Funkce na sledování článků je dostupná pouze pro přihlášené uživatele.

Chance liga

Slavia - Blšany 0:0

Slavia opět nedokázala porazit tým bojující o záchranu v lize, další dva ztracené body v boji o Ligu mistrů...

Sestava: M. Kozáčik - L. Došek, M. Latka, M. Holeňák, J. Rychlík (55. L. Sedláček) - K. Piták, R. Bejbl, P. Gedeon, T. Hrdlička - S. Vlček (71. I. Táborský), P. Fořt (46. P. Kuka)

Lavička: M. Slavík, K. Kratochvíl, J. Studík, M. Suchý

Dnes se na Strahově mělo sehrát jasné utkání, střetly se tam týmy z opačného konce tabulky. Slavia bojuje o druhou ligovou příčku, která zajiš?uje start v předkole Ligy mistrů, Blšany bojují o ligovou záchranu. Jak to tak ale na Slavii bývá, všechno nakonec bylo úplně jinak. 


Trenér Jarolím neměl tak obtížné sestavování základní jedenáctky jako před týdnem, do týmu se vrátili hříšníci Gedeon, Bejbl a Holeňák. Všichni naskočili od začátku na hriště, a tak až na zraněného Zbončáka by se dalo mluvit o nejsilnější sestavě.

V hostujícím týmu se představili hned tři známá slávistická jména, do základní sestavy naskočil bývalý obránce Müller, nalevo mu pomáhal Nachtman, který je tam pouze na hostování. Stejně tak na lavičce sedící Milan Zachariáš.

Na Strahově hráče přivítalo jen letní počasí, fanoušků bylo opět tragicky málo. Oficiálně 1593, což je opravdu smutné, když Slavii jde stále o Ligu mistrů a právě v těchto chvílích by potřebovala maximální podporu. Bohužel většina fandů se k ní otočila zády. 

Slávisté na hřišti z toho byli chvíli nejspíše překvapení, rozjížděli se pomalu, ale s postupem času stále více drželi míč na svých kopačkách a Blšany přehrávali. Domácí se dostali do několika šancí, které však jednu za druhou zahazovali. Ve vápně se snažili dorážet Hrdlička s Gedeonem, jen těsně minul Gedeon po skvělé přihrávce Hrdličky, Piták trefil nádherně levačkou míč po centru Gedeona. Když neuspěla ani nebezpečná střela Vlčka, šlo se do kabin za nerozhodného stavu.

Do druhé půle nasadil trenér Pavla Kuku, který vystřídal Fořta, kterému se opravdu nedařilo. Kuka výrazně pomohl slávistické ofenzívě. Blšany na začátku druhé půle hrály jako vyměněné a nechybělo mnoho a klidně jsme mohli prohrávat, hosté se dostali do dvou vyložených šancí, naštěstí je nezúročili. Ani na druhé straně se však nevedlo lépe, posílit ofenzívu přišel ještě Lumír Sedláček, do obrany se posunul Hrdlička. Utkání se blížilo ke konci, slávisté tlačili stále více, gól byl blízko. Sedláček v závěru trefil břevno, Piták tyč. A to bylo vše, na skóre se již nic nezměnilo. Teď je musíme fandit Liberci, který přijel do Teplic, a? naše šance ještě žijí. Když Teplice nebudou bodovat, tak máme vše ve svých rukách.

Sešívaní se pomalu stávají oblíbeným soupeřem týmů ze spodku tabulky. Nejdříve prohra s Budějovicemi, teď remíza. Nebýt velkého štěstí v Příbrami, tak máme skoro 100% darovací úspěšnost. Snad to u zbývajících protivníků ze Zlína a z Ostravy bude naopak. Bohužel Zlín je v sestupovém pásmu taky namočen.

Další fotografie od Capina najdete na serveru www.slaviafoto.net - ZDE.

Komentáře (7)

Funkce na sledování článků je dostupná pouze pro přihlášené uživatele.

Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení a registrovaní uživatelé. Přihlašte se zde

  1. Re: Slavia - Blšany 0:0

    jacko (přítel SN)     před 19 lety 21.05.2005 19:07 |  
    0 0

    Teplice - Liberec 0:1. Slavia je tedy druha, i dnesni bod na to stacil.

  2. Re: Slavia - Blšany 0:0

    vlada     před 19 lety 21.05.2005 20:43 |  
    0 0

    Tentokrát to byl jeden z těch lepších výkonů,ale ta koncovka je hrozná.Poslední 3 zápasy proti zachraňujícím mužstvům dát jediný gól a ještě z penalty, to je tragédie!!

  3. Re: Slavia - Blšany 0:0

    (host)     před 19 lety 21.05.2005 21:02 |  
    0 0

    S nasazením jsem tentokrát spokojenej. Škoda těch šancí , ale díky neschopnosti Tiplic jsme na tom paradoxně lépe, než před tímhle kolem. Jen pozor ještě na Olomouc. Těžko za současné formy spekulovat, ale ve stredu už musíme vyhrát za každou cenu, Teplice vyhrajou taky,ale Olomouc by mohla v Budějkách jen remizovat.LordEdmund.
    PS: Co je se Švecem,Kolouchem?

    • Re: Slavia - Blšany 0:0

      vlada     před 19 lety 21.05.2005 21:39 |  
      0 0

      Švec ještě není zcela zdráv a Kolouch je po terapii a ani netrénuje.

  4. Re: Slavia - Blšany 0:0

    PetCC     před 19 lety 21.05.2005 22:46 |  
    0 0

    "... vystřídal Fořta, kterému se opravdu nedařilo. Kuka výrazně pomohl slávistické ofenzívě. Blšany na začátku druhé půle hrály jako vyměněné a nechybělo mnoho a klidně jsme mohli prohrávat ..." - nechci hodnotit Fořta ani Kuku, ale jak Kuka pomohl ofenzívě to nevím. Blšany nás až na posledních deset minut nepustili k vápnu a stalo se to po vystřídání Fořta a Rychlíka.

  5. Re: Slavia - Blšany 0:0

    Malley     před 19 lety 22.05.2005 16:10 |  
    0 0

    článek obsahuje podstatné sdělení...Většina fanoušku se ke Slavii obrátila zády,kruté,ale pravdivé.Nechápu,proč ti,co nadávají fotbalistum za výkony,nenadávají taky všem těm rádobyslávistum,co sedí doma na zadku.Další větička...Fořtovi se příliš nedařilo,Proboha,kdy už někdo dostane rozum a pošle toho hráče do háje?Skutečně jen já vidím,že ten kluk na to prostě nemá?A zrovna tak pana Sedláčka,který asi hraje podle toho,jak se vyspí...takové hráče prostě Slavie nepotřebuje!

    • Re: Slavia - Blšany 0:0

      Karel_Gott     před 19 lety 23.05.2005 15:14 |  
      0 0

      nemas pravdu - Fort se hodne zlepsil...