Názory

Slavia: Síla se probouzí

Moto Slavie pro tuto sezónu je „Zažij sílu Slavie“. A když budu parafrázovat název jedné epizody série Star Wars, tak od konce reprezentační přestávky v sobě Slavia tuto sílu probudila. Hraje výborný fotbal ve vysoké intenzitě a baví fanoušky. Až si sám říkám, co stojí za touto proměnou. Tyto úvahy jsem sepsal a po letech přispívám k debatě na Slávistických novinách názorovým článkem.

Slavia do nové sezóny vstoupila výsledkově velmi dobře, ale herní projev u řady fanoušků budil rozpaky. Neproduktivní, pomalý fotbal plný obehrávání vápna doplnil konzervativní styl zaměřený na pevnou defenzivu a rozestavení 3-4-3, které se příliš neosvědčilo ani na startu minulé sezóny. Až si fanoušek říkal, kam se poděl ten náročný, fotbalový „heavy metal“, který byl v DNA Slavie v době jejích největších úspěchů pod trenérem Trpišovským.

Avšak co vidíme na hřišti od domácího zápasu s Lille, je dokonalá metamorfóza. Slavia sice musela spolknout hořkou pilulku v podobě smolného konce snu o Lize mistrů. V Edenu ale tým kraloval aktivní hrou a předvedl jeden z nejlepších výkonů pod trenérem Trpišovským. S kamarády slávisty jsme si hned říkali, že přichází zlomový okamžik. Trenéři i hráči si opět dokázali, že ofenzivním fotbalem plným napadání v maximální intenzitě dokážou porazit prakticky kohokoliv. Opět jsme začali hrát „náš fotbal“, který soupeři nekompromisně vnutíme a vůbec mu nechutná. A když to úplně nezafunguje, tak potěší i to, jak trenér dokáže během utkání přečíst soupeře, udělat změnu a otočit tím vývoj utkání, jako například naposledy v Razgradu.

Krom trenérem zmiňovaného dotrénování během reprezentační pauzy dle mě zásadně pomohla změna rozestavení na 3-5-2 (či v některých zápasech 3-4-2-1) a přesun Lukáše Provoda zpět do středu hřiště, kde exceluje, hraje ve výborné formě jako před zraněním a nebál bych se říct, že aktuálně je nejlepší hráč ligy. Jeho tahovost a průniky obranou soupeře je radost sledovat. Lukáše zdobí i výborná střela, tak doufám, že začne přidávat i více gólů. Rozhodně by si je za své výkony zasloužil.

Změnou je i úprava herního stylu. V zimní pauze minulé sezóny jsem se v Q&A ptal trenéra Trpišovského, jestli bychom při hře s Tijanim neměli poupravit herní styl a „sypat“ na Tijanyho centr za centrem. Trenér tehdy odpověděl, že nechce uzpůsobovat herní styl dle útočníka, ke Slavii patří pohyblivý, pracovitý útočník, který bude trhat obranu. Příběh Tijaniho ve Slavii dopadl neslavně. Jeho roli vysokého útočníka v kádru převzal kontroverzní Tomáš Chorý a i dle statistik se ukazuje, že nejspíše k posunu v této oblasti došlo. Slavia je nyní nejvíce centrující tým v lize. A je nutno uznat, že je to změna úspěšná, Tomáš Chorý je pro Slavii velmi platný, podílí se na důležitých momentech zápasů, pomůže spoluhráčům udrženými míči, a zatím se jeví jako skutečný gamechanger.

A jak se Slavii daří herně i výsledkově, nabalují se další pozitivní prvky a dochází ke známému efektu sněhové koule. Když si vzpomenu na minulou sezónu, tak krom Mojmíra Chytila či stabilně výborného Oscara bych jen těžko hledal hráče, který se během sezony zlepšil. Naopak řada hráčů stagnovala či se zhoršila. Současná sezóna je ale pravý opak. Hráči se zlepšují, jejich výkony rostou, věří si a stávají se oporami. Doslova druhou mízu chytil kapitán Honza Bořil, který hraje ve skvělé formě, a ještě před půlrokem bych nevěřil, že bude pravidelně zvládat „anglické týdny“. Igoh Ogbu také posunul svou výkonnost ještě o úroveň výš, prakticky neprohraje souboj či hlavičku a je jako zeď našich defenzivních řad. Jeho nepříjemné zranění je ohromná škoda, ale chci věřit, že ho David Zima dokáže zastoupit. Oproti jaru vedle Oscara ožil i Christos Zafeiris. Je vidět, že ho fotbal zase baví, je ho plné hřiště a dodává i body, jejichž absence mu byla v minulosti vyčítána.

Rostoucí výkonnost hráčů může souviset i s tím, že oproti minulým sezónám trenér Trpišovský daleko méně rotuje sestavou. Což vede k tomu, že si hráči na sebe zvykají a tvoří se ony omílané  "automatismy“. Točení hráčů a odpočinek jsou do velké míry alchymie a těžko se hledá rovnováha mezi odpočinkem hráčů, prevencí zranění a nutností vyhrát každý zápas. V posledním rozhovoru ale Ondra Lingr zmiňuje, že se ve Slavii výrazně zlepšil monitoring svalové únavy a prevence přetížení, tak doufám, že v tomto jdeme správným směrem. Pozitivní vliv mohou mít i odchody či upozadění hráčů, bez kterých si trenér ještě nedávno neuměl představit sestavu. Tecl, van Buren, či Ševčík s Masopustem měli a mají kvalitu. Ale pokud se chce Slavia herně posunout, tak už na těchto hráčích stavět tým nelze. Je dobře, že k těmto změnám došlo.

A nezapomínal bych i na jednu důležitou, leč neměřitelnou veličinu, kterou je štěstí. Nutno dodat, že často to bylo spíš štěstí v neštěstí. O výkonech komety ligy Malicka Dioufa bychom se dost možná vůbec nebavili, kdyby se nezranil Ondřej Zmrzlý, který měl na začátku sezóny nastupovat v základní sestavě. Od té doby se Diouf pevně zabydlel v základní sestavě a každý zápas dokazuje, že ve svých devatenácti letech je komplexním hráčem, neúnavně piluje lajnu, zdobí ho výborná technika i produktivita. Podobný příběh je i Antonín Kinský. Stačilo málo a přestoupil by do Liberce. Místo toho se rychle stal oporou, vyzařuje z něj klid a dodává jistotu celé obraně, která je pevná jako skála a inkasovala v devíti ligových zápasech pouhý jeden gól. Jeho hra nohama dává vzpomenout na Ondru Koláře v top formě. Tonda svými výkony velmi rychle odmítl názory některých fanoušků, že na Slavii nemá, je mladý, nejistý a měl by ještě další dva roky hostovat. To totiž vůbec nezapadá do ambic mladého gólmana. A pokud si udrží výkonnost, budou okolo něj záhy kroužit evropské top kluby.

Suma sumárum je Slavia opět mašinou, která válcuje ligu dominantním, náročným fotbalem a nás fanoušky tyto výkony ohromně baví. Jak ukázala minulá sezóna, je potřeba vyhrávat každé utkání, titul bude viset opět extrémně vysoko. Ale přijde mi, že s těmito výkony bude Slavia v boji o titul tahat za delší konec provazu.

Jen tak dál, hoši sešívaní, děláte mi radost!

Komentáře (184)

Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení a registrovaní uživatelé. Přihlašte se zde

  1. Re: Slavia: Síla se probouzí

    LukeDo     před 20 dny 02.10.2024 09:02 |  
    12 5

    A proto ,,Bééééřa, jedině Béééřa hejahejahej, Béééřa, jedině Béééřa.... .-)

    Jinak skvělý článek, který sedí na to, jak hrajeme od zápasu s Lille .-)

    • Re: Slavia: Síla se probouzí

      Thorklaer (přítel SN)     před 20 dny 02.10.2024 10:21 |  
      5 2

      Díky! Béřa je už nyní jeden z příběhů sezóny, myslím, že by si ten scénář "titul a konec" měl ještě sakra rozmyslet :-)

  2. Síla se probouzí a

    Slávista 51     před 20 dny 02.10.2024 09:27 |  
    7 10

    proto trochu pokory stále i na silná slova pozor.

    • Re: Síla se probouzí a

      Slávista 51     před 20 dny 02.10.2024 09:28 |  
      5 10

      Juchat se může na konci podařené sezóny !

    • Re: Síla se probouzí a

      Thorklaer (přítel SN)     před 20 dny 02.10.2024 09:43 |  
      9 8

      Ty seš prostě pořád nespokojenej, co? :-) Známky Alanora vždy nízké, když hrajeme dobře, tak nejuchat. Všechno špatně.

      • Re: Síla se probouzí a

        Slávista 51     před 20 dny 02.10.2024 11:01 |  
        6 6

        Momentálně je zřejmě všechno dobře -
        ale pýcha předchází pád, víme !

        • Re: Síla se probouzí a

          Myšák     před 19 dny 02.10.2024 17:29 |  
          3 0

          My ale nejsme pyšní, my máme jenom radost!

      • Re: Síla se probouzí a

        slaviator     před 20 dny 02.10.2024 14:23 |  
        8 0

        Protože to nevysílají zadarmo na ČT.

  3. Re: Slavia: Síla se probouzí

    lantsmit     před 20 dny 02.10.2024 10:03 |  
    15 33

    Ačkoli si analýza herního projevu a pozitivních změn ve Slavii klade za cíl pojmenovat jejich příčiny, tu zásadní její autor najít neumí nebo nechce.

    Je jí samozřejmě to, co pojmenoval JiT na tiskovce po zápase na Bohemce a nepřímo v řadě svých vyjádřeních i krocích z období minulých tří let. V onom posledním vyjádření na téma těchto změn, konkrétně menší rotace sestavy, JiT jasně uvedl, že za tímto stabilizačním krokem stojí především změna v ekonomické situaci klubu a struktura týmu pod novým majitelem.

    Jednoznačně přitom zdůraznil a vysvětlil, že v minulých letech byla Slavia nucena z ekonomických důvodů prodávat klíčové hráče, což ovlivnilo stabilitu týmu a možnost dlouhodobě budovat (základní) sestavu. Nyní, když tato potřeba pominula, může Slavia pracovat na tvorbě silného jádra týmu a hráčské posily se volí cíleně na konkrétní pozice, které tým potřebuje. Tento zásadní faktor přitom opakovaně po odchodu čínské konsolidačky potvrzuje i JT, mj. svým otevřeným vyjádřením, že: „cílem nebyly tituly, ale ekonomické přežití, protože jsme za poslední roky fungovali v modelu, kdy jsme museli opory klubu z ekonomických důvodu prodávat.

    Tohle všechno přitom koresponduje s náznaky, které prosakovaly ven už v průběhu té éry, kdy samozřejmě naplno takovou realitu pojmenovat nebylo možné. A potvrzují to samozřejmě i tvrdá data, která jsem sem před čase dával.

    Za dvě přestupní okna v tomto kalendářním roce jsme vydali 14,2M EUR, všechno hráči do základu (reprezentanti), s výjimkou Micheze, u kterého to bude na základ pravidelně nejdřív za půl roku, ale uvidíme. A bez započítání návratu vlastních hráčů Kinského (dnes hodnota 5M) a Prebsla (dnes hodnota 2,2M. Všechno údaje z TM. I menších nákladů na prospekty typu Chaloupek, Botos, Perišič, které ale i tak dohromady vydali na částku dalších cca 2M EUR. Transfery ven, co se týká našich hráčů ze základu, přitom byly čistá NULA.

    v sezónách 20/21 až 22/23 jsme přitom měli saldo plus mínus stejné, ALE S OPAČNÝM ZNAMĚNKEM. Celkem činil zisk z přestupů, po započítání částek na nákupy nových hráčů, 49,17M EUR, což dělá v roční průměr 16,39M EUR. Takže rozdíl v kvalitě kádru dělá v téhle sezóně, oproti sezóně minulé, cca 35M EUR. Když uvážíme, že jsme nejen za oněch 16,5M opory zase neprodali, ale naopak jsme nové opory za cenu nebo v hodnotě cca 20M do týmu získali a rychle zapracovali.

    Pokud autor zcela vědomě vynechává tuto ekonomickou situaci klubu, která Slávii nutila točit hráče a přizpůsobovat se nepříznivým podmínkám, pak tím vyjadřuje základní nedůvěru osobě trenéra i předsedy, co se týká vysvětlení pravých příčin současného herního zlepšení.

    • Re: Slavia: Síla se probouzí

      Thorklaer (přítel SN)     před 20 dny 02.10.2024 10:19 |  
      31 12

      Přijde mi, že jsi v té argumentaci zbytečně útočný a vkládáš mi do hlavy a úst něco, co není vůbec pravda. Kór poslední odstavec mi přijde vyloženě drzost a nestojí mi za další diskusi.


      Komentář byl uživatelem upraven (02.10.2024 10:19) . Zobrazit původní komentář

      • Re: Slavia: Síla se probouzí

        lantsmit     před 20 dny 02.10.2024 10:30 |  
        9 24

        Měl jsi a pořád máš možnost vysvětlit - nikoli mě, když ti za to nestojím - proč tenhle klíčový faktor ve své analýze nezmiňuješ. Tedy, že ho buď považuješ za nepravdivý nebo nedůležitý. Anebo máš nějaký jiný důvod.

        Za mě pak celá ta analýza v jejích jednotlivých bodech představuje plody otráveného stromu.

        Což uvedu na příkladu toho argumentu s Tijanim, že jsme mu nechtěli přizpůsobovat hru. Zatímco teď už ochotu přizpůsobit se Chorýmu máme. Příčina této změny totiž znovu leží v té ekonomické síle a stabilitě, která nám umožnila vyměnit nejen to embéčko Tijaniho za superba Chorýho, ale i ve skokovém zlepšení výstavby hry, přípravné fáze a tím i schopnosti lépe na to kladivo vepředu nacentrovat, když jsme totálně přerámovali celou naší hru. Opět díky boostu v komplexní kvalitě hráčů jako je Kinský, Zima, Diouf, Lingr, vedle kterých samozřejmě logicky fotbalově pookřáli Zafeiris, Oscar, Provod a Bořil.

        • Re: Slavia: Síla se probouzí

          Matěj51     před 20 dny 02.10.2024 11:42 |  
          23 3

          Pane Bože, chraň nás, co používáme spojení "podle mého názoru, myslím nebo jak psal ..." před hlasateli absolutní pravdy. Amen

          • Re: Slavia: Síla se probouzí

            lantsmit     před 20 dny 02.10.2024 12:13 |  
            3 13

            Pokud vynecháš důležitý fakt (skutkové sdělení - v tomhle případě o naší špatné ekonomické situace v posledních letech) a schováš se za fráze jako "myslím si" nebo "podle mého názoru", tak tím takový názor nezíská na relevanci, ani ho nelze považovat za přiměřené hodnocení objektivně dané skutečnosti.

            Já naopak nevím, proč bych měl uvozovat svoje oponentní závěry, které jsou založeny na jednoznačných faktech, jejichž správnost nikdo nevyvrací, tímhle nežádoucím alibismem.

            • Re: Slavia: Síla se probouzí

              Matěj51     před 20 dny 02.10.2024 12:40 |  
              7 1

              Mladý muži, jde o výběr "faktů".

              • Re: Slavia: Síla se probouzí

                žbl68     před 20 dny 02.10.2024 12:45 |  
                5 1

                jakákoliv statistika se dá ohýbat ... zase se tady leje pivo z oken a strkají hořící sirky do kapes :-(
                ja se tady klukům fakt divím ...

              • Re: Slavia: Síla se probouzí

                lantsmit     před 20 dny 02.10.2024 14:01 |  
                2 8

                ano pokud si autor článku záměrně fakta vybírá nebo z nedbalosti nějaká opomíjí, tak to má vždy za následek neúplný nebo zkreslený obraz situace. Pokud si autor i za takového stavu chce udržet důvěryhodnost, musí tento svůj výběr faktů vysvětlit.

        • Re: Slavia: Síla se probouzí

          p!erreCORE     před 20 dny 02.10.2024 11:47 |  
          19 3

          Tyvole, třeba při psaní toho dlouhého hezkého textu prostě zapomněl. Podle mně není třeba hned útočit.. ale třeba se pletu..

          Dostal si jedinečnou možnost doplnit tenhle článek o své postřehy, tak by, si myslím, měla diskuze fungovat. Místo toho si svá fakta zbytečně zablátil zlobou. Škoda, protože postřehy máš dobré.


          Komentář byl uživatelem upraven (02.10.2024 11:51) . Zobrazit původní komentář

          • Re: Slavia: Síla se probouzí

            belmis (přítel SN)     před 20 dny 02.10.2024 11:59 |  
            9 12

            Forma určitě není dobrá, ale obsah je dle mého názoru výstižnější než u Thorklaera.

            • Re: Slavia: Síla se probouzí

              žbl68     před 20 dny 02.10.2024 12:49 |  
              6 2

              forma je žumpoidní a srovnání - Lingr vers. Oscar a Zafa .... no ...
              ono stačilo napsat - chybí tam to a to a doplnuji ... bez invektiv ...

              • Re: Slavia: Síla se probouzí

                belmis (přítel SN)     před 20 dny 02.10.2024 12:57 |  
                5 5

                Souhlasím. Ale z obsahu si vezmu spíš u něj.

                • Re: Slavia: Síla se probouzí

                  žbl68     před 20 dny 02.10.2024 13:03 |  
                  1 0

                  ok :-)

              • Re: Slavia: Síla se probouzí

                lantsmit     před 20 dny 02.10.2024 16:02 |  
                2 4

                k "žumpoidnosti" formy:

                Komentář má následující vlastnosti, pokud jde o formu:

                Převládající věcnost: Autor se soustředí na fakta, čísla a konkrétní příklady týkající se ekonomické situace klubu a hráčských přestupů. Zmiňuje přímé výroky trenéra i konkrétní částky, které podporují jeho argumentaci. Diskutuje o příčinách herního projevu a zlepšení týmu na základě údajů a analýz, což svědčí o snaze o racionální diskusi.

                Náznak osobní kritiky: Zatímco je komentář převážně věcný, obsahuje i určité náznaky osobní kritiky. Autor komentáře zmiňuje, že autor původní analýzy buď "neumí nebo nechce" najít klíčovou příčinu, což může být vnímáno jako nezdůvodněné zpochybnění záměrů druhého autora. Tato formulace má mírně konfrontační tón, i když se vyhýbá přímým útokům.

                Emoce: Emoce v textu nejsou příliš výrazné, ale objevuje se zde frustrace z toho, že autor původní analýzy ignoroval důležitou ekonomickou stránku situace. I přes náznaky nespokojenosti je tón převážně formální a soustředí se na předložení důkazů a argumentů.

                I přesto, že jde o diskusní fórum, komentář, který hodnotíme, se stále drží poměrně věcné linie. Odráží snahu autora opřít své argumenty o fakta, a to konkrétní údaje o přestupech a ekonomické situaci Slavie. I když jsou přítomné osobní narážky, jsou poměrně mírné, zejména v porovnání s tím, co se na diskusních fórech často vyskytuje (kde jsou osobní útoky a urážky někdy mnohem přímější).

                Proto bych i v kontextu fanouškovského fóra řekl, že věcnost v tomto případě převažuje nad emotivností a kritika je na poměry diskusních fór poměrně kultivovaná.

