Chance liga

Sobotní večer okoření největší zápas Synot ligy

Již zítra úderem patnácté minuty probíhající dvacáté hodiny sobotního dne započne velké derby pražských S. Na letenském stadionu se představí Slavia. Zápas je možno sledovat na ČT Sport.

Dva hvězdné mančafty, výběry toho nejlepšího z ligy se pravidelně minimálně dvakrát do roka utkávají, aby změřily svoje síly a popraly se jednak o pomyslný titul Vládce Prahy, ale i prokázaly, že tím nejlepším týmem v malé zemi v srdci Evropy jsou právě ony. Letenské tradičně zdobila silová hra, velmi dobrá obrana a umění dotlačit do soupeřovy brány vždy alespoň nějaký ten gól, který zajišťoval úspěch. Naproti tomu Slavia, to vždy byla jasná volba, pokud se chtěl český fanoušek bavit fotbalem plným technických fines, rychlého přechodu do útoku a originálních řešení nastalé situace na hřišti. 

Předchozí odstavec jako by vypadl z nějaké bulletinu, který má za úkol nalákat zahraniční fanoušky na český fotbal, že? Smutné je, že kdybychom ho četli nějakých 6 let zpátky, nedalo by se proti tomu nic namítat. Leč situace se krapet změnila, Slavia sice stále má v kádru několik hráčů, kteří by mohli navázat na tradici technické hry, jenže jednak jich je zoufale málo a druhak celková kvalita týmu není na takové úrovni, aby se tomu mohla hra přizpůsobit. A nebo? Slavia zítra nastoupí na hřišti rivala pravděpodobně podobně jako v Plzni s velmi defenzivním záměrem, je třeba se však ptát, zda je to skutečně zapotřebí. Druhý tým tabulky totiž žádnou extra formou neoplývá, předposlednímu Hradci sice nasázel tři góly, ale kdo zápas viděl, jistě uzná, že o nějakou smršť se tedy nejednalo. O tu se sice mohlo jednat v kole předchozím, proti Teplicím měli rudí šancí dost, vyplývalo to však mimojiné právě z velmi bojácné taktiky, tak vlastní Petru Radovi.

Když si vzpomeneme na podzimní duel těchto dvou soupeřů, pravda na jiném hřišti, tak zde Slavia hrála ne jen vyrovnanou partii, ale byla v určitých momentech zápasu i lepším týmem. Jistě, když už byla řeč o formě soupeře, bylo by na místě se zastavit právě i u Slavie, kde to je pohříchu ještě daleko horší, průměrný výkon proti slabé Bohemce, který navazoval na trapné vystoupení v Brně, to není nic, co by týmu nějak zvedlo sebevědomí. Ale vzpomeňme si na zápasy před derby na podzim. Domácí prohra s Brnem, podobně tragický výkon jako nyní v Brně právě na Bohemce. Přesto tým dokázal do derby přepnout a hrát zcela jinak. A nebýt dobrého výkonu gólmana Bičíka a především ojedinělé smůly v koncovce u Milana Škody, kdo ví, jak by zápas dopadl.

Aby nedošlo k mýlce, opravdu si nemyslím, že by Slavia byla zítra favoritem. Bude jí mimojiné totiž chybět hned několik klíčových hráčů, pro připomenutí jistě půjde o dlouhodobé marody (Mičola, Vyhnal, Kodr), dále Vukadinoviče a Deliho a pravděpodobně i Zmrhala a minimálně jednoho z dvojice Bílek - Latka. A to už je slušný lazaret. I proto by cokoliv jiného než porážka Slavie byla překvapením. Šlo mi však jen o naznačení a na základě posledního vzájemného zápasu i poukázání, že mezi zítřejšími dvěma soupeři by nemusel, pokud by k tomu Slavia přistoupila podobně jako na podzim, až tak obrovský rozdíl, jaký se možná čeká. Leč bojím se, že nás čeká spíše 'druhá Plzeň'.

