Chance liga

Plzeň - Slavia 0:1

Slavia se dnes představila v Plzni na půdě lídra soutěže. Místní Viktoria bojuje o titul, její motivace byla tedy jasná. Naopak sešívaní dokonce vylepšili výkon z předminulé sezony, kdy za obdobné situace právě pod trenérem Petroušem ve Štruncových sadech remizovali 2:2, tentokrát totiž vyhráli 1:0 i přes spornou červenou kartu pro Juhara hned v 19. minutě!

Plzeň - Slavia 0:1 (0:1)
Branka:
16. Škoda 
ČK:
19. Juhar

Slavia: Čontofalský - Nitrianský, Bortel, Hubáček, Dostál - Vošahlík (77. Mičola), Gecov, Zmrhal (64. Petrák), Juhar - Kisel - Škoda (81. Fenin)

Do sestavy se oproti zápasu s Jabloncem vrací Milan Nitrianský, který má nakonec na kontě pouze 7 žlutých karet a minule chyběl kvůli zranění. Vynucenou změnou je absence Čonky, kterého vyřadil koňar z posledního utkání. Na jeho místo se postaví pravý bek Dostál, jehož místo zaujme právě Nitrianský. Jinak je úspěšná sestava z minulého kola beze změn.

První se do šance dostali domácí, a to již ve 4. minutě, když ve výborné pozici pálil Kolář, ale ještě před Čontofalským výborně zasáhl Bortel a odvrátil na roh. Slavia se snažila o aktivní způsob hry podobně jako proti Jablonci. V první šanci červenobílých se ocitl Vošahlík, ale Kozáčik dobře vyběhl a nedal našemu hráči prostor. O minutu později ale už byla Slavia úspěšná! Zmrhal vybojoval míč a Škoda po nádherném sólu z půlku hřiště pálil přesně! Radost ale sešívaným nevydržela dlouho, po odpískání došlo ke strkanici mezi Horváthem a Juharem, kterou náš záložník zakončil lehkým pohlavkem. Domácí kapitán se teatrálně skácel a sudí Kocourek velmi sporně vytáhl červenou kartu! Slavia se tak musela stáhnout a čelit tlaku Plzně. Ten přišel až ke konci poločasu. Po rohu nejdříve výborně zasáhl zblízka Čontofalský při šanci Ďuriše. Další rána Limberského pak letěla mimo. Slavia tak přestála i dvouminutové nastavení a po dobrém výkonu navzdory pochybnému vyloučení odešla do kabin za příznivého stavu.

Druhá půle se nesla ve znamení drtivého územního tlaku Viktorie. Nejvýraznější šanci si po hodině hry připsal Ďuriš, kterého ale zblízka vychytal Čontofalský. Ve velice dobré pozici se po rohu ocitl i Procházka, ale při střele z oblasti penaltového puntíku jen trefil bránícího slávistu. Plzeň sice držela míč a centrovala do vápna míč za míčem, přesto se do gólových šancí příliš nedostávala. Když to nešlo ze hry, pokusil se Horváth o střelu z přímého volného kopu. Jeho rána byla povedená, naštěstí však o centimetry minula šibenici slávistické branky. Jedinou šanci si sešívaní ve druhém poločase vytvořili v 79. minutě, když se po Petrákově přihrávce řítil na Kozáčika z úhlu Mičola. Střelu našeho hráče ale domácí gólman vyrazil. Pak už Plzeň obléhala Čontofalského svatyni, ale šlo o bezduchý tlak, který nevyústil v žádnou vyloženou šanci. S množstvím centrů si náš brankář výborně poradil, a tak mohli sešívaní slavit slavné vítězství na hřišti vedoucího týmu ligy a osmifinalisty Evropské ligy!

Komentáře (255)

Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení a registrovaní uživatelé. Přihlašte se zde

Komentáře v tomto článku mohou číst pouze přihlášení uživatelé