Funkce na sledování článků je dostupná pouze pro přihlášené uživatele.

Hráči Slavie

Hodnocení slávistů - Ludogorec - Slavia 0:2

Slavia vstoupila do nového formátu Evropské ligy cennou výhrou v Razgradu.

Trochu mne překvapilo, jak vysoké kurzy sázkovky vypsaly na domácí, kteří jsou více než dekádu bulharskými hegemony. Během zápasu se ale ukázalo, že bookmakeři měli situaci zmapovanou dobře a že nejsilnější léta, když byl Ludogorec schopný se dostat do Ligy mistrů i přes českého mistra (sezona 16/17 a postup přes Plzeň v poměru 4:2), jsou (minimálně aktuálně) pryč. Výkonem mi Razgrad připomněl loňský zápas v Tiraspolu, který taky zažívá ústup ze slávy.

Slavia tak na celkem poklidnou a zaslouženou výhru nemusela ani podat svůj maximální výkon. Hlavně úvod zápasu byl z naší strany špatný. Z trenérské lavičky ale přišla skvělá reakce v podobě změny rozestavení, která se na hřišti hned projevila a sešívaní začali tahat za silnější konec provazu. Zlepšený výkon potvrdil gólově v 37. minutě Jurásek, který se výborně prosadil z nelehké pozice v úhlu. Oproti zmiňovanému Tiraspolu ze závěru loňského roku pak Slavia ukázala, o kolik se herně posunula. S uhájením náskoku neměla problém, naopak byla nadále lepším celkem a vedení potvrdila Chytilovou brankou po rohovém kopu.

Na úvod nového formátu Evropské ligy jsme si tak připsali cennou výhru. Další los totiž bude náročnější. Hned v přístím týdnu nás totiž čeká Ajax se Spartou v tom nejnepříjemnějším rozpisu čtvrtek - neděle. Z mého pohledu je velká škoda, že dva divácky nejatraktivnější zápasy podzimu jsou s minimálním rozestupem, kdy na ně budeme muset nějakým způsobem rozkládat síly (prioritou by pro mě mělo být jednoznačně derby kvůli boji o přímý postup do Ligy mistrů). Nic se ale nedá dělat, takový je los a Slavia si s ním bude muset poradit. Přičemž samozřejmě v souladu se rčením "jdeme od zápasu k zápasu" nezapomínejme ani na vršovické derby v Ďolíčku, které nás čeká již tuto neděli. To je třeba zvládnout první.

Hráči jsou hodnoceni na stupnici od 1 (nejhorší) do 10 (nejlepší).

Antonín Kinský - 6 - Práce měl málo. To, co musel řešit, zvládl s přehledem.

Conrad Wallem - 6 - Většinu zápasu nakonec strávil na netradičním postu krajního beka, což s menšími obtížemi zvládl. Ideální pozice to pro něj určitě není, ale je fajn, že se jí v personální nouzi zvládne zhostit. Ostatně musí být rád, že dostává prostor na hřišti poté, co si chtěl v létě prosadit přestup do Prestonu, který mu ale následně padnul. Horší šestka.

Tomáš Holeš - 7 - Velmi spolehlivý výkon. V 19. minutě si se Zimou nerozebrali ideálně hráče, kvůli čemuž měl Rick hodně prostoru na nebezpečnou střelu. Ale to byla jedna z mála chyb.

David Zima - 6 - Zápas zvládl, v rozestavení na čtyři obránce působil lépe než ve stoperské trojici. V 19. minutě se s Holešem stahovali ke stejnému hráči a nikdo nevystoupil proti střelci. Nešlo ale o výraznější chybu.

Jan Bořil - 7 - Je teď ve výborné formě a k poctivé obranné práci přidává i nadstandardní podporu útoku. Prožívá teď takovou druhou mízu svého fotbalového života.

Matěj Jurásek - 7 - Po sérii nepříliš povedených individuálních výkonů konečně přišel zápas, kdy naopak Jurásek zazářil. Respektive herně to žádné velké terno nebylo (byť špatně určitě nehrál), ale musím vyzdvihnout jeho branku, která se nakonec ukázala jako vítězná. Pozice v úhlu nebyla pro zakončení ideální, ale Jurásek to trefil perfektně pod víko.

Christos Zafeiris - 6 - Náš střed zálohy Ludogorec přehrával, ale v některých pasážích to nebylo úplně kompaktní a souhlasím s názory, že to spolu s kulisou chvílemi připomínalo otevřený přípravný zápas. Ale větší výtky nemám.

