Funkce na sledování článků je dostupná pouze pro přihlášené uživatele.

Ženský fotbal

Slávistky vezou z Německa remízu

Fotbalistky Slavie se v rámci přípravy střetly s druholigovým německým týmem SC Sand, zápas nakonec skončil remízou 2:2. O branky se postaraly Pěničková a Divišová.

Zápas se hrál nedaleko Mnichova, kam nás soupeř pozval. Po dlouhé cestě následovalo náročné utkání, které bylo do ligy hodně poučné. V první polovině jsme byli lepším týmem, dařila se nám kombinace a soupeři jsme toho moc nedovolili. Do velké možnosti se dvakrát dostala Divišová, tváří v tvář brankářce neuspěla, pokaždé její pokus vystihla. V další možnosti po centru Divišové byla Brázdová, ale její střela hlavou olízla břevno. S přibývajícím časem se trochu přitvrdilo, nejdříve musela střídat Odehnalová a pak jsme dostali dva rychlé góly. Prosadila se stejná hráčka, jednou šla sama na branku a podruhé po rychlé akci zakončovala do prázdné branky. V závěru poločasu surovém zákroku skončila na zemi Pincová, kterou nakonec musela odvést záchranka. Nakonec to není vážné, odnesla si naraženou lícní kost.

Do branky na druhý poločas naskočila Barbora Sladká, která jde do Slavie na hostování z Hradce Králové. V úvodu druhého poločasu chvíli trvalo, než se hra dostala do naší režie. Slávistky se vyrovnaly důrazné hře a po několika minutách jsme získávali zápas opět pod svou kontrolu. Němky si totiž ve druhém poločase nedokázaly vytvořit žádnou šanci. V 63. minutě jsme snížili, Divišová se dostala k brance a ve snaze vypíchnout míč jí brankářka faulovala. Následnou penaltu bez problémů proměnila Pěničková střelou k levé tyči. Netrvalo to dlouho a po pěkném pasu se za obranou ocitla Divišová a tentokrát se již nemýlila. V dalším průběhu jsme měli ještě nějaké šance, ale rozhodující branku jsme nevstřelili.

"Byl to bojovný a důrazný zápas z obou stan, v první půli jsme si vypracovali tři gólové šance, ale neproměnili jsme je. Paradoxně soupeř po našich šancích vstřelil dvě rychlé branky. Do druhé půle jsme vstoupili s tím, že jsme přidali na důrazu, vyhrávali osobní souboje, lépe jsme kombinovali a zlepšili presinkové napadání soupeře, který si již nevypracoval žádnou šanci. Po faulu brankářky na Divišovou proměnila penaltu s přehledem Pěničková a hned poté proměnila únik Divišová. Mrzí nás neproměněné šance v závěru zápasu, protože jsme utkání mohli otočit v náš prospěch. Zápas jsme absolvovali po těžším zatížení na soustředění v Edenu. Pozitivem utkání je, že jsme týmu, který měl pět zahraničních hráček, byli více jak vyrovnaným soupeřem," řekl k zápasu trenér Anton Mišovec.

SC Sand - Slavia 2:2 (2:0)
Slavia: Nedvědová (46. Sladká) - Tomášková, Budošová, Pincová (46. Odehnalová), Malinová - Bartovičová (51. Holečková, 65. Bartovičová), Odehnalová (36. Cahynová), Pěničková (66. Kožárová), Brázdová (46. Benýrová) - Divišová, Kožárová (46. Necidová)
Branky Slavie: 63. Pěničková pen., 67. Divišová

Komentáře (14)

Funkce na sledování článků je dostupná pouze pro přihlášené uživatele.

Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení a registrovaní uživatelé. Přihlašte se zde

  1. Re: Slávistky vezou z Německa remízu

    Barra     před 11 lety 12.08.2013 00:00 |  
    0 0

    Je mi našich Slavistek líto – remizují s německým SC Sand 2-2 a přesto tento skvělý výkon nebyl odměněn jediným komentářem. Takže s radosti přidám ten můj – nech to být alespoň malé uznání z mé strany pro umění našich holek.

    Musím se přiznat, že i já jsem velký laik, co se týká fotbalu žen – ale přesto jsem se rád díval na Evropské Šampionáty, které proběhly minulý měsíc ve Švédsku (jestli se nemýlím) a kde se potvrdila supremacie německých žen. Získaly od roku 1989 osm (!) z možných devíti titulů Mistryň Evropy, německé ženy byly také Mistryně Světa ve dvou z třech předchozích edicí – v 2003 a v 2007 získaly titul. Nejedná se tedy o žádné ´amatérky´.

