Funkce na sledování článků je dostupná pouze pro přihlášené uživatele.

Rozhovory

Milan Titěra: Letošní juniorka měla velkou kvalitu

Po posledním utkání sezóny proti Dukle kouč juniorky Milan Titěra zhodnotil část sezóny, po kterou tým vedl. V rozhovoru došlo i na témata jako přesuny hráčů z juniorky, stav zraněných fotbalistů nebo angažmá hráče z Pobřeží Slonoviny Kouassiho. 

Celkově jste skončili na druhém místě, jak jste s tímto umístěním spokojení?

V této soutěži není druhé místo neúspěchem. Uvidíme, jak na tom bude slávistická juniorka v dalších letech, ale myslím si, že pro další tým juniorky nebude jednoduché umístění zopakovat. V tomto týmu se sešlo hodně kvalitních individualit, byl opravdu dost silný. Navíc vhodně doplňovaný z A týmu. Kvalita soutěže byla tak vysoko, že druhé místo beru jako úspěch.

Nakonec jste mohli získat prvenství - jak moc vás mrzí, že to nevyšlo?

Měli jsme možnost, ale když se podíváme na tabulku, tak kdybychom třeba místo dvou výher jen dvakrát remizovali, tak jsme také mohli skončit pátí. Celkově si myslím, že druhé místo odpovídá. Špička ale byla velmi vyrovnaná - Olomouc, Boleslav, Jablonec, to jsou tak kvalitní týmy, že soutěž mohl vyhrát prakticky kdokoliv.

Jaká byla v týmu nálada poté, co si Brno v týdnu zajistilo titul?

Samozřejmě zklamání, ale trochu jsme čekali, že si Brno zápas pohlídá a samozřejmě i pojistí doplněním hráči z áčka. Měli obrovskou motivaci, povedl se jim začátek a potom to měli jednodušší. Škoda, že utkání nedopadlo třeba remízou, my bychom pak proti Dukle byli nuceni hrát na výhru a zápas by pak dostal zase větší šťávu. K možnosti titulu jsme se dostali poprvé v sezoně, protože Brno vedlo celou dobu, což musíme ocenit, ale už jsme s tím po Plzni nemohli nic udělat. na závěr jsme se na Xaverově chtěli rozloučit výhrou, což se nepodařilo, ale aspoň fanoušci viděli pěkný fotbal.

Jak byste své působení u juniorky ze konce jara zhodnotil?

Pokud to mám zhodnotit statisticky, tak jsme měli čtyři výhry, dvě remízy a jednu prohru. Co se týká pocitů, tak to pro mě byla zkušenost zase s vyšším stupněm fotbalové kvality. V kádru jsou hráči, kteří už třeba půjdou do ligových klubů, nebo z nich i mají zkušenosti. Pro mě ta práce byla zajímavá. Rozdíl je vidět i v přístupu kluků, v přístupu realizačního týmu nebo vůbec obecném zájmu o tým. Doufám, že i pro hráče to byla přínosná změna v závěru sezony, dostali třeba nový podnět. Po utkání s Jabloncem jsme se tady bavili, že titul je pryč a možná to byl návod pro ostatní kluby, že když teoretická šance je, má cenu se o ní pokusit. I když to nedopadlo, tak cílem byl rozvoj hráčů a dostat je do A týmu nebo dalších ligových klubů.

Už víte, zda budete trénovat juniorku i v příští sezóně?

Zatím jsem ještě nedostal nabídku, myslím, že v těchto dnech se vše řeší.

Říkal jste, že kromě juniorky ještě budete vypomáhat v U18, měl jste práci, narodilo se vám dítě - jak jste vše nakonec skloubil?

Co se týká tréninků, tak jsme trénovali jednou denně, stejně jako je to v dorostu, samozřejmě jsem to musel skloubit se svými povinnostmi, ale to jsem myslím vyřešil hned na začátku. Zápasy se hrají v pondělí, což je paradoxní v tom, že jsem měl volný víkend - to jsem deset let neznal. O víkendu jsem měl možnost jít se podívat na U18 nebo žákovské týmy, kde působím jako šéftrenér. 

K jakým změnám dojde v kádru juniorky?

Tím, že zatím není stanovený trenér pro novou sezonu, tak nejsou ještě definitivní změny v kádru. Myslím si, že tři nebo čtyři hráči půjdou do přípravy s áčkem. U dalších bude záležet, jaký o ně bude zájem z jiných klubů a samozřejmě na rozhodnutí trenéra pro příští sezónu. Snad bude vše jasné co nejdříve, aby i hráči věděli, na čem jsou. Letní příprava začíná začátkem července.

V týmu byl na testech útočník z Pobřeží Slonoviny Niamien Kouassi, jak to s ním vypadá?

V současnosti se vrátil domů. Záleží na oboustranné dohodě mezi agenturou a Slavií, jestli bude zájem, aby tady ještě jedna zkouška proběhla. My jsme v momentě jeho odjezdu udělali hodnocení jeho působení tady, já jsem ho poznal velmi krátce, navíc byl na začátku mého působení ještě zraněný. Záleží na tom, za jakých podmínek by tady byl schopen fungovat. Teď je to otevřená záležitost, není to zamítnuté ani potvrzené. Je možné, že se ještě objeví, ale možná také ne.

Vy jste tedy jeho působení doporučil?

Kdyby Slavia společně s agenturou zvládla zajistit jeho fungování, tak vzhledem k tomu, že to byl ročník 94 a mohl by v příští sezoně v juniorce působit, tak by ještě během zkoušky mohl dostat prostor, aby se zlepšil. Bude se muset ale vyřešit několik otazníků, jak finančních, tak komunikačních. Mluvil jen francouzsky, takže nerozuměl tomu, když jsme mu chtěli vysvětlit, co dělá špatně nebo dobře, neznal základní slova. Bez toho pak nemůže přijít nějaký další posun.

Jak to vypadá se zraněnými hráči, stihnou začátek přípravy?

Předpokládá se, že Salasovič by měl začít letní přípravu. Ten si letos prožil opravdu hodně trablů. Když se z něčeho vyléčil, tak se opět zranil. Navíc teď v závěru sezony musel ještě na operaci se "slepákem", i když to bylo naštěstí v době, kdy měl zranění třísel. Teď už snad má všechno za sebou a doufám, že v příští sezoně bude mít mnohem více štěstí. Ještě Jakub Mac je po operaci, s ním se také počítá do začátku přípravy. Uvidí se, jak se poté bude chovat v zátěži. Po operaci je i Žák, který asi v juniorce vzhledem ke svému věku pokračovat nebude. Doufám, že tito kluci budou mít více štěstí. 

Komentáře (0)

Funkce na sledování článků je dostupná pouze pro přihlášené uživatele.

Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení a registrovaní uživatelé. Přihlašte se zde

Zatím nikdo nevložil žádný komentář. Buďte první :)