                • Re: Slavia: Síla se probouzí

                  žbl68     před 19 dny 02.10.2024 16:56 |  
                  7 0

                  :-))) master of maximalista ...
                  tak tedy ryze subjektivně bez objektivních okolků...
                  člověče kdyby nebyla napsaná Vojna a Mír , kdyby nebyl známý autor nekonečné telenovely Ulice - musel bych říci , že to první máš rozepsáno a u toho druhého - to bude jistě Tvoje alter ego , pseudonym :-)
                  P.S. omluv mi, pls, mé nedostatky v tomto příspěvku - pletou se mi pojmy s dojmy a leckterý kritik, lingvista a jazykozpytec by mi vytknul minimálně 3 nesprávně použitá cizí slova, synonyma, antonyma a interpunkci ... :-) nemluvě o neshodě přísudku s podmětem ...
                  jinak díky a budu Tě majoritně využívat jako Ottův naučný slovník (Y)
                  jinak slunce v duši a slávu věčné Slavie :-)
                  jo a pod čarou - číňan opravdu přínosem nebyl - to musím a chci souhlasit ... naopak přecenuješ Lingra ale každý máme své citové moskyty .... (já zase doufám v plnohodnotný vývoj Konrada W,, návrat a znovuzapojení Dumitresca a Tomiče a čas ...čas mi dá za pravdu.
                  howgh

          • Re: Slavia: Síla se probouzí

            lantsmit     před 20 dny 02.10.2024 12:03 |  
            5 11

            Hned na začátku jsem napsal, že autor buď nedokáže (nedbalost) nebo nechce (úmysl) tento klíčový faktor zmínit a zahrnout do své analýzy. Ať už by šlo o nedbalost nebo úmysl, v obou případech to výrazně ovlivňuje kvalitu celé analýzy. V posledním odstavci jsem pak pouze přidal hypotézu, že pokud by šlo o úmysl, tak by to nutně vedlo k závěru, že má autor zásadní nedůvěru k vysvětlením JT a JiT.

            • Re: Slavia: Síla se probouzí

              žbl68     před 20 dny 02.10.2024 12:16 |  
              11 3

              tohle už zavání posedlostí ...

            • Re: Slavia: Síla se probouzí

              SLAVIESTA     před 20 dny 02.10.2024 14:44 |  
              7 3

              Přiznávám, nemám už sílu číst všechny tvé příspěvky. Pochopil jsem, že ze svého názoru, který považuješ za objektivní pravdu, neslevíš, Díky Tobě jsem pochopil, že všechny chyby, které se v minulých třech sezonách staly a připravily nás o titul, se děly z ekonomického zoufalství. Tak hlavně. aby se teď už žádná chyba nestala, nevím jak by sis jí vysvětlil.

              • Re: Slavia: Síla se probouzí

                lantsmit     před 20 dny 02.10.2024 15:09 |  
                3 7

                Úplně bude stačit, když to nebudeš zlehčovat nebo vytěsňovat jako pouze "zajímavý point", který do chvíle, než Slavia získala nového, skutečného majitele, nepředstavoval žádnou zásadní překážku pro tuhle postupnou proměnu všeho (masivně k lepšímu). Jak ji minimálně poslední půlrok sledujeme. Když to teď jen zaslouženě kulminuje a snad bude kulminovat ještě dál.

                • Re: Slavia: Síla se probouzí

                  kalex     před 20 dny 02.10.2024 16:37 |  
                  6 1

                  Skuteční majitelé byly i ti z Číny. Imho ti to dali právně do pořádku, aby třeba za dva tři roky nedošli chytráci, kteří by nás chtěli škubat. Nebo nedošel zmrd křetínský, že jo.

          • Re: Slavia: Síla se probouzí

            Thorklaer (přítel SN)     před 20 dny 02.10.2024 12:18 |  
            9 10

            Tak pořád je to názorový článek fanouška, ne nějaká analýza, na které pracoval měsíc tým lidí. To víš, že je to zajímavý point, které dle mě celou tu mozaiku doplňuje (letmo se toho dotýkám při zmínce menší rotace). Ostatně na menší rotaci mají bohužel vliv i zranění, což ale není nic, co bych chtěl jakkoliv vyzdvihovat.
            Ale prostě psát mi, že to dělám vědomě a nějaké řeči o "plodech otráveného stromu", to je manipulativní. A už jsem se naučil s lidmi, kteří toto používají, nedebatovat.


            Komentář byl uživatelem upraven (02.10.2024 12:19) . Zobrazit původní komentář

            • Re: Slavia: Síla se probouzí

              lantsmit     před 20 dny 02.10.2024 12:20 |  
              4 9

              zajímavý point... inu dobrá, jako eufemismus velmi slušný....

              • Re: Slavia: Síla se probouzí

                Thorklaer (přítel SN)     před 20 dny 02.10.2024 12:28 |  
                11 9

                jen pro info, protože vidím, že na mě dál reaguješ. už ráno jsem si skryl tvé komentáře a nebudu s tebou dále debatovat, protože slušně debatovat zjevně neumíš/nechceš. Takže si můžeš šetřit čas.

    • Re: Slavia: Síla se probouzí

      PahaAhma     před 20 dny 02.10.2024 12:22 |  
      19 5

      Tvá argumentace kulhá v relevanci. Thorklaerova analýza zahrnuje jen období dosavadní letošní sezony, její herně rozpačitý začátek a následné probuzení kvality. Číňan tady není už cca rok. Sezona začala v podmínkách, kdy už jsme prodávat nemuseli. Přesto od jejího začátku do současného dne došlo k progresu v herním projevu, jehož dynamiku autor popisuje dle mého velmi přesně.

      • Re: Slavia: Síla se probouzí

        Thorklaer (přítel SN)     před 20 dny 02.10.2024 12:36 |  
        9 9

        Díky, přesně touhle optikou jsem se na současnou Slavii při psaní článku díval.

      • Re: Slavia: Síla se probouzí

        lantsmit     před 20 dny 02.10.2024 13:55 |  
        8 14

        Znovuvybudování mančaftu netrvá týden mezi zápasy na Slovácku a doma s Budějovicemi, ani měsíc mezi stejným zápasem a zápasem s Lille. Trvá to vždy minimálně půl roku, spíš dýl. V závislosti na tom, jak schopný realizák a jaké prostředky na to máš. A samozřejmě na tom, z jaké stávající kvality či nekvality při tom budování vycházíš.

        Celá tahle diskuse a moje oponentura v ní není vedena směrem k autorovi té analýzy, ale k tomu, abychom ekonomické problémy pod čínskou konsolidačkou, které vyvrcholily v posledních třech letech, přestali nazývat "zajímavým pointem", ale brali je zcela vážně jako zásadní příčinu ústupu Slavie z do té doby dominantních sportovních pozic.

    • Re: Slavia: Síla se probouzí

      slaviator     před 20 dny 02.10.2024 14:16 |  
      8 11

      Lantsmite... Napsal jsi to slova od slova jako bych to psal já. Podejte mi kalamář a brk, podepisuju!

      • Re: Slavia: Síla se probouzí

        pcitron     před 19 dny 02.10.2024 16:50 |  
        12 9

        Píše to již asi po stoosmdesátédeváté, takže jsi to již mohl 189x podepsat.
        Podle mě jsou to naprosté žvásty - i hráči jako Madsen, Sor, Usor, Santos, Plavšič, Ewerton a další, kteří se u nás objevili v období "ekonomické krize", měli svou kvalitu. A navíc, v těch třech netitulových letech byla ta základní osa týmu podobná jako dnes - byli zde Maso, Holeš, Bóřa, Oskar, Schranz, Lingr, Ševčík, o něco později přišli Zafeiris, Juráskové...Jinými slovy, i s těmito hráči jsme mohli produkovat - laicky řečeno - "totální fotbal", podobně jako jsme předváděli v předchozích třech letech a jaký předvádíme v poslední době. Proč tomu tak nebylo, nedovedu posoudit; nedovedu posoudit, proč jsme "rozdávali" body Zlínu, Zbrojovce, Teplicím, Karviné, Hradci - avšak dovolím si tvrdit, že určitě ne z důvodů, které tady opakovaně tapetuje "největší fotbalový odborník" mléčné galaxie.


        Komentář byl uživatelem upraven (02.10.2024 16:52) . Zobrazit původní komentář

        • Re: Slavia: Síla se probouzí

          lantsmit     před 19 dny 02.10.2024 17:12 |  
          5 6

          “Měli svou kvalitu”. No tak jistě, každý má nějakou “svou” kvalitu. Tady ale celou dobu běží diskuse, jestli tihle hráči měli kvalitu DOSTATEČNOU K TOMU, ABYCHOM ZASE MOHLI DOMINOVAT TOTÁLNÍM FOTBALEM JiT.

          A přitom si v další části sám odpovídáš:
          Proč jsme i s těmito hráči nemohli produkovat - laicky řečeno - "totální fotbal", podobně jako jsme předváděli v předchozích třech letech a jaký předvádíme v poslední době, nedovedu posoudit

  4. Re: Slavia: Síla se probouzí

    Sokrates55 (přítel SN)     před 20 dny 02.10.2024 12:20 |  
    49 21

    Dovolte mi pane Thorklaere otázku.
    Jste to Vy, kdo se tu ve vašem posledním podcastu spolu se svými slávistickými kamarády řekli o Chorém, že je to debil s tím, že jste se tomu ještě puberťácky smáli, jak je to vtipné??????
    Pokud ano, tak se mi chce říct Vám od plic, co si o vaší pokryteckosti myslím, ale nestojíte mi za to.
    Sokrates55


    Komentář byl uživatelem upraven (02.10.2024 12:20) . Zobrazit původní komentář

    • Re: Slavia: Síla se probouzí

      Thorklaer (přítel SN)     před 20 dny 02.10.2024 12:34 |  
      23 33

      no, já to neřekl. Vy jste o nás v únoru pro změnu řekl, že jsme pátá kolona, abyste po ztrátě titulu v létě mluvil v dost podobném duchu. Vy tedy pokrytec nejste? Jak se věci posouvají v čase, tak je jde vyhodnotit a postavit se k tomu.
      Ostatně, pokud jste článek četl, jistě tam najdete pochvalná slova o Chorém.


      Komentář byl uživatelem upraven (02.10.2024 12:35) . Zobrazit původní komentář

      • Re: Slavia: Síla se probouzí

        donford     před 20 dny 02.10.2024 13:33 |  
        14 8

        Nejdřív sprška pochybností, nyní pochvalná slova. Mě ovšem stále mrzí, že se občas ozývá pískot na Chorého. Kdyby nosil góly a gólové přihrávky na poduškách ze samých čtyřlístků, stále proti němu (i když v ubývající menšině) bude pištěním někdo remcat. On se projevuje jako silná povaha , zjevně to s ním nijak neotřese, ale ve skrytu duše si možná sám klade otázku... proč pořád já? Málo jsem za těch pár zápasů ukázal? Řekl jsem teď v rozhovorech křivého slova o Slavii?
        Na druhou stranu vím a zde jsem také četl názor, že Ronaldo je napomádovaná či nagelovaná figurka, která jde jen za prachy. A pro závistivce: Dokonce si postavil u Lisabonu nejdražší vilu současnosti v celém Portugalsku.
        Takže spíš dám pocitově na svůj názor a na své jisté životní zkušenosti, než na tzv. analýzy.

        • Re: Slavia: Síla se probouzí

          Bombadil     před 19 dny 02.10.2024 17:44 |  
          2 30

          V pořádku, tak to má být. Stejně tak dám já "pocitově na svůj názor" a ze hry a úspěchů Chorého se nebudu radovat, byť je to v dresu Slavie, protože mi to moje přirozenost a svědomí nedovolí.

          • Re: Slavia: Síla se probouzí

            obiwan     před 19 dny 02.10.2024 21:00 |  
            21 2

            Svědomí??? Ten chlap se ve Slávii změnil totálně, pomáhá jí neskutečně a podle všeho je to super parťák do kabiny...já ho rozhodně nechtěl, ale zatím se chová skvěle a odvádí pro Slávii maximum... Se svým svědomím si vyřiď to, že vlastně jdes proti úspěchům svého týmu...

              • Re: Slavia: Síla se probouzí

                obiwan     před 18 dny 03.10.2024 21:53 |  
                1 0

                Četl jsem a nic ti nehodlám dávat sežrat...náš pohled je jiný. Uznávám Tvé hodnocení Chorého před příchodem k nám, viděl jsem ho stejně. No, a najednou odešel z Mordoru II a došlo ke změně. A buď tu změnu chceš vidět, nebo nechceš, žádný údery hlavou, likvidační fauly, scény atd. Ještě se svalí v situacích, kdy by s jeho postavou nemusel, ale to je vše...a na hřišti evidentně nechává pro tým vše a a spoluhráči s ním vychází zcela v pohodě. Shrnu to: Hráč je pro Slávii nesmírně důležitý, chová se slušně...já nedokážu nefandit někomu, kdo mému milovanému klubu přináší úspěchy...

                • Re: Slavia: Síla se probouzí

                  Bombadil     před 18 dny 04.10.2024 09:01 |  
                  0 0

                  Díky za slušnou reakci.
                  Já tu změnu vidím, ale zkrátka jí zatím nevěřím. Není to o tom, že bych před tím zavíral oči. Je to pro mě příliš krátká doba, aby mě přesvědčil o tom, že najednou už není zákeřný simulant. Ale neříkám, že ho nikdy nepřijmu (nebo jak říkal mig52, neodpustím). Jen zkrátka potřebuju výrazně delší dobu na to, aby mi ukázal, že to odstranil.
                  Druhou stranou mince je pak samotný herní výkon, kde uznávám, že na hřišti rozhodně nechává vše, působí pozitivně na ostatní a jsem až překvapený tím, jak dobře začala naše hra s ním fungovat.

                  • Re: Slavia: Síla se probouzí

                    obiwan     před 18 dny 04.10.2024 11:46 |  
                    0 0

                    Jo, chápu to, i ve mně to trošku probíhá, zda se někdy nevrátí starý dobrý Chorý, ale zatím nemůžu říct nic vyloženě negativního a k pozitivům přidám, že je to fakt válečník a to nám v minulosti chybělo...to byl možná Bořil, jinak samí hodní kluci...on nechce prohrávat a hecuje ostatní...

          • Re: Slavia: Síla se probouzí

            mig52     před 19 dny 03.10.2024 06:56 |  
            11 3

            Tak je v pohodě, že mezi mnoha povahami se i v dnešní době najdou Mirkové Dušínové. V souladu s tím mne překvapuje, že jim nic neříká to, co nazýváme odpuštěním. Právě takoví ryzí lidé, jak ses charakterizoval, by měli o něm hodně vědět. Tož asi tak!

            • Re: Slavia: Síla se probouzí

              Bombadil     před 19 dny 03.10.2024 08:12 |  
              2 5

              Můžu se zeptat, v jakém okamžiku jsi mu odpustil ty?

      • Re: Slavia: Síla se probouzí

        Steevee     před 19 dny 02.10.2024 19:46 |  
        33 1

        Thorklaere, Thorklaere....

        ,, Chorý je debil.....hehehehehehehehehehehehehehe".

        ,, Já to neřekl!"

        Se mi snad ani nechce psát wtf...

        Srovnávat psané komentáře, nás, anonymních nicků na internetovým diskuzním fóru s mluveným slovem ve "veřejném" prostoru slávistického podcastu, to je potom wtf. č. 2. Ale ať si udělá každý názor sám dle uvážení.

    • Re: Slavia: Síla se probouzí

      stomir     před 20 dny 02.10.2024 12:40 |  
      44 5

      Máte naprostou pravdu. Za toho debila se - pokud vím - nikdo neomluvil. Ať měl hráč Chorý minulost jakoukoliv, je to hráč Slavie a je normální ho minimálně respektovat. Dříve mockrát ukázal, že umí být platný a u nás v každém zápase dře naplno a hraje pro tým. Není těžké poznat, že on je jedním z hlavních faktorů, proč jsme se herně i výsledkově zvedli. To, že pár pitomců to nikdy neuzná a bude na něj pískat nebo řvát je už dnes podle mého zcela nepodstatné.

      • Re: Slavia: Síla se probouzí

        quelhar (admin)     před 19 dny 03.10.2024 07:33 |  
        6 18

        Když už jsme u toho, za Jude Slavie se taky nikdo (Chorý) neomluvil...

        • Re: Slavia: Síla se probouzí

          žbl68     před 19 dny 03.10.2024 08:59 |  
          1 1

          zase poměřování ... to už se dostaneme k omluvám za Bílou Horu či Lipany .. nedejbože Chlumec ... :-) člověk by měl žít přítomností eventlich budoucností, minulost změnit nejde - ani omluvou :-)

        • Re: Slavia: Síla se probouzí

          lantsmit     před 19 dny 03.10.2024 09:36 |  
          9 5

          Kromě těch všech formálních věcí, jako že je to promlčený a trest (podle jaký normy uloženej?) je zcela nepřiměřenej, čímž myslím právě to, že se mu v nejposlouchanějším slávistickém podcastu vysmívá do "debilů" Tebou vybranej reprezentant jistě relevantního názoru Slávistů... tak je tu jedna podstatná věc.

          Chorý se každý den omlouvá svými výkony i svým chováním v dresu Slavie. Zatímco vy kluci, co spolu ten podcast děláte, nejenže se neomlouváte, ale ani ty vaše výkony jako "reprezentantů" fanoušků Slavie, a tím samozřejmě i tak trochu Slavie samotné, nestojí za moc. Třeba ten Tvůj zrovna v příspěvku, na který teď reaguju. Nebo ty Thorklaerovy včera v tomhle vláknu.

          • Re: Slavia: Síla se probouzí

            žbl68     před 19 dny 03.10.2024 11:37 |  
            1 1

            který to byl podcast? díky za odkaz :-)

            • Re: Slavia: Síla se probouzí

              lantsmit     před 19 dny 03.10.2024 11:45 |  
              3 2

              no přece ten "žumpoidní" :-D

              • Re: Slavia: Síla se probouzí

                žbl68     před 18 dny 04.10.2024 11:47 |  
                0 0

                prosím Tě já ho neviděl neslyšel - nesleduju 100% úplně vše - byl to ten poslední žáříjový ? :-)

                • Re: Slavia: Síla se probouzí

                  lantsmit     před 18 dny 04.10.2024 12:34 |  
                  0 1

                  ano

                  • Re: Slavia: Síla se probouzí

                    žbl68     před 18 dny 04.10.2024 13:19 |  
                    0 0

                    děkuji juknu a uvidím

        • Re: Slavia: Síla se probouzí

          stomir     před 19 dny 03.10.2024 12:11 |  
          6 1

          Chorý řekl, že to ve vztahu ke Slavii byla od něho blbost... Vy, co děláte podcast - a velmi dobře - jste ale podstatně vzdělanější a lze od Vás očekávat větší nadhled. Navíc, pokud si vzpomínám se Chorý připojil k pokřiku opilých spoluhráčů po zisku titulu. Tím to ale neomlouvám. Spojení " J... Slavie" je nejodpornější, co lze na ligových stadionech slyšet, užívají to kromě sparťanů skoro všichni a nikdo to neřeší. Předpokládám, že většina z nich ani netuší historický kontext. Čekání na omluvu. Já třeba čekám, že by se nám Švédi měli omluvit za krádeže památek za třicetilété války. 400 let a nic, takže...

