Chance liga

Dalším domácím soupeřem bude Zbrojovka

Zítra je na pořadu dne zápas o pověstných 6 bodů, Slavia totiž přivítá brněnskou Zbrojovku, která je o bod před červenobílými, a je tudíž přímým protivníkem v boji o záchranu. Hlavní zajímavostí zápasu však zůstává fakt, že Slavia po více jak roce a půl odehraje domácí zápas v úředním termínu, tedy v neděli od 17:00.

Do Slavie se vrátil Petr Rada, mohl by si leckdo při sledování zápasu v Příbrami tipnout. Slávisté totiž na neoblíbené půdě Příbrami znovu jeli domácí spíše pozlobit, podobně jako za časů právě Rady, a neškodným výkonem nakonec dokráčeli k milosrdné remíze 0:0. V kontextu s předešlým zápasem proti Varnsdorfu se začínají vkrádat myšlenky, zda kouzlo Miroslava Koubka pomalu nepřestává pomíjet a Slavia není znovu na cestě zpátky do propasti. Na druhou stranu každý, kdo někdy provozoval nějaký sport, musí vědět, jak je těžké hrát v zápase, kde lze i ztratit, ne jen získat. Proto zápasy jako s Příbramí, Varnsdorfem či předtím i s Bohemkou jsou psychicky mnohem náročnější než souboj třeba s Plzní. Problém, který vás jistě při čtení předcházejících řádků napadl, je ten, že zítra půjde znovu o zápas, kde se od Slavie čeká vítězství. Situaci ani nepomohly dosavadní výsledky, které Slavii znovu poslaly do spodku tabulky.

Předsezónní los určil jako soupeře pro 14. kolo Zbrojovku, což je tým dvou tváří. Doma totiž brněnský tým sbírá výhru za výhrou, včetně udolání například Teplic, ale naproti tomu co se týče venkovní bilance jde o nejhorší tým ligy. Krom bodu za bezbrankovou remízu v prvním kole v Jablonci nepředvedli brněnští hráči jinde než v druhém největším městě republiky absolutně nic, v posledním zápase v Boleslavi ještě navíc obdrželi pět branek. Tento nezdar však jako již tradičně v posledních týdnech napravili hráči Zbrojovky doma, když vcelku jasně přehráli Jihlavu a nakonec zaslouženě zvítězili 1:0. Mančaft trenéra Zavadila se potýka s celou řadou absencí, z těch známějších jmen jmenujme například Kaščáka či Mezlíka a také věčného maroda Frejlacha, jenž je v moravském týmu na hostování právě ze Slavie.

Na poslední domácí zápas se Zbrojovkou mají slávističtí příznivci vynikající vzpomínky. Utkání, které přineslo výhru v podobě 5:0, se určitě řadí mezi ty nejpovedenější momenty jinak nemastné neslané minulé sezóny. Slávisté navíc zvítězili proti Brnu i na jaře. Statistiku vzájemných zápasů navíc vyšperkoval fakt, že Brnu se na Slavii opravdu nedaří a minimálně za posledních 15 let nedokázali ať již v Edenu, či na Strahově zvítězit (dál se přiznám, že moje statistika nesahá).

Slávistickou kabinu poznamenala v uplynulém týdnu viróza, proto se sestava dá jen velmi těžko odhadnout. Uvidíme, zda se již dal do kupy čerstvý reprezentant Martin Dobrotka, který si naštěstí v minulém kole neobnovil staré zranění, ale jen nakopl palec.

Zítřejším dnem podle předpovědi začíná dlouhotrvající zima. Začne i vítězná série sešívaných?

Komentáře (29)

Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení a registrovaní uživatelé. Přihlašte se zde

  1. Poslední prohra v lize doma

    Mike     před 11 lety 09.11.2013 19:09 |  
    0 0

    Reaguji na kolegu Tolsimira ohledně poslední domácí ligové prohry Slavie se Zbrojovkou. Pokud nejste nikdo chodící encyklopedie/ já také ne, ale pamatuji si, že se o tom psalo před 2 lety, to bylo ,,50.výročí"/. Tak bylo to v roce 1961.

    • Re: Poslední prohra v lize doma

      Dobi     před 11 lety 10.11.2013 09:40 |  
      0 0

      To byla sestupová sezóna Slavie (Dynama), kdy prohrála kde s kým. Ale byla to RH (Rudá hvězda) Brno. Tehdy sestupovaly 3 celky, Dynamo bylo poslední (14.) s bilancí 5 - 4 - 17 a 14 body. Brno pak také z 12.místa. Za rok se oba vrátili.Brno už ako ZŠ. Vnitro se hokeje i fotbalu zbavilo a i z ČH Blava se stal Slovnaft. Překvápkou pak byl postup RH Cheb koncem 70.let, kde však šlo o nadšení, nikoliv cílený krok...

