Funkce na sledování článků je dostupná pouze pro přihlášené uživatele.

Liga mistrů

Royale Union - Slavia 0:1

Slavia porazila Royale Union v odvetě třetího předkola Ligy mistrů 1:0 brankou střídajícího Jurečky ze závěru zápasu. S celkovým výsledkem 4:1 tak postupuje do playoff Ligy mistrů, kde se už za týden utká s francouzským Lille.

Trenér Trpišovský poslal do zápasu očekávanou sestavu, do které se po karetním trestu vrátil Holeš, na pravém kraji hřiště hrál opět Lukáš Masopust. Slávisté začali zápas aktivně, hned v první minutě se trošku se štěstím dostal do vápna Diouf a jeho přihrávku jen těsně nevyužili postupně hned dva jeho spoluhráči. V páté minutě vznikl ve vápně soupeře pořádný závar po rohovém kopu Slavie, nakonec se po obranném odkopu domácích míč odrazil od Ogbua jen těsně nad bránu. Po dlouhém vhazování Dioufa se k exekutorovi míč vrátil a mladý obránce to zkusil z ostrého úhlu střelou přímo na bránu, golman Moris byl pozorný a míč vyrazil na roh. To už se ale do hry dostávali také domácí a jejich brejk musel hasit faulem Holeš a mohl být rád, že neviděl kartu. Totéž se nepoštěstilo Zimovi a ten tak od 15. minuty hrál pod žlutou kartou. Po centru z následného přímého kopu hlavičkoval Rodriguez hodně mimo. V dalších minutách měli domácí územní převahu, pozorná obrana Slavie je ale nepouštěla do šancí. Po přímém kopu v 35. minutě se v šanci objevil Schranz, následně navíc zabránil dost nešikovně ve střele Dioufovi, který se navíc při pokusu o střelu zranil a musel být ošetřen, naštěstí se do hry následně vrátil. V 38. minutě hlavičkoval po přímém kopu domácí David a míč poskočil na břevně, Kinský při pokusu o zákrok narazil do brankové konstrukce, ale také mohl pokračovat po krátkém ošetření ve hře. Ve 42. minutě pronikal na polovinu soupeře Provod, kterého ošklivým skluzem zastavil Vanhoutte, ten za svůj zákrok viděl pouze žlutou kartu. Ošetřovalo se dlouho, krátce po rozehrání dostal loktem do obličeje pro změnu Chorý a zase se dvě minuty nehrálo. V nastaveném čase přežili slávisté dva rohy soupeře a do kabin se tak šlo za nerozhodného stavu, který rozhodně více vyhovoval Slavii.

V poločase žádný tým nestřídal a hned v první minutě se přes Zafeirise dostal ke střele z hranice vápna Puertas, Kinský míč kryl. Slavia se dostala pod velký územní tlak a často se bránila až kolem vlastního pokutového území. Na soupeřovu polovinu se dostávala jen sporadicky a na krátké úseky, míče poměrně rychle ztrácela. Po dalším úderu do obličeje byl ošetřován Zima a hra se tím zpomalila a rozkouskovala. V 59. minutě se domácí prokombinovali do vápna, Rodriguez přihrával naslepo patičkou naštěstí jen k Dioufovi, který míč uklidil na roh. O chvíli později před pronikajícím Rodriguezem sebral míč Kinský a na zem si sedl tentokrát Masopust, který se nechal ošetřit. To už se do hry chystali Douděra a Prebsl, kteří nahradili Masopusta se Zafeirisem. V 68. minutě Zima šel ve vápně do souboje se střídajícím Rasmussenem dost na hraně, sudí naštěstí situaci posoudil jako neodporující pravidlům a neodpískal penaltu. S přibývajícím časem Slavia na hru dopředu zcela rezignovala a pouze za cenu odkopů bránila vlastní pokutové území. Nutno dodat, že to bylo sice nepříliš příjemné na pohled, za to však účinné, protože domácí se nebyli schopni dostat do jakýchkoli střeleckých příležitostí. Slavia navíc využívala každou možnost ke zdržovaní hry, každou chvíli si některý hráč řekl o ošetřování, což přirozeně frustrovalo domácí hráče. V 83. minutě se doslova prodral ke střele Puertas, v těžké pozici zpoza vápna přestřelil. A z ojedinělé protiakce nakonec udeřila Slavia. Chorý vystihl rozehrávku soupeře, předal Provodovi, ten prošel do vápna a dal ještě do strany na střídajícího Jurečku, který poslal Slavii do vedení - 0:1! Branka zápas prakticky rozhodla, Chorý byl o chvíli později opět v zajímavé pozici, ale k pořádné střele se nedostal. Také v nastaveném čase si řekl slávista o ošetření, konkrétně Chorý, to už zápas ale stejně spěl ke konci. Puertasova střela z voleje mířila daleko mimo a Slavia po ní slavila nejen postup, ale dokonce i vítězství na hřišti silného soupeře. Už za týden se Slavia představí v prvním zápase playoff Ligy mistrů na hřišti francouzského LIlle.

3. předkolo - Úterý 13. 08. 2024 20:30

Liga mistrů, 2024/2025
0 - 1
0 - 0
Royale Union Saint-Gilloise
Royale Union Saint-Gilloise

SK Slavia Praha
SK Slavia Praha

84. Václav Jurečka

Komentáře (587)

Funkce na sledování článků je dostupná pouze pro přihlášené uživatele.

Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení a registrovaní uživatelé. Přihlašte se zde

Komentáře v tomto článku mohou číst pouze přihlášení uživatelé