Funkce na sledování článků je dostupná pouze pro přihlášené uživatele.

Chance liga

Statistické okénko - 25. kolo

Slávisté v lize darovali bod Kladnu a napínavé boje o titul a o udržení sledují z uctivé vzdálenosti ze středu tabulky.

Kladno v Edenu prodloužilo sérii bez porážky na tři utkání. V těch navíc uhrálo sedm bodů, což je více, než uhráli sešívaní za posledních sedm kol. Ti totiž v tomto období dokázali získat jen pět bodů. To je ještě o bod horší bilance než na podzim mezi osmým a patnáctým kolem. Takto tristní období za posledních 15 sezon ještě neměla a všem nám nezbývá než doufat, že v těch zápasech, ve kterých půjde o Evropu, se Slavia dokáže zmobilizovat. Dobré znamení může být fakt, že poté, co Slavia dostala před odchodem Karla Jarolíma osm branek ve třech utkáních je defenziva daleko spolehlivější. Jeden inkasovaný gól v pěti zápasech (z toho tři derby se Spartou) a to ještě napůl vlastní, je dobrý předpoklad pro boj o postup do finále domácího poháru. Martin Vaniak za ustálenou obranou dělá divy.

Sparta remizovala v Č. Budějovicích, čímž dosáhla již dvanácté remízy v sezóně. Její trenér potvrdil slova Františka Cipra o brečení, když si po zápase stěžoval na mnoho zraněných. Momentálně nemá k dispozici dokonce tři hráče (Blažka, Kladrubského a Pamiče), čímž se mu naprosto rozpadla ofenziva, která tak nebyla schopna vstřelit v Budějovicích branku. Je nutno ovšem uznat, že Budějovice doma příliš neprohrávají, v této sezóně jen třikrát.

Baník zaváhání Sparty využil a bodově se na ni dotáhl po páté (nutno říci že šťastné) výhře v řadě. Vzájemný souboj ve 27. kole tak dost možná bude soubojem o titul. Los mají oba soupeři srovnatelný a jestli Baník dokáže zvítězit také v příštím kole v Ďolíčku, bude mít dobrou šanci celou ligu vyhrát. Jen připomeňme, že první vzájemný zápas na Letné skončil 1:1 a při jakékoli remíze a bodové rovnosti na konci ligy bude rozhodovat skóre, které má nyní Sparta o čtyři branky lepší a slušnou šanci příští zápas proti Střížkovu k jeho dalšímu navýšení.

Jablonec naopak body ztratil a v Plzni remizoval, přičemž může být i za ten bod velmi rád, domácí předvedli neuvěřitelný festival zahozených šancí. Jablonec bojuje stále na dvou frontách, v lize má velmi solidní los na závěr. Pokud budeme spekulovat a připustíme možnost tiché výměny se Slavií typu liga za pohár, jsou tak jediné těžší zápasy Jablonce v posledních pěti kolech domácí utkání proti Teplicím a nejspíš v posledním kole proti Budějovicím. Ty tou dobou ještě nemusejí mít jistotu záchrany, ovšem v opačném případě se naopak z tohoto zápasu stane jasná záležitost pro domácí. Jablonec tak nejen bude útočit na třetí místo z ligy, ale může dokonce ohrozit i vedoucí tandem.

Teplice odmítly roli čtvrtého vzadu a vítězstvím nad Příbramí se vrátily do hry minimálně o třetí místo. Narozdíl od svých konkurentů však mají v závěru los přímo vražedný a jejich pohárová účast by pro mě byla spíše překvapením, zvlášť v situaci, kdy je forma týmu špatná a počet zraněných velký. Příbram už jen v klidu dohrává ligu ve středu tabulky.

Další zápasy nepřinesly z žádného pohledu zajímavé události. Remíza Slovácka s Bohemians 1905, po které byl odvolán trenér Mazura, alespoň zajistila nějaký náboj pro zbylé zápasy v boji o udržení, vítězství Boleslavi na Strahově proti Bohemians Praha a Olomouce v Brně pak jen kosmeticky upravila střed tabulky.

Kolo skončilo bilancí 1-4-3, naposledy liga zaznamenala jediné vítězství domácího týmu v prvním kole této sezóny. Padlo podprůměrných 15 branek a většina z nich v zápasech, kde ani jednomu týmu už o mnoho nešlo.

