Chance liga

V neděli se utká Slavia s Jabloncem

Dalším zápasem, kterým pokračuje prozatím pochmurná sezóna, bude pro Slavii střetnutí na půdě Jablonce. Slávistickou premiéru trenéra Koubka si nenechá ujít ani televize, přenos ze zápasu, jenž začíná v 19:00, můžete sledovat na Nova Sportu či Fandovi.

Zmar, beznaděj, nechuť. Asi takto by se daly ve stručnosti popsat pocity, které zažívali slávističtí příznivci po minulém zápase s Mladou Boleslaví. Šlo do jisté míry o nešťastný a nudný zápas, který rozhodly především fatální chyby dvou hráčů, u kterých se před sezónou předpokládalo, že budou tahouny mužstva plujícího do boje o přední příčky tabulky. Další debakl logicky nemohl ustát trenér Petrouš, který ihned po zápase sám rezignoval. Na slávistické poměry ho bleskurychle nahradil Miroslav Koubek, který má před sebou extrémně těžký úkol, s trochou alegorie jak stvořený pro doktora House - postavit zpátky na nohy pacienta, který trpí mnoha vážnými chorobami, jež ho připoutávají na lůžko.

Léčbu se pokusí zkomplikovat ambiciózní Jablonec. A i Jablonec si zatím nemůže moc výskat, sezóna se jistě nevyvíjí dle představ Miroslava Pelty či trenéra Skuhravého. Od Severočechů se čekal boj o poháry, byl na tuto roli i více favorizován než sešívaní, realita se však s očekáváním skutečně nepotkává. Jablonec totiž dokázal zatím bodovat jen s týmy z dolní poloviny tabulky, a to ještě ne vždy stoprocentně - připsal si dvě remízy s těmi asi úplně nejslabšími, tedy Brnem a v památném zápase 5:5 se Znojmem. Tato zaváhání navíc přišla v domácím prostředí. Jakýkoliv silnější soupeř jako například Sparta, Liberec či Teplice již byly nad síly borců v zelených dresech a bílých trenýrkách. Jablonci navíc bude zítra chybět mnoho hráčů ze základního kádru, jmenovitě kupříkladu Čížek či Eliáš, nejistý je pak i start Hubníka nebo Pitáka. Pokud se krátce zastavíme u posledního zápasu našeho zítřejšího soupeře, tak celou dobu tahal za kratší konec na hřišti týmu, který mám snad i strach jmenovat. Řekněme, že nám dal zatím letos nejvíce branek. Jablonci dokázal nasázet tři, za hosty korigoval jen střídající Třešňák.

Shodou okolností byl Jablonec soupeřem Slavie i při poslední změně trenéra na jaře. Tenkrát vyhrála Slavia 5:1, což zítra velmi pravděpodobně nehrozí. Půjde o souboj dvou týmů, co nejsou v pohodě, slávističtí příznivci mohou spoléhat na onu okřídlenou frázi, že nové koště dobře mete. To ale samozřejmě k úspěchu stačit samotné nebude, neboť ačkoliv Jablonec má bodů méně než předpokládal, tak ztráty nasbíral se soupeři, se kterými si Slavia poradit také nedokázala. Navíc, červenobílí se naposledy radovali z výhry v Peltově rajónu při druhé mistrovské sezóně díky úniku přes polovinu hřiště Tomáše Pekharta.

Pozornost se bude zcela jistě upírat i na to, kterým hráčům dá trenér Koubek důvěru a naopak, které hodí na vedlejší kolej. Schválně, co myslíte, nastoupí již i nová posila Mario Lička?


Krátké představení soupeře:

Založen: 1945

Největší úspěchy: 2x Český pohár, 1x Český superpohár

Nejlepší ligová příčka: druhé místo (1x)

Loňské ligové postavení: 4.

