Chance liga

Statistické okénko - 21. kolo

Třetí ligová porážka v řadě znamená pro Slavii nejen pád na 12. místo ligové tabulky, ale také prodloužení bodově nejhoršího období od přechodu na tříbodový systém.

Sešívaní odehráli v Brně další zápas nehodný dresu, který slávisté nosí. Za celých devadesát minut nevystřelili na bránu a od poměrně slabého soupeře inkasovali hned tři branky. Místo toho, aby se hlasitě přihlásili do boje o páté místo v tabulce, které si dal za cíl trenér Beránek, opět své příznivce zklamali a prodloužili bodově chudé období už na 16 zápasů, tedy více než polovinu soutěže. Jde o bodově nejchudších 16 zápasů Slavie v řadě v jedné sezóně od zavedení tříbodového systému. V uplynulých 16 zápasech totiž slávisté získali jen 12 bodů a jen dvakrát se jim podařilo zvítězit. Například na podzim minulé sezóny uhráli slávisté v 16 zápasech 16 bodů, což je o celou třetinu více než v jejich aktuální sérii. Podobně tomu bylo na jaře sezóny 2011/12, kdy (spolu s podzimními dvěma zápasy) uhrála Slavia 15 bodů v 16 zápasech. A stejně tak 15 bodů získala Slavia v nejhorším období (3. - 18. kolo) předchozí sezóny 10/11. Hledat hlouběji v historii v sezónách, kdy Slavia patřila ke špičce ligy, samozřejmě nemá smysl, byť třeba mezi 6. a 21. kolem sezóny 2000/01 uhrála Slavia jen 19 bodů.

Dalším zajímavým faktem je, že přes tři obdržené branky a již 11 odehraných zápasů venku v porovnání s 10 domácími zápasy, stále platí, že Slavia inkasovala více branek doma (17) než venku (16). Samozřejmě je to kompenzováno vstřelenými brankami (19 doma vs. 10 venku), i tak je ale počet inkasovaných branek doma velkým problémem, na kterém Slavia musí nutně zapracovat. Ostatně o špatném bránění a statistikách s tím spojených píšeme v této rubrice pravidelně. Nyní tedy snad dodejme, že v počtu inkasovaných branek je na tom z celé ligy hůře než Slavia (33) už jen Hradec Králové (35 inkasovaných branek) a beznadějně děravé České Budějovice (49). I ty však mají dvakrát tolik čistých kont (4) než Slavia (2), jak jsme už psali před pár dny.

Vzhledem k výsledkům ostatních ligových týmů se mezi 20. a 21. kolem nezměnila pozice Slavie co se týče boje o udržení v lize, Slavia má stále náskok 6 bodů na předposlední České Budějovice, což je více než posledních sedm podzimních kol, tehdy se náskok Slavie na 15. místo pohyboval mezi třemi a pěti body. Co víc, ač Slavii od 5. místa nyní dělí celých sedm pozic, bodově jde pouze o 5 bodů, navíc je třeba vzít v úvahu, že 5. Teplice i 6. Slovácko mají odehrán o jeden zápas více než zbytek ligy. Bodově je tak Slavia stále blíže pátému místu než sestupu a v našlapaném středu tabulky může několik výher znamenat velký skok kupředu.

Poslední slávistická statistika bude o vstřelených brankách. Sešívaní se sice dvakrát v řadě nedokázali brankově prosadit, stále ale patří k těm lépe střílejícím týmům v lize, s 29 brankami jsou na tom vůbec nejlépe z týmů od 7. místa v lize níže, čtvrtá Boleslav, páté Teplice a šesté Slovácko pak mají na kontě jen o dvě nebo tři vstřelené branky více a třeba druhá Sparta jen o šest branek více.

Z dalšího ligového dění nejvíce zaujala výhra Sparty nad Teplicemi 1:0. Spartě byl nejprve neuznán jasně regulérní gól Lafaty po "ofsajdu", který nebyl o dobré dva metry. Tentýž hráč si ale spravil chuť teatrálním skokem ve vápně v předposlední minutě zápasu a dal tak zavzpomínat na staré časy, kdy se takové penalty pískaly na Letné pravidelně. Velice pozoruhodné pak bylo sledovat mediální dění po zápase, deník Sport se nejprve přidal k vlně, která Lafatu odsoudila. Když poté PR oddělení Sparty přišlo s chabým vysvětlením jeho jednání ("Moje jednání vyplynulo částečně z frustrace z vývoje důležitého utkání a také z toho, že mi nebyla uznána regulérní branka."), stal se Lafata okamžitě hrdinou. Co je hrdinského na tom, že člověk s dvoudenním zpožděním uzná to, co už celý národ dávno viděl, se mi však stále nepodařilo pochopit. A jen tak mimochodem, slova "omluva" nebo "omlouvám se" byste ve vyjádření PR oddělení Sparty podepsaném Lafatou hledali marně.

Protože tři body putovaly na konto Plzně i Jablonce, v čele tabulky se stále nic nemění. Pět bodů náskoku devět kol před koncem je docela komfortní situace pro Plzeň, která na jaře neztratila ještě ani bod, i když v historii najdeme několik případů, kdy podobný náskok v podobné fázi soutěže Slavia nedokázala udržet a ztratila. Vyhrála rovněž čtvrtá Mladá Boleslav, která tak o další tři body navýšila náskok nad pátými Teplicemi, rozdíl mezi těmito dvěma týmy je tak už sedmibodový a o účasti Ml. Boleslavi v příštím ročníku Evropské ligy tak už nelze příliš pochybovat.

Remíza Bohemians s Duklou alespoň trochu hraje do karet Slavii, protože tímto výsledkem se Bohemka nedotáhla na sešívané a Dukla zároveň neutekla příliš daleko, rozdíl mezi Slavií a Duklou na sedmém místě tabulky je jen tříbodový, vzhledem k tomu, že Slavii ještě zápas s Duklou čeká, má Slavia ve vlastních rukou to, aby se před Duklu dostala. V posledním zápase porazila Jihlava Hradec Králové, což Slavii také příliš nevadí, Jihlava je nyní sice před Slavií, ale důležitější v tuto chvíli je, že Hradec zůstal celých šest bodů za červenobílými.

