Funkce na sledování článků je dostupná pouze pro přihlášené uživatele.

Chance liga

Slavia se představí v Ďolíčku

Slavii čeká 10. kolo české nejvyšší soutěže. Ve vršovickém derby se představí na hřišti Bohemians. Případný bodový zisk může upevnit pozici sešívaných na čele tabulky. Zápas začne zítra v 18:30, přímým přenosem ho odvysílá stanice O2 TV Sport.  

Klokani do sezóny nevstoupili příliš dobře. Po osmi odehraných zápasech jim patří 12. příčka s devíti body a negativním skóre 8:9. Bohemka sice začala nadějně cennou domácí výhrou proti Baníku, v dalších sedmi zápasech ale dokázala přidat už jen jediné další vítězství. Nízkou produktivitu týmu se snaží vylepšovat bývalí slávisté – z osmi hráčů Bohemians, kteří si v probíhající sezóně připsali gól nebo asistenci jich hned pět v minulosti oblékalo červenobílý dres. Konkrétně se jedná o Jusúfa, Matouška, Kovaříka, Hrubého a Dostála. Poslední jmenovaný ale pro zítřejší zápas, podobně jako Hála a Valeš, nebude trenéru Veselému k dispozici.

Zápasy v Ďolíčku bývají vždycky náročné, slávistům se je ale v posledních letech daří zvládat. Na stadionu Bohemians dokázali Trpišovského svěřenci vyhrát třikrát v řadě, pro poslední porážku bychom se museli vrátit do února 2020.

Po zápase s Bohemians čeká Slavii jedna z nejtěžších a nejdůležitějších pasáží sezóny. Během jediného týdne doma sešívaní vyzvou Ajax Amsterdam a Spartu. Dá se tedy očekávat, že trenéři se budou snažit rozložit zátěž mezi co nejvíce hráčů. Zápas s Bohemians se na první pohled může zdát nejsnazší, slávisté ho ale nesmí podcenit. Sparta jim dala svým včerejším zaváháním s Olomoucí příležitost odskočit ji na čele tabulky na rozdíl tří bodů a sešívaní tuto šanci musí využít. Dosavadní průběh sezóny naznačuje, že tým se mentálně posunul a podobné výzvy by měl zvládat, zítřek pak bude další šancí, kdy to může potvrdit.

K zápasu nebudou k dispozici Masopust, Vlček, Staněk, Schranz, Ogbu, Fila a Vorlický. Obnovenou premiéru v základu by si mohl připsat Lingr, větší minutáž by mohli dostat třeba Zmrzlý nebo Chaloupek. Všechno se to rozlouskne zítra vpodvečer. Výkop zápasu je naplánovaný na 18:30, přímý přenos na stanici O2 TV Sport.

Tip na sestavu: Kinský – Holeš, Chaloupek, Zima – Douděra, Oscar, Prebsl, Zmrzlý – Wallem, Chytil, Lingr

Kurzy: 11 – 5,7 – 1,29

10. kolo - Neděle 29. 09. 2024 18:30

Chance liga, 2024/2025
V
Bohemians Praha 1905
Bohemians Praha 1905
SK Slavia Praha
SK Slavia Praha

Po skončení tohoto zápasu zde bude probíhat hodnocení hráčů od fanoušků.

Komentáře (7)

Funkce na sledování článků je dostupná pouze pro přihlášené uživatele.

Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení a registrovaní uživatelé. Přihlašte se zde

  1. Re: Slavia se představí v Ďolíčku

    old_school_boy     před 9 hodinami 28.09.2024 19:47 |  
    7 0

    Bohemka mi byla vždy asi 100x více sympatická než rudej nok, ale tentokrát to musí být nekompromisně za tři body. Kvalita kádru a šance odskočit rudochům jsou faktory, které musíme využít. Tipuju, že klokani budou tvrdě kousat, ale nakonec to klapne pro nás.

  2. Re: Slavia se představí v Ďolíčku

    brťas74     před 8 hodinami 28.09.2024 20:49 |  
    5 0

    Těžký hodně těžký,v suchým triku to nebude.Nicméně 1:3....

  3. Re: Slavia se představí v Ďolíčku

    Novi.sks     před 7 hodinami 28.09.2024 20:53 |  
    11 0

    Když vidím, jak se tohle kolo červená, tak hlavně pozor na karty. Nic s ničím sice nesouvisí, ale víme s kým hrajeme o týden později, žejo...

  4. Re: Slavia se představí v Ďolíčku

    kalex     před 6 hodinami 28.09.2024 22:32 |  
    3 0

    Dostálovi a Mikulovi dodnes fandím. Stejně tak jsem fandil Zmrhalovi.

  5. Doufejme, že ta výhra Slavie, bude

    Slávista 51     před 6 hodinami 28.09.2024 22:40 |  
    1 0

    při slušném fotbale, čemuž přispěje i rozhodčí + VAR, takže žádné červené.
    Jinak přeji Bohemce ubránění místa a nový stadion, pootočený o 90°.

  6. Sestava

    Mike     před 5 hodinami 28.09.2024 23:45 |  
    2 1

    Kontroverzní můj názor- zítra postavit tu nejsilnější sestavu, co vykrystalizovala v posledních ligových kolech. Proti Ajaxu naopak postavit hráče ze širšího kádru, tam nám díky 3 bodům z Razgradu nic neuteče. Po klopýtnutí Sparty je šance jim odskočit, pak nechat ve čtvrtek stěžejní hráče odpočinout a vlítnout na rudý v plné polní. Máme nevýhodu, že budeme mít o 2 dny méně na regeneraci a to je sakra znát. Prostě bych obětoval ten zápas s Ajaxem a maximálně se soustředil na ligu. Barcelona taky dnes šetřila hráče v lize a jak dopadla. Zítra útok Chorý, Chytil a Provod pod nimi, ve čtvrtek se mohou oba útočníci prostřídat jako v Razgradu, mohou hrát třeba Wallem, Matěj Jurásek, Lingr, Prebsl a Zmrzlý. Ale nejsem trenér, tak snad to dobře poskládají ti naši.

    • Re: Sestava

      JS (přítel SN)     před 4 hodinami 29.09.2024 00:19 |  
      1 0

      Kontroverzní názor:
      Postavit do derby s Bohemkou širší kádr a přejet je s prstem v nose, a pak to rozbalit v dvojutkání s Ajaxem a spartou v plný síle.