Klíčoví hráči: Špit, Kopic, Vaněk

Bývalí slávisté v kádru: Valeš, Eliáš, Jablonský, Piták, Vaněk, Vošahlík

Komentáře (41)

Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení a registrovaní uživatelé. Přihlašte se zde

  1. Re: V neděli se utká Slavia s Jabloncem

    honza1947     před 11 lety 21.09.2013 18:53 |  
    0 0

    No já si myslím, že nemá moc z čeho vybírat. Snad jen jestli už bude moci hrát Lička. A jinak může jen ostatní nějakým způsobem motivovat a dát jim nůž na krk aby jezdili "po zadku". Můj názor je ten, že nejsme tak úplně bez šance, když ze sebe ti naši vydají to co v nich opravdu je. Stále jsem přesvědčen, že nemáme špatný tým ať si říká kdo chce co chce.

    • Re: V neděli se utká Slavia s Jabloncem

      judy     před 11 lety 21.09.2013 19:20 |  
      0 0

      Tak ten tým už párkrát dokázal že to v nich je a o to víc mě překvapuje to jak hrajou teď, snad se to zlepší protože mě to asi jinak zabije... opravdu poprvé v životě si nejsem jist zda jít na derby.

  2. Re: V neděli se utká Slavia s Jabloncem

    Betynka58     před 11 lety 21.09.2013 19:32 |  
    0 0

    Docela by mne zajímalo, jestli i v Jablonci bude dodržena letošní pozoruhodná tradice, že zatímco doma Slavia vždy inkasuje jako první, venku naopak vždy první skóruje. Docela jsem na ten zápas zvědavý a rozhodně si nemyslím, že jsme bez šance na bodový zisk. Taky by mě docela zajímalo, jestli už nastoupí Mario, za důležitější bych ale považoval, pokud by mohl nastoupit Ondra Petrák, jak o tom psali na oficiálkách.

  3. Re: V neděli se utká Slavia s Jabloncem

    bonvivan7     před 11 lety 21.09.2013 23:05 |  
    0 0

    Mne by jen zajimalo, jak chudak Koubek posklada obranu...Setrle mu nesehnal nikoho, to uz neni jen o penezich, to je o nechuti neco pro Slavii poradnho udelat. Ze by Setrle byl v zoldu plaste a dyky SISÁKA ? At je Rebicek jakykoliv, prece je dobry podnikatel a neznehodnoti si investici za 300-400 mega. Vzdyt hostovani dobreho hrace je jen o platu, a na to Slavia zatim klidne ma. Jarolim z Bolky nedostal vubec nabidku, i kdyz do Slavky chtel,Druhy Jarolim-nebyla mu nabidnuta smlouva, Zapotocny, ktery by nam obranu stmelil, je v prachu, Cerny v Dukle, o Rudim ani nevi, kde je.. Setrle je 5.kolona, ktera nici potichu Slavii. Pred lety ho vyhodila, to ji neodpustil, ted dela vse pro zmar Slavie, aby padla zpatky Sisakovi...Ze by slo o pozemky pod stadionem, ..? V
    Tom pripade by byla zlata CSKA MOSKVA. V Chelsea prvni mesice nadavali na Abramovice a kde by dneska byli bez nej.Uvidite, ze stoper, ani kraj obrany nebudou. Sisak to nechce,Sla.via se nesmi posilit, Setrle to nedovoli a Rebicek Setrlemu, bohuzel veri...

    • Re: V neděli se utká Slavia s Jabloncem

      spino     před 11 lety 21.09.2013 23:09 |  
      0 0

      Omlouvám se za takové vyjádření, ale to co jste napsal je prostě nesmysl. Píšete jeden logický kopanec za druhým.

      • Re: V neděli se utká Slavia s Jabloncem

        Elanius     před 11 lety 22.09.2013 03:46 |  
        0 0

        Vyjimecne musim se spinem souhlasit. Prispevek vyse je proste "na hlavu"

    • Re: V neděli se utká Slavia s Jabloncem

      edenian     před 11 lety 22.09.2013 00:51 |  
      0 0

      Paranoia.

