Chance liga

Závěrečný domácí zápas bude s Hradcem

Po posledním týmu tabulky již za čtyři dny bude moci stadion ve Vladivostocké ulici přivítat i tým předposlední. Zápas s Hradcem, jenž bojuje o teoretickou naději na setrvání v lize, opět nedává žádná televize.

Bylo to bláhové prohlášení, mnozí si ťukali na čelo, ti optimističtější pak o tom možná snili, ale už dost možná ne tolik věřili. Řeč je o cíli, který si vytyčil Michal Petrouš po vystřídání Petra Rady, tedy 15 bodů z 5 zápasů. Slavia byla tenkrát opravdu na kolenou, po ostudné blamáži v Příbrami se řadila herním projevem mezi ty nejslabší týmy ligy. A hle, máme o necelý měsíc více a Slavia nejen že stále má reálnou naději na onen stoprocentní bodový zisk, ale také herně přeskočila na opačný pól nejvyšší soutěže. Po přejetí Jablonce a vybojované výhře v Plzni přišlo další domácí vítězství rozdílem třídy nad Českými Budějovicemi. Jasně, Budějovice ve druhé půli působily hodně odevzdaným dojmem a jejich hráči to také odnesli pokutami, ale přesto by bylo nefér snižovat sebevědomý a bezstarostný výkon Slavie. 

Sebevědomí a bezstarostnot, to je naopak prvek, který aby Hradec hledal po horách. V zápase s Příbramí, tedy v minulém kole, potřeboval nutně vyhrát. Mohl tak napravit předchozí selhání v Budějovicích. Leč od Votroků byla vidět křeč, ne nepodobná tomu v boji ve městě pyšnícím se pivovarem Budvar. Často se říká, že hrát proti týmu, který se bije o holé přežití v lize, je ještě těžší, než proti tomu, co hraje o přední příčky. Jakoby ale toto nikdo hradeckým neřekl, jelikož souboj s týmem, co za celý zápas vystřelí všehovšudy 2x na branku, zase tak obtížný není. Hradci nepomohl ani návrat ztraceného syna Kuliče, který si jednak jistě zítra vyslechne od fanoušků sešívaných své, ale hlavně je již jen stínem toho kandidáta na reprezentační dres a po hřišti se celou dobu vlastně jen tak nějak plouží. Na druhou stranu, právě zápas v Edenu by ho mohl vybičovat k lepšímu výkonu.

Každý si jistě pamatuje předchozí domácí střetnutí s Hradcem. Zápas, kde vstřelil gól do správné sítě David Hubáček, ten se jednoduše nezapomíná. Pohříchu však šlo o jediné vítězství z celkových pěti střetnutích po návratu Hradce do ligy. Z tohoto pohledu by tedy případné poslání Votroků opětovně o soutěž níž nebylo špatným počinem. Objektivně je však dodat, že především poslední dva zápasy na stadionu Pod Lízátky nebyly ani tolik o Hradci, jako spíše o naprosto šíleném výkonů borců v sešívaném.

I proto mají slávisté co napravovat. Mimochodem, Slavia si připsala celkem 9 porážek a všech 9 přišlo od různých soupeřů. V zápase, kde bude stále absentovat Juhar s Nitrianským a Feninem, by pak vzhledem k faktům výše uvedeným premiérová 'dablová' prohra přijít neměla. Ale víte jak to je, zápas začíná za stavu 0:0 a míč je kulatý...

Zápas bude provázet také rozlučka s dlouholetými slávisty, bývalým kapitánem Lukášem Jarolímem a věrným masérem Jiřím Trenkwitzem. Oba si zaslouží jistě pořádný aplaus za vše dobré, co pro naší Slavii udělali. Po zápase bude následovat Slávistická party na Palubě (Music Club Aqua), více informací k této akci naleznete na webu Ultras.

Komentáře (37)

Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení a registrovaní uživatelé. Přihlašte se zde

  1. Re: Závěrečný domácí zápas bude s Hradcem

    Barra     před 11 lety 25.05.2013 17:27 |  
    0 0

    ´... zápas začíná za stavu 0:0 a míč je kulatý...´a rozhodčí je také jen člověk a tedy není neomylný...

    Ale nebudu malovat čerta na zdi, dálší 5-0 by každého fandu potěšilo, a trochu nám hráči dluží, aby se výhrou rozloučili na vlastním stadionu při posledním zápase. Šestý gól Mičoly?