Komentáře (44)

Funkce na sledování článků je dostupná pouze pro přihlášené uživatele.

Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení a registrovaní uživatelé. Přihlašte se zde

  1. Re: Statistické okénko - 25. kolo

    SForever1     před 14 lety 19.04.2010 21:55 |  
    0 0

    A naše vedení mlčí, stále mlčí. Ono se vlastně nic neděje. O ničem nevíme, že. Prohlášení k situaci kolem Edenu? To nečekejte!
    Přece Nová SLÁVIA

    • Re: Statistické okénko - 25. kolo

      martin08     před 14 lety 19.04.2010 22:44 |  
      0 0

      to me taky dost vadi, ze u vedeni je ticho po pesine.. holt penize jsou penize. jinak bych vazen nejaky prohlaeni uvital. i kdyz jak se mi dolezal jevi, ted spis nahani kdy to podepisou..

    • Re: Statistické okénko - 25. kolo

      PetCC     před 14 lety 20.04.2010 12:16 |  
      0 0

      A co by asi měli říkat? Tupost většiny je nebetyčná.

      • Re: Statistické okénko - 25. kolo

        DrFe1     před 14 lety 20.04.2010 15:32 |  
        0 0

        Co by měl říkat ? Cokoliv. Pozice "mrtvý brouk" v situaci, kdy se řeší pro klub zásadní věci, je vůči fanouškům sprostá. A ty urážky o tuposti si nech od cesty. To že má někdo jiný názor než ty, neznamená že je tupec.

        • Re: Statistické okénko - 25. kolo

          quelhar (admin)     před 14 lety 20.04.2010 17:11 |  
          0 0

          A cim by si Dolezal pomohl, kdyby rekl "Slavia nema zadne moznosti cokoli v teto oblasti ovlivnit"?

  2. Re: Statistické okénko - 25. kolo

    Viking     před 14 lety 20.04.2010 07:26 |  
    0 0

    Ke včerejší debatě v ČT - zazněla zde myšlenka, že je možné to radním spočítat při podzimních volbách. Obávám se, že v té době už bude dávno o všem rozhodnuto a současný kvalt je právě způsoben tím, že chtějí rozhodnout právě před volbami aby se nedalo něco zvrátit. Ono by se mohlo totiž klidně stát, že myšlenku "Slavia = Eden, Bohemka = Ďolíček" převezně nějaký subjekt a klidně si ho dá jako jediný bod svého programu (což by bylo jenom dobře).

    Pokud se skutečně jedná o vkladu veřejného majetku ve výši 300 mega části Praha 10 (nevím jestli formou peněz, to asi ne, to už je slušnej ranec, spíš tedy formou vkladu pozemků na druhé straně Botiče které údajně vlastní PHA 10) a téma je tolik kontroverzní, měli by mít radní koule a počkat na výsledek voleb a podle vůle voličů rozhodnout. Nevzpomínám si totiž, že by s tímhle plánech v minulých volbách někdo přišel a prosazoval tu či onu myšlenku. Ale realita bude samozřejmě jiná, modrákům teče do bot a od podzimu by nemuseli být u lizu.

    • Re: Statistické okénko - 25. kolo

      Wommi     před 14 lety 20.04.2010 09:33 |  
      0 0

      ..myslim, ze MC 10 by vstoupila do eside ne jako ona sama,..pak si nejsem jistej, to by mohlo byt brano jako verejna podpora, coz je v EU zakazano,..ale myslim si, ze by tam vlezli prostrednictvim ty jejich akciovky - praha 10 majetkova a.s. nebo jak se jmenuje,...

      • Re: Statistické okénko - 25. kolo

        Viking     před 14 lety 20.04.2010 10:30 |  
        0 0

        Tak tohle je klasický český právní přístup, právo EU se mi zdá spíš řeší, jaká je skutečná ekonomická podstata a ne jak si to strany papírově "ošéfovaly". Nemyslím si ale, že by podpora stadionu byla zakázaná veřejná podpora.

        • Re: Statistické okénko - 25. kolo

          lassiter     před 14 lety 20.04.2010 13:10 |  
          0 0

          Tak české právo otázku veřejné podpory neřeší, všechno je v kompetenci evropské komise a podle evropského práva a opravdu není důležité jestli podporu poskytne přímo městská část nebo akciovka, kterou vlastní. I podpora stadionu může být zakázaná veřejná podpora, stadion patří soukromému subjektu, není veřejný (aspoň myslím že se tam nedá jít si jen tak zakopat na bránu...) a kromě toho se tam konají i jiné než sportovní akce, a to čistě za účelem zisku.