    Soupeř našich holek SC Sand má celkem 9 (!) zahraničních hráček na své soupisce, z toho 6 internacionálek (Švýcarsko – USA - Austrálie – Francie – Chorvatsko). ´A´mužstvo SC Sand má 26 hráček na soupisce a 6 členů realizačního týmu, mají také ´B´ mužstvo které nastupuje v nižší lize, 4 juniorské týmy.

    Nenašel jsem údaje o jejích rozpočtu, ale například ženy 1. FFC Frankfurt mají budget ve výši 1,8 mil EUR nebo v přepočtu 45 mil Kč, běžný rozpočet klubů je od 500,000 EUR nahoru. Předpokládám, že o tom si naše holky můžou tak jen nechat snít. SC Sand vyhrálo minulou sezónu v lize a poháru z 27 zápasů celých 21, 3 x remizovalo, 3 x prohrálo. Všech posledních 10 zápasů vyhrálo v řadě se skóre 26 : 2, 30 bodů na 30. I v přípravě vyhrálo všechny své 3 zápasy se skóre 7 : 2. Úspěch našich holek, které vedle těchto Němek spíš mají podmínky jako Popelka, by se tedy určitě neměl podcenit. Jen aby bylo podtrženo, že fotbal žen se u Němců bere vážně: průměrně chodilo v 2011-12 na zápasy první ligy přes 1,100 diváků, při zápase Wolfsburgu proti Frankfurtu bylo 8.689 diváků.

    Tak pánové, nebuďte takoví šovinisté, vždyť jsou to naše holky. Zaslouží si abychom stáli za nimi a je alespoň morálně podporovali, a ne jen se ozvali, když naše hráčky nastupují proti Spartě.

    • Re: Slávistky vezou z Německa remízu

      Sokrates55 (přítel SN)     před 11 lety 12.08.2013 13:24 |  
      0 0

      Dobrý den přeji Barro,
      psal jsem to v jiném článku "Slávistky v přípravě vítězí", a zůstal jsem tam také sám.
      Takže se připojuji znovu a našim fotbalistkám držím palce a podporuji práci Richiho.

      • Re: Slávistky vezou z Německa remízu

        Barra     před 11 lety 12.08.2013 14:21 |  
        0 0

        Hezký den Sokrate, vždy se těsím na vaše příspěvky, nad kterými se rád zamýšlím, ale tento krát mi uteklo že jste se už věnoval našim holkám. Jsem rád že jste si na ně jako první vzpomněl.

        Určitě si tyto Slavistky s velkým srdcem zaslouží naši širší podporu. A jestli jejich synové budou jednou také tak ´blázen´ do míče jako jejich maminky, máme se na co těšit. Doufám, že tyto budoucí mámy ze svých potomků udělají novou skvělou generaci Slavistů.

    • Re: Slávistky vezou z Německa remízu

      Eluin (přítel SN)     před 11 lety 12.08.2013 19:17 |  
      0 0

      Ano, to máte pravdu. Holky jsou bohužel trochu ve stínu ostatních fotbalových zájmů.
      Ale třeba to nebude trvat dlouho a jejich pozice se zlepší.

  2. Re: Slávistky vezou z Německa remízu

    spino     před 11 lety 12.08.2013 13:31 |  
    0 0

    OT:

    DRŽMÍŠEK VEN!

    • Re: Slávistky vezou z Německa remízu

      Barra     před 11 lety 12.08.2013 14:31 |  
      0 0

      Spino, nechápu proč máš zapotřebí na tomto místě opět házet tvoji špínu. Co má Držmíšek společného s našimy holkami? Uvědom si, že naše Slavistky které jsou amatérky a přesto věnuji týdně hodiny svého volného času aby hájily naše barvy. Pro dobré jméno Slavie toho udělaly 1000x více než ty, s tvými dětinskými příspěvky a výkřiky. Je mi tě líto.

      Na jiných webech sis vyfasoval ´stopku´ za tvé urážlivé příspěvky. Máš štěstí, že Quelhar je v tom benevolentní. Já jsem velký klidaš, ale u mě bys už dávno letěl.

      • Re: Slávistky vezou z Německa remízu

        spino     před 11 lety 12.08.2013 16:05 |  
        0 0

        Držmíšek s našimi holkami nemá nic společného. Proto tam píšu OT.

