedmi zápasech bude hrát už jen třikrát venku, zatímco Sparta čtyřikrát. Bodový průměr obou týmů za celou sezónu nyní činí 2,17 bodu na zápas, na jaře je díky výhře ve vzájemném zápasu zatím lepší Sparta (2,71!), ani Plzeň se ale nemá v tomto ohledu za co stydět (2,29).

Stejně jako Plzeň si vede na jaře i Liberec, také má výtečnou bilanci 5-1-1. Ovšem pozor, za celou sezónu se mu nepovedlo pětkrát v řadě neprohrát, v tomto ohledu je tak Slavia úspěšnější :o) Nejlepší tři týmy loňské sezóny jsou také jediné, které mají na jaře průměr lepší než dva body na zápas. V jarní tabulce následují s 12 body (a tedy průměrem 1,71) Olomouc (4-0-3) a Dukla (3-3-1). U Olomouce zarazí nevyrovnanost výkonů, kdy po čtyřech výhrách přišly tři porážky v řadě. Počínání Olomouce v této sezóně mi však trošku připomíná Plzeň v sezóně 2009/10, tedy před jejím vzestupem na absolutní špičku. Bude jistě zajímavé sledovat, jak si Olomouc povede v příští sezóně.

Jedenáct bodů a tedy průměr 1,57 bodu na zápas mají na jaře zachraňující se Příbram a stabilní Mladá Boleslav, která se kolem tohoto průměru pohybuje už hodně let v řadě, prakticky od sezóny 2007/08.

Ostatní ligové týmy mají už jen jednociferný bodový zisk ze sedmi jarních utkání a tedy nepřekonávají hranici 1,5 bodu na zápas. Mimo Slavii se devět bodů podařilo získat také Jablonci a Jihlavě, ta má navíc k dobru odložený zápas v Ostravě, kde si může ještě polepšit. Rovněž je velký rozdíl v bodovém průměru dělit devítku šestkou (1,5) nebo sedmičkou (1,29) a proto je Jihlava bodově úspěšnější než Slavia.

Další týmy už mají průměr menší než jeden bod na zápas. Z těch jsou na tom díky víkendové výhře nejlépe Teplice se šesti body, následují pětibodoví Hradec a Baník (ten se zápasem k dobru), Slovácko a Brno mají shodně čtyři jarní body a poslední Budějovice s pouhými dvěma body už vyměnily trenéra a dnes také vyřadily z A týmu exslávistu Jaroslava Černého kvůli slabé výkonnosti.

Komentáře (196)

Funkce na sledování článků je dostupná pouze pro přihlášené uživatele.

Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení a registrovaní uživatelé. Přihlašte se zde

  1. Re: Statistické okénko - 23. kolo

    Alanor (admin)     před 11 lety 16.04.2013 14:41 |  
    0 0

    Černý má, co si zasloužil. A musím říct, že to (s prominutím) tomu sráči přeju.

    • Re: Statistické okénko - 23. kolo

      opicemag     před 11 lety 16.04.2013 15:04 |  
      0 0

      Co udělal tak špatného? Byl u našeho druhého titulu, sice to pak nebylo nejlepší, ale tenkrát se nedařilo ani dalším hráčům. Nebo jsem na něco zapomněl?

      • Re: Statistické okénko - 23. kolo

        dArtagnan     před 11 lety 16.04.2013 15:11 |  
        0 0

        Dovolil si chtít peníze, na které měl ze smlouvy nárok, parchant jeden voprsklej!!! :o)

      • Re: Statistické okénko - 23. kolo

        Alanor (admin)     před 11 lety 16.04.2013 15:14 |  
        0 0

        Jako kapitán vzal do zaječích v nejtěžší možný okamžik, když mu navíc Slavia nabídla adekvátní smlouvu. Od tý doby ho nemohu ani vidět.

        • Re: Statistické okénko - 23. kolo

          dejvidovic     před 11 lety 17.04.2013 10:05 |  
          0 0

          Ty jsi fakt neuvěřitelnej! Proč by nešel za lepšim, když dostal nabídku??? Bych chtěl vidět tebe, kdyby tě lanařil konkurenční zaměstnavatel na stejnou pracovní pozici za dvojnásobnej plat. Určitě bys odolal. Názory tohoto typu jsou jako z mateřský školky.

          • Re: Statistické okénko - 23. kolo

            denydzlSKS     před 11 lety 17.04.2013 16:53 |  
            0 0

            Taky averzi vůči Čorovi nechápu. To jako Marin Latka za lepšíma prachama hrdině odešel, zatímco Čoro za lepším zbaběle zdrhnul? Je to zase o osobních sympatiích nebo antipatiích..jako v názorech na jiné(Jandu, Hubáčka, Jarolíma, Brabce, ...atd.)

    • Re: Statistické okénko - 23. kolo

      brotheus     před 11 lety 16.04.2013 16:24 |  
      0 0

      Vidim to uplne stejne.

      • Re: Statistické okénko - 23. kolo

        Kornovo     před 11 lety 16.04.2013 17:48 |  
        0 0

        cerny k nam nemel nikdy ani chodit a byl by klid.taky ho nemuzu vystat

    • Re: Statistické okénko - 23. kolo

      Citrus (přítel SN)     před 11 lety 16.04.2013 16:04 |  
      0 0

      Nevím proč tohle pořád má někdo v novinách potřebu rozpitvávat. Z mého pohledu je situace zcela prostá a nijak nesouvisející s vírou. Jude Slavie je prostě odvozeno od hvězdy na našem dresu, tenhle pokřik mě nijak neuráží, beru ho jako součást hecování. To už to tady vážně chceme dotáhnout k těm absurditám jako např. v USA, kde se o černochovi nesmí říct, že je černoch? Na tom přece není nic rasistického. Mě taky neurazí, když o mě někdo řekne, že jsem běloch. Lidi, buďme normální a nehledejme problémy tam, kde nejsou.

      • Re: Statistické okénko - 23. kolo

        vlk30 (přítel SN)     před 11 lety 16.04.2013 16:46 |  
        0 0

        Pleteš se od hvězdy to odvozeno není.

        • Re: Statistické okénko - 23. kolo

          vlchan     před 11 lety 16.04.2013 16:58 |  
          0 0

          Prosím o vysvětlení vztahu slávistická hvězda - judaismus. Děkuji.

          • Re: Statistické okénko - 23. kolo

            Citrus (přítel SN)     před 11 lety 16.04.2013 17:37 |  
            0 0

            Jaký vysvětlení, prostě hvězda-hvězda. Vždyť je to nadsázka. To bysme takhle mohli rozpitvávat všechno. Proč se kříčí Sparta buzerantů parta? Je to nějak podloženo nákloností homosexuálů ke Spartě? Proč řveme My jsme Slavie, vy nejste nic? To taky nedává gramaticky smysl.

            • Re: Statistické okénko - 23. kolo

              vavicek     před 11 lety 16.04.2013 19:48 |  
              0 0

              Samozřejmě, že existuje souvislost Sparta - homosexualita. Ve starověkém Řecku byl homosexuální styk mezi Spartskými vojáky běžný a tehdejší společnost ho akceptovala. Tedy pokud se tak dělo mezi starším vojákem a mladším. Abych to shrnul, jestliže se někdo pojmenuje podle antické Sparty, tak musí s podobnými narážkami počítat. Ovšem vztah Slavia- judaismus žádný neexistuje.

              • Re: Statistické okénko - 23. kolo

                Citrus (přítel SN)     před 11 lety 16.04.2013 19:55 |  
                0 0

                Děkuji za rozšíření znalostí. Každopádně opět pochybuju, že na základě toho vznikl ten pokřik.

          • Re: Statistické okénko - 23. kolo

            vlk30 (přítel SN)     před 11 lety 16.04.2013 18:30 |  
            0 0

            Prosím tě,vztah tam právě žádný není.Právě že ten cíp směrem dolů něco znamená,kdysi jsem to věděl no je to dohledatelné,tak že komunistická i židovská hvězda s tou naší nemá vůbec nic společného.

            • Re: Statistické okénko - 23. kolo

              Citrus (přítel SN)     před 11 lety 16.04.2013 19:52 |  
              0 0

              My si nerozumíme. Já netvrdím, že má naše hvězda něco společnýho s tou židovskou. Jen prostě ten pokřik takhle chápu. My máme hvězdu, židi mají hvězdu -> Jude Slavie. Že je tam úplně jiná symbolika apod., to je samozřejmě fakt. Jen prostě odmítám ten nesmysl, že každý, kdo řve Jude Slavie je antisemita.

              • Re: Statistické okénko - 23. kolo

                vlk30 (přítel SN)     před 11 lety 16.04.2013 21:44 |  
                0 0

                Ale jo,jinak sem odpovidal kolegovi nad tebou.

        • Re: Statistické okénko - 23. kolo

          bongor     před 11 lety 16.04.2013 17:07 |  
          0 0

          Ta židovská hvězda je úplně jiná,žlutá a kromě toho mají sralťani taky svoji hvězdu a taky pěticípou,jako my a židi maj myslím i víc cípů.Ale to je vedlejší.On už před 2.světovou vyšel v německém tisku článek o klubech v Praze a tam se píše,že v Praze jsou tři význačné mančafty a to německý DFC,slovanská Slavia a židovská Sparta.
          No třeba se němečtí soudruzi mýlili.

          • Re: Statistické okénko - 23. kolo

            vlk30 (přítel SN)     před 11 lety 16.04.2013 18:25 |  
            0 0

            Tak nějak to je,mimochodem DFC měli hřiště vedle nás na Letný.Slavie samozřejmě vychází ze slovanství a dokonce snad existovalo pravidlo, že za Slavii nemůže hrát jiný hráč než slovanského původu,tedy alespoň před válkou.Na ten pokřik,, jude Slavie,, existuje víc vysvětlení.

            • Re: Statistické okénko - 23. kolo

              Petr9608     před 11 lety 16.04.2013 18:26 |  
              0 0

              Tak to bezezbytku nyní splňujem :-)

              • Re: Statistické okénko - 23. kolo

                vlk30 (přítel SN)     před 11 lety 16.04.2013 18:32 |  
                0 0

                No ted bezesporu :-)

            • Re: Statistické okénko - 23. kolo

              JS (přítel SN)     před 11 lety 16.04.2013 23:19 |  
              0 0

              Samozřejmě, že se mýlili.. DFC byl klub pražských německých židů, také ho němci hned zakázali.

  2. Re: Statistické okénko - 23. kolo

    Petr9608     před 11 lety 16.04.2013 18:33 |  
    0 0

    No a by pokládáte za reálný, že bysme do 1. kole sezóny 2013/14 nastoupili pod Radou? Já tedy ne...

    Jen snad mám trochu obavu z toho, kdyby jsme (díky lehoučkýmu losu) udělali třeba tři výhry v 28. - 30. kole, tak aby se neřeklo, že je vlastně ten Rada skvělej, bo tři výhry je nejlepší výsledek od podzimu 2011 bla, bla,,,

    • Re: Statistické okénko - 23. kolo

      vlk30 (přítel SN)     před 11 lety 16.04.2013 18:50 |  
      0 0

      Pokládám to za reálné pokud se tak rozhodne vedení klubu,bude to na nich.

      • Re: Statistické okénko - 23. kolo

        spino     před 11 lety 16.04.2013 19:34 |  
        0 0

        Kusý by Radu vyhodil už dávno, ale Řebíček nad ním drží ochranou ruku.

    • Re: Statistické okénko - 23. kolo

      bongor     před 11 lety 16.04.2013 18:53 |  
      0 0

      Mně je blbý zúčastnit se nějakého honu na Radu.Nemám to rád všeobecně,ale te člověk si o to úplně říká,úplně o to prosí.Ta jeho poslední vyjádření,třeba že hrajeme hezky,nebo víte kdo já jsem?
      To je přímo výzva k defenestraci.Nevěřím tomu jeho náznaku,že tuhle současnou hru musíme absolvovat,aby se z nás jako zázrakem stalo úspěšné a kvalitně hrající mužstvo.Kdo tomu věří,ať tam běží.

      • Re: Statistické okénko - 23. kolo

        Kornovo     před 11 lety 16.04.2013 19:04 |  
        0 0

        at odehraje 30 zapasu a at potom vedeni udela nejakou analyzu jeho prace na jejimz zaklade bude pokracovat ci ne.asi nejak tak jak to udelal pelta s bilkem

      • Re: Statistické okénko - 23. kolo

        Markus     před 11 lety 16.04.2013 19:22 |  
        0 0

        Lidsky je mi ho líto, vůbec nepochybuji o jeho snaze, nasazení se týmu věnovat. Jenže náš tým se hledá, nejsme rozjetý vlak nebo spíše parník, řeka osudu nás nese dosti náhodně. Bohužel Rada nemá odvahu hledat s týmem efektivnější způsob, jak využít schopnosti hráčů. Nejen že není schopen udělat velké změny, vidět není ani odlaďování toho defenzivního "systému" co hrajeme. Vždy říkám, kdo nic nezkusí, na nic nepřijde. Když vidím "formu" některých našich borců, není prostě statisticky možné, aby na lavičce neseděl náhradník, co by tam zahrál lépe. Znát formu svých hráčů je povinnost každého trenéra a on nevolí ani možnost "pozdě ale dříve než později", kdy by měl odvahu vystřídat hráče co mu to nejde třeba ještě během prvního poločasu. Mnohokrát jsme viděli ve velmi důležitých zápasech jiných týmů překvapivé nasazení mladého hráče z lavičky, třeba jako kdyby v lize proti Spartě nastoupil Rakovan (jen pro příklad, vůbec neříkám, že by se něco změnilo k lepšímu), ale on tohle neudělá. Tým není na takové situace zvyklý a když se pak uděje nějaké nečekané zranění, někdo vykartuje nebo je kvůli formě zralý na ručník, máme hned problém co nás stojí drahocené body. Petroušovi i Poustkovi jsme vyčítali nezkušenost, teď doplácíme na sice zkušeného trenéra, co ale nemá odvahu dostatečně razantně změnami hledat správnou cestu. Zkušenost potřebujeme, ale věřím, že by stačila na postu asistenta, na trenéra musí příjít odvážný člověk se spoustou energie a tým musí konečně srovnat do systému, kdy každý bude i poslepu schopen hrát na čem se dohodneme.

      • Re: Statistické okénko - 23. kolo

        Oja     před 11 lety 16.04.2013 21:14 |  
        0 0

        Nezastávám se Rady, ale zrovna to jeho "Víte kdo já jsem" bylo zbytečně vytržené z kontextu a použité proti němu. Pár dní před tím výrokem byl totiž v nějaké reportáži, tuším na Nově, několikrát označen jako KAREL Rada. Proto on na dotaz toho novináře, který mu zkomolil jméno reagoval takhle, ani se mu popravdě moc nedivím...

        • Re: Statistické okénko - 23. kolo

          lassiter     před 11 lety 17.04.2013 09:39 |  
          0 0

          Také se mu nedivím, ale z kontextu to vytržené nebylo, nebo minimálně to tedy vytrhl on sám, když k tomu ten kontext dodal až po dvou dnech :-)

    • Re: Statistické okénko - 23. kolo

      spino     před 11 lety 16.04.2013 19:11 |  
      0 0

      Čau Petře. Můžu se tě zeptat, co studuješ?

