Funkce na sledování článků je dostupná pouze pro přihlášené uživatele.

Chance liga

Slavia - Sparta 0:2

Slávisté dnes nevyužili jedinečnou šanci utéci Spartě v ligové tabulce a naopak trapným výkonem soupeři tři body darovali.

článek obsahuje i fotogalerii


Sestava:
R. černý - L. Došek (75. M. Lukeš), M. Latka, M. Müller, G. Jozsi - K. Piták, R. Bejbl, V. Koloušek, M. Švec (46. T.S. Jefferson Luis) - P. Kuka, D. Kalivoda (79. T. Hašler)

Branky:
12. V. Labant, 70. R. Kováč

Lavička:
M. Kozáčik, K. Kratochvíl, M. Zachariáš


Dnešek měl být v hlavách mnohých slávistů velkým dnem. Byla velká šance poslat letitého soka trošku ke dnu a upevnit si alespoň druhou příčku v ligové tabulce. Počasí bylo ideální, na Strahově se sešlo něco přes šestnáct tisíc fanoušků a v nové slávistické hymně, která zněla stadionem, jsou také slova „Poprvé, podruhý, potřetí, Ruce nám k nebi vyletí, A všechno, po čem jsme toužili, Stane se – a to už za chvíli“. Ale právě bohužel ta chvíle se posouvá jaksi někam daleko, časový horizont neznámý.

Slávisté nastoupili ve vynuceně očekávané sestavě, která byla na SN prezentována. Letenští byli oslabeni na postu nejcitelnějším, do branky se postavil Kouba, který nahradil zraněného Blažka. Optimismus v sešívaných hlavách začal mizet docela brzy, již v prvních minutách se hostující hráči dostávali do šancí a vše vyvrcholilo ve dvanácté minutě, kdy se ze standardní situace ze dvaceti metrů trefil Labant.

Domácí se i nadále snažili, ale k brance soupeře se prakticky nedostávali, chyběl nápad a hostující obránci odváděli dobrou práci, nic se nedařilo. A když gól Kuky nebyl pro ofsajd uznán, tak poprvé jsme se mohli radovat až krátce před poločasem, kdy se Kalivoda řítil sám na branku a vyběhnuvší Kouba zblokoval míč rukou mimo vápno. Následovala červená karta a do branky se musel postavit neznámý mladík Bičík, který ihned vykryl střelu Kalivody z následné standardní situace.

Do druhého poločasu poslal trenér Csaplár na hřiště Brazilce Jeffersona a všichni jsme doufali ve velký tlak červenobílých na oslabeného soupeře. Bohužel i nadále byla hra bezradná, spar?ané hráli v poklidu a hrozili z brejků. Za celý poločas se Slavia dostala jen do jedné velké šance a byl to znovu Kalivoda, který tvrdě pálil po rohovém kopu. I oslabená Sparta dokázala vstřelit i druhou branku a nemuselo skončit jen u ní. V sedmdesáté minutě se po standardní situaci prosadil Kováč a v podstatě bylo rozhodnuto. Slávisté na svého soupeře absolutně neměli a utkání zakončili ve velké křeči.


Fotogalerie:







Komentáře (9)

Funkce na sledování článků je dostupná pouze pro přihlášené uživatele.

Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení a registrovaní uživatelé. Přihlašte se zde

  1. Re: Trapná prohra se Spartou

    Serf     před 21 lety 14.03.2004 20:31 |  
    0 0

    Souhlasím, bylo to trapný skoro jako na podzim...

    • Re: Trapná prohra se Spartou

      (host)     před 21 lety 14.03.2004 20:44 |  
      0 0

      jsem dlouholetý Slávista ,ale dnešní výkon ukazuje na střed tabulky .Bohužel navíc to není.Žádná snaha dát gól,natlačit sedo vápna atd. .Jsem zklamán

      • Re: Trapná prohra se Spartou

        Serf     před 21 lety 14.03.2004 20:51 |  
        0 0

        Uplne me odvarilo nakopavani balonu - samozrejme, po druhym golu bylo treba trochu riskovat a hrat vabank, ale my jsme meli 7 hracu ve dvou lajnach tak 20-25 metru od brany a kdyz se podarilo Sparte "centr" odvratit, otvirala se tam uplna propast...

        Dneska se ukazala zakladni pravda - bez utoku to proste nejde.

