Evropská liga

Ludogorec - Slavia 0:2

Slavia si připsala na hřišti Ludogorce Razgrad první tři body do tabulky Evropské ligy, když zvítězila 2:0 brankami Matěje Juráska a Mojmíra Chytila.

Trenéři neměli k dispozici Davida Douděru, toho v sestavě nahradil na postu pravého wingbacka Conrad Wallem. Oproti úspěšnému zápasu s Plzní došlo ještě k jedné změně, když Jurásek nahradil Chytila. Úvod zápasu byl ze strany Slavie hodně rozpačitý, aniž by se s míčem dostala na polovinu soupeře, pustila v páté minutě domácího Vidala do velké šance středem hřiště, Vidal naštěstí netrefil dobře míč a střelu poslal pomalu daleko mimo. V 11. minutě Naressi hodně ostře sešlápl Naressi Chorého nohu, francouzský sudí Brisard nepochopitelně nepískal ani faul. Chorý byl dobrou minutu ošetřován a po svém návratu na hřiště chvíli viditelně kulhal. Chorý si pak vybil zlost na Rwan Secovi a viděl žlutou kartu. V 19. minutě střílel z 22 metrů hodně nebezpečně Rick, bránu Kinského těsně minul. První zakončení Slavie přišlo až o minutu později, Wallemův centr si hledal Diouf, ale nedokázal vyskočit dostatečně vysoko a poslal míč jen obloučkem nad bránu. V 25. minutě byl Neressim faulován Provod na hranici pokutového území, Brisard opět nedovolený zákrok přehlédl a VAR jej ani neřešil. Ve 29. minutě to zkusil z velkého úhlu Diouf, střela byla zablokovaná na roh. Několik nadějných průniků Provoda do vápna nevedlo k žádným šancím. Ve 37. minutě se obrana domácích nedohodla, nechala volný míč zahrát Chorého, který píchl do strany k Juráskovi. Ten se chvíli na rohu malého vápna rozmýšlel, co s míčem, nakonec jej obstřelem poslal kolem hlavy golmana do sítě a Slavia vedla - 0:1! Jen o tři minuty později střílel z podobné pozice Wallem, jeho střelu ale zpomalil jeden z obránců a lapil brankář Padt. Ještě do poločasu se do šance dostali zase domácí, Wallem ale dobře odhlavičkoval před dvojící útočníků, navíc se nepískal ani roh a pokračovala Slavia. V nastaveném čase sudí Brisard odpískal domácím útočný faul na Oscara ve vápně Slavie, následná vstřelená branka tak nemohla platit. Po herně celkem vyrovnaném prvním poločase tak mohli být spokojenější slávisté, šli do kabin za jednobrankového vedení.

Do druhého poločasu vyběhly stejné jedenáctky na obou stranách. Ve druhé minutě druhé půle zase rozvlnil síť Bořil, okamžitě a správně se však mával a pískal ofsajd. Jinak byla ale hra dost rozháraná, na hřišti se odehrávalo více soubojů než fotbalových akcí. Když Diouf v 57. minutě hledal ve vápně nabíhajícího Juráska, na poslední chvíli zasáhl jeden z obránců. Na druhé straně vysoko přestřelil Rick z těžké pozice na hranici vápna. Krátce nato slávisté dvakrát vystřídali, Chorého s Juráskem v ofenzivě nahradili Chytil a Lingr. V 64. minutě si slávisté vytvořili vyloženou šanci, klíčovou práci odvedl Wallem, posunul na Provoda a ten ještě na Dioufa, který trefil brankáře Padta do nohy a kopal se jen roh. Mrzet to však Dioufa nemuselo příliš dlouho, hned z rohu totiž propadl míč k Chytilovi, který prudkou ranou poslal míč do sítě - 0:2! V 70. minutě mohlo být ještě veseleji, Chytil našel v tutovce Lingra, který podobně jako Diouf jen napálil míč do golmana Padta a nevstřelil tak svůj první gól v sešívaném dresu po návratu z Feyenoordu. Po odvráceném rohu šli sešívaní do brejku, nebyli při něm ale přesní a zakončení akce tak přišlo až se značným zpožděním hlavičkou Lingra, ten ale bránu o hodně minul. V 76. minutě prudce vystřelil Chochev z 30 metrů, bránu ale o dobrý metr minul. To už byl na hřišti i Zmrzlý místo Dioufa. Na poslední desetiminutovku se dostali na hřiště ještě Prebsl s Michezem místo Zafeirise s Provodem. Slávisté se postupem času dostali pod územní tlak domácích, ti si ale nevytvářeli šance ke vstřelení branky. Červenobílí tak poměrně v poklidu dovedli zápas do vítězného konce a zapsali první tři body do tabulky Evropské ligy.

1. kolo - Středa 25. 09. 2024 21:00

Evropská liga, 2024/2025
0 - 2
0 - 1
Ludogorec Razgrad
Ludogorec Razgrad

SK Slavia Praha
SK Slavia Praha

37. Matěj Jurásek
65. Mojmír Chytil

Komentáře (280)

Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení a registrovaní uživatelé. Přihlašte se zde

Komentáře v tomto článku mohou číst pouze přihlášení uživatelé