Oscar Dorley - 6 - Platí to podobné, co u Christose. Oscar podal nadprůměrný výkon, víc tentokrát nebylo třeba.

Lukáš Provod - 7 - Patřil mezi naše výraznější hráče, byl tentokrát v roli asistenta. Dobře kopnutým rohem nabil Chytilovi na branku na 2:0, do šance bezprostředně před rohem dával dobrý míč i Dioufovi. Předtím ještě jednou posílal střílenou přihrávku před odkrytou branku, ale naši hráči na ni o kus nedosáhli.

Malick Diouf - 6 - Před zmiňovanou Rickovou střelou z 19. minuty zbytečně a nepřesně odkopl míč na kopačky soupeře. Jinak hrál nadprůměrně, protihráče převyšoval, ale umí být i přesnější. V šanci to chtělo míč o metr zvednout, ale nebyla to lehká pozice a brankář zakročil velmi dobře.

Tomáš Chorý - 7 - Tentokrát se překvapivě projevil jako distributor (před)finálních přihrávek. Velmi dobře dával míč do prostoru na Juráska, který pak výtečně zakončil. Poté podobně dobře přihrával Provodovi.

Mojmír Chytil - 7 - O repre pauze dotrénoval a hraje výrazně lépe než v nemastném neslaném začátku sezony. Po Boleslavi se opět prosadil i gólově, když do sítě výborně uklidil míč po rohu.

Ondřej Lingr - 5 - Prostor pro výraznější vyniknutí zatím nemá, ale aspoň v klidu a trochu v ústraní nabere herní praxi. V Razgradu se mohl zapsat i střelecky, ale v šanci trefil jen brankáře.

Ostatní hráči nejsou hodnoceni, protože hráli příliš krátce.

1. kolo - Středa 25. 09. 2024 21:00

Evropská liga, 2024/2025
0 - 2
0 - 1
Ludogorec Razgrad
Ludogorec Razgrad

SK Slavia Praha
SK Slavia Praha

37. Matěj Jurásek
65. Mojmír Chytil

Komentáře (35)

Funkce na sledování článků je dostupná pouze pro přihlášené uživatele.

Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení a registrovaní uživatelé. Přihlašte se zde

  1. Re: Hodnocení slávistů - Ludogorec - Slavia 0:2

    Slávista 51     včera 27.09.2024 11:44 |  
    2 19

    Klasika -
    vyšší známky budou kdy, co ?
    Že by až Slavia bude porážet Ajax, Real, atd., nebo ani tehdy, no !

    • Re: Hodnocení slávistů - Ludogorec - Slavia 0:2

      Myšák     včera 27.09.2024 12:44 |  
      14 2

      JEŽIŠMARIJÁ on už zase agituje, komu to pomůže, když budou mít všichni 10???

    • Re: Hodnocení slávistů - Ludogorec - Slavia 0:2

      žbl68     včera 27.09.2024 14:44 |  
      11 1

      vyšší známky ? 1.půle byla hodně opatrná - není důvod dávat vyšší známky, uvidíme jak s klokanama a s ajaxem ... pak bych pokračoval v debatě :-)

  2. Re: Hodnocení slávistů - Ludogorec - Slavia 0:2

    PahaAhma     včera 27.09.2024 11:57 |  
    9 2

    Nakulil jsem všem o známku vyšší hodnocení, než Alanor. (Výjimka byl Lingr, ten dostal o 2 body více). Můžu si to dovolit, jsem jen radující se a v poslední době nadšený fanoušek.

  3. Re: Hodnocení slávistů - Ludogorec - Slavia 0:2

    Mr.Buřinka     včera 27.09.2024 12:03 |  
    10 1

    Taky bych viděl týmový průměr o bod více. Líbí se mi jak rychle a přesně přihráváme. Kombinace u branky s naprostou jistotou. Cítím velkou jistotu a sebevědomí ve hře. Když budeme hrát takhle věřím že derby dáme i když budeme hrát do kopce.

  4. Hodnocení slávistů

    Myšák     včera 27.09.2024 13:02 |  
    11 3

    Mě se hodnocení líbí, podle mne odpovídá realitě. Hráli jsme dobře, líbilo se mi to ale...jsou tam ještě rezervy. Jeden náš kolega tady neustále a neůnavně lobuje za co nejvyšší známky, že? Ať každý známkuje podle svého nejlepšího vědomí a svědomí!!! Amen.

    • Re: Hodnocení slávistů

      SLAVIESTA     včera 27.09.2024 13:11 |  
      3 3

      Ještě bych dodal, že známkové hodnocení odborníka se v podstatě shoduje s hlasem lidu.