Tip na sestavu: Berkovec - Mikula, Fialka, Latka, Tamás - Švec, Hrubý, Baéz, Dostál - Kenia - Škoda

kurzy bet365: 1.29 - 5.50 - 9.50

Komentáře (32)

Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení a registrovaní uživatelé. Přihlašte se zde

  1. Re: Sobotní večer okoření největší zápas Synot ligy

    (host)     před 9 lety 10.04.2015 16:38 |  
    0 0

    omlouvam se, pokud jsem nekoho zklamal, ze se dnes nejedna o klasicke preview, ale z duvodu toho, ze o samotnem derby je uz vsude toho popsano tolik, ze bych jen a jen papouskoval, a dale protoze uz jsem, priznam se, taky docela otraveny z toho psat stale dokola o tom, jak se Slavii nedari, ze jsem se rozhodl to pojat trochu jinym, netradicnim uvahovym stylem s umyslem navrhnout mozne tema do diskuze. Tak me za to kdyztak prosim nepranyrujte. tolsimir

    • Re: Sobotní večer okoření největší zápas Synot ligy

      no-nick     před 9 lety 10.04.2015 17:03 |  
      0 0

      Za mě dobrý☺ Jen se bojím, že budeš mít pravdu s tou šílenou sestavou, co se těch krajů záloh týče.

  2. Re: Sobotní večer okoření největší zápas Synot ligy

    zeleznik2     před 9 lety 10.04.2015 17:03 |  
    0 0

    Pro nás naprosto zbytečný zápas, snad jen kvůli prestiži, neočekávám jiný výsledek než prohru, snad to nebude debakl. Už tato sestava Berkovec - Mikula, Fialka, Latka, Tamás - Švec, Hrubý, Baéz, Dostál - Kenia - Škoda jasně signalizuje defenzivní taktiku. Snad, kdybychom udrželi vzadu nulu delší dobu, tak bychom Spartu mohli znervóznět, branku asi taky nedáme.

    • Re: Sobotní večer okoření největší zápas Synot ligy

      steev (přítel SN)     před 9 lety 10.04.2015 17:14 |  
      0 0

      Doufám jen že podobně to neberou i hráči nebo ten tebou zmiňovaný debakl fakt schytáme. Jdeme do derby z hlavou nahoře a ne jak ovce,my fanoušci určitě a hráči doufám taky.Derby je nejvíc!

  3. Re: Sobotní večer okoření největší zápas Synot ligy

    Philliip     před 9 lety 10.04.2015 18:26 |  
    0 0

    Ja si nemuzu pomoct, ale i s oslabenou sestavou mame sanci uspet. Potreba je jen jit do zapasu sebevedome a snazit se hrat tak, ze chceme uspet a ziskat tri body. Zatim to i vsechna utkani dokazuji. Kdyz si verime, hrajeme slusne a sance prichazi. Kdyz ne (viz. zapasy v Brne a Plzni), tak se porazime vicemene sami. Takze hosi, na vitezstvi!

  4. Re: Sobotní večer okoření největší zápas Synot ligy

    kobo (přítel SN)     před 9 lety 10.04.2015 18:53 |  
    0 0

    Vyhrajeme 3:2. Za Spartu Kadlec a Lafata, za Slavii hattrick Škoda.

    • Re: Sobotní večer okoření největší zápas Synot ligy

      Kactus     před 9 lety 10.04.2015 20:28 |  
      0 0

      beru! :)

    • Re: Sobotní večer okoření největší zápas Synot ligy

      spino     před 9 lety 10.04.2015 21:52 |  
      0 0

      4:2 - v 90. minutě střídající Oskar Fotr setne trenéra Lavičku. :)

      • Re: Sobotní večer okoření největší zápas Synot ligy

        bongor     před 9 lety 10.04.2015 22:24 |  
        0 0

        Je vidět,že s blížícím se začátkem zápasu se alespoň my ,slávističtí fandové přestáváme bát.Ale hlavně je potřeba,aby se nebáli naši kluci na hřišti.Skutečně není čeho.Rumuni jsou podprůměrné evropské mužstvo,to dosvědčuje především to,jak všichni jásají nad Kadlecem,že je nyní táhne.Přitom v sotva průměrném bundesligovém Frankfurtu si prakticky ani nečuchnul.Takže kluci,hlavně se jich nebát.Blbé je,že bych se nedivil,kdybychom zase dohrávali v deseti.Aldo je přímo
        výzva rozhodčímu k červené,zvláště když se ten rozhodčí jmenuje Královec.
        Ale i v deseti se dají porazit,věřte si!

