Funkce na sledování článků je dostupná pouze pro přihlášené uživatele.

Chance liga

Liberec - Slavia 3:3

Slávisté si ze severu přivážejí těžce vybojovaný bod.

Sestava: A. Šeliga - M. Krajčík, M. Suchý, M. Latka, D. Hubáček (80. P. Zábojník) - K. Piták, L. Jarolím, T. Hrdlička, D. Švento - S. Vlček (86. E. Adauto da Silva), T. Pešír (74. P. Fořt)

Góly: 30. T. Hrdlička, 49. T. Pešír, 89. P. Fořt

Lavička: M. Slavík, M. Švec, P. Gedeon, M. Zbončák

Slavia dnes sehrála na severu čech těžké utkání s vedoucím týmem první ligy. Pokud chceme pomýšlet na příčky nejvyšší, tak bylo nezbytné bodovat.
 
Základní sestava nastoupila s jednou nevynucenou změnou, do útoku se vedle Vlčka postavil v letošní sezóně nepříliš platný Pešír. Fořt odehrál dvě těžká utkání za reprezentační jednadvacítku, takže odpočinek na lavičce byl pochopitelný. Do branky se musel postavit náhradní gólman Šeliga, Kozáčik si odpykával trest za červenou kartu z minulého ligového kola. Je škoda, že šanci nedostal další gólman Slavík, který alespoň ještě nedávno byl ve výborné formě a dnes se tedy posadil alespoň na lavičku náhradníků. Na druhou stranu je po zranění, takže kdo ví.
 
Již první minuty ukázaly, že hosté v reprezentační pauze formu neztratili. Slavia měla několik nadějných šancí, ale vše nakonec bylo naopak. Nečekaná rána přišla ve 12. minutě, kdy Šeliga neudržel centr a míč se nepodařilo na hranici vápna ani odkopnout, domácí Holenda pak umístil v klidu míč do prázdné branky. Premiéra našeho gólmana v základní sestavě tak nezačala vůbec dobře. Sešívané pochopitelně inkasovaná branka zaskočila, a tak převzal hlavní roli Liberec. Po několika závarech naše obrana již nevydržela a ve 20. minutě jsme inkasovali podruhé. Tentokrát si slabou chvilku vybral Švento, který snadno odevzdal míč soupeři před brankou. Prohrávat v Liberci ve 20. minutě o dvě branky, to jsme si asi nepředstavovali. Navíc ve 25. minutě jasně zahrál rukou ve vápně Zápotočný, ale píš?alka znamenající penaltu se překvapivě neozvala. To si nenechal líbit Hrdlička, který o pět minut později snížil nadvakrát po centru Jarolíma. Jeho hlavičku nejdříve domácí gólman vyrazil, ale na dorážku již neměl nárok. Radost netrvala dlouho, o tři minuty později rozvlnil sí? za zády Šeligy Pospěch, ke kterému náš gólman vyrazil první střelu Holendy. Opakovaný záběr v televizi prozradil ofsajdové postavení libereckých hráčů.
 
Do druhého poločasu vstoupila opět lépe Slavia. Kapitán Piták vyslal jedovatou střelu na branku, gólman jen vyrazil k Pešírovi, který ve 49. minutě šikovně snížil na rozdíl jediné branky a odvděčil se za důvěru, kterou dnes od trenéra dostal – 3:2. O chvíli později Vlček mířil vedle. Slávisté se pustili do dobývání domácí branky, časem trenér stáhl hru na tři obránce a poslal na hřiště Fořta. Ke konci přišel pomoci i uzdravený Adauto a byl to právě on, který vybojoval míč, ten se dostal přes Pitáka k Fořtovi, který se štěstím přes jednoho z obránců dostal míč do branky. Bylo vyrovnáno.
 
Z Liberce si tak vezeme pouze bod, který však vzhledem ke všem okolnostem je velmi cenný. Přeci jenom dvakrát neodpískané hraní rukou Liberce ve vápně a gól z ofsajdu není malý příděl od rozhodčích. I přesto se dnes hrálo nadprůměrné ligové utkání a každému se muselo líbit. Jen tak dál.

Komentáře (21)

Funkce na sledování článků je dostupná pouze pro přihlášené uživatele.

Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení a registrovaní uživatelé. Přihlašte se zde

  1. Re: Liberec - Slavia 3:3

    (host)     před 19 lety 19.11.2005 16:45 |  
    0 0

    Co jsme tý slepici udělali?Nejdříve nám vyloučí Pitáka, teď nám neodpíská 2 jasný penalty! Ten vůl co hodnotil utkání řekne "údajná" ruka v "16". Co potom není údajná ruka? Za co víc by mohla zcela jasně odpískat penalty to opravdu nevím???!!!!!!! Jinak klobouk dolů jak všichni makali! Být tam Kozáčik tak byly 3 body naše. Moc velká škoda....................

