Chance liga

Slovácko - Slavia 1:2

Slavia vyhrála poslední venkovní zápas sezóny 2:1, když se na hřišti Slovácka prosadili Holeš a Chytil. V lize skončí Slavia navzdory výhře na druhém místě.

V základní sestavě tentokrát chyběl zdravotně indisponovaný Tomáš Vlček, obranná trojice tak nastoupila ve složení Holeš, Ogbu, Zima. Na krajích hřiště hráli Douděra se Zmrzlým, ve středu zálohy jako obvykle Oscar se Ševčíkem a útočnou trojici tentokrát vytvořili Jurásek, Schranz a Jurečka. Mojmír Chytil tak zůstal pouze na lavici náhradníků. Hned v první minutě Zima rychlým návratem uhasil úprk Jurošky. Slavia podobně jako v posledních zápasech nenapadala rozehrávku domácích na jejich polovině, naopak se místy stahovala do hlubokého obranného bloku. První náznak šance přišel po Juráskově zisku míče, Oscar uvolnil Zmrzlého, ten ale přihrávku před bránu poslal jen do náruče Heči. Nákop z hloubi pole v desáté minutě promáchl Kalabiška, Jurečka tváří v tvář Hečovi ale nedokázal vymyslet účinné řešení. V osmnácté minutě poslal centr na zadní tyč Zima, Jurásek ale v ideální pozici neumístil hlavou míč příliš dobře a Heča vyloženou příležitost překazil dobrým zákrokem. O dvě minuty později Ševčík vysunul Zmrzlého, ten se uvolnil přes obránce ale z hranice vápna poslal míč jen do boční sítě. Další velkou šanci Slavie spálil Schranz po dobré kombinaci Zmrzlého s Juráskem, Schranz ale místo střely chtěl najít ještě Jurečku a Heča přihrávku vystihl. Douděrova pumelice po odvráceném rohu prolétla mimo bránu a Holeš ji nestihl usměrnit na bránu. Ve 33. minutě to zkusil z 25 metrů Holeš, bránu ovšem minul. Když Kim na útočné polovině chyboval, dostali slávisté možnost jít do rychlého brejku, ten ve finální fázi totálně zazdil Zmrzlý. Po faulu na Juráska zahrál přímý kop poblíž rohu pokutového území Douděra tak, že míč skončil ve vyšších řadách tribuny za bránou. Holeš pak ranou z voleje knockoutoval Hofmanna, který musel být ošetřen. Ve 43. minutě měli velkou šanci domácí, Kim poslal míč kolem Ševčíka do vápna na Kohúta, ten ale se střelou trošku zaváhal a vzápětí jej o míč připravil Ogbu. O dvě minuty měli zase velkou šanci slávisté, Schranzův centr ještě na hrací ploše stihl odehrát Jurečka před Juráska, ten ale zakončil ledabyle nad bránu. V nastaveném čase si na centr Juráska z rohového kopu naběhl Zima a jeho koníček vytáhl Heča zpod břevna. Přes velké množství šancí šli slávisté do kabin pouze za nerozhodného stavu.

Do druhé půle nahradil zraněného Ševčíka Zafeiris. Hned v první minutě si dobře za obranu naběhl Jurásek, míč se pak přes Schranze dostal k Douděrovi, který ale bránu daleko minul. Vzápětí na druhé straně chyboval Ogbu, Kohútovu střelu vyrazil Staněk jen před sebe a Sinyavskiy dorážku naštěstí poslal hodně mimo tři tyče. Pak Jurečka od brankové čáry centroval na zadní tyč na Juráska, ten se sice vyšrouboval vysoko, ale vlastně ani nezakončil, míč putoval jen kolmo k zemi a slávisté se nedostali ani k dorážce. Po centru Zafeirise trefil Douděra volejem do hlavy Holzera. V 58. minutě spálil největší šanci dosavadního průběhu Jurečka, když mohl usměrnit nepovedenou střelu Holeše do odkryté brány, ale trestuhodně minul. Na poslední půlhodinu přišli na hřiště Chytil s Provodem místo Juráska se Schranzem a právě Provod si hned připsal brankovou asistenci, když přihrál za vápno Holešovi, který parádní střelou k tyči konečně poslal Slavii do zaslouženého vedení 1:0. Jenže hned za tři minuty bylo vyrovnáno, Blahút lehce obešel Jurečku, a střílenou přihrávku usměrnil Zima nechytatelně do vlastní brány - 1:1. Oscarovu skrytou přihrávku si ve vápně našel Jurečka, ale znovu proti Hečovi neuspěl. Akce pokračovala, Douděra poslal přízemní míč do vápna a Chytil poslal vedení zpět na stranu Slavie - 1:2! Poslední čtvrthodinu přišel odehrát místo Zmrzlého Wallem a na závěr zápasu ještě nahradil Tijani Jurečku. Poklidný závěr zápasu narušila hlavička střídajícího Reinberka v 89. minutě, mířila však naštěstí nad Staňkovu bránu. Dva rohy domácích v nastaveném čase k ničemu nevedly a Slavia si tak připsala do tabulky tři body. Protože však Sparta vyhrála v Mladé Boleslavi, výsledek tohoto zápasu nic nezměnil na tom, že Slavia skončí potřetí v řadě na druhém místě ligy a bude hrát v létě nemistrovskou část kvalifikace o Ligu mistrů.

4. - Sobota 18. 05. 2024 17:00

Fortuna liga - nadstavba, 2023/2024
1 - 2
0 - 0
1.FC Slovácko
1.FC Slovácko

65. Zima (vl.)

SK Slavia Praha
SK Slavia Praha

62. Tomáš Holeš
71. Mojmír Chytil

Komentáře (347)

Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení a registrovaní uživatelé. Přihlašte se zde

Komentáře v tomto článku mohou číst pouze přihlášení uživatelé