Evropská liga

Slavia - Anderlecht 0:3

Souboj o postup do skupiny Evropské ligy proti sobě svedl Slavii a Anderlecht. První zápas se odehrál před zaplněným Edenem. Po povedeném prvním poločase ze strany sešívaných hosté přidali a udělili sešívaným lekci z produktivity. Výsledek 0:3 je pro červenobílé až příliš krutý.

Trenér Uhrin poslal do zápasu poměrně ofenzivní sestavu ve složení, po kterém volala většina fanoušků. V úvodu sezony formu postrádajícího Součka nahradil na postu defenzivního záložníka Ngadeu. Změnou bylo nastoupení dvou ofenzivních středních záložníků Baráka s Keniou. Kvůli kartám naopak nemohl nastoupit Josef Hušbauer. Poslední změnou bylo vytažení Šventa do zálohy, na postu krajního obránce místo něj nastoupil Mikula. Jen na lavičce tak zůstalo duo Zmrhal, Mihalík.

První šanci si připsal Anderlecht hned ve 3. minutě, kdy jeho hráč postupoval do odkryté obrany po naší pravé straně. Mikula se však stihl vrátit a skluzem vypíchnout míč. Při střetu se však zranil a rozhodčí faul nepískal. Hosté se tak dostali ke střele, kterou Pavlenka vyrazil na roh. Ten sešívaní bezpečně odvrátili. Brzy kontrovala i Slavia. Ovšem po rohu byl pískán faul a brankář Roef zakončení stejně bezpečně chytil. Už v 9. minutě musel odstoupit zraněný Mikula, kterého nahradil Frydrych. V následující desetiminutovce se hrál poměrně zajímavý a vyrovnaný fotbal bez větších šancí. Nejvíc pozornosti tak na sebe strhla Tribuna Sever svým povedeným choreem. O trochu vzruchu se v 29. minutě postaral Škoda, který ale v těžké pozici po rohu hlavičkoval jen vedle. O 3 minuty později už ale šance přišla! Frydrych se výborně uvolnil a přihrál Keniovi do vápna, ten z nadějné pozice pálil ale jen do bránícího hráče. A červenobílí prožívali dobrou pasáž i nadále! Pohotově pálil Škoda volejem, ale Roef dokázal míč zkrotit v rukavicích. V posledních minutách se zřetelně přidalo, tentokrát měl nebezpečnou situaci Anderlecht, když podklouzl Bořil. Unikající hráč ze strany přihrával skrz pokutové území, naštěstí nikoho ve fialovém dresu nenašel! První vyloženě gólovou šanci si však připsala Slavia. Kenia se geniálně uvolnil ve vápně a našel hlavičku Šventa, ten míč popostrčil jen těsně vedle branky! Velká škoda pro naše barvy! Závěr první půle patřil Slavii. Zatím výborný Frydrych získal míč, zatáhl ho středem a pak pálil zhruba metr vedle svatyně bruselských.

Belgičané nastoupili do druhé půle aktivně a brzy se bohužel prosadili, když na přední tyči usměrnil za Pavlenkova záda míč Sylla. Inkasovaný gól Slavii poněkud zaskočil a ze hry měli následujících 10 minut více hosté. Vstup do druhé půle se týmu z Edenu vůbec nevydařil. V 60. minutě nejprve "fialky" napálily po rohu břevno, ovšem míč dokázal za Pavlenkova záda pohotově dorazit Teodorczyk - 0:2. Šlo o těžké vystřízlivění po povedené první půli. Slávisté nevěděli kam dřív skočit. Hned vzápětí se na Pavlenku řítil osamocený Praet, náš gólman ho naštěstí dokázal vychytat. Na druhé straně se ve vápně dobře uvolňoval Škoda, po střetu s obráncem ale skončil na zemi. Penalta se nepískala. Sešívaní se snažili s výsledkem něco udělat, po přiťuknutí Baráka pálil technicky těsně nad šibenici van Kessel. V 71. minutě přišla 3. rána. Anderlecht byl neuvěřitelně produktivní, když naše lehké zaváhání využil nádhernou ránou Hanni. Slavia měla i do značné míry smůlu, po van Kesselově standardce trefil hlavou břevno Frydrych! V závěru hlavičkoval po Šventově centru vedle Mešanovič. V samotném finále pak musel ještě jeden dobrý zákrok vytáhnout Pavlenka.

Play off - Čtvrtek 18. 08. 2016 19:00

Evropská liga, 2016/2017
0 - 3
0 - 0
SK Slavia Praha
SK Slavia Praha

RSC Anderlecht
RSC Anderlecht

49. Pavlenka (vl.)
60. Teodorczyk
71. Hanni

Komentáře (362)

Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení a registrovaní uživatelé. Přihlašte se zde

Komentáře v tomto článku mohou číst pouze přihlášení uživatelé