Funkce na sledování článků je dostupná pouze pro přihlášené uživatele.

Chance liga

Slavia - Liberec 1:2

Slavia prohrála další důležitý zápas, čímž se odsoudila ke čtvrté příčce. Pohárové šance nadále klesají.

Slavia - Liberec 1:2 (0:2)

Sestava:
R. černý - L. Došek, M. Latka (57. M. Švec), M. Müller, K. Kratochvíl (46. D. Kalivoda) - K. Piták, R. Bejbl, M. Lukeš (70. T. Hašler), G. Jozsi - P. Kuka, T. Došek

Branky:
77. T. Došek - 38. F. Hološko, 45. M. Pospíšil

Lavička:
M. Kozáčik, M. Zachariáš, J. Chleboun

Dnešní poslední domácí ligové utkání v letošní sezóně mělo dát Slavii alespoň malou naději na vysněnou Ligu mistrů, tj. na druhou příčku. Ale jak to tak už u sešívaných bývá, vše je úplně jinak a je to mnohem horší. To nás slávisty ale nemůže překvapit, je to taková tradice. Doufali jsme v titul, poté alespoň v Ligu mistrů a teď je na řadě Pohár UEFA.

Utkání začalo několika slovy kapitána Radka Bejbla o nemocném Vencovi Kolouškovi a vyvěšením transparentu, kterých bylo na stadionu hned několik. Nikoliv však na zaplněném, ale naopak na ostudně poloprázdném. Oficiální návštěva něco přes dva tisíce lidí nestojí ani za řeč.

Utkání začalo pro Slavii nadějně, všechny nás mohl uklidnit Pavek Kuka, který zahrával penaltu po faulu na navrátilce v sestavě Jozsiho. Pavel zvolil pomalou střelu k tyči a neuspěl. Slávistické trápení začalo. Liberec byl naopak aktivní a většina nebezpečných akcí se odehrávala právě před naší brankou. Nechtěli jsme tomu věřit a doufali v obrat, ale hned dvakrát nás o opaku přesvědčili hosté. V poločase vedli již o dvě branky, Slavia působila jakoby bez zájmu, rezignovaně.

Do druhého poločasu nastoupil Kalivoda, Jozsi se přesunul do obrany místo slabého Kratochvíla. Jenže jak se slávisté snažili útočit, tak ještě více otevírali cestu hostům k naší brance. Klidně jsme mohli dostat další dvě tři branky, ale podržel nás Radek černý a dobře postavená brána.

Slavia tlačila, ale do jasných šancí se až tolik nedostávala. Až ke konci utkání se podařilo vytvořit několik závarů v pokutovém území Liberce, ale sí? rozvlnil pouze T. Došek, a tak nám nezbylo nic jiného, než jít domu se svěšenými hlavami. Tak zase za rok...

Komentáře (6)

Funkce na sledování článků je dostupná pouze pro přihlášené uživatele.

Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení a registrovaní uživatelé. Přihlašte se zde

  1. Re: Slavia - Liberec 1:2

    Richi (admin)     před 20 lety 08.05.2004 19:13 |  
    0 0

    Zapas nebyl tedy vydareny, ale nejak si zvykam, nejak jsem to extra neprozival, nevim proc. Holt jestli budeme v poharech, se ukaze o pristim tydnu, kdy Sparta a Ostrava hraji Pohar CMFS. Z domaci ligy se tam jiz nedostaneme. Pri nejhorsim si muzeme vyzkouset Intertoto, to jsme nehrali, byla by to nova zkusenost :-))).

    Jinak navsteva katastrofa!!! Byl jsem tim hrozne zklaman. Lidi neprisli ani kvuli Kolouskovi, fakt ubohe. To pak ani povzbuzovani nemelo potrebny efekt :-((.

