Funkce na sledování článků je dostupná pouze pro přihlášené uživatele.

Chance liga

Liberec - Slavia 0:0

Slávisté dnes neporušili svou tradici a z Liberce si vezou jen jeden bod. Na druhou stranu je to bod, který nám pomohl udržet náskok před třetím týmem domácích, ale to je možná málo že...


sestava: R. černý - M. Müller, R. Bejbl, A. Petrouš, T. Hrdlička - R. Dostálek, P. Gedeon, Š. Vachoušek, R. Skácel - P. Kuka (66. L. Došek), T. Došek


lavička: M. Václavík, J. Suchopárek, D. Kalivoda

Jen další slávistické zklamání, nic víc. Možná si někdo naivně myslel, že se Slavia o titul ještě popere a bude Spartě alespoň tlačit na záda, ale dnešní utkání bylo důkazem, že tomu tak rozhodně není, že forma je někde daleko pryč. Osobně mě fotbal nijak nebavil, spíše naopak. Třeba je to jen můj osobní pocit.



Info ze Sportovních novin: Fotbalisté Slavie Praha ani v dnešním duelu 25. kola nedokázali přerušit svou sérii bez vítězství na soupeřově hřišti. V Liberci sice před obhájcem titulu udrželi osmibodový náskok, ale bodovou výhodu Sparty v čele ligy se jim podařilo stáhnout o pouhý bod. Spar?any navíc čeká večerní dohrávka s Hradcem Králové.

Oba týmy slibovaly ofenzívní představení a své předsevzetí pilně naplňovaly od úvodního hvizdu. Ve slávistické sestavě překvapivě chyběl záložník Piták, kterého přes noc přepadla angína. Trenér Beránek se snažil jeho neúčast nahradit zařazením tří útočníků, ovšem brzy své rozestavení změnil.

Měl k tomu pádné důvody, protože domácí brzy převzali otěže hry a slávistická obrana se dostávala pod tlak. V první minutě měl sice Tomáš Došek velkou šanci, ale navázal na tradici posledních týdnů a pálil jen do boční sítě. Liberec předváděl hru, s níž slavil úspěchy před rokem a agresivní fotbal mohl brzy nést ovoce.

První šance přišla v sedmé minutě po centru, po němž Nezmar přes hlavu hodně vystrašil gólmana černého, ale ten exceloval, podobně jako při hlavičce Hološka a Kolouškově trestném kopu. Hosté ale nezůstávali své pověsti nejlépe střílejícího týmu soutěže nic dlužni, ovšem také oni si nepočínali přesně. Nejlépe lehkost, s níž se slávisté do šancí dostanou, ale také ji spálí, dokumentovala Dostálkova akce, při níž záložník minul zcela odkrytou polovinu domácí branky.

Po přestávce slávisté změnili obraz hry a dokazovali, že v druhých polovinách zápasů se jim daří mnohem lépe. Donutili domácí, aby se přizpůsobili jeji kombinační hře a zápas už neměl tak zajímavý průběh a šancí byli minimum. A to ještě nejslibnější střeleckou pozici měl liberecký mladík Broschinský, který v 57. minutě pálil z dvaceti metrů nebezpečně, ale nad břevno.

Největší šance slávistů tak přišla patnáct minut před koncem, kdy se míč od střídajícího Lukáše Doška k jeho bratrovi Tomášovi nedostal, přesto orazítkoval k překvapení brankáře Kinského jeho levou tyč. Slávisté byli aktivnější i v závěru zápasu, ale výhru na svou stranu už nestačili strhnout.

Oba trenéři byli po zápase zajedno: přes bezbrankovou remízu se hrál pod Ještědem velmi zajímavý zápas. My jsme měli více ze hry před přestávkou, kdy nám dělali slávisté problémy rychlostí svých hrotových hráčů, po přestávce zase byla i díky naší nepřesnosti lepší Slavia, přiznal liberecký trenér Ladislav Škorpil.

Zmínil se i obraně, která hrála ve zcela netradičním složení. Podle čistého skóre by se mohlo zdát, že hrála bezchybně, ale zvláš? v počátku zápasu tam bylo několik chyb, možná právě kvůli nesehranosti, ohodnotil výkon defenzívní řady.

Problémy se složením měl i jeho protějšek Miroslav Beránek. Po zdravotních lapáliích Karla Pitáka měl nakonec na lavičce náhradníků jen tři hráče do pole. Ale na povolání hráčů z béčka jsme nepomýšleli, tito náhradníci nám stačili, odmítl se vymlouvat na slabou lavičku.

Také Beránek mínil, že každému mužstvu patřil jeden poločas. Po přestávce trochu opadlo tempo a my jsme získali hru ve středu hřiště, vysvětloval. Jeho svěřencům prý dnes chyběla především finální přihrávka a větší agresivita v šestnáctce soupeře.

Komentáře (3)

Funkce na sledování článků je dostupná pouze pro přihlášené uživatele.

Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení a registrovaní uživatelé. Přihlašte se zde

  1. Re: Liberec - Slavia 0:0

    vizzir     před 21 lety 26.04.2003 17:48 |  
    0 0

    Trochu se obavam,ze Pavel Kuka v lete ve Slavii asi konci..Sam se vyjadril,ze toto vysedavani na lavicce nema zapotrebi a pokud se neco zasadne nezmeni,tak asi zmeni pusobiste..A dnes pri stridani nevypadal zrovna dvakrat vesele..Mel by si vzit priklad z Honzy Suchoparka,ten ac byl na cas prerazen do becka,tak se nevzdal a aspon byl prinosem pro dorostence..ale Pavel to bohuzel bere trosku jinak..Chce hrat,coz je celkem pochopitelne...Je ale znamo,ze Beranek uprednostuje radeji mlade perspektvni hrace..

  2. Re: Liberec - Slavia 0:0

    gary     před 21 lety 27.04.2003 14:12 |  
    0 0

    Poslední zápasy jasně ukázaly jak moc jsou důležití pro hru mužstva Dostálek a Vachoušek .Jen se jim přestalo dařit jde to z kopce s celým mužstvem .

    • Re: Liberec - Slavia 0:0

      (host)     před 21 lety 28.04.2003 09:59 |  
      0 0

      No....pokud si vzpominam, tak Dostalkovi se nedarilo skoro nikdy.(ten hattrick proti CB na podzim byl zrejme jen nahoda). Vetsinou po hristi jen chodi a pokud se nahodou dostane do sance, tak ji zahodi. Dokonce se zda, ze uz netrefi ani prazdnou branu (...viz sance v Liberci). Takoveho
      "spilmachra" bych rozhodne dale nestavel, ani kdybych nemel jinou moznost. Zalozni rada jako celek moc nefunguje, proto tolik nakopavanych micu dopredu.

      Co se deje s Vachouskem, to je zahada. Na podzim
      famozni, v soucasnosti zoufaly.

      Ukazuje se, ze po zraneni Adauta, nejsou schopni zbyli hraci vstrelit venku gol. Kuka alespon bojuje(OK), k Doskovi se snad nema smysl vyjadrovat.

      Samozrejme jsem zapomel dodat, ze muztvo jako celek venku moc nebojuje o vitezstvi, pohybuje se matne a spoleha na nahodne sance. (Proste udrzba)

      System hry v tom zadny nevidim. Rovnez se domnivam, ze tohle na postup do LM z predkol stacit nebude.