Funkce na sledování článků je dostupná pouze pro přihlášené uživatele.

Ženský fotbal

Juniorky remizovaly se Spartou

Stejně jako A tým i naše juniorky remizovaly se Spartou, tentokrát zápas skončil 2:2. Bohužel jsme o výhru přišly dvě minuty před koncem, přesto proti reprezentačnímu výběru je bod velice cenný a holky si zaslouží obdiv.

Před deseti dny nastoupily proti sobě A týmy, nyní si svůj zápas odehrály i juniorky. Sparta v lize dominuje, neztratila ani bod a navíc její kádr je prakticky celá reprezentace do 17 let. Favorit byl tedy dopředu jasný, ale slávistky opět ukázaly, jak dokážou dát do zápasu srdíčko, důkladná taktická příprava tak nesla ovoce. V úvodu zápasu měla logicky ze hry více Sparta, měla míč na kopačkách, ale dostali se maximálně před vápno. V prvním náznaku šance se ocitla v 6. minutě Adéla Šturmová, ale na zadní tyči netrefila ideálně. Asi největší šanci úvodu zápasu měla A.Šturmová v 9. minutě, kdy osamocena přehlavičkovala branku.

Pak začaly úřadovat slávistky, kdy díky svému maximálnímu nasazení dělaly velké problémy stoperské dvojici. Ve 12. minutě jsme rozjeli velice nadějný brejk, ale bohužel jsme ho nedotáhli kvůli pokažené finální fázi. Ale radost přišla v 15. minutě, Vyskočilová udělala hodně práce, když parádně přešla přes protihráčku, zamířila si to k bráně a ve vápně prudce vystřelila, brankářka tento pokus ještě vyrazila, ale míč se dostal k nabíhající Ježdíkové, která přiťukla Necidové, jenž se střelou pod břevno nemýlila. Slávistická hra na brejky a nakopávané míče na nejisté stoperky byla efektivní, ve 23. minutě po přihrávce Necidové unikala Vyskočilová, ale v rozhodující okamžik si příliš předkopla míč.

Posledních deset minut však zase začala být Sparta nebezpečná, převzala iniciativu, ale do šancí se těžko dostávaly, jelikož obranná čtyřka pracovala bezchybně. Holky dokázaly odhlavičkovat všechny centry, byly dostatečně důrazné v osobních soubojích a dobře se vzájemně zajišťovaly. Proto nebezpečí hrozilo hlavně ze standardních situací, ale i s těmi jsme si dokázali poradit. Jedinou možností Sparty tak byla střela Winterové z 22 metrů, se kterou si Palková poradila.

Ve druhém poločase jsme byli svědky hodně dramatických chvil. Sparta se tlačila do koncovky, slávistky odolávaly a bránily se odkopy. V 55. minutě se do šance po našem zaváhání dostala Eliška Šturmová, ale Palková včasným vyběhnutím zmařila její pokus. Ale o minutu později bylo vyrovnáno, nejdřív sparťanky trefily tyč, následně jsme zbytečně faulovali ve vápně a nařízenou penaltu proměnila Krejčiříková. Sparta vycítila šanci na zvrat a začala být hodně nebezpečná, ale nikoliv v koncovce. Slávistky svou tvrdou hrou dokázaly jakékoliv možnosti včas eliminovat.

Pak se naskytla šance pro Slavii, v 68. minutě jsme po důrazném presinku vybojovali míč, ale Dlouhá ani Rzycká nakonec nedokázaly vystřelit. Obrana Sparta nakonec odkopla na roh, z něhož jsme se dostali do vedení, když ve vápně tečovala jedna ze sparťanek a usměrnila míč přesně k tyči. Ve druhém poločase je však třeba pochválit i sparťanskou brankářku Vršatovou, která zabránila několika možnostem slávistek díky včasnému vyběhnutí.

Závěr zápasu byl hodně vyhrocený, slávistky už myslely na výhru, ale Sparta se dál snažila. V 77. minutě se ke standardní situaci postavila Danihelková a pořádnou ranou z dálky málem vymetla slávistickou šibenici, ale parádní Palková dokázala vyrazit. Ale o minutu později a smolném faulu před vápnem zahrávala Sparta další standardní situaci, kdy jsme nepohlídali na malém vápně Adélu Šturmovou a přesnou hlavičkou dokázala vyrovnat.

Slávistky tak přišly o výhru dvě minuty před koncem stejně jako hráčky A týmu, ale i zde je třeba holkám poděkovat za předvedenou bojovnost a srdíčko, které do hry daly. A abych derby zápasů nebylo málo, v sobotu hrají žákyně v Satalicích proti Spartě.

Slavia - Sparta 2:2 (1:0)
Slavia: Palková - Beštová, Bažoutová, Němečková, Dvořáková - Klesnilová (78. Lébrová), Necidová (65. Vlčková), Košvancová, Rzycká - Ježdíková (41. Dlouhá), Vyskočilová (58. Břížďalová)
Sparta: Vršatová - Winterová, Tauberová, Kubešová (15. Danihelková), Fojtíková (73. Rychtárová) - Dlasková, Nováková, Koubová (54. Landesková), A.Šturmová - Krejčiříková, E.Šturmová
Branky: 15. Necidová, 68. vlastní - 56. Krejčiříková pen., 78. A.Šturmová

Komentáře (1)

Funkce na sledování článků je dostupná pouze pro přihlášené uživatele.

Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení a registrovaní uživatelé. Přihlašte se zde