Chance liga

Statistické okénko - 7. kolo

Výhra nad Teplicemi udržela Slavii v kontaktu s první polovinou tabulky a po nemastném neslaném vstupu do sezóny se sešívaní pomalu dostávají tam, kde bychom je chtěli vidět.

Vítězství Slavie nad Teplicemi znamenalo posun na sedmou příčku tabulky, další tři konkurenty má Slavia na dostřel. Slávisty také může těšit solidní skóre, 13 vstřelených branek znamená dělené třetí místo v produktivitě (za Plzní a Jabloncem), 7 inkasovaných pak dělené čtvrté místo v kvalitě defenzivy (za Olomoucí, Plzní a Spartou). A právě někde kolem třetího až čtvrtého místa bychom Slavii letos asi všichni rádi viděli - ne-li ještě výš. Kamil Čontofalský vychytal třetí ligovou nulu v řadě (brankáři Slavie navíc v tomto období neinkasovali ani v domácím poháru v Kutné Hoře ani v přáteláku v Hořovicích), což je něco, co se obraně Slavie nepovedlo už čtyři roky! Naposledy sešívaní udrželi čisté konto třikrát v řadě v lize na podzim 2008, kdy mezi 6. a 8. kolem porazili postupně Jablonec doma 2:0, Zlín venku 3:0 a Olomouc doma 3:0. Tentokrát z toho nebylo devět bodů, ale jen sedm, i to je však velmi dobrý výsledek. Teplice naopak prohrály potřetí v řadě a z posledních šesti zápasů uhrály jen dva body. Příchod posil zvučných jmen jim naštěstí body zatím nepřinesl. V posledních pěti kolech Teplice vstřelily pouze jednu jedinou branku, celkem jich mají na kontě tři, to je nejhorší ofenziva v celé lize.

Ve šlágru kola hostila Plzeň Spartu a právem se čekal vypjatý, ovšem kvalitní zápas. První kritérium bylo jednoznačně splněno, byť se o to postaral spíše sudí Matějek než hráči. Co se týče fotbalové kvality, to ať si posoudí laskavý čtenář sám. Šancí bylo poměrně málo a tak zápas rozhodla sporná penalta, která prakticky odstartovala pořádnou aféru. O co v této aféře jde, to zatím téměř nikdo neví, ale všichni naznačují, že to bude velké. Tak se nechme překvapit, jakou špínu Křetínský dokázal nasbírat. Každopádně Sparta poprvé v sezóně prohrála a ukončila sérii pěti výher v řadě. I po sedmém kole má pouze jediný zápas bez inkasované branky. Naopak Plzeň si svou sérii výher protáhla na čtyři a dostala se o skóre do čela tabulky.

Stejně bodů jako duo Plzeň - Sparta mohl mít i Jablonec, to by ale musel udržet dvoubrankové vedení proti Příbrami. Za stavu 2:0 deset minut před koncem asi málokdo čekal, že domácí nevyhrají, přesto od Příbrami, která stále čeká na výhru, dvakrát inkasovali a berou tak jen bod. Připomeňme, že podobně se Jablonci vedlo i proti Spartě, kdy inkasoval v poslední minutě a ztratil remízu. Příbram sice stále nevyhrála, z posledních pěti zápasů má ale čtyři remízy.

Liberec si z Olomouce odvezl tříbrankový debakl a pokračuje tak jeho pomalý propad tabulkou dolů. V současnosti je však stále ještě o bod před Slavií, přestože z posledních pěti zápasů vyhrál jediný a vstřelil v nich pouze tři branky. O víkendu vyšel střelecky naprázdno podruhé v řadě. Před Slavií je rověž Olomouc, ta však jde naopak nahoru. Po prohře v prvním kole už šestkrát v řadě neprohrála, nyní zvítězila podruhé v řadě a na třetí Jablonec ztrácí už jen dva body.

Jihlava porazila Baník a je tak jediným týmem, který v uplynulých sedmi kolech nepoznal hořkost porážky. Zajímalo by mě, jaké procento lidí by na otázku, kdo zůstane v lize posledním týmem bez porážky, před sezónou odpovědělo, že to bude právě Jihlava. Ta se dokáže vypořádat s nepříliš přesvědčivou defenzivou (10 inkasovaných branek) a díky produktivnímu útoku (13 vstřelených branek) pravidelně boduje. Naopak Baník opět přiznal finanční problémy a opět je pouhý bod nad posledním místem. Nevyhrál již počtvrté v řadě.