  2. Re: Trapná prohra se Spartou

    Richi (admin)     před 21 lety 14.03.2004 20:52 |  
    0 0

    Můj pohled. Bída. Co jsme to jako hráli? Tím jsme chtěli přehrát Spartu? Jsme pořád nakopávali míče, které v pohodě likvidovali obránci. Nepředvedli jsme žádnou kloudnou akci. Sparta vyhrála zaslouženě, přehrávala nás, vytvořila si více šancí. Po vyloučení Kouby jsem si hned vzpomněl na podzimní derby, kdy nám to proti bránící Spartě nešlo. A opět se to potvrdilo, Sparta dokáže bránit dobře, tohle ji více vyhovuje, než když musí ona hrát do uzavřené obrany.

    Po dnešku jsme konečně spadli opět na zem, hodně lidí po třech kolech bylo optimisticky naladěno, nejenže jsme tímto zápasem ztratili šanci na titul, ale možnost získat druhé místo se taky vzdaluje, sice ztrácíme bod, ale Sparta umí bojovat, což my ne. Už vidím, jak nezvládneme zápas v Ostravě a pak se to s námi poveze. Jen a? neskončíme hůře než druzí.

    Na tribuně jsem hned pod sebou měl Blažka, nebylo to přijemné na něho koukat, jak se raduje. Fakt je mi ze dneška špatně. Aspoň že ti hokejisti nám dělají radost.

    • Re: Trapná prohra se Spartou

      (host)     před 21 lety 15.03.2004 14:58 |  
      0 0

      Ale co jsi čekal? Zase nějaký zázrak? Vždy? Sparta má v podstatě na každém postu lepšího hráče, nebo alespoň stejně kvalitního hráče. Lepší je snad jen Koloušek, no a dnes jsme nebyli schopni využít ani slabiny na postu brankáře. To mužstvo, které nám "koncepční prací" vybudovali, má tak na střed tabulky. Pokud se probojuje do poháru UEFA, budu to považovat za zázrak a skvělý úspěch Czaplára. Horší podle mě je, že nevidím ani ten přetlak talentů, kteří by v případě opravdu koncepční práce mohli úroveň kádru zase pozvednout. A ještě horší je, že ve Slávii bohužel dnes fungujeme spíš jako pohřebiště případných talentů, než jejich líheň. Kdo ve Slávii v poslední době zůstal déle než rok, výkonnostně rozhodně nevyrostl, spíš upadl do průměru nebo s vrcholovým fotbalem úplně skončil. A že talentů bylo. Doškové, Dostálek, Petrouš. Pavel Novotný - z talentů průměrní hráči. Vágner, Marcel Lička, Tomáš Kučera, Švancara, .. - ti skončili v podstatě úplně. Do této skupiny směřuje asi bohužel i Martin Lukeš. Snad jen Ivo Ulich a Pavel Horváth odcházeli po 4 letech ve Slávii přibližně na stejné úrovni, na jaké přišli, ale rozhodně nedošlo k výkonnostnímu růstu. No a vlastní odchovanci, kteří se prosadili? Za posledních 10 let si vzpomenu jen na Radka černého a Adama Petrouše. A nejhorší pak už vůbec je, že ti, kteří odešli, necítí ke Slávii žádný vztah. S výjimkou srdcařů Pavla Kuky a Radka Bejbla nějak nikdo netouží do Slávie se vrátit a ještě jí pomoci. Poborský, Horváth nebo Labant jsou dokonce u konkurence, Berger, Šmicer nebo Ulich o případném návratu nikdy nemluvili.. Nevím čím to je. Že by zázemím? Nebo atmosférou v mužstvu?