  2. Re: Dalším domácím soupeřem bude Zbrojovka

    aautor     před 11 lety 09.11.2013 19:56 |  
    0 0

    Bylo by fajn navázat na poslední domácí zápas se Zbrojovkou. na 5:0 to sice nevidím, ale ve tři body věřím.
    Btw. tohle je docela zajímavý materiál ke čtení - http://bit.ly/1aLjZtX

  3. Re: Dalším domácím soupeřem bude Zbrojovka

    patras     před 11 lety 09.11.2013 20:03 |  
    0 0

    Vůbec mi nejde do hlavy, proč autor článku píše o nějakém pomijivém kouzlu tr.Koubka. Vidím a jsem přesvedčenej o tom, že jdeme správně nastolenou cestou.
    Tolsimire, Vám se libila naše hra? Obrana absolutně nefungující, ve hře chaos, bez systému, bez jakykoli koncepce, spousty obdrženejch branek...posměch snad všech...mohl bych pokračovat...

    Víte, že já vidím krok kupředu? Koubek to má nesmírně težký a ja mu fandím, že do téhleté páchnoucí žumpy vstoupil a chce to změnit!
    Nesmím opomenout Ščasnýho v Teplicích, loni byl rád, že mužstvo zachránil a hodně hlasů volalo po změně, že to není ten pravý atd. Kde jsou Teplice dnes?
    Cesta je správně a dobře vytyčená, jen musíme jít tou cestou a nesmí nás rozhodit občas nějaký kamínek čí nerovnost na té cestě...
    Slavie má potenciál, chce to jen dobře posílit a ty naše mladý kluky zapracovat. Pokud se nebude Slavie plácat tam, kde se plácá, tak každý zapracování mladýho a talentovanýho kluka bude o to snažší...
    A my půjdem nahoru!!!

    • Re: Dalším domácím soupeřem bude Zbrojovka

      Alanor (admin)     před 11 lety 10.11.2013 11:00 |  
      0 0

      Souhlasím s tebou.

  4. Re: Dalším domácím soupeřem bude Zbrojovka

    spino     před 11 lety 09.11.2013 22:36 |  
    0 0

    Neví náhodou někdo, kdo je v současnosti majitelem Zbrojovky Brno?

    • Re: Dalším domácím soupeřem bude Zbrojovka

      Nosorozec     před 11 lety 10.11.2013 01:01 |  
      0 0

      Prej nějakej Jan Vocel. Nejspíš ruskej mafián...

      • Re: Dalším domácím soupeřem bude Zbrojovka

        spino     před 11 lety 10.11.2013 10:23 |  
        0 0

        Tak to je škoda. Kdyby jí stále vlastnil Řebíček, tak bych si na výhru (možná i vysokou) hodně věřil. Takhle nevím... :(

  5. Re: Dalším domácím soupeřem bude Zbrojovka

    Petr9608     před 11 lety 09.11.2013 23:29 |  
    0 0

    Trochu kacířska myšlenka - pokud by jsme zjistili, že Koubek sice třeba není špatnej, ale "ono" to taky není, tak co kdyby se udělal "big comeback", pokud by ho nechtěli u repre?

    KJVCD

    • Re: Dalším domácím soupeřem bude Zbrojovka

      dArtagnan     před 11 lety 09.11.2013 23:38 |  
      0 0

      No to by byla docela prasárna dát teď Koubkovi košem. Já mu věřím, když dostane prostor přestavět si tým, dostane nás do boje o poháry.
      MKVCD

      • Re: Dalším domácím soupeřem bude Zbrojovka

        bongor     před 11 lety 09.11.2013 23:47 |  
        0 0

        Já fandím KJVCD,ne ve všem,ale rozhodně to byl nejlepší trenér Slavie za posledních 50 let.Ovšem nějaké vyštípání Koubka a nahrazení Karlem,to by mě teď vytočilo,byla by to všivárna.

      • Re: Dalším domácím soupeřem bude Zbrojovka

        Petr9608     před 11 lety 09.11.2013 23:54 |  
        0 0

        Hlavně si to ale chce uvědomit, že příprava na novou sezóna nezačíná někdy kolem 20. června, ale začíná už někdy kolem 28. prosince.

      • Re: Dalším domácím soupeřem bude Zbrojovka

        dArtagnan     před 11 lety 10.11.2013 01:12 |  
        0 0

        Teď mě napadl jeden trochu drsnější: KJ by mohl mohl být řešením té naší Achillovy paty, postu sportovního ředitele, kšefty mu přece šly a naše mládežnické výběry už dlouho neokusily pořádnou koncepční práci... ;-)

    • Re: Dalším domácím soupeřem bude Zbrojovka

      tantalos     před 11 lety 09.11.2013 23:47 |  
      0 0

      KJ by neměl zájem. Ve Slavii totiž není, co si nakrást.

      • Re: Dalším domácím soupeřem bude Zbrojovka

        Edwardtheiron     před 11 lety 10.11.2013 06:53 |  
        0 0

        Tak jest! On si možná někdo nechce připustit, že Karel je sice slávista, ale mnohem větší je jeho láska k penězům.