          V případě, že veřejný subjekt vkládá prostředky do soukromé společnosti, uplatňuje se tzv. princip soukromého investora. Tedy zkoumá se, jestli byly peníze poskytnuty za podmínek přijatelných pro běžného soukromého investora. Například v okamžiku, kdy finanční situace společnosti a objem jejího dluhu neumožňuje dosažení návratnosti vložených prostředků v přiměřeném čase (což by snad i mohl být případ e-side), tj. racionální investor by tam peníze nevložil, pak by se jednalo o nepovolenou veřejnou podporu.

          No ale nejsem právník, právo veřejný podpory je dost složitý, existují miliony výjimek, takže je možné, že se to někam vejde...

          • Re: Statistické okénko - 25. kolo

            bongor     před 14 lety 20.04.2010 23:03 |  
            0 0

            Podle mého názoru asi teď nejde o právní otázky,o ty půjde později,až
            bude jasnější,kdo si vlastně na tom namastil kapsičky,myslím tedy kdo
            z radních nebo úředníků P10.Tam potom půjde spíš o trestněprávní
            záležitosti a to už dávno bude klokan naším rovnoprávným spolunájemníkem a nic s tím nikdo neudělá.
            Nyní jde o politické věci,protože pokud jde o finanční podporu Bohemce
            tak se to stěží bude většině obyvatel desítky líbit.Až si někdo zlomí nohu,nebo vymkne kotník na neopraveném chodníku,těžko mu někdo bude vysvětlovat,že místo těch chybějících dlažebních kostek byla instalována zelená sedačka v Edenu a že je to vhodné využití peněz daňových poplatníků na soukromé účely.
            Takže když se toho teď hned chytně nějaká šikovná politická strana,tak se možná ještě dá něco dělat.

  3. Re: Statistické okénko - 25. kolo

    Viking     před 14 lety 20.04.2010 14:15 |  
    0 0

    Dnešní webmaster na HP (?OZ?) - "Na zelené sedačky se musíte zeptat pana Oravce, to je jeho mediální majstrštyk. Fotky z protestů jsem na web nedal, protože jsem měl jen dvě, kde byli lidé, kteří sektor neopustili, nechtěl jsem je vystavit nadávkám. V článku ze zápasu nepsal o protestech muj redaktor, to s nim proberu, zminit je tam mohl. Slavia je v Synot Tip Areně v dlouhodobém nájmu, máme tu zázemí pro áčko, fanouškovské zázemí.opravdu jen těžko můžeme komentovat nerozhodnuté věci a vyvolávat další emoce, ale určitě se k tomu všemu vyjádříme."

    • Re: Statistické okénko - 25. kolo

      venator     před 14 lety 20.04.2010 14:34 |  
      0 0

      Taky mě přijde, že jde o zatím "zbytečnou" hysterii, když se na to zkusíme podívat racionálně. Např. proč by někdo podporoval přímo (rekonstrukce stadionu) nebo něpřímo (stavba zázemí) několika sty miliony klub, který je neoficiálně v bankrotu? Důležité vyjádření resp. rozhodnutí musí padnout i od svazu, které zatím není. Nic není tak horké jak se uvaří nebo jak se to říká. Myslím, že to dopadne tak nějak "mezi". Tipuju, že E-Side usiluje o Klokani jen proto, aby přitáhla peníze od města do stadionu, protože není provoz zatím moc rentabilní nic víc nic méně. Radnice to tlačí, protože to hodí pěkných pár mega do kapes. SKS resp. R+D mlčí, protože můžou říct jen to,že jsme v nájmu a nic ovlivnit nemůžeme a to by jen pokračovali v dalším snižování svojí autority a to nemají za potřebí navíc tu submisivní pozici SKS všichni vidíme, když na tribuny neprosadíme ani obyčejný nápis Slavia na sedačkách a síňe slávy apod. Nevěřím, že by to D+R nechtěli,ale prostě o tom nerozhodují, to je podle mě evidentní proto teď můžou jen mlčet a čekat.
      Prostě si myslím, že svaz dá B1905 podmínku v udělení licence nějakou dohodou se Střížkovem, kterým tím zachová účast v první lize a B1905 přežije. Nebo neudělí licenci a je hotovo. Podle mě to dopadně tak, že MČ10 "oželí" pár desítek milionů nebo stovek jako kupní cenu podílu v E-Side na oplátku udělá kšefty za několikanásobek na nemovitostech po Dolíčku. To je všechno. Pak B1905 nedostane licenci nebo nesežene peníze ani na pronájem a provoz takže skončí a peníze v E-Side skončí min. nepřímo ve Slavii. Pokud ovšem je ta vlastnická struktura podobná klubu.