    • Re: Závěrečný domácí zápas bude s Hradcem

      bongor     před 11 lety 25.05.2013 18:31 |  
      0 0

      Ahoj Barro,konečně se můžeme každému podívat do očí a říci naše oblíbené "my jsme Slavia".Hlavně aby to přetrvalo i do příští sezony.Jinak jen zopauji,,že jsem byl na operaci s kataraktem,pravé oko už je dobré,levé ve čtvrtek,takže naše borce uvidím zcela jasně.
      Je to ze 100% hrazeno pojišťovnou,takže bez korekce,ta by přišla na 2x18 tisíc.

      • Re: Závěrečný domácí zápas bude s Hradcem

        Barra     před 11 lety 25.05.2013 21:58 |  
        0 0

        Cítím ve svých kostech, že nás čekají opět pěkné časy. Jde vidět, že duo Petrouš - Knof žije s mužstvem, výraz jako ´Nesmíme nic podcenit a s každým soupeřem hrát na plné pecky. Kluci si musí uvědomit, že když jsou ve Slavii, tak na ně budou kladeny ty nejvyšší nároky a musí si klást ty nejvyšší cíle´, mě hřeje u srdce ( http://slavia.cz/clanek.asp?id=V-nedeli-posledni-domaci-zapas-Slavia-hosti-Hradec-11636)

        Jinak pěkné že Michal Petrouš hned ve čtvrtek, po operaci, navštívil Fenina v nemocnici. To je správné, tak to má být. Za takového trenéra jdou hráči přes oheň. Idem dito s Mičolou: ´Za to období, co jsem tady, jsem s ním asi třikrát promluvil a vím, že neměl moc sebevědomí. Asi si potřeboval s někým popovídat´. A poděkování Mičoly ve formou gólů nenechalo na sebe čekat.

        Škoda, že tato epizoda s Petroušem je tak krátká a že sezóna pomalu konči, těch pár týdnů bez fotbalu mi bude scházet.

      • Re: Závěrečný domácí zápas bude s Hradcem

        Pepino44     před 11 lety 26.05.2013 09:56 |  
        0 0

        Čus Bongore,mám radost,že se to povedlo,doufám,že nebudou žádné komplikce s Ty uvidíš naše kluky v jasných barvách.Vždyť ta červená s bílou jsou tak hezké.

    • Re: Závěrečný domácí zápas bude s Hradcem

      miros     před 11 lety 25.05.2013 19:19 |  
      0 0

      vsadím si, že Mičola na 100% gol nedá....

      • Re: Závěrečný domácí zápas bude s Hradcem

        petrjir     před 11 lety 25.05.2013 19:43 |  
        0 0

        Proč? Je zraněný?

        • Re: Závěrečný domácí zápas bude s Hradcem

          miros     před 11 lety 25.05.2013 19:54 |  
          0 0

          jj

          • Re: Závěrečný domácí zápas bude s Hradcem

            Kornovo     před 11 lety 25.05.2013 19:57 |  
            0 0

            ten ma smolu

          • Re: Závěrečný domácí zápas bude s Hradcem

            petrjir     před 11 lety 25.05.2013 19:57 |  
            0 0

            Škoda, zrovna když se rozstřílel. Místo něj Skácel?

            • Re: Závěrečný domácí zápas bude s Hradcem

              miros     před 11 lety 25.05.2013 20:06 |  
              0 0

              Koreš

              • Re: Závěrečný domácí zápas bude s Hradcem

                Kornovo     před 11 lety 25.05.2013 20:21 |  
                0 0

                to je supr,ze bude hrat kory

                • Re: Závěrečný domácí zápas bude s Hradcem

                  brotheus     před 11 lety 26.05.2013 02:59 |  
                  0 0

                  To je, pokud fandis Hradci.

                  • Re: Závěrečný domácí zápas bude s Hradcem

                    klimi     před 11 lety 26.05.2013 07:10 |  
                    0 0

                    Ale no tak!... Třeba dá Koreš hattrick a pak budeme všichni říkat něco jiného.

          • Re: Závěrečný domácí zápas bude s Hradcem

            petrjir     před 11 lety 25.05.2013 19:59 |  
            0 0

            A co mu vůbec je?

  2. Re: Závěrečný domácí zápas bude s Hradcem

    klimi     před 11 lety 25.05.2013 21:27 |  
    0 0

    Mohl by šanci dostat od začátku také Škutka, proti Budějkám se mi líbil víc než Škoda.