V jarní tabulce nalezneme jen tři týmy horší než Slavii: Zoufalé Budějovice bez jediného jarního bodu, Liberec s jedním bodem a Baník se třemi remízami. Je sice pravda, že los Slavie nebyl z nejlehčích a sešívaní hráli třikrát venku a jen dvakrát doma, přesto jsou pouhé čtyři jarní body trochu za očekáváním, zvlášť pak po výhře v Liberci. Připomeňme také osud Olomouce z minulého ročníku. Ta v prvním jarním kole jasně vyhrála (právě nad Slavií), byla pět bodů nad sestupovými příčkami, ale pak až do konce ligy nasbírala jen devět bodů a putovala do FNL.

Komentáře (57)

Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení a registrovaní uživatelé. Přihlašte se zde

  1. Re: Statistické okénko - 21. kolo

    jarodo57     před 10 lety 25.03.2015 21:18 |  
    0 0

    Hezká věta: ,,Bodově je tak Slaviastále blíže pátému míst než sestupu a v našlapaném středu tabulky může několik výher znamenat velký skok kupředu."
    Jen pro zajímavost připomínám nejbližší program:Derby s Bohemians,derby na Spartě,Jihlava a jablonec.I při mém optimusmu nemyslím si,že by nastal velký posun tabulkou výše po těchto 4 zápasech .Opět a neustále připomínám -nestavme se vzdušné zámky ,všechno má svůj čas.

    • Re: Statistické okénko - 21. kolo

      jarodo57     před 10 lety 25.03.2015 21:25 |  
      0 0

      no tolik překlepů.Omlouvám se za malé písmena ,nestavme si a ne nestavme se a pátému místu a ne pátému míst.To je tak když si to člověk po sobě nepřečte.

    • Re: Statistické okénko - 21. kolo

      Betynka58     před 10 lety 25.03.2015 23:27 |  
      0 0

      Právě ve světla nastávajícího programu se jeví příští dvě domácí vítězství jako absolutní nutnost, byť se ani vc případě Bohemky, tím méně v případě Jihlavy nejedná o soupeře, kteří by Slavii seděli. Nicméně pokud by se to podařilo (v případě opakování výkonů z úvodu jara to rozhodněnení nereálné), pak by Slavia vstupovala do ligového finiše v klidu a stále ještě s reálnou šancí na pátý flek (byť asi nemá smysl se k pátému místu nějak vyloženě upínat, jeden mančaft může chytit vítěznou sérii a pak bude nedostižitelnej).

      • Re: Statistické okénko - 21. kolo

        Petr9608     před 10 lety 26.03.2015 04:35 |  
        0 0

        Pokud to ovšem nebudou Teplice ale Slovácko / Dukla, tak to bude pro nás velké plus - ještě s nimi budem hrát doma.

  2. Re: Statistické okénko - 21. kolo

    Petr9608     před 10 lety 26.03.2015 05:34 |  
    0 0

    Ale prostě o to 5. místo se poprat musíme. Proč?

    Pokud se to nepovede a skončíme na sedmém, osmém místě, tak to bude neustále o jakémsi "bludném kruhu", kdy se střídají špatná sudá a o fous lepší lichá jara.

    Takže - i když to snad bude letos v každém případě prokazatelně lepší než loni, tak pokud to zůstane někde na úrovni "Petroušových jar" 2011 a 2013, tak o čem to bude, když skončíme tam, kde jsme byli již před 2 nebo dokonce 4 lety?! To na člověka pak zapůsobí jako motání v bludném kruhu.

    Ono jako už ty roky pádí. Pokud to nedáme letos, tak to bude znamenat, že se poháry objeví v Edenu nejdříve v létě 2016. Tj. Sedm, SEDM(!!!) LET po tiraspolské tragédii. Bude to znamenat šest sezón bez pohárů. To už mi skutečně přijde jako citelně dlouhá doba.

    Asi to bylo již mnohokráte připomínáno - ale i tak to připomenu znova.

    Je skutečně neuvěřitelným paradoxem, jak jsme si za časů Strahova všichni mysleli, jak se Slavií příliš nedaří a že to není nic moc. "JEN DRUZÍ (/ TŘETÍ)", "JEN POHÁR UEFA". Asi tyto mety tehdá nikdo nebral jako kdovíjaký úspěch a snad jako "úspěchem" se dal nazývat nějaký výraznější výsledek v Evropě (přežití do jara...?).

    Dobrou ilustrací budiž tyto Střepiny z doby postupu přes Ajax.
    https://www.youtube.com/watch?v=S9814q59Kho

    Ok, je to TV Nova (byť zrovna Střepiny se celkem snažily být seriozními), ale i tak - ta rétorika. O "nebohé" věčně druhé chudince Slavii, která se pořád ne a ne dostal do LM. Na to se člověk dnes dívá s takovým hořko-kyselým úsměvem, jaké to vlastně bylo neskromné rouhání a že ty druhá (třetí) místa a pravidelná účast v pohárech (nezřídka kdy s dobrými výsledky v nich) byla vlastně skvělá.

    CO SE TO KU.RVA DĚJE?!!! Proč bylo před 10-15 lety možné ufinancovat ten klub tak (ač ani neměl vlastní stadion a na ten nehostinný vypůjčený chodilo "pár" lidí), aby bezpečně hrál každý rok poháry? Proč to sakra nejde dnes, kdy klub hraje na nejlepším stadionu v ĆR, kde se opírá o vynikající fanouškovskou základnu? Proč jsou to schopny ufinancovat "díry" typu Jablonec, Liberec, Bolehlav a není to schopen utáhnout klub z hlavního města, kde je soustředěn veškerý český "byznys"? Ok, byly těžkosti, ale ty nejhorší časy proběhly už před dlouhými čtyřmi lety. Jako já mám za to, že jsme nyní už měli kroutit tak třetí sezónu na úrovni těch strahovských dob, přičemž už by se "fotbalová veřejnost" měla opět ptát "Tak co Slavie, nechtělo by to zase ten titul a LM?". Myslim, že i tý český fotbalový scéně by zkrátka prospělo, kdyby se, dejme tomu, o titul prala SPA PLZ SLA a ne aby tim třetim byl podělanej Peltonec, případně podělaná Bolka.