      • Re: Statistické okénko - 25. kolo

        eomer (přítel SN)     před 14 lety 20.04.2010 14:40 |  
        0 0

        Souhlas, jen ta struktura bude asi dost odlišná.

      • Re: Statistické okénko - 25. kolo

        venator     před 14 lety 20.04.2010 14:42 |  
        0 0

        to nemluvím o to, že by se po vzoru fans ManU sebrali fanoušci Klokana a odešli k Vejsadově "pravé" Bohemce do x-té ligy
        Tím by se taky hodně usnadnilo.
        Každopádně to do začátku nového ročníku všechno vychladne hlavně naše hlavy a až se rozběhne novej ročník tak začneme postupně zase kluky chodit podporovat. Ta láska nás na tribunu dřív nebo později přitáhne zpátky.

        • Re: Statistické okénko - 25. kolo

          venator     před 14 lety 20.04.2010 14:48 |  
          0 0

          Jedna věc je teď za pár týdnů nekoupit si permice z naštvání, ale úplně jiná věc je ještě koncem července odolat "vábení" nového ligového ročníku z novin nebo nezajít podpořit Slávičku v předkole EL. Všichni víme jak se už většinou nemůžeme dočkat začátku ligy přes zimu nebo o prázdninách, do toho zprávy a diskuse o nových posílách novém trenérovi apod. Většina z nás v létě nebo postupem času neodolá ať to dopadne s Klokanem jakkoliv....to je můj názor.

          • Re: Statistické okénko - 25. kolo

            venator     před 14 lety 20.04.2010 15:02 |  
            0 0

            Právě protože Slávie přežila daleko horší okolnosti od fašistů přes komunisty tak přežije i tohle levou zadní. Jestli ve vedení B1905 budou dál takový "manažeři" jako Přibyl a Stejnbroch, kteří za pár let nasekali dluhy 60mega tak nemám obavu, že se Klokana zbavíme do roka a do dne. Podle mě by bylo právě špatně Slávičku v tomhle boji "potopit" tím,že by jsme schválně nechodili fandit. Nám musí jít v prvé řadě o Slávii jako klub. Volali jsme a dlouho čekali na důstojný stadion pro nejlepší klub v ČR a teď tady je. Jelikož prý není současná ekonom. situace stadionu (E-Side) dostatečně rentabilní ohrožuje to do budoucna i Slávii pak jsem pro, když bude mít někde za rohem vlastní barák Klokan a zajistí to lepší příjmy E-Sidu tzn. zvětší životaschopnost a rentabilitu stadionu a nezáleží mi na tom jestli to vlastní Standa nebo Pepa.

      • Re: Statistické okénko - 25. kolo

        quelhar (admin)     před 14 lety 20.04.2010 15:03 |  
        0 0

        Jeste bych k tomu prekopiroval neco z fora B1905:

        Pernstein, 20.4.10 13:14
        --------------------------------------------------------------------------------
        Tak podle informací, které jsem se během dneška dozvěděl, už není za co bojovat. Vše je definitivně rozhodnuto. Pro ty, co se těšili, jak na přesunu vyděláme: na radnici se prý "ztratily" fondy určené pro nás a E-Side Property. Nikdo nemá dostat nic. Zato už se projednává konkrétní plán výstavby s konkrétními investory. Územní plán je zařízen (ne v náš prospěch). Kdo chce, může věřit. Já už ne. Přikláním se k názoru, že by bylo lepší poslat klub okamžitě do konkursu a jít za Vejsadou do 3. třídy. Stejně to tak později skončí. Jediné co může udělat fanoušek, je utvořit dav, sebrat pár větví a jít na návštěvu na radnici, na CTY, do kanclů na Lokádě a do Uhříněvsi k Vejsadům. Sbohem, náš stadione a osudy čtyř generací hráčů a fanoušků!
        Ty informace mám z dobře informovaného zdroje, kterému nemám sebemenší důvod nevěřit.