  2. Re: Liberec - Slavia 3:3

    (host)     před 19 lety 19.11.2005 16:54 |  
    0 0

    Krasny zapas. Skoda, ze jsme inkasovali hloupe goly, ale i tak se muselo utkani vsem libit. jane

  3. Re: Liberec - Slavia 3:3

    (host)     před 19 lety 19.11.2005 17:14 |  
    0 0

    Vzhledem k tomu, co se tam dneska "dělo" je bod dobrej... bohužel. Akorát by mě zajímalo, jak dlouho se ještě necháme takhle řezat? Až moc nápadně to připomínalo zápas v Olomouci, kde úřadoval Královec... pak přišel čuřín, dneska Damková - všichni "čistě náhodou" z Berbrovy západočeský stáje! Už před zápasem se někteří fandové při zjištění, kdo dneska píská, zhrozili toho, co se bude dít. Damková navázala na strahovský představení, kde nám neuznala regulérní gól proti MB a dneska si troufla ještě na víc - dvě evidentní penalty za ruce, gól z ofsajdu (pozápasový výstup žižkovské figurky Lavičky už tu komedii jen dokreslil). To opravdu nejde takhle profláknutý rozhodčí předem vetovat? Když už nemaj rozum na svazu (a nebo maj a moc dobře vědí, co dělaj a koho kam nasazujou) a nechaj zápas podzimu pískat takovýho zoufalce, kterýmu žádnej těžší zápas předtím nesvěřili... Královec si na nás smlsnul proti Jihlavě i v Olomouci, Damková tady už podruhý.

    Další nemilá věc je dnešní výkon Šeligy - bohužel to narozdíl od ostatních nevidím jen jako dnešní smůlu či nepovedenej zápas. Z béčka na něj zázračný reference nejdou (narozdíl od Slavíka), je hodně nejistej, obránci se bojej hrát malý domů a radši zakopávaj na auty... Slavie má hodně mladý mužstvo (především stoperskou dvojici) a potřebuje vzadu aspoň takovou jistotu, na kterou se vypracoval Kozáčik. A myslím, že Slavík opakovaně prokázal, že může být velmi kvalitní dvojkou (navíc pravděpodobně mnohem levnější). Tomas.

    • Re: Liberec - Slavia 3:3

      (host)     před 19 lety 19.11.2005 17:18 |  
      0 0

      PS: Co se týče hráčů, tak dnes opět vynikající Švento a Jarolím, velmi dobří Piták, Latka a Krajčík, hodně potěšili i střídající Fořt a Adauto. Naopak velké zklamání z Liberce - vedoucí mančaft ligy se v druhym poločase prakticky nedostal za půlku, poslední čtvrthodinu pomalu ani deset metrů za vlastní vápno... kdybych si musel vybrat, tak budu radši přát titul Spartě než tomuhle souboru.

      • Re: Liberec - Slavia 3:3

        PetCC     před 19 lety 19.11.2005 18:05 |  
        0 0

        A kdo tu říká, že Liberec vyhraje ligu? Když budeme předvádět podobnou hru, kombinace, nasazení, důraz nebudeme dostávat zbytečný góly, tak bych titul viděl úplně někde jinde.

        • Re: Liberec - Slavia 3:3

          (host)     před 19 lety 19.11.2005 18:17 |  
          0 0

          Už jsem v českym fotbale viděl dost věcí na to, aby mi bylo jasný, co se bude dít, pokud by Slavie šla po titulu... a letošní komedie v Hrdličkovejch Teplicích nebo Kubíčkově Olomouci to jenom potvrzujou...

    • Re: Liberec - Slavia 3:3

      (host)     před 19 lety 20.11.2005 08:40 |  
      0 0

      Slavík je asi lepší než Šeliga, jenže teď byl dlouho zraněný. takže musel chytat Samoel. Karel jarolím velkou volbu neměl. Tantalos

      • Re: Liberec - Slavia 3:3

        (host)     před 19 lety 20.11.2005 11:48 |  
        0 0

        O tom zranění vím, myslel jsem to do budoucna. V tomhle zápase nebylo z čeho vybírat, ale mj. ukázal, že dvojka by měla bejt Kozáčik - Slavík (navíc se časem vrátí černý).

        • Re: Liberec - Slavia 3:3

          thorpey     před 19 lety 20.11.2005 17:30 |  
          0 0

          Opravdu myslis, ze se Cerny vrati? A vis do kdy ma smlouvu? Ja se nemuzu zbavit pocitu, ze to "hostovani" bylo jen doklepani jeho smlouvy aby ho ten zk.....j Tottenham nemusel kupovat, takhle je prisel o hodne levnejc...