    • Re: V neděli se utká Slavia s Jabloncem

      bongor     před 11 lety 22.09.2013 08:14 |  
      0 0

      Mně se to až taková paranoia nezdá být.Po pořádku:Jak Koubek poskládá obranu,záleží to na tom ,jak dokáže zacvičit s náhle zhoršenými krajními beky,když za ně nemá rovnocennou náhradu.
      Oni to umějí,to už jsme několikrát viděli.Ale nejspíš se jim z nějakého důvodu nechtělo.Možnost Zápotočný byla dobrá,padla,nevíme přesně na čem.Že jsme chtěli,aby jej nadále platila Letná,tomu snad nikdo nemůže věřit,byl to canc rudých pisálků.Řebíček určitě ať je jakýkoliv,tak podnikatel je víc než dobrý,myslí mu to,má vynikající styky.Že nepřišli bonvivanem výše jmenovaní hráči,to je fakt.Proč nepřišli,to nevíme nikdo,můžeme se dohadovat,ale všech je obrovská škoda.Nakonec jsme viděli rozdíl mezi Davidem a našimi
      kluky před týdnem.5.kolona,tomu nevěřím i když člověk nikdy neví.
      Pozemky pod stadionem?Ty jsou Slavie,pokud vím.Abramovič a Chelsea,to je čistá pravda,byly proti nšmu demonstrace,teď se z něj můžou posr....CSKA?Rusy moc nemusím,asi bychom vyháněli čerta ďáblem,ale než se dívat na to,jak si z nás všichni dělají srandu,tak bych o tom spojení moc nepřemýšlel.A že nebude stoper,ani nové kraje?To uvidíme hodně brzy,osobně si myslím ,že budou těžko.

      • Re: V neděli se utká Slavia s Jabloncem

        edenian     před 11 lety 22.09.2013 13:36 |  
        0 0

        Bongore, ne ze bych s Tebou nepokecal, ale ja nejak nemam silu, sorry. Jak zminuje dole Kornovo, prestava to byt smysluplne. Fakt nevim co cekat dal a nema cenu se babrat v tech srackach. Tak snad pockejme. Snad nebudeme muset zase na travnik, protoze tam nemame co delat.

  4. Re: V neděli se utká Slavia s Jabloncem

    slavoj71 (přítel SN)     před 11 lety 22.09.2013 12:44 |  
    0 0

    V naší sešívané situaci je to nicotné a nedůležité, ale přesto: zase nám nějak zamrzla tipovačka... Chtěl jsem si jen tak, pro radost z nové posily, tipnout jako střelce Supermaria Ličku, leč chyba - není tam. Stejně jako body za poslední zápasy.
    I ty diskuse nám tu nějak uvadají...

    • Re: V neděli se utká Slavia s Jabloncem

      Kornovo     před 11 lety 22.09.2013 13:02 |  
      0 0

      a ty se divis?uz me docela nebavi psat o slavii,kdyz je to temer jen sama negace,ale takova je realita.novy trener alepson naoko znamena nejakou zmenu ale vsichni asi tusime,ze chyba je uvnitr klubu.ale docela me zajima jestli dneska bude chytat radek nebo hrubes

      • Re: V neděli se utká Slavia s Jabloncem

        quelhar (admin)     před 11 lety 22.09.2013 13:28 |  
        0 0

        Pry bude chytat Rakovan, protoze oba zmineni maji stale zdravotni problemy.

        • Re: V neděli se utká Slavia s Jabloncem

          Kornovo     před 11 lety 22.09.2013 13:35 |  
          0 0

          tak toho jsem se bal.asi dalsi 4 na obzoru

          • Re: V neděli se utká Slavia s Jabloncem

            vlk30 (přítel SN)     před 11 lety 22.09.2013 13:48 |  
            0 0

            No to jo a já vsadil plichtu. :-(

            • Re: V neděli se utká Slavia s Jabloncem

              Kornovo     před 11 lety 22.09.2013 13:50 |  
              0 0

              tak to ti fandim,ale treba to zhaluzime stejne jako znojmo v jablonci 5 : 5

  5. Re: V neděli se utká Slavia s Jabloncem

    MVSKSVCFIM (přítel SN)     před 11 lety 22.09.2013 13:42 |  
    0 0

    Černý - Dostál, Bortel, Dobrotka, Čonka - Petrák - Mičola, Lička, Juhar - Kisel - Škutka

    • Re: V neděli se utká Slavia s Jabloncem

      MVSKSVCFIM (přítel SN)     před 11 lety 22.09.2013 13:45 |  
      0 0

      a nebo

      Hrubeš - Dostál, Bortel, Dobrotka, Hurka - Petrák, Šimeček - Prošek, Lička, Mičola - Škutka

      • Re: V neděli se utká Slavia s Jabloncem

        vlk30 (přítel SN)     před 11 lety 22.09.2013 13:51 |  
        0 0

        Myslíte že Lička nastoupí už v základu, když půl roku nekopal?Ale ono to je vlastně jedno o moc horší než někteří naši dřeváci už bejt nemůže.