        Pokud by tohle byla pravda, tak se nebude v Edenu nic stavet a sedacky zustanou, jake jsou.

        • Re: Statistické okénko - 25. kolo

          Eluin (přítel SN)     před 14 lety 20.04.2010 15:17 |  
          0 0

          Pokud by to skutečně byla pravda, tak by to bylo pro nás dobře, nicméně i tak mi bude Klokana líto.
          Já vím, je to zvíře, ale stejně je divné, když o neexistenci klubu se nerozhoduje na hřiště ani mezi počty příznivců, ale jen díky finančním machinacím.
          Podobný osud by pak jednou - nedej Bože - mohl potkat i nás.

        • Re: Statistické okénko - 25. kolo

          martyni (přítel SN)     před 14 lety 20.04.2010 15:18 |  
          0 0

          Tomu bych docela i veril, protoze jestli do toho nema co mluvit slavie a jeji fanousci, tak klokani jsou jeste vetsi sirotci, kteri si tezko muzou myslet, ze jejich krachujicimu klubu da nekdo neco zadarmo. Proto mi to od pocatku prijde trochu podivny.. za vsim jsou penize, ze by nekdo jen tak pro nic za nic vymenoval pulku sedacek, aby pak byl stadion barevne odpornej nebo ze by nekdo daval penize na vystavbu.. spis se jim neco naslibuje, aby to pro ne bylo snesitelnejsi, neprijemny veci se casto davkujou po kapkach.. nejdriv zkousnou konec v dolicku, pak ze budou v edenu na navsteve a nakonec konec 1905...

        • Re: Statistické okénko - 25. kolo

          venator     před 14 lety 20.04.2010 15:20 |  
          0 0

          No jasně to je naprosto logická varianta. Jako akcionář B1905 (CTY) budu chtít tu černou díru co nejrychleji "zavřít" resp. zkusit dostat zpátky aspoň něco a jediná cesta je prodej prostor městu.
          To je pro ně priorita pro město udělat kšeft. Co si myslí fanoušci a jak se zachovají je pro ně v tuhle chvíli vedlejší, bohužel. Moc dobře MČ10, CTY a E-Side ví, že fanoušci můžou maximálně někde "chvíli postávat a křičet" víc nezmůžou a podle toho to dopadne jak ten fanoušek Klokanů Perstein zjistil nebo ví.

          • Re: Statistické okénko - 25. kolo

            venator     před 14 lety 20.04.2010 15:32 |  
            0 0

            Naše vedení a svaz (Hašek) mlčí, protože tenhle zákulisní vývoj znají a ví, že to v dalších týdnech nebo měsících skončí konkurzem na B1905, neudělením licence a odchodem fanoušků k Vejsadovi. Hlavně svazu by to vytrhlo trn s kauzou Bohemek z paty a tak to nepřímo podporují svým mlčením a taktikou "mrtvého brouka".
            Jestli z utržených peněz postaví velký akcionáři zmiňované zázemí za stadionem v Edenu nebo je to jen mediální čeření vody, aby měli klid od fanoušků Klokanů na dotažení těhle kšeftů ví jen oni sami, ale nevěřím, že by CTY udělala stejnou chybu dvakrát a vyhodila znova peníze z okna. Podle mě to dopadne kšeftem mezi CTY a radnicí mč10, konkurzem B1905, odchodem fanoušků třeba k Vejsadovi a E-Side resp. R+D a spol. utře nos.

            • Re: Statistické okénko - 25. kolo

              martyni (přítel SN)     před 14 lety 20.04.2010 15:39 |  
              0 0

              CTY moc dobre vi, ze jedina hodnota bohemky 1905 spocivala v tom, ze strategicky uzivala dolicek, to jedine se dalo zpenezit... jakmile odsud odejdou, bude to jejich konec.

            • Re: Statistické okénko - 25. kolo

              lassiter     před 14 lety 20.04.2010 15:42 |  
              0 0

              tak věřil bych všemu, kromě toho, že fanoušci odejdou k Vejsadovi a že CTY dostaví Eden, když nebude pro koho...

