Chance liga

Bohemians - Slavia 1:0

Souboj o první příčku nedopadl pro Slavii vůbec dobře...

sestava: M. Václavík - J. Suchopárek (71. L. Zelenka) - G. Sankovič, A. Petrouš, M. Müller - L. Došek (85. L. Sedláček), R. Dostálek, T. Kuchař (76. I. Svoboda), P. Gedeon - P. Kuka, T. Došek

Dnes jsme měli šanci vidět Slavii konečně v čele ligové tabulky. U té šance to bohužel zůstalo.

V zaplněném klokanním ďolíčku vládla výborná atmosféra a hrál se i vcelku pohledný fotbal. Domácí ovšem do hry dali mnohem více nasazení a často byli i lepší. Slavia se jen těžko dostávala do šancí a s postupen času to bylo stále horší. A přitom ze začátku to vypadalo tak nadějně, ale časem se slávistická kombinace začala jaksi ztrácet.

Dlouho to vypadalo na bezbrankovou remízu, ale v 68. minutě (po sporné situaci) nás všechny zklamali domácí - 1:0. Většina slávistů říká, že to byl ofsajd, já zase říkám opak - těžko říci, bez shlédnutí v televizi.

Kluci se sice stále snažili o zvrat, ale byla to křeč.

Přesto se najde i něco pozitivního - o poločase sehráli vzájemn duel mladí žáčci Slavie a Bohemky, kde naše budoucí naděje zvítězily 1:0. Už aby ti kluci vyrostli.

Ješte nutno dodat, že dnes Slavia zkoušela hru na čtyři obránce.

Info ze Sportovních novin:Fotbalisté Bohemians porazili v dnešním závěrečném utkání sedmého kola první ligy v pražském derby na domácím hřišti Slavii 1:0 a dostali se do čela tabulky o bod před Spartu. Zápas rozhodl v 68. minutě střídající Václav činčala.

Před začátkem utkání uctili přítomní minutou ticha památku obětí teroristického útoku na Spojené státy. Nikoliv všichni, protože několik jedinců ve slávistickém kotli do pietního aktu skandovalo nesmyslný pokřik 'Jugoslavia'.

Do sestavy domácích se po zranění vrátil kapitán Michal Petrouš a mohl tak svést souboj se svým mladším bratrem v dresu Slavie Adamem. Hráči Bohemians měli od úvodu míč častěji na svých kopačkách, ale nemohli se prosadit přes obranu červenobílých. Naopak Slavia hrozila nebezpečnými brejky. Už ve třetí minutě po centru svého bratra Lukáše mířil v pádu vedle hlavou Tomáš Došek a za sedm minut musel svůj tým zachránit po dravém Kukově průniku brankář čontofalský.

První střelecký pokus domácích přišel v 19. minutě, ale Šírl vystřelil v pádu nad Václavíkovu branku a stejně dopadl i pokus Lukáše Doška na druhé straně. Tlak Bohemians se stupňoval, ale do konce poločasu si domácí vyloženou šanci nevypracovali. Po Šírlově střeleckém pokusu se snažili sice reklamovat Müllerovu ruku ve vápně, ale marně.

Trenér Bohemians Vlastimil Petržela pokračoval po Hartigově odchodu do Sparty v hledání ideálního rozestavení útoku a Šenkeříka se Šírlem nahradili ve druhé části činčala s Křížem. Zelenobílí sice byli nadále aktivní, snažili se pronikat do vápna, ale do bezprostředního ohrožení slávistické branky se dlouho nemohli dostat. Václavíkovu pozornost vyzkoušel jen z dálky Dvořák.

Pak znovu rychlým brejkem zahrozila Slavia a po bratrské spolupráci mířil hlavou nad Lukáš Došek. Vzápětí předvedl pěkné sólo Dostálek, čontofalský však proti jeho střele zblízka zasáhl nohama a znovu nedovolil změnu stavu. Gól nabídla Slavia domácím sama - po chybě její obrany se v 68. minutě ocitl činčala sám před Václavíkem a skóroval. Domácí kouč tak měl při střídání š?astnou ruku.

Bohemians pak kontrolovali hru, snažili se pojistit vedení a možnost vyrovnat měli jen v závěru Zelenka a Sedláček. Obrana týmu z ďolíčku a čontofalský ale potvrdili, proč ani ve čtvrtém domácím zápase v letošním ročníku neinkasovali. Slavii dokázali klokani porazit teprve podruhé v jedenácti zápasech samostatné české ligy, předtím se to povedlo hned v prvním ročníku 1993/94.

Josef Pešice: "Zápas by si možná zasloužil skončit remízou, ale rozhodla ho naše hrubá chyba. Na začátku jsme měli dvě šance, pak byla Bohemka aktivnější. Stejné to bylo i ve druhém poločase. Po chybě jsme inkasovali a už jsme nedokázali vyrovnat. Soupeř šel tvrdě za svým cílem a vítězství si vybojoval."

Komentáře (1)

Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení a registrovaní uživatelé. Přihlašte se zde

  1. Re: Bohemians - Slavia 1:0

    (host)     před 23 lety 18.09.2001 17:27 |  
    0 0

    Je pravda,že Slavie si včerejší prohru tak trochu zasloužila nevýraznou hrou...To říkám přesto, že jsem zápas sledoval z kotle hostujících ...Nedobíhané míče, slabé zakončení, jestli jsem dobře počítal, ani deset centrů před bránu Bohemky.Nechápu, proč hrál Dostálek, potom, ci udělal minule...a co dělá pořád, ztrácí balóny, kde může.Suchopárek se snažil,Kuka tradiční a Došek by měl trochu přidat, jinak nic proti nikomu (kromě ryšavce) Taky jsem se pěkně styděl za ty ignoanty, co nedrželi minutu ticha...nevím, proč jsme nemohli ukázat, že jsme lepší, než spar?anští fans...:o((( No nic, alespoň že Sparta je až druhá...