    Jestli je Mičola opravdu zraněný, tak se nabízí asi pouze varianta v podobě Koreše, i když se mi nikdy moc nelíbil. Hlavně je to podle mě úplně jiný hráč než Mičola. Škoda, že je zraněný Tusjak, mohl by dostat šanci právě on. I když asi víme, jak to je s oblíbeností Koreše u trenéra Petrouše... :)

    Snad se konečně dostane na plac Šimeček, i když toho bych klidně raději šetřil na juniorku (snad za to nebudu ukamenován), když má ještě šanci na výhru.

    Jinak Mičola už letos 6 gólů dal... :)

    • Re: Závěrečný domácí zápas bude s Hradcem

      Barra     před 11 lety 25.05.2013 21:41 |  
      0 0

      Já vím, Klimi. Měl jsem na myslu šestý gól v řadě. S těmi 5 ve posledních 3 zápasech a během 108 minut (nebo tedy jeden každých (zaokrouhleně) 22 minut) je nejproduktivnější hráč celé Gambrinusligy.

      Přál jsem mu aby ještě nějaký přidal. Z dnešního rozhovoru s Petroušem na oficiálkách je jasné, že Mičola je citlivý kluk, kterému hlavně scházela sebedůvěra. Kdo to zase říkal že na psychiku moc nevěří?

      • Re: Závěrečný domácí zápas bude s Hradcem

        klimi     před 11 lety 25.05.2013 21:52 |  
        0 0

        Aha, dobře.

        Pokud je zraněný, tak je to opravdu škoda, na něm je vidět velký výkonnostní skok směrem vzhůru. No, aspoň zase dostanou šanci jiní. I Zmrhalovo hra se mi teď líbí, už by se taky mohl trefit (Brno už bylo dávno).

        Ještě je otázka, jestli nechá Petrouš hrát Huba, když už je zdravý Dobrota, ale asi to měnit nebude.

        • Re: Závěrečný domácí zápas bude s Hradcem

          bongor     před 11 lety 25.05.2013 22:05 |  
          0 0

          Pokud se někdo dokáže vcítit do pocitů hráče,kterému to právě zrovna moc nejde,tak to má u něj hodně dobré.A když navíc dokáže
          najít způsob jak mu pomoci znovu nahoru,tak je to pro něj druhej táta.Já vůbec nepochopím Radův způsob uvažování,že si vůbec může myslet takovou superblbost,že je působení na psychiku hráčů na nic

          • Re: Závěrečný domácí zápas bude s Hradcem

            Barra     před 11 lety 25.05.2013 22:56 |  
            0 0

            A také každý hráč reaguje jinak. Někdo je citlivka a pak se na něho musí s rukavičkami, jiný hráč zase potřebuje pořádně naburcovat, potřebuje adrenalin. A to je právě to umění - z každých zacházet tak, abyste jako trenér z něho vyždímal to maximum, na druhé straně musí trenér z těch různých individualit vytvořit team.

            Ale v obou případech platí - dej mi jako trenér důvěru, zacházej se mnou správným způsobem, projev upřímný zájem o mě, a budu se snažit ti to jako hráč oplatit.

            Osobně bych měl raději jako trenéra Juergen Kloppa, který očividně prožívá zápas se svými svěřenci, než sfinxe jako Jupp Heynckes (nemůžu si pomoci, ale jeho visáž na mě působí strašně uměle - jako by měl nějaký nepovedený face lift za sebou).

    • Re: Závěrečný domácí zápas bude s Hradcem

      Pepino44     před 11 lety 26.05.2013 10:02 |  
      0 0

      Já i když Šimečkovi fandím,tak bych tam dal raději Hurku.Proti těm Malajcúm za juniorku se Hurka se Šimečkem vystřídali na stejném postu a Hurka se mi líbil víc.Nejenom,že dal gola,ale i lépe rozehrával.

  3. Re: Závěrečný domácí zápas bude s Hradcem

    th     před 11 lety 25.05.2013 23:06 |  
    0 0

    Ví někdo, co přesně bylo/je Dobrotkovi, prosím?

