Chance liga

Boj o bytí a nebytí bude k vidění na Bazalech

Slavia zítra bude psát závěrečnou kapitolu tragikomického románu s názvem Gambrinus liga 2013/2014. Kapitola bude mít název Jak jsme v Ostravě bojovali o záchranu. Přímými svědky můžete být, pokud nepatříte mezi 370 slávistů mířící na Bazaly, prostřednictvím televize Fanda, která vysílá přímý přenos.

Začněme trochu netradičně a to náhledem na kurzovou hladinu na zítřejší zápas. Slavia je totiž možná trochu paradoxně po šílených představeních v této sezóně a pouhému percentuálnímu zisku kolem 26% na hřištích soupeřů největším kurzovým favoritem před zápasem v Ostravě za posledních 9 let. Naposledy byl nižší kurz na samotném začátku nejúspěšnějšího angažmá Karla Jarolíma u sešívaného kormidla. Bohužel však jde pouze o jev jak příhodným pro český fotbal - sázkaři předpokládají, že hráči Baníku, kterým už krom prestiže vůbec o nic nejde, do zápasu nenastoupí se stoprocentním odhlodláním, a tím sešívaným situaci notně ulehčí. Fakt je však ten, že i když se to stane, tak to pro slávisty nemusí vůbec nic zaručovat. S podobným scénářem se totiž setkali v letošní sezóně již vlastně 3x, z toho ve všech případech doma (Jablonec, Plzeň, Slovácko), ale stejnak proti lehkovážným soupeřům uhráli jen 2 body za dvě remízy. Je samozřejmé, že se hráči nyní předhánějí v předzápasových rozhovorech v tom tom, kdo bude na hřišti více za záchranu Slavie lidově řečeno makat, ale nabízí se otázka, pokud skutečně uvidíme příkladný bojovný výkon, proč tak nemohli činit v jiných zápasech, třeba v tom posledním venkovním s Brnem, kdy na Srbskou přijelo, soudlě dle výkonu, druholigové mužstvo. Tedy s jedním drobným rozdílem - druholigové mužstvo by předvedlo stejně fotbalovosti, ale o to více by se chtělo vytáhnout v oné bojovnosti.

Minulost již však člověk nezmění, nemá cenu se v ní nyní příliš nimrat, jelikož zítřek může být skutečným Dnem D pro celou Slavii. Historicky nejhorší možné ligové umístění (za minulého režimu i přes sestupy skončila Slavia nejhůře 14.) by totiž mohlo Eden (a kdo ví jestli ten) zahalit do tak hutných mračen, že už by ani nešlo doufat, že přijde v dohledné budoucnosti něco podobného kouzlu čarovného Gandalfa z bitvy u Helmova žlebu. Slavia se bude muset obejít bez kapitána Pitáka a dalších marodů, jmenovitě Ličky, Vyhnala, Ritchieho a Mičoly. Naopak Dobrotka, který chyběl v nominaci na minulý zápas, by měl být bez sebemenších problémů.

Problémy, to je slovo, které alespoň po té fotbalové stránce v posledních týdnech na Ostravsku neznají. Jak by také mohli, když hráči Baníku dokázali vydolovat z posledních 5 zápasů hned 13 bodů, což je mimochodem jen o bod méně než se Slavii povedlo za celé jaro. Baníku pomohla souhra okolností - jednak zcela bez diskuze změna trenéra, kdy tým po odchodu Františka Komňackého evidentně ožil, a pak také, je třeba si to říci, lehčí los. Hráčům tradičního moravskoslezského klubu však jistě narostla oprávněně křídla, které nedokázali zastřihnout ani hráči Teplic, ač byli po většinu zápasu lepším týmem. Při tomto souboji, který skončil mimochodem bezbrankovou remízou, se pak vykartoval v poslední době dobře hrající mladý stoper Kaša, který tak zítra zcela jistě nenastoupí. Problémem pro sešívané by však mohly být technické kraje zálohy soupeře, protože jestli Slavia někde jistotou skutečně nehýří, tak jsou to právě kraje obrany.

Pokud Slavia zítra v posledním zápase trenéra Pastoora na lavičce českého týmu zvítězí, tak zarovná domácí bilanci Baníku na 5 výher, 5 remíz a 5 porážek. Na hřišti, kde se červenobílým tradičně spíše dařilo, se ji to však nepodařilo již ve 4 uplynulých sezónách v řadě. Zatímco v těch letech minulých to příliš neřešilo a dalo se nad tím možná i mávnout rukou, tak zítra by se tři body skutečně hodily. Není radno spoléhat na pomoc ostatních, tím spíše v českých luzích a hájích.