      • Re: V neděli se utká Slavia s Jabloncem

        Kornovo     před 11 lety 22.09.2013 13:51 |  
        0 0

        chybi ti tam rakovan,ale jinak by byla bomba kdyby si karol hned pri prvnim zapase pod novym koucem sedl na lavici

      • Re: V neděli se utká Slavia s Jabloncem

        Fulham     před 11 lety 22.09.2013 13:56 |  
        0 0

        - tipovacka - Hrubes - Nitra,Bortel,Dobrotka,Conka -- Petrak,Gecov -- Micola,Licka,Juhar -- Skutka ..... Mozna misto Conky nekdo - oduvodneni - stejne to na zacatku sezony fungovalo nejlepe , nez zacal Petrous plasit , i kdyz po bitve jest general Laudon ....

        • Re: V neděli se utká Slavia s Jabloncem

          MVSKSVCFIM (přítel SN)     před 11 lety 22.09.2013 14:49 |  
          0 0

          Nitrianský je zraněný.

          • Re: V neděli se utká Slavia s Jabloncem

            Fulham     před 11 lety 22.09.2013 14:53 |  
            0 0

            - muze behat? :-))))

      • Re: V neděli se utká Slavia s Jabloncem

        Meny     před 11 lety 22.09.2013 14:58 |  
        0 0

        Vsadil bych na jiného brankáře než které zmiňuješ v obou svých sestavách...

        • Re: V neděli se utká Slavia s Jabloncem

          Kornovo     před 11 lety 22.09.2013 15:06 |  
          0 0

          mr. quelhar mi vyse odpovidal na otazku kdo bude v brane.staci jen trochu cist

          • Re: V neděli se utká Slavia s Jabloncem

            Meny     před 11 lety 22.09.2013 15:13 |  
            0 0

            Omlouvám se, nečetl jsem všechny komentáře :) Nicméně mr. quelhar není původní zdroj této informace

            • Re: V neděli se utká Slavia s Jabloncem

              quelhar (admin)     před 11 lety 22.09.2013 15:29 |  
              0 0

              Jj, nejsem, ostatne jsem to ani nikde netvrdil :o)

              • Re: V neděli se utká Slavia s Jabloncem

                Jiri1     před 11 lety 22.09.2013 16:50 |  
                0 0

                Ja budu zase fabulovat, slysel jsem , ze se udajne Cernemu moc do branky nechce , tak uvidime.

    • Re: V neděli se utká Slavia s Jabloncem

      Jiri1     před 11 lety 22.09.2013 16:48 |  
      0 0

      Clanek jsem taky necetl, ale vi se , ze v ramci setreni Slavia pro sve hosty kratila pocet volnych vstupenek, radikalne zmenila podminky pro jejich vydavani a hlavne zmensila kapacitu Vipky.
      Pokud by ho Pelta zaradil mezi tzv. vyvolene mel by nejen venec , ale i pozvanky na vsechna UTKANI ACKA A K TOMU I DALSI VYHODY.
      A myslim, ze to vite i Vy, pohreb Bicanove platila Slavia, je pan Bican i dobry materialista, k tomu jeste ta dnesni situace...........

      • Re: V neděli se utká Slavia s Jabloncem

        Tomski     před 11 lety 22.09.2013 17:05 |  
        0 0

        taky mi přijde trošku materiálně založen...jeho věc...přijde mi to trochu hloupé měnit názory každý půl rok a hned o tom mluvit do novin...ale jak říkám jeho věc...