    Tak je ten kádr skutečně nekvalitní?! Nebo trenér je neschopnej? Já ani nevim, co je horší. V Beránka jsme věřili a v prvních pěti kolech to byla naprostá euforie. Když ale těch pět rund škrtnem a budem počítat 6. - 21. kolo, tak je to neuvěřitelná tragédie. Má ten tým skutečně tak špatnou kvalitu, že nemá na více, než na 12 bodů ze 16 zápasů? Pokud má (výrazně) lepší kvalitu než na těch 12 bod, tak v tom případě se možná skutečně můžem s Beránkem rozloučit a zkoušet dále.

    Chce se mi říct - dokud to s tim Lubošem nezkusíme, tak nebudem vědět. :o)

    Pořád si myslim, že čím déle je v tý Dukle, tím více by možná mohl mít chuť se přestěhovat. Zvlášť, pokud by byla neustále Dukla zacyklená na konci 1. půlky tabulky. To sice není špatné, ale je to "dost"?

    Nevim no. Třeba by to bylo málo pohledný, ale věřim, že by ty výsledky byly. Že by třeba byl schopen s námi "ubojovat" výhru v Jihlavě, Budějkách, nad Hradcem, Brnem, remízu na Bohemce, v Brně a s Bolkou.

    To by třeba bylo 13 bodů navíc, vážení.

    • Re: Statistické okénko - 21. kolo

      Steve2924 (přítel SN)     před 10 lety 26.03.2015 07:29 |  
      0 0

      K financím.
      Před 10-15 lety byla dá se říct zlatá doba na přestupy. Z nich bez problémů žila sparta, Slavia která navíc měla v zádech ENIC ale i některé další kluby už uměli svoje hráče prodat rovnou ven. To po globální recesy už není a když se k tomu přidá klesající úroveň našich mladých fotbalistů tak jeden obrovský příděl peněz z českého fotbalu prostě zmizel.
      Jak to zvládaj financovat kluby dneska? Z těch co jsi napsal. Jablonec v zádech Peltu ale nějaké extra drahé nákupy nedělá a na výplaty jim to stačí. To samé Boleslav, která má v zádech Škodovku a také jede v rozumném režimu. Ale ani jeden z nich podle mě nemá sílu na titul, uvidíme co všechno ještě vyčaruje Peltaven ale když něco tak spíš zákulisní taktiky. Liberec tam jsi se asi spletl ne, nebo máš pocit, že jde na poháry či že je to bohatý klub?
      Prim tady hrajou dva kluby. Jeden má v zádech bohatého podnikatele co za úspěch nemá problém vysázet do klubu nenávratně miliardu. Druhý se na vrchol dostal trochu jinak, každopádně spozor se shání lépe týmu co má šanci na titul a LM než týmu co hraje skoro celou sezónu o záchranu. My jsme bohužel za poslední roky někde na úrovni klokana a podle toho asi ochota sponzorů sypat nám peníze...

      • Re: Statistické okénko - 21. kolo

        Petr9608     před 10 lety 26.03.2015 08:08 |  
        0 0

        Myslel jsem několik posledních sezon. Nejen tuto. A Liberec hrál Evropu 3x v řadě. Jednou získal titul, jednou hrál EL i na jaře.

        Srovnávat nás s Bohemkou? To má být vtip? My jsme Slavia Praha. To je prostě značka. Jsme (nejhůře) druhý největší, nejslavnější, nejznámnější klub v zemi. Hrajem na nejlepším stadionu, máme nejlepší fans a (nejhůře) druhou fanouškovskou obec. Kdo to může ještě u nás nabídnout? Kromě těch na druhé straně řeky - UŽ NIKDO!

        • Re: Statistické okénko - 21. kolo

          Steve2924 (přítel SN)     před 10 lety 26.03.2015 15:28 |  
          0 0

          No to rozhodně není vtip. To srovnání s Bohemkou co se týče zajímavosti pro sponzory je zcela na místě. Podívej se na to optikou nezaujatého člověka co se rozhoduje kam dát svoje peníze. Tomu je jedno jestli na stadion chodí 3 nebo 5 tisíc. U nás fanoušci skalní fanoušci sponzorovi žádnej velkej obrat neudělaj. Já ani z hlavy nevím kdo všechno jsou naši menší sponzoři nebo kdo všechno má reklamy na stadionu. BTW tam jsme na tom hůř než Bohemka protože ty reklamní plochy na stadionu nejsou jen naše. Fakt je ten, že ani my ani Bohemka nehrajeme kvalitní fotbal, nemáme výsledky, takže prostě toho sponzora nebudeme propagovat tak jak by si představoval.
          A jestli to pořád nechápeš tak se podívej na tabulku kolik bodů získávala Bohemka a kolik mi v blízké minulosti. Už chápeš?

    • Re: Statistické okénko - 21. kolo

      Betynka58     před 10 lety 26.03.2015 09:53 |  
      0 0

      Nejsi sám, kdo si klade otázku, proč se Slavia v posledních letech pořád motá v bludném kruhu. Jeden z možných důvodů vidím právě i v tom neustálém točení trenérů. Tímhle stylem se ještě žádný klub neprosadil. Je velmi pravděpodobné, že Beránek bude po pěti letech prvním trenérem, který vydrží ve Slavii celou jednu sezónu, a byť řada zápasů mužstvu nevyšla, celkový herní progres oproti loňské sezóně je znatelný, byť to bodově znát příliš není. A uvažovat nad tím, o kolik bodů by bývali měli pod Kozlem, mi připadá zcestné. Osobně mi je sympatické, že ve srovnání se svými předchůdci dává MB vice šancí odchovancům a takové mladé mužstvo občas prostě mívá velké výkyvy ve svých výkonech. Teď jde o to, aby takové zápasy jako ten v Brně odehrála Slavia maximálně dva až tři za sezónu (pro letošek už tedy má splněno!) a aby se nestaly pravidlem.