Kurzy bet365 - 2.45 - 3.50 - 2.38

Tip na sestavu - Černý - Dostál, Smejkal, Škoda, Nevés - Gecov, Hrubý - Nitrianský, Boudjemaa, Zmrhal - Necid

Komentáře (40)

Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení a registrovaní uživatelé. Přihlašte se zde

    • Re: Boj o bytí a nebytí bude k vidění na Bazalech

      Papol     před 10 lety 30.05.2014 20:07 |  
      0 0

      J.Jílek - starosta obce Janko a Holašovice, dle stránek těchto obcí je spojení mail jan.jilek@popron.cz a mobil je 775106025, to jen oficko pro informaci.

  1. Re: Boj o bytí a nebytí bude k vidění na Bazalech

    porschak     před 10 lety 30.05.2014 19:25 |  
    0 0

    tak opět na Strahově úřadovali...Jílek nás píská. Opravdu nás někdo nechce v lize :-/

    • Re: Boj o bytí a nebytí bude k vidění na Bazalech

      Navyseals     před 10 lety 30.05.2014 19:56 |  
      0 0

      Ono to taky může být obráceně. Jílek zrychtuje kohokoliv, prasárna v tom bejt může a nemusí.

      • Re: Boj o bytí a nebytí bude k vidění na Bazalech

        steev (přítel SN)     před 10 lety 30.05.2014 20:57 |  
        0 0

        Když to píská Jílek tak to bude prasárna každopádně.Pro jakou stranu,to je otázka.

  2. Re: Boj o bytí a nebytí bude k vidění na Bazalech

    steev (přítel SN)     před 10 lety 30.05.2014 21:03 |  
    0 0

    Nevim proč ale věřim tomu, že to zejtra zvládnem a nebudem se muset ohlížet na to co se uděje v Liberci a v Ďolíku.
    No a pak už jenom novej majitel a samá pozitiva :)

    • Re: Boj o bytí a nebytí bude k vidění na Bazalech

      edenian     před 10 lety 30.05.2014 22:32 |  
      0 0

      Je to od Tebe velmi hezké :-). Budu si to pamatovat.

  3. Re: Boj o bytí a nebytí bude k vidění na Bazalech

    Edwardtheiron     před 10 lety 31.05.2014 06:36 |  
    0 0

    Zdravim z plzenskeho Metalfestu.Dnes budu misto deni na podiu cumet na tablet a drzet vsechny palce. Snad si v Liberci vzpomenou' ze jim prvni titul vystrelil Kuka.Vyhre na Bazalech ale neverim.Hodne stesti nam vsem.

    • Re: Boj o bytí a nebytí bude k vidění na Bazalech

      Fulham     před 10 lety 31.05.2014 06:42 |  
      0 0

      To jsi ještě vzhůru ,nebo už..:-))

  4. Re: Boj o bytí a nebytí bude k vidění na Bazalech

    Petr9608     před 10 lety 31.05.2014 07:12 |  
    0 0

    Napíšu to i sem - na rovinu je pro mne více důležitej zápas v Liberci. Pevně věřim tomu, že Liberec nebude chtít si udělat kaňku na na sezóně, která se mu povedla jak v EL, tak (nakonec) i v lize. Nám na těch Bazalech nevěřim. Kluci si za to můžou sami. Zklamali v Brně či se Slováckem. Proč by měli vyhrát na půdě soupeře, jenž nabral zázračnou formu a kterej na nás umí? Tak to je.

    • Re: Boj o bytí a nebytí bude k vidění na Bazalech

      Petr9608     před 10 lety 31.05.2014 07:15 |  
      0 0

      A to víte, že jsem jinak optimista a skoro před každou sezónou jsem vzhlížel k tomu, že to už konečně půjde a zas budem hrát poháry. A bude to tak i příští sezónu (nakonec EL 2015/16 a FNL 2014/15 se nevylučujou) :-)))

  5. Re: Boj o bytí a nebytí bude k vidění na Bazalech

    Tomski     před 10 lety 31.05.2014 07:46 |  
    0 0

    v dnešním sportu se píše, že Berkovec prodloužil nedávno smlouvu o 3 roky...nikde jsem to nezaregistroval...