    • Re: Statistické okénko - 23. kolo

      th     před 11 lety 16.04.2013 22:38 |  
      0 0

      Já spíš přemýšlím o Radovi ve smyslu, co je za možnosti s ním udělat, jak moc by byly možné, pravděpodobné (ochota jednotlivých osob na to přistoupit atd) a taky prospěšné Slavii. Co myslíte, pánové?

      1. nic se nezmění, zůstane hlavním trenérem pro další sezonu (v souladu se smlouvou).

      2. rozšíří se realizační tým o nového trenéra (Kozel atd) na model dvou formálně rovných trenérů (styl a la Škorpil-Czaplár).

      3. bude vykopnut vzhůru jako Hřebík (na pozici sport. ředitele) a Kusý najde nového trenéra (Kozel atd).

      4. zůstane hlavním trenérem pro další sezonu (v souladu se smlouvou), nová osoba (Kozel atd) přijde na jinou pozici (třeba sport. ředitel), kde setrvá do první příležitosti, kdy bude možné Radu vyhodit během další sezony.

      5. odejde po dohodě po konci sezony (svede se to na fans, zdravotní důvody atd atd, ale oficiálně ne kvůli výsledkům).

      6. vedení ho vyhodí pro uspokojivé výsledky po sezoně.

      7. sám rezignuje.

      8.-?.

      • Re: Statistické okénko - 23. kolo

        spino     před 11 lety 16.04.2013 22:45 |  
        0 0

        8. Řebíček ho pošle do svého Brna. Do tohoto průměrného týmu perfektně zapadne a bude je držet v klidném středu tabulky. K nám přijde Kozel a všichni budem šťastní.


        Ještě je třeba ale vyprovodit Držmíška.

        • Re: Statistické okénko - 23. kolo

          Petr9608     před 11 lety 16.04.2013 23:12 |  
          0 0

          5, 6, 7 - snad
          1 - jen to ne
          2, 3, 4 - takový dost šroubovaný konstrukce, nepravděpodobný...

          Mne vůbec fascinuje, co na něm ten Řéba viděl, že ho sem vůbec tahal..

          • Re: Statistické okénko - 23. kolo

            spino     před 11 lety 16.04.2013 23:20 |  
            0 0

            Zná ho z Teplic. Čistě osobní vazby. Odpoví tomu i výše platu, kterou mu stanovil.


            PS: Co prosím studuješ? Mám pocit, že jsem tě dneska viděl ve škole.

            • Re: Statistické okénko - 23. kolo

              Petr9608     před 11 lety 16.04.2013 23:33 |  
              0 0

              Tak to byl určo omyl...

              • Re: Statistické okénko - 23. kolo

                spino     před 11 lety 16.04.2013 23:35 |  
                0 0

                A co teda studuješ?

                • Re: Statistické okénko - 23. kolo

                  jarodo57     před 11 lety 17.04.2013 16:42 |  
                  0 0

                  Psychologickou fakultu zaměřenou na psychopatické jevy ve fotbalové Slávii

          • Re: Statistické okénko - 23. kolo

            bongor     před 11 lety 16.04.2013 23:56 |  
            0 0

            Vždyť jsem to už psal mockrát,jsou to kamarádi z Teplic.Straka byl
            s nervama trop a tak si majitel vzpomněl na Radu.To řešení se přímo nabízelo.

          • Re: Statistické okénko - 23. kolo

            th     před 11 lety 17.04.2013 18:47 |  
            0 0

            Jo, uznávám, 2, 3, 4 to je taková podivná konstrukce, která mne napadla pro situaci, kdy by na jednu stranu byl v Slavii tlak na Radovo nesetrvání větší než Kusý oficiálně připouští na tisovkách, ale zároveň ne dost silný, aby byl ihned prosazen u majitele. 3 a 4 bych celkem snesl, na to mám trpělivost, 2 se trochu děsím.

            Jinak spino, s tím Brnem, dobrý pokus o další řešení. :-D Samozřejmě jště jsou min. další tři možnosti podobně na hraně absurdity a dobrého vkusu - dlouhodobá zdravotní nezpůsobilost, smrt a vykoupení ze smlouvy jiným klubem, jako jsme my udělali vůči Teplicím. :-)

        • Re: Statistické okénko - 23. kolo

          jarodo57     před 11 lety 17.04.2013 17:01 |  
          0 0

          ad2, A taky odstrašující příklad CHovanec- Hašek.Pro mě jednoznačné -odchod ze Slávie -nepotřebujeme na jakékoliv úrovni tak zpátečnického trenéra nebo nedej bože snad sport. ředitele apod. -primitivní lidé do manažérských funkcí nepatří.To může být někde v Severní Koreji nebo ve Venezuele

          • Re: Statistické okénko - 23. kolo

            th     před 11 lety 17.04.2013 18:35 |  
            0 0

            úplně s tebou souhlasím o té dvojici na lavičce. Uklizení na sport. ředitele nebo jinou vyšší funkci bych byl ochotný skousnout, pokud by to bylo řešení do konce oné dvouleté smlouvy, ale jako na trvalo to ne, ze stejného důvodu jako jmenuješ.

  3. Re: Finanční padák pro kluby které degradují z PL

    Barra     před 11 lety 17.04.2013 13:07 |  
    0 0

    http://twentyfour7football.com/premier-league-agree-60m-parachute-payments-4806

    Trochu jiný svět…

    Kluby, které degradují z Premier League do druhé ligy (Football League Championship), dostanou nově bolestné ve výši celkem 60 mil pondů (v přepočtu 1,8 miliardy korun), vyplaceno v částkách během 4 následujících sezón. Do teď dostávali odškodné ve výši 44 mil pondů nebo 1,32 miliard korun - během prvních dvou letech byla částka 32 mil pondů, v třetím a čtvrtém roce 12 mil pondů.

    Tato finanční pomoc má klubům pomoci, když po degradaci přijdou o značnou část příjmů z práv z televizního vysílání a sponzoringu, ale přesto nadále musí platit vysoké mzdy hráčům.

    1,8 miliardy korun – pro Slavii to představuje ekvivalent rozpočtů na cca. 15 sezón. Pro kluby s anglickým rozpočtem není problém upsat ty nejlepší fotbalisty, těžko se dá s nimi konkurovat o hráče. Fotbalový svět není úplně v rovnováze. Jde o Anglii, Německo, Itálii, Španělsko, Francii – a ty ostatní (úmyslně jsem mezi ten Top 5 nepočítal Rusko, Turecko atd. Přehled financích které se točí ve fotbale v těchto zemích není tak jednoznačný).

    • Re: Finanční padák pro kluby které degradují z PL

      honzah (přítel SN)     před 11 lety 17.04.2013 14:27 |  
      0 0

      Já bych to rozdělil na evropskou A-třídu (Španělsko, Německo, Anglie, Itálie, Francie), evropskou B-třídu (Nizozemsko, Portugalsko, Rusko, Ukrajina) a zbytek.

      • Re: Finanční padák pro kluby které degradují z PL

        bongor     před 11 lety 18.04.2013 06:54 |  
        0 0

        Stejně když se zamyslíme nad Ruskem a Ukrajinou a nad jejich životní úrovní,tak se divím,jak některé kluby prosperují.U mě kdysi dělalo snad sto Ukrajinců a ty jsem musel litovat,jak na to jsou mizerně.Když jsem je vzal na oběd,tak z toho byli docela vyvalení,jedli totiž většinou jen housky.A najednou vidíme,že jsou ve fotbale daleko výš než my/myslím finančně./Nebo jsem nedávno mluvil s ruským tirákem,měl na 3 dny jenom desetilitrovou láhev s naloženou krmnou řepou/ve slaném nálevu/.A pochopitelně dvě lahve vodky.Rozumím tomu,že tam to financuje oligarchie,ale přece
        to nedělají jen aby utopili peníze.Turecko neznám,ale třeba Portugalsko má věčně finanční problémy,údajně mají HDP menší než my.O Nizozemsku jsem do nedávna vůbec nepochyboval,tam jsem s otevřenou pusou čuměl na jejich vysoký životní standard.A najednou čtu,že už taky uvažují o nějaké pomoci od EU.Ale to Španělsko a Itálie taky.

  4. Re: Statistické okénko - 23. kolo

    honzah (přítel SN)     před 11 lety 17.04.2013 14:28 |  
    0 0

    Stejně ty Budějovice nechápu. Jmenováním pseudotrenérské dvojice Švantner-Vozábal se k sestupu přihlásili už před jarem. Přitom by mohli na lavičku posadit kvalitního trenéra Kotrbu.

  5. Re: Statistické okénko - 23. kolo

    1rytir     před 11 lety 17.04.2013 14:59 |  
    0 0

    Asi budu kamenován, když se krátce vrátím ke včerejšímu pohárovému zápasu Sparty s Olomoucí, ale chci na něm ukázat co všechno Sparta může a co my ne. Do hry poslala tým bez pěti, či šesti opor, přesto Olomouci dala zase 4 branky a na postu špílmachra a tvůrce hry více než zdárně otestovala osmnáctiletého kluka. To vše si může dovolit nejen kvůli širokému a zjevně kvalitnímu kádru, ale hlavně kvůli dosahovaným výsledkům a hře, kterou praktikuje. Nic z toho u nás možné není. Protože nexistovaly žádné výkonnostní cíle byl dán prostor k experimentům v přípravě (točení rozestavení, každý poločas jiný tým atd), mužstvo se nechytlo, neví, co by mělo hrát, výsledkově to sice není úplný propadák, ale nahoru to nejde a pořád jsme ještě namočeni v pásmu sestupu! Z toho důvodu, byť víme, na kterých postech nás tlačí bota, si nemůžeme dovolit vyzkoušet na hřišti naše juniorské talenty (kdyby z nich ale přeci jen někdo nastoupil, pak v tom herním srabu by to pro jeho sebevědomí nic nedalo). Vím, že to jsou známé věci. Píšu je sem jen proto, že nejen vedení a trenér, ale i mnozí fanoušci propadají dojmu, že teď se nedá a ani cenu nemá něco měnit, sezóna je v čudu a nezbývá než trpělivě čekat na léto. Co se ale za dva a půl letního měsíce změní? Na co bude čas?

    • Re: Statistické okénko - 23. kolo

      utrzeny_ze_retezu     před 11 lety 17.04.2013 15:39 |  
      0 0

      Máš recht. Já to taky nechápu, nevim proč na lavičce v derbi neseděl nějaký kluk z juniorky nebo proč rovnou nehrál místo Huba, hůř by to asi nedopadlo...

    • Re: Statistické okénko - 23. kolo

      Barra     před 11 lety 17.04.2013 15:46 |  
      0 0

      Myslím si, že všechni trenéři kteří mají nějaké jméno jsou momentálně zadaní, když tedy vynechám KJ.

      Pochybuji, že by nějaký Kozel (abych jmenoval jméno, které tady nejvíce cirkuluje) měl zájem o to, aby svojí Duklu teď opustil. Klub by mu to asi také nepovolil (i když vím že se vše dá (od)koupit, i Kozel).

      Nikdo z nás ale neví, jestli náhodou už nějaké jednání - dohoda z nějakým novým trenérem není. V tom případě se již teď samozřejmě dá pracovat na budování mužstva na přístí sezónu dle představ nového trenéra.

      • Re: Statistické okénko - 23. kolo

        vlk30 (přítel SN)     před 11 lety 17.04.2013 16:00 |  
        0 0

        No jistě co si ted pomůžem že odvoláme Radiče a dosadíme tam náhražku na pár zapasů,řekl bych že to nepomůže absolutně ničemu a Rebu by to stálo zbytečný prachy.

      • Re: Statistické okénko - 23. kolo

        vavicek     před 11 lety 17.04.2013 16:20 |  
        0 0

        A Rada snad volný byl?

        • Re: Statistické okénko - 23. kolo

          Barra     před 11 lety 17.04.2013 16:51 |  
          0 0

          Radu Slavie ´přebrala´ od Teplic po ukončení sezóny, ne během. Z příspěvku Rytíře jsem alespoň já pochopil, že mu jde o to aby již teď přišla náhrada za Radu, protože 2,5 měsíce letní přípravy se Rytíři zdá moc krátký termín.

          Samozřejmě se vše dá koupit, jak jsem také psal. Osobně by se u mě ale takový trenér předem lidsky diskvafikoval, kdyby během sezóny opustil svůj stávající klub, aby přešel ke Slavii. Protože co se stane jednou, může se opakovat. Takový trenér by nás také mohl opustit a reagovat na lákavější nabídku, kterou by během svého působení ve Slavii mohl dostat. A jak bychom se pak na takového Kozla atd. dívali?

          Jedná se ale o můj pohled na věc.

          • Re: Statistické okénko - 23. kolo

            vlk30 (přítel SN)     před 11 lety 17.04.2013 18:39 |  
            0 0

            Prostě je to čirá zhovadilost to takto řešiti a navíc z koho bychom vybírali.Neilbižší termín na změny bude po sezoně.Navíc přidám osobní názor jak to vše dopadne, pokud se uplně neposere konec sezony tak si myslím že tu Rada ještě rok zůstane.Někdo odejde jiný se přikoupí a pojede se dál.Kdyby bylo mým tak trenéra v létě po dohodě s díky uvolním,ovšem ta náhrada bude zapeklitá věc.

            • Re: Statistické okénko - 23. kolo

              bongor     před 11 lety 18.04.2013 07:11 |  
              0 0

              Jestli tedy nám stačí,že hrajeme nekoukatelný fotbal a nejsme bezprostředně ohrožení sestupem,tak je pro nás Rada ideální volba.Ono se takhle hrát dá do nekonečna.Ale počty diváků stále klesají,to je prostě neoddiskutovatelný fakt.Když jsem viděl poloprázdné tribuny v zápase s Duklou,tak mi bylo smutno,zejména když jsem to porovnal s narvaným stadionem na starém Edenu a to jsme ještě většinou stáli,někdy i na sousedově noze.
              Teď jsem si říkal,Slávisti,proč je nás tak málo?Ještě před pár roky noviny psaly,že vládu nad českým fotbalem definitivně převzala Slavia a že to je určitě na dlouhou dobu.Hráli jsme nejhezčí fotbal,zatímco předtím úspěšnější rumun hrál ještě horší holomajznu,než teď my.Změnila to odvaha jejich vedení.Vyhodili oblíbeného Chovance a začali se fotbal učit od Hřebíka,kterého předtím snad dvakrát vyhodili.Hřebík nasadil mladé odchovance a nechal si nadávat za horší výsledky.Věřil v podstatné zlepšení.
              A teď měli ještě štěstí na rozumného Lavičku.Takže někdy je potřebný rapidní řez a ne jen věčně čekat na zázrak a nechat si utíkat sezonu za sezonou.A když to vezmu osobně,tak my ,staří pardálové nevíme,jestli se vůbec nějakého zlepšení ještě dočkáme.

          • Re: Statistické okénko - 23. kolo

            1rytir     před 11 lety 17.04.2013 18:47 |  
            0 0

            Přesně. Necelé dva měsíce přípravy v létě pod vedením nového trenéra je málo na změnu organizace hry směrem k její atraktivnější podobě.