      • Re: Statistické okénko - 21. kolo

        Petr9608     před 10 lety 26.03.2015 10:15 |  
        0 0

        Ale pokud si to vezmem, tak po odečtení těch prvních pěti kol (které by se daly klidně svést na "efekt nového kouče" - to "uměl" i Petrouš), tak jsme prostě úplně a totálně v pr.deli. Prostě jsme. 1.-5. kolo 12 bodů (2,4 b./z.) 6. - 21. kolo také 12 bodů (0,75 b./z.), to je neskutečná hrůza. A na Beránka to prostě padat musí. Aspoń částečně.

        • Re: Statistické okénko - 21. kolo

          Petr9608     před 10 lety 26.03.2015 10:18 |  
          0 0

          A mezi tim 6. - 21. kolem byla jistě řada zápasů, kde měla přijít nějaká (klidně ubojovaná) výhra, která by přinesla ty pos.raný tři body.

          Dyť jsme neporazili ani ten Hradec. :-(

    • Re: Statistické okénko - 21. kolo

      birkin     před 10 lety 26.03.2015 09:54 |  
      0 0

      ja si myslim, ze paradoxne hlavni problem je prave v tom stadionu, na ktery jsme se vsichni tak tesili...zpusobem jeho realizace, lepe receno zpusobem financovani te realizace, ktery vedl k napojeni na Slavii pochybnych lidi schovanych za nepruhlednou pavucinu majetkopravnich vztahu, se ze Slavie stala spolecnost, ktera kazdeho seriozniho investora odradi...
      o kvalite kadru si iluze nedelam, stale je to prevazne mix odlozenych a z ruznych duvodu jinde neuspesnych hracu s mozna nadejnym mladim, ktere ale potrebuje cas...kdyz k tomu pricteme tlak, ktery je ve Slavii nesrovnatelne vyssi nez s vyjimkou aktualne prvnich dvou tymu v lize kdekoliv jinde, jsme tam, kde jsme

    • Re: Statistické okénko - 21. kolo

      miru     před 10 lety 26.03.2015 10:30 |  
      0 0

      Ahoj Petře,
      V několika bodech souhlasím, v několika nesouhlasím. Začal bych od začátku a to Proč?
      Přesně tak, musíme se o to 5. místo porvat, uhrát ho!. Musíme, protože nás to posune, ve všech směrech. A názory, že na to nemáme tým atd… nemáme a? Bojovat musíme, je to velká šance, to pořád jen 5 bodů a (upřímně jaký 5. tým z ligy má na poháry? ŽÁDNÝ) tak proč ne my!
      Souhlasím i v tom, jaký bude rozdíl, když skončíme 12, 10, 8,? Bude to zase sezona 0? Jako už 5let. Ano vím, Beránek říkal za 3 roky poháry atd.. ale musíme se o ně porvat už teď. Šance pořád je a velká, žádný tým nemá na to udržet si nějakou šňůru zápasů, no ale bohužel my očividně taky ne.
      Když si srovnáme Slavii v letech 2001 až 2006 a slavii 2010 až 2015. Tak se domnívám, že rozpočet byl podobný, (dobře v letech 01 až 06 jsou příjmy z pohárů a prodej hráčů) ale nastaven byl podobně okolo 100 mil. Kč. A taky nebyli peníze!
      Jako největší rozdíl vidím v tom, v jakém se pohybujeme kruhu. V 01 až 06 se hráli poháry 2 a 3 místo, a byli jsme schopni z mála čarovat, a přivádět kvalitní hráče, a to proto, že se hrály ty poháry! Český fotbal se dost změnil, bohužel ještě jednou bohužel, protože dříve se chodilo hrát do Sparty a Slavie, teď? Sparta Plzeň. Z toho vlaku jsme vypadli.
      A jaký máme kruh teď? Jaký má kredit slavie? Šedý průměr, co můžeme hráčům nabídnou, poháry ne, plat stejný jako všude jinde.
      K tvé otázce: Tak je ten kádr skutečně nekvalitní?! Nebo trenér je neschopnej? Tým není určitě nekvalitní, střídáme dobré zápasy s těmi špatnými. Nejsme schopni udržet si výkonnost. Čím to je? To opravdu nevím, chybí nám sebevědomí celé slavie! Ale co vím jistě, že změna trenéra nám nepomůže. Však tady bylo trenérů, a k čemu to je? Pořád ho měnit, tým dostane impulz na pár zápasů, to bychom měli měnit každých 10 zápasů.
      A ke Kozlovi? Trenér je to bez pochyby výborný. Ale jak by pomohl slavii? Třeba ano, třeba ne. Ale jak jsem psal, v trenérovi to nebude.
      Nechme pana Beránka trénovat, hráče hrát a fanoušky fandit.

      • Re: Statistické okénko - 21. kolo

        Petr9608     před 10 lety 26.03.2015 11:33 |  
        0 0

        ad Udržení výkonosti.

        Co se to tedy sakra stalo po tom 5. kole. Jasně, člověku asi mělo dojít, že si neudržíme tak dobrou výkonost trvale ale probůh, jak jsme mohli ze zápasů na Bohemce v Jihlavě a doma s Brnem vytěžit NULU! To prostě bylo naprosto šílený.

        I když to bylo šílený, tak jsme pak měli šance na reparát, který jsme ale trestuhodně zahodili. Budějky, Dukla, Hradec. Alespoň dva zápasy z těch tří dotáhnout ke třem bodům. A jak lépe by se zimovalo!

        Nepovedlo se. Ale i tak přišla další šance na další reparát.

        A opět jsme jí trestuhodně zahodili. Se třemi body z utkání s Bolkou by to také bylo x-násobně veselejší.

        Kolik těch šancí na reparát nám ještě ten ligový vývoj nabídne a kolik jich zase zahodíme...?