        Byla to jen reakce na Sokratův příspěvek v minulé diskuzi. Já bych to ještě trochu rozvinul, ale bohužel nemůžu, protože na to nemám důkazy a nechci tak čelit žalobě, neboť Držmíšek tento web prohlíží.

        • Re: Slávistky vezou z Německa remízu

          Barra     před 11 lety 12.08.2013 23:14 |  
          0 0

          Spino, když tady budeš psát tvé názory, bez toho že budeš Držmíška nebo jiné osoby bezdůvodně z něčeho obviňovat, tak ti nic nehrozí. Pokud ale budeš mít zapotřebí urážet, rozvíjet tvé spiklenecké teorie a prodávat tyto insinuace za pravdu, přičemž budeš uměle konstruovat kauzy bez toho že předložíš pádné důkazy, tak se nediv, že nějaká reakce by mohla přijít. Kdo má ale čisté svědomí a chová se slušně, se nemusí ničeho bát.

          Myslím si ale, že zbytečně přeceňuješ význam a důležitost tvé osobnosti. Pochybuji, že M. Držmíšek nebo jiní by sledoval(i) tyto stránky aby mohli studenta Jana V. táhnout před soud – nemyslím si, že jim to stojí za soudní výlohy ani za ten čas, který by tomu museli věnovat. Navíc, jak sám říkáš, jsi jen chudý student, kterému dokonce schází těch 300 Kč, aby si mohl koupit permici. Z holého kamene nemůžeš stáhnout kůži, říká se u nás.

      • Re: Slávistky vezou z Německa remízu

        Kornovo     před 11 lety 12.08.2013 20:41 |  
        0 0

        to se ti povedlo barro: s nasimy holkami.nadherny slovni obrat

        • Re: Slávistky vezou z Německa remízu

          Barra     před 11 lety 12.08.2013 23:22 |  
          0 0

          Ani mi to ale nedošlo: přeložil jsem si to z holandštiny (´met onze meisjes´ - německy ´mit unseren Maedchen´).

          Kdybych psal ´s našimi děvčaty´ - to by spíš byl trapas, ne?

          • Re: Slávistky vezou z Německa remízu

            Kornovo     před 11 lety 12.08.2013 23:41 |  
            0 0

            nechci te poucovat kamo,ale kdyztak nasima holkama.napsat nasimy je fakt kiks

            • Re: Slávistky vezou z Německa remízu

              Barra     před 11 lety 13.08.2013 00:09 |  
              0 0

              Tak to jsem tedy vůl. Toho jsem si vůbec nevšimnul, ani mi to nebylo divné :-) Tak to dopadne, když si hrdinský myslím že nemám zapotřebí to napřed napsat ve Wordu a zkontrolovat pravopis, a reaguji jako v tomto případě mobilem.

              Dík za opravu!

              • Re: Slávistky vezou z Německa remízu

                Sokrates55 (přítel SN)     před 11 lety 13.08.2013 06:44 |  
                0 0

                Dobré ráno přeji Barro.
                No vida, už se mi to i rýmuje.
                Já bych si dovolil jen tak malinko říci, že není opravdu až tolik důležité, jestli se nám povede nějaká ta chybička v naší gramatice nebo i v pravopisu. To se stává nám všem a nejsem žádnou výjimkou. Někdy až žasnu, co napíšu a pak se stydím....
                Tak si zase tolik nenadávej, protože pokud budu brát Tvé znalosti cizích jazyků s tím, že navíc asi pobýváš už delší dobu v cizině, tak spíše smekám.....
                Proto se také těším na Tvé příspěvky a názory a moc si jich považuji.
                Sokrates55

                • Re: Slávistky vezou z Německa remízu

                  Barra     před 11 lety 16.08.2013 01:00 |  
                  0 0

                  Dobrý večer Sokrate, i když češtinu slyším denně při komunikaci manželky s dětmi, přesto ji považuji za jazyk ve kterým jsem nejvíce nejistý. Holandština, němčina a angličtině mají stejné kořeny, v češtině ale moc logiky necítím. Stále také dělám stejné chyby - pokaždé se mi podaří při návštěvě objednat ´dva piva´ - to mi připadá více přirozené než ´dvě piva´. Jak doma říkají - mluvím srandovně, ale už si zvykli. Při mluvení se také dají chyby zamaskovat. Psát je už větší problém, bez opravy textu bych nevěděl jestli mám psát ´nášvěta´ tak jak to slyším, nebo tedy přidat to ´v´.