        • Re: Sobotní večer okoření největší zápas Synot ligy

          spino     před 9 lety 10.04.2015 22:36 |  
          0 0

          Nemyslím, že by se kluci báli. Spíš mám obavu, aby se nebál Beránek a nenařídil zase totální beton s odkopy na Škodu jako proti Plzni. :(

  5. Re: Sobotní večer okoření největší zápas Synot ligy

    slaviator     před 9 lety 10.04.2015 23:16 |  
    0 0

    Vyhrajeme!!!

    • Re: Sobotní večer okoření největší zápas Synot ligy

      vlk30 (přítel SN)     před 9 lety 10.04.2015 23:53 |  
      0 0

      Koukám že už máš něco v žíle,ale v blázinci o tom nic nevědí :-)

    • Re: Sobotní večer okoření největší zápas Synot ligy

      miru     před 9 lety 11.04.2015 09:05 |  
      0 0

      Přesně tak vyhrajeme! Hezky na brejky skoda 2 góly
      0:2 vyhrajeme!!! Smrk sralte! Ať žije slavia!! Derby je naše! Slavisti derby je naše!!

    • Re: Sobotní večer okoření největší zápas Synot ligy

      rossobianco     před 9 lety 11.04.2015 16:15 |  
      0 0

      V lize na jaře a na Letné?Moc bych si to přál,ale tohle jsou pro derby z naší strany dva velmi nepříznivé faktory,navíc působící současně...

      Naposled jsme vyhráli jarní ligové derby v minulém tisíciletí,5.4.1999(1:0),těch 5 od té doby následujících výher byly všechny na podzim(1999,2005,2007,2008,2012).

      V Edenu to v posledních letech bývají vesměs herně vyrovnané bitvy,kdy oba hrají na vítězství-na Letné hrají na vítězství naopak poslední dobou vždy jen domácí,my začneme hrát(v lepším případě) až tehdy,když prohráváme,většinou už o dva góly-a to je samozřejmě pozdě.Genius loci a psychologický pocit domácího prostředí zjevně hraje poslední dobou v derby velkou roli,takovej obrovskej rozdíl v obrazu hry nemůže být pouhá náhoda.

      Na jaře jsme v lize na Letný vyhráli naposled mimochodem ještě ve federální lize!(1993),naposledy jsme tam v jarní části ligy bodovali v roce 2002-(mimochodem taky pod Beránkem...).Jistě,byly tam některé památné zářezy,zvláště 2006 anebo 1998,kdy jsme byli o výhru doslova okradeni-ale ani to samo o sobě není dostatečným vysvětlením takové bilance.

      Všechny série sice jednou skončí,ale bohužel nevidím jediný důvod,proč bychom toto dvojité prokletí měli zlomit právě dneska.

      Jak rád bych se v tomto případě mýlil!

  6. Re: Sobotní večer okoření největší zápas Synot ligy

    alois_veliky (admin)     před 9 lety 10.04.2015 23:52 |  
    0 0

    Na titulní straně Sportu je sestava našeho týmu v následujícím složení:

    Berkovec - Mikula, Bílek, Latka, Tamás - Piták, Baéz - Dostál, Kenia, Hrubý - Škoda

    Pokud tak zítra skutečně nastoupíme, znamenalo by to (kromě toho, že je Beránek neskutečně podělanej), že někdo už druhý rok za sebou vynesl sestavu pro derby...

    Pevně doufám, že to takhle zítra nepostavíme, protože ta absolutní rezignace na hru po křídlech vypadá vážně děsivě.

    • Re: Sobotní večer okoření největší zápas Synot ligy

      vlk30 (přítel SN)     před 9 lety 10.04.2015 23:56 |  
      0 0

      Je mě to celkem jedno hlavně at není děsivá porážka,at zůstanou všichni zdraví a přežijem to bez redky.

      • Re: Sobotní večer okoření největší zápas Synot ligy

        alois_veliky (admin)     před 9 lety 10.04.2015 23:58 |  
        0 0

        Tomu říkám bojový přístup.

        • Re: Sobotní večer okoření největší zápas Synot ligy

          Falk     před 9 lety 11.04.2015 07:19 |  
          0 0

          Jestli křídla Hrubý a Dostál,pak mi to přijde od Beránka zoufalost

    • Re: Sobotní večer okoření největší zápas Synot ligy

      afro     před 9 lety 11.04.2015 08:13 |  
      0 0

      Rad bych videl na hristi v zaloze Baeze, Pitaka, Hrubyho, Keniu a Boudjemaau. Neprijemne by bylo, ze by jeden z dvojice Pitak/Kenia byl nucen hrat na kridle. Bohuzel ocekavam o poznani priposranejsi (prominte mi to slovo) sestavu bez ambice drzet mic, coz evidentne MB netrapi ani v zapasech s o poznani slabsimi souperi.