    • Re: Statistické okénko - 21. kolo

      jarodo57     před 10 lety 26.03.2015 19:13 |  
      0 0

      Proč se ptáš ,když si sám odpovídáš?proč neustále hledáte chybu jen a jen v trenérovi.Dobře Straka, Poustka,Rada atd. to byl vždycky omyl .Ale přeci největší problém je úplně v něčem jiném.A to ,že se naší Slavie zmocnili lumpové ,verbeš,spodina ,která ještě před pár lety díky svým nevybírávým praktikám přišla k penězům a rozhoduje o bytí naší největší sportovní lásky.Už při nástupu Řebíčka jsem prohlašoval, že to bohužel normální člověk nebo férová firma nikdy nekoupí. Vše se to ukazuje tak jak jsem předvídal. Slušný člověk či firma do toho s takovými gaunery typu Si..a a spol. nepůjde.
      Beránek má u mě sympatie už jen s tím ,že se jako jediný trenér zbavil těch nekopů a lemplů a co bysme chtěli po necelém roku,když nás v červnu zachraňovali Liberec s Bohemkou.Beránek jasně při nástupu řekl, že by rád hrál se Slávií hezký fotbal a do tří let poháry.Připomínám,že nastoupil v červnu 2014. dnes je březen 2015.

    • Re: Statistické okénko - 21. kolo

      jarodo57     před 10 lety 26.03.2015 19:15 |  
      0 0

      Proč se ptáš ,když si sám odpovídáš?proč neustále hledáte chybu jen a jen v trenérovi.Dobře Straka, Poustka,Rada atd. to byl vždycky omyl .Ale přeci největší problém je úplně v něčem jiném.A to ,že se naší Slavie zmocnili lumpové ,verbeš,spodina ,která ještě před pár lety díky svým nevybírávým praktikám přišla k penězům a rozhoduje o bytí naší největší sportovní lásky.Už při nástupu Řebíčka jsem prohlašoval, že to bohužel normální člověk nebo férová firma nikdy nekoupí. Vše se to ukazuje tak jak jsem předvídal. Slušný člověk či firma do toho s takovými gaunery typu Si..a a spol. nepůjde.
      Beránek má u mě sympatie už jen s tím ,že se jako jediný trenér zbavil těch nekopů a lemplů a co bysme chtěli po necelém roku,když nás v červnu zachraňovali Liberec s Bohemkou.Beránek jasně při nástupu řekl, že by rád hrál se Slávií hezký fotbal a do tří let poháry.Připomínám,že nastoupil v červnu 2014. dnes je březen 2015.

  3. Re: Statistické okénko - 21. kolo

    Petr9608     před 10 lety 26.03.2015 05:53 |  
    0 0

    BTW: Aktuálně máme takřka stejnej průměr bodů na zápas (1,14) jako byl v nevydařený sezóně 2011/12 (1,13).

    V povedenější sezóně 2012/13 ten průměr byl 1,14. To jsme získali 42 bodů. Schválně, jestli letos nebude mít 5. tým těch bodů stejně.

    • Re: Statistické okénko - 21. kolo

      Petr9608     před 10 lety 26.03.2015 07:20 |  
      0 0

      *1,4 (v sezóně 2012/13)

  4. Re: Statistické okénko - 21. kolo

    jufoun (přítel SN)     před 10 lety 26.03.2015 11:25 |  
    0 0

    Když porovnám Slavii a Spartu vs Barcelona a Real, umíte si představit, že by jeden z těchto gigantů byl 6-8 let nejen bez evr. pohárů, ale i bez jakékoliv výhry? Ligové, ligový pohár...
    Já to nechápu a nerozumím tomu. Nejhorší je, že tento marast se může tahnout dalších xx let beze změny. Stane se snad Slavia nicotným klubem, který bude bez jakékoliv šance na umístění mezi špičkou ligy?
    To srovnání mezi týmy La ligy a naší berte jen jako ukázku.

    • Re: Statistické okénko - 21. kolo

      Petr9608     před 10 lety 26.03.2015 11:47 |  
      0 0

      No jo, tak tady je pak otázka (pokud se to nezlepší a neuděláme to 5. místo), jestli nějak nedat důrazně najevo, že už nás nebetyčně se.re to, jak jsme už šest v prde.li bez kloudnýho světla na konci tunelu.

      Pokud se to letos nepovede, tak skutečně bych o Beránka nechtěl slyšet nic jinýho než to, že se v sezóne 2015/16 bude postupovat do pohárů. Ne za dva roky, ne zkusíme... s tim ať se jdou vycpat.

      • Re: Statistické okénko - 21. kolo

        Petr9608     před 10 lety 26.03.2015 11:49 |  
        0 0

        Radši ještě napíšu, že tím "důrazně najevo" nemyslím žádnou výtržnost, chraňbůh.

        • Re: Statistické okénko - 21. kolo

          no-nick     před 10 lety 26.03.2015 12:58 |  
          0 0

          Co máš na mysli? Masivní letakovou kampaň? Alegoricke vozy? ☺

          • Re: Statistické okénko - 21. kolo

            Petr9608     před 10 lety 26.03.2015 13:14 |  
            0 0

            Sebeupálení. Kdo se hlásí?

    • Re: Statistické okénko - 21. kolo

      quelhar (admin)     před 10 lety 26.03.2015 11:51 |  
      0 0

      Bohužel fotbal je v jiných zemích (a nejvíc asi právě ve zmíněném Španělsku) úplně jiný společenský fenomén než v ČR. Takže tam by se asi nestalo, že by na podezřelé valné hromadě minoritní akcionář navýšil základní jmění společnosti o nesmyslnou virtuální částku ověřenou cinklým soudním znalcem a pustil tak do klubu navzdory majoritnímu vlastníkovi českou politicko-ekonomickou mafii. Ta následně vytvořila tak složitý systém vzájemných vztahů a smluv mezi nejrůznějšími právnickými osobami, že nikdo příčetný o klub v současnosti ani nezavadí, protože neví, kdy na něho vyskočí nějaký právník Sisáka nebo jiného šmejda s požadavkem na další platby.
      Přitom je jasné, že ono nepřátelské převzetí Slavie od Enicu bylo jednoznačně v souvislosti s výstavbou stadionu. Všem viditelní viníci tohoto stavu - Rosen s Doležalem, kteří se toho aktivně zúčastnili, jsou ze Slavie dávno pryč, ale škoda, kterou tímto krokem způsobili, se zdá být nenapravitelná.