        • Re: Slavia: Síla se probouzí

          Cygnus     před 19 dny 03.10.2024 14:55 |  
          1 2

          Když už jsme u toho, měl Alanor odvahu omluvit se Srdjanu Plavšićovi osobně, nebo šlo pouze o vlažnou omluvu na SN v reakci na nesouhlasné reakce slávistických fanoušků? I když si nemyslím, že by Plavšić o omluvu vůbec stál – pravděpodobně je nad tím – lidská slušnost by to přesto vyžadovala.

          Upřímně se mi nechce, a vlastně se mi to přímo příčí, znovu hledat tento výrok o „lidském odpadu“, ani prověřovat, zda se ostatní administrátoři (kromě čestné výjimky) distancovali od tohoto naprosto nepřijatelného výroku na SN nebo jiných sociálních sítích. Alanor se totiž hrubě a bezdůvodně obul do konkrétního hráče, který nikdy nic špatného proti Slavii neřekl. Naopak, v zápasech za ni bojoval a schytal neuvěřitelný počet hrubých faulů ze strany Sparty.

    • Re: Slavia: Síla se probouzí

      mudrc     před 19 dny 03.10.2024 11:23 |  
      5 9

      Priteli Sokrete55ko, snad pan pritel Thorklaer, ne?
      A kde je ucta s pokorou?
      Ja nevychazim z pratelskeho udivu….

    • Re: Slavia: Síla se probouzí

      rak (přítel SN)     před 19 dny 03.10.2024 14:25 |  
      6 0

      Mně to také přišlo nechutné se takto vyjadřovat o hráči Slávie, i když jsem si ho nepřál. Evidentně nám ale výrazně pomáhá. Vzpomněl jsem, že před časem se stejně nevybíravě někdo v podcastu vyjadřoval o Kačarabovi, který nám nikdy nic špatného neudělal. Naopak nastupoval s maskou velmi brzy poté, co ho nešťastně Ousou složil a po určitý čas to nebyla špatná stoperská dvojice.
      Možná to byl stejný člověk, to už nevím. Ale také mně to tenkrát vcelku otrávilo. Možná mají někteří potřebu si hledat i "vnitřní nepřátele".
      Jen pro zajímavost, Taras je teď pravidelně v základu Dunajské Stredy, třetí ve slovenské lize.

  5. Přátelé, kamarádi

    Flame     před 20 dny 02.10.2024 13:15 |  
    22 0

    Zdravím všechny,

    prosím mějme k sobě trochu úcty, jsme slávisté s jedním přáním: "Ať žije SLAVIE". Každý má svůj názor, stejně jako díru do zadku a má právo ho prezentovat a bránit, ale měli bychom respektovat názor druhého, případně si svůj názor o pár procent poopravit. Neexistuje absolutní pravda, skládá se ze spousty dat a vyplývá z různých analýz, které se podle různé metody můžou dost lišit.

    Jsou dva druhy trenérů, jedni mají svůj systém a potřebují hráče, kteří ho dokáží přenést na hřiště. Druhá skupina dokáže využít individuálních schopností hráčů a postavit podle nich systém hry. Já už měl pocit, že JT neumí na vysokého centra postavit taktiku. Tijany nebyl jediný, kdo se neprosadil, ale i Musa, oba nebyli vůbec špatní, jenom se jejich styl hry nepotkával se systémem JT.

    Thorklaer zmiňuje i štěstí, ano i Napoleon se při jmenování generálů a maršálů ptal: "Má ten chlap štěstí"?

    Tak hodně štěstí Slavie!

    • Re: Přátelé, kamarádi

      Thorklaer (přítel SN)     před 20 dny 02.10.2024 13:21 |  
      21 7

      Díky, souhlas. A hlavně - někteří by se "neměli tak prožívat", protože pořád jde o fanouškovské články, debaty, podcasty. Ale rozhodování o dění ve Slavii jde úplně jinou cestou, kterou řídí řada profíků na základě daleko širší množiny informací. A je to tak dobře. Debaty a emoce k fotbalu patří, je fajn se umět slušně bavit, když se daří i když se daří méně.

      • Re: Přátelé, kamarádi

        Flame     před 20 dny 02.10.2024 13:28 |  
        15 0

        Já mám kladné emoce ke Slavii negativní k sraltě!

      • Re: Přátelé, kamarádi

        stomir     před 19 dny 02.10.2024 17:21 |  
        13 1

        Článek je fajn, asi nejlepší shrnutí hry Slavie po Lille, jaké jsem četl. Mám rád i Vaše podcasty a mrzí mě, že jsou teď méně často. Ale opakuji - poslouchá Vás hodně lidí, tak pozor na laciné urážení hráčů nebo činovníků Slavie. Zbytečně pak sami sebe shazujete a dáváte záminku pisálkům ze Sportu rozmazávat kontroverze. Nevadí mi, když je to vtipné a nechci žádnou autocenzuru, ale dejte si na to pozor.

        • Re: Přátelé, kamarádi

          Thorklaer (přítel SN)     před 19 dny 02.10.2024 19:16 |  
          7 5

          Díky,beru. Ono to natáčení podcastu je specifické, nemáš možnost si to po sobě přečíst, přepsat. Jede se na první dobrou a žádné vystříhávání. Takže občas asi z člověka vylítně něco, co vy v psaném projevu řekl jinak, vybrousil, přepsal. To je holt kouzlo i riziko toho formátu.
          Občas člověk nějakou super myšlenku zapomene, řekne jí špatně, jindy zase udělá dobrý situační vtip


          Komentář byl uživatelem upraven (02.10.2024 19:19) . Zobrazit původní komentář

      • Re: Přátelé, kamarádi

        carevitchando     před 19 dny 02.10.2024 17:37 |  
        8 3

        Článek je super a že někdo něco o někom někdy řekl (napsal)? Ani tady na SN není člověk, který by v něčem nezměnil tu a tam názor. To je přirozený vývoj. Kdo tvrdí, že jede pořád stejnou lajnu, je buď zapomnětlivý, nebo lhář.

        • Re: Přátelé, kamarádi

          Thorklaer (přítel SN)     před 19 dny 02.10.2024 19:12 |  
          6 6

          Díky, naprostý souhlas. Věci se v čase vyvíjí. Je to tu je fanouškovská debata, zaznívá v ní bezpočet názorů a přijde mi teda větší "frajeřina" umět i uznat omyl.

  6. Re: Slavia: Síla se probouzí

    mig52     před 20 dny 02.10.2024 15:14 |  
    10 11

    Thorklaere, marně v úvaze hledám něco, s čím bych nesouhlasil :-)), klobouček za skvělý článek. Podtrhuji změnu rozestavení, 3-4-3 nám opravdu nesedělo, vlávali jsme často ve středu hřiště, jak prapor na žerdi. A také případy Dioufa a Kinského jsou příhodné.

    • Re: Slavia: Síla se probouzí

      Thorklaer (přítel SN)     před 20 dny 02.10.2024 15:35 |  
      6 7

      Díky, to rád slyším. Podle mě nám hodně pomohl ten třetí hráč ve středu hřiště, kor pokud se bavíme o Provodovi s současné formě.

      • Re: Slavia: Síla se probouzí

        žbl68     před 19 dny 02.10.2024 17:11 |  
        6 6

        za mě je článek taky ok (líbil se mi) a že se tam nezminuji další věci ? to by si mohl psát o barvě a odstínu podkolenek na venkovní zápasy , Pmax (tedy maximálním tlaku) treninkových míču ať už v atm, MPa, barech či psí ... atd atd :-)
        podle mě se Slavie blíží k heavy metalu, co - přímo k speed metalu a pro soupeře k death metalu mílovými kroky až s soupeř bude na spáleništi svých proher pískat tklivě thrash metalové tony s odleskem do gotic ... no a Sparta pojede vyloženě v levelu EMO :-D


        Komentář byl uživatelem upraven (03.10.2024 08:56) . Zobrazit původní komentář

        • Re: Slavia: Síla se probouzí

          Thorklaer (přítel SN)     před 19 dny 02.10.2024 19:08 |  
          2 11

          Jo, to píšeš úplně přesně, díky

          • Re: Slavia: Síla se probouzí

            žbl68     před 19 dny 03.10.2024 08:55 |  
            2 5

            děkuji, pár párů hloupých nepochopilo, nevadí :-)

            • Re: Slavia: Síla se probouzí

              Thorklaer (přítel SN)     před 19 dny 03.10.2024 09:30 |  
              2 14

              Já už ty palce dolů pod tímhle vláknem beru spíš jako bizár a nějakou osobní antipatii. Napsal jsi to dobře.


              Komentář byl uživatelem upraven (03.10.2024 10:09) . Zobrazit původní komentář

              • Re: Slavia: Síla se probouzí

                kjandourek (admin)     před 19 dny 03.10.2024 09:46 |  
                13 5

                No... krásně nám předvádíš jak to "respektování jiného názoru", ke kterému vyzývá Flame, bereš vážně....

                • Re: Slavia: Síla se probouzí

                  žbl68     před 19 dny 03.10.2024 11:31 |  
                  3 0

                  pánové pánové ... oba ... vlastně všichni - chce to trochu ledu na čelo ... :-)
                  palce dolů jsou sranda, stejně jako ty nahoru :-) větším problemem tu vidím jak tu různě rostou EGA geometrickou řadou ... klasik z jednoho filmu by řekl - perte se a žerte se ... já bych nedodal to druhé - milujte se a množte se ... ale dejte si cígo a kafe projděte se bosou nohou v potoce, pak v lese :-) každý z těch všech dikobrazích komentů lze zpochybnit ( v každém komentu je jasně vidět kdo koho preferuje a koho fakt nemusí - neexistuje 100% objektivní hodnocení - i když u některých to vypadá že se cítí na 666%...) ), ale o tom by zdejší diskuze být neměly, radujme se z úspěchů a chraňme se uspokojení a uspání na oblaku - pád by mohl být hodně bolestivý, urážky kohokoliv at zde nebo ve Slavii by neměly být na místě :-) kritika ano (když je o tom řeč, mezi kritiku počítám třeba i to co předvádí např. Houšť. na lavičce atd...)
                  klidný čtvrtek všem a večer výhru Slavii :-)
                  howgh

                  • Re: Slavia: Síla se probouzí

                    kjandourek (admin)     před 19 dny 03.10.2024 12:17 |  
                    7 2

                    To ze mne mluví zkušenosti s člověkem, kterého si opravdu nemohu vážit... omlouvám se...

                    • Re: Slavia: Síla se probouzí

                      žbl68     před 18 dny 04.10.2024 11:57 |  
                      0 0

                      osobně Vás neznám ani jednoho nemohu sloužit a nemohu soudit ... ale začíná se to tu obecně vybarvovat jak na nejmenované diskuzi celostátního(později agr.of) deníku , také jsem Tě tam kdysi zahlédl ... kde se ale rubali a uráželi diskutující různých klubů... tady by měli všichni fandit Slavii aspon si to myslím ... pár lidi tu znám osobně ale většinou jsou to jen noname nicky
                      měla by se udělat tlustá černá čára a nevracet se za Rubikon :-)

    • Re: Sestava na AJAX.A.

      Slávista 51     před 19 dny 02.10.2024 17:13 |  
      2 1

      Nějaké změny budou vždy a stále lze střídat 5hráčů.

  7. Re: Slavia: Síla se probouzí

    Radek097 (přítel SN)     před 19 dny 02.10.2024 21:12 |  
    6 7

    Že posilujeme i v rámci prevence zranění je skvěle, ale musí tomu naslouchat trenérský tým. Aby hráč dostal volno a nebude z toho další dlouhodobé zranění jako u Provoda, o kterém tehdy Trpišovský před zraněním mluvil, že mu lékaři doporučovali ho šetřit. Nestalo se.
    Protože pak vidíš, že s Bohemkou je první střídání až v 67. minutě, i když už dávno je rozhodnuto o výsledku. Hlavně tu prosím nikdo neargumentujte, že jsme to mohli ztratit proti bezradné Bohemce. Od roku 1954 jsme jen jednou neudrželi třígólové vedení z 314 ligových zápasů.

  8. Re: Slavia: Síla se probouzí

    mis3     před 19 dny 03.10.2024 09:46 |  
    17 1

    Stejně jako jsem prakticky přestal chodit na SN na začátku sezón, protože tu vzniklo silně toxické prostředí, kde se hejtilo ÚPLNĚ všechno, tak mi připadá, že po 4 úspěšných zápasech se převrátila nálad do opačného extrému a začínáme ztrácet pokoru. Budeme pak méně překvapeni, až se zase jeden zápas nepovede.


    Komentář byl uživatelem upraven (03.10.2024 09:50) . Zobrazit původní komentář

    • Re: Slavia: Síla se probouzí

      žbl68     před 19 dny 03.10.2024 11:35 |  
      3 0

      bohužel to tu jsou periody jak u ženy před přechodem :-(
      logicky příjde prohra - snad ne v derby a ani s Ajaxem ... ale když příjde oklepat se poučit a nastartovat novou vítěznou vlnu

  9. Re: Slavia: Síla se probouzí

    kjandourek (admin)     před 19 dny 03.10.2024 10:23 |  
    38 10

    Měl bych nejprve několik faktických připomínek:

    1. každý fanoušek, který trochu přičichl k jakémukoliv sportu ví, že tomu, aby hráči mohli předvádět "heavy metal", musí mít natrénováno.... naše liga i díky předkolům EP začíná relativně brzo, euro i přes vypadnutí ve skupině způsobilo, že naši reprezentanti (a že jich zase bylo) šli do ostrých zápasů bez přípravy...

    Uvědomme si, že atleti předvádějící špičkové výkony se celý rok chystají na jeden vrchol sezóny, maximálně dva (ME, MS, nebo OH) - horší výkon v rámci nějakých mítinků nikdo neřeší, tenisté sice hrají a létají po světě neustále, ale stejně formu směřují ke čtyřem grandslamům.... a po fotbalistech chceme špičkové výkony hned a ideálně dvakrát týdně.... Ostatně se proti tomu ozval už i jeden hráč ManCity, který si vzápětí přivodil zranění, které ho vyřadilo do konce sezóny...

    2. nemyslím si, že bychom změnili styl kvůli Chorému - vnímám to přesně naopak. Chorý předvádí přesně to, co jsme chtěli od vysokého útočníka. Když se odíváme na výkony Tijaniho i Petera Musy, uvidíme, že se pokoušeli hrát to samé, co teď hraje Chorý, ale nedařilo se jim to... Vysoký útočník, to není jenom o tom nasypat do vápna co nejvíc centrů - všimněme si, kolik balónů Chorý dokáže stáhnout ze vzduchu a udržet... kolik získá balónů v situaci, kdy se zdá, že ten bek má k míči blíž... všimněme si, kolik má předfinálních přihrávek...
    Musa v těchto chvílích sbírá žluté karty, protože neuměl jít do souboje čistě, Tijani se do toho souboje většinou ani nedostal - nejlíp tuhle roli plnil Chytil s tím, že zase nebyl tak vysoký...

    3. Stejně tak nesouhlasím se změnou rozestavení... od začátku hrajeme na to, že na hrotu je jeden útočník a pod ním dva... Provod má pozici podhrota od začátku ročníku...ano někdy je jedním z těch dvou druhý útočník - většinou Chytil - a ten v té chvíli hraje tak, jak je zvyklý, tudíž to vytváří dojem, že záměrem bylo, aby byl Provod na podhrotu sám, ale člověk, který tu hru alespoň trochu vidí, by si měl všimnout, že to tak není...

    Jediné, co se dá považovat za změnu, je plynulé přecházení mezi obrannou trojicí a čtyřkou, ale o to se snažíme už rok a teď to jenom dotahujeme k dokonalosti...

    3. Christos Zafeiris neožil jenom tak - on je konečně zdravý.... na jaře ho hned zpočátku přebrousil Hlavatý tehdy z Pardubic a on se po zranění celé jaro nemohl dostat do fazóny, v létě se zranil během prvního přípravného zápasu a začalo to nanovo...

    4. Tonda Kinský chytá skvěle, respektive hraje skvěle nohama, čímž výrazně přispívá k tomu, že se soupeř vůbec nedostane k balónu a vyšťaví se běháním bez něj, tudíž na něj nejde žádné pořádné zakončení, což je skvělé....
    Problém vidím v tom, že díky působení manažerů a zřejmě i táty to není kdovíjaký slávista.... Třeba to v něm TS probudí a on tady bude chtít zůstat, protože ty zážitky budou stát za to, ale v této chvíli je ve Slavii proto, že je to pro něj výhodné... jakmile se ozva někdo z lepší ligy, napne všechny síly, aby mohl jít pryč, podobně jako svého času Pavlenka ... přiznám se, že pro mě je to vždycky rozpačité - raději bych byl za srdcaře, který bude mít Slavii v srdci, než kluka, co můj tým bere jenom jako výtah nahoru - i když nám na sezónu může pomoct... To byl ten problém, na který fanoušci poukazovali, ne to, že by na Slavii neměl, jak si chybně myslí autor článku...

    5. Úsměvně na mě působí narativ o tom, že jsme měli štěstí se zraněním Zmrzlého, protože jinak by hrál on a ne Diouf a tudíž by nám levý vingbek nepředváděl takové výkony.... Odmysleme si jména a uvědomme si, že tady dva hráči bojovali o jeden flek a jeden z nich byl lepší... potom se před prvním utkáním zranil, tudíž naskočil ten, co byl v přípravě horší..... a i přes to podává špičkové výkony - proč bychom si měli myslet, že ten, co byl v přípravě lepší než ten, co hraje teď, by podával horší výkony, kdyby se nezranil? Z mého pohledu je to zase jenom snaha shodit náš trenérský štáb...

    Tolik k tomu, aby tedy bylo o čem diskutovat...

    • Re: Slavia: Síla se probouzí

      kjandourek (admin)     před 19 dny 03.10.2024 10:50 |  
      40 7

      A teď tedy trocha těch osobní antipatií....

      Autor článku zhruba rok kritizuje všechno se ve Slavii šustne - každá zpráva, která jenom probleskne médii, je důvodem ke kritice: příchody hráčů - Zima špatně, Staněk špatně, Ihattaren špatně.... odchod Köstla špatně, příchod Kerbra špatně.... Houštecký špatně, Chorý špatně, Tvrdík všechno dělá špatně, Trpišovský všechno dělá špatně, nemá oponenturu, Bílek je slabý, sportovní úsek není schopný vytipovat posily, letošní přestupové období je propadák ... a tak dále a tak dále...

      Takhle funguje nejenom na těchto stránkách a v podcastu, ale i na sociálních sítích....

      A najednou, když se klubu začne dařit, tak takovýhle oslavný článek.... a přitom se nic nezměnilo - nezměnil se trenér, nezměnilo se vedení, nezměnil se sportovní ředitel, ani sportovní úsek... všichni, kteří byli kritizováni, dál jenom pracovali na tom, čemu od začátku věřili a co autor tohoto článku neustále kritizoval....

      Z mého pohledu je to pořádné pokrytectví - trochu mi to připomíná postavu ze známého českého filmu, která hází hlavním hrdinům klacky pod nohy a na závěr, aby to nevypadalo, že má něco proti mládeži, požádá o to, aby mohl přednést oslavný projev na otevírání hradu... Jouzu tehdy skvěle ztvárnil Lubomír Lipský...