Slovácko porazilo doma Mladou Boleslav a zaznamenalo tak třetí výhru v řadě, čímž se dostalo do první poloviny tabulky. A to navíc hrálo déle než poločas bez vyloučeného Trousila. Změna trenéra týmu zdá se prospěla a jeden z kandidátů sestupu může být s bodovým ziskem po sedmi kolech spokojen. Naopak Mladá Boleslav od výhry nad Slavií ve čtvrtém kole třikrát v řadě prohrála, což bylo na trenéra Koubka už moc a sám rezignoval. V týmu zřejmě něco neklape, protože kvalita na papíře řadí Mladou Boleslav do úplně jiných sfér tabulky, než se momentálně nachází.

Brno prohrálo v Hradci Králové a propadlo se tak opět za Slavii. S tou má sice stejně bodů, ale rozdíl ve skóre je propastných 12 branek. 15 inkasovaných gólů je vůbec nejvíc z celé ligy. Hradec vyhrál v této sezóně poprvé a ukončil celkem 11 zápasů dlouhou sérii bez výhry.

V dalším z méně zajímavých zápasů České Budějovice pod novým trenérem Soukupem uhrály bod s Duklou. Po pěti porážkách v řadě je to příjemná změna, ale domácí dost možná pomýšleli i na víc, zvlášť když v poločase vedli. To Dukla počtvrté v řadě nevyhrála, zatím má v sezóně jen jedno vítězství, což je jistě zklamání, protože od týmu, který loni překvapoval kvalitní hrou, se čekalo víc.

Komentáře (11)

Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení a registrovaní uživatelé. Přihlašte se zde

  1. Re: Statistické okénko - 7. kolo

    Eluin (přítel SN)     před 12 lety 20.09.2012 07:23 |  
    0 0

    Dukle by to zklamání mohlo ještě chvíli vydržet.

  2. Re: Statistické okénko - 7. kolo

    jiras     před 12 lety 20.09.2012 08:29 |  
    0 0

    "Právě tyto praktiky prý odhalil Křetínský, respektive lidé, které si prý najal na sledování podezřelých osob v českém fotbale. Tipy, na koho se zaměřit, mu pak měl dodat letenský sekretář Josef Krula – sám někdejší sudí s pověstí korupčníka."

    Nejzkorumpovanější tým v historii ve spolupráci se strejdou cinklám jarem Peltou na radu Kruly budou očišťovat český fotbal. Kdo se tomu u policajtů bude věnovat, když všichni běhaj kolem levnýho chlastu?

    http://isport.blesk.cz/clanek/fotbal-gambrinus-liga-gambrinus-liga-12-13-korupcni-afera/130245/cesky-fotbal-ridi-albanska-mafie-i-tohle-zrejme-kretinsky-zjistil.html

    • Re: Statistické okénko - 7. kolo

      Barra     před 12 lety 20.09.2012 09:09 |  
      0 0

      Tak jistou satisfakci mám z toho, že Pelta celkem rozumně z toho dál ruce pryč a vše nechá na protikorupční policii. Kauzu alkohol vyšetřuje jen tak mimochodem kriminální policie a odbor hospodářské kriminality.

      Jestli je pravda, že zápasy ovlivňovala (albánská) mafie, tak každý rozumný člověk může být jenom rád, že se proti tomu něco bude dělat. Samozřejmě jde takové vyšetření mimo možnosti FAČR.

      Problém ´matchfixing´ se na evropské úrovni již řeší dlouhou dobu, v Německu, Itálii, Belgii a teď recentně v Nizozemsku se od roku 2010 prověřovalo přes 200 podezřelých zápasu, u kterých byla albánská, čínská a italská mafie zapojená. Jak v Německu, tak v Itálii a v Belgii již padly tresty – jak ale víme, tak situace se například v Itálii opakuje a právě teď opakovaně vyšetřuje.