            • Re: Statistické okénko - 23. kolo

              Barra     před 11 lety 17.04.2013 19:13 |  
              0 0

              A řešení je tedy podle tebe co?

            • Re: Statistické okénko - 23. kolo

              dArtagnan     před 11 lety 17.04.2013 19:54 |  
              0 0

              Tak jaktože to Komňacký s Jihlavou dokázal?

              • Re: Statistické okénko - 23. kolo

                vlk30 (přítel SN)     před 11 lety 17.04.2013 20:24 |  
                0 0

                Tak nemít tam Tecla na podzim nevim nevim,nam by ve finále stačil golovej útočník jako měla chátra Kweukeho nebo jabka Lafatu který ty týmy podrželi.Nejvíc co vyčitam Radovi že vyhodil Zbynu.

                • Re: Statistické okénko - 23. kolo

                  bongor     před 11 lety 18.04.2013 07:15 |  
                  0 0

                  Vyhodit Pospěcha byla z hlediska naší výkonnosti určitě blbost,ale jestli s ním měl Rada nějaké zásadní problémy,tak bych to pochopil,kdyby měl připravenou rovnocennou náhradu.Pokud měl jenom Škodu,tak bych to v zájmu Slavie překousnul,i když asi by to byl problém.

                  • Re: Statistické okénko - 23. kolo

                    vlk30 (přítel SN)     před 11 lety 18.04.2013 15:40 |  
                    0 0

                    JJ stačilo by kdyby Zbyna dal 10-11 golů, no vím že kdyby :-)

    • Re: Statistické okénko - 23. kolo

      vavicek     před 11 lety 17.04.2013 16:24 |  
      0 0

      Samozřejmě. Důvod proč nebyli Čepelák s Kolaříkem ani na lavičce chápe asi jenom Rada.

      • Re: Statistické okénko - 23. kolo

        spino     před 11 lety 17.04.2013 21:05 |  
        0 0

        Rada je sice kat Slavie, ale oproti němu je Držmíšek přímo masovej vrah.

  6. Re: Statistické okénko - 23. kolo

    Tomis68 (přítel SN)     před 11 lety 17.04.2013 16:02 |  
    0 0

    Komentář na idnes: "Fotbalový útočník Tomáš Necid odmítl nabídku CSKA na prodloužení smlouvy. Není vyloučeno, že po čtyřech letech zamíří z klubu do nového angažmá."

    Slyšel jsem určité spekulace o jeho konci v Rusku už dřív... Ale návrat do SKS by z jeho strany asi bohužel pod Radou nedával smysl... Sám bez podpory zálohy by si asi ani Necka ve Slavii k dalšímu zahraničí nepomohl...

    • Re: Statistické okénko - 23. kolo

      jarodo57     před 11 lety 17.04.2013 16:52 |  
      0 0

      Nejdřív porovnej za kolik do Ruska šel a až potom si to dej dohromady. Ani Rusáci nejsou úplný idioti,že budou vyhazovat desítky miliónů .I to posraný hostování by nás stálo obrovský prachy a k čemu by to vlastně bylo. Teď máme 3 útočníci a co z toho?

      • Re: Statistické okénko - 23. kolo

        Tomis68 (přítel SN)     před 11 lety 17.04.2013 17:39 |  
        0 0

        Pane Jarodo, za kolik do týmu CSKA přišel (pamatuju-li se dobře, tak za 5M €) je v situaci, kdy se hráč rozhodne neprodloužit smlouvu, úplně jedno. Už jistou dobu platí, že hráč po vypršení smlouvy může podepsat, kde chce. Asi jste můj příspěvek nečetl celý, ale reagujete jen na jeho první část, protože jinak byste na mě těžko reagoval smyslem "k čemu by to vlastně bylo".

        Pro jistotu sem kopíruju svůj názor znovu:
        "Ale návrat do SKS by z jeho strany asi bohužel pod Radou nedával smysl... Sám bez podpory zálohy by si asi ani Necka ve Slavii k dalšímu zahraničí nepomohl..."

        Z toho plyne, že by podle mě byl v útoku stejně odstřihnutý jako naši současní útočníci. O finanční stránce (např. případné výši smlouvy) jsem se vůbec nevyjadřoval.

        • Re: Statistické okénko - 23. kolo

          jarodo57     před 11 lety 17.04.2013 18:23 |  
          0 0

          Já si nejsem tak jistý jestli mu letos končí smlouva.Ale pokud mohu vyjádřit názor nad Necidem ,tak ten dle mého názoru do své rodné vlasti nebude vůbec pospíchat a tak mě přišel ten tvůj komentář k tomu, že bude volný tak trochu zbytečný.

          • Re: Statistické okénko - 23. kolo

            th     před 11 lety 17.04.2013 18:37 |  
            0 0

            ''Současný kontrakt Necidovi vyprší na konci letošního roku.''

            www.sport.cz/fotbal/evropske-ligy/clanek/470543-necid-odmitl-prodlouzit-smlouvu-s-cska-zvazuje-odchod-z-klubu.html#hp-sez

        • Re: Statistické okénko - 23. kolo

          bongor     před 11 lety 18.04.2013 07:24 |  
          0 0

          Máš pravdu,dokud se nezmění system hry,tak nám nepomůže žádnej útočník,jen se u nás zahrabe a přijde o pěkný kus kariery.
          Z toho by asi byl Necka hodně nervozní,když vezmeš jeho dlouhé laborování s kolenem,to už byla velká časová ztráta a teď ještě přijít do mužstva,které momentálně útok vůbec neumí.
          Já mám takovou teorii,že i z průměrných hráčů se dá udělat velmi dobré/ne špičkové/,mužstvo.Mám to vyzkoušené z muziky.Jen musíš každému hráči/muzikantovi/přidělit part na který stačí,případně si vybírat hráče,kteří ti sednou do stylu hry.Jedenáct vynikajících hráčů nevytvoří vynikající mužstvo,když nevědí co vlastně hrát a jsou na postech,které jim nesedí.

    • Re: Statistické okénko - 23. kolo

      1rytir     před 11 lety 17.04.2013 18:51 |  
      0 0

      Můj názor je takový, že půjde jinam, snad do Francie, pravděpodobněji někam do Turecka. Na návrat do Slavie je pro něj ještě moc brzo. Kromě toho my budeme pogtřebovat investovat do kreativního ofenzivního záložníka. Ale kde ho vezmeme ví Bůh.

      • Re: Statistické okénko - 23. kolo

        klimi     před 11 lety 17.04.2013 19:25 |  
        0 0

        Šimeček, Hrubý,...

        • Re: Statistické okénko - 23. kolo

          Kornovo     před 11 lety 18.04.2013 09:22 |  
          0 0

          vsak simecek uz pred x lety zacinal v acku pod jarolimem nebo ciprem,tak nechapu proc ho tam rada neda.viktor ma v nasi lize odehrano vic jak skutka,tak nevim co se resi o nezkusenych

          • Re: Statistické okénko - 23. kolo

            tantalos     před 11 lety 18.04.2013 13:25 |  
            0 0

            To jsem netušil. Pořád člověka něco překvapí..

          • Re: Statistické okénko - 23. kolo

            quelhar (admin)     před 11 lety 18.04.2013 13:49 |  
            0 0

            Viktor Simecek ma v lize odehranou jedinou minutu ze zapasu s Brnem. Nepletes si ho treba s Proskem? Je pravda, ze v priprave acka byl uz pred zranenim v lete 2011 (pod Petrousem), ale pak se v repre (U18) zranil a skoro rok nehrál...

        • Re: Statistické okénko - 23. kolo

          Pepino44     před 11 lety 18.04.2013 12:37 |  
          0 0

          Tak podle mého,Šimeček by tam mohl dosáhnout,ale Hrubý je podle mého podhrot,ten tak na místo Kisela.

          • Re: Statistické okénko - 23. kolo

            Kornovo     před 11 lety 18.04.2013 17:51 |  
            0 0

            jo sorry chlapi,tak simecek to neni a prosek taky ne.to opravdu nevim koho jsem myslel ,ale na tu charakteristiku urcite par hracu sedi

  7. Re: Statistické okénko - 23. kolo

    Petr9608     před 11 lety 18.04.2013 01:58 |  
    0 0

    Budem v EL 2014/15 nasazený ve 3. předkole?

  8. K té historii

    Dobi     před 11 lety 18.04.2013 08:49 |  
    0 0

    Reaguji na diskusi "Jude Slávie", mluvil jsem o tom na Univerzitě Slavia. DFC ("deficit") byl skutečně pražský židovský klub, přesněji klub pražských Židů považující němčinu za mateřský jazyk, který se - jak fotbalová historie velí, těžce vymezoval právě vůči Slavii a nějak jí vyškrtli z mistrovství, myslím, 1912! Oni reprezentocvali tu část pražských Židů, kteří nenáviděli vše slovanské, české a považovali Čechy za póvl. Údajně k nim i patřil Franz Kafka.
    Slavia vznikla na myšlenkách slovanské vzájemnosti - Slavia je bohyni Slovanstva! A důkazem jsou i kroky vzniku bratrských klubů z bývalé Jugoslávie - Vojvodiny Novi Sad a Hajduku Split.
    O nutnosti, aby člen Slavie byl aspoň ččástečný Slovan jsem slyšel také, podloženo to ale nemám. Ale ruku na srdce - kdo z nás je čistokrevný Slovan - jsem tím, čím se cítím! Příkladem budiž zakladatel Sokola, Miroslav Tyrš - rodák z Děčína (Tetschen), vlastním jménem Friedrich Emmanuel Tiersch, který se takto krásně doslova počeštil. Jedním z nejvýznamnějších funkcionářů Slavie byl slavný reportér Josef Laufer, kterého přívě Slavia zachránila před koncentrákem, kam by byl poslán pro etnický původ. Říká se také, že Slavii podporovali hlavně slovanští mecenáši, Spartu oni s krví zmiňovaného původu.
    Rozlišování na Židy a ostatní bylo výsadou nacismu a stalinismu! A nemá cenu se v tom rýpat. Bohužel ten pokřik potírá teorii i vlastenectví. Neplatí "Já jsem SLovan a kdo je víc?" ani "MY jsme Slavia, Vy nejste nic!" Stejně jako odpověď na českou hymnu při derby na podzim jarním neposlouchatelným krákoráním hymny sparťanské (aspoň v TV to tak vyznělo). Nechť tedy platí: Slavia je věčná, Živela Vojvodina, Hajduk živi vječno, ale také heslo z roku 1966 "Sparta je, když je Slavia!" Propagovaná velikány v Odboru přátel i Spartaklkubu (Růžek, Hanuš, Frič, Voska), le kam i toto dospělo? K rasové nenávisti, která by u nás, u Čechů, jako i rasově jednoho z nejtolerantnějších národů, dospěla?

    • Re: K té historii

      martyni (přítel SN)     před 11 lety 18.04.2013 13:56 |  
      0 0

      Diky za osvětu. A palec nahoru!

      • Re: K té historii

        Dobi     před 11 lety 18.04.2013 14:47 |  
        0 0

        Díky za uznání! Přiznám se, že mi je bližší osud Hajduku, Vojvodiny, Slavie Sofia či Wisly Krakov než Chelsea... Novináři ale píší jinak. Ale je to jedno. Sport by měl spojovat, ne rozdělovat. Ve Cvikově na Severu už byla dvě klání Sparta - Slavia vc několika sportech. A pod heslem - na hřišti soupeři, mimo ně přátelé. A pak poslouchám tu hymnu nebo oplzlé výkřiky, často s rasistickým zabarvením. Ale ono Smrt Spartě také není zrovna duchaplným vyjádření mozkoven! No jo!...

        • Re: K té historii

          vlk30 (přítel SN)     před 11 lety 18.04.2013 15:43 |  
          0 0

          Nezklamal jsi, věděl jsem že ty to tady povysvětlíš :-)

    • Re: K té historii

      vlk30 (přítel SN)     před 11 lety 18.04.2013 15:51 |  
      0 0

      Dohledatelná zmínka o tom že za Slavii může hrát jen hráč slovanského původu je v knížce když chytal Plánička kde je o tom něco málo napsáno.Je tam zmínka i sponzorovi Slavie nějakém bankéřovi který platil část gáže Franci Svobodovi když ho chátra chtěla místo belgičana Braineho.

      • Re: K té historii

        Dobi     před 11 lety 18.04.2013 21:52 |  
        0 0

        Díky, podívám se do Pláničky!

        Dnes už to stejně není ten slovanismus možný - jen v poslední době, co si vzpomínám - Belaid, Tavares, Démbélé, předtím Adauto, Adippe....Maďar Hercegfalvi
        Ale také: Slovinci Šeliga a Sanković, čtveřice Makedonců Naumov, Ivanovski, Toleski a Duranski (nemýlím-li se), Rusoukrajinec Tatarčuk, Srb Binić, Bosenský Srb Milutinović, Bošnjak Pinjo, Bělorus Trubila, Černohorec Šuškavčević, Chorvatočernohorec Ašanin, Chorvat Šiklić i dalmatinski Chorvat Aračić... No, a nepočítám samozřejmě bratry Slováky!!! "Hej, Slované, ještě naaaše slovanská krev žije!" Je klub, který se tím může pochlubit? Takže - Jude Slavie???????

    • Re: Statistické okénko - 23. kolo

      Barra     před 11 lety 18.04.2013 10:18 |  
      0 0

      Ale i tak mě Šmicer moc nepřesvědčil jako manažer. Sice milý, usměvavý kluk, který podle mě nerad jiným ubližuje, ale na tuto funkci si představuji někoho s lokty a s autoritou. U mě propadl, když po návratu v 2011 z Montenegra měli hráči zapotřebí si v letadle roztrhat reprezentační obleky a opile hulákat po návratu před letištěm na Druláka. Nechám teď uprostřed, jestli si ten t zasloužil či nikoliv.

      Šmicer nenašel autoritu, aby tomu zabránil, zůstal pasivní, nereagoval profesionálně. Hráči neměli ani z haly vyjít, bez toho že by se předem převlékli, i kdyby do bylo do tréninkové soupravy. Neumím si představit, že by se to stalo Němcům, Španělům atd.

      Nemyslím si, že Šmicer je muž na svém místě, spíš bych ho viděl jako vedoucího mužstva, ve funkci kde teď je Standa Vlček.

      • Re: Statistické okénko - 23. kolo

        lassiter     před 11 lety 18.04.2013 11:10 |  
        0 0

        Souhlasím, Vláďa je krásnej člověk, ale taky nemyslím, že tohle je jeho parketa. Moc bych chtěl, aby se nějak naplno vrátil do Slavie, ale v podstatě nevím, co by tady tak měl přesně dělat :-) Asi tady jen tak prostě být...

        • Re: Statistické okénko - 23. kolo

          Barra     před 11 lety 18.04.2013 11:22 |  
          0 0

          Být ´štístko´, to by stačilo.

          Nějaká funkce jako ombudsman / public relations by mu snad seděla - být otevřené ucho jak pro mladé hráče, tak první mužstvo, a také pro fanoušky. ´If you have a problem, don´t care what it is...´

          • Re: Statistické okénko - 23. kolo

            Markus     před 11 lety 18.04.2013 13:50 |  
            0 0

            Jestli má prachy a odvahu, ať se domluví s Řebíčkem, investuje je do Slavie a dostane za to část podílu. Slavie potřebuje další investice a pokud je klub skutečně stabilizovaný, takové zapojení investorů je cesta. Totéž platí, kdyby se chtěl vrátit Pavel Kuka.