    • Re: Závěrečný domácí zápas bude s Hradcem

      miros     před 11 lety 25.05.2013 23:48 |  
      0 0

      virus na plících a bral antibiotika...už přes týden trénuje

      • Re: Závěrečný domácí zápas bude s Hradcem

        spino     před 11 lety 26.05.2013 09:40 |  
        0 0

        Dobrotka by vzhledem ke svým soustavným zraněním a nemocem měl pít Actimel a bylo by líp. ;)

        • Re: Závěrečný domácí zápas bude s Hradcem

          Pepino44     před 11 lety 26.05.2013 10:07 |  
          0 0

          Vole,z tohohle se legrace nedělá,mohlo to být docela vážné,protože Petrouš někde říkal,že hrozil i konec sportovní kariery.Jinak i když možná trénuje,tak nemyslím,že by do konce ligy hrál.Není potřeba nic uspěchat.

          • Re: Závěrečný domácí zápas bude s Hradcem

            miros     před 11 lety 26.05.2013 10:20 |  
            0 0

            Dobrotka by ale hrát už mohl..je připraven...

            • Re: Závěrečný domácí zápas bude s Hradcem

              Alanor (admin)     před 11 lety 26.05.2013 10:31 |  
              0 0

              Petrouš na tiskovce říkal, že do konce roku už nenastoupí a počítá s ním až na letní přípravu. Ale vše šlo asi nakonec lépe, než se předpokládalo. Nicméně to vypadá, že Hub už sezónu dokope.

              • Re: Závěrečný domácí zápas bude s Hradcem

                miros     před 11 lety 26.05.2013 10:57 |  
                0 0

                Petrouš určitě neřekl, že " do konce roku nenastoupí a začne až v letní přípravě" , protože je to blbost pane redaktore :-)))

                • Re: Závěrečný domácí zápas bude s Hradcem

                  Alanor (admin)     před 11 lety 26.05.2013 11:03 |  
                  0 0

                  Samozřejmě do konce sezóny, ne roku.

                • Re: Závěrečný domácí zápas bude s Hradcem

                  Pepino44     před 11 lety 26.05.2013 11:07 |  
                  0 0

                  Mirosi,já jsem také četl od Petrouše,že si do konce ligy nezakope,bylo to v ssouvislosti s tím,kdy hovořil o možnosti konce sportovní kariery.Bohudík,byl průběh asi lehčí,nebo se to podchytilo brzo,takže jenom dobře. Možná,že už je připraven,ale myslím si,že za této situace není potřeba nic uspěchat.

      • Re: Závěrečný domácí zápas bude s Hradcem

        th     před 11 lety 26.05.2013 10:39 |  
        0 0

        Díky aspoň za toto info, i když se obávám, že jeho původní zdroj se vyjádřil dost vágně (virus a antibiotika? od kdy?). :-)

        • Re: Závěrečný domácí zápas bude s Hradcem

          miros     před 11 lety 26.05.2013 10:54 |  
          0 0

          tak si vyžádej na Slavii lékařskou zprávu....:-))) mě to takhle stačilo..

          • Re: Závěrečný domácí zápas bude s Hradcem

            th     před 11 lety 26.05.2013 11:05 |  
            0 0

            Však já to věřím, že to tak bylo podáno. Ale zní to, jako by ten tvůj zdroj buď něco spletl nebo měl/řekl jen půl infa (virus ano a vedle něj ještě nějaká 2. část problému, proti které byla ta antibiotika).

            • Re: Závěrečný domácí zápas bude s Hradcem

              EdCable     před 11 lety 26.05.2013 12:00 |  
              0 0

              Antibiotika mohla byt podana klidne jenom preventivne, virove onemocneni casto otevira cestu bakterialnimu a tomu mohli chtit zabranit. Nerikam, ze to tak bylo, jenom nadhazuju alternativu.

              • Re: Závěrečný domácí zápas bude s Hradcem

                bongor     před 11 lety 26.05.2013 14:58 |  
                0 0

                Tak nám zase utekl jeden talentovaný útočník.Neymar jde do Barcy.
                To chtělo za ním víc chodit a přesvědčit ho,že GL je ta nejlepší soutěž
                v Evropě.Škoda..

                • Re: Závěrečný domácí zápas bude s Hradcem

                  1rytir     před 11 lety 26.05.2013 15:38 |  
                  0 0

                  V jednadvaceti ještě na naše Áčko nemá a v GL by se ztratil :-))

                  • Re: Závěrečný domácí zápas bude s Hradcem

                    bongor     před 11 lety 26.05.2013 16:42 |  
                    0 0

                    No jo rytíři,přesvědčil si mě.

                    • Re: Závěrečný domácí zápas bude s Hradcem

                      Kornovo     před 11 lety 26.05.2013 16:49 |  
                      0 0

                      chtelo by to do slavie nejake brazilce nebo argentince no