Funkce na sledování článků je dostupná pouze pro přihlášené uživatele.

Chance liga

Slavia - české Budějovice 0:1

Tragikomické představení slávistických "hvězd" skončilo zaslouženou výhrou českých Budějovic ...

Sestava:
R. černý - L. Došek, R. Bejbl, M. Müller, K. Kratochvíl (84. M. Krajčík) - D. Kalivoda, M. Lukeš (64. T. Hašler), M. Latka, K. Piták - P. Kuka, E. Adauto da Silva (46. P. Fořt)

Branka:
82. M. Vozábal

Lavička:
M. Kozáčik, M. Otočka, M. Švec

Slávistická mizérie nabírá na obrátkách. Fotbal, který jsme předvedli, byl tak nádherný, že každý, kdo se díval, musel ze stadionu odcházet osleplý. Nedalo se na to koukat, hra bez myšlenky. Teď lituji, že jsem vás na toto představení zval, protože pro slávistu je to utrpení být při tom.

Před zápasem se slávistická marodka ještě rozšířila o Tomáše Hrdličku, který na poslední chvíli onemocněl. Úvod zápasu však vypadal nadějně, hned ve třetí minutě dostal pas za obranu Adauto, ale v souboji s hostujícím hráčem zbytečně upadl a dožadoval se penalty, rozhodčí Beneš ho pokynem ruky zvedal. Po dlouhou dobu to bylo poslední ohrožení brány. Ozývat se začali hosté, avšak jejich bídná koncovka a skvělý černý nezměnili na ukazateli skóre. Nebyla vidět vůbec záloha, všechny míče jsme povětšinu času nakopávali na nevelké útočníky Kuku a Adauta, ti samozřejmě nevyhrávali hlavičkové souboje a míče jsme ihned ztráceli. Nedařilo se ani Pitákovi, který měl v poslední době skvělou formu. Když už ale něco vymyslel, nedokázali jsme akci zdárně zakončit.

Do druhého poločasu nastoupil vysoký Fořt místo Adauta a naše „taktika“ nakopávaných míčů alespoň trochu přinášela ovoce. Hlavičkové souboje jsme vyhrávali a tím se dostávali do nadějných příležitostí, ale nikdo nebyl v koncovce tak důrazný, aby dokázal dopravit míč do sítě. Blížil se závěr a místo, abychom zatlačili soupeře, stal se úplný opak. Od 75. minuty jsme se dopustili množství chyb a zachraňoval nás pouze Radek černý. Pomáhala nám i špatná koncovka Budějovic. Vyvrcholením byla 82. minuta, po rohovém kopu na soupeřově straně se hosté dostali do brejku, nejdříve šli tři na dva, ale najednou se objevil i čtvrtý hráč Budějovic, takže to už byla velká přesila. Nejhorší bylo, že se nikdo ze slávistů ani nevracel, všichni vyklusávali. Hosté akci zakončili výtečně a černý neměl šanci. Závěrečný křečovitý tlak už žádné ovoce nepřinesl a proto jsme ZASLOUŽENě prohráli.

Ligová sezona nám tímto skončila, ještě zbývá jeden zápas v Poháru UEFA na hřišti Sofie. Po velkých komplikacích s marodkou a absenci Pitáka kvůli vyloučení jsou naše šance velmi malé, spíš se můžeme obávat debaklu. Do Sofie totiž nejspíš odcestuje i plno dorostenců, do hry z áčka bude připraveno jen pár hráčů. O tom vám však napíšu v jiném článku. Každopádně Beránek již nemá co Slavii nabídnou a proto by měl odejít. Musí přijít nový kouč, kterého nebude jednoduché najít, a musí dorazit plno posil, zvláš? když ještě asi několik hráčů ze Slavie odejde. Přihlížející Dostálek a Petrouš asi musí být š?astní, že se dostali z této bídy.

Komentáře (21)

Funkce na sledování článků je dostupná pouze pro přihlášené uživatele.

Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení a registrovaní uživatelé. Přihlašte se zde

  1. Re: Slavia - české Budějovice 0:1

    slaviaman     před 21 lety 21.11.2003 21:28 |  
    0 0

    co k tomu říci? snad tři věci...
    1) bohudíky že jsem na zápas nakonec nejel... utratit dvě stovky navíc a promarnit půl dne kvůli tomuhle?!!!
    2) je mi ze Slavie moc špatně. a radikální žez to vyžaduje. i změnu trenéra... jak říká richi...
    3) posily by to chtělo. jenže kde? za kolik...

    prostě: jdu se pomodlit a postit. jinak je budoucnost s Leškou a ENIcem v čele zlá...!!!