      • Re: Statistické okénko - 7. kolo

        Jiri1     před 12 lety 20.09.2012 11:48 |  
        0 0

        Co si budeme povidat, to je ale vrcholek ledovce, pod nim jsou i dalsi zalezitosti spojene treba s jednotivymi kraji, myslim ze to co uvadi jeden z kolegu, zazracne vysledky Baniku, nebo slepost rozhodcich az tak zase nemusi souviset jen s Albanskou mafii. Jeden z lfdi dlouhou dobu se pohybujici ve fotbale udava , ze policie podle jeho informaci spolupracovala s Kretinskym 2 az 3 roky , existuji nejen zvukove ci pisemne dukazy , ale i audiovizualni atd. Mam bohuzel velkou obavu, ze nektere zalezitosti se dotykaji i naseho klubu, specialne situaci za trenera Jarolima.

      • Re: Statistické okénko - 7. kolo

        subHuman     před 12 lety 20.09.2012 17:08 |  
        0 0

        Čert ví, jaká je pravda, může to být i jinak - cinklej Pelta od toho dal ruce pryč, svaz to šetřit neumí. Policajti to budou rok šetřit a pak to odložej a nebo klepnou přes prsty nějakou malou rybu. Každopádně ale Křetínský udělal bububu na všechny rozhodčí, teď se proti komoušům neodváží nikdo písknout ani fň, každej se bude bát, aby ho do onoho "monstr" procesu nezatáhli taky...

      • Re: Statistické okénko - 7. kolo

        jiras     před 12 lety 20.09.2012 18:17 |  
        0 0

        Troufnu si tvrdit, že jsem rozumný člověk a proto jsem dost skeptický, že se proti tomu opravdu něco bude dělat. Obzvlášť když to dělají ti daní lidé a ten daný klub. Ale čekat čistý sport, fotbal obzvlášť je asi utopie.

  3. Re: Statistické okénko - 7. kolo

    janko (přítel SN)     před 12 lety 20.09.2012 08:33 |  
    0 0

    Já vím, že na kdyby se nehraje, ale mít o jednu výhru více, tak by to bylo pěkný. Stále to tvrdím a zlepšující se výkony mne v tom utvrzují. Budem do třetího místa.

    • Re: Statistické okénko - 7. kolo

      Kactus     před 12 lety 21.09.2012 08:44 |  
      0 0

      no, takovy optimismus bych tedy nesdilel
      i kdyby to bylo hezke :)

    • Re: Statistické okénko - 7. kolo

      honzah (přítel SN)     před 12 lety 21.09.2012 09:27 |  
      0 0

      S prvními 3 celky současné tabulky jsme ještě nehráli, s dalšími 3 máme 3 plichty, z toho 2 doma. Takže zase tak optimistický bych nebyl. Nicméně horní půlka tabulky už pro nás vypadá naprosto reálně.

  4. Re: Statistické okénko - 7. kolo

    honzah (přítel SN)     před 12 lety 21.09.2012 09:26 |  
    0 0

    Že bude Jihlava poslední neporažený, to mě nenapadlo, ale před sezónou jsem ji tu (možná jako jediný) tipoval do horní půlky tabulky :-)

  5. Re: Statistické okénko - 7. kolo

    Mike     před 12 lety 21.09.2012 11:02 |  
    0 0

    Ještě ke Křetínského brašně. Takže rudý floutek, který nasypal do Sparty za několik let mnoho set milionů korun, je nasraný, že jeho klub už 8 let nehrál Ligu mistrů, za 8 let posbíral pouhé 3 tituly, a proto dle některých zdrojů si najal detektivní agenturu, aby našla něco na jeho soupeře, hlavně asi na Plzeň. Tohle ať zkouší v energetickém průmyslu a netahá to do fotbalu. Zajímalo by mě, čím je Pelta zdrcený. Nebo je to jenom všechno bububu do budoucna, aby si všichni dali majzla na Spartu a začali jí také pomáhat.
    Ještě k nám- zajímavá statistika- v době od 75.minuty jsme vstřelili 7 branek, které nám přinesly 5 bodů. To je také zajímavá bilance, v brankách v poslední čtvrthodině budeme asi nejlepší v lize.