      Z čistě sportovního hlediska je opravdu skoro nemyslitelné, aby se velkoklub, jakým byla Slavia, najednou propadl do podprůměru na tak dlouhou dobu. Ale v případě Slavie na to prostě nelze nahlížet jen sportovním pohledem. Klíčové věci, které k tomu vedly, se vůbec neodehrávaly na trávníku.

      A tak prostě máme teď majitele (je jím ale opravdu stále on?), který se klub údajně snaží už dva roky prodat, ale pořád mu to nějak nejde (opravdu?) a klub zatím živoří. A tak se dělají aspoň malé krůčky, ze kterých by se mohlo v budoucnu těžit - kádr se konečně postupně čistí od flákačů, nekopů, lidí, kteří mají klub u zadku a začíná se stavět na hráčích, kteří mají k zodpovědnému přístupu o kus blíže. Na poháry to samo o sobě nestačí (vlastně by bylo docela smutné, kdyby to stačilo), ale optimisté to mohou brát jako příslib do budoucna.

      • Re: Statistické okénko - 21. kolo

        Jiri1     před 10 lety 26.03.2015 12:24 |  
        0 0

        á v tom, že těch fláíkařú stále přibývá, že majitel či majitelé vlastně ani až tak netouží klub prodat a že spousta sponzorú to dobře ví, navíc když ječtě vedení pustí fámu , že se dá na současném stavu vydělat, tak to celé vzbuzujwe mezi lidmi pocit bezradnosti a kapitulanstvá.
        Z klubu odcházejí supr trenéři mládeže, mizí i talenty a nedaří se ani stabilizovat hráčský kádr, vrcholem jsou podivné výsledky a to už několik let má to prý trvat i do bufoucna, prorože prodej stadionu je prozatím nerealizovatelný, prozatím, prosě by fakt musel přijít superbohatý člověk ochotný nechat na klubu 2 miliardy korun bez jakekoliv navratnosti.
        Navíc začínají probleskovat neověřitelné zprávy o tom , že někteří hráči už jsou tzv. zastaveni a majitelem není klub. Ano chce to prostě jednoho fanatika s prachama hodně prachama , jedno ale Quehlarovi odsouhlasím je dobře , že už dříve jsme se zbavili některých hráčú, kteří jsou dnes za hvězdy.

        • Re: Statistické okénko - 21. kolo

          klimi     před 10 lety 26.03.2015 14:44 |  
          0 0

          Myslíte Juhara nebo Vošahlíka s Nitrianským?

        • Re: Statistické okénko - 21. kolo

          Navyseals     před 10 lety 26.03.2015 15:35 |  
          0 0

          Který hráč, kterého jsme se zbavili se stal hvězdou? Já o žádném nevím. A vaší další úžasné myšlence tedy zastavení hráčů mám toto, zastavit hráče je nemožné a i kdyby to možné bylo, tak neznám hráče, co by na to kývl. Přestaňte už tady laskavě mást lidi, kteří vás neznají a mohou vám věřit.

          • Re: Statistické okénko - 21. kolo

            bongor     před 10 lety 26.03.2015 18:55 |  
            0 0

            Jirka myslí Háchu a Dočkala.To jsou ale hvězdy jen v Křetínskýho novinách,jak vystrčej nos z humna,je po slávě co by dup.

            • Re: Statistické okénko - 21. kolo

              Heretic (přítel SN)     před 10 lety 26.03.2015 21:48 |  
              0 0

              Nebuďte hlupák a komolte jména alespoň vtipně.

      • Re: Statistické okénko - 21. kolo

        paweza (přítel SN)     před 10 lety 26.03.2015 13:09 |  
        0 0

        Dobrý den přeji,

        neznám situaci, jak někteří jiní, ale co tu léta čtu diskuze, tak mi z nich vyplývá, že současná situace ohledně vlastnické struktury jak klubu, tak stadionu je nevyřešitelná a nikdo movitý a seriózní to nikdy nekoupí, protože by si ušpinil ruce/jméno. Nebo tomu tak není?

        Není opravdu na čase, založit alternativní klub, ke kterému by se přihlásili fanoušci, a ten postupně vytáhnout od bažiny do ligy? Zajistit tím, že případní sponzoři a investoři se nebudou muset obávat, co na ně v budoucnu vyskočí za kostlivce a současnou a.s. nechat padnout.. Neříkám zrušit současnou SKS hned a pak založit nový klub, ten proces by mohl probíhat paralelně, současná a.s. by se mohla plácat kdesi ve středu tabulky jako je tomu v současnosti a mezitím by mohl růst nástupce.. A nakonec by mohla současná a.s. padnout a nástupce by zakoupil značku.. Nevím jestli to tak lze provést, ale máme vlastně jinou alternativu? Pokud ano, opravdu jí ještě někdo věří?

        Pokud je to absolutní blbost, prosím, neříkám, že není.. Ale takové myšlenky na mysl přináší současná situace a beznaděj..

        • Re: Statistické okénko - 21. kolo

          vlk30 (přítel SN)     před 10 lety 26.03.2015 15:49 |  
          0 0

          Co já pamatuji tak nad variantou, že klub převezme myslím občanské sdružení s tím, že bude garantovat rozpočet 40 mega a začne se ve 3 lize,se diskutovalo poměrně nedávno.Další varianta snad byla, že se založí nová Slavie,ale ta by začínala v pralesní lize,no přesně si to už nevybavuji.

        • Re: Statistické okénko - 21. kolo

          subHuman     před 10 lety 26.03.2015 17:32 |  
          0 0

          Je a to jak z "ideologickeho" tak praktickeho hlediska. Pokud to nekdo nevi, tak v pripade padu Slavie (a.s.) je nastupnickou organizaci Odbor pratel. Nastesti.

          • Re: Statistické okénko - 21. kolo

            spino     před 10 lety 26.03.2015 17:49 |  
            0 0

            Tohle se hlavně mělo udělat už v roce 2011. Dnes už bychom byly zpátky v první lize s vyčištěnou vlastnickou strukturou a tím pádem i důvěryhodnější pro případné sponzory (ani nemluvím o hrozivém mediálním obrazu z éry Aleše Řebíčka). Jenže asi se shodneme na tom, že ta vůle prodat to někomu, kdo nebude zárukou toho, že nezačne všechny ty machinace řešit právně, byla prakticky nulová. Proto to putovalo nejdříve k Hrdličkovu Natlandu a následně k Řebíčkovi.