  3. Re: Trapná prohra se Spartou

    (host)     před 21 lety 14.03.2004 21:24 |  
    0 0

    Realita už je taková. Máme nejhorší kádr za poslední roky. Já jsem ve výhru nevěřil. Za poslední půlrok odešli ze základu Vachoušek, Skácel, Dostálek, Petrouš, zranění jsou Adauto, Fořt, Gedeon, T.Došek. To je 7 hráčů, kteří by víceméně patřili do základu. To je hodně velký odliv. Druhým směrem (tedy do základu) putoval Koloušek, možná ještě Jozsiho jde počítat jako posilu. To je obrovský nepoměr. Porazili jsme v řadě tři lehké soupeře, všichni si mysleli, že máme na titul, ale pravda je někde jinde. Dnes se ukázalo, že máme tak na třetí místo. Po třech výhrách, když všichni vykládali, že se jde na titul, já zastával názor, že druhé místo by bylo v současné situaci zázrak. Dnešek mi dal za pravdu. Já ani nejsem z výsledku příliš sklamaný, protože jsem to tušil. Loni jsme lepší tým podle mě měli, jenže od té doby Sparta posílila a my hodně oslabili, takže teď se naše kádry nemůžou rovnat. Kde jsou ty časy, kdy Muller pouze vypomáhal v obraně, dnes jí šéfuje... Hold letos to bude boj o třetí místo. Ale myslím, že není třeba věšet hlavu. Jaro nějak ukopeme, šanci dostanou mladí hráči, aspoň ukážou, co v nich je. V létě se vrátí do sestavy opory, přijde Holeňák a snad ještě někdo na přestup (chtělo by to ještě nějakého vysokého beka). Na derby vidím pozitivní to, že nám ukázalo, kde opravdu jsme a kolik je před námi ještě práce. Já osobně bych kádr budoval pro sezónu 2005/06, kdy snad budeme mít stadion, což je základ pro útok na titul. Jedeme dál!!!
    Sešívaný

    • Re: Trapná prohra se Spartou

      (host)     před 21 lety 15.03.2004 14:27 |  
      0 0

      V zásadě souhlas. Jen jsem mnohem skeptičtější i do budoucna. Nejsem si jednak jist, jestli máme na to třetí místo. Já myslím, že kádr rozhodně ne. Pokud třetí skončíme, budu to považovat za úspěch trenéra Czaplára a uznám, že je skutečně dobrý. Pořád o tom nejsem přesvědčen a vidím ho spíš jako člověka, který rád hodně a zasvěceně mluví. Co se týče kádru, faktem prostě zůstane, že ve Slávii dnes máme tak maximálně 5 hráčů, kteří převyšují ligový průměr. Brankáře, Kolouška, Pitáka, Bejbla a snad stále Pavla Kuku. Jednu výhodu to ale má, vedení už snad nemůže pokračovat v letošním šíleném bezkoncepčním výprodeji, protože už není koho prodávat. Šanci snad opravdu chytnou mladí, ale moc nevím kteří. Czaplár asi pochopil, že koncepční práce s mladými a přeřazení celého, nijak mimořádného B týmu do A mužstva není jedno a totéž. Zase mimořádný přetlak talentů mezi mladými nevidím. No snad se někdo chytí. Skeptický zůstávám i ve věci stadionu. Jestliže vedení nemá peníze na slušné hráče, takže musí provádět tak šílený výprodej, jak jsme toho byli svědkem, kde chce sehnat miliardy na výstavbu stadionu?? Já jsem si prostě už zvyknul na myšlenku, že na titul si zase pár let počkáme. Vždy? se jen podívejme na obrovský náskok, který před námi má Sparta. Má mnohem lepší kádr, zázemí a teď ještě navíc to krásné trénikkové centrum pro mládež!!!! A až ji začne trénovat nějaký dobrý trenér (Ščasný??), nebude mít konkurenci. Co můžeme nabídnout my? Novou hymnu. Za Lešky a ENIKu se podle mě titulu rozhodně nedočkáme.

  4. Re: Slavia - Sparta 0:2

    gary     před 21 lety 15.03.2004 04:26 |  
    0 0

    Zápas rozhodně není žádnou tragedií. Nezapomeňme ,že jsme prohráli s mužstvem které hrálo vyrovnanou partii s AC Milán. Trenér Csaplár prostě nemá tak kvalitní kádr jako soupeř. Sice udělal pár chyb co se týče dnešní sestavy a rozestavení hráčů. Musíme však doufat ,že se dnešním zápasem poučil a sáhne ke změnám hned v následujícím kole.

    • Re: Slavia - Sparta 0:2

      (host)     před 21 lety 15.03.2004 11:16 |  
      0 0

      Mys tu Spartu neporazíme ani když není v bůhvíjaké ve formě, i slabší týmy s ní alespoň remizují, my si necháme dát 2 góly, ačkoliv hrajeme "přesilovku"! Co se týče bojovnosti, nevím, nevím - mně se líbil Kalivoda, Kuka, černý -i když 1x mně pěkně zatrnulo. Mně to připadne, že naši zápas se Spartou psychicky neunesou, ale nemusí se mnou všichni souhlasit.