    • Re: Boj o bytí a nebytí bude k vidění na Bazalech

      janko (přítel SN)     před 10 lety 31.05.2014 08:20 |  
      0 0

      byl jsi rychlejsi, ted jsem to sem chtel taky hodit:)

      • Re: Boj o bytí a nebytí bude k vidění na Bazalech

        spino     před 10 lety 31.05.2014 09:55 |  
        0 0

        Takže první poločas chytat podle normálu, v kabině se o přestávce kouknout na výsledky a pokud bude Slavia nedejbože prohrávat, tak pustit nějakou šmudlu. :D

  6. Re: Boj o bytí a nebytí bude k vidění na Bazalech

    zeleznik2     před 10 lety 31.05.2014 09:40 |  
    0 0

    Tak on nás píská ruďas Jílek?tak měním svůj tip z 1:1 na výhru Baníku ve Spartu psali 2:1 pro domácí takže se připojují. Jinak pokud Zmrhal v základu tak to je ta pomyslná třešnička na dortu...Věřím, že Liberec to doma zvládne a Plzeň na Bohemce neprohraje, Znojmo také bude s Duklou bodovat, takže dolů Olomouc a Znojmo.

  7. Re: Boj o bytí a nebytí bude k vidění na Bazalech

    Nosorozec     před 10 lety 31.05.2014 09:41 |  
    0 0

    Lidi, v noci se mi zdálo o dnešnim zápase s Baníkem. Zápas jsme hráli perfektně a dostali jsme se do vedení 4:1. Ale pak se začaly dít věci! Jílek odvolal 3 naše góly a bylo to zase 1:1 a Baník nás dostal pod tlak. Utkání nakonec skončilo 1:1 a museli jsme čekat, jak dopadnou Bohemka a Olomouc. :D

    • Re: Boj o bytí a nebytí bude k vidění na Bazalech

      edenian     před 10 lety 31.05.2014 09:45 |  
      0 0

      Divoka noc.

  8. Re: Boj o bytí a nebytí bude k vidění na Bazalech

    Eluin (přítel SN)     před 10 lety 31.05.2014 09:47 |  
    0 0

    Mějte mě na blázna a naivku, ale já skutečně věřím, že dnes Ostravu porazíme. Věřím, že hráči budou makat a vzpomenou si na to, že kdysi většina z nich byla celkem dobrými fotbalisty...

    • Re: Boj o bytí a nebytí bude k vidění na Bazalech

      skors     před 10 lety 31.05.2014 12:40 |  
      0 0

      Dobrý den.Tomu já už teda rozhodně nevěřím.Těch příležitostí měli dost aby dokázali,že mají právo nosit dres Slávie.Já na to mam trochu jiný pohled.Jestli se tomuto současnému kádru a vedení podaří tu první ligu zachránit.Bude to jen velkou a čirou náhodou a nic jiného v tom neni.V tomto současném kádru bych osobně dal šanci tak dvoum max třem hráčům s kterými bych pracoval dál.Ostatní na to nemají a neměli by u nás dál pokračovat pokud se chceme někam posunout.Jestli se bude pokračovat v podobném složení i v příští sezoně tak už by asi byla jisto jistě sestupová.Těch řečí od nich jak musíme a budeme bojovat jsem slyšel už dost a pokaždé jsem se vracel většinou domů hodně slušně naštvanej.Jednou a možná dvakrát bych jim to jak se říká lidově sežral,ale ted už vím co jsou zač a jak dokázali Slávii poškodit.Těch jejich nekoukatelných,odchozených a neodbojovaných zápasů už bylo myslím dost na to abych jim věřil tyhle jejich řeči zase hozené jen tak do větru.Spíš věřím,že zaváhají Olmík a Znojmo.

  9. Re: Boj o bytí a nebytí bude k vidění na Bazalech

    LukySKS     před 10 lety 31.05.2014 11:00 |  
    0 0

    prosím vás bude ten zápas v televizi??? jsem v zahraničí?? bude to někde? Jsem nevozní jako já nevim co....

    • Re: Boj o bytí a nebytí bude k vidění na Bazalech

      edenian     před 10 lety 31.05.2014 11:11 |  
      0 0

      ct-sport-my a fanda-bohemka

      • Re: Boj o bytí a nebytí bude k vidění na Bazalech

        Tomski     před 10 lety 31.05.2014 11:21 |  
        0 0

        obráceně mám pocit...

