Funkce na sledování článků je dostupná pouze pro přihlášené uživatele.

Liga mistrů

Anderlecht - Slavia 2:1

Fotbalisté Slavie uhráli solidní výsledek v prvním zápase třetího předkola Ligy mistrů v Bruselu proti místnímu Anderlechtu. Odveta je na programu za čtrnáctí a povinností slávistů je být na místě!

Anderlecht – Slavie 2:1 (2:1)
Sestava Slavie: Kozáčik – Kováč, Latka, Holeňák, Zbončák – Piták (90. Zábojník), Suchý, Jarolím, Gedeon, Hrdlička (46. Švento) – Vlček (84. Pešír)
Branky: 7. Goor, 37. Mpenza – 20. Jarolím
Diváci: 17 866
 
Do jednoho z klíčových zápasů sezony, v boji o Ligu mistrů, jsme nastoupili v očekávaném rozestavení. Vepředu byl osamocený Vlček, záloha byla pětičlenná. V obraně místo Zábojníka nastoupil zkušenější Holeňák.
 
V bouřlivé atmosféře jsme nezačali dobře. Anderlecht si vytvořil drtivou převahu a po sedmi minutách se dostali do vedení. Karel Piták se snažil vystavit do ofsajdu Goora po dlouhém pasu za obranu, to však nevyšlo, ten se ocitl sám před brankářem a tvrdou střelou ke vzdálenější tyči prostřelil Kozáčika. Všichni jsme se obávali toho nejhoršího, debaklu jako byl ve Vigu. To se však nestalo, spíše nám to pomohlo. Domácí přestali hrát a naši borci získali sebevědomí. Jednoduchými narážečkami jsme se postupně dostávali k soupeřově bráně. První šanci jsme nevyužili, kdy Jarolím krásně z levé strany nacentroval do vápna na Vlčka, který hlavou trefil brankáře Zítku. Vytvořili jsme si i další příležitosti, ale radost přišla ve 20. minutě, Marek Suchý kolmou přihrávkou vyslal geniálně Lukáše Jarolíma, který se ocitl před samotným brankářem a dloubáčkem ke vzdálenější tyči přehodil gólmana Anderlechtu. Domácí byli opařeni a chvíli trvalo, než se vzpamatovali. Od třicáté minuty převzali iniciativu a my se opět bránili, často jsme i zbytečně faulovali a po jednom takovém faulu Jarolíma zahrávali domácí standardní situaci, po které zcela osamocen Mpenza lehce tečoval hlavou centr do vápna. Do konce poločasu ještě párkrát hrozilo, že dostaneme branku, naštěstí skóre zůstalo nezměněno.
 
 
Do druhého poločasu nastoupil na levé straně zálohy hbitý Švento místo Hrdličky a musím říct, že hrál dobře. Úkol byl jednoznačný, hrát dobře defenzivně a pokusit se případně z nějakých brejků vyrovnat. Anderlecht měl do konce poločasu vytrvalou převahu a někdy i s velkou porcí štěstí jsme akce soupeře odvrátili. Bohužel jsme dostávali dost žlutých karet, někdy za dost ostré zákroky, chvílemi to vypadalo, že si koledujeme o červenou kartu. Do hry jsme se dostali v závěru zápasu, první standardní situaci jsme na polovině soupeře získali v 79. minutě, o chvíli později i první roh. Do velkých šancí se dostal třeba Gedeon nebo Piták. Poslednímu drtivému náporu jsme se ubránili a vezeme domů přijatelnou prohru 1:2, která dává naději do odvety.
 
Herně se mi líbil Marek Suchý, který hrál suverénně, naopak třeba takový Gedeon sice dobře bránil, ale často kazil jednoduché přihrávky. Ve druhém poločase levou stranu oživil Švento, svou rychlostí a lehkostí motal hlavy bekům Anderlechtu.
 
Věřím, že za čtrnáct dní vyprodáme Strahov a vytvoříme peklo na zemi a následně vypuknou gigantické oslavy. Pokračování hororového dramatu tedy bude za dva týdny …
 
  
  
Další fotografie ze zápasu a z cesty naleznete na webu slaviafoto.net - ZDE.

Komentáře (13)

Funkce na sledování článků je dostupná pouze pro přihlášené uživatele.

Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení a registrovaní uživatelé. Přihlašte se zde

  1. Hvězda utkání:

    (host)     před 19 lety 10.08.2005 23:49 |  
    0 0

    1. Jarolím, 2. Latka, 3. Švento. velmi pozitivně překvapil Suchý!!!

  2. Re: Anderlecht - Slavia 2:1

    mart     před 19 lety 10.08.2005 23:50 |  
    0 0

    teda Richi,... ty's vazne nezmar. Jak to chlape delas, ze Ti tady vychazej clanky, kdyz si pravdepodobne v letadle. Clanek neni spatnej... hodnoceni 5/5. .... jen mi proste pripada, ze sem to uz nekde cetl.... njn asi mi z toho hrabe. zdravi mart

  3. Re: Anderlecht - Slavia 2:1

    mart     před 19 lety 11.08.2005 00:27 |  
    0 0

    tak sme ted s klukem diskutovali sestavu ( von je spis do hokeje nez do fotbalu).... nicmene navrhoval Kozacik- Kovac, Zabojnik, Latka Holenak, Zboncak - Pitak, Suchy, Jarolim, Gedeon, Svento - Pesir a Vlcek...... je sice pravda, ze by nam na to mohli prijit, ale v dnesni dobe, kdyz maj cisla nekam do sta, by to mohlo projit :-)

    • Re: Anderlecht - Slavia 2:1

      mart     před 19 lety 11.08.2005 00:32 |  
      0 0

      ... to je jako pro odvetu. ...... no a v druhe puli by jeste mohl nastoupit ( pristoupit) Fort

  4. Re: Anderlecht - Slavia 2:1

    bojler     před 19 lety 11.08.2005 01:35 |  
    0 0

    Priznam se, ze sem klukum moc neveril.Ted jim ale chci podekovat. Prali se, snazili se a i kdyby to nahodou za 14 dni nevyslo, tak jim to nebudu zazlivat. Chci ted poprosit uplne vsecky, aby si udelali cas a 24.8. prisli na oslavu postupu do Ligy mistru. Kluci si to opravdu zaslouzi. Su opet hrdy, ze su slavista.

    • Re: Anderlecht - Slavia 2:1

      (host)     před 19 lety 11.08.2005 02:28 |  
      0 0

      Jasně, moje řeč. Jen ještě k zápasu - Anderlecht převahu měl, o tom ani po tom, ale, že by si vytvářel nějaké extra tutovky, to si nemyslím. Když to trochu přeženu, tak jsem se ve druhé půli nebál ani tak o výsledek, jako o to, že koupíme nějakou tu červenou.

  5. Re: Anderlecht - Slavia 2:1

    vlada     před 19 lety 11.08.2005 06:00 |  
    0 0

    Výborný výkon i výsledek. Jarolím,Suchý,Latka,Vlček a Švento.Ti se mi líbili nejvíc. Trochu zklamal Piták,ale ten jak ho znám bude další zápas zase nej. Kdy jindy by se měl vyprodat strahov,když ne teď!!!

  6. Re: Anderlecht - Slavia 2:1

    Markus     před 19 lety 11.08.2005 09:20 |  
    0 0

    Richi, ty ďáble! Hluboboce se Ti klaním, protože jsi sepsal naprosto přesně co se na hřišti dělo a dokonce přestože jsme na fanouškovském webu slavie jsi přiznal že když Anderlecht zabral, našim se podlomila kolena a občas naše obrana nevěděla jak je zbavit míče. Máš velmi kladný bod :) Suchý se mi moc líbil, hlavně v první půli. V druhé zas válel Švento, je to úžasný štírek, je to sice taková muší váha, ale on toho umí využít, ladně prochází mezi gorilama soupeřovy obrany a ještě dokáže s míčem něco vymyslet, škoda že nevyšla ta jeho prudká přihrávka před branku zleva když všichni čekali centr, mohl z toho být krýsný gól, kdyby to někdo z našich pochopil. To je vlastně jediný minus jinak dobrého utkání i výsledku. Pečlivě jsem hráče sledoval a jsme VELMI nesehraní. Chudák Vlček si často musí sám chodit pro balon, Pešír ten už neměl šanci vůbec jak kluky neznal, obrana často vyprodukovala chybu, typické bylo jak jsme ubránili závar a pak přihráli na krásnou střelu Goorovi, to se nesmí stávat. Také Matůš si s obránci vůbec nerozuměl, navíc prvních pár jeho zákroků bylo hodně nervózních. Vidím v tomhle týmu velký potenciál. Pro odvetu ale budeme potřebovat pořádnou porci štěstí, hodil by se výsledek co jsme na Strahově před lety několikrát předvedli, dát 4 góly a pokud možnost žádný nedostat :)