            • Re: Statistické okénko - 25. kolo

              venator     před 14 lety 20.04.2010 15:43 |  
              0 0

              Pokud by někdo z nás byl v situaci např. CTY, že do B1905 a stadionu vrazí 100mega a Přibyl mu z toho udělá -60mega tak by jste to chtěli co nejdřív zastavit a dostat svoje prachy zpátky a jediná cesta je prodat ten pozemek městu a "Pribyla" poslat do konkurzu což navíc nepřímo podpoří i svaz. A fanoušci bez stadionu a bez klubu ať si jdou tleskat kam chtějí, bohužel tak to je a tak to dopadne.

              • Re: Statistické okénko - 25. kolo

                slimak     před 14 lety 20.04.2010 15:49 |  
                0 0

                hospodaření Přibyla je pro mě trochu záhadné..jestli to vedl až tak špatně, pak není pomoci, no..je mi to líto, ale je to tak..

                • Re: Statistické okénko - 25. kolo

                  quelhar (admin)     před 14 lety 20.04.2010 17:13 |  
                  0 0

                  Tak Pribyl prodal za 70M Moravka do Schalke a neprisla mu odtud ani koruna, protoze Nemci cekaji na to, az jim nekdo zavazne rekne, komu ty penize maji poslat, jestli Vejsadovi nebo Pribylovi nebo nekomu uplne jinemu. Kdyby Pribyl ty penize mel, tak neni v minusu, ale zhruba na nule.

                  • Re: Statistické okénko - 25. kolo

                    GeorgK (přítel SN)     před 14 lety 20.04.2010 21:19 |  
                    0 0

                    Je otázkou kolik má opravdu dostat B1905 a kolik CU Bohemians.

        • Re: Statistické okénko - 25. kolo

          slimak     před 14 lety 20.04.2010 15:45 |  
          0 0

          ano, toto se mi jeví nejpravděpodobnější..je to řečeno přesně-kdo by ten přesun potom platil, když 1905 jsou úplně švorc? ten přesun by pro ně znamenalo totiž i stěhování veškerého zázemí klubu a to zas taková sranda není

          pokud vím, tak vejsada nabízel 100 % podíl fanouskum své původní bohemce, která tedka hraje rpalesní ligu..tedy varianta s tím že by DFB měla svůj klub, navíc bez problémů s názvem není nereálná, protože podle všeho 1905 je na pokraji bankrotu..

        • Re: Statistické okénko - 25. kolo

          eomer (přítel SN)     před 14 lety 20.04.2010 15:47 |  
          0 0

          Přesně to jsem psal v jiných komentářích- kde by P10 vzala peníze. Těch 300 bylo řečeno před volbami a reálně se psalo o možná 80 v nějaké založené a.s. Městskou částí a dnes jsou v....

          • Re: Statistické okénko - 25. kolo

            DrFe1     před 14 lety 20.04.2010 16:13 |  
            0 0

            Podle komentářů výše to vypadá, že celá akce "Městský stadion" je od toho Oravce jenom mlžná clona a opravdu ten člověk chce jenom zpeněžit ďolíček a zabavit se zkrachovalého klubu resp. poslat ho do konkurzu. Tak jenom vypouští dezinformace o novém "zeleném" stadionu v Edenu a v pravou chvíli z toho něják vycouvá. Bohemákům nic zlého nepřeji, ale pro Slávii by to mohlo být nakonec dobré

  4. Re: Statistické okénko - 25. kolo

    lassiter     před 14 lety 20.04.2010 17:53 |  
    0 0

    No jinak jsem trošku zapátral v britském obchodním rejstříku a zjistil jednu zajímavou věc. Firma Key Oak založená v Británii, která je vlastněná společností Axrod Company založené na Kypru, jež je vlastněná společností Eton Ventures LLC založené v Novém Mexiku, jejíž vlastníci nejsou dohledatelní, vlastnila 100% akcií společnosti E Side Property limited, což tedy ostatně již kdysi proběhlo tiskem. Ale podle údajů k polovině května minulého roku již 100% nevlastní, pač v březnu minulého roku třicet procent akcií pozbyla.

    Patnáct procent E Side Property tak nyní vlastní (nebo tedy alespoň v květnu minulého roku vlastnil) Tomáš Rosen, zbylých patnáct procent pak jistý Antonín Rovenský, což je zdá se člověk velmi blízký p. Rosenovi.