        • Re: Boj o bytí a nebytí bude k vidění na Bazalech

          rak (přítel SN)     před 10 lety 31.05.2014 11:24 |  
          0 0

          Ano. Bohužel, jsme na Fandovi. Tam mám leckde problémy s příjmem.

  10. Re: Boj o bytí a nebytí bude k vidění na Bazalech

    gurman99     před 10 lety 31.05.2014 13:40 |  
    0 0

    Tak dneska bude Liberec bojovat i za Slavii,aby se udržela v lize a v pondělí hraje juniorka právě s Libercem o titul.
    To jsou mi paradoxy pane Vaněk !!!

  11. Re: Boj o bytí a nebytí bude k vidění na Bazalech

    Nascimento     před 10 lety 31.05.2014 14:08 |  
    0 0

    Na eurofotbalu je zpráva, že Latka končí v Dusseldorfu. Kéžby se vrátil. :)

    • Re: Boj o bytí a nebytí bude k vidění na Bazalech

      Markus     před 10 lety 31.05.2014 14:50 |  
      0 0

      Kéž by, rád bych ho u nás znovu viděl. Fanoušci v Düsseldorfu ho měli rádi, ale bohužel tam měl smůlu na zranění.

  12. Re: Boj o bytí a nebytí bude k vidění na Bazalech

    Peregrin     před 10 lety 31.05.2014 16:08 |  
    0 0

    Zdravim,

    chtěl bych se s Vámi podělit o jednu příhodu, která se mi přihodila dneska v pizzerii. K vedlejšímu stolu si přisedl ráčkující chlápek s naušnicí v růžovém tričku s potetovanýma rukama a pubescentním obličejem s bambulí místo nosu. Nejdřív jsem si myslel, že je to obyčejný gay, kterých je v Praze na každém rohu plno, ale když se začal s někým do telefonu častovat výrazy typu "smrt Slavii" a "snad ty zmrdi dneska spadnou", trochu jsem zbystřil.

    Dle toho, co pán povídal, tak je buď nějakým pisálkem sparty, nebo redaktorem sportu (což se vzájemně nemusí vylučovat) a právě dokončili nějakou publikaci s názvem double se sparťanskými motivy. K dnešnímu dění říkal, že mluvil v Intercontinentalu s nějakým hrdličkou, který se zná s peltou, a Slavie prý dneska musí kvůli rusákům spadnout (předpokládám proto, aby klesla cena), pelta to chce a nějak se to prý zařídí.

    Tak jsem sám zvědav, jak se to vyvine a Vám, co ten cirkus berete alespoň trochu vážně, přeji pevné nervy.

    Peregrin

    • Re: Boj o bytí a nebytí bude k vidění na Bazalech

      vlk30 (přítel SN)     před 10 lety 31.05.2014 16:35 |  
      0 0

      Taky mě pár lidí říkalo, že se šije bouda abychom šli dolů,no zatím tomu nevěřím.

      • Re: Boj o bytí a nebytí bude k vidění na Bazalech

        mart01     před 10 lety 31.05.2014 16:40 |  
        0 0

        To je prostě kravina. I kdyby byl mázlej rozhodčí, tak ten zápas zase tolik ovlivnit nemůže. Ano může ho ovlivnit viditelně, ale takový rozhodčí by si už asi nepísknul (ale u nás je možné všechno). Nehledě na to, jak by to poté média rozmazala. Věřím, že při 110% nasazení našich hráčů ten zápas rozhodčí neovlivní. Druhá věc je to, jestli se hráči vůbec chtějí zachránit.

    • Re: Boj o bytí a nebytí bude k vidění na Bazalech

      Borris     před 10 lety 31.05.2014 16:56 |  
      0 0

      No každopádně ti věřím, že se ti tahle příhoda opravdu stala. Ale když se zamyslím nad tím, co z té příhody plyne, tak mi je záhadou jak by toho chtěli docílit aby nás sejmuli. Kdyby se o naší záchraně rozhodovalo vyloženě jen v našem zápase na Bazalech a naše prohra by měla znamenat sestup, měl bych pěkně nahnáno a zdálo by se mi hodně reálné, že by se jim povedlo nás dostat dolů. Nemluvě o tom, že by to ani nebylo třeba, protože ty naši nerváčci by měli strachy propletený nohy do vánočky a poslali by jsme se ke dnu úplně sami. Ale vzdyt se ještě musejí sejít další dva výsledky. Ti co nás chtějí poslat dolů, by museli rozehrát hodně vysokou a náročnou hru, aby toho docílily. Ale je fakt že v našich luzích a hájích už se mnohokrát ukázalo, že nic není nemožné.....