      • Re: V neděli se utká Slavia s Jabloncem

        Edwardtheiron     před 11 lety 22.09.2013 17:14 |  
        0 0

        Jak Slavia ušetří na tom, když bude vydávat méně volných vstupenek? Jako že si je budou ti, kdo je dostávali kupovat? To se zdá být pitomostí!
        Nicméně s názorem na pana Bican juniora souhlasím. Říkal jsem, když vraceli Pepiho na plášť Edenu, aby ho zase brzo nesundavali.

        • Re: V neděli se utká Slavia s Jabloncem

          Jiri1     před 11 lety 22.09.2013 17:34 |  
          0 0

          No , ona to neni pitomost, treba na Dukle plati tvrda casova pravidla pro vstup do Vipky a existuji dokonce 3 druhy pocet vstupenek na osobu je dan urcitymi pravidly , to same nase konkurence a nejde o kupovani vstupenek, ale o omezeni lidi v tomto prostoru.
          K Bicanovi, bud tam teda ma viset nebo ne , bud tedy vyslovi jednou souhlas a nemuze ho preci odvolavat po kazde krizi v klubu. chapu , ze treba uvazuje jeste po Americku, ale zijeme v Cesku, alespon doufam.

          • Re: V neděli se utká Slavia s Jabloncem

            Edwardtheiron     před 11 lety 22.09.2013 18:02 |  
            0 0

            Já to chápu, chtějí to pročistit. Mě osobně se třeba nelíbí ani to, že je vcelku běžné si na kdejakou akci koupit lístek do Vipky, protože pak se nějak vytrácí smysl té zkratky VIP. A že na Slavii tam naleze kdekdo, je taky pravda, ale není to určitě v rámci šetření, protože se na tom nic moc neušetří. A co se týče Bicana jun., tak já si i myslím, že neměl ani právo, žádat to první sundání. To mohl požadovat tak akorát autor fotografie, ale ne on jako syn, protože na to určitě nemá žádný právní nárok. To by mohl za chvíli chtít vyřezávat fotky z knížek.

  6. Re: V neděli se utká Slavia s Jabloncem

    Kornovo     před 11 lety 22.09.2013 16:38 |  
    0 0

    tak banik to nejak ukopal na 3 body proti libe,takze jestli se nestane neco mimoradneho tak jsme po tomto kole na sestupove pozici a s takovym losem tam asi vydrzime hodne dlouho

    • Re: V neděli se utká Slavia s Jabloncem

      Jiri1     před 11 lety 22.09.2013 17:37 |  
      0 0

      Neni to dobre , musime doufat, hlavne nesmime povolit teto smecce uplect to uz na podzim.

  7. Re: V neděli se utká Slavia s Jabloncem

    petrjir     před 11 lety 22.09.2013 18:11 |  
    0 0

    Slavia proti @BaumitJablonec : Rakovan - Dostal, Dobrotka, Petrak, Conka - Zmrhal, Gecov - Micola, Kisel, Juhar - Skutka.

    • Re: V neděli se utká Slavia s Jabloncem

      sadlos (přítel SN)     před 11 lety 22.09.2013 18:23 |  
      0 0

      tak to jsem zvědav, co předvede Čonka a Petrák... :)

    • Re: V neděli se utká Slavia s Jabloncem

      judy     před 11 lety 22.09.2013 18:24 |  
      0 0

      hmm Petrák na stoperoj .. je Lička na lavičce nevíte ? a koho máme jako druhého brankáře na lavici ?

      • Re: V neděli se utká Slavia s Jabloncem

        judy     před 11 lety 22.09.2013 18:38 |  
        0 0

        Náhradníci: Černý – Kolařík, Bortel, Lička, Prošek, Štěpán, Fenin.

        tak už to vim..

    • Re: V neděli se utká Slavia s Jabloncem

      Kornovo     před 11 lety 22.09.2013 18:26 |  
      0 0

      kolik tipujete,ze dostanem?ja to vidim minimalne na 3 fiky

      • Re: V neděli se utká Slavia s Jabloncem

        judy     před 11 lety 22.09.2013 18:28 |  
        0 0

        tipuju 2:2 Skutka hlavou první pulku bude snižovat a v druhé se trefí Mičola..