    • Re: Statistické okénko - 25. kolo

      spojka     před 14 lety 20.04.2010 17:57 |  
      0 0

      Pokud by opravdu existovalo přímé napojení T.Rosena (resp. Slavie) na Eside a tahle komedie s klokanem by měla mj. za cíl finančně pomoci Eside a nepřímo i Slavii, tak už bych to "vydejchával" o něco lépe a snad bych to i pochopil. Pak by asi bylo na místě bojkotování domácích zápasů přehodnotit.

      Ale to by prostě někdo ze Slavie musel normálně říct "podívejte se, situace je takováhle, tohle je možný udělat, tímhle si můžeme pomoct, zelený sedačky a podobný výkřiky jsou nesmysl".

      • Re: Statistické okénko - 25. kolo

        ElvisPresley     před 14 lety 20.04.2010 18:08 |  
        0 0

        V tom případě by toznamenalo, že "Slavia" vlastní 1/3 Edenu...Nicméně si myslím, že e-side je nějakým způsobem napojen na ENIC...Myslím, že o této souvislosti se již hovořilo...

    • Re: Statistické okénko - 25. kolo

      quelhar (admin)     před 14 lety 20.04.2010 18:17 |  
      0 0

      To je rozhodne zajimava informace a diky za ni. 30% rozhodne neni malo a pokud by Tomas Rosen pripadne nekdo z osob jemu blizkych ziskal dalsich 21%, verim, ze by se postaveni Slavie v Edenu zacalo menit. Ono uz bylo nekolikrat drive naznaceno od lidi, co obcas maji informace ze zakulisi, ze by majitele Slavie radi vstoupili i do stadionu a jestli se to uz takto povedlo, tak je to skvela zprava.
      Ale vzhledem k tomu, ze se nejspis porad jedna o obrovske sumy penez, tak je dalsi postup i tak beh na dlouhou trat. Uvidime za dva roky, jaka bude situace. Jestli budou v Edenu zelene sedacky nebo naopak zacne vystavba parkovaciho domu nebo se zavede Sin Slavy a podobne. Ja jsem celkem optimista a verim bud v zachovani soucasneho stavu nebo dokonce v tu druhou variantu postupneho zlepsovani.

      • Re: Statistické okénko - 25. kolo

        lassiter     před 14 lety 20.04.2010 19:12 |  
        0 0

        No je poměrně zajímavé se v tom hrabat... Firma Key Oak, která nyní vlastní 70% E-Side (nebo aspoň v květnu minulého roku vlastnila), byla založena dva měsíce poté, co vznikla E Side, a to onou společností Eton Ventures z Nového Mexika. Ale na konci října 2007 získal od Eton Ventures 100% podíl na Key Oak (a tím i na E Side) jistý Vladimír Kroužecký. Záhadná postava, každopádně úzce spjatá s Key Investments, podle některých zdrojů zřejmě sám majitel. V době, kdy Slavia začíná na novém stadionu hrát, tj. v červenci 2008, získává 100% podíl na Key Oak (a tím i na E Side) od p. Kroužeckého firma Axrod Company z Kypru, která je však 100% vlastněna Eton Ventures, původním zakladatelem Key Oak. Zajímavé transakce.

        Axrod Company kromě E Side drží podíl ještě ve společnosti Růžová centrum, což je firma, která splácí leasing na budovu v ulici Růžová č.p.950, jinak také sídlo Key Investments v Praze.

        • Re: Statistické okénko - 25. kolo

          eomer (přítel SN)     před 14 lety 20.04.2010 20:20 |  
          0 0

          Takže se zase dostáváme ke Grossovi ?

          • Re: Statistické okénko - 25. kolo

            slaviator     před 14 lety 20.04.2010 20:35 |  
            0 0

            A je to dobře či špatně? :-)

            • Re: Statistické okénko - 25. kolo

              eomer (přítel SN)     před 14 lety 20.04.2010 20:58 |  
              0 0

              JEDEN OFF TOPIC- psal jsi o hokejové hale- víš něco víc- jak je to vážné, kdo by to platil atd