  5. Hodnocení slávistů

    Flame     včera 27.09.2024 13:19 |  
    13 0

    Zdravím všechny,

    myslím, že hodnocení sedí, hlavní pozitivum vidím v příležitosti stabilizovat sestavu, hráči přestali podávat nevyrovnané výkony.

    Rotaci v mužstvu bych viděl jenom kvůli rozložení sil do dalších těžkých zápasů.

    A doufám, že se to bude týkat i Juráska, musím přiznat, že jeho vyjádření o jiné motivaci a nabuzení na zápas v EL a v naší lize je trochu zpupné.

    Pokud bych měl označit rozdíl mezi mužstvem na jaře a dnes, vidím obrovský přínos Bořila s Chorým, nic nevypustí a myslím, že se ostatní v nasazení snaží přizpůsobit.

    • Re: Hodnocení slávistů

      Myšák     včera 27.09.2024 13:40 |  
      2 1

      Lépe bych to nenapsal, mluvíš mi z duše! :o)))

    • Re: Hodnocení slávistů

      Kikoriki     včera 27.09.2024 14:33 |  
      12 4

      Já z toho Juráska mám takový divný pocit. Nevím, neznám.... jen co je z rozhovorů a z jeho výrazu na hřišti. Ale nepůsobí na mě super chytrým dojmem a hlavně hodně řeší jestli základ nebo lavička a je takovej nafoukanej. Fotbalista je to super, o tom žádná. Jen bych rád viděl, že maká a žere trávu a že si ten základ vymaká. Ale třeba to tak je, jen ten výraz v obličeji by měl změnit. Když nehraje nebo střídá, tak je takový polonasraný.

  6. hodnocení sedí

    žbl68     včera 27.09.2024 14:42 |  
    4 0

    wallem - 6,1 :-)
    důležitý trojskok - ted na klokany a pak ajax ... 2x výhra (i když ajax bude hodně kousat ...) a pak především porazit Spartu :-)

  7. Re: Hodnocení slávistů - Ludogorec - Slavia 0:2

    kupik     včera 27.09.2024 14:43 |  
    14 2

    Dobrý odpoledne,přátelé
    dnešní hodnocení bych shrnul do jednoduchýho náhledu z krasobruslařskýho hodnocení.
    Umělecký / sportovní / dojem a technická hodnota.
    Zpočátku ten dojem byl trochu rozpačitej,oťukávání a načítání soupeře,ovšem technicky dobře zvládnuto.
    Neřekl bych,že Ludogorec byl silnější než Plzeň.Pouze jména exoticky a jihoamericky znějící a mám dojem,že pod tíhou tohoto faktoru se dostavil i přístup a výkon soupeře.
    Slavia hrála dobře na všech postech,opět pohlídala 0 vzadu a opět přispěl k výhře faktor Chorý.
    Určitě si vzpomínáte,jak jsem psal eště před podpisem smlouvy že rozdělil slávistickej fanouškovskej národ na dvě půle.
    Avizoval jsem svůj jasnej postoj a vás prosil,dejte mu čas.
    Čas ukazuje,že za Slávii bojuje,dře,nechá se vokopávat jak brambory a přispívá k dobrejm,ba výbornejm výkonům a výsledkům.Faktem je,že takovýho hráče jsme potřebovali jak topinka česnek.
    A nebojím se tvrdit,že druhej faktor X je Honza Bořilů.
    Možná už není expres,ale pořád to je mašina co jede ve vobrátkách celej zápas a to jak zavírá zadní tyč a nabíhá na vodražený balóny a stihne se vracet,tak to klobouk dolů.Po takovým zranění a pauze obdivuhodnej návrat.
    Vyzvihl jsem tyto dva avšak chválím všechny.
    Profesionální výkon,na kterým bylo patrný,že Slavia už má v Evropě něco vodkopáno a že její zvuk něco znamená.
    Takže,sportovní dojem: paráda,technická hodnota:super.

    • Re: Hodnocení slávistů - Ludogorec - Slavia 0:2

      habroš     včera 27.09.2024 22:24 |  
      5 0

      Naprostej souhlas. A k Bóřovi ještě přidám slovo "hecíř". Takovej chlap na hřišti v loňské sezóně scházel.