            • Re: Statistické okénko - 21. kolo

              Navyseals     před 10 lety 26.03.2015 17:56 |  
              0 0

              To nemůžeš vědět, že už bychom byli zpátky. Navíc, až bychom se vrátili do první ligy, tak by se opět našla spousta šmejdů, co by přispěchala na pomoc s obrozením Slavie. A nacpali by se tam klidně přes stadion. Jediná šance na úplné smazání svinstva je kompletní odkup Slavie včetně stadionu. Ale to nikdo se zdravím rozumem neudělá, přesně z toho důvodu, co psal Quelhar.

              • Re: Statistické okénko - 21. kolo

                spino     před 10 lety 26.03.2015 18:49 |  
                0 0

                Ale to já si zase třeba nemyslím. Nevidím do toho jako někteří zde, ale myslím si, že zájem od seriózních bohatých podnikatelů o Slavii je, jen pokaždé když začnou jednat o obchodu a nahlédnou pod tu "pokličku", tak od toho logicky ustoupí.

                • Re: Statistické okénko - 21. kolo

                  Navyseals     před 10 lety 26.03.2015 18:59 |  
                  0 0

                  A co jsem napsal? Zájem být může, ale po náhledu utíkají, co to jde.

      • Re: Statistické okénko - 21. kolo

        bongor     před 10 lety 26.03.2015 18:50 |  
        0 0

        Jenže pamatujeme doby,kdy byl fotbal i u nás velký společenský fenomen.A není to ani tak dávno,kdy Baňýk měl vždy plno a u nás byl kolikrát problém stát na tribuně proti dřevěnce na obou nohou.Kdy a čím se to tak pokazilo?
        Asi nebudu daleko od pravdy,když vypíchnu konec 90.let a úzkou souvislost s aférou
        Ivánek a kapříci.Lidi přestali věřit,že to všechno není jenom mizerný divadýlko.
        Do toho ještě znatelné zhoršení ve výchově mládeže,takže dnes naši "talenti"svorně končí na lávkách a tribunách v bundeslize,jinde je nechtějí ani na to.
        Do toho ještě nesmyslné projekty typu Peltonec ve stylu "Já na to mám ,já si poskočím,já si vyskočím.A tak jedině miliardář ,který sype a sype i když to evidentně
        k ničemu nevede trochu udržuje štábní kulturu.

        • Re: Statistické okénko - 21. kolo

          vlk30 (přítel SN)     před 10 lety 26.03.2015 20:01 |  
          0 0

          Je to tak, nejhorší rána pro fotbal je naprostá degradace pověsti ligového fotbalu v očích veřejnosti a to i té podnikatelské. Ze ten český fotbal je zkorumpovaná žumpa vedená nepotrestaným korupčníkem a estébákem ví dnes i ten co se o fotbal až tolik nezajímá.Samozřejmě že konkurence televizních zápasů je veliká,ale proč zhruba ve stejně lidnatých zemích chodí na fotbal víc lidí než u nás,je právě v té pověsti,dále v propagaci, atraktivnosti atd.Prostě z fotbalu se stává tak trochu okrajová věc,lidi se radši baví jinde a jinak.

          • Re: Statistické okénko - 21. kolo

            urs (přítel SN)     před 10 lety 26.03.2015 21:10 |  
            0 0

            určitě bude na všem zrnko pravdy, ale jak my vysvětlíte pravidelné vysoké návštěvy v Plísni? Podle mého je to už pár let kvalitou samotné hry.. co říkáte?

            vím.., já tu stále omýlám to stejné (čili Plzeň) - jeden důvod je, že jsem plzeňák a druhej - že tam maj zápas co zápas fakt narváno..

            což mi hlava nebere, nicméně je to tak :)

            • Re: Statistické okénko - 21. kolo

              Barra     před 10 lety 26.03.2015 22:58 |  
              0 0

              Ursi, myslim ze je prirozene a logicke, ze uspech tahne, i kdyz by fandove spravne meli byt s svym klubem jak v dobach slavy, tak kdyz se nedari. Jsi z Plzne, tak urcire vis kolik divaku mela Plzen prichodem Vrby a zacatkem nynejsi ery uspechu klubu. Stejne tak bylo v Ostrave - kdyz Banik behem poslednich cca 10 let bojoval o titul (a nakonec jednou byli mistri a 2 x treti), byl stadion take zaplneny.

              Podivej se na Slavii. V sezone 2008-09, pote co jsme byli po dlouhe dobe mistri, meli jsme v Edenu nasledujici navstevy:

              Pribram 13,2 tis
              Bohemians 10,5
              Jablonec 7,2
              Sigma 9,4
              Kladno 11,3
              Brno 13,6
              Zizkov 11,4
              Teplice 8,2
              Plzen 9,5
              Banik 12,6
              Zlin 12,6
              Sparta 20,2
              MB 11,4
              Budejovice 10,4
              Liberec 17,6

              celkem 179 tis behem 15 zapasu, prumer 11,940 divaku na zapas
              ( http://cs.wikipedia.org/?title=SK_Slavia_Praha_2008/09)

              V sezone 2010-11, kdy jsme bojovali o preziti a tedy dalsi existenci klubu (a tedy prave tehdy Slavie potrebovala co nejvice fandu, kteri by ji povzbudili na stadionu), byly navstevy nasledujici:

              MB 4,3, Lib 9, Olomouc 5,8, Sparta 15,1, Plzen 6,1, Budejovice 4, Jablonec 4, Ostrava 4,4, Brno 4,5, Teplice 6,9, HK 6,3, Slovacko 5,7, Usti 5,4, v zapasech proti Pribram a Bohemians jsme byli potrestani za udalosti v semifinale poharu proti Olomouci a hralo se zavrenym
              stadionem.

              Celkovy pocet behem 13 zapasu (ted bez Pribrami a Bohemkans) 81,8 tis, prumer na zapas 6,29...
              ( http://cs.m.wikipedia.org/wiki/SK_Slavia_Praha_2010/11).