    • Re: Sobotní večer okoření největší zápas Synot ligy

      spino     před 9 lety 11.04.2015 08:22 |  
      0 0

      Potřetí - na domácím někdo vynesl, že bude hrát Kodr.

    • Re: Sobotní večer okoření největší zápas Synot ligy

      Oja     před 9 lety 11.04.2015 11:05 |  
      0 0

      Pořád naivně doufám, že tuhle sestavu vynesli záměrně, aby se sparta připravila na náš autobus a my je pak přejedeme ofenzivní smrští :-)

  7. Re: Sobotní večer okoření největší zápas Synot ligy

    vlk30 (přítel SN)     před 9 lety 11.04.2015 10:29 |  
    0 0

    Berkovec - Mikula, Fialka, Latka, Tamás - Baéz, R. Hrubý - Prošek, Kenija, Zmrhal (Boudjemaa) - Milan Škoda.Tip na sestavu

    • Re: Sobotní večer okoření největší zápas Synot ligy

      Navyseals     před 9 lety 11.04.2015 10:31 |  
      0 0

      Hlavně ne prosím Proška.

      • Re: Sobotní večer okoření největší zápas Synot ligy

        vlk30 (přítel SN)     před 9 lety 11.04.2015 12:32 |  
        0 0

        Vím,ale to neovlivníme.

  8. Re: Sobotní večer okoření největší zápas Synot ligy

    Majkl8     před 9 lety 11.04.2015 10:53 |  
    0 0

    Osobně bych byl pro trošku ofenzivnější sestavu: Berkovec - Mikula, Fialka, Latka, Tamás - Piták, Baéz - Červenka, Kenija, Boudjemaa - Škoda...podle těch předzápasových předpokladů to totiž vypadá že se chystáme nasadit jen dva, podotýkám DVA, ofenzivní hráče, a to Keniju a Škodu, zbytek beton.

    • Re: Sobotní večer okoření největší zápas Synot ligy

      jufoun (přítel SN)     před 9 lety 11.04.2015 11:00 |  
      0 0

      Tahle by se mě taky líbila a vůbec by mě nevadilo kdybychom vyhráli 4:7 :-D

  9. Re: Sobotní večer okoření největší zápas Synot ligy

    notrax     před 9 lety 11.04.2015 18:28 |  
    0 0

    Tak sestava Berkovec – Švec, Bílek, Latka (C), Tamás – Baéz, Piták– Hrubý, Kenia, Prošek– Škoda.


    Docela se bojím co předvede 50ti kilový Švec a Prošek, který na to prostě pořád nemá, ale rád se nechám překvapit.

    • Re: Sobotní večer okoření největší zápas Synot ligy

      Nosorozec     před 9 lety 11.04.2015 18:33 |  
      0 0

      Místo Proška bych dal do základu Boudjemau. A nevíte někdo, proč nehraje Mikula?

      • Re: Sobotní večer okoření největší zápas Synot ligy

        notrax     před 9 lety 11.04.2015 18:34 |  
        0 0

        Něco s lýtkovým svalem.

      • Re: Sobotní večer okoření největší zápas Synot ligy

        vlk30 (přítel SN)     před 9 lety 11.04.2015 18:38 |  
        0 0

        Hrubý,Prošek to nevidím vůbec dobře,obávám se redky pro Baeze ještě v první půlce.

    • Re: Sobotní večer okoření největší zápas Synot ligy

      naplavnik     před 9 lety 11.04.2015 18:43 |  
      0 0

      Oproti vyloženě pesimistickym předpovědím to takový des zase není,Prosek by mohl párkrát plachnout a Švec se snad chytí,na něj jsem celkem zvědavý.Pojďme zhasnout tu Rudou záři nad Prahou!

  10. Re: Sobotní večer okoření největší zápas Synot ligy

    Nosorozec     před 9 lety 11.04.2015 18:50 |  
    0 0

    Tak dneska to bohužel tipuju 3:1 pro spartu. Góly: Lafata, Kadlec, Královec - Škoda. Ale pokud by se nám podařilo bodovat, budu strašně rád!