  4. Re: Liberec - Slavia 3:3

    (host)     před 19 lety 19.11.2005 17:15 |  
    0 0

    Nádhernej zápas, kluci klobouk dolu, ani kdybyste prohrali 2:3, nic bych vam nevyčítal....jen tak dál!!! A to patřím k těm, kteří poslední léta nebyli spokojeni s hrou Slavie a dost jí kritizovali...teď je třeba chválit a přát si, aby v dalších zápasech v náboji neubrala a herní styl jen rozvíjela. Moc držím palce a v dalších zápasech jí na stadiónu jak to půjde svým potleskem a hlasivkama podpořím!!! Na takovou hru divák rád přijde a nějaká ta individuální chyba ho určitě neodradí. kopejtko

  5. Re: Liberec - Slavia 3:3

    (host)     před 19 lety 19.11.2005 17:35 |  
    0 0

    Opravdu zírám. Teď máme vynikající manšaft. Ty zbytečné góly, co jsme dostali, to se stane. Tohle mužstvo ještě nevyzrálo, má slabší defenzívu. Latka a Suchý jsou výborní, ale přece jen mladí. Matej se obráncem teprve stává. Šeligu bych sice nezatracoval, ale když si uvědomím, že by se měl vracet ještě Radek černý, moc perspektivy mu nedávám. A vyhořel podle mě i Hubáček. Jestli už jsou Švícko a Gedy připraveni nastoupit, měli by ho vytlačit. Oba jsou minimálně o třídu lepší fotbalisti. Kdyby Latka odešel do Anderlechtu, a že bych mu to přál, těžko by se za něj hledala náhrada, ale obránci se ještě seženou. Hůř by se kupoval někdo místo Fořta. A místo Krajčíka. Je to smůla, zasloužili bychom si letos titul, ale nejdřív nás soudci podtrhnou v Teplicích a v Olomouci, pak v Plzni a nakonec i v Liberci. Mělo by se začít skandovat: úplatné venkovské k.... Ostatně se ani nedivím Zejdovi, že by se Damkové dotknul nanejvýš kopačkou. Je to prostě jeden velký šváb.
    Tantalos

    • Re: Liberec - Slavia 3:3

      (host)     před 19 lety 19.11.2005 18:37 |  
      0 0

      No me se naopak Hubacek celkem libil, hral stejnou hru jako Zbon, jenze David je na tom, rekl bych, co se tyce rychlosti o neco lip a hlavne to neni takovej rapl a zbytecne nefauluje. Minimalne to byl jeho nej zapas ve Slavii. A s tim Gedym na levym beku jsi to myslel vazne ? A Svec se mi tam taky nejak nepozdava, rozhodne ne v soucasny dobe kdy je po zraneni a delat nejakej hokuspokus na miste kde snad nikdy nehral, nevim nevim. Tu levou stranu bych nechal tak jak je. Jo a nejsem si taky moc jistej, jak bude vypadat Radek Cerny, az se vrati z Anglie. Precejenom golman, kterej pul druhyho roku nechytal.....

    • Re: Liberec - Slavia 3:3

      (host)     před 19 lety 19.11.2005 18:42 |  
      0 0

      Radek černý se bude vracet? Já myslím, že si ho tam nechaj. Ale nejvíc bych mu přál, aby přestoupil jinam do nějakýho týmu z spoda tabulky

  6. Re: Liberec - Slavia 3:3

    vikingzlipy (přítel SN)     před 19 lety 19.11.2005 18:34 |  
    0 0

    Supr zápas, to se jen tak nevidí, bravo zaslouží celej tým, že se dokázal vzchopit a nezalez někam do zadku. Fandění taky v poho, prostě paráda. Takhle má vypadat každej zápas.

  7. Re: Liberec - Slavia 3:3

    (host)     před 19 lety 19.11.2005 19:27 |  
    0 0

    Pěknej zápas. čekal jsem , že vyhrajeme, ale Matůš hrozně chyběl, až mi bylo toho Šeligy líto. Perfektní výkon Krajčík, Jarolím ve druhé půlce Švento a celkem slušnej supportSKS. Liberec hrál v první půlce dobře a účelně, ve druhé nestíhali. Tady bych chtěl opět vyzdvihnout práci K. Jarolíma, kterej hrá?e perfektně fyzicky připravil.LordEdmund

  8. Re: Liberec - Slavia 3:3

    bojler     před 19 lety 19.11.2005 22:30 |  
    0 0

    Tohle nebyl obyčejnej zářez. Na těchdle klucích, keří sou schopní za stavu 3-1 dřít do úmoru, je tohle zločin. Kluci děkuju. Jdeme dál a nic nás nesrazí.