  7. Re: Anderlecht - Slavia 2:1

    GHOST     před 19 lety 11.08.2005 10:52 |  
    0 0

    Teda ten rozhodci je taky dost tlacil. Nektere karty daval nasim za uplne malickosti, na druhou stranu nam pozdeji i nejakou cervenou dat mohl.

    Kdo me naprosto zklamal byl Holenak. Druhy gol byl jeho, 1. jsem nevidel, ale jestli byl posledni Pitak, tak muze i za ten 2...
    Kozacik me prekvapil nejistymi zakroky, je asi holt jeste mlady.

    Od 20. minut hra vypadala tak jak mela, Andrlecht jsme celkem v poho prehravali, skoda te hrubky a 2. golu, pak se to uz vezlo..

    Vysledek je super a pokud budou lupeny, tak jednoznacne vyrazim

    • Re: Anderlecht - Slavia 2:1

      mart     před 19 lety 11.08.2005 12:36 |  
      0 0

      ... k rozhodcimu se vyjadrovat nemuzu, zapas jsem nevidel, ale prave jsem si pustil Mpenzuv gol (asi 4 krat) ( pozn. diky za odkaz na rsca.be), a v momente hlavicky Mpenzy ja jednoznacne za obranou hrac v bilem dresu s cislem 24 - ktery se navic v momente kdy jde mic kolem neho pokousi tento zasahnout ( takovy pokus o paticku jak se zda). Myslim, ze tomu se rika Off side, nebo v cestine postaveni mimo hru - buhuzel nevim jak se to rekne rusky... to je fakt - pri zaberu z poza branky je to jeste jednodussi - Mpenza hlavickuje - bilej hrac je v malym vapne - posledni modrej jasne pred nim....... nakonec rusti postranni rozhodci maji slusnou tradici (pozn Bachramov - jediny muz, ktery videl gol pri Petersove strele do brevna - finale MS 1966)... zdravi mart

    • Re: Anderlecht - Slavia 2:1

      mart     před 19 lety 11.08.2005 12:58 |  
      0 0

      ... tak sem se kouknul i na ten prvni gol ( stejny zdroj - www.rsca.be - ale nesel mi puvodne stahnout) - tam to teda off side jednoznacne nebyl - i kdyz mohl bejt, kdyby Kovac nezachrapal.... Holenak krizoval strelce golu, ale i kdyz mel slusnou rychlost , asi ani skluzem by tam nebyl ( nekdo mozna rekne, ze by tam byl, nevim) - kazdopadne je od tech belgicanu hezky, ze z nasich golu tam neukazujou nic. zase mart
      jeste poznamka GHOSTovi- pri Mpenzove hlavicce mi pripada nejblizsi hrac Suchy, ale pochopitelne nevim, jestli za nej byl zodpovednej.

      • Re: Anderlecht - Slavia 2:1

        GHOST     před 19 lety 11.08.2005 14:38 |  
        0 0

        No 1. gol jsem nevidel, proto reaguju na to co je napsano v clanku, ze posledni byl Pitak. To muze byt i chyba Pitaka..
        No a 2. gol - stredovy obrance proste musi pokryt hrace ve vapne, takze Holenak. To proste byla chyba jak hrom a mela vliv na cely dalsi prubeh..

        • Re: Anderlecht - Slavia 2:1

          mart     před 19 lety 11.08.2005 20:26 |  
          0 0

          s tim Pitakem nevim.... S tim druhym... Hrali na 3 utocniky - Holenak je sam vsechny pokryt nemohl - nicmene PODIVEJ SE NA - WWW.RSCA.BE - na video - po Mpenzove hlavicce aktivni ( jednoznacne se snazil mic jeste usmernit paticko!!) Serhat Akin v jasnem, vice nez metrovem OFSAJDU!!! zdravi mart