Funkce na sledování článků je dostupná pouze pro přihlášené uživatele.

Chance liga

Pojďte se rozloučit s Kukou

Klíčové poslední domácí utkání nás čeká zítra. Bude hodně zvláštní, kariéru zakončuje Pavel Kuka, ale přítomno zřejmě bude hodně málo lidí. A podaří se nám porazit Zlín a získat tak teprve třetí jarní domácí výhru? A každý, kdo přijde na jižní tribunu, bude míst vstup zdarma!

Slavia měla v závěru ligy papírově lehčí los než naši soupeři, ale jak to u našeho týmu bývá, vše je jinak. Po propadáku s Budějovicemi a zaváhání s Blšany nás čeká Zlín, který se stejně jako předchozí celky zachraňují. A kůži nebudou chtít dát zadarmo. Podaří se našim „borcům“ konečně zase doma vyhrát? Sestava by měla být hodně podobná té z minulého zápasu, absence budou stejné, chybí Václav Koloušek kvůli udržovací léčbě a otazník visí nad Michalem Švecem (potíže s podvrknutým kotníkem) a Martinem Zbončákem (nakopnutý nárt).
 
Šestatřicetiletý útočník Slavie Pavel Kuka se naposledy může představit před domácími diváky. Před zápasem dostane dres s číslem 21, které symbolizuje počet let strávených v klubu. Nejedná se o oficiální rozloučení. To se plánuje na později. Kromě toho plno fanoušků připraví vlastní transparenty.
 
V samostatné české lize sehrála Slavia se Zlínem doposud jedenáctí zápasů s bilancí 9-1-1 a vysoce aktivním skóre 24:4. V posledním vzájemném utkání prohrála Slavia 7. srpna loňského roku ve Zlíně 0:1 (Dobeš). Na Strahově se oba celky střetly naposledy 9. srpna 2003, Vítězství 2:0 pro domácí zařídili Richard Dostálek a Pavel Fořt.
 
„Venku jsme poslední dobou stoprocentní. Teď ještě musíme dávat góly doma. Podstatné je, že si příležitosti vytvoříme. Víc šancí než proti Blšanům ale těžko budeme mít. Chce to jen víc klidu a možná i agresivity,“ říká kouč Karel Jarolím.
 
Obránce Miroslav Holeňák, který ve Zlíně vyrostl, chce „svému“ klubu vzít všechny body. „Hrajeme pod tlakem, ale to všichni. Pokud chceme být velké mužstvo a hrát velké zápasy, musíme ten tlak zvládnout lépe než ostatní.“
 
Lidi, přijďte, i když nemůžete. Chápu, že slávisti po posledních domácích představení ztratili vaši důvěru, ale je to přeci poslední zápas, už nemusíte vidět plno hráčů, kteří v létě odejdou. Takže se uvolněte ze školy, z práce a honem na Strahov. Začínáme v 16:40. A chcete-li ušetřit, běžte na jih, kde je vstup zdarma.

Komentáře (2)

Funkce na sledování článků je dostupná pouze pro přihlášené uživatele.

Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení a registrovaní uživatelé. Přihlašte se zde

  1. Re: Pojďte se rozloučit s Kukou

    (host)     před 19 lety 24.05.2005 21:19 |  
    0 0

    Je mozne, ze zitra uvidime v poslednim domacim zapase i dalsiho hrace, ktery ve Slavii stravil spoustu let..

  2. Re: Pojďte se rozloučit s Kukou

    vlada     před 19 lety 24.05.2005 23:25 |  
    0 0

    Jestli neskončíme druzí,tak těch hráčů,co uvidíme naposledy bude víc,ale už jenom kvůli Pavlovi by tam měli SLÁVISTI určitě jít.