      Styl, který teď praktikujeme, nevyrostl přes noc... nezrodil se nějak náhodně těsně před domácím zápasem s Lille - na něm se začalo pracoval loni v létě.... skřípalo to, nešlo to hned, ale to, co vidíme teď, je důsledek toho, že trenéři se nenechali zviklat dílčími neúspěchy, ale dál pokračovali v tom, čemu věřili...

      A ještě více osobně přidám, že autor tohoto článku nejenomže tu cestu celý rok kritizoval, ale ještě každého, kdo si ho dovolil za jeho kritiku kritizovat, shazoval... a většinou si ho i zablokoval... Ostatně i v této diskuzi krásně vidíme, jak každého, kdo si článek dovolil zpochybnit, pomluvil, případně mu oznámil, že si ho zablokoval.... a těm, co mu článek pochválili, nebetyčně podkuřuje....
      Já vidím člověka, který nerespektuje cizí názor a přitom křičí: "respektujte ten můj..."

      A vzkaz na závěr: pánové, je úplně jedno, kdo řekl, že Chorý je ....
      Byli jste tam tři a nikdo z Vás neměl koule vzít si slovo a říct, že takhle by se o hráči SKS mluvit nemělo... přitom přímo jeden z bodů pravidel na SN vysloveně říká: Neurážejte hráče Slavie a lidi spjaté se Slavií, vše se dá napsat kriticky, leč věcně a slušně.
      https://slavistickenoviny.cz/pages/print/41
      Z mého pohledu to bylo hodně za čarou...


      Komentář byl uživatelem upraven (03.10.2024 11:02) . Zobrazit původní komentář

      • Re: Slavia: Síla se probouzí

        quelhar (admin)     před 19 dny 03.10.2024 14:38 |  
        6 14

        Jé, hele, tady jsou ty lži a manipulace, jak o nich psal Thorklaer výše. Chvíli jsem i uvažoval, že bych se na ten původní příspěvek pokusil normálně odpovědět, ale když čtu tohle, tak mě nějak přešla nálada.

        • Re: Slavia: Síla se probouzí

          kjandourek (admin)     před 19 dny 03.10.2024 15:05 |  
          9 3

          No mě přešla nálada na cokoliv, když jsem viděl, že ten, kdo celou dobu jenom nakládá vedení, najednou píše oslavné články.... a zvlášť potom, co jsem viděl, jak se vyjadřuje tady na diskuzích...

          • Re: Slavia: Síla se probouzí

            quelhar (admin)     před 19 dny 03.10.2024 15:23 |  
            11 8

            Přece si nemůžeš myslet, že ten, kdo někdy něco kritizoval, nemá nárok následně chválit, když se situace změní...

            Slavia hrála většinu minulé sezóny v lize druhé housle, v klíčových chvílích opakovaně selhávala, nezískala žádnou trofej a dokud o něco šlo, neporazila ani Spartu ani Plzeň. To dost dobře chválit nelze. Start do této sezóny měla pomalejší a její herní projev v několika zápasech (Slovácko, Liberec, Olomouc, Teplice) byl vyloženě nepřesvědčivý (nebýt šťastně tečované střely Oscara proti Teplicím, který tím, že nepřihrál Vorlickému, vlastně zazdil nadějný brejk, ani nechci domýšlet, kde bychom teď byli). Po zápase s Lille Slavia razantně změnila svůj přístup k zápasům, hraje poslední týdny líbivý fotbal, který přináší výsledky a dělá fanouškům radost. Mi to za pochvalu stojí a mám z toho radost. Bez ohledu na to, že ty bys mi chtěl právo z toho mít radost sebrat, protože jsem si dovolil napsat, že Slavia nebyla v předchozích měsících dostatečně dobrá.

            • Re: Slavia: Síla se probouzí

              lantsmit     před 19 dny 03.10.2024 15:48 |  
              6 3

              jj.. víme: "v posledních letech se často trápili sami červenobílí s bohorovností v zdánlivě snadném zápase."
              https://isport.blesk.cz/clanek/fotbal-1-liga-rocnik-2024-25/452874/liga-ocima-fanousku-vrchol-je-derby-ne-ajax-banicku-treti-misto-je-blizko.html?kapitola=1136895

              Proč používat to nejlogičtější, a proto i nejpravděpodobnější vysvětlení, tzn. že jsme neměli takovou kvalitu, jakou máme dnes, abychom i přes objektivní překážky, které prostě vždycky přijdou, přetlačovali i tehdy všechny soupeře. Tak jako dnes. A to právě tou větší a širší kvalitou, jakou jsme si tehdy dovolit prostě nemohli. Kdy jak jsem včera v číslech doložil, jsme ve třech letech po sobě snížili kvalitu kádru kumulativně o 1,2 mld. korun, zatímco jen před letošní sezónou jsme ji zpátky posílili o cca 600 milionů.

              • Re: Slavia: Síla se probouzí

                quelhar (admin)     před 19 dny 03.10.2024 16:04 |  
                8 5

                Protože na vysvětlení toho, že jsme často hráli špatně v domácích zápasech proti týmům mimo špičku české ligy, se tvůj argument vůbec nehodí. Jednak jsme vždy v těch situacích měli stále o parník lepší tým než soupeř a jednak se velmi často v dalších fázích téhož zápasu ukázalo, že opravdu máme lepší tým než soupeř a když začneme hrát naplno, tak soupeře drtíme, že sotva stačí odkopávat míče z vlastního vápna.

                V posledních několika letech poměrně často první poločasy domácích zápasů odehráli bez pohybu a bez větších šancí na 0:0, načež jsme pak výsledek honili v druhých poločasech. To je pro mě bohorovnost a ne nedostatek kvality. Sparta se dokonce v tom zápase dostala do vedení, ale stejně pak nedokázala "kill the game", hned třikrát propadla vzadu (ne z nedostatku kvality, ale z nedostatku koncentrace) a je bez bodu a v pořádném průseru (díky bohu za to, z našeho pohledu).

                Nás něco podobného potkalo s Olomoucí na jaře. Uspokojili jsme se dobrou první čtvrthodinou, kdy jsme měli několik dobrých šancí, získali jsme pocit, že se soupeř porazí sám, a přestali jsme se snažit. Poločas uplynul, 0:0, pak najednou standardka soupeře, zkrat Zimy a honíme body s dvougólovým mankem. Soupeře zmáčkneme, máme šance, vyrovnáme, ale víc nestihneme a titul je v háji. Měli jsme nedostatečnou kvalitu? Ne. Jen jsme špatně naložili s dobrým startem do zápasu, udělali fatální chyby vzadu a opravdu naplno začali hrát příliš pozdě.

                • Re: Slavia: Síla se probouzí

                  lantsmit     před 19 dny 03.10.2024 16:16 |  
                  5 8

                  takovou kvalitu, abychom tohle předváděli týden co týden, s železnou pravidelností proti všem soupeřům, tedy i v zápasech "blbec", kdy jde všechno proti nám, jsme v uplynulých třech letech neměli, protože jsme si ji nemohli ekonomicky dovolit. To je kvalita v úrovni "totální dominance", kterou jsme prostě neměli, což mj. dokazovaly i zápasy proti Spartě nebo Plzni, kde o žádné o bohorovnosti z podstaty nemůže být řeč, a kterým jsme předtím dávali trojku v téměř každém vzájemném zápase.

                  A k té Olomouci konkrétně. Ano, měli jsme špatnou, resp. znatelně horší kvalitu než teď a stejně tak než v období naší první slávy pod Číňanem. Kdy bychom s touhle vyšší kvalitou buď na tom začátku zápasu ty góly dali, nebo bychom silnou lavičkou ten svůj výkon ve druhé půli ještě vyšroubovali a soupeře bychom tím v závěru zcela vyřadili z možnosti, byť i nějakou náhodou se k ohrožení naší branky dostat.

                  Jinak mě každou další reakcí celá ta vaše parta přesvědčujete o tom, že zkrátka ten doložitelný a ověřitelný fakt, že jsme šli ekonomicky a proto i kvalitativně výrazně dolů, neuznáváte. To znamená nikoli, že jste na něj jenom ve svých analýzách zapomněli.


                  Komentář byl uživatelem upraven (03.10.2024 16:20) . Zobrazit původní komentář

                  • Re: Slavia: Síla se probouzí

                    quelhar (admin)     před 19 dny 03.10.2024 16:35 |  
                    6 8

                    Já si netroufnu hovořit za ostatní, ale za sebe ti mohu říct, že ano, neuznávám.

                    Respektive fakt to je, to samozřejmě ano, ale není to faktor, na který lze hodit ztrátu tří titulů v řadě, protože v každém z nich (i přes jistou ztrátu kvality) jsme měli při nejhorším stejně kvalitní kádr jako náš přemožitel, ve dvou případech si troufnu říci dokonce významně silnější kádr než tým, co nás nakonec porazil.

                    Ale proti gustu žádný dišputát, jestli ty zastáváš pozici, že pokud není tým o parník lepší než všichni ostatní v lize, tak je v pohodě titul nezískat a nic se neděje, tak není třeba nadále nic řešit.

                    • Re: Slavia: Síla se probouzí

                      lantsmit     před 18 dny 03.10.2024 18:00 |  
                      0 2

                      Cením, že to narozdíl od Thorklaera dovedeš přiznat

            • Re: Slavia: Síla se probouzí

              lantsmit     před 19 dny 03.10.2024 15:59 |  
              4 8

              Celý problém je v tom, že jste kritizovali i teď chválíte ze zcela základně neinformovaných pozic. A proto to nejenže nemá žádnou relevanci, a tím ani informační hodnotu, ale zároveň jste s tímhle přístupem i do budoucna odsouzeni k tomu tyhle nesmysly znovu opakovat. Chápu model, že se tím bavíte, nijak zvlášť to neprožíváte a samozřejmě se v rámci takového přístupu máte právo stejně zábavně a neinformovaně radovat nebo naopak truchlit. Pak ale nikde nevystupujte jako někdo, kdo chce analyzovat přestupy, progres hráčů, samotnou hru nebo rozhodnutí trenéra. Platí jedno nebo druhé, buď je to celý prvoplánová estráda nebo je tam ambice fotbalu rozumět a ty rozumy pak přiměřeně sdílet dál. Žádný tradičně český lavírování mezi tím není.

              • Re: Slavia: Síla se probouzí

                quelhar (admin)     před 19 dny 03.10.2024 16:08 |  
                9 8

                Tvé právo na to si myslet, že jsme banda idiotů, co nerozumí fotbalu, ti rozhodně brát nehodlám, ke konzumaci jakéhokoli obsahu, který tvořím(e), tě nikdo nenutí. Pokud tě pobuřuje, že se do prostoru dostávají nepodložené názory, není nic jednoduššího, než sednout ke klávesnici (což už sedíš) a sepsat něco, co napraví ty nesmysly, které tu podle tebe píšeme. Případně si můžeš zapnout mikrofon, podcast dnes dělá kdekdo a své publikum si se svými názory nepochybně najdeš.

            • Re: Slavia: Síla se probouzí

              kjandourek (admin)     před 19 dny 03.10.2024 16:33 |  
              11 5

              Přesně - když se situace změní... jenomže ona se nezměnila... rok voláte po odvolání trenéra, po změnách ve sportovním úseku ... zesměšňujete každý krok, který současné vedení udělá.... Zatímco Já a mě podobní Vás přesvědčujeme, že ta cesta není špatná, že jsme se někam nasměrovali a holt jdeme po cestě, která není jednoduchá, ale vede na vrchol... samozřejmě se občas šlápne vedle a nějaký záměr nevyjde podle představ - je to sport a i ty sám jsi několikrát zdůrazňoval, jakou roli při vyrovnaných zápasech hraje štěstí .....

              Každopádně jste neviděli - nechtěli vidět objektivní příčiny horších výkonů, pořád byste odvolávali trenéra, sportovní úsek až to vyvolávalo dojem, že nejraději byste začali znovu na zelené louce.... ještě po Teplicích jste zesměšňovali slova trenéra, když tvrdil, že po repre pauze se rozjedeme

              A teď nastalo to, co jsme Vám říkali od začátku: Chtělo to trpělivost a pokračovat v tom, co jsme dělali od minulého léta.... systém je nějak vyladěný, tým během podzimu zvládá přepínat mezi tří a čtyřobráncovým systémem, dokáže kontrolovat hru a být na balónu, což diváky vede k pocitu, že je najednou fyzicky nadupaný a hraje "totální fotbal"....

              A vrátím se k tomu začátku - a přitom se nic nezměnilo... nic z toho, co jste kritizovali nebylo překopáno... jenom ten klub nedbal Vaší kritiky a dál šel po cestě, které věřil...

              proto mi přijde hrozně pokrytecké, že najednou ti, co kritizovali, to samé začínají chválit... jako by to byla jejich zásluha....

              • Re: Slavia: Síla se probouzí

                quelhar (admin)     před 19 dny 03.10.2024 16:41 |  
                10 7

                Tak pojďme:
                " rok voláte po odvolání trenéra" - lež
                "zesměšňujete každý krok, který současné vedení udělá" - lež a když ti budu hodně fandit, tak "jen" manipulace
                " pořád byste odvolávali trenéra," - lež
                "až to vyvolávalo dojem, že nejraději byste začali znovu na zelené louce...." - manipulace
                " ještě po Teplicích jste zesměšňovali slova trenéra, když tvrdil, že po repre pauze se rozjedeme" - manipulace
                "Chtělo to trpělivost a pokračovat v tom, co jsme dělali od minulého léta...." - to je věc názoru, se kterým nesouhlasím
                " a přitom se nic nezměnilo..." - změna v přístupu k zápasům na počátku jara a nyní je naprosto zásadní a je to právě tato změna, kterou chválím(e).
                "nic z toho, co jste kritizovali nebylo překopáno..." - hmm, co je tedy vznik sportovní rady a týmu pro výběr posil? To přitom vypadalo jako přímá reakce na to, že vedení není spokojeno s tím, jak byly posily vybírány doposud...

                Už vidíš, proč je strašně těžké s tebou diskutovat? Začneš tím, že si něco vymyslíš, něco zveličíš, něco překroutiš a pak to druhé straně vmeteš do tváře. Nedivím se, že to nemá zapotřebí Thorklaer a upřímně to nemám zapotřebí ani já.

                • Re: Slavia: Síla se probouzí

                  kjandourek (admin)     před 18 dny 03.10.2024 17:10 |  
                  6 6

                  Takže všechny věty, u kterých máš napsáno "lež" tu nikdy nezazněly? Ani na jiných platformách? tady mám dojem, že lžeš Ty...

                  Ale nedá mi to: opravdu máš pocit že vznik sportovní rady v červenci, (který nota bene zase leckdo zpochybňoval), způsobil skokovou změnu ve výkonech A týmu?

                  Já chápu, že Kovář a spol svým zapojením do výběru posil odeberou část povinností Trpišovskému, čímž mu uvolní ruce, ale nevěřím, že najednou díky tomu začal A tým soupeře válcovat ....

                  ve skutečnosti je to o tom, co jsem psal na začátku - do sezóny jsme šli s reprezentanty bez přípravy - jakmile dostali prostor se dotrénovat a dostat fyzicky do TOPu, ruku v ruce s vyladěným herním systémem, do kterého jako dítě na nočník zapadl Chorý, to způsobilo to, co vidíme v posledních zápasech...

              • Re: Slavia: Síla se probouzí

                Alanor (admin)     před 18 dny 03.10.2024 17:05 |  
                7 6

                Nezlob se, ale jsou to fakt manipulace a lži.

                Já jsem po odvolání trenéra nevolal nikdy, nikdy jsem nenapsal Trpišovský ven. Pokud vím, tak nikdy nic takového nepsal ani quelhar.

                Že se nic nezměnilo, není pravda. I klub veřejně přiznal, že změnil způsob, jakým se vybírají posily. Že přerozdělil kompetence tak, že se v tomto směru snížily trenérovi. Po čemž jsme tu volali, že prostě není možné obcházet procesy tak, že když se to trenérovi hodí a ostatní v klubu jsou proti jeho názoru, tak se domluví napřímo s Tvrdíkem.

                To, co píšeš o herním systému, považuji za blud. Tady se opravdu nedával dohromady přes rok nějaký nový systém, který teď začal fungovat. Koukni se, že ještě na jaře trenér mluvil o tom, že se koncepcí vracíme primárně k 451. To má být ta roční práce na systému? Před sezonou jsme z veřejně nediskutovaného důvodu zase přešli na 343, což směrem dopředu taky nebylo ideální. Teď si to sedlo poté, co Chorý nehraje na hrotu sám a co hraje Provod primárně ze středu. Po čemž jsem tu konkrétně já volal.

                Že zvládáme přepínat mezi trojkou a čtyřkou vzadu je pravda a je to samozřejmě plus. A ostatně je to za mě i logický vývoj, že když tu je trenér dlouho, jsme schopni udržet kádr, tak máme prostor tohle natrénovat. Ale fakt to nevysvětluje ten razantní vzestup za poslední měsíc. Ten je o tom, že jsme našli ideální herní schéma pro naše klíčové hráče Chorého s Provodem. Kdyby to mělo být o systému, tak je ten proces postupný a ne že se rok neděje nic, výkony se nezlepšují a pak si to najednou všechno sedne během pár týdnů.

                Velký rozdíl pak hraje odvaha, kdy jsme hlavně od Lille zase začali více presovat. Loni jsme hráli vysoký presink pořádně jen proti AS Řím. Podívej se, jak jsme se loni prezentovali se Spartou a Plzní. Tam nemůže být o takovém presinku vůbec řeč, tak mi neříkej, že to je nějaká rok trvající práce. Přitom odstoupení od presinku tu také spousta lidí kritizovala, dřív nás to vyloženě zdobilo a byla to naše extra silná stránka.

                Zmínil bych i přebujelou rotaci, kterou kritizovala celá odborná veřejnost za poslední roky. Buď se trenéři poučili nebo pod tlakem z nutných výsledků přestali experimentovat, každopádně to zjevně pomáhá, že jsme našli ideální sestavu i rozestavení.

                Tak mi neříkej, že se jede ve stejném módu a bez jakékoliv změny, když x věcí je jinak. Něco z toho přiznává i klub (kompetence), něco z toho je zjevné - rotace, presink. A už vůbec mi neříkej, jak jsme neustále odvolávali trenéry, když to není pravda.

                Můžeme se bavit o tom, proč si to sedlo teď (pořád je ale ten vzorek malý a sezona teprve začíná). Někdo vidí větší podíl ekonomické stránky. Ta má jistě nemalou roli - nemusíme hráče pouštět, takže tu jsou déle a můžeme je perfektně připravit na ty takticky složitější změny rozestavení apod. A můžeme si dovolit ten kádr zkvalitnit dražšími posilami a delším udržením těch nejlepších. Já osobně přikládám nemalou roli i tomu tlaku, kdy při ideálních podmínkách byly po trenérech požadovány výsledky. Najednou je mnohem více pragmatičnosti a méně experimentů, které v posledních letech nevycházely a jak jsem psal, většina odborné veřejnosti je vnímala jako věc, kterou si Slavia sama škodí.

                P. S. Na rozdíl od tebe nemám problém si v rámci sebereflexe přiznat svůj špatný odhad, viz Chorý. Ten je velmi podstatným dílkem skládačky současného výrazného zlepšení, přitom já jsem nevěřil, že tu bude mít přínos jako v Plzni a ten přestup bych nedělal.