  8. Re: Hodnocení slávistů - Ludogorec - Slavia 0:2

    Sokrates55 (přítel SN)     včera 27.09.2024 15:13 |  
    27 4

    Dobré odpoledne Vám všem s tím, že na kávu jsem si počkal a až teď mi tady při psaní voní:-)))
    Hodnocení přítele Alanora považuji za spravedlivé a vzhledem k průběhu zápasu i dobře písemně rozebrané.
    Opravdu jsme měli na začátku zápasu do zhruba 20 minuty s hrou soupeře problémy, nedařilo se vyplnit střed hřiště a nechytali jsme jejich kombinace tak dobře, jako v zápase proti Plzni.
    Dobrý zásah trenéra s přechodem na 4 obránce to dostal během několika minut na naší stranu a navíc nám pomohla branka po pěkné kombinaci od Malíčka přes Chorého a Matěj to dokončil.
    Poté už nám začal lépe pracovat Oscar i Zafeiris (jen u něj těch faulů by nemělo být tolik) a začaly nám hrát lépe i kraje.
    Je mi jasné, že po zápase s Plzní, kde jsme si hrábli, nemůžeme odehrát v takovém tempu hned po třech dnech další zápas.
    A propó.....
    Nikde jsem nenašel, že by si "chudáci z letné" požádali o přeložení zápasu na dnes. Tím dosáhli toho, že budou mít před derby 5 dní pauzu a mi jen tři. Docela hnusný podraz a skoro to zavání neregulérností.
    Navíc se vykartoval v minulém zápase Kliment po faulu, který viděl jen ten chlapík s píšťalkou a jako perlička na dortu, dnešní zápas na hřišti rudých noků bude pískat kamarád Berka:((((, kterého navštívil před časem v kabině u VARu sám kabelkář Danoušek. Panečku to je tedy eskadra. To se to pěkně v zákulisí čučkaří.
    Oni prostě "ty rudý přisluhovači KSČ" nebudou jiní a hlavně budou ze sebe dělat slušňáky....... fuj, "chce se mi blejt velebnosti".
    No nic:-((((
    Kluci zápas zvládli dobře a to vítězství nám moc pomohlo.
    Jsem moc rád, že se nám dává do kupy Jindra Staněk a moc mu držím palce (ale je to všechno na dobré cestě), navíc dle vyjádření trenéra to vypadá, že i snad Ogbu se vrátí možná už po reprepauze a tak snad se nestane nějaký průser s Klokanem. Kéž by PánBůh dal a zachoval nám přízeň.
    Tak se všichni opatrujte a u Klokana moc prosím všechny ty, co se tam na tu "tribunku při zdi" dostanou, buďte tam slyšet i za nás:-)))))))
    S úctou k Vám všem
    Sokrates55


    Komentář byl uživatelem upraven (27.09.2024 16:00) . Zobrazit původní komentář

    • Re: Hodnocení slávistů - Ludogorec - Slavia 0:2

      záplata     včera 27.09.2024 19:03 |  
      2 1

      Velice dobré a přesné shrnutí našeho pohárového špílu, jenom mě zarazilo, jak souvisí dnešní zápas Bubenče s derby, že by byl Kabelkář se zákuskama na Uefě?

    • Re: Hodnocení slávistů - Ludogorec - Slavia 0:2

      Slávista 51     včera 27.09.2024 19:05 |  
      1 2

      Přednost má v současné době vysílání v televizi a časy si diktují ony, aby se dostalo na co nejvíce zápasů.

  9. Za takové výkony, je

    Slávista 51     včera 27.09.2024 16:39 |  
    1 14

    potřeba hráče/mužstvo pochválit a né je srážet nízkým hodnocením.
    !

    • Re: Za takové výkony, je

      Myšák     včera 27.09.2024 17:24 |  
      10 1

      Čteš ty vůbec SN? Vždyď tady je to samá pochvala a všichni se rozplývají nad našimi výkony a nad naší hrou. A jestli tohle bylo nízké hodnocení, tak já jsem čínský kloboučník!

      • Re: Za takové výkony, je

        Slávista 51     před 23 hodinami 28.09.2024 05:19 |  
        1 5

        Jo, seš.

    • Re: Za takové výkony, je

      butters     včera 27.09.2024 17:26 |  
      15 1

      Tvůj problém je, že všechno horší než 9 považuješ za špatné známky.

      Alanor používá stejné hodnocení 1-10, jako už 100 let používá deník sport (zavedené dávno předtím, než je začal vlastnit oligarcha a udělal ze sportovního deníku stranický tisk). Význam jednotlivých známek:
      1 - katastrofální, 2 - mizerný, 3 - slabý, 4- podprůměrný, 5 - průměrný, 6 - dobrý, 7 - velmi dobrý, 8 - výborný, 9 - excelentní, 10 - mimořádně vynikající.

