Chance liga

Liberec - Slavia 2:1

Poslední zápas roku 2015 slávisté v Liberci prohráli 1:2, přestože v poločase vedli po parádní brance Zmrhala. Ve druhé půli ale zápas otočili Bakoš s Pavelkou. Slavia tak přezimuje v ligové tabulce na pátém místě tři body za dvojicí Mladá Boleslav, Liberec.

Liberec - Slavia 2:1 (0:1)
Branky:
 57. Bakoš, 59. Pavelka - 2. Zmrhal 

Slavia: Berkovec - Frydrych, Bílek, Deli (71. Hrubý), Jablonský - Mikula (67. Voltr), Souček, Kenia (66. Vukadinovič), Piták, Zmrhal - Škoda

Trenér Dušan Uhrin poslal do základní sestavy Levana Keniu místo Miljana Vukadinoviče, mimo to zůstala vítězná základní sestava z posledních dvou zápasů neměnná. Slávisté měli start do zápasu z říše snů, nákop z hloubi pole posunul Škoda hlavou Zmrhalovi, ten si posunul míč kolem bránícího hráče a z velkého úhlu napálil míč do sítě - 0:1! Domácí se s takovým vývojem zápasu nehodlali smířit a Slavii zatlačili, obrana se měla co ohánět. Hráči Liberec navíc byli místy až nepřiměřeně agresivní a tak hned v úvodních minutách dostali údery do hlavy Škoda od Pokorného a Jablonský od Coufala. Po čtvrthodině hry se hra vyrovnala, tlak Liberce opadl a hrálo se především ve středu pole bez náznaků šancí na obou stranách. V závěru poločasu zase získali domácí výrazně více ze hry, ale šance přišla na druhé straně, v 42. minutě byl blízko brány osamocen Mikula, v těžké pozici z otočky ale míč dobře netrefil. Až v nastaveném čase první půle si domácí připsali první velkou šanci, po přímém volném kopu ohrozil bránu zblízka Delarge, míč ale poslal přímo na Berkovce, který jej lapil. Do kabin tak šli veselejší slávisté.

Do druhé půle neměl důvod Dušan Uhrin měnit sestavu. Obraz hry se od první půle příliš nezměnil, domácí drželi míč a hledali skuliny v obraně sešívaných, ti naopak spoléhali na brejky. Celkově byl zápas na těžkém terénu plný soubojů a nedovolených zákroků. Brzy v průběhu druhé půle poslal domácí trenér Trpišovský do hry Marka Bakoše a ten se mu odvděčil brankou po akci Rabušice - 1:1. Navíc po rohovém kopu za dvě minuty zápas úplně otočil Pavelka - 2:1. Slavia v krátkém sledu třikrát vystřídala, na hřišti ale nebyla vidět žádná fotbalovost, jen hrubé zákroky bez sebemenšího respektu k soupeři. Patnáct minut před koncem zápasu byl ve velké šanci domácí Shala, hlavou ale poslal míč těsně vedle. Sešívaní se nemohli dostat zpět do hry. Až v 84. minutě nádherně střílel z voleje Zmrhal, Koubek ale skvělým zákrokem udržel vedení na straně Liberce. V poslední minutě základní hrací doby nepochopitelně chyboval Bílek, který nepřevzal nahrávku Berkovce, Rabušic však ve vyložené pozici vysoko přestřelil. Nastavený čas už nic zajímavého nepřinesl a Slavia tak poslední zápas v roce 2015 prohrála.

16.kolo - Neděle 06. 12. 2015 14:00

Synot liga, 2015/2016
2 - 1
0 - 1
FC Slovan Liberec
FC Slovan Liberec

57. Bakoš
59. Pavelka

SK Slavia Praha
SK Slavia Praha

2. Jaromír Zmrhal

Komentáře (319)

Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení a registrovaní uživatelé. Přihlašte se zde

Komentáře v tomto článku mohou číst pouze přihlášení uživatelé