            • Re: Statistické okénko - 23. kolo

              Barra     před 11 lety 18.04.2013 15:01 |  
              0 0

              Pochybuji, že by Šmicer měl zájem o to, aby investoval do Slavie. Určitě (alespoň předpokládám) si něco v Anglii našetřil, v jeho době ale ještě nechodily tak velké peníze ve fotbale jako teď. Ale slušně si určitě vydělal.

              Sponzor očekává za své peníze něco zpět, investor se většinou může rozloučit se svými penězi. Ne každému se podaří uspět tak jako Paclíkovi. Měl ale štěstí s Vrbou a že díky evropské lize klub vydělal.

              Navíc, stát se minoritním společníkem by alespoň mě vůbec nelákalo, protože pak je možnost spolurozhodování a ovlivňování dění v klubu nulová. A pochybuji, že by Šmicer měl pár set miliónu, aby získal dost velký balík podílů, aby se s ním muselo počítat.

              Ale Šmicer nemusí donést peníze, aby byl klubu úspěšný. Mně bohatě stačí dva tituly, které jsme po jeho návratu získali. Už kvůli tomu bych z pověrčivosti Štístka zaměstnal. Člověk nikdy neví, ale titul s Lens, 2 Evropské poháry s Liverpoolem, francouzský pohár s Girordins, 2 tituly se Slavií - že by na tom něco bylo?

              • Re: Statistické okénko - 23. kolo

                Markus     před 11 lety 18.04.2013 15:08 |  
                0 0

                Pokud s tou pověrčivostí budeš opravdu uvažovat takto, samozřejmě že na tom něco bude :)

    • Re: Statistické okénko - 23. kolo

      Jiri1     před 11 lety 18.04.2013 10:23 |  
      0 0

      Ano, to je proste fakt, manazeri hracu za tim citi dalsi penize, uz jen nominace do repre a tim moznost dalsich penez pro ne je proste zaminkou dalsich naprosto scestnych buzeraci manazera repre i clenu realizacniho tymu. Neco podobneho samozrejme funguje i v lize , kde jsou nekteri manazeri , kteri dobre mapuji hracsky trh naprosto vylouceni z moznosti tipovat hrace pro dnny klub , je to i u nas a je to skoda , protoze uznavany odbornik na mladez tak dodava hrace vsude okolo a jsou hodne kvalitni.
      Kozel, zatmi furt fantasmagorie nekterych jedincu, kteri tvrdi uz se jedna , uz je hotovo, takze jen strucne, hotovo neni naprosto nic .
      Nakonec si nemohu odpustit poznamku k nekterym zdejsim odbornikum, vzdy kdyz hraci zacnou delat takove minely takoveho kalibru jako Hub a delaji je opakovane , neni to nahoda a je to vyjadrenim rozhadanosti kabiny nebo vnitrnich problemu klubu.

    • Re: Statistické okénko - 23. kolo

      Borris     před 11 lety 18.04.2013 15:53 |  
      0 0

      Z repre už je mi dávno zle a té bandě kašparů co si říkají reprezentace už se jenom směju. Největší komedie je, že Pelta chtěl vyrazit Šmícu a Bílka nechat. Jen toho hajzla Peltu vidím, tak se mi otvírá kudla v kapse. Toho parchanta by měli zavřít mezi 4 stěny, které nemají ani okno! Asi si myslí blbeček že vina za špatné výsledky leží na Šmícovi. Vlastně pravda no, Šmíca není Sparťan jako on nebo Bílek, takže je to jeho vina.....

      Je ale fakt že už od začátku jsem říkal, že tahle funkce není pro Vláďu. Je to slávista tak ať se vrátí sem a pomůže Karolovi třeba s mládeží. V repre bude jako slávista stejně nežádoucí, tam si to teďka ta banda sráčů stejně řídí jak chce. Tak ať jim tam s tím sekne a jde sem. K té "takzvané" reprezentaci ani nemám slov. Jeden z nejlepších českých trenérů, ne-li ten vůbec nejlepší, Zdeněk Zeman je volný a my máme na lavičce takovou nulu. Ale chápu Peltu. Přece si on korupčnický prase, nenasadí do nároďáku člověka který proti korupci vždy bojoval. Co když by chtěl náhodou dělat sestavu podle toho kdo tam skutečně patří a ne podle toho jak chce on a nebo agenti. Fuj třikrát fuj!!!

      • Re: Statistické okénko - 23. kolo

        Barra     před 11 lety 18.04.2013 16:06 |  
        0 0

        Myslím si, že Zeman by ani nechtěl trénovat reprezentaci tak dlouho jak v čele bude stát Cinklé Jaro Pelta. Tím by se Zd. Zeman sám zapřel.

        • Re: Statistické okénko - 23. kolo

          bongor     před 11 lety 18.04.2013 16:52 |  
          0 0

          C.J.Pelta,ten přece musí být k smíchu celé Evropě.Já nechápu,že se s ním na UEFa vůbec někdo baví,tím si přece sám zadělává na ostudu.
          Když někdo káže proti korupci ve fotbale a za hodinu si pořásá rukou s C.J.tak je to na pováženou.

          • Re: Statistické okénko - 23. kolo

            Barra     před 11 lety 18.04.2013 17:11 |  
            0 0

            Bohužel i FIFA a UEFA měli v minulosti ´máslo na hlavě´. V případě Joao Havelange je to dokázané, o Joseph Blatter se nahlas šeptá. Organizace WK zemím jako je Qatar atd. je pověstná. S hlasy delegátů se čile obchoduje.

            Ale co si budeme říkat: Příležitost dělá zloděje (u nás ´Gelegenheid maakt de dief´, jedná se o do písmene stejný výraz), a někdy je šustění dolarů tak intenzivní, že kde kdo podlehne.

            • Re: Statistické okénko - 23. kolo

              jarodo57     před 11 lety 18.04.2013 17:35 |  
              0 0

              My co jsme starší ročníky a máme něco za sebou tak nás asi už nic nepřekvapí,ale ten fotbal to je opravdu hnůj,odpad všech odpodů a ještě všichni křičí ,že to je jejich život . Já Pelťákovi už nijak neřeknu než Gargamel(Šmoulové).Připomíná mi to jeho obočí i jeho vlastnosti.Všechno křiváctví jen se dobrat ke svému bohatství.

      • Re: Statistické okénko - 23. kolo

        jarodo57     před 11 lety 19.04.2013 14:41 |  
        0 0

        Je to bohužel fakt ,že Šmíca jim tam dělá stafáž a ještě je ten nejhorší.Kurva to si to neuvědomuje,že tam mezi tu bandu nepatří?

  9. Re: Statistické okénko - 23. kolo

    Tugarin     před 11 lety 18.04.2013 10:32 |  
    0 0

    A co pořád máte s tím Kozlem, já moc nerozumím, proč by měl jít z Dukly do Slavie. Ze sentimentu ? Ono je moc hezké si povídat o tom, jaké má Slavia jméno, ale v Dukle je úspěšný a dělá si trenérské renomé, tým si poskládal sám a má podporu i z hlediska jeho doplňování. Není pod tlakem a může být jen úspěšnější. Takže na jedné straně má jistotu a možnost práce s týmem, který může překvapit.
    Co by mu přinesl příchod do Slavie ? Nastoupí v roli spasitele k týmu, který nemá vnitřní náboj, zdědí hráče přitáhnuté předchůdcem z různých destinaccí, z nichž ti papírově lepší se budou chtít "restartovat". Stěží lze očekávat, že by majitel už nechtěl také výsledky, když se přivedli hráči za pár desitek milionu. Představa, že se mužstvo rozbourá a začne se stavět znovu asi moc reálná není, Navíc se musím přiznat, že zrovna nesdílím nadšení některých diskutujících, jak máme ohromně silný kádr s kterým by se mělo hrát o špičku. Když na konci skončí Kuisel, Vošahlík a Skácel, tak moc nevím kdo bude zakládat akce směrem dopředu. A ani v ostatních řadách nevidím zrovna fotbalisty, o které by se ostatní přetrhli, prostě tým na lepší průměr.

    • Re: Statistické okénko - 23. kolo

      lassiter     před 11 lety 18.04.2013 10:59 |  
      0 0

      Osobní ambice, peníze, Slavia, stadion, diváci, to je myslím celé. Pokud je někdo trochu ambiciozní, tak po čtyřech(?) letech kdesi na Dukle, na kterou je zvědavo asi 1500 lidí, na hnusným stadionu, ho nebude bavit hrát stále o šesté, sedmé, osmé místo, když vidí, že je to strop toho klubu, a to i když bude mít svou pohodu. Budovat si trenérské jméno má smysl, když ho pak někde může využít. Kde by ho měl Kozel v ČR využít? Ze Sparty asi nabídka nepřijde, možná z Plzně, a dál?

      • Re: Statistické okénko - 23. kolo

        Tugarin     před 11 lety 18.04.2013 11:32 |  
        0 0

        Já nezpochybňuji stadion, i vyšší divácký zájem. Ale upřímně vzato si nemyslím, že by Slavia měla reálně vyšší strop nežli má dDukla, Jsme bohatší a tvrdíme, že chceme poháry. Jenže realita trochu kulhá. Já se musím přiznat, že tenhle příspěvek jsem sem dal i z toho důvodu, že jsem o víkendu byl na Dukle a s mládežnickým mužstvem, takže byl položen i dotaz jak to vypadá s Kozlem. Odpověď tamních trenérů byla víceméně poměrně jasná, a to, že je mladý, inteligentní a má to srovnané v hlavě, takže v tuhle chvíli ne a tak se i "prý" vyjadřuje. A když jsem se zamyslel, tak ono to zrovna logiku z jeho strany logiku nemá.

        • Re: Statistické okénko - 23. kolo

          lassiter     před 11 lety 18.04.2013 13:05 |  
          0 0

          No a kdy to z jeho strany bude mít logiku? Až bude mít Slavia super tým jednoznačně na poháry a hrát dobře? Potom asi ale Slavia nebude potřebovat jinýho trenéra. Každej člověk je nějakej, drtivá většina trenérů je ráda, že sežene nějakou práci a je možný, že někteří by dali přednost klidu na Dukle před tlakem ve Slavii. Kozla neznám, netuším jakej je typ, ale pokud chce jít v českém fotbale výš, tak nemyslím, že případné odmítnutí Slavie by bylo v téhle situaci jakkoli logické. Myslím, že v lize jsou v současné chvíli jen dva trenéři, kteří by nyní nabídku Slavie odmítli, tedy Lavička a Vrba. Plus ještě ten v Příbrami, i když tam člověk nikdy neví :-)

          • Re: Statistické okénko - 23. kolo

            Tugarin     před 11 lety 18.04.2013 13:26 |  
            0 0

            Ne, ale když bude mít Slavia nejakou sportovní koncepci, čitelné ambice a alespoń možnost si nějakým způsobem poskládat mužstvo s nímž chce hrát. Ale ono je to úplně jedno, stejně si tady tváříme nějaké vlastní hypotézy a upínáme se vždy k někomu, kdo až když přijde, tak bude všechno skvělé...

      • Re: Statistické okénko - 23. kolo

        Barra     před 11 lety 18.04.2013 11:51 |  
        0 0

        Myslím, že máš pravdu. S Duklou Kozel asi docílil, co se dá, možná by mu ani tak nešlo o to, že by mohl vydělávat více, jak o osobní ambice a další krok dopředu v trenérské kariéře. Kdyby Dukla měla budget jako Slavia, tak by byl ještě možná další progres, teď se myslím si dostali na své maximum.

        Dlouho jsem byl zastáncem Rady, osobně mám rád trenéry ´bouřliváky´, kteří umí hecovat, koncem října po derby se Spartou se většina fanoušků s jeho působením smířila. Přišel bod zlomu, pár špatných výsledků stačilo. Myslím si, že i u Rady už teď chybí ten ´drive´ nebo elán, a jak říká, v jeho věku už to nemá zapotřebí. V Teplicích měl podstatně klidnější život, myslím si že i tento faktor (náročný Slávistický fanoušek (a tím nemám nic pejoratního na mysli) Rada podcenil. Věřím tomu, že Teplice s Radou by nikdy nespadli tak hluboko jak teď jsou, a že i v případě degradace do druhé ligy by měli zájem o to, Radu opět získat jako trenéra. Zdá se mi, že oba jsou pro sebe stvoření.

        Kdybych si měl vybrat z možných kandidátů, tak určitě raději Kozla než KJ nebo Zd. Zemana. Je mladý, perspektivní, ukázal že na hráče umí působit, jak tady včera někdo psal, výsledky Dukly doma jsou krásné. Jsou po Spartě nejlepší mužstvo na domácí půdě, z 12 zápasů 7 výher, 4 remízy a jediná prohra (proti Plzni, z 2.9.2012), skóre 26:10, 25 bodů, mluví za vše.

        Takže co se týká mě, rád bych ho tady viděl.

        • Re: Statistické okénko - 23. kolo

          martyni (přítel SN)     před 11 lety 18.04.2013 13:58 |  
          0 0

          Souhlas s tebou i lassiterem...v lete je idealni cas pro prichod Kozla, a to pro nej i pro slavii. Nevidim nikoho vhodnejsiho.

        • Re: Statistické okénko - 23. kolo

          Markus     před 11 lety 18.04.2013 14:00 |  
          0 0

          Za poslední rok klub vykázal solidní progres, to že se dostatečně neprojevuje výsledkově je jiný problém. Ostatní trenéři musí vidět stabilnější prostředí a ochotu vedení klubu investovat solidní finance do posílení kádru. Naše kritika je v pořádku, věřím že tak pomáháme postrkovat klub dále, ale tohle je třeba také vzít v úvahu. Tohle vidím jako silné důvody, proč dokážeme zaujmout věhlasnější trenéry.

          • Re: Statistické okénko - 23. kolo

            Barra     před 11 lety 18.04.2013 15:39 |  
            0 0

            Kritika je v pořádku, do té doby než by se v případu příchodu Kozla jednoho dne na Luboše začalo řvát ´Kozel ven´. Pak myslím by bylo jasné, že chyby nemusí ležet jen u trenéra. Někdy by více trpělivosti neškodilo: mám na mysli Petrouše, který se po velmi úspěšném jarním kole v 2010-11 na podzim 2011 přece musel poroučet. Trpělivost fanoušků vydržela 9 zápasů, na to že Petrouš pár měsíců před tím de facto udržel Slavii v první lize, se zapomnělo.

            Slavistický fanoušek podle mě je velmi náročný, chce všechno a hned. První je OK, u toho druhého bych se přikláněl k větší trpělivosti. Liberec vyhrál minulou sezónu ligu, Šilhavý byl oprávněně opěvován. Po podzimní části této sezóny klesl Liberec na devátou příčkou. Naštěstí byl majitel trpělivý a Šilhavého nevyhodil. A teď jsou opět na pátém místě a myslím si, že můžou ještě dohonit Olomouc a Jablonec a hrát tedy poháry. Důvěra v Šilhavého se vyplatila.