              • Re: Statistické okénko - 25. kolo

                venator     před 14 lety 21.04.2010 09:58 |  
                0 0

                No takže tyhle čachry indikují min. majoritní podíly českých subjektů v E-Side a nepřímo asi i to, a to je jen subjektivní odhad, že třetím "tajným" vlastníkem klubu i stadionu je Key Investment tzn.ve finále i takové osoby jako Gross. Možná, že má 15% Rosen, 15% Rovenský (ROTO Nové město dlouhodobý sponzor Slavii) a 70% Key Investments (přes ně to může vlastnit kdokoliv). Z krátkodobého pohledu je to dobře, když se jim podařilo postavit stadion. Ale ty neskutečného čachry s podivnýma firmama v zahraničí jsou min. nedůvěryhodné, ani nechci domyslet jak to může v budoucnu dopadnout jestli je to na hranici nebo za hranou zákona :(
                Viz podobné čachry toho Pardubického miliardáře (nemůžu si vzpomenout na jméno) jak bylo nedávno v médiích, pro kterého to dělala dokonce jedna prestižní auditorská firma. Ve finále měl tak zamotané účetnictví těch všech firem, že se dostal za hranu zákona a hrozí mu basa.

                • Re: Statistické okénko - 25. kolo

                  martyni (přítel SN)     před 14 lety 21.04.2010 10:20 |  
                  0 0

                  No jasne, je smutne, ze neznáme vlastníky slavie i e-side, ze skutecni vlastnici se zamerne skryvaji pod anonymnimi spolecnostmi z kypru, noveho mexika nebo za key investments. No, je to zpusob, jak podnikat a nenest za sve podnikani zadnou odpovednost..

  5. Re: Statistické okénko - 25. kolo

    Viking     před 14 lety 21.04.2010 15:33 |  
    0 0

    To Lassiter: myslím si že je úplně jedno jestli E-side z části vlastní nebo nevlastní Rosen. Dám ruku do ohně za to, že proti stěhování Bohemky on stejně rozhodně není. Proto tyhle věci nějak moc nerozmazávají a až se Klokan nastěhuje, budou říkat "my nic my muzikanti, to oni...".

    O tom Grossovi jsem už psal - ať je to on nebo není - takovýhle bordel ve vlastnické struktuře Slavie a stadionu svědčí, že moc čisté peníze v tom nelítají a pere se jako o život. Kypr, Man, další tisíce ostrovů okolo UK - pračky na prachy.

    • Re: Statistické okénko - 25. kolo

      Wommi     před 14 lety 21.04.2010 16:33 |  
      0 0

      ..tak ciste logicky,..pokud rosen zadny vztah a profitt z e-side nema, tak by mu to mohlo byt jedno, myslim kauza klokan a nebo by mu to mohlo i treba vadit...

      Pokud ale nejakym zpusobem profituje z edenu(rozumej e-side), pak samozrejme bude rad, ze se situace vylepsi, protoze je dosti tragicka!

      • Re: Statistické okénko - 25. kolo

        lassiter     před 14 lety 21.04.2010 16:49 |  
        0 0

        Já nevím, já p. Rosena osobně neznám, ale co o něm vím, tak je to velký Slávista (když už nic jinýho, tak ne každý si zařídí, aby bydlel v ulici Slávistická...). Troufám si tvrdit, že pro něj je představa Bohemky v Edenu jako rovnocenného klubu stejně nepředstavitelná, jako pro většinu z nás. Z E Side v současné době, kdy má dluhy ve stamilionech, může těžko někdo profitovat. Jestliže vzal Rosen desítky, možná stovky milionů, z vlastních peněz a vrazil je do zadluženého E Sidu, tak si troufnu tvrdit, že to udělal hlavně pro to, aby vliv Slavie ve stadionu posílil, protože doba, kdy snad někdy začnou vlastníci na stadionu vydělávat, je hodně daleko.

        • Re: Statistické okénko - 25. kolo

          LordEdmund     před 14 lety 22.04.2010 10:42 |  
          0 0

          Velký slavista to určitě jo, ale ještě větší obchodník. Asi ví, že jestli má nějaký podíl v Eside a to podle všeho ano, tak že mu každý mega od Klokanů určitě prospěje. doufejme,že až klokany naláká, tak se zvrácené představy o zelených sedačkách ukaží jako mylné.A ta dostavba jižního křídla je možná jeho zásluha. Byly dokonce představa, že by se klokan střídal s našima klukama v jedné šatně, protože ten malej volnej krcálek co byl AFK nabídnut se jim nelíbil. Ono by to bylo jiné,kdyby k nám vedení bylo upřímný a kdybychom věděli kdo vśechno vlastní slavii a kdo vlastní Eside. No doufejme, že se Klokan udrží v Dolíku, nebo dá pŕednost Viktorce, když by tam mohl hrát 1 sezonu zadáčo.