    • Re: Slavia - české Budějovice 0:1

      (host)     před 21 lety 21.11.2003 21:47 |  
      0 0

      kurva fiksxxx!!!bezte se uz vysrat vy radoby sesivani plejeri.byt slavistickym fanouskem je opravdu poradnej napor na hlavu,nervy a vubec na vsechno to co zije cervenobile.ja uz ani nevim co by mohlo slavii pomoct.snad jen bruckner a spolu s nim i nedved(no bodla by cela repre).hlavne ze hymna je "dej dej gol slavie......sesivany utok strili goly:o)..........obrana co hrac to dric:o)ted mi to zni jak nejaka propaganda.od nasranyho TROUBIHO

      • Aktualizovaná verze slávistické hymny

        (host)     před 21 lety 21.11.2003 21:59 |  
        0 0

        ?e je slávistická hymna z oboru sci-fi? Stačí jen pozměnit pár slov, rýmy zůstanou...
        Nová verze

        Sešívanej útok se sic řítí
        od vlastního vápna dál,
        další míč zas skončí v řiti -
        - není, kdo by skóroval.

        Prázdný ochoz větrem kvílí,
        tohle není fotbal, ale kýč
        at´ je soupeř sebeslabší,
        mi mu odevzdáme míč.

        Zase bude k?učet celý Strahov
        na hřišti i v zámezí
        At´ si Leška co chce kecá,
        už mu nikdo nevěří!!!

        Slavie, je mi zle Slavie,
        jsi outsider náš...

        Jan Hoffmann
        hhoffmann@seznam.cz
        http://www.ekrazit.tk/


        • Re: Aktualizovaná verze slávistické hymny

          Troubi     před 21 lety 21.11.2003 22:10 |  
          0 0

          luxusni,aspon nekdo me pochopil.ten text naprosto sedi a asi dlouho sedet bude.Troubi

  2. Slavia - české Budějovice 0:1

    lucky-pilda     před 21 lety 21.11.2003 23:53 |  
    0 0

    Já osobně si myslím, že Budějky si výhru nezasloužily ani v nejmenšim! Byl to jasnej remizovej zápas - vždy? oni hráli naprosto stejnej hnus jako my, akorát narozdíl od nás hráli na brejky do naší obrany-neobrany, jinak za celou dobu vůbec nic nepředvedli. Jinak tak tragickej fotbal jsem už hodně dlouho neviděl, naposledy, když nás trénoval... Kdo? TOBIÁŠ!!! A to nebyl jen jeden zápas a teď se to rozhod praktikovat mezi jihočechy proti "béčku" Slavie... Jinak radikální řez a hlavně nový, ZKUŠENÝ posily bych velice rád přivítal v nejbližší době.

  3. Re: Slavia - české Budějovice 0:1

    (host)     před 21 lety 22.11.2003 00:08 |  
    0 0

    Já nevím, jestli Beránek už nemá co nabídnout. Hlavně by mu neměli tak rychle rozprodávat mužstvo a šéfa dělat Kuka. Myslím, že právě ten už nemá co nabídnout a měl by rychle ze Slávie odejít. A to nejen jako hráč. Zaslepenost některých fandů s tím nemá co dělat.

  4. Re: Slavia - české Budějovice 0:1

    gary     před 21 lety 22.11.2003 00:33 |  
    0 0

    Velmi neš?astný článek. Koho jiného měl Beránek postavit ?? Tento zápas není rozhodně prokaučovaný. Škoda že jsem stejnou kritiku neslyšel po zápase ve Vigu ,který Beránek doslova prosral. Ale to byl ještě silný protivník. Dneska je před odchodem tak si taky kopnem že.
    PS: slaviamane jak víš ,že na ten zápas nestálo jít ?? Naopak stálo. Viděl by si skvělý výkon boha Kuky ,nebo boj o základní sestavu nedoceněného Lukeše.