            Tím si teď nezastávám Rady, změnu bych uvítal, myslím, že máme na víc. Prohlášení o posílení útoku, když se jedná o 2 poslední minuty zápasu jako proti Spartě, mě umí také rozlítit. Jde mi jen o to, aby se po příchodu nové trenéra od prvního dne nečekaly zázraky a trpělivě se budovalo. A vzhledem k tomu, že vždy musí po nějakým ´up´ nastat logicky ´down´, aby byla trpělivost i když by to někdy na čas zase nešlo dle představ.

            • Re: Statistické okénko - 23. kolo

              vlk30 (přítel SN)     před 11 lety 18.04.2013 16:05 |  
              0 0

              To tady trpělivě může ve finále budovat i Rada nebo jakýkoliv jiny trenér,za rok se asi těžko vybuduje mužstvo které bude hrát o absolutní špici.Pokud teda nemáš miliardu na nákupy,nebo vysloveně stěstí na dobrý nákupy za rozumný prachy,což se vyloženě povedlo před těmi tituly kdo znal Tavaréze,Belaida nebo stárnoucího Martina atd.Tam se nebochybně sešla dobrá konstelace okolností která se tak často neopakuje.

              • Re: Statistické okénko - 23. kolo

                jarodo57     před 11 lety 18.04.2013 17:08 |  
                0 0

                Ano za jeden rok nevybuduješ tým , který bude rok co rok hrát o titul.Jarolímovi to trvalo takřka 3 roky. Začínal stejně jako Petrouš s hráčema z béčka(př. Krajčík) a z juniorky.Ovšem Jarolím měl nějakou vizi a za ní si stál a systematicky(samozřejmě někdy i náhodně)s ní pracoval. A ta vize byla,že chce v každém zápase hrát útočný ,nátlakový a přitom technický fotbal a to i přes některé nedostatky ať už v hráčském kádru tak i v té době financování klubu.Toto vštěpoval svým hráčům neustále do hlav ,nepovolil jim žádné ulévání apod. a tím dostal na svou stranu jak ty poctivé hráče tak vedení a hlavně nás diváky.Další věci se už jen nabalovaly(příchod Vaniaka,Tavareze ,nezapomínejme na Šventa a další).Pro nás fanoušky to bylo po několika letech zase to pravé slávistické a ještě zaštítěno slávistickým trenérem.A proč to píšu? Protože Rada nic nebuduje .Jeho největší motivací ve Slávii je finanční zisk ,který s jeho létyi chápu.Ta jeho emociální nátura není nic jiného než cholerismus .Pro fotbal možná žije.To já si troufám říct ,že taky.A to hlavní je ta absence jakékoliv vize .Proto já jakékoliv řeči, že nemá smysl teď něco měnit kategoricky odmítám.Každý zápas, trénink ,každá minuta déle s Radou je podle mne obrovsky ztracená šance začít něco jiného lepšího.Vím,že mě teď znectíte ,že je to vše zbytečné apod.,ale věřte mi,že vše čas ukáže.

            • Re: Statistické okénko - 23. kolo

              quelhar (admin)     před 11 lety 18.04.2013 16:23 |  
              0 0

              Problem je v tom, ze ve Slavii bylo nejake "up" naposledy prave na tom jare 2011, kdy jsme za 13 kol uhrali 24 bodu a byli ctvrti v "jarni" tabulce. Mimo to ale nejake delsi up (delsi = alespon pulka sezony) za posledni temer ctyri sezony nenalezneme. Mimochodem Rada by nyni musel 4x vyhrat a 3x remizovat ve zbylych sedmi zapasech, aby tehdejsi Petrousovo jaro alespon vyrovnal.

              Ja souhlasim s tim, ze bychom jako fanousci obecne meli mit vetsi trpelivost. Na druhou stranu je o dost lehci mit trpelivost v momente, kdy lze predpokladat, ze se neco opravdu buduje a na necem se soustavne pracuje. A nelze se divit, ze po 23 kolech pod Radou tento dojem drtiva vetsina fanousku ztratila, pokud jej vubec nekdy mela. Troufam si tvrdit, ze po podzimu velka vetsina fanousku trpelivost jeste mela, akceptovali jsme tvrzeni, ze mame uzky kadr a proto pri absencich vykartovanych hracu prisly prusvihy. Jenze pote, kdy se privedlo do tymu v zime pet novych hracu zvenku + Simecek z juniorky, vysledky jsou prakticky stejne jako na podzim a v kvalite hry nikdo nevidime zadny progres, je naprosto na miste tu trpelivost ztratit.

              Ano, na Petrouse se na podzim 2011 kricelo, to je pravda. Ostatne vypadek v Prevysove, 0:3 na Letne a 0:4 v Jablonci - to byly dost dobre duvody. Zpetne to clovek vidi trosku v jinem svetle, tehdy se tym budoval za pochodu, Contofalsky a Nitriansky prisli po tretim kole, Latka mohl hrat az v devatem (a jak byl dulezity pro nasledujici trenery), Blazek hral poprve v sedmem kole, Frejlach odehral cca tri polocasy (navic zrejme uz se zranenim). Ale aspon jsme tehdy mohli mit pocit, ze se dela neco pro budoucnost. Petrous postavil do zakladu Petraka a ten z nej od te doby nevypadl. Pravidelne hral Hurka, Petrous chtel hrat v zakladu i s Proskem, i kdyz ten z nej hned vypadl (a ted uz vime, ze mel srdecni vadu), par minut nasbirali Paprciak, Voracek, Vondracek.

              A ted? Nevypadli jsme z poharu s Prevysovem ale s Usti nad Labem. Na Letne jsme dostali 1:3 a ne 0:3. V Jablonci jsme nedostali ctyrku, ale vylozene ubetonovali bod, zato jsme dostali trojku treba na Slovacku. Celkove jsme na tom asi lepe, ale jen o opravdu hodne malinky kousek. Kadr se od te doby ovsem dost promenil a vseobecny nazor je, ze se posilil.

              Jsem si celkem jisty, ze mame lepsi kadr a drazsiho trenera, tak by to nekde melo byt videt.

              A PS - k tomu Liberci, zrovna Silhavy by se mi ve Slavii taky celkem libil. Jejich podzimni problem podle me jednoznacne spocival v tom, ze naprosto nezvladli obmenu kadru, natahali si do tymu spoustu nekvalitnich cizincu a k tomu navic prisla "deprese" z vypadku z Evropy. Ani ted podle me nemaji nijak extra zazracny tym (rozhodne ne tak, aby byli 8 bodu pred Slavii), ale oni maji proc trenerovi verit. To u nas nyni bohuzel neplati.

              • Re: Statistické okénko - 23. kolo

                Barra     před 11 lety 18.04.2013 16:39 |  
                0 0

                Absolutně s tebou souhlasím - jak jsem psal, nezastávám si Radu, myslím že máme na víc, nemyslím si že Rada je cesta do budoucnosti. Snaha u Rady určitě je, ale neztotožňuje se s principy moderního fotbalu (Fotbal je válka - viz Rinus Michels který přišel jako první v ´70 letech s pojmem ´Total football´, kde jakýkoliv hráč může jak bránit tak útočit). Rada je spíš zastáncem staromódního ´poctivého´ fotbalu. Očekával jsem více, chybí mi u Rady odvaha.

                Šlo mi jen o malé upozornění že i kdybychom měli Kozla, nesmíme ihned a hlavně nepřetržitě očekávat jen úspěchy.

              • Re: Statistické okénko - 23. kolo

                jarodo57     před 11 lety 18.04.2013 17:24 |  
                0 0

                Pokud se nemýlím tak před Šilhavým tam trénoval právě Rada. Před Komňackým v Jablonci taky.Můžou na to být 2 úhly pohledu.Ten první,že slízali smetanu po Radovi a druhý pohled, že po jeho odchodu se mužstvo vzchopilo po příchodu kvalitního přemýšlivého trenéra,který uznává v trénování i jiné věci než beton a hlavně uznává psychologii. Něco jiného jsou Teplice,kde se stále pracuje postaru(Hrdlička) a náhrada po Radovi byla ještě horší.

                • Re: Statistické okénko - 23. kolo

                  Barra     před 11 lety 18.04.2013 19:14 |  
                  0 0

                  Tak s tím porovnáváním a lízání smetany je to těžké. Rada byl v Jablonci do 2006-07, kdy končili na 9. místě. Následující sezónu pod Komňackým byli 12… Mohli bychom tedy říct, že Rada byl úspěšnější…

                  Stejně tak bychom mohli říct, že před příchodem Rady do Teplic končil tento klub v 2010-11 na 10. místě s 39 body. Rada následně Teplice vytáhnul v 2011-12 na 5. místo s 46 body a do semifinále českého poháru. Teď Teplice flirtují s degradací…

                  Takže takové porovnání není asi správné, vše záleží na kádru, který je k dispozici.

                  • Re: Statistické okénko - 23. kolo

                    vavicek     před 11 lety 18.04.2013 21:46 |  
                    0 0

                    Komňacký převzal tým od Kozla, ne od Rady. Po podzimu byl Jablonec předposlední, na jaře osmý. Mluvit o tom, že byl Rada úspěšnější je naprostý nesmysl.

                    • Re: Statistické okénko - 23. kolo

                      Barra     před 11 lety 19.04.2013 01:17 |  
                      0 0

                      Nikde jsem netvrdil Vavicku, že Rada je lepší trenér než Komňacký. Doufal jsem, že z poznámky že s ´takovým porovnáním je to těžké´ a že z věty ´Mohli bychom tedy říct, že Rada byl úspěšnější…´ to bude jasné. Právě proto jsem také psal, že porovnání jen na základě umístění v tabulce není správné, že se musí brát v úvahu jaký kádr je k dispozici (a samozřejmě veškeré další okolnosti).

                      A ano, mezi Radou a Komňackým bylo krátké 64 denní intermezzo Luboše Kozla, který byl po 9 zápasech po zahájení kompetice odvolán 8 října 2007.

                      Jestli byl Jablonec někdy na jaře osmý nevím a to ani není relevantní, v každém případě končili pod Komňackým sezónu 2007-08 na 12 místě. Pod Komňackým uhráli z 21 zápasů 7 výher, 6 remíz, 8 proher, branky 19 : 23, 30 bodů na 63. Celkové umístění na konci sezóny bylo z 30 zápasů 8 výher, 9 remíz, 13 proher, 24 : 32, 36 bodů.

                      • Re: Statistické okénko - 23. kolo

                        vavicek     před 11 lety 19.04.2013 07:19 |  
                        0 0

                        Celkem jasně jsi napsal, že Komňacký převzal tým od Rady. To prostě není pravda. Převzal tým od Kozla v naprosto zbídačeném stavu a na jaře s ním skončil v horní polovině tabulky. Tím jsem chtěl naznačit, že pod Komňackým došlo zcela jednoznačně k výkonnostnímu pokroku. Věc u Rady v Jablonci nevídaná. Nikde jsem nepsal, že bys tvrdil, že je Rada lepší trenér než Komňacký.

                        • Re: Statistické okénko - 23. kolo

                          Barra     před 11 lety 19.04.2013 09:26 |  
                          0 0

                          ?? ´Celkem jasně jsi napsal, že Komňacký převzal tým od Rady´ ??

                          Ať hledám jak hledám, tohle jsem nenapsal. Ale nevadí. Reagoval jsem jen na tvá slova že ´mluvit o tom, že Rada byl úspěšnější než Komňacký je naprostý nesmysl´. Jestli si nepochopil, tak jsem právě to samé také se snažil říct Jarodovi.

                          • Re: Statistické okénko - 23. kolo

                            vavicek     před 11 lety 19.04.2013 11:24 |  
                            0 0

                            Samozřejmě, že jsi to napsal. Z tvého příspěvku to jasně vyplývá. Nechápu proč se vykrucuješ.

            • Re: Statistické okénko - 23. kolo

              bongor     před 11 lety 18.04.2013 17:06 |  
              0 0

              Já myslím,že takový trenér,na kterého by se u nás jednoho dne nezačalo řvát xy ven se ještě nenarodil.A je jedno ,jetli ve Slavii,u rumuna nebo jinde,snad kromě Dukly,protože tam chybí ta masa co tohle řve,A ono to není jiné snad nikde.Prostě jsme si koupili vstupenku,tak za to chceme co nejvyšší hodnotu.

              • Re: Statistické okénko - 23. kolo

                Barra     před 11 lety 18.04.2013 17:12 |  
                0 0

                Asi más pravdu. Kdo si koupí vstupenku, koupí si i právo nahlas dát najevo svůj názor.

                • Re: Statistické okénko - 23. kolo

                  bongor     před 11 lety 18.04.2013 20:26 |  
                  0 0

                  Ono se nikdy nezačne skandovat po prvním průšvihu,ale když se to opakuje se železnou pravidelností,tak trpělivost dojde.A zvláště když si dotyčný pochvaluje svoje "dílo",na které skoro všichni ostatní nadávají.To je jako kdyby říkal"vy tomu nerozumíte,tak do to nemáte co kecat".Tak to fandy rozpálí do běla.

  10. Re: Statistické okénko - 23. kolo

    Petr9608     před 11 lety 19.04.2013 00:37 |  
    0 0

    Teď koukám, že by to nebylo prvně, co by Radu střídal Kozel.

    Jinak, jak se dá koukat na to jeho tehdejší účinkování u Jablek? Byla to ďaň za mládí (36 let) a nezkušenost - že ho tam vůbec chtěli, když do tý trénoval jenom Slavii B a Jabka hrály v UEFĚ. Hození neplavce do hluboké vody...

    • Re: Statistické okénko - 23. kolo

      Barra     před 11 lety 19.04.2013 01:24 |  
      0 0

      Situace byla trochu jiná - Rady byl u Jablonce celkem 5 let, od sezóny 2002-2003, a odešel po ukončení smlouvy do Teplic. Luboš Kozel byl odvolán po 64 dnech - z 9 zápasů 1 výhra, 3 remízy, 5 proher, na góly 5 : 9, zisk 6 bodů na 27.

      • Re: Statistické okénko - 23. kolo

        Petr9608     před 11 lety 19.04.2013 03:32 |  
        0 0

        Ale už na jaře 2007 to v Jablonci nestálo za nic - 13 bodů. Jen se jim nějak povedlo uflikovat ten pohár - tehdy se ještě nehrály dvojzápasy...

        Ale asi se v tom nemá cenu pitvat - je to už celkem dlouho a trenérsky Luboš bezesporu prošel nějakym vývojem.

        • Re: Statistické okénko - 23. kolo

          vavicek     před 11 lety 19.04.2013 07:21 |  
          0 0

          Kozel zdělil tým v rozkladu a situaci nezvládl. Těžko mu to vyčítat.

        • Re: Statistické okénko - 23. kolo

          honzah (přítel SN)     před 11 lety 20.04.2013 09:16 |  
          0 0

          Mám dojem, že oni tehdy postoupili coby poražený finalista, Sparta měla double. Ale neověřoval jsem si to.

