Funkce na sledování článků je dostupná pouze pro přihlášené uživatele.

Chance liga

Ostrava – Slavia 0:2

Fotbalisté Slavie to dokázali! Ve velkém vedru vykradli Bazaly a díky třem bodům jsme v ligové tabulce skončili na druhém místě. O dva důležité góly se postaral nejlepší střelec týmu Stanislav Vlček. Poslední zápas kariéry odehrál Pavel Kuka.
 

Ostrava – Slavia 0:2 (0:1)

Sestava Slavie: M. Kozáčik - L. Došek, M. Latka, M. Suchý, T. Hrdlička - K. Piták, P. Gedeon (79. L. Sedláček), R. Bejbl, M. Švec - P. Kuka (61. P. Fořt), S. Vlček (90. K. Kratochvíl)
 
Branky: 32. S. Vlček, 83. S. Vlček
 
Tak se to přeci jen podařilo, fotbalisté Slavia dokázali počtvrté za sebou vyhrát na hřišti soupeře, což se nám už hodně dlouho nepodařilo. Díky tomu jsme na druhém místě a ve třetím předkole Ligy mistrů budeme nasazeni. V sestavě opět chyběl pro zranění Holeňák se Zbončákem, naopak se vrátil Michal Švec. Podruhé za sebou byl v základu Marek Suchý, tentokrát na postu středního obránce a vedl si velmi dobře.



Úvod utkání napovídal, že by to dnes mohlo vyjít. Hned ve druhé minutě unikl Vlček, ale nedokázal přehodit brankáře. Hra přesto byla vyrovnaná, i když více jsme se snažili hrozit my, Baník spíše hrál na brejky. V 17. minutě se málem domácí radovali, ale Pospěchovi k zakončení chyběl krok. Více jsme ale hrozili my. V 21. minutě se po nahrávce Vlčka dostal do zakončení Piták, ale těsně minul bránu. Radost přibližně 150 fanoušků Slavie v kotli hostí přišla ve 32. minutě, kdy Piták nahrál Vlčkovi, který tečoval na vzdálenější tyč. Díky tomuto stavu jsme nyní byli na druhém místě a jelikož jsme znali průběžné stavy ostatních zápasů, tak to tak muselo skončit. I proto jsme byli dosti nervózní a často nadávali na Spartu, protože jako vždy přenechala zápas soupeři, když už jí o nic nešlo. Do konce poločasu jsme mohli přidat ještě dvě branky, dokonce v rozmezí jedné minuty. Ve 42. po skvělé nahrávce Kuky šel sám Vlček na brankáře, ale tak dlouho váhal se střelou, až byl odblokován vracejícími se obránci. O chviličku později byl v šanci Kuka, ale ve snaze přehodit brankáře skončil míč nad bránou.
 
Do druhého poločasu jsme nastoupili s jasnou taktikou, ubránit výsledek. Jenže někdy to vypadalo, že čekáme na gól. Baník nás postupně zatlačil před vlastní bránu a každý jejich pokus zaváněl nebezpečím. Naši hráči se spoléhali na brejky. Pojistit výsledek jsme mohli v 69. minutě, Piták utekl po pravé straně a nehrál na vápno Gedeonovi, který prudkou střelou jen těsně minul bránu. Brankář jen zíral, kdyby to mířilo mezi tyče, neměl by šanci. Pojistka nakonec přišla devět minut před koncem, po prodloužení Fořta utekl Vlček a svoje třetí sólo konečně úspěšně zakončil. V poslední minutě jsme mohli dát i třetí branku, ale Piták byl neúspěšný.
 
Hráčům patří dík, že poslední utkání zvládli na výbornou. Hodně mě potěšil Marek Suchý, zatím si vede parádně. Vlček konečně zase dal branky v důležitých momentech. Pavel Kuka odehrál dobré utkání a hlavně se stal výraznou osobností poslední kol, i díky jemu jsme skončili na druhém místě. Proto i hráči skandovali oslavné pokřiky na jeho počest.
 
A jak probíhala cesta s fanklubem?
Naprosto v pohodě. Jeli jsme v klimatizovaném mercedesu, i když přes to šílený vedro jsme se chvílemi dusili i uvnitř. Nevznikl žádný problém, několik kilometrů před Ostravou se nás ujali policisté a za doprovodu sirén jsme kličkovali ulicemi města, jeli jsme i na červenou. Po příjezdu před stadion udělala policie kordon a bezpečně jsme mohli přejít do sektoru pro hosty. V ten moment přijeli i chuligáni a někteří už byli tak posilněni alkoholem, že utkání prospali ve stínu. A právě vedro byl náš velký protivník, při čekání na začátek zápasu jsme se schovávali na místa, kde nesvítilo sluníčko. Těch moc nebylo. Fandění docela ušlo, i když to mohlo být lepší. Není divu, přes dvě hodiny na tom parnu vyčerpá i střízlivé. Při cestě domů jsme byli potěšeni hráči, když jsme se s nimi mohli podělit o radost na benzínce. Jsem rád, že podruhé v sezoně se vypravil autobus, věřím že se to stane pravidelností. Myslím, že se začíná tvořit zajímavá parta lidí, proto zájezdy budou jen lepší a lepší.


Fotografie ze zápasu a oslav hráčů si můžete prohlédnout na www.slaviafoto.net - ZDE.

Komentáře (1)

Funkce na sledování článků je dostupná pouze pro přihlášené uživatele.

Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení a registrovaní uživatelé. Přihlašte se zde

  1. Re: Ostrava – Slavia 0:2

    vlada     před 19 lety 29.05.2005 19:25 |  
    0 0

    Loučení s Pavlem je hodně smutné a zajímalo by mne,co na něj ostatní hráči připravují. V druhé místo už jsem moc nedoufal (zvláš? po zápase s Blšany),takže nakonec je to paráda.