    Na vychodni tribune se konecne sesel kotel, bylo nas asi 15, mozna 20, ted presne nevim. Bohuzel v okoli skoro zadni jini fandove nebyli, takze bylo tezke rozpupovat jizni stranu. Na oficialnim webu muzete videt nas transparent - http://www.slavia.cz/data/zapas/foto_9506.jpg. Snad se libil, i kdyz mozna nebyl ze vsech stran super citelny, holt male zkusenosti, chtelo to tlustsi pismena.

    Jinak jsme se tam snazili fandit, myslim, za na tu bidu to bylo docela dobry. A myslim, ze nam to i klapalo s jihem, kdyz zacali neco oni skandovat, co se nam libilo, pridali jsme se, i kdyz obcas to nebylo ve stejnem rytmu. Nebo kdyz jsme zas zacali my, tak oni se take pridali. Jo, kdyby tech lidi bylo vice, urcite by to bylo mnohem lepsi. Nejvice se vsichni shodli na skandovani "Venca Kolousek". I liberecti v tomto pomohli, coz bylo super, kdyz vsechny tri tabory zacali jeho jmeno skandovat.

    No co bude dal s kotlem, se uvidi, kazdopadne by bylo fajn, kdyby se udrzel. Verim, ze i lidi z jihu nam prijdou na chut, chceme spolupracovat, spolecne fandit, my se pokusime rozpumpovat vychodni tribunu, pokud tam prijde vice lidi. Vyzyvam i dalsi lidi, aby priste k nam na vychod taky prisli, pokud chteji fandit. Bylo by fajn, kdyby nekdo vzal buden, ten by se urcite vice uplatnil nez na hlavni tribune, kde jim lidi moc nepomohli.

  2. Re: Slavia - Liberec 1:2

    Poctar     před 20 lety 09.05.2004 15:40 |  
    0 0

    richi: promiň, ale já jsem vás z jižní teda vůbec neslyšel. Návštěva fakt byla zoufalost. Jinak po včerejšku oba Doškové u mnoha lidí spadli ještě níže. Fajn, však oni si ještě vyslechnou, když jsou takový borci... Stydím se za to, co hraje v současné Slavii za hráče. To tam raději uvidím čtyřicátníky Bejbla s Kukou, kteří nedají ani penaltu, ale aspoň trochu si váží svých fanoušků a klubu, za který hrajou!

    • Re: Slavia - Liberec 1:2

      (host)     před 20 lety 09.05.2004 15:48 |  
      0 0

      Hahaha. L. Dosek byl v prvnim polocase v obrane jednookym kralem mezi slepymi! Muller, Kratochvil a zvlaste pomaly Latka jsou naprostymi tragedy. A T. Dosek se ted na konci sezony alespon trefi do brany. To se o Kukovi, ktereho si jinak vazim, neda rict.

      • Re: Slavia - Liberec 1:2

        Poctar     před 20 lety 09.05.2004 16:27 |  
        0 0

        Nevím, jak ty, ale já vidím Došky hrát na vlastní oči každý týden a je to neskutečná tragédie. T. Došek určitě nehraju lépe, než Kuka, který je v útlumu a to i přesto, že dal více gólů. Jenže pak je tu věc, kterou si sám zmínil - Kuky si vážím, Doškoma (a nejen já) doslova opovrhuji. O Kratochvíli a Latkovi (a nejen o nich) se nemá cenu bavit. V tom máš pravdu.

    • Re: Slavia - Liberec 1:2

      Richi (admin)     před 20 lety 09.05.2004 16:10 |  
      0 0

      Bylo nas asi 15 a kdyz se z tech dalsich deseti lidi, co v blizkosti byli, nikdo nepripojil, je to tezke. Nase uloha se strhnout vychodni tribunu, kdyz tam nejsou lidi, tak to proste nejde.

      • Re: Slavia - Liberec 1:2

        Poctar     před 20 lety 09.05.2004 16:24 |  
        0 0

        Chápu. Vím, o čem mluvíš.