Hráči Slavie

Hodnocení slávistů - 3. kolo

Slavia proti Sigmě Olomouc předvedla nepochopitelně katastrofální výkon a po třech kolech je s jediným bodem na předposledním místě tabulky.

To, co se včera událo v Edenu, nečekal snad žádný fanoušek sešívaných. Slavia podala příšerný výkon, který na domácím stadionu snad i při bídě posledních let nemá obdoby. Po poločase mohla prohrávat o více než jeden gól, ještě za vyrovnaného stavu fantasticky zasáhl brankář Černý proti hlavičce Dreksy, po inkasovaném gólu pak červenobílé zachránila tyč. Jedinou vážnější šanci Slavie si připsal Petrák, když po rohu nedokázal ve skluzu trefit odkrytou branku.

Ve druhé půli se zdálo, že naši hráči alespoň začali bojovat, byť obranná činnost nadále působila děsivým dojmem. Sigma však na tom byla podobně, a tak v závěru Slavia, i vinou rozhodčího, který hostům neuznal regulérní gól, sahala po zcela nezaslouženém bodu. Po několikáté chybě Zlámala ale zachránil Olomouc od pohromy na brankové čáře Vidlička. Slavia tak zaslouženě prohrála a potácí se na samém chvostu tabulky. Jediným pozitivem zápasu jsou výkony střídajících hráčů, kteří hru alespoň částečně oživili. Hned v pátek nás čeká na Julisce silná Dukla a nezbývá než doufat, že družina trenéra Petrouše na tento nečekaný výprask zareaguje tím nejlepším možným způsobem a s pražským rivalem se porve o body. V případě porážky by totiž byla situace již dosti kritická.

Hráči jsou hodnoceni na stupnici od 1 (nejhorší) do 10 (nejlepší).

Radek Černý - 6 - V úvodu utkání Slavii ještě zachránil úžasným reflexivním zákrokem, který nebyl v Edenu k vidění od dob legendárního Martina Vaniaka. Ani to však nepomohlo a s dalšími brankami v děravé slávistické obraně už nemohl Černý nic dělat. Jistě ztlumil i několik střel, na druhou stranu zůstával stát na čáře a nechodil si pro centry, které by měl mít.

Milan Nitrianský - 3 - Po dvou solidních výkonech se Nitrianskému včerejší zápas vůbec nevydařil. Nepohyboval se dobře v prostoru a výsledkem bylo, že nestíhal bránit a po jeho straně se valil jeden útok Sigmy za druhým. V závěru se ještě zranil, když na poslední chvíli hasil vlastní chybu. Trojka je pro něj možná ještě benevolentním hodnocením.

Milan Bortel - 3 - Bortel, podobně jako Milan Nitrianský, po dvou slušně odehraných utkáních zklamal. Obrana byla nebývale průchozí a stoperská dvojice na tom měla značný podíl. Vypíchnout musím zejména děsivé bránění standardních akcí. Snad každá standardka Olomouce zaváněla gólem a právě stoperská dvojice by při nich měla působit jako nedobytná hráz, co odvrací míče vzduchem. To se ale včera nedělo. Velmi špatný výkon Bortela.

Ondřej Petrák - 4 - U Petráka, co do obrany, platí stejná kritika jako výše u Bortela. Při bránění si počínal velice špatně, známku mu však vylepšila útočná činnost. Již v první půli měl na noze gól, ten nakonec vstřelil až po změně stran, když se natlačil do zakončení a zblízka nekompromisně zavěsil.

Matúš Čonka - 3 - Podobně jako většina fanoušků a asi i trenér Petrouš si nedovedu vysvětlit, jak je možné, že jeden z nejlepších hráčů jara nyní podává tak otřesné výkony jako včera a jako proti Liberci. Chyboval při první brance, když předčasně opustil své místo u tyče, jinak by brance zřejmě dokázal zabránit. Částěčně může i za další gól, když zazdil centr a vyslal Sigmu do brejku. Trojka je u něj stejně jako u druhého krajního obránce ještě milosrdná.