    • Re: Slavia - české Budějovice 0:1

      (host)     před 21 lety 22.11.2003 08:50 |  
      0 0

      Ja jsem snad napsal, ze zapas byl prokaucovany? To rozhodne ne, vsichni vime, ze nema koho postavit, ja myslel jeho odchod tak, ze proste z hracu uz nedokaze dostat vse, co v nich je. Navic i kvuli procisteni ovzdusi by mel prijit novy kouc, nekteri hraci by dostali novou motivaci. Samozrejme najit odpovidajici nahradu v podobe trenera neni vubec jednoduche. A rozhodne do Beranka nekopu, jen rikam, co by asi bylo nejlepsi.
      RICHI

    • Re: Slavia - české Budějovice 0:1

      slaviaman     před 21 lety 23.11.2003 00:54 |  
      0 0

      tobě to gary asi za to stálo. mně ne. počítej se mnou - rychlíkem hodinu do Prahy, sehnat MHD z Anděla na Strahov (když vedení nezajistilo autobusy...), koupit lístek, vidět trapnou prohru Slavie, odtrmácet se kdovíjak na hlavní nádraží, hodinu čekat a pak zase hodinu rychlíkem. navíc - špatně jsem počítal - k výlohám za cestu jsem nepřipočítal lístek na fotbal... (pardon)
      a k tvému poučení ze zápasu: je šetrnější k mé peněžence i osobě si to tu od tebe přečíst, než to vidět na vlastní oči. a Kuka - nu, oba víme své.

  5. Re: Slavia - české Budějovice 0:1

    gary     před 21 lety 22.11.2003 00:45 |  
    0 0

    Musím se smát názorům zdejších rádoby expertů .Trenéru Beránkovi by "vyhazov" vůbec nevadil.Již dnes si vrabci z Letné cvrlikají jak by ho rád viděl Koš?ál jako trenéra Sparty.

  6. Re: Slavia - české Budějovice 0:1

    (host)     před 21 lety 22.11.2003 08:37 |  
    0 0

    Blázni! Všichni voláte po posilách a lepším trenérovi ... Blbost! Nejprve musíme vydělávat peníze a to nejde bez vlastního stadionu kam dokážeme nalákat fanoušky a udržet si hráče kteří umí tvořit hru (Skácel, Vachoušek ...). Pochopte už konečně že chyba není v trenérovi a dokonce i ty lamky které jsme nedokázali prodat za to nemohou (kdo by chtěl třeba Došky když hrají tak uboze ...). Chyba je ve vedení, v majiteli který se o svůj klub nestará jak by měl, v ENICu. Už bylo dost slibů, je třeba se ENICu zbavit. Proto nabádám fanoušky k akci! Bojkot stadionu a když už na stadion půjdete, zakřičte si pořádně nahlas Leška ven a ENIC ven! Mluvilo se tady o nějaké mediálni kampani, já jsem pro abysme si sami udělali vlastní kampaň kde se dá. Chceme přeci aby Slávie opravdu fungovala, nejprve zázemí klubu a pak i měla výsledky na hřištích, bez změny majitele to nepůjde, ENIC je tu dlouho a nedokázal nic. ENIC VEN!

  7. Re: Slavia - české Budějovice 0:1

    (host)     před 21 lety 22.11.2003 12:27 |  
    0 0

    Ke včerejšku:
    - Zoufalé služby fanouškům od dopravy po občerstvení a čistotu sedaček
    - Tragický fotbal rozhádaného družstva s přemírou nezkušených hráčů

    děkuji managementu Slavie za zajímavě strávený večer - můj poslední na Strahově.

    Obecně:

    Slávisté, přestaňme si dělat iluze o tom, že je Slavia nějakým českým velkoklubem. Do minulé sezóny to platilo, avšak tíživá ekonomická situace klubu a s ní spojený rozprodej družstva nás táhne do středu ligové tabulky, pryč z evropských pohárů a jednou možná dopadneme jako bohemka.
    Stejně tragická je situace kolem nového stadionu - když Leška a spol. tvrdí , že by chtěli hrát v Edenu v roce 2006 tak podle mne je rok 2010 vcelku reálný.

    Jediné čeho si na Slávii v současnosti vážím jsou hráči Piták, Bejbl a černý a trenér Beránek. Líto je mi Adauta, který asi čumí do jaké bídy to zapadl.
    Jinak Pavle Kuko, táhněte do Boleslavi, na Vaše zoufalé výkony na hřišti, které naprosto neodpovídají kecům, které prezentujete v médiích nikdo není zvědavý. A velmi mne mrzí, že kvůli takové primadoně odešli, či jsou na odchodu hráči, kteří byli skutečnými tahouny a osobnostmi týmu - Ríša Dostálek, či T. Došek.