                • Re: Slavia: Síla se probouzí

                  kjandourek (admin)     před 18 dny 03.10.2024 17:25 |  
                  5 6

                  Dodám k tomu dvě věci: digitální svět je průser v tom, že cokoliv někam napíšeš už je prostě zaznamenáno .... Ondra je i na jiných platformách a ke mě se občas dostanou odkazy a print screeny z diskuzí, kde jsme byl a už raději nejsem... takže věř tomu, že analýzy o tom, jak už Trpišovský nemá Slavii co dát od něj zazněly mnohokrát....

                  Podobně vždy koukám, když zazní kvalifikovaný komentář k zápasu ve stylu: "Odchodili jsme to.." .... To si vždycky řeknu, že to více vypovídá o hodnotícím než o hodnoceném... Ukazuje to na to, že hodnotící buď byl líný se pozorně koukat na příčiny prohry a nebo toho není schopen.....

                  I prohry a ostudné výsledky nemají příčinu v tom, že by to hráči odchodili.... ti hráči jsou tak fyzicky nadupaní, že do každého zápasu dávají tolik energie, kolik si nikdo z nás ani nedovede představit.... ale může jít o nějaké systémové nedorazy a špatná výchozí postavení, kvůli kterým jsou u každého balónu později a proto to opticky vypadá, že běhají málo....

                  Rotace bude zase - jakmile se rozjede systém čtvrtek - neděle, tak musíš rotovat, jinak si ten kádr zlikviduješ - sám trenér teď vysvětloval, že dosud jsme nerotovali tolik právě proto, že jsme hráli ... pátek/úterý/neděle/středa ... a následovala repre pauza - pomohlo tomu i odložené kolo....

                  Co se sytému týče je úplně jedno jak to napíšeš - dořešila se obrana a v útoku pořád hrajeme na jednoho hroťáka a dva lidi kolem něj .... je úplně jedno, jestli jim budeš říkat křídla, nebo podhroty...

                  • Re: Slavia: Síla se probouzí

                    Alanor (admin)     před 18 dny 03.10.2024 17:37 |  
                    4 4

                    Uvědomuješ si rozdíl mezi veřejnou a soukromou debatou? Mně přijde fakt katastrofální dostávat printscreeny ze soukromých debat a vydávat to za to, že dotyčný odvolával trenéra, kde se dalo. Tak ještě jednou: pokud vím, tak quelhar veřejně nikde po konci trenéra nevolal. Prinscreeny ze soukromých debat patří do Babišových složek, ne do slušné společnosti.

                    Ano, rotace v systému čtvrtek - neděle bude a je naprosto správná a nevyhnutelná, pokud si nechcete mužstvo odrovnat jako kdysi Rada v Jablonci, když se dostal do skupiny. To jsem ale nikdy nezpochybňoval. My jsme ale bezúčelně rotovali i v situaci, kdy to nutné nebylo, kdy nebyly anglické týdny. O tom vypovídá ten údaj, že jsme s Plzní hráli 2x za sebou ve stejné sestavě po x letech teď v lize.

                    Fakt si nemyslím, že Schranz na začátku sezony a Chytil teď hrají stejný post se stejnými úkoly. Já tam vidím nemalý rozdíl, stejně jako u role Provoda. To by mohla vyřešit průměrná pozice hráče reálně v zápase, ale ta data nemám, tak je to jen v rovině názorů.

                    • Re: Slavia: Síla se probouzí

                      kjandourek (admin)     před 18 dny 03.10.2024 17:55 |  
                      2 3

                      Nechceš po mě, doufám, abych si názor na člověka dělal tak, že když někdo něco říkal mezi dvaceti lidmi v uzavřené diskuzi, tak to není směroplatné a nepočítá se to?

                      Upřímně je mi víc sympatický JS, který, když není co kritizovat, tak zaleze a čeká zase na nějaký nedoraz...

                      Já si fakt myslím, že ano - že oba hrají ten samý post - akorát že jak jsou typově odlišní, tak jej každý hraje jinak - Chytil více zády k brance, Schranz přímočařeji... a proto to může vypadat, že hrají každý něco jiného

                  • Re: Slavia: Síla se probouzí

                    alois_veliky (admin)     před 18 dny 03.10.2024 18:21 |  
                    8 2

                    Důležité je mít na každého složku, dneska už se bez toho skoro nedá vést rozumná diskuze.

              • Re: Slavia: Síla se probouzí

                lantsmit     před 18 dny 04.10.2024 00:11 |  
                2 2

                Tohle je nejlepší příspěvek, jaký jsem kdy na tomhle fóru četl. Jde mi z toho skoro mráz po zádech, jak jsem z něho nadšený

              • Re: Slavia: Síla se probouzí

                belmis (přítel SN)     před 13 dny 08.10.2024 17:58 |  
                2 0

                Mně přijde, že se tady nějaká frustrovaná partička, která bez toho, aby si dokázala vyhodnotit racionálně příčiny, proč jsme neměli 3 roky titul, domluvila, že se bude snažit nejen tady, ale i na soc. sítích tlačit, aby odešel Houštecký, aby Slavia změnila organizační strukturu podle toho, jak oni si myslí, že to má být.
                Najednou všichni místní insideři, kteří tvrdili, že Houštecký je arogantní buran, zmizeli a vychází najevo, že je pro tým nepostradatelný a hráči velmi oblíbený.
                Z vysmívaného Zimy máme stopera jako hrom a "debil" je pro naši hru nepostradatelný.
                To samé na twitteru. Ti kluci, i když fotbalu moc nerozumí, nabyli ve své křehké bublince dojmu, že mají sílu změnit tlakem soc. sítí a médií udělat změny dle jejich amatérského pohledu na věc.
                Až teď si možná uvědomili, že jsou z tohoto hlediska NIC a bohužel zase vylezou až ve chvíli, kdy se nebude dařit.
                To pokrytectví některých jsem zaznamenal tady na SN už dřív, jsem rád, že se Slavii začalo dařit a díky tomu se jim celý domeček karet, v podobě "chytrých" rad, zbořil.
                Zažili jsme si ale díky tomu takový "malý hon na čarodějnice" a je smutné vidět, jak se toho nemalá část lidí chytne, přestane myslet, klást si racionální otázky a začne se opravdu chovat jak stádo...


                Komentář byl uživatelem upraven (08.10.2024 18:00) . Zobrazit původní komentář

    • Re: Slavia: Síla se probouzí

      Alanor (admin)     před 19 dny 03.10.2024 11:15 |  
      18 13

      Tvé otírání se o Kinského v situaci, kdy se tu jede adorace Chorého, mi přijde jako chucpe. Ty si myslíš, že Chorý nebo třeba Staněk jsou větší slávisté než Kinský? Nenech se vysmát, jsou tu proto, že je to pro ně taky nejvýhodnější varianta. Rozdíl je jen ve výkonnosti - Kinský má na to, aby udělal větší kariéru v zahraničí, Staněk a Chorý ji neudělali.

      Hráčů, kteří by dobrovolně odmítli lepší nabídku, je minimum. Můžeme se bavit třeba o Škodovi a Bořilovi. A u všech hráčů obecně to je o tom, jakou mají smlouvu. Kdyby Škoda nebo Bořil dostali k odchodu zelenou, tak podle mě do zahraničí přestoupili. Takže to bylo spíš o tom, že se s nimi dalo rozumně domluvit, že je klub nepustí a oni i za cenu nějaké (významné) kompenzace nezahořkli a makali dál.

      Ostatně úplně ideální ukázka je Stanciu. Ten to tu měl upřímně rád, nebál bych se říct, že slávista opravdu je, když po x letech sdílí fotky z angažmá tady. Ale stačila jakákoliv výhodnější nabídka od jeho agentky a nikdy nebyl proti přesunu... Takže asi tak, pro fotbalisty je to hlavně profese a byznys. Nasazovat v tomto ohledu psí hlavu zrovna Kinskému je úplně mimo.

      A není pravda, že bys netvrdil, že Kinský na Slavii nemá. Ještě na jaře jsi psal, že je v lize teprve první rok, že Pardubice nejsou Slavia atd. Nevím, co je tak těžkého na tom připustit, že ses ohledně výkonnosti Kinského nebo Ihattarena zmýlil. Abych ti šel příkladem, tak já rád uznám, že Chorý tu je mnohem platnější, než bych kdy čekal.

      Krátce se vyjádřím i k tématu Diouf/Zmrzlý. Jestli si na základě přípravy myslíš, že Zmrzlý bude někdy podávat lepší výkony než v současnosti Diouf, tak budeš na 99 % zklamaný. Protože ty výkony Dioufa teď naprosto prorážejí strop české ligy a pokud je udrží, tak půjde v létě za majlant.

      Ale absolutně to není nic proti Zmrzlému. Je to výborný hráč a velmi dobrá posila, ostatně to ukázal ve 2. polovině jara. Tu situaci na tomto postu bych přirovnal k bráně, kde také máme Kinského, který současnými výkony ligu jasně přerostl, a Staňka, který je na ligu top, byť třeba není až tak komplexní.

      Výčitku trenérům bych v tom nespatřoval. Vysvětlení, že Dioufa ta červená z Milána rozhodila, je za mě v jeho věku relevantní, i když byl na můj vkus ve 2. půli jara odstaven až moc. A zároveň chápu, že Zmrzlý si během té doby nějakou pozici v základu udělal, takže do toho trenéři nechtěli vyloženě sahat. Spíš bych v tom viděl ten efekt sněhové koule, kdy se k současné výborné práci realizáku nabalilo i nějaké to štěstí v neštěstí (zranění Staňka se Zmrzlým, kvůli kterému dostali šanci Kinský a Diouf, kteří jsou nakonec tahouny a jsou ještě lepší než původní první volba).


      Komentář byl uživatelem upraven (03.10.2024 11:20) . Zobrazit původní komentář

      • Re: Slavia: Síla se probouzí

        japoko     před 19 dny 03.10.2024 11:43 |  
        3 1

        Úplně stejný případ jako kdysi u Baráka! Ten Slávii bral, hlavně pod řízením svého otce, čistě jako nutný mezistupeň pro odchod ven. Přesto se z něj(u části fans), dělá dodnes jakýsi velký Slávista!

      • Re: Slavia: Síla se probouzí

        kjandourek (admin)     před 19 dny 03.10.2024 12:48 |  
        12 3

        Nemyslím si, že bych nasazoval psí hlavu Kinskému, spíše jeho manažerské stáji, která nás již mnohokrát vypekla... nejde mi ani o to, že by hráč měl být takový Slávista, že by Slavii nikdy neopustil, ale měla by s ním být rozumná oboustranná domluva... Ofuky, které dělal tým kolem Tondy byly opravdu přes čáru a to přitom šlo o první prodloužení smlouvy a vlastně první větší ve Slavii...
        Je v pohodě, že má ambice, , ty by měl mít každý hráč ... a přesto když se podíváš na Oscara, tak podepíše prodloužení smlouvy s úsměvem - přitom se určitě počítá s tím, že kdyby něj měl zájem Real, tak ho pustíme.... Zafeiris nedávno dal rozhovor, ve kterém zdůraznil jak ho zájem těší, ale má nedokončenou práce ve Slavii a takhle bychom mohli pokračovat - určitě bychom našli víc hráčů, než jenom Škoda a Bořil, kteří alespoň dávali směrem ke Slavii najevo svou loajalitu, než odešli do zahraničí....

        Nikdy bych neřekl, že Kinský na Slavii nemá - pouze jsem zdůrazňoval, že si nemůžeme být jistí, že už na ní má...
        v zimě kdy přicházel Staněk měl za sebou podzim, kdy ve druhém zápase dostal červenou a potom asi deset kol marodil - to by na něj vsadil opravdu jenom šílenec.... v létě měl za sebou jeden slušný půlrok v týmu hrajícím o záchranu - za osmnáct zápasů udržel nulu pětkrát.... nebylo to o tom, že bych nevěřil, že nemůže být gólmanem č. 1 ve Slavii, ale nesdílel jsme tu jistotu podle toho malého vzorku odehraných zápasů...

        Ano, teď se ukazuje, že si do našeho stylu hry sednul jako dítě na nočník - díky jeho sebevědomé rozehrávce jsme více na míči a soupeři se k ohrožení naší branky ani nedostanou, takže zatím nemusel ani vytáhnout nějaký zázračný zákrok, kterým by zachránil body, jako třeba Staněk proti Kulenovičovi...

        Co se Ihattarena týče, nikdy jsem neříkal, že to určitě bude skvělý nákup - říkal jsem , že bych tomu dal šanci, že se mi líbí bez nějakého většího rizika možnost zkusit frajera, který před pár lety měl dvojnásobnou cenovku než náš v současnosti nejdražší hráč... věřil jsem tomu, že si šance bude vážit - nevážil, není tu... nevidím jediný důvod tvrdit, že jsem se mýlil - pokud Slavia v budoucnu zkusí něco podobného, opět tomu budu držet palce...

        Add Diouf - schválně zabrousím do minulosti: v létě 2018 jsme nastupovali do sezóny se stoperskou dvojicí Deli - Ngadeu.... pak se Deli zranil a my díky tomu zjistili, že máme v kádru Kúdelu, který jej dokázal nahradit a troufnu si říci, že se pro Slavii stal i důležitějším, protože zatímco Simon po zisku prvního titul z hattricku odešel, na Ondrovi se postavila hra s níž se Slavia dostala do LM a následně titul dvakrát obhájila ....

        teď můžeme říct, že kdyby se tenkrát Deli nezranil, tak by Kúdela nejspíš proseděl podzim na lavičce a my bychom nevěděli, že máme tři vyrovnané stopery a ne jenom dvě černé věže.... taky mohl v zimě odejít bez fanfár s tím, že bychom v létě stavěli zcela novou stoperskou dvojici a kdo ví, jak by konfrontace s Kluží dopadla...

        Ale nikdy by mě nenapadlo říct, že jsme Deliho zraněním vlastně měli štěstí....

        • Re: Slavia: Síla se probouzí

          lantsmit     před 19 dny 03.10.2024 13:55 |  
          4 3

          První odstavec jsou názory na bázi věřím - nevěřím. Zcela neověřitelné věci. Včetně těch vyjádření hráčů jako Zafeiris do médií. Kdy všichni víme, jak tyhle příběhy končívají, viz i tebou dnes správně připomenutý Stanciu. Čímž samozřejmě nijak nezpochybňuju Zafeirisův charakter. Který je podle mě vynikající. Ovšem, jakmile přijde na to rozhodování, jestli se má posunout dál, tak stejně jako 99% správně nastavených hráčů udělá prostě to, co bude nejlepší pro jeho kariéru, nikoli pro Slavii. Což se samozřejmě může v nějakých vzácných případech po určitou dobu překrývat.

          U Kinského už věcně polemizovat můžeme. Jistota, že už na nás někdo má nebo v dohledné době bude mít, neexistuje nikdy. Vždycky to bude v rovině pravděpodobnosti. A to jak s ní umíme pracovat, rozhoduje a bude dál do značné míry rozhodovat, jestli budeme mimořádně úspěšní, jak teď zase jsme - a dokud tu bude kombinace JiT a obrovské finanční zázemí majitele Slavie - i budeme. Tím "do značné míry" myslím to, že se z chyb při práci s tou pravděpodobností můžeš vždycky vykoupit plnou šrajtoflí. Což jsme koneckonců v případě Kinského taky udělali. Když jsme si mohli dovolit získat zpátky jeho ztracenou důvěru k nám tím, že jsme mu garantovali pozici jedničky po dobu zranění Staňka nejen na papíře, ale i dlouhými penězi. Proč jsi se i ty dopouštěl chyb při hodnocení potenciálu, resp. připravenosti Kinského u nás takhle mimořádně a okamžitě obstát, zůstává nadále přítomno i v tomhle Tvém posledním příspěvku. Tehdy i dnes odhlížíš od všech dalších relevantních informací o Kinském, které - když jsem je mohl mít já - tak je měla bezpečně Slavia a mohl si je mít i ty. Jeho předpoklady, okem viditelné i v datech potvrzované, mimořádné rodinné zázemí, pracovní morálka, sebevědomí, zájem ze zahraničí (Ajax), jeho okamžitý a mimořádný progres a úspěchy ve Vyškově a pak i v Pardubicích, ho samozřejmě předurčovaly k tomu, že se jedná o někoho speciálního, žádného dalšího Markoviče apod. Ostatně jsme přesně tyhle diskuse spolu už minimálně před dvěma lety vedli. Slavia tohle všechno věděla, ale projekt "Kinský" sama ohrozila, v jistém omámení z Tykačových peněz a snu o okamžitém boostu týmu směrem k zisku titulu už loni tím, že jsme za relativně velké peníze přivedli Staňka. To samozřejmě Kinský nemohl vnímat jinak, než že ve Slavii budoucnost mít nebude. I o tomhle konkrétně jsme vedli diskuse, kdy ty jsi stál na přesvědčení, že má Kinský čas, že musí mít trpělivost a v klidu si na hostování dalšího půldruhého roku počká. Já zastával názor, opět na základě toho všeho, co bylo o Kinském už v té době veřejně známo a jak kvalitní už v té době byl (ve smyslu připravenosti pro Slavii), že tak dlouho určitě čekat nebude a my tak o něj přijdeme. Nakonec tomu zabránilo zranění Staňka v kombinaci s tou naditou šrajtoflí, jak o tom píšu na začátku.

          A k projektu Ihattaren opět jen tolik, že to chyba byla a vždycky bude, a to znovu z hlediska práce s pravděpodobností, nemůže být pochyb. Nikdy v takových případech neplatí, že je to bez většího rizika. A zdravé kluby nemají zapotřebí tahle rizika podstupovat a také je nepodstupují. Já osobně to hodnotím jako projev jisté (a v zásadě pochopitelné) setrvačnosti toho, co jsme byli nuceni dělat v tom šíleném období posledních tří let pod čínskou konsolidačkou. V takových situacích totiž samozřejmě tyhle gambly mohou dávat aspoň trochu smysl. Ale s JiT a Tykačovým zázemím si můžeš pro kvalitu dojít za odpovídající peníze a s potřebnou mírou pravděpodobnosti, že to vyjde, na standardní trh.


          Komentář byl uživatelem upraven (03.10.2024 14:00) . Zobrazit původní komentář

          • Re: Slavia: Síla se probouzí

            kjandourek (admin)     před 19 dny 03.10.2024 14:22 |  
            7 0

            Ok, já to globálně takhle napsané beru.... beru to, že pro prosazení se Kinského hovoří rodinné zázemí morálka, sebevědomí....
            Jako plány byly že Kinský po sezóně nahradí dvojici jednoho z dvojice Kolář Mandous, ale my jsme v zimě byli trochu neplánovaně postaveni před nutnost vyřešit gólmana už pro jaro.... a v té chvíli jsme před sebou měli kluka, který přes progres ve Vyškově měl za sebou podzim, kdy na začátku druhého zápasu dostal za špatný odhad na dlouhý balón červenou a potom dva měsíce promarodil...

            Já bych asi chápal, kdybychom to s ním zkusili a modlil se ať to vyjde... ale stejně jsem chápal, že jsme vsadili na Staňka....

            Co se Ihattarena týče, já nemám problém s tím tohle občas zkusit.... i Fergusson občas dal smlouvu někomu, u koho to relativně nedávalo smysl.... Beru, že bylo mojí chybou mu věřit...