  11. Re: Statistické okénko - 23. kolo

    Petr9608     před 11 lety 19.04.2013 04:06 |  
    0 0

    No a kdyby ne Luboš, tak kdo tedy? Pokud bysme nechtěli resignovat na myšlenku angažování člověka spjatého v minulosti se Slávií, tak se samozřejmě nabízí "Návrat Mr. Yody", dále tedy i Šilhavý. A fakt, že loni s ne tak favorizovaným Libercem dokázal vyhrát titul, to se nedá přehlížet. Možná by z Libercem odešel spíše, kdyby nakonec ta záchrana sezony plně nevyšla a EL by nebyla. Cesta do EL může vést jak přes 4. místo v GL (který může LIB ještě dát), tak přes 2. místo v poháru, to bude ještě vůbec zajímavý. Dva týmy o jeden titul, čtyři týmy o dvě místa v EL. Za mne určitě raději LIB + OLO. MBO + JAB mnoho parády nenadělaly. Postupy přes "velkokluby" typu Flamurtari Vlora či Thor Akureyri skutečně nejsou relevantnim úspěchem. Vypadnutí s nizozemskými kluby by se zase odpustit daly, ale ti Kypřani. Hlavně tedy Bolka s Larnacou předloni... No ale vraťme se k původnímu tématu. Takže bysme resignovali na spjatost s SKS. Asi by se nabízel Uhrin ml. nebo Standa Levý (aspoň tehdá měl STB Platil více rozumu, když chtěl angažovat jeho místo FS). Uhrin prý by po FS přišel i bez nároku na mzdu, ale neměl podporu - proč? S Levym nevim. Je to taky takovej strejda z minulýho století.. Komňacky už taky moc ne-e v 61 letech, asi beztak už je rád, že má v Jihlavě "svůj klid". Půlpit je asi nesmysl a kdo tam už zbývá? Možná opět "teplická cesta" a vzít Plíška či Sčasnýho? brr.... Zas další trenér na 6. - 8. místo. Kotrba snad taky nehrozí... Co třeba Hapal, Psotka, Hoftych?

    Taky teda divočina by byla vzít zpátky nahoru Petrouše, ale to je asi taky dost nereálný. Snad jen kdyby nás Slovácko vymlátilo, Rada by letěl, Petouš to vzal jako záskok a ukázalo by se, že je to génius :-)

    Jen by si člověk moc neměl přát odvolání Bílka. Abychom se nedivili a xichty nekřivili... :-)

    • Re: Statistické okénko - 23. kolo

      Petr9608     před 11 lety 19.04.2013 06:45 |  
      0 0

      Ještě tedy dodám, že jsem nikde nezjišťoval, kdo kde má smlouvu a na jak dlouho.

      Rada nesetrvá. Ten tlak už je moc velkej a výsledky evidentně nejsou...

      • Re: Statistické okénko - 23. kolo

        bongor     před 11 lety 19.04.2013 07:12 |  
        0 0

        Slavia by se měla zamyslet na dvěma otazníky: 1) Kdo bude chytat v příští sezoně, když ne už v příštím utkání. 2) Proč se už poněkolikáté zdá, že ve Slavii působí dva týmy, jejichž hráči mají sice stejná jména, ale ten jeden hrává vždy jen v derby se Spartou, a to s absolutním nasazením a vervou, zatímco ten druhý nastupuje k "obyčejným" ligovým zápasům, u nichž by jeden usnul, jak jsou mdlé a unylé.
        Pokud Slavia najde správné odpovědi, třeba se její slavné jméno přestane skrývat ve druhé polovině tabulky. V derby ukázala, že potenciál má v sobě mnohem vyšší, než ukazuje běžně. Je chyba v hráčích, že makají jen jednou za půl roku, nebo v trenérovi, že je nedokáže vyladit na třicet mačů, ale pouze dva ligové zápasy v roce?
        To je kousek z článku o kaprlize v aktualitách.

        • Re: Statistické okénko - 23. kolo

          bongor     před 11 lety 19.04.2013 07:20 |  
          0 0

          Ten článek výše stojí taky za diskusi.Hodně se v něm vyzdvihuje podíl Čonta na porážce na letné,ale až moc se vyzdvihuje nasazení v tomhle mači,i když je pravda,že v něm kluci makali víc než jindy.Asi všechny ostatní mančafty mimo rumuna podceňujeme a přece se nebudeme honit proti nějakým nýmandům.

          • Re: Statistické okénko - 23. kolo

            Kornovo     před 11 lety 19.04.2013 07:48 |  
            0 0

            za me contofalsky ven.do konce sezony at jde na lavicku a v lete se uvidi,ale at uz ho letos v kleci nevidim,protoze je to hruza

            • Re: Statistické okénko - 23. kolo

              bongor     před 11 lety 19.04.2013 08:01 |  
              0 0

              Připadá mi tak nějak bez zájmu,chytat určitě umí,ale jako by se mu
              nějak nechtělo.Upozorňovat a částečně dirigovat obranu,to by měla být jeho povinnost,ale třeba při tom vlastenci Huba neupozornil,že je sám a on se splašil.

              • Re: Statistické okénko - 23. kolo

                Jiri1     před 11 lety 19.04.2013 09:41 |  
                0 0

                Tak Contofalki je samozrejme na nasi ligu dobrym golmanem, jeho vyhodou jsou samozrejme zkusenosti i pomerne stabilni zdavi, nevyhodou jeho zivotosprava a samozrejme i to ze uz nejde do kazdeho stretu.
                Myslim si , ze post golmana neni momentalne nejvetsi slabinou, moznost vyuzit dalsi golmany se primo nabizi.
                Je to asi 10 dnu mel jsem nejaky hovor s lidma okolo acka Dukly a bylo to zajimave si je poslechnout. Lubos Kozel neni jen trenerem Dukly , ma i vlastnicky podil a v klubu vysadni postaveni. Byla doba , kdy v klubu nebral plat , je zainteresovan i na prestupech hracu. Cili nabidka by musela byt vyrazne vyssi nez soucasny Raduv plat ve Slavii.
                Byl jsem treba prekvapen i s moznosti angazovat trenera ze Slovenska, hovori se o reseni neuspokojivych vysledku Olomouce , kde by take pry take Psotka rad zase primo trenoval i jeho nekteri lide zminovali jako mozneho kandidata, ale ve hre je i moznost zatim vemi realna , ze Petr Rada zustane a bude vymenen asistent,.

    • Re: Statistické okénko - 23. kolo

      jarodo57     před 11 lety 19.04.2013 14:31 |  
      0 0

      No vidíš a já bych Komňackého bral všema deseti. Já si myslím,že nerozhoduje věk,ale jiné věci.Kamkoliv přišel tak ten jeho tým hrál líbivý,útočný fotbal plný nasazení a branek.Ostrava byla mistrem,Jablonec hrál poháry a do dnešního dne je hodně znát jeho styl ve ,kterém Kotal tak trochu pokračuje.A Jihlava- nováček předváděl také líbivý fotbal žádný beton i když jim teď vázne po odchodu Tecla střelba gólů.A sestava v Jihlavě ?Samí neznámí hráči i Tecl do té doby nic nedokázal(vždyť byl i ve Slávii a my ho nepotřebovali.Pouze to doplnil Kolouškem,Blažkem a jedním bekem kteří měli zkušenosti.Tady je také potřeba se zamyslet,jestli např. Poustka je ten správný asistent ,který by se třeba do 2 let u Komňackého něčemu naučil,aby to mohl převzít po něm. A nebo jestli to je takový alibista jako ten sparťanský Vrabec,který se jen u Jarolíma vezl a přitom za nic a nikomu se nezodpovídal.Varianta Komňacký coby trenér ,který dá řád,systém hry a jeho asistent jako žák ,který pravděpodobně převezme mužstvo po něm by se mi líbila.Druhá varianta ,která by se mi zamlouvala je ta kde by se našel trenér s delším výhledem a s jasnou vizí. Do vínku by dostal hlavně zapracovávat mládež ve které máme obrovské možnosti .Kdo tam přichází v úvahu?Petrouš?Proč ne.?Levý?Ten by alespoň ty naše lemply snad dal do latě.Kozel?Asi nejlepší varianta,jestli je ,ale pravda s tím finančním zaháčkováním v Dukle jak píše Jiří,tak to vidím celkem nerealisticky.Šilhavý?U mě dobrý.Někdo úplně neznámý?A proč ne.Někdy sebevěhlasnější jméno neznamená úspěch-máme dokonce momentální příklad v dnešním trenérovi.Hlavně dle mého již ne zpátečnické trenéry typu Rady,Tobiáše a trenéry s 10 štacema před náma.Nemyslím si,že je dobrý trenér třeba Plíšek,Půlpit,Hapal a Uhrina ml. bych také nijak zvlášť nedoporučoval.

      • Re: Statistické okénko - 23. kolo

        Kornovo     před 11 lety 19.04.2013 15:09 |  
        0 0

        hapal kvalitu rozhodne ma.a plisek alespon dokaze vyhledat mladeho hrace a zapracovat ho,to uz mnohokrat ukazal

        • Re: Statistické okénko - 23. kolo

          jarodo57     před 11 lety 19.04.2013 17:47 |  
          0 0

          Já píšu o trenérské profesi a ne o vyhledávání talentů. To mu nikdo nebere. A u Hapala to je otázka názoru.No je to moravák já vím a ty na ně nedáš dopustit

      • Re: Statistické okénko - 23. kolo

        honzah (přítel SN)     před 11 lety 20.04.2013 09:36 |  
        0 0

        Mě Komňacký připomíná toho starýho číšníka z Vrchní, prchni (Hlinomaz?), jak si tam máčí nohy v kolonádě a říká ,,Já jsem rád, že sedím, ať tam jde někdo jinej.´´ - prostě taková pohoda - klídek - tabáček.

        Avšak pod Řebíčkem to stejně na čelní příčky tabulky nebude, takže by pro nás Komňacký byl OK. Uhrál by třeba 6. místo a dalo by se na to koukat lépe než teď.

        Pokud jde o Jihlavu, dokud měli Tecla, měli výsledky 2:2, 3:2, 3:1, 3:3, atp. , po jeho odchodu změnili trochu styl a mají 1:1, 1:0, 0:0. Takže si tolik bodově nepohoršili, ačkoliv ztratili významného hráče. To svědčí o Komňackého adaptabilitě. Koneckonců i v Jablonci měl hodně stabilní výsledky s ne úplně stabilním kádrem.

    • Re: Statistické okénko - 23. kolo

      honzah (přítel SN)     před 11 lety 20.04.2013 09:23 |  
      0 0

      S těma pohárama bych to viděl podobně - taky by se mi celkem zamlouval LIB + OLO. Nicméně Liberec může být klidně třetí, při své stávající formě. Ono je docela dobře možné, že po tomhle kole bude na 3. - 7. místě 5 klubů v rozestupu 4 bodů.

      Ještě tady nezaznělo jméno Vlado Weiss. Podle mě je to takový slovenský Vrba, ale divil bych se, kdyby ho už neměli nějací Arabové. Nevíte někdo?

      Já si odvolání Bílka nijak zvlášť nepřeju, k těm simulantským žoldnéřům mám stejně poměrně vlažný vztah a vyhození Bílka by do ,,množiny ligových trenérů´´ přivedlo jednoho nýmanda a jednoho kvalitního trenéra naopak odvedlo.

      Buď by jsme přišli o možnost Jarolím, anebo by nám v návaznosti na odchod Vrby Plzeň vyfoukla Kozlíka.

    • Re: Statistické okénko - 23. kolo

      Jiri1     před 11 lety 19.04.2013 10:23 |  
      0 0

      Samozrejme je to jeho pohled , ktery mohu je potvrdit, ale existuje i jine hledisko, kdyby jste secetli nynejsi vyssi smluv nasich byvalych , dnes vetsinou VIP hracu , proste by na ne nebylo, dnes uz vubec ne.
      Jina vec je , na toto jsme tnkrat opakovane upozornovali, ze nekteri byli prodani pod cenou a jini odesli podvodem.

      • Re: Statistické okénko - 23. kolo

        petrjir     před 11 lety 19.04.2013 11:23 |  
        0 0

        Zajímavý ale je, že zrovna Vácha ani Dočkal tenkrát pod cenou neodešli. Dočkal odešel za cenu okolo deseti miliónů a Vácha za 7 miliónů. Takže rozdíl hodnoty Váchy za pět let je cca 8 milónů a to není zas až tak hrozná ztráta. Spíš jsem zvědav, jak si nyní Slavia poradí s naší juniorkou. Smutný je případ Hurky, který dle Kusého měl zařízeno hostování ve druhé lize a odmítl to jak sám hráč, tak jeho agent. Pokud pyšnost bude převyšovat nad sportovním hlediskem, pak se ten hráč nikam dál neposune. Když si vezmu takovýho Daridu či Jiráčka. Oba hostovali v druholigovém Sokolově, neremcali a plnili svoje úkoly na sto procent a jak jsou na tom teď. Spíše než farmu je škoda, že jsme zrušili béčko, které by hrálo třeba třetí ligu. Když si ho finančně mohou dovolit jiné týmy naší ligy, proč ne my?

        • Re: Statistické okénko - 23. kolo

          vavicek     před 11 lety 19.04.2013 11:36 |  
          0 0

          Ono je hostování a hostování. Pokud např. měl Hurka odejít někam, kde by ani neabsolvoval přípravu, tak se mu nedivím, že to odmítl. Jiráček samozřejmě v Sokolově nehostoval. Ze Sokolova přestoupil. Darida hostoval za uplně jiné situace, kdy Plzen vyhrála ligu a on měl důvěru jak trenéra, tak vedení klubu a bylo s ním počítáno do základu v případě odchodu Jiráčka. V případě Hurky to nevypadá, že by měl důvěru trenéra.

          • Re: Statistické okénko - 23. kolo

            Jiri1     před 11 lety 19.04.2013 11:44 |  
            0 0

            Tak ja tedy souhlasim s obema, Hurka si proste s Radou nepadl do oka , to uz jsem psal drive, jinak je jasne , ze proste to co pisete o jeho moznem hostovani je tutovka , vzhledem ke svemu veku uz musi hledat jistotu a ne pulrocni pusobeni v klubu, kde by asi sedel na lavicce.

            • Re: Statistické okénko - 23. kolo

              Pepino44     před 11 lety 19.04.2013 16:04 |  
              0 0

              Já bych nehledal něco v tom,jestli Hurka si s Radou padl do oka nebo ne.Hurku jsem viděl několikrát hrát letos za juniorku a nedivím se,že jej Rada nestaví
              do "A". Pokud by hráč hrál o nominaci,musí hrát jinak. V juniorce,kde jsou přeci jenom slabší soupeři by měl vynikat. U Hurky tomu tak zatím teda není.S takovou hrou se mu bude těžko hledat nějaké kloudné hostování. Problém bude asi u něho a ne u Rady.

              • Re: Statistické okénko - 23. kolo

                Betynka58     před 11 lety 19.04.2013 19:08 |  
                0 0

                Ona je ovšem taky otázka, jestli je relevantní usuzovat na hráčovu formu (speciálně v Hurkově případě) ze zápasů juniorky. Já vím, že by hráč měl ke každému zápasu přistupovat naprosto profesionálně a vždy se snažit odvést maximální výkon, ale třeba Hurka dospěl k názoru, že i kdyby se přetrhnul, tak si pod Radou stabilní místo v áčku stejně nevybojuje, tak se až tak nesnaží. Ale řekl bych, že v zimní přípravě odevzdával slušné výkony.

