Funkce na sledování článků je dostupná pouze pro přihlášené uživatele.

Chance liga

Jablonec - Slavia 1:2

Slavia zvítězila v napínavém zápase v Jablonci 2:1 brankami Micheze a Lingra, oba tím vstřelili své premiérové branky v sešívaném dresu po svých letních příchodech.

Trenér Trpišovský postavil do základní sestavy vůbec poprvé po jeho příchodu Simiona Micheze na post pravého wingbacka, ve středu zálohy nahradil Oscara dle očekávání Prebsl. Vlevo hrál Diouf a místo Chytila a hry na dva hroty zvolili trenéři Ondřeje Lingra a tedy hru na dva staženější hráče pod Tomášem Chorým. Úvod zápasu byl z obou stran dost nepřesný, týmy se dostávaly k vápnu soupeře jen sporadicky a nebyly tam nijak nebezpečné. Výjimkou byl centr domácích v deváté minutě, který prolétl pokutovým územím a jen se štěstím jej nikdo nezasáhl. Na druhé straně první střelu připsal Slavii Chorý, který hlavičkoval po centru Zimy sice na bránu, ale slabě, takže Hanuš neměl problémy. Pak se hned dvakrát tlačil k hlavičce Zafeiris, poprvé se k míči pořádně nedostal přes Berana, podruhé už hlavičkoval sám, ale míč netrefil ideálně a ten tak letěl daleko mimo. Tou dobou už Slavia přebírala iniciativu, centr Micheze ale nevedl k ničemu nebezpečnému. V 18. minutě už se slávisté radovali. Na levé straně si přihrávku Zimy krásně zpracoval do prostoru Diouf, poslal prudký přízemní centr do vápna, ten jeden z bránících hráčů ještě jemně tečoval a to tak, že se míč vykulil ideálně do kroku Michezovi, který jej poslal nekompromisně pod břevno - 0:1! Michez měl na hlavě po deseti minutách druhou branku, našel jej další centr výborného Dioufa, ale ve vyložené pozici bránu minul. Provod pak během dvou minut připravil spoluhráčům dvě vyložené šance, v té první dostal míč k úplně volnému Chorému, který se střelou příliš váhal a šance přišla vniveč. Jen o pár desítek vteřin později připravil míč Provod Lingrovi, ten z úhlu nedokázal přehodit Hanuše. V 35. minutě vypálil halfvolejem Nebyla, Kinskému míč z rukou vypadl směrem k bráně, napodruhé jej už ještě před brankovou čarou pokryl. O čtyři mimnuty později zase zahrozila Slavia, Bořil vystřelil zpoza vápna, Hanuš jeho prudký pokus vyrazil na roh. Ve 40. minutě opět hlavičkoval Zafeiris, tentokrát mu míč na hlavu posadil zprava Provod, ani tento míč ale nezamířil mezi tři tyče. Po posledním rohu první půle hlavičkoval Chorý nad bránu, to však slávisty mrzet nemuselo, po dobrém výkonu zaslouženě vedli v poločase 1:0.

Hned z první akce druhé půle hlavičkoval Chorý po centru Provoda, míč ale lízl mimo bránu. V 54. minutě zabrnkal na nervy fanouškům Slavie Antonín Kinský, když zpracovával malou domů Bořila těsně před brankovou čarou až nadvakrát, naštěstí úspěšně. Hra byla v prvních minutách druhé půle vyrovnaná a domácí byli v několika situacích poměrně nebezpeční při centrech do vápna, do zakončení je ale obrana Slavie nepustila. V 61. minutě Provod krásně prošel kolem Nebyly, přihrávkou našel ve vápně Lingra, který míč poslal do sítě a vstřelil tak svůj první gól po návratu do Slavie - 0:2! Dvoubrankové vedení si ale slávisté neužili příliš dlouho, Čanturišvili vystřelil poblíž rohu vápna a krásnou křížnou střelu poslal do vzdálenější šibenice - 1:2. Pak se hra trochu rozpadla, probíhalo několik ošetřování, všichni postižení hráči se ale vrátili na hřiště. Zbytek zápasu byl poměrně atraktivní a bohatý na šance. Tomáš Chorý sice docílil branky, byla ale z očividného ofsajdu a tak nemohla platit. V 80. minutě video zkoumalo ruku Chorého ve vápně po centru z přímého kopu, přestupek proti pravidlům však nenašlo. Po chybě střídajícího Wallema šli hráči Jablonec čtyři na dva, akci zazdil Polidar nepřesnou střelou zpoza vápna. V 86. minutě střílel na druhé straně Chorý a bránu minul jen velmi těsně. O minutu později hlavičkoval po rohovém kopu Cedidla, Kinský míč mířící pod břevno vyrazil na další roh. Pak střílel Čanturišvili vysoko nad bránu. V nastaveném čase slávisté ubránili všechny pokusy soupeře a z velmi těžkého zápasu v Jablonci si odvážejí cenné tři body za vítězství 2:1.

12. kolo - Neděle 20. 10. 2024 18:30

Chance liga, 2024/2025
1 - 2
0 - 1
FK Jablonec
FK Jablonec

66. Čanturišvili

SK Slavia Praha
SK Slavia Praha

18. Simion Michez
61. Ondřej Lingr

Komentáře (281)

Funkce na sledování článků je dostupná pouze pro přihlášené uživatele.

Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení a registrovaní uživatelé. Přihlašte se zde

Komentáře v tomto článku mohou číst pouze přihlášení uživatelé