    • Re: Liberec - Slavia 3:3

      bery     před 19 lety 20.11.2005 13:45 |  
      0 0

      Na naše poměry mimořádný zápas! Nejlepší výkon za velmi dlouhou dobu a to jsme hráli venku s mužstvem, které vede ligovou tabulku a předvádí doma velmi dobré výkony. K brankám se nevyjadřuji, ale jinak každý z hráčů podal svůj špičkový výkon. O to více nechápu výkon v Brně, asi odehráno v naprostém nezájmu. Škoda tří bodů. Jsem nadšen výkony Krajčíka, ale asi je ho škoda jako obránce, více by byl využit na pravé straně zálohy, kde by se nemusel tolik vracet. Představa, vlevo Švento vpravo Krajčík, tah na branku a jejich zpětné přihrávky, to by byla útočná síla.

  9. Re: Liberec - Slavia 3:3

    gary     před 19 lety 21.11.2005 14:33 |  
    0 0

    Skvělý zápas. Další dobrá zpráva je ,že Gedeon již nastoupil za Béčko. Doufám, že brzo nastoupí na postu levého obránce ,kde může konečně prokázat své skvělé předpoklady pro tento post. Je jen škoda, že to nepřišlo ještě za dob pana Beránka. Dnes by mohl hrát Gedy levého beka v reprezentaci.

  10. Re: Liberec - Slavia 3:3

    (host)     před 19 lety 21.11.2005 16:04 |  
    0 0

    skvělej mač.a taky skvělá atmosféra v kotli-takovej počet sem fakt nečekal.......oproti lonsku tak minimálně 2x tolik lidu...jen tak dál
    HARRY

  11. Re: Liberec - Slavia 3:3

    (host)     před 19 lety 21.11.2005 16:04 |  
    0 0

    skvělej mač.a taky skvělá atmosféra v kotli-takovej počet sem fakt nečekal.......oproti lonsku tak minimálně 2x tolik lidu...jen tak dál
    HARRY

  12. Re: Liberec - Slavia 3:3

    (host)     před 19 lety 21.11.2005 16:45 |  
    0 0

    Přeju hezký den Vám všem.
    Slíbil jsem si sám sobě, že nebudu kritizovat a "rejpat" do některých věcí tak, jak se vyvíjely na počátku sezony a opravdu jsem chtěl dát možnost p. Jarolímovi, aby sám měl čas ukázat, co umí. Musím vyseknout p.Jarolímovi poklonu a uznat, že měl v mnoha věcech právo se držet svých zásad a metod, protože přinesly úspěch v podobě velmi dobré hry a fotbalovosti naší Slávie. Dostává z týmu to, co je dnes moderní a nutné. Mužstvo si začíná věřit, fotbalově dovolovat a hlavně křídelní hra tlačená po stranách a podporovaná velmi schopnou hrou Šventa a Krajčíka a dalších našich hráčů vede k úspěchu a pěknému fotbalu. Je vidět poctivou práci trenéra bez příkras a keců, jde tvrdě a poctivě na věc i při tréninku a nikomu nic nedaruje. Sám uznávám, že jsem se obával absence V.Kolouška a nelíbil se mi způsob jeho odchodu. Uznávám, že nejsem ten, na kom leží odpovědnost za hru týmu a tak dle výsledku byla cesta trenéra správná. Oprostil jí od bolestínství a brečení a nasadil kurs nesmlouvavé bojovnosti a víru ve vlastní schopnosti a umění. Určitě ne pokaždé se to povede (viz Brno), ale jinak mančaft bojuje a rve se do poslední chvíle o co nejlepší výsledek. Ano nedostatky jsou hlavně v obranné fázi a i golmanovi (Slavík by měl skutečně dostat šanci - určitě by nezachytal hůř než Šeliga - z chyb by se poučil, protože Slávista a ještě k tomu mladej kluk). Jinak všem kdo byli v Liberci dík, tentokrát jsem opravdu nemohl. Co se týče Damkové, tak to je na pováženou. Její dnešní tvrzení, že i po shlédnutí těch okamžiků po nastřelení ruky by je nepískala, je skandální. Zvláště když hlavně první ruka byla úplně jasná a ruka šla do míče a ne že byla nastřelená. Ofsajd jasný, bez jakékoliv diskuze. Údajný faul na Hološka ano, kontakt tam byla a pak už jen pomalu šipka jako do vody. Faul na Pitáka před vyrovnávací brankou - červená karta. Vzpomeňte si, za co byla na 6! zápasů zastavena činnost Pučkovi a kým!!!!! Jenže naše mužstvo má teď svou sílu a nepotřebuje připískávání a brečet taky nebudeme. Přeju Vám hodně radosti z naší Slávie aspoň jako proti Spartě (dostal jsem pusu od dvou krásných mladých slávistek) a můj kamarád spar?an mi popřál k výborné hře. Sokrates