                • Re: Statistické okénko - 23. kolo

                  Pepino44     před 11 lety 20.04.2013 10:16 |  
                  0 0

                  Jinak Bety,za co by ho měl Rada postavit do "A",za to,že byl velká naděje a několikrát zahrál dobře? Prostě teď se mu nedaří,tak musí přesvědčit.Pokud to nedokáže v juniorce tak jak jinak?

              • Re: Statistické okénko - 23. kolo

                vavicek     před 11 lety 19.04.2013 19:26 |  
                0 0

                Kecy. Rada na juniorku nechodí. V přípravě se Hurka snažil, jeho výkony měly vzestupnou tendenci a jediné co přišlo byl odchod na tribunu. Krom toho hodnotit výkonnost hráče A týmu pode zápasů juniorky, kterou trenér A tymu naprosto ignoruje se mi zdá poněkud zvláštní. Kdybych byl na místě Hurky, tak bych se spíš snažil nezranit než cokoliv jiného.

                • Re: Statistické okénko - 23. kolo

                  Alanor (admin)     před 11 lety 19.04.2013 19:43 |  
                  0 0

                  Po mé intervenci snad Rada už na juniorku chodí. ;) Ne tedy, že by to k něčemu bylo, když stejně žádnému z těch kluků nedá ani čuchnout.

                • Re: Statistické okénko - 23. kolo

                  jane (admin)     před 11 lety 19.04.2013 19:45 |  
                  0 0

                  Rada na juniorku na jaře chodí...

                • Re: Statistické okénko - 23. kolo

                  Pepino44     před 11 lety 20.04.2013 10:08 |  
                  0 0

                  To spíš nechodíš na juniorku Ty,nebo nepoznáš Radu,Rada byl na jaře na každém zápase juniorky.

        • Re: Statistické okénko - 23. kolo

          bongor     před 11 lety 19.04.2013 14:51 |  
          0 0

          Nevidíme do naší kasy,tím méně do šrajtofle páně Řebíčkově/jestli tedy se ještě nějak podílí na financování?/Ale každopádně béčka je škoda,ať už je to jakkoliv.Hurku jsem považoval za jednoho z nejlepších mlaďochů.Buď teď výkonnostně ustrnul,nebo spíš byl ustrnut ze strany trenéra.Mám strach,že podobný osud čeká i Koreše,ten zase potřeboval po zranění rozehrát,třeba na hostování,ale hlavně hrát,aby se mu obnovily automatismy,které získal v mládeži.Ono to koleno je pěkný svinstvo.U Koreše a Hurky bych se nedivil,kdyby odešli a potom se vyloupli někde na špičce ligy,řekněme za 2-3 roky.

    • Re: Statistické okénko - 23. kolo

      bongor     před 11 lety 19.04.2013 14:32 |  
      0 0

      Článek je pěkný ,le tké částečně zavádějící.Nikde není napsáno,že ti vyjmenovaní kluci by nedostali šanci,ale zrovna tou dobou byli v mužstvu lepší hráči,nebo si to alespoň mysleli naši trenéři.Je opravdu mimořádně těžké poznat,kdo půjde nahoru a kdo půjde dolů.A držet si při mimořádné potenci našich mládežnických líhní ,třeba padesát hráčů někde stranou a čekat co z nich bude,to je dost utopické.
      Kdo měl talent a navíc na sobě makal tak šel nahoru a je velká škoda,že není u nás.Škoda je i toho Váchy,stejně tak Kolaříka,Dočkala asi Hanouska a určitě podle mě i Valeše.Pekhart a zvláště Vácha se ale ukázali jako nulové charaktery a nechtěl bych je k nám ani kdyby byli zadarmo.Život jde dál,roste nám další slibná generace.Ne nadarmo jsme mezi nejlepšími mužstvy v Evropě ve výchově mládeže.Snad se tentokrát podaří ty správné talenty rozpoznat a nezbavit se jich.Ještě k Váchovi,nevadí mi,že šel na letnou,ale co přitom provádí za divadýlko,leze do rudých řití až to sviští a dělá ze sebe kovaného rumuna,to mi vadí hodně.

      • Re: Statistické okénko - 23. kolo

        martyni (přítel SN)     před 11 lety 19.04.2013 15:12 |  
        0 0

        Nulovym charakterem je treba pro me - s velkou pravdepodobnosti - Jarolim.. nebot mam podezreni, ze kvuli kseftum s agenty a nakupovani novych hracu zcela opustil strategii vychovy a zapracovani odchovancu. Neslo o to, zda na nekterem postu byl lepsi jiny hrac, proste programove se od toho opustilo a po Suchem, Jandovi a Svecovi se do acka nedostal uz nikdo, snad krom Necida - s velkym stestim a proti vuli KJ - a Mini Cerneho po uzdraveni. Pritom ti hraci kvalitu meli a prokazuji to dodnes. Byla to systemova chyba, jedna z tech, na ktere jsme doplatili a ja se vazne obavam, ze pohnutky byly ciste osobni.

        • Re: Statistické okénko - 23. kolo

          martyni (přítel SN)     před 11 lety 19.04.2013 15:18 |  
          0 0

          Tim se nechci zastavat Vachy, samozrejme nemam radost, ze je u rudych, na druhou stranu si nejakym zpusobem buduje karieru, jak umi.. ve slavii to neslo..

          • Re: Statistické okénko - 23. kolo

            bongor     před 11 lety 19.04.2013 20:07 |  
            0 0

            Jenom chco zopakovat,že kdyby šel do sralty a choval se normálně,tak se v podstatě nic neděje.Nebyl bych nadšený,ale je to jeho život,jeho kariera.Jenže nevím jestli jsi martyni četl některá jeho vyjádření a zejména to blbnutí s kopačkami,tak to už přesahuje mez jakéhokoliv přestupu.Ale omlouvá ho,že je rozumu poněkud mdlého.Takže svůj k svému.

          • Re: Statistické okénko - 23. kolo

            denydzlSKS     před 11 lety 20.04.2013 09:03 |  
            0 0

            No já nevim Martyni, Jarolím tu cca 4 roky není a jediné, co se v práci s mládeží zlepšilo je to, že je rovnou neprodáváme, ale necháváme je třeba 3 roky hrát za Juniorku. Jinak je to stejný, pořád kupujeme průměrné fotbalisty, kteří místo tich našich nadějí hrají. A ještě se tváříme, jako že dáváme mladým šanci a chvástáme se, jak skvělou práci s mládeží odvádíme.

        • Re: Statistické okénko - 23. kolo

          bongor     před 11 lety 19.04.2013 16:08 |  
          0 0

          Podle mě Martyni to nebylo ani tak Jarolímem,jako nedostatkem kontroly nad ním.Trenér si ve věcech nákupu hráčů vybírá adepty,navrhuje je vedení a to na ně buď má ,nebo ne.Ano,systemová chyba to byla,vznikla v euforii nad náhlým vzestupem a to se potom těžko hlavnímu architektovi něco odmítá.
          Ale jako záměrné opomíjení odchovanců bych to neviděl.Pokud by byli lepší než ti co se kupovali,tak věřím tomu,že snaha vyniknout by u KJ přetloukla i snahu zbohatnout.

          • Re: Statistické okénko - 23. kolo

            jarodo57     před 11 lety 19.04.2013 19:41 |  
            0 0

            Jarolím se bohužel jistou dobu zbláznil.Kupovali se hráči jedné manažérky.Tak co v tom asi mohlo být? Ale dneska to není nic lepšího .Akorát manažérku vystřídal manažér Muller.To je to do čeho my obyčejní lidé nevidíme.Mimo jiné Muller zastupuje:Kisela,Čontofalského,Juhara,Gecova...............................

          • Re: Statistické okénko - 23. kolo

            martyni (přítel SN)     před 11 lety 22.04.2013 14:24 |  
            0 0

            Mozna mas s tim vachou pravdu, ja ty jeho vyroky tak nesleduju.. vetsi vliv na slavii mely kroky jarolima nez to, jak chytre mluvi vacha do medii. Kontrola.. tak jestli jeho charakter byl skutecne takovy, jak to vypada, tak tu kontrolu potreboval jako sul.. ja tomu prave takhle neverim, myslim, ze spis KJ spolehal na to, ze to projde a ze i ti jeho kone to vykopou.. castecne se mu to podarilo pri zisku druheho titulu, jenze dlouhodobe se nam tahle strategie seredne vymstila.

  12. Re: Statistické okénko - 23. kolo

    Tugarin     před 11 lety 19.04.2013 13:43 |  
    0 0

    " Myslím, že budeme-li dále razit cestu dávat příležitosti našim mladým odchovancům doplněnou o starší odchovance a implantované hráče odjinud, vrátíme se tam, kde nás všichni chtějí vidět. " Kusý na oficiálkách...
    Myslím, že když vynecháme mladší odchovance doplněné o starší odchovance, tak máme docela reálný obraz směřování...

    • Re: Statistické okénko - 23. kolo

      Petr9608     před 11 lety 19.04.2013 20:22 |  
      0 0

      No, tedy....

      Takže Plzeň určitě získat titul. Bojovat o LM s novym trenérem, jenž je sice talentovanej, ale bez zkušeností s tim skutečně velkym fotbalem? A co je 10 000 000, proti tomu co se dá získat na bonusech od UEFY za postup?

      Ovšem tedy jestli už kola osudu nejsou tak jako tak roztočeny a Kozel nemá již teď nemá na krku cedulku RESERVE.....

      Sakra, sakra, sakra....

    • Re: Statistické okénko - 23. kolo

      Petr9608     před 11 lety 19.04.2013 20:55 |  
      0 0

      A pokud nebude Luboš, tak zkusit v Liberci Šilhafku...

      Pokud ani to ne, tak ať se tedy vrátí sám velký....

      Pokud ne "On", tak tedy Petrouše...

      • Re: Statistické okénko - 23. kolo

        bongor     před 11 lety 19.04.2013 22:41 |  
        0 0

        To vypadá,že s ním ani nejednají,to by měl ale vědět Jirka.A jestli jednají,tak na něj nemají.Zkrátka petrolej je petrolej.Leda že by pod Edenem našli ložisko

        • Re: Statistické okénko - 23. kolo

          Petr9608     před 11 lety 20.04.2013 00:58 |  
          0 0

          Je to prostě blbý v tom, že oproti Dukle jsme si mohli říkat, že jsme stále "o stupeň výše" a že by případný přestup k nám byl pro něm krokem vpřed. Teď se mu ale naskýtá možnost udělat vpřed hned dva kroky naráz. A pokud to nevyjde v létě, tak to může může vyjít za rok nebo za dva (kdy Vrbovi končí smlouva). A co do té doby? Zůstat ve klubu, kde je silně zapuštěn, kde se nedá ani nedá tak moc zkazit nebo zkusit (do jisté míry) riskantní štaci ve Slavii, kde bude sice s nadšením přivítán, nicméně bude pod tlakem, jelikož co sezónu je tlak na pohárové umístění větší a větší...

          Věřím, že Luboš ke Slavii vřelý vztah, nicméně obávám se, že "extrémní" jeho srdcařství asi také nebude. Ne takové, aby si třeba kvůli nám "degradoval" kariéru. A propó - Proč nás loni odmítl? Vždyť Rada byl vyplacen i mu byly poskytnuty prostředky na posily, tuším. To nemohlo bý obdobné vyplacení nabídnuto Dukle a pak následně Lubošovi řečeno, že prostředky na posily budou? Samozřejmě nevíme, zda byl tehdy Luboš vyloženě primární volbou a Rada až tou sekundární.

          http://isport.blesk.cz/clanek/fotbal-gambrinus-liga-rocnik-11-12/122313/kozel-nabidku-odmitl-fotbalisty-slavie-prevezme-trener-petr-rada.html

          Z tohoto článku (ano, jak moc měl blízko k reálnému stavu věcí - toť otázka) http://isport.blesk.cz/clanek/fotbal-gambrinus-liga-rocnik-11-12/122313/kozel-nabidku-odmitl-fotbalisty-slavie-prevezme-trener-petr-rada.html se to skoro jeví tak, že (po zkušenostech s tatarákem) snaha přivést Slávistu byla velká....

          • Re: Statistické okénko - 23. kolo

            Petr9608     před 11 lety 20.04.2013 01:19 |  
            0 0

            ...jak na houpačce a nějak se až moc chytám různých spekulací. V neděli nenápadný tweet Borhyový zajíčka ve mne zkrátka tu jiskru naděje zažehnul, aby to páteční větření Plzně jí dost podusilo. A nebo si dělat naději v to, že pořád jsme SK SLAVIA PRAHA a to je více než FC VIKTORIA PLZEŇ, i přes její úspěchy? Třeba by i ten Vrba tenkrát přišel, pokud on byl tehdy tím trenérem, jemuž Česko bude brzy malé, jak pravil (tušim) Řebíček?

            I kdybychom tedy vyloučili možnost Vrby u nároďáku, tak si dokážu představit, že třeba zmizí někam do Düsseldorfu, Brém, Eintrachtu F., Alkmaaru, Arnhemu apod... A to by možná bylo ještě horší, protože pokud by Pelta neměl Vrbu, tak by mohl víz KJ, takže bysme neměli ani Kozla, ani Karlose.

            Aby nakonec se skutečně nejevil nejreálněji ten Šilhavý....

            • Re: Statistické okénko - 23. kolo

              Petr9608     před 11 lety 20.04.2013 01:32 |  
              0 0

              A s Dovalilem je to jak? Ty dva roky čekání na domácí ME U21 je dlooouuuuhýýýýý

              • Re: Statistické okénko - 23. kolo

                bongor     před 11 lety 20.04.2013 07:01 |  
                0 0

                Mně by se snad nejvíc zamlouval Dovalil.Ale je velmi nepravděpodobné,že by rumun velký čáp dovolil,aby nás trénoval.
                Faktem je,že u nás to bude mít každý trenér těžké.Jsme nervozní a chceme okamžitý úspěch,takové dlouhodobější budování mužstva,tak jak to dokázal mág Vrba v Plzni by u nás zřejmě narazilo.Všimněte si,že se nám něco podobného snaží vsugerovat
                i Rada.Je to jeho pokus o záchranu vlastní kůže.Přímo neříká "počkejte tak dva roky a potom budeme s tímto mužstvem a hlavně s tímto vedením mužstva znovu na špici",ale prostě dá se to vyčíst mezi řádky.Alternativa KJVCD má malou naději,zejména jeho výborné jméno v arabském světě mu téměř zaručuje nesrovnatekně lepší finanční podmínky,než bychom mu mohli nabídnout my.A potom,kdo lépe zná naše fanoušky ,než on.Jemu by se klidně mohlo stát,že by se skandovalo Jarolím ven,už na prvním zápase.I na SN vidíme,že ho mnozí neberou,zejména ti,kteří v životě nikdy nešlápli vedle.Vzpomeňte na Řebíčka,jak někteří z nás místo úlevy,že zachránil Slavii před těžkým údělem,žádali vysvětlení ,kde sebral ty penízem,kterými nás vykoupil.Nejlépe by se líbilo řešení,Řebíček pryč,ale peníze ať tady nechá.Zkrátka chtěli bychom být čistí a dokonalí v celé té špíně,která nás obklopuje-a to nejen fotbal.Nejlepší by bylo aby vlastníkem byl archanděl Gabriel a trenérem nějakej svatej.

