Funkce na sledování článků je dostupná pouze pro přihlášené uživatele.

Chance liga

Zítra doma s Blšany

Zítra nás čeká předposlední domácí utkání v letošní zvláštní sezoně. Na Strahov přijedou Blšany, tým s licencí bez výhrad pro příští sezonu. Tři body jsou povinností, ale jednoduché to nebude.

Trénink jsem kvůli nedostatku času opět nemohl navštívit a tentokrát nebudu ani tipovat sestavu, protože možností je opravdu hodně. Co je ale podstatné, do sestavy se vrátí Patrik Gedeon, Radek Bejbl a Miroslav Holeňák. Naopak je nejistý start Martina Zbončáka, který má problémy s nártem a ve středu ani nedokončil trénink. A problémy má i Michal Švec, ale u něho se dá předpokládat, že bude připraven nastoupit.
 
V historii samostatné české ligy sehrála Slavia s Blšany doposud 13 zápasů s aktivní bilancí 10-1-2 a celkovým skóre 31:15 (domácí utkání: 5-0-1, venkovní utkání 5-1-1). Na podzim vyhrála Slavia na Žižkově, kde v tu dobu Blšany nastupovaly, 3:0. Dvě branky vstřelil útočník Stanislav Vlček, třetí si po souboji právě s Vlčkem dal blšanský Šourek sám. Na Strahově se Slavia s Blšany střetla naposledy v 17. kole minulé ligové sezóny. červenobílí zvítězili 2:0, branky vstřelili ještě v první půli útočník Pavel Fořt a záložník Václav Koloušek.
 
Blšany proti Slavii naposledy bodovaly ve 29. kole ročníku 2000 / 2001. V květnu 2001 zvítězily na Strahově 3:2. Tehdy jsme bojovali o druhé místo v lize a i přes prohru jsme vytouženou pozici vybojovali. Blšany nedaly Slavii gól již dva roky. Naposledy se to podařilo Janu Žemlíkovi, který v květnu 2003 ve 28. kole zmírňoval porážku domácích na 1:2.
 
„Soupeře jsem viděl minulý týden, když porazil české Budějovice, vítězstvím se vzdálil sestupovým příčkám. Dnes to bude pro hosty hodně důležitý zápas, protože úplně vyhráno ještě nemají. Myslím, že pro nás to bude podobné utkání jako s Budějovicemi, ale tentokrát musíme uspět,“ řekl kouč Karel Jarolím.
 
„Nemůžeme si dovolit žádné podcenění, Slavia musí důležité zápasy v závěru jara zvládnout,“ prohlásil útočník Stanislav Vlček. „Podzimní zápas proti Blšanům řadím ke svým nejpovedenějším ve Slavii, dařilo se mně i celému týmu,“ dodal.
 
V karetním ohrožení je Martin Latka se sedmi žlutými karty a Pavel Kuka, Lukáš Došek a Jiří Rychlík – všichni mají shodně tři karty.
 
Zápas bohužel vysílá televize Nova, takže se dá očekávat slabá návštěva. Ale kdo může, a? je nejpozději ve 14:25 na Strahově!

Komentáře (3)

Funkce na sledování článků je dostupná pouze pro přihlášené uživatele.

Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení a registrovaní uživatelé. Přihlašte se zde

  1. Re: Zítra doma s Blšany

    (host)     před 19 lety 21.05.2005 07:22 |  
    0 0

    Poslední domácí utkání???????

    • Re: Zítra doma s Blšany

      vlada     před 19 lety 21.05.2005 07:28 |  
      0 0

      Předposlední.Poslední je se Zlínem ve středu.

  2. Re: Zítra doma s Blšany

    vikingzlipy (přítel SN)     před 19 lety 21.05.2005 12:36 |  
    0 0

    Já tam nebudu, mě to strašně moc sere!!!!! Nějakej skurvenj spar?an na mě plivnul a já jsem chytil chřipku, do háje. Tak pořádně fanděte a? vás aspoň slyšim v televizi, pokud mi zdravotní stav dovolí na ni koukat.