Chance liga

Baník - Slavia 2:0

Zápas, který nemá za posledních 50 let obdoby, dnes odehrála Slavia na ostravském Baníku. V posledním kole sezóny šlo pro sešívané o samotné bytí a nebytí v nejvyšší soutěži. Jenomže tým k tomu tak vůbec nepřistoupil a utkání doslova odflákl! Slavii tak po ohromné ostudě zachránilo v lize jen zaváhání konkurentů.

Baník - Slavia 2:0 (0:0)

Branky: 70. a 75. Narh

Sestava: Černý - Dostál, Škoda, Smejkal, Neves - Hrubý (63. Nitrianský), Gecov, Boudjemaa, Zmrhal (78. Dobrotka) - Juhar (46. Vošahlík), Necid

Červenobílí dnes musí zvítězit, aby mohli slavit záchranu bez ohledu na ostatní zápasy. Boj o záchranu je totiž nesmírně vyrovnaný. Ve hře jsou ještě Bohemians 1905, kteří doma hostí Plzeň, Olomouc, která hraje v Liberci, a Znojmo, který v jihlavském azylu přivítá Duklu. Nebezpečí ale Slavii hrozí už jen od klokanů a od Sigmy, Znojmo v tabulce skončí kvůli horším vzájemným zápasům určitě pod sešívanými. Pokud navíc nevyhrají Bohemians i Sigma, tak jsou slávisté zachráněni bez ohledu na výsledek na Bazalech.

Vršovickým bude v klíčovém zápase chybět kapitán Karel Piták, který se zranil v posledním utkání. Trenér Pastoor místo něj očekávaně nasadil Jaromíra Zmrhala. Druhou změnou oproti poslednímu zápasu bylo postavení Juhara do útočné dvojice s Necidem. Jen na lavičce se tentokrát ocitl Nitrianský, jehož místo na pravém kraji zálohy převzal Hrubý.

Baník nastoupil v tradiční silné sestavě, jen místo vykartovaného Kaši nastoupil na stoperu Stronati a místo Kukece nastoupil mladý cizinec Derreck Mensah.

Slavia nevstoupila do zápasu vůbec dobře a hned v první minutě mohl jít po chybě Baník do nadějného přečíslení. Naštěstí ho ztratil stejně lacino, jako ho získal. Baník byl v poli aktivnějším týmem, problémy dělalo naší obraně hlavně exotické duo Narh - De Azevedo. Oba hráči tmavé pleti několikrát vyškolili naše statické obránce. Nicméně přes špatný výkon si šance připsala i Slavia, ale Škoda s Boudjemaaou nepropálili obětavě blokující obránce Ostravy a Juhar se ve velice zajímavé příležitosti ukopl. Závěr tak opět patřil Baníku, který si posledních 10 minut první půle vytvořil tlak. Po rohu musel zasahovat proti umístěné, ale nepříliš razantní hlavičce Černý. Náš brankář, který se pravděpodobně loučí s kariérou, dobře zasáhl i v samotném závěru půle, kdy si Nahr poněkolikáté pohrál se Škodou a řítil se z úhlu sám na branku. A vzhledem k tomu, že sudí Jílek necitlivě ukončil půli při zajímavé akci Baníku, se šlo do kabin za stavu 0:0.

Ani poločasová přestávka slávisty neprobrala z letargie a poločas začal hned několika rohovými kopy Baníku v krátkém sledu. Slavia úplně rezignovala na jakoukoliv aktivitu a jen se bránila Baníku, který byl v zápase mnohem snaživějším a bojovnějším mužstvem. De Azevedo svou šanci ještě neproměnil, když pálil nad. V další šanci už šla ale Ostrava zaslouženě do vedení. Celý zápas mizerný Škoda tentokrát vůbec nezvládl souboj s Narhem, který ho lacině obešel a uklidil míč do brány. Jestli někdo čekal vzepětí Slavie i za tohoto alarmujícího stavu, tak se hluboce mýlil. Naopak Baník brzy přidal druhý gól po nedůrazu naší obrany. V závěru mohly padnout ještě další góly do slávistické sítě, ale proti byl poctivý Černý.

Slavia tak ostudnou sezónu dotáhla do úplného konce a na Bazalech utkání trestuhodně až na pár výjimek odchodila!

Komentáře (308)

Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení a registrovaní uživatelé. Přihlašte se zde

Komentáře v tomto článku mohou číst pouze přihlášení uživatelé