Funkce na sledování článků je dostupná pouze pro přihlášené uživatele.

Chance liga

Zítra proti Baníku

Zítra nás čeká poslední domácí představení v tomto roce. Na Strahov přijede Ostrava, do Prahy však už dnes přijela dělnická sorta baníkovců. A hned vzala lopaty a šla pracovat…

Nedělní podvečerní trénink se konal opět na stadionu Přátelství. Dnes se dostavilo osmnáct hráčů, konkrétně černý, Kozáčik, Bejbl, Latka, Holeňák, Hrdlička, Chleboun, Rychlík, Gedeon, Sedláček, Piták, Švec, Zbončák, Munster, Kuka, Vlček, Adauto a Fořt. Chyběl tedy Lukáš Došek, který ještě není v pořádku. Neukázal se ani Václav Koloušek.

Když se hráči courali na hřiště, tak mě zaujala jedna dvojice, která šla spolu. Vedle Holeňáka kráčel Munster a už se učil česká slovíčka, i když se u toho zase hodně nasmáli, takže bůh ví, co ho to Míra naučil, ale jelikož jsem zase zaslechl odpověď „mám hlad“, tak to asi bude zase něco komického.

Více mě však zarazili místní dělníci na stavbě svazové budovy u stadionu Přátelství. Jakmile se naši hráči začali rozcvičovávat, tak začali skandovat různé pokřiky ohledně Baníku, neodpustili si i nadávky na náš klub, provokace byla také normální. Moc toho za tu dobu nenapracovali, ale jakmile padla šestá, byli fuč, jim právě skončila šichta. Byli to fakt primitivové, možná to byli první baníkovci, co vyrazili do Prahy dřív a aby si vydělali na lístek, tak šli pracovat … Doufám, že jim zítra ukážeme, kdo je lepší, chtělo by je to rozstřílet!

Když hráči začali hrát fotbal, kdy na jedné straně byla základní sestava a na druhé zbytek, tak trenér Csaplár zdůrazňoval, že pokud chceme hrát nátlakový fotbal, tak je potřeba přesně přihrávat, jinak se hráči zataví zbytečnými sprinty. Uvedl i jeden příklad: „Když poběžím tři stometrové běhy za sebou, tak to hráč rozdýchá, ale jakmile by běžel tři čtyřsetmetrové běhy, tak by pak aspoň minutu byl nepoužitelný.“

Při hře se mi moc nelíbil Tomáš Hrdlička. Když ještě hráli na malém hřišti na tři mužstva, kdy dvě si přihrávají a třetí se snaží dotknout míče, tak právě on často chyboval, nebyl vůbec jistý a někdy nejevil o hru zájem. No a když ho trenér „sprdl“, tak na „důkaz“ své aktivity zajel skluzem do Bejbla! Ten z toho nebyl moc potěšen a jen kroutil nevěřícně hlavou.

To naopak Standa Vlček oplýval jistotou. Nejenže dal nějaké góly, ale všechny byly suverénní. V zakončení se nemýlil. Poslední dobou i mile překvapuje Martin Latka, který i zde na tréninku dobře četl hru, dokázal přihrávat do šancí a kromě toho vyhrává hlavičkové souboje. Naopak Jiří Rychlík se moc nepředvedl, v momentě, kdy chtěl zabránit centru, tak šel do toho skluzem, jenže trefil i Adauta, který musel být následně ošetřován. Podle doktora by měl být ale v pořádku a připraven nastoupit. Zatímco ostatní trénovali, tak zvláš? se připravoval Radek černý, který nacvičoval vybíhání při centrovaných balonech v okolí malého vápna.

A jaká bude sestava? Podle všeho by oproti poslednímu utkání měla být jen jedna změna. V obraně nastoupí Jiří Rychlík místo Martina Zbončáka. A důvod změny? Podle všeho měl Zbončák v týdnu nějaké problémy s nohou. Jestli by byl připraven do utkání se asi rozhodne zítra před zápasem.
černý – Švec, Holeňák, Bejbl, Rychlík (Zbončák?) – Piták, Gedeon, Latka, Sedláček – Vlček, Adauto

V posledním domácím zápase proti Baníku se nám příliš nedařilo, do Prahy přijel rozjetý soupeř a vyhrál zde 2:1. Na jaře jsme jim to však oplatili a na jejich hřišti vyhráli 2:0. Vzájemná bilance je však pozitivní v náš prospěch (14-5-3).

V lize může porazit každý každého, nedívám se na to, jestli je soupeř v tabulce nahoře, nebo dole,“ upozorňuje kouč Slavie Josef Csaplár. Zároveň ale dodává: „Konečně se nám začalo dařit, dokážeme hru zúročit i výsledkově. Mužstvo se zápas od zápasu víc sehrává, což vede i k větší produktivitě útoku.“

„Chceme, aby nám současná forma vydržela co nejdéle. Zápasy v Budějovicích, proti Příbrami a Blšanům nás hodně zvedly, teď bychom je rádi potvrdili i s Baníkem,“ říká záložník Karel Piták.

Zítřejší utkání začíná v 16:40 a přímým přenosem vysílá televize Prima. Kdo však může, tak a? dorazí na Strahov. Na východní tribuně chystáme odpálit pyrotechniku, máme slušné zásoby. A podle všeho se něco chystá i na jižní tribuně. A jelikož opět dorazí plno chaharů, tak bude potřeba každého slávisty, který zapojí hlasivky. Bude to těžký boj jak na hřišti, tak v hledišti, ale snad se nám na obou pólech podaří zvítězit.

Komentáře (1)

Funkce na sledování článků je dostupná pouze pro přihlášené uživatele.

Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení a registrovaní uživatelé. Přihlašte se zde

  1. Richi

    jarmakarma (host)     před 20 lety 28.11.2004 21:46 |  
    0 0

    Tradičně kvalitní info z tréninku. To je tvoje specialita Richi. Do toho se vždycky začtu. No doufám, že Zbon bude v pohodě, Rychlíkovi už moc nevěřím. Navíc nechci, aby se měnila sestava. Vyhrajeme 4:1. Góly: Piták, Vlček, Vlček, Adauto.