              Staci to jako odpoved na tvuj dotaz?

              • Re: Statistické okénko - 21. kolo

                vlk30 (přítel SN)     před 10 lety 27.03.2015 13:44 |  
                0 0

                Přesně to jsem chtěl napsat,vzal jsi mě vítr s plachet,jinak by mě zajímalo jaké, že by měla prádelna návštěvy kdyby se tak dlouho topila ve sračkách jako my.Stačí se podívat na návstěvy Baníku když hrál o ěpici a jaké jsou ted.Jinak se dá konstatovat, že návštěvnost všeobecné klesla vzhledem k vzdálenější minulosti, pamatuji třeba že celkem běžná návštěva byla ve starém Edenu třeba 15-20000 diváků.

                • Re: Statistické okénko - 21. kolo

                  birkin     před 10 lety 27.03.2015 14:31 |  
                  0 0

                  to je taky dobou...za komancu moc moznosti si nekde zarvat a odvazat se nebylo...taky nejlepsi hraci hrali do 30ti doma...dneska tady hraje s bidou treti vykonostni trida

                  • Re: Statistické okénko - 21. kolo

                    vlk30 (přítel SN)     před 10 lety 27.03.2015 15:39 |  
                    0 0

                    To jistě,ale třeba propagace a komfort na stadionech plus věci nabalující se na fotbal je či bylo proti západním zemím dost ubohá,no nakonec ,ale stejně skončíme u pověsti zkorumpované župmy,tudíž nemá cenu se tím dál zabývat, pokud tihle prasata z fotbalu nevypadnou.

  5. Re: Statistické okénko - 21. kolo

    Petr9608     před 10 lety 27.03.2015 04:14 |  
    0 0

    http://sport.aktualne.cz/patrick-berger-pry-jen-nahodou-necestoval-osudnym-airbusem/r~7fa98106d40d11e49e4e002590604f2e/

    "Berger měl letenku do toho letadla a vyvázl šťastnou náhodou, protože se na letišti zdržel. Je to jenom člověk se svým nervovým systémem. Každý normální člověk by za těchto okolností v nejbližších dnech do letadla nenastoupil,"

    Kristova noho. To se třeba člověk takto zdrží třeba jen v jednom z deseti případů, kdy letí letadlem.

    Patrik se musí cítit hrozně.

  6. Re: Statistické okénko - 21. kolo

    tolsimir     před 10 lety 27.03.2015 09:57 |  
    0 0

    Vedl se tu spor, bylo to zhruba 50 na 50 ohledne pusobeni Deliho. Zastancum nelze nez nedoporucit zhlednout rentgen Sportu ohledne obrany Slavie v Brne. To, co predvedl Deli pred prvnim, a hlavne pred tim tretim golem presne ukazuje to, proc si myslim, ze do Slavie nepatri. Radeji na tom hristi budu mit Baeze, ktery necha dusi a se kterym v sestave by ten treti gol urcite nepadl, nez naivniho, laxniho a pro tym nehrajici Deliho, i s prihlednutim k prednostem, ktery tento African dozajista ma

    • Re: Statistické okénko - 21. kolo

      Tomski     před 10 lety 27.03.2015 10:08 |  
      0 0

      tak Baez by se nevracel v 90. minutě asi moc jinak...

      • Re: Statistické okénko - 21. kolo

        Tomski     před 10 lety 27.03.2015 10:18 |  
        0 0

        jinak ale souhlas, že nás individuální chyby sráží...ví se jak je na tom ten Švec ?

        • Re: Statistické okénko - 21. kolo

          Tomski     před 10 lety 27.03.2015 13:54 |  
          0 0

          tak Švec možná už na Bohemku...

    • Re: Statistické okénko - 21. kolo

      rybka     před 10 lety 27.03.2015 11:30 |  
      0 0

      Nedělám to často ale tentokrát musím reagovat na Váš příspěvek.Nechci tvrdit,že Deli hraje na hranici sebeobětování ale tentokrát byl suveréně nejlepší ze záložníků.To co vedle něho v Brně předvedli Zmrhal,Hrubý a Prošek nemělo s fotbalem nic společného.Pokud udělal Deli chybu před prvním golem,tak potom Zmrhalovo přebrání míče před druhou brankou bylo katastrofální.Jestli někdo chtěl v Brně chtěl hrát fotbal,tak to byl Deli a Kenia.Pokud má Deli za zápas třeba 40 míčů a 10-15 pokazí je to pořád lepší než pasivita zmíněné trojce.

      • Re: Statistické okénko - 21. kolo

        birkin     před 10 lety 27.03.2015 13:24 |  
        0 0

        mne se Deli taky libi, coz asi neni zase tak smeroplatny, jako treba to ze se libi Berankovi a taky reprezentacnimu trenerovi Pobrezi Slonoviny...a souhlasim, ze kdo nic nedela, nechybuje...u baeze naopak kazdy zapas trnu, jestli nedostane cervenou...

    • Re: Statistické okénko - 21. kolo

      no-nick     před 10 lety 27.03.2015 18:04 |  
      0 0

      Já jsem zrovna jeden ze zastánců. Neříkám, že je na hřišti nejlepší, jen se divím, proč je poukazováno především na jeho výkon, který není horší než u těch, o kterých se nemluví.

      Přesně to vystihuje tvá zmínka o jeho podílu na prvním gólu. Tam měl vinu naprosto stejnou jako zbytek mužstva. Při třetím gólu se fakt mohl vracet rychleji, pěkně se na to vysral. Za stavu 2:0 v 89. minutě. Nechci to snižovat, vážně by to neměl dělat, ale podle tohoto bych rozhodně nedělal závěr, že to není hráč pro Slavii.

  7. Re: Statistické okénko - 21. kolo

    Plos     před 10 lety 27.03.2015 16:13 |  
    0 0

    Má prosímvás někdo dnešní sport magazín? Je tam rozhovor s Keniou...rád bych si ho přečetl. Quelhar myslím že má předplatný, mohl bys to sem hodit? Bohužel se z práce dneska jentak nehnu :/