Chance liga

Slavia se představí v Ďolíčku

Slavii čeká 10. kolo české nejvyšší soutěže. Ve vršovickém derby se představí na hřišti Bohemians. Případný bodový zisk může upevnit pozici sešívaných na čele tabulky. Zápas začne zítra v 18:30, přímým přenosem ho odvysílá stanice O2 TV Sport.  

Klokani do sezóny nevstoupili příliš dobře. Po osmi odehraných zápasech jim patří 12. příčka s devíti body a negativním skóre 8:9. Bohemka sice začala nadějně cennou domácí výhrou proti Baníku, v dalších sedmi zápasech ale dokázala přidat už jen jediné další vítězství. Nízkou produktivitu týmu se snaží vylepšovat bývalí slávisté – z osmi hráčů Bohemians, kteří si v probíhající sezóně připsali gól nebo asistenci jich hned pět v minulosti oblékalo červenobílý dres. Konkrétně se jedná o Jusúfa, Matouška, Kovaříka, Hrubého a Dostála. Poslední jmenovaný ale pro zítřejší zápas, podobně jako Hála a Valeš, nebude trenéru Veselému k dispozici.

Zápasy v Ďolíčku bývají vždycky náročné, slávistům se je ale v posledních letech daří zvládat. Na stadionu Bohemians dokázali Trpišovského svěřenci vyhrát třikrát v řadě, pro poslední porážku bychom se museli vrátit do února 2020.

Po zápase s Bohemians čeká Slavii jedna z nejtěžších a nejdůležitějších pasáží sezóny. Během jediného týdne doma sešívaní vyzvou Ajax Amsterdam a Spartu. Dá se tedy očekávat, že trenéři se budou snažit rozložit zátěž mezi co nejvíce hráčů. Zápas s Bohemians se na první pohled může zdát nejsnazší, slávisté ho ale nesmí podcenit. Sparta jim dala svým včerejším zaváháním s Olomoucí příležitost odskočit ji na čele tabulky na rozdíl tří bodů a sešívaní tuto šanci musí využít. Dosavadní průběh sezóny naznačuje, že tým se mentálně posunul a podobné výzvy by měl zvládat, zítřek pak bude další šancí, kdy to může potvrdit.

K zápasu nebudou k dispozici Masopust, Vlček, Staněk, Schranz, Ogbu, Fila a Vorlický. Obnovenou premiéru v základu by si mohl připsat Lingr, větší minutáž by mohli dostat třeba Zmrzlý nebo Chaloupek. Všechno se to rozlouskne zítra vpodvečer. Výkop zápasu je naplánovaný na 18:30, přímý přenos na stanici O2 TV Sport.

Tip na sestavu: Kinský – Holeš, Chaloupek, Zima – Douděra, Oscar, Prebsl, Zmrzlý – Wallem, Chytil, Lingr

Kurzy: 11 – 5,7 – 1,29

10. kolo - Neděle 29. 09. 2024 18:30

Chance liga, 2024/2025
V
Bohemians Praha 1905
Bohemians Praha 1905
SK Slavia Praha
SK Slavia Praha

Po skončení tohoto zápasu zde bude probíhat hodnocení hráčů od fanoušků.

Komentáře (7)

Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení a registrovaní uživatelé. Přihlašte se zde

  1. Re: Slavia se představí v Ďolíčku

    old_school_boy     před 7 hodinami 28.09.2024 19:47 |  
    7 0

    Bohemka mi byla vždy asi 100x více sympatická než rudej nok, ale tentokrát to musí být nekompromisně za tři body. Kvalita kádru a šance odskočit rudochům jsou faktory, které musíme využít. Tipuju, že klokani budou tvrdě kousat, ale nakonec to klapne pro nás.

  2. Re: Slavia se představí v Ďolíčku

    brťas74     před 5 hodinami 28.09.2024 20:49 |  
    5 0

    Těžký hodně těžký,v suchým triku to nebude.Nicméně 1:3....

  3. Re: Slavia se představí v Ďolíčku

    Novi.sks     před 5 hodinami 28.09.2024 20:53 |  
    11 0

    Když vidím, jak se tohle kolo červená, tak hlavně pozor na karty. Nic s ničím sice nesouvisí, ale víme s kým hrajeme o týden později, žejo...

  4. Re: Slavia se představí v Ďolíčku

    kalex     před 4 hodinami 28.09.2024 22:32 |  
    3 0

    Dostálovi a Mikulovi dodnes fandím. Stejně tak jsem fandil Zmrhalovi.

  5. Doufejme, že ta výhra Slavie, bude

    Slávista 51     před 4 hodinami 28.09.2024 22:40 |  
    1 0

    při slušném fotbale, čemuž přispěje i rozhodčí + VAR, takže žádné červené.
    Jinak přeji Bohemce ubránění místa a nový stadion, pootočený o 90°.

  6. Sestava

    Mike     před 3 hodinami 28.09.2024 23:45 |  
    2 1

    Kontroverzní můj názor- zítra postavit tu nejsilnější sestavu, co vykrystalizovala v posledních ligových kolech. Proti Ajaxu naopak postavit hráče ze širšího kádru, tam nám díky 3 bodům z Razgradu nic neuteče. Po klopýtnutí Sparty je šance jim odskočit, pak nechat ve čtvrtek stěžejní hráče odpočinout a vlítnout na rudý v plné polní. Máme nevýhodu, že budeme mít o 2 dny méně na regeneraci a to je sakra znát. Prostě bych obětoval ten zápas s Ajaxem a maximálně se soustředil na ligu. Barcelona taky dnes šetřila hráče v lize a jak dopadla. Zítra útok Chorý, Chytil a Provod pod nimi, ve čtvrtek se mohou oba útočníci prostřídat jako v Razgradu, mohou hrát třeba Wallem, Matěj Jurásek, Lingr, Prebsl a Zmrzlý. Ale nejsem trenér, tak snad to dobře poskládají ti naši.

    • Re: Sestava

      JS (přítel SN)     NOVÝ před 2 hodinami 29.09.2024 00:19 |  
      1 0

      Kontroverzní názor:
      Postavit do derby s Bohemkou širší kádr a přejet je s prstem v nose, a pak to rozbalit v dvojutkání s Ajaxem a spartou v plný síle.