            • Re: Slavia: Síla se probouzí

              lantsmit     před 19 dny 03.10.2024 15:00 |  
              1 1

              To že: "jsme byli neplánovaně postaveni před nutnost vyřešit gólmana už pro jaro", byla právě ta chyba. O nedostatečnosti Mandouse musela Slavia vědět dlouhodobě. Chápu, že pod čínskou konsolidačkou na řešení typu Staněk absolutně nebyly peníze. Pak ale tím spíš měl být ve Slavii Kinský už nejpozději na ten podzim. Kdy v žádném vesmíru by nemohl být Kinský znatelně horší než právě Mandous. Už tehdy. Podle mě tam byl úvaha, za daných ekonomických okolností vcelku pochopitelná, že dáme Kinskýmu ještě ten půlrok na jeho potvrzení i v těch ligových Pardubicích a v zimě si to s Mandousem o pozici jedničky rozdají. Do toho ale přišel Tykač s plným pytlem peněz a ambicí hned na jaře získat titul, pokud to jenom trochu půjde. Takže se koupil Staněk, což byl v tu chvíli správný krok a já ho tehdy i tady takhle hodnotil. Ale zároveň při něm Slavia musela zvažovat, resp. velmi dobře věděla, že tím obrovsky ohrožuje "projekt Kinský", do kterého velmi investovala a určitě s ním do té doby napevno počítala, jak píšeš. Nakonec ale zvolila přístup bližší košile než kabát, s tím, že se k tomu v budoucnu vrátí, až přijde v létě Kinský s tím, že chce za každou cenu pryč.


              Komentář byl uživatelem upraven (03.10.2024 15:08) . Zobrazit původní komentář

          • Re: Slavia: Síla se probouzí

            Lunaris     před 19 dny 03.10.2024 15:00 |  
            1 0

            S tím Ihattarenem, já vesměs beru, co píšeš. Ale na druhou stranu, když uvážíš, že to byl hráč, já nevím, s jakou cenovkou, tak pro takového hráče si Slavia ani s Tykačem v zádech na trh prostě nedojde. Dojdeš si pro kvalitu, ano, a tu kvalitu pak můžeš další prací vylepšovat, ale má to nějaké meze. V tomto případě byla možnost relativně bezbolestně zkusit tento gamble. Za mě asi taky blbost, které jsem od začátku nevěřil a dělal si srandu, že ten hráč bude trávit víc času v Edenu v mekáči než tréninkem, ale nemám problém s tím, že se to zkusilo. Zdravé kluby toto riziko taky podstoupily, pokud teda za zdravý klub označíme třeba ten Juventus, který Ihattarena též zkoušel. To riziko tam v zásadě je úplně minimální.

            • Re: Slavia: Síla se probouzí

              lantsmit     před 19 dny 03.10.2024 15:06 |  
              1 1

              Slavia ale nechtěla ani nepotřebovala kvalitu Ihattarena v tom jeho historickém TOPu. To by totiž byl takovej úlet, že by byl za týden pryč, pokud by se na něj dostal. Potřebovala a hledala kvalitu řekněme, jakou si později vyhodnotila, že pro ni má Cham. To je případ hráče, o kterém píšu, že si pro něj za standardních podmínek můžeš na trh dojít. Nebo třeba teď ten Ouma z Elfsborgu. Můžeme o ně reálně usilovat a kdybychom přihodili třeba jeden další milion EUR a tím toho hráče oproti jeho tržní hodnotě o něco přeplatili, tak bychom ho získali. Respektuju, že jsme to z dobrých důvodů neudělali, ale dojít si pro takové hráče s Tykačem v zádech lze a bude to ještě snazší, až budeme zase válcovat Evropu jako dřív a přitom důrazně bušit na dveře LM.

              A ta relativní bezbolestnost těchhle gamblů je termín velmi relativní. Když na někoho takového vsadíš, tak to vždycky něco stojí, čas, peníze a hlavně ztrátu příležitosti vsadit a pracovat s někým jiným, daleko perspektivnějším.

              • Re: Slavia: Síla se probouzí

                Lunaris     před 19 dny 03.10.2024 15:35 |  
                1 0

                Ale právě v tom byla přece ta výzva pokusit se ho do toho historického topu dostat. Nemyslím, že by do toho Slavia šla s vidinou, že bude mít nadprůměrného hráče, kterého si může koupit. Ty to stavíš do roviny, že si v té době ještě takového hráče koupit nemohla, já to spíš vidím tak, že byl záměr se pokusit ho dostat do topu. Že by pak zase brzy odešel, je věc jiná. Když by tu měl smlouvu, tak by tu nějakou dobu vydržel.

                • Re: Slavia: Síla se probouzí

                  lantsmit     před 19 dny 03.10.2024 16:05 |  
                  1 1

                  Koupit hráče jako Ihattaren v TOPu si koupit nemohla a ani v budoucnu koupit nemůže. Koupit hráče někde ve dvou třetinách cesty Ihattarena do toho TOPu si teď koupit může. Pokud bychom mířili na toho Ihattarena v TOPu, tak trvám na tom, že pokud by se tam dostal, což vždycky bylo šíleně nepravděpodobný, tak si okamžitě postaví hlavu a smlouva-nesmlouva bude chtít okamžitě přeletět minimálně do nějakého Tottenhamu. Pokud jsme mířili na to, že bychom ho dostali někam k těm dvěma třetinám jeho TOPu, tak by to smysl dávalo, ale tenhle stav je u takových lidí ještě míň pravděpodobný, že v něm nějakou dobu vydrží, než dosažení toho plnýho TOPu. Chtějí vždycky všechno a když to nemají, tak upadnou do stavu, že zase nemají vůbec nic.

                  • Re: Slavia: Síla se probouzí

                    kjandourek (admin)     před 19 dny 03.10.2024 16:14 |  
                    2 1

                    No tak my jsme zkoušeli dostat ho do půlky toho původního TOPu - i třeba s tím, že když to vyletí na původní úroveň, tak ho nebudeme držet na sílu - to ostatně platí u každého hráče...

                    • Re: Slavia: Síla se probouzí

                      lantsmit     před 19 dny 03.10.2024 16:26 |  
                      1 1

                      Půlka nebo dvě třetiny jeho TOPu, může být. V každém případě platí, co jsem k tomu psal. Obojí šíleně nepravděpodobný, přičemž ta půlka nebo dvě třetiny ještě víc než ten absolutní TOP.

                      Kdo jednou na tygrovi jede, už nesesedne... a když spadne, tak ho tygr sežere.... Každopádně ale ani potom na oslu jezdit nebude.

                      • Re: Slavia: Síla se probouzí

                        kjandourek (admin)     před 19 dny 03.10.2024 16:36 |  
                        2 1

                        Já myslím, že za pokus to stálo... podobně jako s Vorlickým - ten taky byl původně jinde... a teď se neví, jestli to vůbec ještě dá alespoň na úroveň naší ligy - z jiných důvodů než Ihattaren, ale byl to podobně "ztracený" případ.....

                        a stejně až přijde další takový pokus, nebudu ho zatracovat...

                  • Re: Slavia: Síla se probouzí

                    Lunaris     před 18 dny 03.10.2024 17:13 |  
                    1 0

                    V tomhle nejsme ve sportu, taky jsem to pokládal za něco, co se vážně nestane, zejména když se o to již pokoušeli jiní před námi, ale taky mi nějak extra nevadí, že se to zkusilo. Aspoň co se týče tohohle týpka, protože s ním se zpočátku do kádru nikdy nepočítalo. Víc mi to vadí u hráčů typu Vorlický či Hovorka, kteří mají za sebou neskutečnou anabázi různých zranění. Pokud je přítomnost takového hráče v kádru důvodem, že se na jeho post nepřivede další hráč, je to za mě chyba. Pravděpodobnost dalšího zranění u takového hráče je zkrátka příliš velká, aby si Slavia mohla dovolit risk, že pak bude dohrávat do přestupního období o jednoho hráče dole.

      • Re: Slavia: Síla se probouzí

        Maeden (přítel SN)     před 19 dny 03.10.2024 13:19 |  
        4 4

        Nejsem do detailu informován o jednáních s Kinským. Ale naprosto chápu, že po nákupu Staňka svojí budoucnost u nás neviděl a dělat dvojku se mu nechtělo. A že se prý nepotkaly finanční představy? S tím nemám problém už vůbec - jestli si někdo myslel, že bude vděčný za půl platu brankáře béčka, klubové trojky až čtyřky s problematickým přístupem a nadváhou, pak je problém úplně jinde než na straně Tondy.

        • Re: Slavia: Síla se probouzí

          kjandourek (admin)     před 19 dny 03.10.2024 13:48 |  
          12 0

          ne že bych do detailu, ale co jsem slyšel:
          Tondu si vyhlédl trenér brankářů Štěpán Kolář a dělal pro něj první poslední. Tonda měl nadstandardní smlouvu na kluka, co zatím do áčka nenakoukl, na každém hostování to fungovalo tak, že dva dny v týdnu trénoval se Slavií, s Kolářem konzultovali všechno.... byla s ním dohoda, že na jaře 2024 se prosadí v Pardubicích, v létě půjde na jednu sezónu do klubu s ambicí na poháry, Staněk tu odchytá rok a půl a v létě 2025 spolu utvoří dvojici, kdy si podzimní zápasy rozdělí na půl a v zimě 2026 tu Staněk bude dva roky a bude mít povoleno odejít do zahraničí.... a on se stane novou jedničkou... v té době mu bude 23 let, bude mít za sebou dvě celé sezóny v lize a půl sezónu ve Slavii...

          Co jsem slyšel, tak s tímhle byl Tonda srozuměn .... všechno bylo domluveno, byla připravena nová smlouva a najednou bác - nic z toho neplatilo.... přišel ten rozhovor Tondy do novin a hlavně tedy Ondřej Kolář byl z je jednání hodně rozčarovaný...

          Kluci si to vyříkali na soustředění, Tonda se omluvil, že to zase nebylo tak myšleno, znovu bylo všechno domluveno, smlouva připravena... a šup, zase bylo všechno jinak... a tohle se stalo asi třikrát....

          Já prostě nevěřím SportInvestu.... už od doby, kdy Pavlenka prohlásil, že pokud mu nebude umožněn přestup, požádá o přeřazení do béčka, protože nemůže garantovat kvalitu svých výkonů.... a následně Laštůvka, coby tedy vyhlédnutá náhrada (bohužel ze stejné stáje) dodal, že Slavii nepodepíše, dokud tu bude Pavlenka, protože by neměl jisté místo jedničky....

          Oproti tomu Staněk přicházel a prohlásil, že je mu úplně jedno, kdo mu bude dělat konkurenci, protože on si věří, že si post jedničky vybojuje - bez ohledu na to, jestli zůstávají Kolář, Mandous, či jestli hodláme přivést Donarumu....


          Komentář byl uživatelem upraven (03.10.2024 14:24) . Zobrazit původní komentář

          • Re: Slavia: Síla se probouzí

            Wulfstan (přítel SN)     před 19 dny 03.10.2024 14:07 |  
            5 0

            Nemá tam v té druhé řádce být Štěpán Kolář? Ondra snad ještě není trenér.

            • Re: Slavia: Síla se probouzí

              kjandourek (admin)     před 19 dny 03.10.2024 14:23 |  
              3 0

              To jsem kus blbce - a to jsem se tak soustředil na to, abych napsal správné křestní...

          • Re: Slavia: Síla se probouzí

            Maeden (přítel SN)     před 19 dny 03.10.2024 15:37 |  
            2 2

            Teď jde o to, co znamená "nic z toho najednou neplatilo". Chtěl odejít? Víc peněz? Přestup se zpětným odkupem, aby měl větší jistotu jinde?
            Jestli to dobře počítám, po dvou a půl letech se měl stát jedničkou.... když půjde všechno dobře. To mi jako umetená cestička a jistota pro kariéru hráče nepřipadá, nečekal bych ani nějakou výjimečnou loajalitu.

            Věřím, že Staňkovi to bylo jedno. Věděl, že zdravého ho Mandous ani Kolář ho z brány nedostanou ani smykem a zároveň berou pomalu stejný ranec jako on, takže na plat dalšího brankáře blížícího se jeho kvalitě jednoduše mít nebudeme, i kdyby padla podmínka, že by měl být Čech.

            • Re: Slavia: Síla se probouzí

              kjandourek (admin)     před 19 dny 03.10.2024 16:06 |  
              2 2

              Já myslím, že do toho zbytečně zapojuješ tu spekulaci o platu.... Chápu, že lidem leží v žaludku smlouva pro Koláře - osobně to prostě neřeším - máme tu finančního ředitele, máme tu ředitele klubu, máme tu majitele - ti si musí vyhodnotit, kolik si mohou dovolit komu dát....


              Pokud jsem slyšel dobře, tak byla připravena nová smlouva s tím, že v ní bylo všechno dle dohod a místo podpisu přišla odpověď: "nepodepíšu"... a rozjelo se nové kolečko jednání... ve finále je ta smlouva snad nejnáročnější, co kdy Slavia uzavřela s tím, že je v něm milion kliček kdy a za jakých okolností se co má a může stát - jak jsem koupil, tak prodávám...

    • Re: Slavia: Síla se probouzí

      Thorklaer (přítel SN)     před 19 dny 03.10.2024 11:59 |  
      8 36

      Karle, tebe speciálně mám všude skrytého/zablokovaného už dlouhé měsíce, protože seš toxickej lhář a manipulátor, který škodí svým kádrováním slávistické komunitě.
      Takže nečekej, že tu s tebou budu debatovat.
      Doufám alespoň, že to je tvůj tradiční grafomanský výlev na dvě A4.

      • Re: Slavia: Síla se probouzí

        Cygnus     před 19 dny 03.10.2024 12:10 |  
        11 3

        Here is the corrected version in Czech:

        Je mi tě líto. A blokuj každého, kdo s tebou nesouhlasí. Očividně ti chybí odvaha k diskusi.


        Komentář byl uživatelem upraven (03.10.2024 12:13) . Zobrazit původní komentář

        • Re: Slavia: Síla se probouzí

          Thorklaer (přítel SN)     před 19 dny 03.10.2024 12:27 |  
          4 26

          V pořádku. Já nemám problém diskutovat. Ale fakt ne s lidmi, kteří používají argumentační fauly, manipulují a lžou jako Karel. Ty v rámci duševní hygieny blokuju.

          • Re: Slavia: Síla se probouzí

            Cygnus     před 19 dny 03.10.2024 12:50 |  
            20 3

            Jak myslíš. Včera jsi neměl odvahu diskutovat s Lantsmitem, který měl podle mě zásadní postřeh. Místo toho, abys psal kolegům 'přesně tak jsem to myslel', stačilo by to vysvětlit sám. Lantsmit mi občas leze na nervy, ale nedá se mu upřít, že o fotbale přemýšlí, celkem rozumí a zásadně neomezuje své příspěvky na holé výkřiky, jako že vedení Slavie je amatérské, atd. Když, tak argumentuje.

            Samozřejmě je tvé právo si myslet, že Karel neargumentuje, manipuluje, nebo dokonce stále lže. Bylo by ale dobré, abys našel odvahu popsat, kde podle tebe nemá pravdu, nebo dokonce úmyslně lže.

            Vypustit nějaký prázdný výkřik do světa a blokovat je snazší než diskutovat a používat argumenty. Pritom jsem myslel, že jsme na diskusním fóru.

            • Re: Slavia: Síla se probouzí

              kjandourek (admin)     před 19 dny 03.10.2024 12:58 |  
              17 1

              Tu odvahu neměl nikdy - měli jsme několik diskuzí na jiné platformě, ale jakmile se dostal do úzkých, protože mu scházejí argumenty, tak protivníka označil za manipulátora a lháře a z diskuze utekl jako nedospělý kluk.... na Twitteru zablokoval polovinu slávistické komunity... a pak si pro jistotu zrušil profil...


              Komentář byl uživatelem upraven (03.10.2024 13:03) . Zobrazit původní komentář

            • Re: Slavia: Síla se probouzí

              Thorklaer (přítel SN)     před 19 dny 03.10.2024 13:07 |  
              2 19

              Promiň, ale to není o tom, že nemám odvahu. To je o duševní hygieně a o tom, že si cením svého času a nechci debatovat s lidmi, kteří neumí diskutovat slušně, používají argumentační fauly, manipulují.
              A holt s některými lidmi jako Karel mám letité zkušenosti a vím, co je zač, s jinými si dělám zkušenost a dle toho se zařídím.

              Ale prostě nebaví se s lidmi, kteří se neumí bavit slušně je zcela legitimní postoj.

              • Re: Slavia: Síla se probouzí

                Cygnus     před 19 dny 03.10.2024 13:24 |  
                17 0

                Jestli máš čas reagovat jen na příspěvky, které tě chválí, ale myslíš si, že reagovat na odlišné názory nebo připomínky od kolegů je jen ztráta tvého cenného času, tak to pro mě nevadí. Tím se ale jen sám zařazuješ do určité škatulky.

        • Re: Slavia: Síla se probouzí

          lantsmit     před 19 dny 03.10.2024 12:35 |  
          11 6

          Chybí tam taky základní odbornost, samozřejmě v mezích možností nás fanoušků, k vedení jakékoli věcné diskuse.

          A pak taky odpovědnost za to, co v rámci té diskuse, bohužel často i v tom sledovaném podcastu, plácá. O čemž svědčí jeho tradiční obrana: "nejsem žádnej odborník, je to jenom zábava, neberte to / se tak vážně." Což by bylo v pořádku, kdyby se tak i ty své názory bral on sám. A proto by mu nemohlo vadit, že se mu za ty nevážné, když v rámci "zábavy" vyjadřované názory a analýzy, zasmějeme, zpochybníme je nebo dokonce shodíme.

      • Re: Slavia: Síla se probouzí

        kjandourek (admin)     před 19 dny 03.10.2024 12:11 |  
        26 4

        Kdo dokáže respektovat cizí názor a diskutovat o něm, ten diskutuje... kdo to nedokáže, uráží a blokuje... :-)

        • Re: Slavia: Síla se probouzí

          ortevor     před 19 dny 03.10.2024 12:32 |  
          11 32

          Líbí se mi, jak bojuješ za názorovou pluralitu a svobodu vyjadřování myšlenek.
          Jen jsi zapomněl napsat, že správné názory jsou ty dostatečně servilní a nekriticky adorující klub a jeho představitele a jejich kroky. Snad tě páníček dneska pochválí a dostaneš kostičku jako hodný pejsek.

          • Re: Slavia: Síla se probouzí

            lantsmit     před 19 dny 03.10.2024 12:48 |  
            10 4

            Já v tom vidím především důraz na odpovědnost za obsah, i pokud jde "jenom" o názor. I ten musí být založen na pravdivých a ověřitelných faktech a jejich interpretace musí být správná a odpovídat realitě. To znamená, že nesmí být svévolná, zkreslená nebo zveličená natolik, že by vedla k jinému, nepravdivému či neobjektivnímu závěru.

          • Re: Slavia: Síla se probouzí

            kjandourek (admin)     před 19 dny 03.10.2024 13:34 |  
            23 1

            O Thorklaerovi a některých dalších si myslím věci, které by se ve slušných TV neměli objevit před dvaadvacátou hodinou... přesto nemám problém problém přečíst si jeho článek a napsat odpověď - odpověď znamená nejenom napsat co si myslím, ale zároveň názor podložit argumenty...

            není to tak složité...