    • Re: Boj o bytí a nebytí bude k vidění na Bazalech

      Barra     před 10 lety 31.05.2014 17:00 |  
      0 0

      Tak to by znamenalo ze v konspiraci aby Rusaci ziskali levne Slavii by byl zamocen i Pelta. Vse je mozne, ale moc se mi to nezda. Nevim v cim by druholigova Slavie byla investorum dobra. Zaruka ze za rok by klub byl opet v prvni lize neni, tahnout hrace do druhe ligy s nadeji ze se tam zviditelni a jejich hodnota stoupne je podle me nesmysl.

      Jinak stacilo minulou nedeli, aby Necid a/nebo Gecov promenili jednou jedinou sanci kterou meli, a plan Pelty a investoru by ztroskotal.

      Nevim, ale ten potetovany v ruzove kosilce a s boxerskym nosem se mi prichazi jako velky zvastil.

    • Re: Boj o bytí a nebytí bude k vidění na Bazalech

      Nosorozec     před 10 lety 31.05.2014 17:29 |  
      0 0

      Nic proti tobě, ale je to tušim první příspěvek, kterej tu od tebe vidim, vůbec tě neznám a tak ti bohužel ani nevěřim. Smůla :)

      • Re: Boj o bytí a nebytí bude k vidění na Bazalech

        Peregrin     před 10 lety 31.05.2014 18:00 |  
        0 0

        Dle mailu jsem se registroval 14.7.2008, poslední komentář 9.2.2013, příspěvků cca 15. :-) Je mi jedno, zda věříš. Spíš by mě zajímalo, co to bylo za týpka a jak vůbec může takovéto hovado psát do novin. Z černobílých pidifotek na sportu jsem ho nepoznal, za to jsem ale zjistil, že k nim do redakce přešel bývalý spolužák a slávista - Jan Malý, který předtím psal do HN a jehož články jsou dle mého názoru zatím na úrovni. ;-)

    • Re: Boj o bytí a nebytí bude k vidění na Bazalech

      Tochal (přítel SN)     před 10 lety 31.05.2014 18:38 |  
      0 0

      Naprosto jasnej Petr Kolář, politický redaktor Týdne, do Sportu píše sloupky z pohledy fanouška Sparty, právě které teď vydal. Možný je ledacos, o tom žádná, jenže tenhle "Koláč" dost často kecá a Slavii celkem primitivně nesnáší. https://www.facebook.com/kolarpetr

    • Re: Boj o bytí a nebytí bude k vidění na Bazalech

      Boss82     před 10 lety 31.05.2014 20:28 |  
      0 0

      To Peregrin: Tak těmhle hovadinám může věřit jenom úplný psychopat! A přesně kvůli lidem jako jsi Ty se šíří podobné fámy a přesně kvůli lidem jako jsi Ty jsou diskuze na fotbalových serverech zasírány diskuzemi o nejrůznějších konspirativně-paranoidních hovnech, místo, aby se diskutovalo o fotbale jako takovém.

      Samozřejmě se ukázalo, že je to krávovina.

      • Re: Boj o bytí a nebytí bude k vidění na Bazalech

        travel (přítel SN)     před 10 lety 31.05.2014 20:45 |  
        0 0

        To Boss82:Čekal jsem,že na tento "příspěvek" zareaguješ.Jo a díky za příspěvek ohledně té nejasné majetkové struktuře.Doufám,že když Slavia nesestoupila,tak že bude nový majitel,ještě by to chtělo vyřešit s tím stadionem.

        • Re: Boj o bytí a nebytí bude k vidění na Bazalech

          Boss82     před 10 lety 31.05.2014 22:03 |  
          0 0

          To Travel: Nemohl jsem si pomoct, strašně mi tyhle výmysly lezou na nervy.

          K té majektové struktuře - nemáš zač, nic objevného, co bys nejspíše sám nevěděl z médií, jsem Ti neřekl. Rád bych, ale takto detailní info ze zákulisí prostě nemám.

          Sám jenom tajně doufám, že jednoho dne se dočkáme okamžiku, kdy Slavii i stadion bude vlastnit jeden subjekt, který se obklopí kvalifikovanými lidmi se slávistickou minulostí.

          Dnešní záchrana první ligy by tomu snad mohla pomoci.