Štěpán Koreš - 3 - Bídným výkonem Koreš nenavázal na své nadějné střídání v Liberci. Navíc je z formy dlouhodobě a vyvstává tak otázka, zda má vůbec cenu, aby Slavia takového hráče držela. Snažil se sice běhat, ale nerozumí si s míčem. Navíc když už se mu jeden průnik povedl, tak ho pokazil špatným centrem. Štěpán předvedl mnohem více, Mičola je pak výkonnostně o parník jinde.

Marcel Gecov - 2 - Podle mě nejhorší hráč na hřišti. Stejný případ jako Čonka - na jaře se rozehrál k vynikajícím výkonům, nyní zoufale tápe. Neměl snad jediný dobrý okamžik během celého zápasu, kazil rozehrávku, všude byl pozdě a nesčetněkrát fauloval. Za zmínku stojí i jeho šance při voleji z první půle. V nadějné pozici ve vápně stačilo míč nepříliš prudce umístit, Gecov se místo toho do balonu nesmyslně opřel tak, že atakoval nejvyšší řady v hledišti. Je až s podivem, že při tak úděsném výkonu nebyl vystřídán.

Jaromír Zmrhal - 3 - Technicky byl sice lepší než Kisel a Gecov, kteří měli velké  potíže se zpracováním, ale jinak hrál Zmrhal bídně. Nebyl vůbec vidět, je nedůrazný a několikrát ztratil míč. Dlouhodobě není pro tým příliš platný a na hřišti podle mě Slavii příliš nepomůže.

Martin Juhar - 4 - Čtyřka s velkým minusem za nesmyslnou střelu ze závěru zápasu, kdy měl ze strany centrovat do vápna plného slávistů. Jinak se snažil, ve slávistickém zmaru byl i jakž takž vidět. Prokázal velice dobrou rychlost, značně mu ale chybí fotbalové myšlení - mnohé situace řeší hloupě a špatně.

Karol Kisel - 4 - Nijak oslnivý výkon podal kapitán Kisel. Míče mu odskakují, často přihrává nepřesně. Přesto, a to je to nejhorší, i tak patřil k nejlepším slávistům a byl jedním z mála hráčů, co na hřišti bojovali. Velkým plusem je pak krásná rána z přímého kopu ze závěru zápasu, která Slavii alespoň na chvíli vykřesala naději.

Martin Fenin - 3 - Velice špatný výkon a horší trojka pro Fenina. Skoro nebyl vidět a když už si chtěl třeba se spoluhráčem narazit, tak mu míč místo přihrávky na nohu nesmyslně napálil ze dvou metrů do oblasti trupu. Nabízí se otázka, zda má vůbec Slavii co dát. Od jeho zimního příchodu totiž nepředvedl nic než bídu.

Milan Škoda - 5 - Kupodivu zahrál slušně a hru rozhýbal. Ač se sám do nebezpečnějšího zakončení nedostal, tak několikrát velice dobře sklepl míč pro spoluhráče nebo nahrál do gólové šance Škutkovi. Je jen škoda, že v závěru za sebou ve vápně neviděl zcela volného Škutku a snažil se sám o zakončení přes dva protihráče.

Vojtěch Štěpán - 5 - Začátek měl slabší, pak se ale rozehrál a blýskl se několika podařenými průniky po pravé straně. Pokud bude Mičola stále zraněný, tak je jasnou volbou na pravou stranu. V úvahu by připadalo jeho zapojení do sestavy na jiný post (druhý kraj zálohy nebo i dokonce kraj obrany?) i v případě, že by byl Mičola fit.

Dávid Škutka - 5 - Hru oživil, dostal se do několika šancí. Škoda, že žádnou neproměnil. Jednou napálil v dobré pozici Zlámala, podruhé jeho pokus vyhlavičkoval z brankové čáry Vidlička. Přesto zanechal dobrý dojem, myslím, že to byl on, kdo po skrumáži připravil gól pro Petráka. Se Škodou si v útoku rozuměli dobře a jejich nasazení na Duklu se zdá být jasnou volbou.

Komentáře (330)

Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení a registrovaní uživatelé. Přihlašte se zde

Komentáře v tomto článku mohou číst pouze přihlášení uživatelé