            Z mého pohledu Slavia na loňskou ztrátu titulu zareagovala prací na novém systému.... na to jsem upozorňoval a dostával bídu jak od autora tohoto článku, tak od tebe - marně jsem snášel argumenty vypozorované na stadionu... vaše argumenty na zápasy, v nichž systém nezafungoval byly jediné: "Zápas jsme odchodili" a "Nehrajeme totální fotbal".... nedokázali jste odpovědět na jedinou otázku, jenom jste kritizovali každý krok, který Slavia udělala.....

            Teď vidíte, že Slavia jenom dál pokračovala v práci (neudělala žádnou z otoček, které jste požadovali) a dnes vidíme výsledek .... samozřejmě to nebude trvat věčně, zase soupeři v dnešní datové době najdou protizbraň... uvidíme, jestli to bude stačit na parádní sezónu, nebo se po pár zápasech něco zhroutí....

            Ale i nadále to pro mě bude známka toho, že vedení svou práci dělá dobře...

            i přes veškeré Tvoje výroky o servilnosti směrem k vedení a o tom, že mi někdo pohladí bradičku... (úžasný argument do diskuze - taky bych mohl použít větu, že od Thorklaera dostaneš pusinku, možná i dortíček, když ses ho jako věrný ocásek zastal, ale neudělám to - proč také že?)

    • Re: Slavia: Síla se probouzí

      Radek097 (přítel SN)     před 18 dny 03.10.2024 16:48 |  
      2 1

      Co je špatného na tom, aby tady hráč strávil pouze jednu sezónu, a pak odešel za lepším? Nebyl by první a ani poslední. Je to win-win pro všechny strany. Slavia zalepila díru po zraněném Staňkovi a našla skrytý diamant, zadarmo Kinský rovněž neodejde. Za mě to je nejkvalitnější český brankář v jeho věku od dob Čecha. Pro Kinského je Slavia skvělý mezikrok za zvučnějším angažmá. Má tu vše, ambice na titul, evropské poháry, snad i brzo nominace a první start za A-tým repre.
      Z TOP10 nejdražších prodejů ve Slavii bylo sedm z nich prodáno do roku a půl od jejich příchodů (DJurásek, Král, Sima, Bah, Sor, Zima a kuchta), ti co tady strávili více času byl Coufal (2 roky), Souček (2,5 roku od posledního hostování ve Slovanu, jinak čtyři, pokud bych bral i dobu před Slovanem) a Ngadeu (3 roky).
      Mimochodem Diouf nenahradil zraněného Zmrzlého okamžitě, jelikož v základu proti Slovácku byl Bořil, který je aktuálně druhý nejvíce vytěžovaný hráč z pole. Až zranění Vlčka dopomohlo Dioufovi do základu, jelikož byl Bořil stažen na stopera.

      • Re: Slavia: Síla se probouzí

        kjandourek (admin)     před 18 dny 03.10.2024 17:02 |  
        4 0

        Tak úplně špatně asi ne, ale přeci jenom si člověk představuje, že ten klub se buduje s nějakým výhledem... ne tak, že zapracuješ hráče a on ti za rok zamává....

        Prodej každého z těch hráčů byl brán celkem pragmaticky, že tedy za něj byly nabídnuty takové peníze, že se to Slavii vyplatí... mě spíše straší hráči jako Lüftner, Barák, nebo Pavlenka...

        • Re: Slavia: Síla se probouzí

          Radek097 (přítel SN)     před 18 dny 03.10.2024 17:26 |  
          0 1

          Však to už bude zdráv Staněk, takže to může pěkně navázat. Určitě se ale nestane, že budou oba součástí A-týmu, buď jeden anebo druhý.
          Za těch sedm let se situace dost změnila. Na tu dobu byly i dobré prodeje tebou tří vyjmenovaní. Byly to vlastně první cenově zajímavé prodeje do zahraničí pod novým vedením. U Lüftnera to byla naivita sportovního vedení, když mu tam dali nízkou klauzuli, o Barákovi se to vědělo půl roku, takže jsme měli prostor si někoho najít.

          • Re: Slavia: Síla se probouzí

            kjandourek (admin)     před 18 dny 03.10.2024 17:31 |  
            3 0

            Trochu si troufnu nesouhlasit - ani jednoho jsme pustit nechtěli - Barák si (prý) přestup u Tvrdíka přímo vybrečel... Pavlenka potom vyvzdoroval za pomoci sport Investu, když se vysloveně postavil proti Slavii, prohlášením, že pokud mu nebude přestup umožněn, žádá o přeřazení do béčka s tím, že nemůže garantovat svou výkonnost.... následně vše ještě zvýšily požadavky Laštůvky, kterého zastupoval taktéž SportInvest s tím, že nepodepíše dokud nebude hotový přestup Pavlenky...

            A o tom, so tatáž firma předvedla v případě Bucha nemá smysl ani mluvit...

            • Re: Slavia: Síla se probouzí

              Radek097 (přítel SN)     před 18 dny 03.10.2024 18:20 |  
              0 0

              I přesto máme ze SI Holeše, Ševčíka, Pecha, Kričfalušiho jsme prodali se zpětnou opcí do Teplic a o několik dalších jsme ze stáje SI, měli zájem v průběhu let a to včetně tohoto léta. Takže rozhodně s nimi spolupracovat jde.
              Někdo tu kvalitu a ambicí jít ven má, tak jde prostě za svým. Někdo ne a tak tady stráví třeba i půlku kariéry. Jinak pozice brankáře je zcela odlišná od zbytku týmu, jelikož můžeš klidně rok prosedět na lávce jako třeba Markovič ač nebyl o nic horší než Letáček.
              Jasně, ne vždy to je úplně fér, ale kariéra profesionálního sportovce je krátká. Takže já to z jejich pozice chápu, ale rozhodně nemá být cílem, aby hráč měl v zájmu potopit svůj klub. Třeba rozhovor Kinského do médií, to je do učebnice, jak by to vypadat nemělo. Ale musí se, jako v každém páru, najít nějaký kompromis, ze kterého obě strany budou těžit, i když ne rovnoměrně.

  10. Re: Slavia: Síla se probouzí

    Srdcar114     před 19 dny 03.10.2024 10:42 |  
    3 0

    V nedávné době jsme goly v první půli moc nedávali, teď je dáváme,což je velmi dobré.Klíčové je,aby se už nikdo nezranil.Nejhorší by to bylo v obraně, Vlček už asi v letošní lize hrát nebude.Bylo by dobré,kdyby za chvilku přišel Ogbu.
    ,

    ,,

  11. Re: Slavia: Síla se probouzí

    Flame     před 19 dny 03.10.2024 15:05 |  
    2 0

    Zdravím všechny,

    sraltu nám píská ten cik-cak jako loni!

    • Re: Slavia: Síla se probouzí

      Slávista 51     před 18 dny 03.10.2024 16:48 |  
      0 1

      Takže hlavně se nenechat od těch provokatérů simulantů - vyprovokovat,
      červenat se když tak musí u soupeřů.

  12. Re: Slavia: Síla se probouzí

    Thorklaer (přítel SN)     před 19 dny 03.10.2024 15:51 |  
    5 17

    Jen pár slov k zamyšlení pro všechny.

    Máme pár hodin do velkého evropského zápasu, na který se všichni těšíme. Článek je dle mého názoru pozitivní a chválí posun současné Slavie.

    Ale stejně se tu rozjede obří hejt, osobní útoky, a štěpí se fanoušci Slavie. A pak titéž lidé volají po volné diskusi a respektu k různým názorům (ale ještě nedávno jim vadilo jakékoliv kritické slovo).

    Pořád je to tu fanouškovská diskuse a ne nějaká sekta s jediným správným názorem. Přijde mi zcela v pořádku kriticky pojmenovat problém a pochválit, když se věci zlepší.

    To teď může mít radost a psát pozitivní články jen člověk, který nikdy neřekl v předchozích měsících nic pozitivního a jen chválil? A ostatní se musí na pranýři zpovídat? To nezní moc svobodomyslně ani demokraticky.


    Komentář byl uživatelem upraven (03.10.2024 15:51) . Zobrazit původní komentář

    • Re: Slavia: Síla se probouzí

      martyni (přítel SN)     před 19 dny 03.10.2024 16:08 |  
      8 0

      Já jsem se ztratil v tom, kdo tedy nemá respekt k různým názorům, jestli ten, komu vadí, že někdo kritizuje, nebo ten, komu vadí, že někdo nekritizuje. Jestli je tedy správné kritizovat nebo nekritizovat. Podle mě se nikdo nevyhne konfrontaci s tím, co tu napíše, ať už píše pozitivně nebo negativně, vždycky bude zkoumáno, jestli vychází z faktů, jestli jsou jeho myšlenkový postupy logický, jestli fotbalu rozumí, apod. Docela mě mrzí, jak se do sebe pouštíte, ale je asi otázka na vás a vaše ega, pardon.

    • Re: Slavia: Síla se probouzí

      mis3     před 19 dny 03.10.2024 16:36 |  
      16 2

      ty jsi konkrétně napsal tohle: "... seš toxickej lhář a manipulátor, který škodí svým kádrováním slávistické komunitě." takže kdo tu rozjíždí hejt a osobní útoky?

      • Re: Slavia: Síla se probouzí

        Lunaris     před 18 dny 03.10.2024 17:04 |  
        10 3

        Přesně tak, příspěvek dalšího pisatele byl pak o kostičce cukru a hodném pejskovi. Kjandourek napsal faktické poznámky k věci a dočkal se osobních útoků, přičemž jeho největším útokem byla hláška, že na něj něco působí úsměvně. Aspoň tak to působí na mě, historii twitterové a jiné komunikace samozřejmě neznám.

      • Re: Slavia: Síla se probouzí

        Alanor (admin)     před 18 dny 03.10.2024 17:13 |  
        5 9

        https://slavistickenoviny.cz/clanek/16193-Slavia-Sila-se-probouzi#komentar-1035036

        No, Karel v tomto příspěvku. Naprosto beru jeho výtky k článku, ale pod ně pak napsal svůj čistej hejt na autora, což se nedělá a je to argumentační faul. Všechno ostatní, tedy i ten toxický lhář a manipulátor apod. byly až poté pod vlivem reakce z tohoto osobního útoku. Taková je realita, můžete si to snadno ověřit na časech přidání příspěvků.

        • Re: Slavia: Síla se probouzí

          kjandourek (admin)     před 18 dny 03.10.2024 17:27 |  
          9 0

          Je zvláštní, že to napíše člověk, který v tom příspěvku říká, že má mé příspěvky zneviditelněné.... takže to napsal, aniž by vůbec věděl, co jsem napsal já - zřejmě by to napsal, i kdybych mu článek pochválil, ne?

          • Re: Slavia: Síla se probouzí

            Alanor (admin)     před 18 dny 03.10.2024 17:41 |  
            2 8

            Dá se předpokládat, že si ty příspěvky přečetl, když na to reagoval.

            Každopádně to nic nemění na tom, že se tu do té doby řešil fotbal, než sis ty musel vylít své osobní antipatie vůči dotyčnému. Teď jsou z toho jen úplně zbytečné dohady na osobní bázi, kdo co kdy řekl.

            • Re: Slavia: Síla se probouzí

              kjandourek (admin)     před 18 dny 03.10.2024 17:49 |  
              8 1

              Já jsem si dal den odstup, když jsem tady tuhle věc viděl... a pak jsme vypěnil, když jsem viděl, jak nechutně se chová k Sokratovi... a stejně jsem striktně oddělil dva příspěvky - jeden k diskuzi a druhý taky jako osobní... .

              Je zvláštní, že okamžitá reakce na mě přišla pod ten k diskuzi...

              • Re: Slavia: Síla se probouzí

                Alanor (admin)     před 18 dny 03.10.2024 17:55 |  
                0 10

                Já k tomu jen dodám, že Thorklaer autorem té hlášky o Chorém není. Takže je trochu smutné, že se to omlátí o hlavu jemu a když pak podle toho zareaguje, tak je to vnímáno jako záminka k osobnímu útoku.

                Za mě fakt zbytečné si tu vyřizovat domnělé křivdy z minulosti (bohužel mi taky nedalo se do toho v reakci nezapojit). Přitom to mohla být zajímavá debata. Protože ten vzestup po reprezentační pauze je tak enormní, že stojí za to se pobavit, čím to je, že to do sebe takhle zapadlo, když kromě domácích zápasů s Lille a asi i Unionem byly ty předchozí výkony skoro bych i řekl jen na polovině kvality těch současných.


                Komentář byl uživatelem upraven (03.10.2024 17:56) . Zobrazit původní komentář

                • Re: Slavia: Síla se probouzí

                  kjandourek (admin)     před 18 dny 03.10.2024 17:59 |  
                  9 1

                  Tady si musím stát za tím, co jsem napsal - byli tam tři lidé, jeden řekl něco, co považuji za hranou... a ty další dva měli mít koule na to aby mu řekli, že tudy by ta diskuze jít neměla... pokud to ani jeden neudělal a ještě se tomu hihňali, je to pro mě stejný, jako kdyby to řekli sami...

      • Re: Slavia: Síla se probouzí

        Thorklaer (přítel SN)     před 18 dny 04.10.2024 11:25 |  
        2 6

        Tak si to přijdi chronologicky, kdo s čím začal. Karel mě začal urážet v osobní rovině první. A to zdaleka ne poprvé a zdaleka ne jen na SN.

        • Re: Slavia: Síla se probouzí

          mis3     před 17 dny 04.10.2024 20:31 |  
          3 0

          Mě je to jedno, všichni se tu chováte jak malí haranti. Ale je pokrytectví si stěžovat na urážky a osobní útoky, když píšeš tohle.

  13. Re: Slavia: Síla se probouzí

    martyni (přítel SN)     před 19 dny 03.10.2024 16:01 |  
    26 2

    Hele Thorklaere.. vážím si toho, že jsi tomu věnoval čas sepsal jsi pro nás svoje úvahy.. ale nezlob se, prezentovaný důvody, proč se nyní daří, ačkoli to pro mnohé na začátku sezony vypadalo, že to nepůjde, mi přijdou málo přesvědčivý. Chybí mi tam zásadní věci: 1) konsolidace kádru, nikdo z důležitých nemusel odejít, 2) zdravé opory, co mají natrénováno - Zafeiris, Provod a spol. jsou v pořádku a v plné síle, 3) Mnohokrát kritizované posilování kádru nakonec nebylo vůbec špatné - Zima, Chorý a Diouf (ok, ten nebyl kritizován) jsou naprosté trefy, a to říkám i s vědomím několika méně přesvědčivých výkonů Zimy na jaře, kdy ještě nebyl úplně ok. Věřim, že stejně dobrej bude i Lingr. 4) Štěstí určitě nějaký bylo, ale Dioufa se to sotva týká, jeho kvalita by se na hřišti stejně projevila, i kdyby se Zmrzlý nezranil, Zmrzlý neměl jistý místo v sestavě, naznačovat, že trenér je klikař, že vlastně některé hráče nechtěl hrát, ale ti se navzdory tomu prosadili, mi přijde nefér. U Kinského to bylo štěstí v neštěstí, ok, Tonda se jeví ještě líp, než Staněk, ale kdyby tu byl zdravý Staněk, taky by nebyl brzdou naší hry. 5) Tím, že máme zdravé opory ve formě a kádr dobře posílil, nepotřebujeme tolik hráče, kteří byli spíše na hraně sestavy (van Buren) nebo jejichž výkonnost už šla trochu dolů (Ševčík).

  14. Re: Slavia: Síla se probouzí

    Marwek23 (přítel SN)     před 18 dny 03.10.2024 17:46 |  
    6 15

    No já se nestačím divit těm komentářům tady. Místo toho, aby se ocenil pozitivní článek o kvalitě naší hry a výsledků, řeší se tu to, že se někdo zasmál tomu, že je Chorý debil. Pamatuju si, jak se mezi fanoušky nadávalo na Součka, Suchého, Zmrhala, Dostála, Jablonského...na naše odchovance a mnozí nad tím ani nemrkli okem! A vám tu teď vadí tenhle výkřik na žoldáka, který dříve na Slavii plival. Jako vím, že lidi zapomínají - ať už schválně, nebo omylem, to je jedno...ale nechte aspoň těm, kteří si pamatují - právo na jejich názor! Fakt začínám chápat, proč Quelhar s kluky už tomu nechtějí věnovat tolik ze svého volného času, když musí jen chválit a jakákoliv výtka či přešlap jim bude zpětně opakovaně vytýkán.

  15. Re: Slavia: Síla se probouzí

    Snivec     před 18 dny 03.10.2024 18:16 |  
    2 0

    Jako malé děti, ještě si budeme ukazovat, kdo co kdy napsal, nebo kdo koho má zablokovanýho, když to dělal Colin nebo doktor, ok, ale admini, co pak budou dělat normální smrtelnici :)

  16. Přátelé, kamarádi

    Flame     před 18 dny 03.10.2024 18:45 |  
    1 0

    Zdravím všechny,

    jsem v rozpoložení mysli jako když mi bylo pět let před Vánocemi. Přijde Ježíšek nebo ne?

    Máme před sebou dva zápasy, které hodně ukáží a věřím, že potvrdí vzestup formy i správnost cesty k titulu.

    Možná je dobře, že si to tady všichni vyříkali, tedy vypsali. Snad to bude výzva k toleranci a schopnost nejenom

    prezentovat svoje názory, ale přijmout názor druhého a případně svůj postoj k dané věci částečně korigovat.

    Ostré reakce a repliky si ponecháme na sralťany a spolu se budeme respektovat.

  17. Chorý

    alois_veliky (admin)     před 18 dny 04.10.2024 10:47 |  
    12 8

    Tak já kousnu do toho kyselého jablíčka, které se tady různě přehazuje. Větu, že Chorý je debil, jsem v podcastu řekl já a zkusím to trochu vysvětlit. V první řadě bych ale chtěl poprosit, aby veškerý hněv s tím spojený padal na moji hlavu a ne na quelhara a Thorkalera, kteří tam seděli se mnou a jejich provinění spočívalo v tom, že mě neokřikli. Taková reakce by se podle mě do podcastu nehodila a myslím, že tam nesedíme kvůli tomu, abysme se vzájemně napomínali. Každý tam dostává prostor říct svůj názor bez nějakých odsudků. Já jsem řekl svůj, v tomhle případě asi dost nešťastnou formou.

    Souhlasím s těmi, kteří píší, že o vlastních hráčích by se fanoušci takhle vyjadřovat neměli, navíc na takovéhle platformě. Já naše hráče vždycky hájím a považuju si jich, ale Chorý je tak trochu speciální případ. Ještě v minulé sezóně bychom se asi všichni shodli, že kromě Kuchty a Krejčího bychom v lize jen těžko hledali méně sympatického hráče. Nevyčítám Tomáši Chorému jeho bojovnost, která někdy jde až na hranu, mnohem víc mi vždycky vadilo jeho nesportovní chování překračující rámec této bojovnosti. Jistě si všichni vzpomeneme na případy vyloženě zákeřné hry, údery loktem, ale i zcela zjevnou snahu soupeře zranit jako v případě Sorensena. Kromě toho mi vyloženě pilo krev i jeho další chování na hřišti - opakující se simulace, provokace, řvaní na rozhodčí atd. Suma sumárum byl pro mě Tomáš Chorý vždycky symbolem hráče, který mi do obrazu a hosnot Slavie neseděl, nechtěl bych ho u nás a vyloženě jsem ho neměl rád. S takovýmhle nastavením jsem samozřejmě nemohl vítat ani jeho příchod do Slavie a nedokázal jsem ze dne na den přepnout do módu, že to všechno, co jsem popsal, mi najednou nevadí a přivítat ho s otevřenou náručí. Kauza s Jude Slavie a rozhovor o sparťanském srdíčku už byla jen taková třešnička na dortu. Svůj postoj jsem vyjádřil tak, jak jsem vyjádřil, za což se dodatečně omlouvám. Tím spíš, že tahle forma zcela zastínila ten point, o který mi šlo - že si myslím, že by hráč neměl mít bianco šek u fanoušků jen proto, že přijde do jejich klubu a že nespokojenost fanoušků s konkrétním příchodem je zcela legitimní a mají právo ji dát najevo.