        • Re: Dalším domácím soupeřem bude Zbrojovka

          Tugarin     před 11 lety 10.11.2013 08:35 |  
          0 0

          No jasně, dneska je přece základ mít vztak ke Slavii, peníze jdou stranou, kdo by chtěl dělat za peníze, když může být součástí slávistické historie...Ta šance, že mi budou fanoušci nadávat...

          • Re: Dalším domácím soupeřem bude Zbrojovka

            Edwardtheiron     před 11 lety 10.11.2013 09:17 |  
            0 0

            Vydělávat peníze samozřejmě není nic špatného, ovšem vydělávat je poškozováním firmy už není nic moc. A kdo si pamatuje Karla jako hráče, ví, že mu nikdy nedělalo problém si přivydělat. Osobně si myslím, že ten člověk měl velké štěstí, že se tehdy ještě nedalo sázet.

    • Re: Dalším domácím soupeřem bude Zbrojovka

      ortevor     před 11 lety 09.11.2013 23:56 |  
      0 0

      ciste teoreticky kdyby to nastalo, tak bych nebyl proti...resp. byla by to prasarna vuci Koubkovi, ale nase vedeni myslim na moralku moc nehraje...ale kazdopadne se mi to zda hodne nepravdepodobny, i proto, ze neverim, ze by KJ vstoupil potreti do stejne reky...
      ale teoreticky, na postaveni tymu z niceho by se hodil asi nejlip, uz se mu to kdysi povedlo
      pokud by byly nastavene dusledne mechanismy kontroly a oponentury ve sportovnim useku, byl by fajn..coz samosebou u nas nehrozi, takze by byla velka otazka, jak by to s nim vypadalo...rozhodne budou mit medialni mrtky o cem spokulovat :)

    • Re: Dalším domácím soupeřem bude Zbrojovka

      Nosorozec     před 11 lety 10.11.2013 01:03 |  
      0 0

      Odvolat teď Koubka by byl naprostej nesmysl, mužstvo by to akorát rozházelo. Karla Jarolíma mam pořád rád a dovedu si ho někdy v budoucnu u nás opět představit, ale teď je našim trenérem Koubek a na tom bych nic neměnil!

      • Re: Dalším domácím soupeřem bude Zbrojovka

        bongor     před 11 lety 10.11.2013 07:16 |  
        0 0

        Určitě,a hráči i my fandové bychom ho měli podpořit.Určitě se snaží a je na něm vidět,že si úspěch bere hodně k srdci.Fakt je,že teď vrací
        mužstvo do doby radovské,preferuje obrannou hru,ale co mu taky zbývá.Vždycky se staví domek od základů a teď když má Dobrotku a objevil schopnosti Škoďáka,tak má vzadu na čem stavět.Neves je zase další alternativa,takže nejvíc potřebujeme podle mýho názoru krajní beky.Rychlé kluky s výbornou fyzičkou.

        • Re: Dalším domácím soupeřem bude Zbrojovka

          Thane (přítel SN)     před 11 lety 10.11.2013 15:34 |  
          0 0

          Tady je naděje v podobě Mikuly a Tusjaka aspoň..

      • Re: Dalším domácím soupeřem bude Zbrojovka

        th     před 11 lety 10.11.2013 10:53 |  
        0 0

        Ano, v tuto chvíli nesmysl. Kdyby z nějakého důvodu prvně padl Šeterle, tak by to Koubek mohl mít o dost těžší.

    • Re: Dalším domácím soupeřem bude Zbrojovka

      PetCC     před 11 lety 10.11.2013 09:43 |  
      0 0

      Hele, nebyl jsi včera náhodou na návštěvě u prezidenta?

      • Re: Dalším domácím soupeřem bude Zbrojovka

        spino     před 11 lety 10.11.2013 10:22 |  
        0 0

        Chodí tam pravidelně.

      • Re: Dalším domácím soupeřem bude Zbrojovka

        bongor     před 11 lety 10.11.2013 11:14 |  
        0 0

        No jo,já si s ním tykám.Tak já teda rezignuju.

        • Re: Dalším domácím soupeřem bude Zbrojovka

          Fulham     před 11 lety 10.11.2013 12:11 |  
          0 0

          Spino - jak to máš s VOS ...... přihlásil bych se

    • Re: Dalším domácím soupeřem bude Zbrojovka

      honzah (přítel SN)     před 11 lety 10.11.2013 15:04 |  
      0 0

      Pokud bude Koubek aspoň jakž takž, tak už žádného trenéra neměňme. KJVCD se jednoho dne vrátí, ale ještě uteče dost vody.

  6. Re: Dalším domácím soupeřem bude Zbrojovka

    honzah (přítel SN)     před 11 lety 10.11.2013 15:02 |  
    0 0

    ,,Slávistickou kabinu poznamenala v uplynulém týdnu viróza´´

    Čili to znamená, že vedle Fenina se do tréninku zapojil i Čontofalský?