      Alanor ocenil v zápase v Razgradu výkon všech hráčů jako dobrý až velmi dobrý, v případě Lingra, který se do zápasu výrazněji nezapojil, jako průměrný. Podle mě to sedí.

      • Re: Za takové výkony, je

        Slávista 51     včera 27.09.2024 19:02 |  
        0 13

        U Alanora, mnohdy nesedí psané hodnocení s tím číselným.

    • Re: Za takové výkony, je

      knl66 (přítel SN)     včera 27.09.2024 22:32 |  
      3 2

      Proč se někdy toho hodnocení neujmeš sám? Určitě ti to kolega Alanor sem tam přenechá. Otázka pak je, jestli s tvým hodnocením budeme souhlasit my tady.

    • Re: Za takové výkony, je

      dm52     před 15 hodinami 28.09.2024 13:32 |  
      1 0

      A ty myslíš, že to hráči čtou?

  10. TAKŽE GRATULACE

    Slávista 51     včera 27.09.2024 21:38 |  
    1 3

    do Olomouce, že !
    Bohemku lituji, ale prohra jí nemine.

    • Re: TAKŽE GRATULACE

      Slávista 51     před 23 hodinami 28.09.2024 05:45 |  
      1 3

      A zajisté je nutné, ty za Stalinem - dorazit v derby, že !

  11. Re: Hodnocení slávistů - Ludogorec - Slavia 0:2 Olomouc výborně!

    jenusp     včera 27.09.2024 21:53 |  
    14 1

    Olomouc výborně! Teď udělat 3 body u klokanů!

  12. Re: Hodnocení slávistů - Ludogorec - Slavia 0:2

    DKNL     včera 27.09.2024 23:15 |  
    15 3

    Za co takový prodloužení na Spartě? Rozhodčí čekal až Sparta vyrovnà?

    • Re: Hodnocení slávistů - Ludogorec - Slavia 0:2

      dm52     před 15 hodinami 28.09.2024 13:31 |  
      3 2

      Berka měl žádání jasný. Danik se bude na něj zlobit.

  13. Re: Hodnocení slávistů - Ludogorec - Slavia 0:2

    Myšák     před 17 hodinami 28.09.2024 11:20 |  
    1 3

    Kolegové prominou, ale mám pro tebe vzkaz od čínského kloboučníka: Slávista51, vy ma dlůho sereťe něbuděťe!!!:o)))
    A teď něco pro tebe, třeba se zasměješ:
    Tralalinky tralala, Olomouc je zdolala! :o)
    A tohle? Určitě budeš vědět o co se jedná:
    Až do Edenu přijde Řepka, padne na néj hrozná depka, Vémola se bude smát, bude se mu lépe prát. :o)

    A tohle bych poslal TS, mohl by to být docela dobrý chorál na melodii Nebeských jezdcú mé oblíbené písně.
    Džipijá hééj, džipijáá hou, červenobílí borci už pro titul si jdou!!!
    Slavia forever, spolu jsme silnější!!! :o)))

    • Re: Hodnocení slávistů - Ludogorec - Slavia 0:2

      Slávista 51     před 17 hodinami 28.09.2024 11:33 |  
      1 3

      ŽIJ A NECH ŽÍT.

      • Re: Hodnocení slávistů - Ludogorec - Slavia 0:2

        Myšák     před 14 hodinami 28.09.2024 14:08 |  
        0 2

        Ty se zlobíš? Vždyť je to sranda!

        • Re: Hodnocení slávistů - Ludogorec - Slavia 0:2

          Slávista 51     před 13 hodinami 28.09.2024 15:27 |  
          0 4

          V bojích o titul, domácí pohár, úspěchy v EP a derby -
          jde sranda stranou.

    • Re: Hodnocení slávistů - Ludogorec - Slavia 0:2

      johnynz     před 16 hodinami 28.09.2024 12:09 |  
      2 1

      Jesli do Edenu prijede Repka, tak by se na jeho pocest mohlo vytahnout to stary choreo.

    • Re: Hodnocení slávistů - Ludogorec - Slavia 0:2

      Flame     před 16 hodinami 28.09.2024 12:55 |  
      1 1

      Mysíte Řiťku ze sralty?

  14. Re: Hodnocení slávistů - Ludogorec - Slavia 0:2

    old_school_boy     před 15 hodinami 28.09.2024 13:14 |  
    7 1

    Je to tedy off topic, ale nedá mi to. Když jsem zaznamenal, že sparta vede po poločase jedna nula, tak jsem to nějak přestal sledovat. O to krásnější bylo ráno. Snad se tedy nedostaví zaváhání s bohemkou. A pak vzhůru na derby, olééé.