Funkce na sledování článků je dostupná pouze pro přihlášené uživatele.

Chance liga

Slavia jede dobýt Ostravu

Již zítra nás čeká další veledůležitý zápas, tentokrát proti suverénnímu lídru ligy Baníku Ostrava. Můžeme se těšit bouřlivou atmosféru. Kdo bude v základní sestavě se dozvíte níže…

Dnešní trénink začínal chvíli před polednem, sešlo se opět sedmnáct hráčů jako minulý týden, jen došlo k jedné změně, chyběl Jefferson, který je zraněn a bude chybět asi týden. Místo něho trénoval Tomáš Došek, který je již fit a v zápřahu je od středy. Je tedy naplno připraven nastoupit.

Dnes se trénink diametrálně odlišoval od předchozích, kterých jsem se den před utkáním zúčastnil. Tentokrát se hodně taktizovalo. Například jsme se připravovali na Marka Heinze, jeho hru. Obránce a záložník ho museli správně eliminovat, aby se nedostal k nahrávkách na krajní záložníky.

Též se nacvičoval správný pohyb celého týmu po hřišti v závislosti na tom, kde se zrovna nachází míč. Trenér Csaplár též nabádal krajní záložníky, že když budou hráče atakovat a nemají za sebou dalšího spoluhráče, tak nesmějí osobní souboj prohrát, kdyby se to stalo, tak a? raději takticky faulují, to vše na polovině soupeře, daleko od naší brány. Hlavní důvod je ten, aby se nedostali do brejku.

My jsme však také trénovali rychlý přechod do útoku, tedy brejky, z čehož vyplývá, že budeme hrát nejspíše ze zajištěné obrany. Kromě toho si hráči párkrát vyzkoušeli autová vhazování, protože proti Spartě jsme většinu míčů ztratili, takže kouč nabádal, aby se z toho nestala naše nevýhoda. Dalším poznatkem bylo upozornění na dlouhé výkopy brankáře Laštůvky.

V závěru, když proti sobě nastoupily dva týmy po osmi lidech, se po jednom souboji Müllera s Kalivodou druhý jmenovaný trochu zranil, musel být ošetřován a trénink nedokončil. Asi nějaký problém s kotníkem. Snad to ale není příliš vážné.

Při této hře dvou týmů mě docela zarazilo, jak často akce končily na nepřesných a pokažených přihrávkách. Připadalo mi to dosti rozhárané, neuspořádané. Snad si to vybrali dnes na tréninku a zítra při zápase jim vše bude vycházet.

A jak by tedy mohla vypadat sestava? Oproti Spartě dojde ke dvěma změnám. Od začátku bude hrát Tomáš Došek a Milan Zachariáš.
černý – L.Došek, Latka, Müller, Zachariáš – Piták, Bejbl, Koloušek, Jozsi – Kuka, T.Došek

S Baníkem Ostrava se nám v české historii docela daří, máme s nimi kladnou bilanci 13 – 5 – 3. U nich jsme dokázali vyhrát pětkrát, třikrát remizovat a jen dvakrát prohráli. Bohužel jsme naposledy na jejich hřišti vyhráli v srpnu 2000 výsledkem 3:1.

„Očekáváme nádherné utkání, vyprodané hlediště a zlepšené výkony některých hráčů,“ říká před střetnutím trenér Josef Csaplár. „Přes týden jsme se poctivě připravovali. Chceme předvést kvalitní výkon a uspět bodově,“ dodává.

Zítřejší zápas začíná od 14:25 v přímém přenose televize Nova. Do Ostravy se vydává i dost fanoušků Slavie, včetně mě a jane. Doufejme, že vše dopadne dobře a cesta zpět bude příjemná.

Komentáře (1)

Funkce na sledování článků je dostupná pouze pro přihlášené uživatele.

Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení a registrovaní uživatelé. Přihlašte se zde

  1. Re: Slavia jede dobýt Ostravu

    (host)     před 21 lety 19.03.2004 19:16 |  
    0 0

    Asi ne jen já cítím určitý rozpor mezi názvem komentáře a jeho obsahem. Po úvodní euforii, kdy jsme doma 2x dokázali porazit 2 nejslabší ligová mužstva a se štěstím přivezli 4 body zvenku, už jsme snad zase zpátky na zemi a vidíme reálně sílu našeho mužstva. Na druhou stranu, Ostrava na jaře také nemá žádnou superformu. Takže kdyby tentokrát hráči opravdu bojovali a to ne jen ústy, úplná katastrofa by to oproti všeobecnému očekávání být nemusela. Jako problém vidím, že bychom měli hrát ze zajištěné obrany na brejky. My však prostě nemáme tak dobrou obranu, abychom tohle zvládli. Přitvrdit neumíme, když si na to začnou naši hráči hrát, tak spíš naivně nesmyslně faulují. No uvidíme, držme palce, nějak to dopadne.