                • Re: Statistické okénko - 23. kolo

                  Pepino44     před 11 lety 20.04.2013 10:24 |  
                  0 0

                  Bongore,tak pod tohle se taky mohu podepsat.

                • Re: Statistické okénko - 23. kolo

                  vlk30 (přítel SN)     před 11 lety 20.04.2013 10:44 |  
                  0 0

                  Je pravda že mnozí fanoušci kritizují a furt se jim něco nelíbí ja se ani nedívím,ale měli by spadnout hubou na zem.Nevím na kolik toho se Slavii zažili,no znal jsem spoustu Slávistů kteří se titulu nikdy nedožili a trpěli ustrkování a nepřejícnost zkurvenýho komunistického režimu kterej Slavii připravil o desítky titulů.To ted se me to zdá proti tomu procházka růžovým sadem,hrajem na vysněném novém stadionu nikdo nás alespoň nebuzeruje kvůli minulosti atd.Samozřejmě že se mě současné postavení nelíbí,ale proti 50 až 80 létům to je sranda.Chtělo by to víc pokory,ani pes se rychle nevysere,jinak pevně věřím že Slavie opět dojde na špici jen ten horizont vidím jako víceletý t.j.min 3-5 let.Klidně nadávejte třeba se podělejte,ale je to tak :-))

                  • Re: Statistické okénko - 23. kolo

                    hamlo1 (přítel SN)     před 11 lety 20.04.2013 11:17 |  
                    0 0

                    můj táta se nového Edenu, ani Ligy mistrů taky nedožil, my jo a určitě zase přijde vítězná éra, jednou jsi dole jindy nahoře

                    • Re: Statistické okénko - 23. kolo

                      bongor     před 11 lety 20.04.2013 12:52 |  
                      0 0

                      Jasně,hamlo.Možná,že jsem s Tvým tátou chodil do starého Edenu.
                      Ale nemysli si,on to taky shora vidí a taky by rád viděl naši Slavii opět nahoře,nejlépe první,ale rozhodně před bolševikem.

                      • Re: Statistické okénko - 23. kolo

                        jarodo57     před 11 lety 20.04.2013 20:41 |  
                        0 0

                        Můj táta se ligy mistrů taky nedočkal a kdybyste věděli jak rád bych pro něj jel 30 km a zpátky ho odvážel taky stejný počet kolimetrů v noci po zápase třeba s Ajaxem. On mě na Slávii do starého Edenu taky bral a už od mých 6 let.A možná jsme se tam Bongore potkávali.Za dob Nedělů,Růžků a dalších. Jo Slávie to je láska na celý život.

                  • Re: Statistické okénko - 23. kolo

                    bongor     před 11 lety 20.04.2013 13:00 |  
                    0 0

                    Ahoj vlčku,mluvíš mi z duše.To se to dobře počítá,mít ty tituly,které by jinak patřily nám,nebýt neskutečné diskriminace Slavie za minulého režimu.A potom si připočítávat i ty z cinklých jar-to čápovo rozhodně nebylo jedináček.Nejlíp to řekl Limberský,ten si nebral žádné servítky a bohužel měl pravdu,znal to přímo od pramene.
                    Jenom si myslím,že to naše zmrtvýchvstání nebude trvat tak dlouho,jsem optimista a věřím v titul do dvou let.Musí se však něco udělat se současným stavem,kdy skoro všichni hráči hrají pod svoje možnosti.Proč?Protože trener je s tím zkrátka spokojen a nějaká psychologie do fotbalu nepatří.

                    • Re: Statistické okénko - 23. kolo

                      vlk30 (přítel SN)     před 11 lety 20.04.2013 13:31 |  
                      0 0

                      Tak samozřejmě 90 léta jsou po bolševické éře taky smutná z důvodu prasecké korupce rudých dobytků, no alespoň jsme ukopali jeden titul, kdybychom za bolševika urvali jeden titul za 10 let jak bychom byli štastný.Bohužel si myslím že se trochu ve fotbale a zakulisí orientuju a tvůj optimismus vůbec nesdílím,spíš naopak ten horizont bych ještě posunul tak na 5-10 let mám k tomu dost indicii.Na druhou stranu se to může během roku změnit zásadním způsobem,ale zatím tomu nic nenasvědčuje.

                      • Re: Statistické okénko - 23. kolo

                        bongor     před 11 lety 20.04.2013 15:25 |  
                        0 0

                        I přes všechny překážky jsme k titulu měli hodně blízko,teď si nevzpomenu,který rok to byl,to bude vědět Barra.Chyběl nám snad jenom bod k prvnímu místu.

                        • Re: Statistické okénko - 23. kolo

                          Barra     před 11 lety 20.04.2013 15:59 |  
                          0 0

                          Ahoj Bongore, nejblíž jsme myslím byli v 1975-76. Ligu vyhrál Baník s 37 body, druhý byl Slovan Bratislava s 36 a třetí Slavia, také s 36 body. Chyběl nám bod, jak píšeš. Měli jsme přitom s 16 nejvíc vyhraných zápasů, Baník jen 14, Slovan 15. Bohužel jsmě měli jen 4 remízy ale 10 proher, Baník jen 7. Také jsme jasně vyhráli na skóre: 50 : 33, Baník jen 37: 29.

                          I následující sezónu jsme bylli třetí: první Dukla 42 bodů, druhý Inter Bratislava 38, třetí Slavia 36 bodů. Třetí místa byly nejlepší umístění: v 1958-59, v 1965-66, v 1973-74, v 1975-76, v 1984-85. Jen v ´75-´76 jsme ale byli jen o chlup u titulu.

                        • Re: Statistické okénko - 23. kolo

                          vlk30 (přítel SN)     před 11 lety 20.04.2013 16:06 |  
                          0 0

                          To ti můžu říct dost přesně bylo to kolem roku 1966,stačilo doma porazit Inter Bratislava a bylo hotovo foukli nám na ně pentli a Beda Tesař jí nedal a tak jsme o skore skončili za žoldákama a chátrou kdyby jí dal byli bychom mistři.Pak ještě v 70 letech,ale rupli jsme na Slovanu 2-0 pískal to nějakej dederon,ale to tak blízko nebylo.

                          • Re: Statistické okénko - 23. kolo

                            Barra     před 11 lety 20.04.2013 16:19 |  
                            0 0

                            Máš pravdu!!

                            v 1965-66 skončili jak Dukla, tak Sparta a Slavia s 33 body. Titul měla Dukla, Sparta druhá, my třetí. Sparta a Dukla měli oba 13 výher, 7 proher 6 remíz, Dukla ale lepší skóre(40:23 oproti 47:30 pro Spartu). My jsmě měli 12 výher, 9 remíz a 5 proher (nejmíň ze všech), skóre 35:24.

                            To je snad unikum: 3 kluby se stejným počtem bodů.

                          • Re: Statistické okénko - 23. kolo

                            bongor     před 11 lety 20.04.2013 16:29 |  
                            0 0

                            Byl jsem tam a pokoušela se o mě mrtvice,když to Beda,jinak výbornej šuter,překop.Holt ty nervy.Kdo ví kde ten Beda vlastně skončil,byl to velkej klubista?

                            • Re: Statistické okénko - 23. kolo

                              Barra     před 11 lety 20.04.2013 16:32 |  
                              0 0

                              A já tehdy Slavii jestě neznal...

                              • Re: Statistické okénko - 23. kolo

                                bongor     před 11 lety 20.04.2013 21:38 |  
                                0 0

                                Ahoj Barro,to jsi byl tak malej,nebo tak vzdálenej,nebo obojí?

                                • Re: Statistické okénko - 23. kolo

                                  Barra     před 11 lety 20.04.2013 23:28 |  
                                  0 0

                                  Malej ani ne, vzdálený stejně jako teď, ale - shame on me - Slavia mě tehdy ještě nenadechla. Tehdy jsem jako puberťák přes den na Jezuitském college pilně piloval latinské slovíčka, večer trénoval, R. Beerschot AC byl pro mě summum fotbalu.

                                  Bylo to vrcholné období Pelé a Eusebia, mladí George Best, Franz Beckenbauer, Johan Cruijff se prezentovali, Ferenc Puskas a di Steffano končili. Láska pro Slavii přišla až o nějakých 10 let později, když hráli evropsky proti Standard Liege. Tehdy jsem Slavii viděl poprvé live, tedy TJ Slavii, s mladým Karlem Jarolímem.

                            • Re: Statistické okénko - 23. kolo

                              vlk30 (přítel SN)     před 11 lety 20.04.2013 16:39 |  
                              0 0

                              Ja ten zapas znam akorát z vypraveni,jinak jak dopadl Tesar by mohl vedet Michal Dobi co sem občas prispiva to je taky takova studnice znalosti o Slavii.:-))

                              • Re: Statistické okénko - 23. kolo

                                Pepino44     před 11 lety 20.04.2013 20:33 |  
                                0 0

                                Já bych v tom úmysl nehledal,on byl Béda spíše ranař než technik,takže buď to vyšlo a trhalo to síť,nebo to nevyšlo a šlo to až na ochoz(tribuna na stání) a ten byl pořádně daleko až za atletickou dráhou. V tomhle případě to prostě nevyšlo. Jo,Béda a jeho dynamit v noze.

                                • Re: Statistické okénko - 23. kolo

                                  jarodo57     před 11 lety 20.04.2013 20:50 |  
                                  0 0

                                  Tesař byl hlavně pořádný brousek .S nikým se nemazlil.Úmysl u něj nepřicházel v úvahu.

                                  • Re: Statistické okénko - 23. kolo

                                    bongor     před 11 lety 20.04.2013 21:36 |  
                                    0 0

                                    Jenže jak by byl teď potřeba takovej jemnej brousek.Co odešel Laty,tak jsme v tvrdosti n chvostu.

                    • Re: Statistické okénko - 23. kolo

                      Eluin (přítel SN)     před 11 lety 20.04.2013 14:08 |  
                      0 0

                      Ten optimismus titulu do 2 let moc nesdílím (i když bych za titul byl pochopitelně moc rád!), Sparta slabá rozhodně nebude, Plzeň má slušně "našlápnuto", nevím..., 3. místo, budiž, to se stát může, ale lepší než "bronzoví" podle mě asi dlouho nebudeme (rád bych se mýlil).

  13. Re: Statistické okénko - 23. kolo

    Petr9608     před 11 lety 20.04.2013 20:59 |  
    0 0

    Co říkáte na ten Liberec? Oni snad fakt klidně ještě ty poháry daj z ligy, pokud Jabka i Syrečky budou nadále pod dekou...

    Vlastně se dá říct, že ten náš domácí sukces stoupá v ceně.

    Až snad "zdrcující" je to, že po podzimu měli jen o bodík více než my. Takže dost možná, že to po tom podzimu nebylo úplně zabitý. A co teprve TEORETICKY, kdyby jsme v zápasech s velkokluby typu Budějky, Mechov a Chacharov udělali třeba tři body (připomenu, že dříve jsem hovořil o pěti za 2 plichty a výhru, teď už slevuji na tři plichty nebo dvě porážky a jednu výhru)....

    RADA VEN!

    • Re: Statistické okénko - 23. kolo

      Dobi     před 11 lety 20.04.2013 22:52 |  
      0 0

      Tak jsem dokoukal Chátru na Baníčku. Hold se ten vopičák trefil... škoda... Byl to remízový zápas.

      Ale souhlasím s poárovou matematikou:
      1. Vyřazení v Ústí, to byl zločin! Ano, mám k severu vztah, ale proč zrovna MY??
      2. Závěr podzimu - to byl další zločin! V ČB, HK a doma s Baníčkem nula bodov, to byl ten další zločin!!

      A přitom třetí místo e tak blízko!!! Vlastně bylo!!!

      No, nic, je to škoda: Ale podpořme Slavii na webu!!

      • Re: Statistické okénko - 23. kolo

        bongor     před 11 lety 21.04.2013 08:37 |  
        0 0

        Ahoj Dobi.Já jsem se na to vydržel dívat asi dvacet minut ,obdivuju Tvoji výdrž,že jsi se na tu hrůzu vydržel dívat tak dlouho.Holt už máš trening z našich zápasů.Mám dojem,že jsou rumuni pouze nafouklá mediální bublina,jinak by museli Baňýk smést.Škoda,že to chachaři neudrželi,zvoral to tam ten Itálek,na remizu měli ,protože ten system co hrál bolševik je vyloženě hra na náhodu.Tak dlouho to prát dopředu k vápnu,až to jednou propadne a dá se gól.Stejně je ale hra Plzně o mnoho koukatelnější a hlavně fotbalovější a pokud se hraje fotbal pro diváky tak není co rozhodovat.Přeju Plzni,na letné to
        podělali,ale jeden zápas nemůže rozhodovat ani kaprligu.

        • Re: Statistické okénko - 23. kolo

          Barra     před 11 lety 21.04.2013 10:36 |  
          0 0

          Nepochybuji, že by nějaký Slávista to nepřál více Plzni. Koukal jsem na tabulku Sparty – možný titul jak se zdá prohráli v období 15.9 až 20. 9. 2012, kdy během 2 týdnů tří krát za sebou prohráli: v 7.kole v Plzni 1-0, v 8.kole doma proti Olomouci 1-2 a v 9.kole samozřejmě v Edenu 1-0. Získali tedy 0 bodů na 9… Snad to bude nakonec duo Hubáček-Latka, které se postará svým gólem o to, aby titul neputoval na Letnou. Ještě jedná věc: Sparta obdržela v 24 zápasech jen 16 branek, z toho 2 od nás.

          Jinak doufám, že příští týden se Blažek zablýskne na Spartě. Týden na to jsou v Liberci, pak doma proti Boleslavi. Že by opět 0 bodů na 9? Asi Boží přání, ale nějaký ten bod by mohli ztratit.

          A když už jsme u cifer: z 24 zápasů měla Sparty 20 krát (!) přímý přenos v televizi. 12 x na ČT4, 3 x na Nova Sport, 5 x na Fanda. Jen zápasy 3.kola (Slovácko), 4.kola (Budějovice), 6. a 20.kola (2 x Hradec) nebyly live v televizi. Z toho vyplývá obrovská výhoda Sparty: může o to více naúčtovat svým sponzorům. Být viděn 20 x 90 minut = 1.800 minut v televizi je pro sponzory sakra k nezaplacení. A to trvá kompetice ještě 6 zápasů.

    • Re: Statistické okénko - 23. kolo

      Kornovo     před 11 lety 21.04.2013 08:14 |  
      0 0

      nahodna vyhra nad libercem,tim se opravdu muzem chlubit.jinak vcera byla ztrata sparty blizko,skoda ze se banik vic neukazal vepredu,ani nevystrelil na branku.celkem jsem koukal,hral za ne 18 lety cechoital a vsichni na nej peji samou chvalu.zajimalo by me jak by si vedl v lize treba mikula nebo cepelaka,bohuzel tech se letos urcite nedockame