Funkce na sledování článků je dostupná pouze pro přihlášené uživatele.

Chance liga

Slavia vyhrála v Brně

Fotbalisté Slavie vyhráli v dohrávce 18. kole v Brně 1:0 a dostali na druhé místo ligové tabulky. Rozhodující branku dal Stanislav Vlček v prvním poločase.

Brno – Slavia 0:1 (0:1)

Sestava: Kozáčik – Došek, Latka, Holeňák, Zbončák – Švec, Gedeon, Bejbl, Sedláček (90. Koloušek) – Fořt (78. Kuka), Vlček (85. Hrdlička)

Branka: 37. Vlček

Lavička: Eliáš, Suchý, Táborský, Slavík

Slavia do Brna zajížděla s vědomím, že v případě vítězství se konečně posuneme na druhé místo. Tři dny po těžkém střetnutí s Teplicemi se hráči museli opět vyburcovat a zabojovat. A to se povedlo. Tentokrát jsme hráli v rozestavení 4-4-2, ve kterém jsme končili v posledním zápase.

 

Já a pár internetových kamarádů jsme se na utkání vydali. Po rychle odjeté cestě jsme dorazili do Brna, kde jsme na nádraží vyzvedli další lidi a zamířili na stadion. V pohodě jsme ho za pomoci mapy našli a přibližně půl hodiny před začátkem se vydali kupovat lístky. Jelikož mám press kartu, využil jsem toho a šel do tiskového centra. To bylo pěkně vybavené, takže jsem zde nakonec zůstal, měl jsem dobrý výhled. Ostatní se přemístili na protější tribunu. Mezitím jsem mohl sledovat, jak probíhají přípravy na online a sms přenos.


Začátek utkání byl poměrně vyrovnaný, žádný z celků se do zakončení nedostal. Brzy jsme však dostali dvě žluté karty, nejdříve Lukáš Došek a o minutu později zcela zbytečně Radek Bejbl, pro kterého to byla osmá v sezoně a proti českým Budějovicím a v Příbrami nám bude chybět. Paradoxně poté jsme se začali prosazovat. V 19. minutě se do šance dostával Vlček, v poslední chvíli mu však míč ukopli. O dvě minuty později po kombinaci Fořta s Vlčkem se druhý jmenovaný vyskytl v šanci, ale dostal se do velkého úhlu a pozorný Václavík byl na místě. Po následném rohu se míč vrátil k Sedláčkovi, který prudce vystřelil a tečovaný míč mířil pod břevno, brankář vyrazil. Největší šanci si vytvořil Fořt v 25. minutě, po nahrávce Vlčka za hranici vápna prudce pravačkou vystřelil, Václavík jen vyrazil ke Švecovi, který z deseti metrů z úhlu mířil vysoko nad, stačilo trefit prázdnou bránu. Naši jasnou převahu v prvním poločase jsme korunovali v 37. minutě, kdy Fořt parádně nacentroval na nabíhajícího Vlčka, pro něhož nebylo problém usměrnit míč k tyči. Domácí zahrozili jen v závěru, ale do zakončení se nedostali.

 

Během prvního poločasu jsem pohodlně seděl mezi novináři u stolku a kamerou fotil či natáčel. Když jsme vstřelili branku, tak jsem se zaradoval a někteří se na mě divně dívali. Po skončení půle jsem opět zašel do tiskového centra. Zjistil jsem, že tam je připojení na internet, tak jsem ihned běžel pro notebook, abych po skončení zápasu mohl urychleně napsat výsledek na web. Mezitím jsem poklábosil s tvůrci online a sms přenosu a aniž bych se nadál, začala druhá půle.

 

Plány do druhého poločasu byly jasné, udržet čisté konto. Dopředu jsme nebyli tolik aktivní, spoléhali jsme na bezchybnou obranu a to se dařilo. Spíše jsme hrozili z brejků, dva nadějně se rozvíjející se jsme však pokazili nepřesnou přihrávkou. Brno přes územní převahu zahrozilo pouze dvakrát, v 63. minutě Kozáčik vyrážel a následná dorážka mířila nad, v poslední minutě po pěkné střele domácího hráče Kozáčik parádně chytil.

Zápas jsme zaslouženě vyhráli. Vyzdvihnout bych chtěl Patrika Gedeona, který předvedl parádní hru, nejenže neúnavně bránil, ale i zakládal protiútoky. Byl prostě všude. Obrana pracovala taky bezchybně, hráčům prostě nelze nic vytknout. I náš útok si začíná rozumět, několikrát předvedli parádní kombinaci na jeden dotek. Střídání se nepovedlo Kukovi, který nedokázal podržet míč a zbytečně ho rychle ztrácel, čímž přispěl k tlaku domácích. Hrdlička byl na hřišti chvíli a přesto se málem střelecky prosadil. Závěrečné symbolické střídání Kolouška bylo také rozumné, protože jak víme, od něho nemůžeme čekat příliš defenzivních úkolů a kdyby nastoupil dříve, tak by to mohlo dopadnou hůře.

 

Druhý poločas jsem neseděl již u stolku, ale stál u vchodu do tiskového centra. Fotit se už kvůli tmě nedalo, takže jsem mohl sledovat a držet palce našim borcům. Na poslední minuty jsem už byl uvnitř a s pracanty z oficiálního webu jsem netrpělivě vyčkával konec střetnutí. Když to dopadlo dobře, tak jsme si pleskli rukou a mohli se radovat. Pak jsem urychleně nahodil výsledek na internet a čekal na příchod trenérů. Ti nám následně řekli jen hodnocení, nikdo se dál neptal. Po odchodu z tiskového centra na mě před vchodem čekali ostatní a mohli se vydat směr Prahu. Jednu osobu jsme vyhodili na nádraží a rychlostí nepředpisovou se řítili po brněnské dálnici. Cesta utekla rychle, auto to přežilo (ne jako před více jak rokem, kdy z Jihlavy jsme zpět cestovali o něco déle kvůli technickým problémům) a všechny jsem rozvezl do blízkosti jejich domovů.

 

Zisk tří bodů je pro Slavii nesmírně důležitý, protože jsme se konečně dostali na druhé místo a díky příznivějšímu losu máme velkou šanci si ho udržet. Těžký týden musíme potvrdit v pondělní dohrávce s českými Budějovicemi a přestože i oni jsou vespod tabulky, tak je nesmíme podcenit, boj to bude těžký. Snad bude připraven Karel Piták, i když je to málo pravděpodobné.

Komentáře (2)

Funkce na sledování článků je dostupná pouze pro přihlášené uživatele.

Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení a registrovaní uživatelé. Přihlašte se zde

  1. Re: Slavia vyhrála v Brně

    vlada     před 19 lety 05.05.2005 22:02 |  
    0 0

    Teď už 2.místo nepustíme. Škoda,že Radek bude 2x chybět,ale zase lepší,když si odpyká trest teď a sám.Kdyby vypadl ze sestavy na karty i Latka nebo Holeňák,tak by se obrana dávala dohromady těžko. Na Budějovice musí přijít aspoň 5000 fanoušků a dobrá zpráva na zápas v Příbrami, kde budou Marile chybět Lesák a Otépka.

  2. Re: Slavia vyhrála v Brně

    (host)     před 19 lety 06.05.2005 10:58 |  
    0 0

    Tak by mne zajímalo, kdo byl ten zlobivej hráč s cigárem....:)
    myshack