Funkce na sledování článků je dostupná pouze pro přihlášené uživatele.

Ženský fotbal

Slávistky jsou ve finále poháru

Fotbalistky Slavie splnily povinnost a postoupily do finále Poháru KFŽ, když v odvetě porazily Střížkov 3:1. Druhým finalistou je Sparta. Vyvrcholení soutěže je na programu v pátek 17. května od 15:00 v Chomutově.

Fotbalistky Slavie měly postup po domácí výhře 7:0 jistý, takže dnes se jednalo spíše o formalitu. Potřebovaly se však oklepat z prohry v derby a domácí naopak chtěli naše děvčata potrápit. Hned v první minutě měla velkou šanci Benýrová, ale její zakončení hlavou do protipohybu brankářky skončila kousek vedle levé tyče. Slavia měla míč pod kontrolou, ale oproti prvnímu utkání se Střížkov věnoval více bránění. Proti dobře konsolidované obraně se Slavia nedokázala prosadit, často to však bylo způsobené nepřesnou kombinací či zbytečně dlouhým držením balonu. To byl i obrázek celého zápasu, místo rychlých nahrávek nám scházel pohyb, takže nebylo moc prostoru ke kombinaci. Dnes nám opět pomohly standardní situace, v 19. minutě zatočila míč z rohu přímo do branky Pěničková. Chvíli předtím zakončovala nad branku Šmidrkalová. Moc šancí k vidění nebylo, v závěru mohla po závaru ve vápně skórovat Budošová, ale přestřelila.

Ve druhém poločase měla Slavia zápas nadále pod kontrolou a postupem času jsme mohli vidět i zajímavé příležitosti. Střelecky to zkoušela slávistka Kožárová, ale když to nešlo ze hry, tak v 61. Minutě zahrála ve vápně rukou Landová a nařízenou penaltu proměnila Pěničková. Gól mohla dát Necidová, na hranici vápna se elegantně zbavila obránkyně, ale následné zakončení mířilo přímo do náruče Zvelebilové. Z dálky tak brankářku otestovala Budošová. V závěru utkání slávistky polevily a nečekaně přišlo snížení. V 85. minutě se k odraženému míči po standardní situaci dostala Kozmová a pěknou střelou do šibenice nedala slávistické brankářce šanci. Střížkov se ještě pokusil o vyrovnání, párkrát zahrozil, ale obrana Slavie zvládla složité situace. Velkou šanci po centru Divišové neproměnila Necidová a v poslední minutě po rychlém brejku unikla obraně Divišová a bez problémů si poradila i s brankářkou a završila na konečných 3:1 pro Slavii.

Střížkov - Slavia 1:3 (0:1)
Slavia: Korenčiová - Králová, Budošová, Pincová, Tomášková (46. Dědinová) - Pěničková - Holečková (46. Divišová), Bartovičová (46. Necidová), Cahynová, Benýrová - Kožárová (63. Brázdová)
Branky: 85. Kozmová - 19. a 61. (pen.) Pěničková, 89. Divišová
ŽK: Ondrušková, Havlová, Čulová, Zemjánková - Kožárová
FOTOGRAFIE (50)

Komentáře (5)

Funkce na sledování článků je dostupná pouze pro přihlášené uživatele.

Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení a registrovaní uživatelé. Přihlašte se zde

  1. Re: Slávistky jsou ve finále poháru

    spino     před 11 lety 08.05.2013 16:22 |  
    0 0

    Jak je to s evropskými poháry u žen? Mohl by mi to prosím někdo ve stručnosti shrnout?

    • Re: Slávistky jsou ve finále poháru

      Richi (admin)     před 11 lety 08.05.2013 18:29 |  
      0 0

      Hraje se UEFA Women´s cup, kam se dostane pouze vítěz ligy. Z poháru se nikam nepostupuje.

      Ženská Ligy mistrů, jak se tomu jinak říká, se nyní tuším hraje v rámci předkol vyřazovacím způsobem, ale do detailu to neznám, protože jsme to naposledy hráli v roce 2004.

      • Re: Slávistky jsou ve finále poháru

        quelhar (admin)     před 11 lety 08.05.2013 18:59 |  
        0 0

        Mimochodem nehrozilo nedavno, ze budou z ceske ligy hrat pohar dva tymy? Asi to nevyslo, co?

        • Re: Slávistky jsou ve finále poháru

          Richi (admin)     před 11 lety 08.05.2013 19:08 |  
          0 0

          to by Sparta musela uhrát v Lize mistrů ještě více, vícekrát se dostat mezi nejlepší. A pak se i dařit českému nároďáku.

      • Re: Slávistky jsou ve finále poháru

        spino     před 11 lety 08.05.2013 19:03 |  
        0 0

        Jo, dík. Myslel jsem si to, ale chtěl jsem se ujistit, abych neplácal kraviny.

        To vysvětluje to neskutečné tlačení Sparty, viz. loňský zářez.