  8. Re: Slavia - české Budějovice 0:1

    (host)     před 21 lety 23.11.2003 00:07 |  
    0 0

    Celý podzim nadávate na oba Došky a vychvalujete až do nebes Kuku. Když pominu stabilně dobré hráče jako je černý, Bejbl a Piták, byl Lukáš Došek v posledních zápasech svými výkony v jejich těsném závěsu a že nám na hřišti chybí Tomáš Došek už vidí i nejzaslepenější zastánci tragicky hrajícího Pavla Kuky, který od návratu do základu nepředvedl vůbec NIC!!!!

    • Re: Slavia - české Budějovice 0:1

      kozi     před 21 lety 23.11.2003 15:07 |  
      0 0

      Lukáš Došek jedním z nejlepších??? Viděl jsi vůbec ten zápas? Asi ne,protože jinak bys nemohl napsat takovou blbost...Jediní dva hráči snesli v utkání s č.B.přísnější měřítko a to černý a Bejbl...

      • Re: Slavia - české Budějovice 0:1

        (host)     před 21 lety 23.11.2003 23:36 |  
        0 0

        Jo, mrznul jsem tam jako jeden z mála Slávistů... A Lukáš Došek posílal zprava do vápna jeden centr za druhým (většinou přesně!) a několikrát se dokázal po straně i pěkně proháčkovat.

        • Re: Slavia - české Budějovice 0:1

          kozi     před 21 lety 24.11.2003 11:47 |  
          0 0

          Taky jsem mrznul...a u Lukáše jsem si všimnul hlavně několika velkých chyb a jedné obrovské minely,která jen zázrakem nebyla potrestána gólem v naší síti...

          • Re: Slavia - české Budějovice 0:1

            (host)     před 21 lety 24.11.2003 12:06 |  
            0 0

            Tu minelu jsem videl taky, ale to bylo tak jediny minus na jeho vykonu. Nekteri hraci ani chybovat nemohli, protoze o mic nestali. Zvlast desne bylo jak Lukas chtel rozehrat aut a jediny hrac v blizke okoli byl oblopen nekolika protihraci a ani nemel snahu nabidnout se a tak Lukas cekal a cekal...

  9. Změna reakce v článku

    Richi (admin)     před 21 lety 23.11.2003 02:17 |  
    0 0

    Tak jsem přemýšlel o tom, co jsem napsal ve výše uvedeném článku a dospěl jsem k závěru, že jsem se až zbytečně nechal ovlivnit děním na hřišti a lidmi kolem. A navíc ve mě bylo takové naštvání, že jsem článek nepsal při chladných smyslech. Po mnoha ano či ne jsem dospěl k názoru, že odchod Beránka nic neřeší. Měl by zde i nadále zůstat, pokud bude mít tu chu?, a pokusit se přes zimu vše dát do kupy. A já věřím, že by to zvládnul. Nad sebou by se měli zamyslet i hráči, zda vůbec mají zájem hrát za Slavii, protože u některých to tak nevypadá.

  10. Re: Slavia - české Budějovice 0:1

    kozi     před 21 lety 23.11.2003 15:15 |  
    0 0

    Nevím,proč se tady řada lidí naváží do Pavla Kuky...Je pravda,že nepodává tak kvalitní výkony,které bychom od něj čekali my všichni a asi i on sám od sebe,ale na druhou stranu alespoň na hřišti bojuje(narozdíl od několika jiných hráčů),není zdaleka nejhorší a pokud např.pokazí přihrávku,tak se alespoň omluví...Nevím,čím to je,že pokud se někdo do někoho naváží(to platí obecně),tak je to většinou anonymně...

    • Cože? - Kuka bojuje?

      (host)     před 21 lety 24.11.2003 17:01 |  
      0 0

      To si snad děláš srandu, ne? V pátek jsem tam také byl a Kuka byl jedním z nejlaxnějších a nejhorších na hřišti.

  11. Re: Slavia - české Budějovice 0:1

    (host)     před 21 lety 23.11.2003 17:45 |  
    0 0

    Vzkaz pro Enic: Už tu Slavii konečně prodejte! Děkuji předem. Jarda