    Teď k trochu jiné části toho příběhu. I když moje výhrady k minulému chování Tomáše Chorého přetrvávají a nikdy to nebude můj oblíbenec, musím uznat, že to, jak se doposud postavil k angažmá ve Slavii, si zaslouží respekt. Odhlédněme od toho, že je herně platný (a to mnohem víc, než bych čekal) - že je dobrý fotbalista, jsme věděli. Musím ale ocenit i změnu v jeho chování. Zatím ve Slavii neměl jediný moment, kdy by nechal problesknout to své plzeňské já. Soustředí se na svoji hru, nehraje zákeřně, neprovokuje, skoro nesimuluje. Všechnu svoji sílu a energii věnuje tomu, aby pomohl Slavii, což samozřejmě oceňuji. A ač nerad, musím mu přiznat i to, že jak se postavil k penaltě proti Plzni a i následné oslavě chtělo koule a zasluhuje respekt. Od toho zmiňovaného podcastu uběhl už měsíc, během kterého Tomáš Chorý postupně vylepšoval svůj obraz. Mně osobně asi ještě bude nějaký čas trvat, než mu "odpustím" jeho dřívější chování, ale už teď na něj koukám jinak než pár týdnů zpět.

    P.S. Bohužel musím zmínit i to, že kjandourek tady v diskuzi manipuluje a lže, což mě mrzí o to víc, že když jsme se setkali osobně, vždycky mi přišel fajn a dobře se s ním mluvilo. Ani quelhar, ani Thorklaer nebo kdokoliv z účastníků podcastu dlouhodobě nevolá po vyhazovu trenéra nebo vedení klubu. Mrzí mě, Karle, že chceš každou kritiku dění v klubu rámovat tak, že ti kritici nejsou skuteční fanoušci, nepřejí Slavii úspěch či ji dokonce nemají rádi. Je to od tebe podpásovka a je mi to líto. Já osobně mám ze změny po Lille obrovskou radost a užívám si každý zápas. Nekažme si to vzájemným rozesíráním mezi sebou.

    • Re: Chorý

      Kara (přítel SN)     před 18 dny 04.10.2024 11:07 |  
      5 2

      Mám ve vztahu k Chorému hodně podobný vývoj, takže podepisuju. A je mi fakt smutno z toho, jak se tu kádrují názory, to fakt neprospívá nikomu.

      • Re: Chorý

        lantsmit     před 17 dny 04.10.2024 17:31 |  
        6 5

        Názory se nekádrují, ale vyvracejí. Že na to jejich původci neumějí reagovat jinak, než sarkastickým zlehčováním těch svých názorů, urážením se, úprkem nebo blokací, je věc druhá.

    • Re: Chorý

      Thorklaer (přítel SN)     před 18 dny 04.10.2024 11:23 |  
      6 7

      Pod to bych se jen podepsal.

      Nemyslím si, že výhrady k Tomášovi Chorému byly nesmyslné či dokonce vylhané, to jsou věci, které se staly. Ale je fér uznat a píšu to i v článku, že je platný, bojuje za Slavii, nemá zadne kontroverze a zkraty.
      Mně přijde zcela v pořádku mít zpočátku výhrady, a pak po čase uznat, že si "odpracoval", dře pro Slavii.

      A ten poslední odstavec je zcela výstižný. Je fakt smutný nejprve měsíce šít do každého kritika, a pak to samé uspořádat, když tentýž člověk chválí zlepšení. Tomuhle přemýšlení nerozumím.
      Myslím si, že je v pohodě se neshodnout s každým, není ani potřeba každého přesvědčit o své pravdě. Ale měli bychom začít bojovat proti tomuhle štěpení komunity. Pořád jsme fanoušci jednoho klubu.
      Už tu nechci dál rozjíždět nejakou válku, tak jen dodám, že já jsem se tu nikde o Karla ani slovem neotřel a vůbec si ho nevšímám. A k reakci mě donutil až ten jeho výlev v osobní rovině, který se ke mně (kupodivu) dostal.

    • Re: Chorý

      Boo_SKS     před 18 dny 04.10.2024 11:27 |  
      1 0

      Také podepisuji.

      • Re: Chorý

        Hojik     před 18 dny 04.10.2024 12:52 |  
        2 2

        "v tomhle případě asi dost nešťastnou formou". Stačilo vynechat "asi".Vyřčené slovo ani párem volů nevrátíš!" anebo také "Mluviti stříbro, mlčeti zlato!!

    • Re: Chorý

      Egon     před 18 dny 04.10.2024 15:09 |  
      2 0

      Ty asi naživo působíš taky trochu jinak a vsadím se že Chorýmu bys to do očí neřekl ´ˇ.

    • Re: Chorý

      kjandourek (admin)     před 18 dny 04.10.2024 15:30 |  
      7 5

      Na rovinu: šoupli jste si mě do skupiny někdy loni v září... chvilku jsem byl nadšený, že si můžu o fotbale, o taktice, o hře a o Slavii jako takové povídat "mezi svými" - bez lidí, které si tady na fóru vykoledovali černou kartu a jim podobným....
      někdy v listopadu jako by někdo otočil vypínačem jsem koukal jako z jara .... u některých lidí jsem byl jenom zklamaný z toho, že tváří v tvář se chovají úplně jinak, než v anonymitě diskuze - nota bene diskuze, u které si jsou tak nějak jistí, že se nic nedostane na volný internet, takže si neberou servítky... Ta žluč, zloba, věčné posmívání se a dehonestování každého kroku vedení SKS mě vážně vyděsila...

      U Thorklaera, který si v tom vážně liboval, mi bylo jasné, že s ním si tedy dvojdomek nepostavím... někdy v únoru jsem znechuceně diskuzní skupinu opustil s myšlenkou, že čím větší vzdálenost mezi námi bude tím lépe - ideální by bylo, aby se nacházel úplně v jiném vesmíru....

      A teď se tu dozvím, že se mnou má "LETITÉ" zkušenosti.... šikovný kluk, když je dokázal nabrat během asi tří měsíců...

      A potom někoho obviňujte z lhaní a manipulování...


      Komentář byl uživatelem upraven (04.10.2024 15:30) . Zobrazit původní komentář

      • Re: Chorý

        alois_veliky (admin)     před 18 dny 04.10.2024 15:50 |  
        10 7

        Teď mi dochází, že možná lžeš a manipuluješ nevědomě, že ve tvé hlavě se to odehrávalo tak, jak popisuješ a skutečně jsi tomu uvěřil. Ostatní můžu ubezpečit, že žádná žluč, zloba ani věčné posmívání se opravdu nekonaly. Láska ke Slavii je to často to jediné, co nás spojuje nejen tady, ale i v jiných diskuzích. S většinou lidí se dá o Slavii normálně bavit a třeba i kriticky, s tebou bohužel už ne, hledáš tam něco, co tam není. Žij si v tom dál, já už se debatám s tebou budu vyhýbat. Měj se krásně.

        • Re: Chorý

          kjandourek (admin)     před 17 dny 05.10.2024 11:17 |  
          8 2

          Je zajímavé, že podobně lehce, jako jsi pronesl výrok o Chorém, dokážeš někoho osočovat ze lží...

          Takže mi chceš naznačit, že se vše odehrávalo v mé hlavě... že veškeré hlášky, se kterými jsem nesouhlasil vlastně byly neškodné a já jsem za tím viděl něco co není? To je klidně možné....

          Ale taky je možné, že to je přesně obráceně - že ty sis ve své hlavě věty, které mě se nelíbily, upravil tak, že vlastně jsou pouze neškodné....

          Vždyť se podívej, co jsi vyvolal tady:
          1. Pronesl jsi nevhodný výrok.... uvědomoval sis, jak je nevhodný a jakou to vzbudí reakci? Asi ne, jinak bys ho vůbec nepoužil....

          2. Když se objevily první reakce, vůbec Tě nenapadlo přihlásit se k odpovědnosti... Co sis myslel? Že je to pořád jenom takový neškodný vtípek, na který se zapomene? Nebo že ten, kdo ho vnímá jinak než jako neškodný, to vidí jenom ve své hlavě a lže?

          3. Až teď - asi po měsíci, kdy jsi viděl, že na ten výrok lidé nezapomněli a dávají ho za vinu někomu jiného, jsi projevil nějakou sebereflexi a přiznal se k tomu.... ještě kdyby ses přihlásil a omluvil hned pod diskuzí u toho článku, kde to zaznělo, bych nějaké sebereflexi věřil....


          A teď když to máme takhle pěkně seřazené si řekni, kdo z nás dvou si upravuje realitu....

      • Re: Chorý

        quelhar (admin)     před 17 dny 04.10.2024 16:53 |  
        10 6

        Já myslím, že ten "vypínač", kdy to celé začalo jít do háje, se dá celkem lehce identifikovat. Z mého pohledu to mělo tři fáze.

        1) Schůzky jisté skupiny fanoušků, které jsi členem, s Jakubem Splavcem - a s tím spojený start narativu (do té doby neviděného), že kdo nepodporuje vedení ve všech krocích, které udělá, je ve skutečnosti proti Slavii (pátá kolona, užitečný idiot Sparty a deníku Sport, atd.)
        2) Příchod Ihattarena
        3) Příchod Zimy

        Událost 1) vytvořila podhoubí k tomu, aby události 2) a především pak 3) byly tak výbušné, aby se lidé, kteří do té doby byli schopni spolu normálně komunikovat, přestali snášet a bylo pro ně obtížné spolu vůbec komunikovat.

  18. Re: Slavia: Síla se probouzí

    KurdtK     před 18 dny 04.10.2024 11:40 |  
    8 0

    Ač se osobně spíše přikláním k argumentům pana Janďourka, tento způsob okopávání kotníků z obou stran mi přijde dost nešťasntý a hlavně pro Slavii, kterou všichni milujeme, přímo škodlivý. Pánové, zkuste hodit ega stranou a už se na to vykašlat, není to k ničemu.

    • Re: Slavia: Síla se probouzí

      lantsmit     před 18 dny 04.10.2024 14:16 |  
      1 3

      Není to k ničemu. Je to pořád relativně slušně vedený "souboJ" o podobu toho, zda se tady budeme o Slavii spíš bavit (ve smyslu plytké zábavy) nebo informovat (ve smyslu co nejvíce se přiblížit objektivně pravdivým informacím a ty pak společně co nejsprávněji interpretovat). Ani jednomu z těchto přístupů nelze upírat právo na existenci a jejich zcela svobodné projevy tady. Je ale nezbytné, aby tak nějak všichni věděli, kdo je kdo, s čím sem do diskuse přichází a čím do ní přispívá. Ty dvě skupiny se přitom můžou relativně snadno navzájem ignorovat. Když samozřejmě není třeba, aby se jedna druhé vysmívala. Jako je to teď a přiznávám, že se toho do značné míry účastním i já. Ale pro mě je to vědomě používaný nástroj, jak vyvolat potřebnou pozornost, aby k tomu uspořádání poměrů tady na fóru časem došlo. V dnešním dezinformačním světě je důvěryhodnost zdroje naprosto klíčovým nástrojem pro kvalitní zpracování informací.

      "Pokud je zdrojem informací člověk, který má prokazatelně odbornou znalost dané problematiky a dlouhodobě se osvědčil jako důvěryhodný, získává čtenář jistotu, že informace, které přijímá, byly řádně ověřeny a správně interpretovány. Důvěryhodní novináři nebo odborníci, kteří si získali svou reputaci přesností, objektivitou a transparentností, poskytují nejen fakta, ale také kontext, což je klíčové pro pochopení složitých otázek.

      Takový člověk má schopnost pro své čtenáře filtrovat neověřené, nepodstatné nebo zavádějící informace, které by mohly čtenáře zmást. Zároveň dovede interpretovat informace objektivně, bez osobních či ideologických zkreslení. Důvěryhodný novinář nebo odborník se neřídí osobními předsudky ani nepodléhá senzacechtivosti. Prezentuje informace tak, aby čtenář mohl získat celistvý pohled na danou věc, aniž by byl manipulován jednostrannou interpretací. Při práci s informacemi se také opírá o více zdrojů, aby se vyhnul chybným závěrům.

      Já osobně tady takové lidi hledám a zároveň se snažím jedním takovým být. Ostatní mají právo se mi za to vysmát, ale možnost uplatňovat tuhle snahu mi upřít nemůžou. Zároveň tím nechci obtěžovat ty, kteří sem přicházejí hlavně nebo pouze za tou jednoduchou zábavou, odreagovat se apod. Tak si prostě jenom otevřeně řekněme, resp. přiznejme, kdo kde stojí. Tohle moje hledání relevantních informací tady je dáno samozřejmě hlavně tím, v jak tristním stavu se ta oficiální sportovní novinařina dlouhodobě nachází.

  19. Re: Slavia: Síla se probouzí

    PahaAhma     před 17 dny 04.10.2024 17:40 |  
    11 0

    Hmmm... Velice zajímavá sonda do nitra redakce, potažmo vás dalších hochů, co spolu mluví (nebo teď už moc nemluví).
    Zároveň jsem dost zklamanej, moje iluze dostaly trhliny. Doteď jsem vás bral všechny (adminy SN, ale i podcastery MNF) jako velký sympaťáky, co by se pro Slavii roztrhli, žijou pro ní a táhnou - byť s rozdílnými názory a postoji - za jeden provaz.
    Vlastně mi je dost smutno. Mám vás "rád" všechny, za to co dobrovolně a zadaxa pro Slavii děláte. Pravda, dost "žeru" Karla za jeho neuhasitelnej optimismus, ale to, že s někým víc souhlasívám, neznamená, že ostatní míň respektuju a obdivuju za jejich práci.

    Tak si říkám: kluci, tohle mělo zůstat za zavřenými dveřmi...

    • Re: Slavia: Síla se probouzí

      alois_veliky (admin)     před 17 dny 04.10.2024 18:40 |  
      2 0

      Asi máš recht.

      • Re: Slavia: Síla se probouzí

        Cygnus     před 17 dny 05.10.2024 15:40 |  
        13 1

        PahaAhma má recht a je dobré, že to uznáváš – bylo by však ještě lepší, kdybys vynechal slovíčko „asi“. Přiznám se, že mě zrovna od tebe překvapilo, když jsi v podcastu použil tento výrok na adresu Tomáše Chorého. Na základě tvých příspěvků na SN jsem tě vnímal jako vyrovnaného člověka, který má nadhled. Po natáčení podcastu klidně můžeš u piva s kolegy vtipkovat nebo si od plic zanadávat na hráče či ostatní, ale když jde o veřejné vystoupení, které poslouchají stovky fanoušků, měli by admini dbát na slušné a příkladné chování.

        Bohužel, právě kvůli častému hrubému vyjadřování diskutujících na SN někteří kolegové, kteří se na SN dříve cítili jako doma, přestali přispívat. Jak už bylo několikrát řečeno, dnes raději zůstávají jen pasivními čtenáři, místo aby se aktivně zapojovali.

        Při vyhlášení vítězů Tipovačky bylo zmíněno, že se jí účastnilo přes 700 fanoušků, což znamená, že zde každý týden sleduje dění velké množství lidí. Kde zůstali kolegové jako Borris, Edwardtheiron, Honzah, Jáchym, Sasky, Ferguss, Fulham, Pepino, Betynka, Vlk, Harvey a mnoho mnoho dalších? Samozřejmě že nepřestali být Slávisté. Není tedy škoda, že se tato většina už neúčastní diskuze tak, jako tomu bylo v minulosti, a že nyní přispívá jen hrstka diskutujících?

        Pro mě byl zlomový okamžik fanatický výkřik Alanora o „lidském odpadu“. To je pro mě naprosto nepřijatelné a považuji to za absolutní dno. Admini by měli být vzorem a stát si za tím, co veřejně proklamují. Mimochodem, stále máme na titulní stránce uvedený kodex slušného chování na SN, kde se výslovně uvádí, že hráči se nemají urážet. Platí snad pro adminy výjimka? Mohou tato pravidla porušovat?

        Admini svým chováním nastavují mantinely diskuze na těchto stránkách – určují, co je přijatelné a co není. SN se stal divokým západem bez pravidel, a to je velká škoda. Je sice pěkné mluvit o principech fair play a slušného chování, jak je zakladatelé Slavie krásně formulovali, ale důležitější je tyto principy také dodržovat.


        Komentář byl uživatelem upraven (05.10.2024 16:00) . Zobrazit původní komentář

    • Re: Slavia: Síla se probouzí

      Thorklaer (přítel SN)     před 17 dny 04.10.2024 19:13 |  
      0 13

      Tak já si myslím, že tu nikdo nechtěl takový flamewar spustit. Ale pak přišel Karel se svými dvěma komentáři, na které si holt každý musí udělat názor sám.
      Za sebe říkám, že jsem jen napsal článek, kterým jsem chtěl vyjádřit radost nad děním posledních týdnů.


      Komentář byl uživatelem upraven (04.10.2024 19:22) . Zobrazit původní komentář

      • Re: Slavia: Síla se probouzí

        PahaAhma     před 17 dny 04.10.2024 20:48 |  
        8 0

        Jo. Jen pro odlehčení: tvůj překlep v původní verzi, tedy výraz "lamewar" se vlastně na celej ten váš spor hodí líp :)

      • Re: Slavia: Síla se probouzí

        TSeguinTS     před 14 dny 08.10.2024 13:56 |  
        4 0

        Tobě i Karlovi by prospělo, kdybyste se pravidelně v diskuzích sami pozastavili, a dokázali si říct "tady nemam pravdu" nebo "tohle jsem v minulosti napsal blbě".

        Vždyť vy si permanentně vzájemně vyčítáte všechno. Jeden řekne "Tady v těch 10 věcích jsem měl 10x pravdu a ty ses 10x pletl" a pak přijde druhej a řekne "Ne, v těch 10 věcích jsem měl 10x pravdu já" :-)

        Byl bych moc rád, kdybyste se někdy v budoucnu alespoň trochu usmířili a snažili se pochopit jeden druhého. Ty to však odmítáš kvůli osobní hygieně a Karel už šáhnul velmi zbytečně do osobní roviny (s printscreeny). Dost mě mrzí to tu číst..

        • Re: Slavia: Síla se probouzí

          Thorklaer (přítel SN)     před 11 dny 10.10.2024 20:35 |  
          0 4

          Hale já bez problémů uznám, že jsem se v x věcech pletl. Myslím, že jsem to i v podcastu několikrát říkal.
          Netvrdím, že mám patent na rozum. Navíc se dotbal rychle mění, snadno se stane, že tvrzení je v jeden čas pravda a za 2 měsíce už je to úplně jinak.
          Ale vadí mi, když se někteří chovají jako když mají monopol na pravdu a nesmí se říct nic proti.